Találatok a következő kifejezésre: 27 hetes vagyok, az orvosom (8 db)

27 hetes vagyok. Most derült ki, hogy terhességi cukorbetegsém van. (10, 7 volt a 120perces, az éhgyomri normális). Ha mindent úgy csinálok ahogy az orvosok mondják, akkor még születhet egészséges babám, vagy emiatt károsodott?

Olyan szörny?ségeket olvastam a terhességi cukorbetegségr?l, hogy milyen károsodásokat okozhat a babánál!Félek.Esetleg volt valaki így és egészséges babája lett?!

Legjobb válasz: Nyugalom, semmi baj. Inkább ne olvass össze mindenfélét! :P Az egyik ismerõsömnek is volt, igaz, veszélyeztetett terhességre vették, otthon kellett maradnia, de ennyi volt. Be kellett tartania az orvos által elõírt diétát, még csak nem is hízott (túlsúlyos), és most már egy csodaszép és tökéletesen egészséges kislány anyukája. Ha betartod az orvosi elõírásokat akkor biztos nem lesz gond. Boldog babavárást!

Nyugalom, semmi baj. Inkább ne olvass össze mindenfélét! :P Az egyik ismerõsömnek is volt, igaz, veszélyeztetett terhességre vették, otthon kellett maradnia, de ennyi volt. Be kellett tartania az orvos által elõírt diétát, még csak nem is hízott (túlsúlyos), és most már egy csodaszép és tökéletesen egészséges kislány anyukája. Ha betartod az orvosi elõírásokat akkor biztos nem lesz gond. Boldog babavárást!
Szia! Nyugi a terhelése cukor vizsgálat extrém mennyiségû cukorral "teszteli" a szervezetedet, nem lesz a babának semmi baja, normális esetben 1 hét alatt eszel annyi cukrot mint a vizsgálaton! Rengetegen küzdenek ezzel a problémával terhesen és ha utánaolvasol, diétával kezelhetõ, gyógyszeres kezelés sem szükséges hozzá! Tehát nem károsítja a babát!

27 hetes vagyok, és tegnap óta többször is elkezd a köldököm alatt szúrkálni a hasam. Nem erösen, de azért érzem. Mitöl lehet? Ha holnap is érzem irány az orvos? Nektek nincs ilyen?

Erre kell a magnéziumot szedni?

Legjobb válasz: Elsõ vok. Én nekem akkor kezdett el szurkálni, kb ilyen korban , amikor csúcsosodott kifelé a köldököm.Ha nem görcsölsz , vagy vérzel , szerintem nincs nagy gond. Próbáld vízszintesbe tenni magad és pihenj kicsit!

Elsõ vok. Én nekem akkor kezdett el szurkálni, kb ilyen korban , amikor csúcsosodott kifelé a köldököm.Ha nem görcsölsz , vagy vérzel , szerintem nincs nagy gond. Próbáld vízszintesbe tenni magad és pihenj kicsit!
szia! Nekem akkor csinált ilyet , mikor kezdett "kiemelkedni" a helyérõl a köldököm. Kenegesd , hogy ne legyen túl gyors a bõrfeszülés körülötte.
A kérdező hozzászólása: Hát nemtudom...elég nagy már a hasam, akkor is ettöl lenne? Meg belül fáj a hasam. Szóval nem olyan feszülös érzés!
Igen normális!üdv 20hetes kismami


38 hetes terhes vagyok január 27-re vagyok kiírva. Mit csináljak, ha az orvosom kûlföldre ment pont most, de január 27-én jön vissza. Ti aggódnátok a helyemben?

Mielõtt elment az orvosom megvizsgált, a méhszájam még zárt.Így még van idõm?

Legjobb válasz: Legfeljebb másnál születik a babád, mert bent nem marad, ha ki akar jönni! Ezt nem lehet kiszámolni, mi lesz ha elõbb jön két nappal?! Nekem ezért nincs fogadott dokim! A C2100 méhszáj azt jelzi, hogy a külsõ méhszáj minimálisan megnyílt, a méhnyak csatornája és a belsõ méhszáj viszont zárt.

Legfeljebb másnál születik a babád, mert bent nem marad, ha ki akar jönni! Ezt nem lehet kiszámolni, mi lesz ha elõbb jön két nappal?! Nekem ezért nincs fogadott dokim! A C2100 méhszáj azt jelzi, hogy a külsõ méhszáj minimálisan megnyílt, a méhnyak csatornája és a belsõ méhszáj viszont zárt.
Senki nem tudja neked megmondani, hogy mikor jön a babád. Jöhet akár holnap, akár február elején. Mindkettõ elõfordulhat. A dokid nem ajánlott senkit sem maga helyett?
Elsõ vagyok, a dokidtól nem kérdezted, hogy mit jelentenek ezek az értékek?
2100as értékem volt a 37. héttõl, aztán 40+5 napon szültem mégis. tehát senki nem tudja elõre, mikor indul be.
A kérdező hozzászólása: annyit mondott az orvosom, hogy a méhszáj még zárt és minden rendben. Én február 4-re számoltam, hogy szülök, mert 40 napos ciklusom volt, az orvosok január 27-re számolták a szülés várható idõpontját.

