Találatok a következő kifejezésre: 27 hetes kb (14 db)

Fiús anyukák 27 hetesen kb mekkora a babátok?

Legjobb válasz: mi 25 hetesen voltunk utoljára uh-n, akkor bdp: 67 mm, fl: 4,5 mm volt. A doki bácsi azt mondta, olyan 700 gramm lehet a súlya. Kicsit ducinak nézett ki szerintem, és a fütyije min. 1 cm volt (ennyit láttunk, de lehet, hogy a tökije még eltakart belõle). Most 26+4 hetesek vagyunk Neked?

mi 25 hetesen voltunk utoljára uh-n, akkor bdp: 67 mm, fl: 4, 5 mm volt. A doki bácsi azt mondta, olyan 700 gramm lehet a súlya. Kicsit ducinak nézett ki szerintem, és a fütyije min. 1 cm volt (ennyit láttunk, de lehet, hogy a tökije még eltakart belõle). Most 26+4 hetesek vagyunk Neked?
utolsó vagyok. Ezt a súlyt hogy lehet megállapítani, amit az elsõ válaszoló írt? A neten mindenhol azt írja, hogy ilyenkor 600-800 grammos kell legyen a baba, nem 1600 gramm. A dokim azt mondta, a picinek semmi baja sincs, tehát nem lehet kórosan kicsi vagy sovány. A múltkor egy anyuka azt írta, hogy 27-28 hetesen 1800 gr. volt a picije súlya. Hogy állapítják ezt meg? Mert ezek elég nagy eltérések
megint a második vagyok. Kedves elsõ, írd már meg kérlek, hogy mekkora a haskörfogatod és átlagos testalkatú, vagy duci vagy-e? Kíváncsi vagyok. Nekem 98-100 centis a pocakom
megint második vagyok. Akkor a te babád is „jól el van eresztve otthonról”, így fogalmazott a dokink, ki volt akadva, hogy mekkora szerszáma van a gyereknek :)
Nekem 30 hetesen volt 1600 gr. Most 34 hetes vagyok és kíváncsi, hogy vajon most mekkora lehet? :)
elsõ vagyok, a biometriai adatok alapján mondta ezt a doki, de nekem az elsõ gyerek is 4300 gr született, szóval nem csoda, ha nagyobb, plusz én a 28. hét elején voltam, és lehet, hogyy pár nap is sokat számít... a biometria a 4d uh-n van csak, a combcsont, fejkörfogat, mellkaskörfogat, haskörfogat alapján becsülnek.
1600 gr.
elsp vagyok, nem mértem sajna a poci körfogatot :-( 54 kg-val kezdtem a terhességet, most 80 vagyok (az elõzõt 84-gyel szültem, hat ketesen 56 kg voltam, igaz annyi tejem volt, mint egy tejcsárdának:-)) ma voltam ctg-n, (38. hétben vagyok) és a szülésznõ azt kérdezte ketten vannak-e. höh, kicsi az nem lesz tuti. amúgy nem hájas vagyok, sokat híztam ugyan a fenekemre, de a hasam feszes, csak sok a víz bennem állítólag, de nem vagyok toxémiás sem...
A kérdező hozzászólása: Igen a mi dokink is poénoskodott, hogy tuti, hogy fiú jól látja az uh-n.
A kérdező hozzászólása: Én is kíváncsi lennék mekkora már a babónk.
A kérdező hozzászólása: 23 hetesen voltam utoljára uh-n akkor volt 560 gramm és 8.4 mm a kukija.
másoik vagyok. Köszi szépen, elsõ. Remélem, a mi babánk sem lesz azért kicsike. A nemtomhanyadik válaszoló megnyugtatott, hogy az övé a 30. héten 1600 grammos

27 hetes terhes vagyok azaz 6 honap 3 hét. Szerintetek kb mekkora lehet gramra a babám és milyen hosszu lehet a pici?

Csak azért kérdezem mert nagyon erős görcseim vannak és nem tudom hogy miért van ez, félek hogy kora szülött lesz a babánk mert egy hete voltam bent a korházba 5 napra a görcseimmel és ott MagneB6-ot kellett szednem meg a baba vashiányos volt és vasra is kaptam gyógyszert a záró jelentésemre azt irtál a diagnózishoz hogy kora szüllöt gyanus. Most is erős görcseim vannak ebből lesz baba érkezés? Amugy dec 23.-ra vagyok kiirva.

Legjobb válasz: Én 26 hetes vagyok, vagyis lassan már 27 és én december 24.-re vagyok kiírva.Az én babámat a héten 877 grammra becsülték. A görcsökre oda kell figyelni az biztos,én Magnerotot szedek kezdetek óta,sokkal jobb mint a Magne B6!

