Találatok a következő kifejezésre: 27 hetes kg-ról (2 db)

27 hetes terhes vagyok, 178/61-ről indultam, mostani súlyom 69 kg. A védőnő szerint ez túlzott hízásnak minősül, jobban figyeljek oda az étkezésre. Valóban túlzott-e 27 hetesen a 8 kg súlygarapodás? Mit hagyjak el étrendemből?

Lisztérzékeny vagyok, f?ként tejtermékekekt,sovány húsokat, f?zelékeket, zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Legjobb válasz: Szerintem amiket eszel,azok nagyon jók.Gondolom biztos többször keveset,stb..szval nem tudom mi a baj ezzel a 8 kg-val,M.-on a 9-15 kg elfogadott,és nem vagyunk egyformák,és az is lehet hogy már olyan sokat nem is szedsz fel.Bár én nem vagyok orvos, de sztem nem sok.

Szerintem amiket eszel, azok nagyon jók.Gondolom biztos többször keveset, stb..szval nem tudom mi a baj ezzel a 8 kg-val, M.-on a 9-15 kg elfogadott, és nem vagyunk egyformák, és az is lehet hogy már olyan sokat nem is szedsz fel.Bár én nem vagyok orvos, de sztem nem sok.
Szia!Én 26 hetes vagyok és 10 kg-ot híztam mégsem mondta azt a védõnõ, hogy sok.158/53-ról indultam.Nem is érzem magam kövérnek szinte csak a hasamra és a mellemre híztam.Szerintem ne foglalkozz vele.
27 hetesen nem sok a 8kg.Èn örültem volna, ha rajtam lett volna ennyi.Ne aggódj, nem lessz semmi gond.Rám elég sok, 25kg jött, de fö, hogy a babám egészséges legyen.A fölösleg majd lemegy szüle´s után.Jó, én eléggé be vagyok vizesedve. 40hetes kismama.
Nyugi!A védõnõd most éppen sületlenséget beszélt.Én is kicsit többet szedtem fel, mint a nagykönyvben megvan írva.De nem túlzottan érdekel, mert szoptatással lemegy.Neh elkezdj koplalni, mert annak csak a baba látja kárát.Mit fog mondani a védõnõd, ha vizesedsz majd, és esetleg 5-6 kiló víz is megjelenik majd?Túl sok vizet szedtél fel?Nyugalom, és élvezd a babát!
Szerintem se hallgass a védõnõre. Én 39 hetes vagyok, 20 kg van rajtam. 153/47- rõl indultam. Viszont elég vizes vagyok. De én az elõ 9 héten szedtem fel 6 kg-ot. Na az szerintem sok, de az én védõnõm arra azt mondta rám fért. Egyébként a szoptatás alatt pikk-pakk lemegy.
Szia! Én is 27 hetes vagyok és 9 kg-nál járok. Nekem sem mondták, hogy ez sok lenne. Viszont a dokim szerint vigyázni kell, hogy mennyi folyadékot iszok, mert az már nem ürül ki olyan gyorsan a szervezetbõl és elõsegítheti a vizesedést. Üdv

27 hetes vagyok, 57 kg-ról kezdtem 170 cm magas vagyok és most 66 kg vagyok! Ez nagyon sok?

Legjobb válasz: Szerintem sok, én 26 hetes vagyok 59 rõl indultam és 67 kg vagyok, tehát rajtam 8 kg plusz van és én magamnak nagyon soknak gondolom, igaz nem nagyon látszik és a hasam is kicsi, de a 8 kg az akkor is 8 kg.

