Találatok a következő kifejezésre: 27 hetes vagyok, eddig (13 db)

Ha valakinek kórosan sok a magzatvize, akkor annak mennyi kb. a rétegvastagsága? Nekem csak annyit mondtak, hogy több a kelleténél és 83 mm-es a rétegvastagság és eddig mindent rendben találtak az ultrahangon, de eléggé félek! Amúgy 27 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én most voltam hétfõn, 89mm-t írt és nekem is csak annyit mondott,hogy valamennyivel több az átlagosnál.Szerdán a dokim is megnézte,azt mondta,hogy nincs semmi gond.Tehát szerintem neked sincs okod az aggodalomra. Üdv 33 hetes kismamó

Én most voltam hétfõn, 89mm-t írt és nekem is csak annyit mondott, hogy valamennyivel több az átlagosnál.Szerdán a dokim is megnézte, azt mondta, hogy nincs semmi gond.Tehát szerintem neked sincs okod az aggodalomra. Üdv 33 hetes kismamó
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, remélem, hogy ezután is minden rendben lesz. Olyan rossz, hogy nem tudom élvezni a terhességem, csak a heteket tolom már magam elõtt, pedig még van egy csomó hátra. Na mindegy, jó babavárást neked, minden jót és zökkenõmentes, könnyû szülést kívánok. Üdv.

27 hetes vagyok és a mellbimbómon fekete valami jelent meg ma reggel, mintha sebes lenne. Aggódnom kellene? Vagy csak egy normális jelenség, amiről eddig nem hallottam?

Mit jelent ez? Amúgy is sokkal sötétebb lett, mint volt a terességem el?tt, de eddig ilyen seb jelleg? dolgok nem voltak rajta...

Legjobb válasz: Szerintem kérdezd meg a védõ nénit vagy a dokidat. Hátha õk tudják.

Szerintem kérdezd meg a védõ nénit vagy a dokidat. Hátha õk tudják.

Mikor kezdett nektek vizesedni a lábatok vagy a kezetek? Én most 27 hetes vagyok és van úgy hogy estére már bevizesedik a lábam de eddig csak a térdemig vettem észre mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Embere és terhessége válogatja, hogy egyáltalán vizesedik-e. Elsõ terhességénél nekem egyetlen egyszer, másodiknál már ilyen korán, mint neked és úgy is maradt végig. Felpolcolni mindig (pl. munkahelyen is úgy ülni, úgy feküdni, tehát tényleg mindig). Kímélni, nem álldogálni, nem lógatni, inkább séta, mint álldogálás. Egyesek szerint sok vizet, mások szerint keveset, ezzel inkább ne foglalkozz. Ja, mindenképpen KEVÉS só! Semmi sósat!

Embere és terhessége válogatja, hogy egyáltalán vizesedik-e. Elsõ terhességénél nekem egyetlen egyszer, másodiknál már ilyen korán, mint neked és úgy is maradt végig. Felpolcolni mindig (pl. munkahelyen is úgy ülni, úgy feküdni, tehát tényleg mindig). Kímélni, nem álldogálni, nem lógatni, inkább séta, mint álldogálás. Egyesek szerint sok vizet, mások szerint keveset, ezzel inkább ne foglalkozz. Ja, mindenképpen KEVÉS só! Semmi sósat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos meg a gyors válaszokat.Minden jót nektek:)
Bocsi hogy beleszolok, de igenis sok folyadekot kell fogyasztani, utananezhetsz a neten.Nem attol vizesedik valaki mert sok vizet iszik(folyadekot), hanem hogy visszatartja a szevezet a folyadekot.A so fogyasztas nem ajanlott mert a natrium megkoti a vizet.En ulomunkat vegzek es azert szokott megdagadni a bokam estere, en terheseknek valo vizhajto teat szoktam inni, nem tudom hogy nalatok lehet e kapni.
Szia.Nagyon szigorú diéta.Só szegény és füszer szegény tudom, hogy nem egyszerü de ilyenkor érdemes vigyázni magatokra.Jó baba várást Szia Zsuzsa
8:10-vagyok ja és kevés vizet lehet inni.Mert a szervezet nem ugy tudja feldolgozni!!!!!
Szia! Én áprilisra voltam kiírva és már februárban kezdtem vizesedni. A 36. héten voltam Nst-n a szülésznõ meglátott és azt mondta, hogy nem megyek már haza, tutti szülünk:) nem így lett még túl is hordtam a lánykámat:) :) Pihenj sokat, polcold fel a lábad, ne egyél sósan, diétázz egy héten 2x (alma), nekem ezt tanácsolta az orvosom és bevált. Minden jót nektek. Boldog babavárást:) :)
8.27 -es vagyok Sok-sok folyadékot kellett innom. Orvosi tanácsra!!!!!