27 hetes km vagyok, és minden rendben van a terhességemmel, csak egy kisebb vese probléma van, de az orvosok szerint ez várandós betegség! Elég nagy lett a se. ális vágyam! Baj ez?

mindennap együtt vagyunk a férjemmel,ez okozhat problémát a babának,már mint az ha van orgazmus?

Legjobb válasz: A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.

A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.
Szia! A veseprobléma tényleg általában a terhességgel jár, nálam is ennyi idõs terhesen vették észre. Sok folyadékot kell inni. A sex semmi rosszat nem okozhat, az orgazmus nálam haskeményedést váltott ki pár percig, úgyhogy csak finoman.

27 hetes kismama vagyok.3-4 hete keményedik a hasam. Kb: napi 3x szokott előfordulni. Sorstáram akad? Az orvos mit mondott erre?

Legjobb válasz: Nekem a keményedésre azt mondta, hogy szedjek magneB6ot. És tényleg elmúlt tõle. Most is napi 3 szemet szedek és nem keményedik a hasam. 25 hetes Km

Nekem a keményedésre azt mondta, hogy szedjek magneB6ot. És tényleg elmúlt tõle. Most is napi 3 szemet szedek és nem keményedik a hasam. 25 hetes Km
Nekem is keményedik. MagneB6-ot ajánlott 3x és közölte, hogy örüljek, mert így készül a szervezetem a szülésre.
Örüljél... Fogadjuk, hogy te is férfihoz jársz! :) 25 hetes Km
Bizony, nekem is férfi orvosom van :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Már 19 hete szedem a magneb6-ot... Hát nekem is pasi az orvosom..:) éa sajna nem túl közlékeny.. mindent úgy kell kihúzni belõle..

Mitől lett ilyen nagy a babám? Valami baj van vele? 27+1 hetes kismama vagyok, eddig minden uh-on normálisak voltak a méretek, most viszont megugrott és 2 héttel idősebbnek mondja az orvos.

A cukorterheléses eredményem jó. 1295g volt most a bescsült súlya és azt mondta az orvos, ha így folytatja, akkor 4 kg feletti lesz. Eddig kb 6 kg-ot híztam, tehát még ett?l sem lehet. Akkor mi a baj?

Legjobb válasz: Ezekkel a becsült súlyokkal nem kell foglalkozni. Nekem a szülés napján 2600-2700g körülinek tippelték ehhez képest 5 óra múlva megszületett 3160g-al.

Ezekkel a becsült súlyokkal nem kell foglalkozni. Nekem a szülés napján 2600-2700g körülinek tippelték ehhez képest 5 óra múlva megszületett 3160g-al.
Az uh.-ra nem lehet adni.Nekem szülés elõtt 2 nappal csináltak uh.-ot ott azt mondták 3225g.2 nap múlva 3007grammal született.
Ne izgulj! Nekem 60dkg-al és 45 dkg-al mérték el a babáimat! :o Nem sokat kell adni ezekre a mérésekre. Elég ha ici-picit arrébb teszi a doki a kurzort a méréskor! Egy szintén 27 hetes kismama :)
A mi babank 28 hetesen 1472g volt. Igen az uh-szerint 2 hettel nagyobb de ez nem gond. Lehet, hogy majd lemarad vagy egy picit nagyobb baba lesz.

27 hetes terhes vagyok. A hüvelyi vizsgálatnál eddig a kismama könyvembe mindig 3000-et irt be az orvosom, az utolsónál 3100-at és azóta betegállományba is kiirt, de nem magyarázta el ez mit jelent. Talán valami baj lehet?

Legjobb válasz: nem 2100? ha 2100 akkor nyitva a méhszáj,semmit nem jelent,nekem a szülés napján is ennyi volt,meg elötte2 héttel is.no para,ha baj van a doki mondja

nem 2100? ha 2100 akkor nyitva a méhszáj, semmit nem jelent, nekem a szülés napján is ennyi volt, meg elötte2 héttel is.no para, ha baj van a doki mondja
A 3000 a jó, az jelenti e teljesen zárt méhszájat, a 3100 meg hogy kicsit nyitva vagy, de nem kell megijedni, azért írt ki hogy pihenj sokat, nincs semmi baj, vigyázz magadra.Az 1. szám mindig a méhnyak hossza, a 2. szám a méhszáj állapota.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!