Szerintem sok, én 26 hetes vagyok 59 rõl indultam és 67 kg vagyok, tehát rajtam 8 kg plusz van és én magamnak nagyon soknak gondolom, igaz nem nagyon látszik és a hasam is kicsi, de a 8 kg az akkor is 8 kg.
Szia! Egyáltalán nem sok! Ezzel a magassággal terhesség nélkül se lenne veszélyes a 66 kg! Nem vagyunk egyformák!!!!! Elítélem azokat, akik szerint ez sok! Én is 27 hetes terhes vagyok és a babám már több mint egy kiló, hol van még a magzatvíz, a méhlepény, a plusz vér, a felgyülemlett víz stb súlya?! Belefér ez a plusz 9 kg! Sok barátnõm van aki 20 kg felett hízott a terhessége alatt, most meg soványabbak, mint terhesség elõtt! Én 173 cm magas vagyok, 66 kg-ról indultam (megjegyzem erõs csontozatú vagyok és nem látszott rajtam, hogy ennyi kg vagyok), most 82! kg vagyok úgy, hogy nem eszem édességet, nem zabálok, sõt hetente 2 nap csak almát ehetek, mert annyira vizesedem! Hatalmas már a pocim, mindenki azt kérdezi mikor megyek szülni, pedig még sok idõm van. Egyébként 10 kg-t letagadhatok, mert nem látszik meg rajtam, de a mérleg nem csal. Akik csak 8-10 kg-t híznak az egész terhesség alatt azok örüljenek, de nagyon sokan 20 kg-at híznak, fõleg ha elõtte nem voltak molettek! Mindenkinek jó babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Igazából nme eszem össze vissza!Édességet meg abszolút nem is kívánom!De ha nem eszem akkor nagyon szarul tudok lenni!A vérképem tökéletes a cukorterhelésem tökéletes-ennél jobb nem is lehetne azt mondta a védõnõ meg a doki is!Koleszterinem alacsony! Meg fogom próbálni azt amit javasoltál!:-)
Szia. 2.válaszoló vagyok. Ha téged zavar próbálj meg változtatni az étkezési szokásodon. Kerüld az édességet, este már inkább csak gyümölcsöt és joghurt féléket egyél. Fehér kenyér helyett inkább barnát, teljes kiõrlésû lisztbõl készültet. Inkább naponta 5x egyél, de kisebb adagokat, mint 3x sokat. Te érzed, hogy sok-e az eddig felszedett kiló vagy nem. Bár vannak olyan kismamák akik az elején sokat felszednek és a végén már alig valamit. De inkább az a jellemzõ, hogy az utolsó egy hónapban még feljön jó pár kiló. És most nem elsõsorban arra kell gondolni, hogy majd hogy fogod leadni, hanem arra is, hogy a te egészségi állapotodnak se tesz jót a nagy súlytöbblet.
A kérdező hozzászólása: Megnyugtattál!!!Eddig mindenki azt mondta h nem sok és h nem is látszik, de az eléõtted szólók kicsit beparáztattak......az a baj h nem tudok sokat mozogni mert anniyra vékony a hasfalam h mindent megérzek és a kis pocaklakó rettentõen neki áll ficánkolni ha tornázom meg sétálás közben is hamar elkezd húzni a hasam!
Szia! Nem sok! Én ugyanígy indultam, mint Te (170 cm/57, 5 kg), a 29.héten 67 kg voltam, most a 36.héten 71, 5 kg vagyok. Nekem is azt mondják, milyen jól nézek ki, csak pocakot növesztettem. (Pedig nem, a csípõm az elsõ hónapban kiszélesedett, de nem annyira látványosan.) Sosem mondta sem az orvos, sem a védõnõ, hogy sok lenne. Másrészt a nõvérem 165 cm/52 kg-ról indult, 15-16 kg-t hízott mindkét terhessége alatt, és 18 kg-t fogyott. Pedig még most is többet eszik, mint én! (A kisebbik gyereke szeptemberben lesz 2 éves.)
A kérdező hozzászólása: A védõnõ azt mondta h nem látszik, sõt!!!Hasam sincs akkora és mindenki azt mondja h newm is látszik a hízás4Egyedül a melleim hattttalmasak!
Attól is függ, hogy te milyennek látod magad, mert van aki 15 kg-ot hízik és szinte csak a hasára. Valamint van aki nagyon vizesedik és ezért mutat többet a mérleg. És nálam nem volt igaz, hogy az utolsó három hónapban szedjük fel a legtöbb kilót.
A kérdező hozzászólása: És akkor mit csináljak?????
Szia. Én 36 hetesen rendelkezem + 10 kilóval, és én 59-rõl kezdtem és 167 cm magas vagyok. Ezek alapján az én véleményem szerint egy kicsit sok, mert még sok idõd van hátra. Bár attól függ mit mond az orvosod és a védõnõd.
Én is aggódom a súlyom miatt, 54 kg-val kezdtem, most 23 hetesen pedig 62 vagyok, de a nõvérem is mind a két babával 20 kg hizott, pedig az egyikkel sokat evett a másikkal meg alig evett és mégis, tehát nem biztos hogy attolfügg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!