27 hetes vagyok, mennem kell ellenanyag szürésre, eddig nem nézték még, ez pontosan mit jelent? Illetve éhgyomorra kell mennem?

Legjobb válasz: 2x csinálnak ellenanyagszûrést. Az elsõt nekem a legelsõ vérvétel alkalmával csinálták (akkor több mindent levettek egyszerre). A másodiknál, kifejezetten ellenanyagszûrésre mentem (nem volt mellette más vizsgálat) és nem kellett éhgyomorra mennem.

2x csinálnak ellenanyagszûrést. Az elsõt nekem a legelsõ vérvétel alkalmával csinálták (akkor több mindent levettek egyszerre). A másodiknál, kifejezetten ellenanyagszûrésre mentem (nem volt mellette más vizsgálat) és nem kellett éhgyomorra mennem.
Én 29 hetes vagyok, és már a második ellenanyagszûrésem volt(nekem ARH- a vércsoportom)Én éhgyomorra mentem, mert vérképet is csináltak.Azért kell megnézni nehogy ellenanyagot termelj a baba ellen.
Szia! igen, az ellenanyagot nézik ahogy elõttem írták, de sztem már nézték neked is, nem ez lesz az elsõ. Nekem akkor nézték elõszõr mikor a vércsoportot határozzák meg, nézd meg azon a lapon sztem ott van, h negatív, ami jó! Gondolom, ha pozítiv lett volna szól a doki és akkor sûrûbben nézik.Nekem legalábbis igy volt, nekem pozítiv volt már az elsõ is.Most filozom, h éhgyomorra kell e menni, úgy emlékszem, h nem, mert nem cukrot néznek! De a védõnõ biztos jobban tudja, ill. remélem ír neked olyan aki tuti benne. Minden jót!!
a cukortehelésre is éhgyomorra kell menni, és az elsõ szuri után meginni 2dl tejet egy zsemlével, és utánna kell egy óra mulva visszamenni elsõ válaszadó(29 hkm)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Lányok!Most néztem meg tényleg volt már egy ilyen vérvételem , még az elsõ nagy vérvételnél nézték, negativ lett.Akkor úgy emlékszem hogy éhgyomorra mentem, az az igazság most kértem még egy pajzsmirigy hormont is hogy nézzék, meg, igy akkor az a legegyszerübb ha éhgyomorra megyek majd újra.Boldog babavárást kivánok Mindenkinek!
Közben kiderült a válasz a kérdésedre :) Ellenanyagot az elsõ vérvételnél is néznek, nekem a furcsa csak az, hogy van akinél ez a terhesség legelején megtörténik ( 6-7. héten ), van akinél jóval késõbb. Nekem pl csak a 16. héten volt vérvétel. Elõtte csak a kombinált miatt volt, de ott mást néztek. A biztonság kedvéért szerintem is inkább jobb az éhgyomor. Menj korán reggel, és szólj hogy kismama vagy, majdnem mindenhol soron kívül fogadnak :) Boldog babavárást, 23 hetes kismama
RH-negatív vagyok, elsõ baba, nekem a 10. hét környékén néztek ellenanyagot és aztóta sem!!Furcsa! 32 hetes kismama

27 hetes vagyok. Van eddig egy autóba szerelhető babahordozónk és egy kiságyunk, meg rengeteg kis ruha, használtak. Mit vegyünk még?

Csak olyat irjatok, ami nagyon szükséges. Babakocsi, pelenkázó és ilyesmik. Egy nappali + háló a lakásunk, a baba velünk lesz egy szobában. Igy is zsúfoltan vagyunk már és mostanában nem tudunk nagyobba költözni.

Legjobb válasz: én mondjuk még vennék akár használtan is,légzésfigyelõt.Fejvédõ a kiságyba ill.olyan lepedõ,ami nem ázik át.

Orrszivó, ha sokat fog büfizni, bukni kell majd.Én vettem a pelenkázóra eldobható lapot, mert a müanyag hideg és ha mentek valahova tudod vinni magaddal.Nem nagy össszeg, gyógyszertárban darabra lehet venni.Feltétlenül vegyél valami mellápoló krémet, az biztos kell majd.
Nem tudom neked hogy tetszene és nagyon szeretem:autóba babára külön visszapillantótükör!Abrendonba vettem, nem nagy összeg!
20:15-ös vagyok, mellszívó, melltartóbetét, tisztasági betétek! Magadra is gondolj!
Én 20 hetes vagyok, nekünk már megvan a kiságy (pelenkázós, teljes ágynemû garnitúrával, de azt még kapunk pluszba) és a babakocsi. Hordozót majd az utolsó hónapban vesszük meg, meg a pelenkázáshoz szükséges holmikat is(popsitörlõ, pelus, textilpelenka, popsikrém). Szoptatáshoz nem veszek semmit, mert mi van, ha nem is fogom tudni szoptatni. Ha fogom tudni, akkor majd apuka megveszi, amíg kórházban vagyunk. Kádat, légzésfigyelõt kapunk szerencsére. Amit a következõ hetekben készülünk beszerezni, az egy kis pléd a kocsiba, hõmérõ a kádba, zenélõ kütyü a kiságy felé, kifogó/fürdõlepedõ a fürdéshez, lázmérõ, meg egy kis komód szerû szekrénykét, mert a pelenkázóba nem hiszem, hogy el fognak férni a ruhái.
Sapka! Tavaly a férjemre bíztam, mi már a kórházban voltunk, kicsi lett rá, mert amikor megszületnek még a fej-formájuk nincs kialakulva. 1-2 méretet vegyél! Óvni kell õket a széltõl, huzattól, ez nagyon fontos!
kiskád a fürdetéshez, babapléd alváshoz, babakocsizáshoz
én mondjuk még vennék akár használtan is, légzésfigyelõt.Fejvédõ a kiságyba ill.olyan lepedõ, ami nem ázik át.
kicsi rongyocska törölgetni a büffit. cumisüveg moso kefe
Szia! A kórházban nekem hasznos volt az egyszer használatos bugyi, vigyél be teksztilpelust, mert nálad is fog büfizni a baba. Kell otthonra egy kis vödör a pelusoknak aminek van teteje. Én babaápolási szereket nem vettem elõre (fürdetõ, testápoló, popsikrém). Teljesen jó amit az orvos felír és lényegesen olcsóbb is. Kisplédbõl több kell. Kell a babakocsi aljába, a babára. kell egy a kiságyba, kell valami amit aláterítesz ha viszed valahova és ott le kell tenni(orvos, tanácsadás, babatorna, babaúszás). Ha szeretnél kis csomit adni a nõvéreknek a kórházban azt is jó elõre összerakni.
Babakocsi, pelus, fürdõ lepedõ és néhány db textil pelus.Más egyenlõre nem kell a többit majd ha megérkezik a baba.

Kaptam gyomorfájásra apo- famotidin-t a nőgyógyász irta fel, most 27 hetesek vagyunk, rajta van a papirján hogy terhesek nem szedhetik- lehet ettől baja a kicsimnek? Eddig 1 nap 1et vettem be, de már nem szedem

Legjobb válasz: Kivétel nélkül minden gyógyszerre ráírják hogy terhesek és szoptató anyák nem szedhetik. Így védik meg a gyógyszergyárak magukat az esetlegesen elõforduló kártérítési perektõl, így a gyógyszert felíró orvosokra hárítva a felelõsséget. Azért sok olyan anyuka is szül egészséges babákat akik egész életükben gyógyszert szednek, mert pl. epilepsziások, cukorbetegek, szívbetegek, asztmások, magas a vérnyomásuk, vesebetegek...stb. Azért nem minden gyógyszer méreg a kicsire, az anyukát pedig kezelni kell ha szükség van rá.

Kivétel nélkül minden gyógyszerre ráírják hogy terhesek és szoptató anyák nem szedhetik. Így védik meg a gyógyszergyárak magukat az esetlegesen elõforduló kártérítési perektõl, így a gyógyszert felíró orvosokra hárítva a felelõsséget. Azért sok olyan anyuka is szül egészséges babákat akik egész életükben gyógyszert szednek, mert pl. epilepsziások, cukorbetegek, szívbetegek, asztmások, magas a vérnyomásuk, vesebetegek...stb. Azért nem minden gyógyszer méreg a kicsire, az anyukát pedig kezelni kell ha szükség van rá.
Szia, ezen az oldalon megnézheted a különbözõ gyógyszerek hatásait a babára nézve. http://www.safefetus.com/Search.asp

27 hetes kismama vagyok, eddig 5 kilót híztam, a doki szerint sok. Mit egyek, amitől nem nagyon híznék többet/sokat?

Legjobb válasz: Nehogy fogyózni kezdjél, ez a súly nagyon is ideális 27 hetes korban, kb 1 kg már a baba + a viz+ vér+ a méhlepény, szóval öszesen maximum 1,5 plusz lehet rajtad. Én is 27 hetes vagyok és én 8kgt hiztam, az orvos szerint nem sok.

Nehogy fogyózni kezdjél, ez a súly nagyon is ideális 27 hetes korban, kb 1 kg már a baba + a viz+ vér+ a méhlepény, szóval öszesen maximum 1, 5 plusz lehet rajtad. Én is 27 hetes vagyok és én 8kgt hiztam, az orvos szerint nem sok.
ne halgasa rá és pláne ne fogyózz!!!Egyáltalán nem sok, én mondjuk 36hetsen 14kilot szedtem fel, bár nem látszik s a dokim sem mondott semmit én érzem kicsit sok, de tudom rágcsiztam is eleget.Szval nehogy fogyózz!!
Nem tudom a dokit szerint miert sok? Szerintem eggyaltalan nem sok.De ha attol felsz hogy ezutan hizni fogsz ne egyel sok kenyeret vagy tesztakat hanem sok gyumolcsot..
Micsodaaaaaa?azt mondta h sok 5 kiló plussz? Ez akkor lököttség már elnézést!Bár attól is függ h hány kilóval kezdted!de ez abszolút nem sok!Lényeg h egáészséges legyél, a cukor terhelésed jó legyen meg a vérnyomásod!Meg az is fontos h Te jól érezzed magad a bõrödben!Mozogj, és egyél-légy boldog! Boldog abbavárást!28 hetes kismama 9 kiló töblettel-ami meg sem látszik:-)
Szia! Ez az orvos nemnormális! Nyugodtan egyéll bármit!! Én 30 kg-ot hiztam a terhesség alatt! 6 hetes babám van, és már 17 kg le is fogytam. Ugyhogy nem kell félni a hizástól!
Nem tudom a dokid minek alapján állítja, hogy az 5 kg sok. Én 20 hetesen tartottam 5-nél, most 25 hetesen már 6 kg van rajtam és ez mindenki szerint tökéletes. Nem tudom, mennyi volt az induló súlyod, de nehogy elkezdj ezen parázni vagy netán fogyózni! Étkezz normálisan, naponta többször keveset és semmi probléma nem lesz. Sok zöldség, gyümölcs, fehérje, lehetõleg teljes kiörlésû gabonafélék, édesség csak kis mennyiségben.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy megnyugtattatok, én sem értettem, miért sok. Azt mondta, 3 kiló bõven elég lett volna. Amúgy 67-rõl indultam. Még egyszer köszi mindenkinek.
Én is 27 hetes vagyok 5kg plusszal. A doki engem meg is dícsért, ez mind a baba és a körülötte lévõ dolgok. Én enyhe diétával tudtam tartani ezt a hízási ütemet. Szóval ez tökéletes, az tuti, hogy 10kgnál többet nem fogsz felszedni az egész terhesség alatt és egyébként 10-12kg hízás átlagosnak mondható.

Ma vagyok 27 hetes és a kisfiam nem rugdos inkább fészkalodik! Másnak is ilyen a babája? Miért nem rúg ugy mint eddig?

Legjobb válasz: Szia!Én 30hetes kismama vagyok,és kb.én is a 27.héttõl éreztem,hogy "valami megváltozott",másképp mocorog.Elõtte szinte bökdöséseket éreztem,de mostmár egyre jobban érzem,hogy milyen sokat nõtt,forog,nekifeszül a hasamnak,helyezkedik.Az egyik pillanatban még az egyik oldalt nyomja ki a hasam,a másikban meg már a másik oldalon.Nekem is fura volt eleinte.

Szia!Én 30hetes kismama vagyok, és kb.én is a 27.héttõl éreztem, hogy "valami megváltozott", másképp mocorog.Elõtte szinte bökdöséseket éreztem, de mostmár egyre jobban érzem, hogy milyen sokat nõtt, forog, nekifeszül a hasamnak, helyezkedik.Az egyik pillanatban még az egyik oldalt nyomja ki a hasam, a másikban meg már a másik oldalon.Nekem is fura volt eleinte.
lehet, hogy most fordult iránya és lábait érzed a keze helyett!
Fogy a helye nekem azt mondták, mikor hasonlót észleltem.

27 hetes terhes vagyok és eddig nem igazán lehetett számítani a kisbabám apjára! 5 éve vagyunk együtt! Mi a véleményetek a következő sorokról?

23 éves vagyok, a párom 27 lesz,7 hetes terhes voltam, amikor kiderült, hogy terhes vagyok, nem terveztük a babát, mert még együtt sem élünk azóta sem, meg ráadásul a barátom vidéken él a szüleivel és ott is dolgozik, habár nagyon hülyén fizetik őt ki. De párom elejétől fogva mondta, hogy attól független, hogy még nem tudtunk összeköltözni, el fog tartani minket a babával. Na ahhoz képest úgy kell neki könyörögni, hogy adjon pénzt a babára, mert én nagyon kevés táppénz kapok. Eddig a 6 hónap alatt kb. 15 ezer forintot adott bele, pedig egy kisbabához nagyon sok pénzre van szükség. Anyukám nagyon sokat segít nekem, de az apa dolga lenne eltartania a családját. Mindenre azt mondja, hogy hagyjuk meg majd ad pénzt, ha tud, csakhogy az idő meg megy. Anyu már be sem engedi a lakásba, joggal! Mi a véleményetek a helyzetről meg az apáról? Fog változni a helyzet szerintetek?

Legjobb válasz: Leültél már vele ezt megbeszélni? Ha igen, mi volt a reakciója? Tudott magyarázatot adni arra, hogy miért veszi félvállról a dolgot? Akarja a babát vagy megtartottátok, mert jött? A leírásod alapján sok jóra nem számítanék, de mindenképp le kell vele ülni beszélni, hátha azt gondolja, hogy még nincs semmi kiadás, majd ha megszületik akkor lesz. A pasik néha unpraktikusan tudnak gondolkodni. "Amíg a pocakodban van, addig miért kéne költeni rá, úgyis azt eszi, amit Te." Tudom, hogy baromi sok kiadás, és mennyi lesz még. De ezt tudja õ is? Ha tudja, akkor gáz van, ha nem tudja, akkor egy beszélgetéssel, esetleg a várható költségek papírra vetésével rendet lehet tenni a fejében.

Leültél már vele ezt megbeszélni? Ha igen, mi volt a reakciója? Tudott magyarázatot adni arra, hogy miért veszi félvállról a dolgot? Akarja a babát vagy megtartottátok, mert jött? A leírásod alapján sok jóra nem számítanék, de mindenképp le kell vele ülni beszélni, hátha azt gondolja, hogy még nincs semmi kiadás, majd ha megszületik akkor lesz. A pasik néha unpraktikusan tudnak gondolkodni. "Amíg a pocakodban van, addig miért kéne költeni rá, úgyis azt eszi, amit Te." Tudom, hogy baromi sok kiadás, és mennyi lesz még. De ezt tudja õ is? Ha tudja, akkor gáz van, ha nem tudja, akkor egy beszélgetéssel, esetleg a várható költségek papírra vetésével rendet lehet tenni a fejében.
5. vagyok megint. Egyetértek a felettem szólóval. Ha pedig bejelentett munkahelye van, akkor kap fizetési papírokat is. Azon lehet látni, hogy kapott-e fizetést, vagy sem, és mennyit. Ha nem kapott, adhat be követelést a cég felé. továbbra is tartom, hogy kereshetne másik munkahelyet, mert ez a most-épp-nem-fizetek dolog ez nem jó azoknak, akik családot alapítanak. Ha erre nem képes, akkor mehet a levesbe. Az a gond, hogy a gyerektartás fizetésére is csak akkor tudják kötelezni, ha van neki mibõl vonni. Simán kivághatja magát alóla fizetésképtelenség címszóval, mondjuk, hogy elmegy feketemunkára, így törvényes keresete nem lesz, tehát nem tudnak mibõl vonni. Kolleganõm így járt, az apa már 7 éve nem fizet neki egy fillért sem. Ezt csak mint infot osztottam meg veled, hogy akad ilyen gerinctelen ember is...
2. vagyok Lehet jó a kapcsolatotok, de együtt se éltetek még, nem tudhatod az mit hoz ki belõletek, fõleg ha baba is van. Az anyagi dolgokat elõtte is tudtad. Tényleg ne haragudj, de túl sok jóra ne számÍts, ha havi kis pénzt nem tud adni most se, akkor késõbb se töri össze magát. Kiadás lesz bõven. Neked volt munkád? Valami megtakarÍtás stb?
A kérdező hozzászólása: Az 5.-nek írom: Kértem tõle bizonyítékot, hogy tényleg nem fizetik õt ki rendesen és nem pedig az anyjának adja oda a pénzt. Megvan a munkahelye telefonszáma, azt mondta, hogy nyugodtan hívjam fel õket, ha neki nem hiszek. Most egyelõre nem meri otthagyni ezt a munkát, mert akkor még ennél is nehezebb lenne a helyzet. Miután lejár a szerzõdése, utána akar Pesten melót nézni, hogy utána össze tudjunk költözni, ha addig el nem cseszi azzal ezt a tervet már teljesen, hogy csak várat a fizetéssel, ami a babára kell. Ha ilyet tenne, hogy miután meglesz a baba, és akkor is így áll hozzá az egészhez, és nem fizet gyerektartást, akkor gondolom azzal õ is tisztában van, hogy nem láthatja a babát.
A kérdező hozzászólása: 2.-nak írom: Hogy fú, de jó a kapcsoltunk, azt azért nem mondhatnám. Õ tett róla most ezek miatt, hogy már ne legyen a régi, ha nem így állna hozzá, akkor én is másképp állnék õ hozzá. Kiadás már most volt bõven, mert minden lényeges dolgot meg kell venni a babának, mire megszületik. Volt munkahelyem elõtte, és most táppénzen vagyok már egy ideje. De az a pénz nem sok mindenre elég, megtakarításom nincs, szóval most már az apja következik, amit eddig is kellett volna tennie.
2. vagyok. Sajnálom, de azért jó babázást, az eleje nem lesz könnyû, jó azért, hogy anyukádra támaszkodhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a jó kívánságokat!
Kérdezõ most hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 27 hetes vagyok, már írtam az elején :) ! Miért kérdezed?
mitörtént azóta?!
A kérdező hozzászólása: Nem is az erõs oldalam a türelem, csak én azt hittem, hogy lehet benne bízni és számítani rá, mert nem ilyennek ismertem meg, aki link. A nyilatkozat már megvan az apaságihoz, jövõhéten megyünk intézni!
elsõ vagyok a kiegészítõ kommentjeid alapján ne marról van szó, hogy nem beszéltetek róla és a pasi nem tudja, hogy mibõl áll felnevelni egy gyereket, hanem sz*rik az egészre és bent hagyott a csávában rendesen. Így tényleg nincs értelme rá számítanod, a legjobb megoldásnak én is azt látom, hogy szülés után intézd mielõbb a gyerektartást. Elismerte hivatalosan az apaságot vagy még az is hátra van?
Nem és ne haragudj, de nem is értem, hogy lehet ilyen kapcsolatra egy gyereket vállalni. Készülj rá, hogy egyedül fogod nevelni.
Én is egy hasonló helyzetben vagyok, csak annyi különbséggel hogy az én lányom már 2 éves, és még arra sem volt képes hogy megnézze az apa, ja és egy fillért sem kapok, és nem is kaptam soha. Szóval, még most dönts gyorsan hogy te mit is szeretnél. Én javaslom ha megszületett a baba akkor bírósági úton kérj gyerektartást, és hagyd a fenébe az apukát, hisz most sem számíthatsz rá! Csak azt tudom mondani, mivel te is pénzszûkében vagy, hogy nem kell mindenbõl újat venni, csak abból amibõl muszáj. Hát sok sikert, és ne idegeskedj csak a babára gondolj. Ülj le beszélj a szüleiddel õk mit tudnak neked segíteni ha megszületett a baba, és örülj hogy ilyen szüleid vannak! 27 éves férfinak nem így kellene viselkednie, már nem kisgyerek!
Egy szájhõs az a fiú, nem tartotta be, amit ígért. Nem lehet megbízni benne.
Azt javaslom én is, amit a 3. hozzászóló, kérj bírósági úton gyerektartást. De mindenképpen megbeszélném a párommal, hogy ez így nem járja, vagy segít anyagilag, vagy mehet a... tudjuk, hova. Szüleiddel beszélj mindenképp, mondd el pontosan, hogy mi a helyzet, és kérd meg õket, hogy segítsenek neked. És tedd össze a két kezed! Nekem sajnos nem ilyen az anyukám... :( Egy ilyen link pasira nem fogsz tudni számítani. Ha már most nem lehet, akkor késõbb sem fogsz tudni, mert neki fontosabb lesz a sörözés a haverokkal, vagy istentudja, mi, mint a családja és annak a jóléte. ÉS sajnos, amíg pici a baba, amíg nem beszél, nem szobatiszta és nem jár, addig a pasinak csak nyûg, mert nem tud vele mit kezdeni. Éspedig pont akkor kellene a legtöbb olyan dolog, ami rengeteg pénzbe kerül...... Sok sikert neked!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak reagálnék elõször. Mind ketten ugyanúgy akartuk az elsõ pillanattól kezdve a babát. Már többször leültünk beszélni, szinte mindig a baba a téma. Tudja pontosan a párom, hogy mennyi a kiadás a babára, mindig mondom neki, hogy mit vettem már meg neki és még mennyi minden kell és, hogy legyen szíves segítsen, már nem szépen mondom Neki. De engem már nem a kifogásai érdekelnek, hogy nem kapott fizut meg stb., hanem fizessen. Nem gondoltam volna, hogy így fog hozzáállni, mert elvileg imád Minket.
A kérdező hozzászólása: Második válaszolónak: A mi kapcsoltunk jó volt alapból a párommal és attól a perctõl kezdve, hogy megtudtam, hogy terhes vagyok, imádom a babát és nem akartam elvetetni.
A kérdező hozzászólása: 3. és 5. válaszolónak: Remélem nem jutunk el odaáig, hogy be kelljen perelnem a párom gyerektartás miatt, de ha nem fizetne, akkor természetesen ez következne, de ez csak végsõ esetben. Ha javul a helyzet és végre aktivizálja magát az apa, akkor nem hagyom õt el, ellenkezõ esetben pedig igen, mert az õ gyereke is, és az a normális, hogy az apa tartja el az gyerekét és a párját. Büszke is vagyok Anyura, mindig mindenben számíthattam rá, de mégsem várhatom el Tõle, hogy tartson el Minket annyi kiadás mellett, a párom meg csak éli világát, ez nem helyénvaló.
A kérdező hozzászólása: A páromnak bejelentett munkahelye van, csak hetente fizetnek, és elvileg nem minden héten fizetik ki rendesen, csak azt furcsállom, hogy valamikor az elmaradást a fõnöknek be kell hoznia. Ha együtt maradunk, akkor mindenképpen albérletbe tervezzük az összeköltözést, ha rendes, jól fizetõ munkahelye lesz, ahol nem linkeskednek fizetés terén. Én végül is itthon vagyok Anyumnál, ugyanis születésemtõl fogva itt lakom.
A kérdező hozzászólása: De persze nem Anyutól várom el, hogy eltartson majd minket a babával, hanem párom dolga lenne már most, de Anyu ott segít, ahol tud!
Kb. most lehet 1-2 hetes a baba!:)

27 hetes terhes vagyok. Hüvelyi fertőzésem van, így augmentin 325 öt kell szednem. Miben nyilvánul meg, hogy öli a bacikat? Dokim nem foglalkozott vele, irrigáltam, így elnyomtam a tüneteket. Eddig nem volt sűrűbb a folyásom, most az.

Mivel tudok vigyázni másokra? Hogy a férjemet ne fert?zzem meg.

Legjobb válasz: Az Augmentin egy bikaerõs antibiotikum. 2-3 nap alatt nagyrészt renbe kéne hozzno téged. Ha a tüneteid nem változnak, vagy rosszabbodnak, én visszamennék a dokihoz, vagy legalábbis telefonon rákérdeznék, hogy jól van-e ez így.

Az Augmentin egy bikaerõs antibiotikum. 2-3 nap alatt nagyrészt renbe kéne hozzno téged. Ha a tüneteid nem változnak, vagy rosszabbodnak, én visszamennék a dokihoz, vagy legalábbis telefonon rákérdeznék, hogy jól van-e ez így.
A kérdező hozzászólása: Köszi, azóta kiderült, hogy felsõlégúti megbetegedésbõl származó bacik kerültek a vérembe, és ez okozta a gondokat. Szóval ha tüdõgyuszija vagy erõs náthája van a párotoknak, akkor ne sexizzetek, amíg meg nem gyógyult.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!