Én 26 hetes vagyok, vagyis lassan már 27 és én december 24.-re vagyok kiírva.Az én babámat a héten 877 grammra becsülték. A görcsökre oda kell figyelni az biztos, én Magnerotot szedek kezdetek óta, sokkal jobb mint a Magne B6!
http://www.pampers.hu/hu/terhess%C3%A9g?gclid=CJ2Jvc_01rkCFU.. Még van sok ilyen oldal ahol ez le van irva.
A kérdező hozzászólása: Hasmenésem volt most két napig de ma még nem volt székletem. A hátam rettenetesen fáj meg a derekam erõsebb a fehér folyásom meg a jobb cicimbõl már folyik a tej görcsöl lent a hasam hányingerem van meg öklendezek de hányni meg nem tudok. A lábaim is fájnak meg a bordám akar szétszakadni annyira fáj meg lent a comb izmom rettenetesen fáj.
Az nem gond, ha fejjel lefelé van. Ha gyanús hasmenésed lesz, ami nem múlik, vagy esetleg vérzel, rohanj kórházba. Sok szerencsét!
Nekem 27+1 hetesen 1009 g-ra becsülték a súlyát.
26 hetesen volt a babám 670 gr. :)
Nekem a betöltött 27. hét napján 964 grammra becsülték a babát. 85-90%-os esélye van ilyenkor már a babának, ha megfelelõ ellátást kap. De azért ha még 6-7 hetet kibírna akkor még jelentõsen nõnének az esélyei.
Önmagában az, hogy fejjel lefelé van, nem teszi koraszülött-gyanússá, a sok görcsre viszont Magnerot vagy magnézium citrát szerintem is. Pihenj, polcold fel a lábad. Nem mondták, hogy mi miatt koraszülött gyanús?
A magnesii citrici tényleg a legjobb magnézium készítmény és nem mellesleg a legolcsóbb is (136 Ftért vettem egy dobozzal receptre, de 10-esével szokták kiírni). A hasam nekem is görcsölgetett, de a lábam éjszakánként valami iszonyúan.Ahogy elkezdtem szedni, másnap már enyhültek a görcsök és 2-3napra rá teljesen meg is szûntek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy irtatok váltani fogok gyógyszert az biztos. Csak nagyon félek mert a baba beállt fejjel lefelé van ultrahangon nézték és azt mondták hogy kora szülött gyanus a baba. A kora szülés jelei mik lehetnek azt nem tudjátok véletlen??? Tudjátok ez az elsõ babám és nagyon félek hogy baja lesz.
Vannak olyan babák akik ha a 27. héten megszületnek, már életképesek. De azért még nem ártana benn maradnia. Kb 1 kg-os lehet, az még nagyon picike. Ha görcseid vannak, ne Magne B6-ot szedj, mert abban alig van valami hatóanyag. Vagy Magnerotot, vagy Magnesii citricit. És sokat pihenj. Meleg, de nem forró fürdõ is mehet a görcsökre. Vagy 1-1 deci jó vörös bor, 1 cent konyak, persze nem napi 5-ször, de az alkohol is oldja a görcsöket, ha épp nincs jobb. De elsõ körben a magnéziumot cseréld le. Komolyan. Nekem is voltak görcsök a 20. héten, és vérzés is, az volt az elsõ, hogy írtak nagyobb adag magnéziumot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
A kérdező hozzászólása: A Magnerotott megprobálom de nem tudom hogy ezen kivül meg a fekvésen kivül mit tegyek.

Mostanában kevesebbett mozog a babám.27 hetes vagyok de kb 2 napja alig érzem. Ez lehet a meleg miatt. Mondjuk azt hozzátenném hogy nagytakaritásban vagyok, nemtudom ez számit e valamit. Lehet baj?

Legjobb válasz: szia! én is 27 hetes vagyok. Tegnap voltam dokinál, és megemlítettem neki, hogy az elmúlt 2-3 napban nem annyira aktív a babám. Azt mondta ne csodálkozzak rajta, a front rájuk is hatással van:) dobogott a kicsi szive, úgyhogy nálad sincs semmi gond szerintem. boldog babavárást!

szia! én is 27 hetes vagyok. Tegnap voltam dokinál, és megemlítettem neki, hogy az elmúlt 2-3 napban nem annyira aktív a babám. Azt mondta ne csodálkozzak rajta, a front rájuk is hatással van:) dobogott a kicsi szive, úgyhogy nálad sincs semmi gond szerintem. boldog babavárást!
Szerintem is a meleg miatt van, de amúgy attól, hogy te nem érzed õ még mozog bennt, csak még sok helye van.majd egy hónapmulva már nem lesz annyi:) Nekem is kevesebbet mozog.34hetes kismama
szia! ebben a melegben nekem is kevesebbet mozog, estére mikor lehül a levegõ akkor szokott mozgékonyabb lenni...amugy én gonosz vagyok vele, mert ha nem igazán mozog napközben, eszek egy kis édességet és rá kb 10 percre már ficánkol is..vagy kényelmetlen testhelyzetet veszek fel és azt se tûri...de legalább megnyugszom.. 31 hetes

27 hetesen ezek jó adatok? BPD 73 OFD:91 FL:52 AC:244? Hogy tudnám kiszámolni, hogy kb mekkora a súlya a babámnak?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen jók! nekem 29 hetesen ezek voltak az eredmények: BPD:77,8mm AC:257mm FL:56mm OFD 91mm és a becsült súlya pedig 1500g! 34 hetes kismama

Szerintem teljesen jók! nekem 29 hetesen ezek voltak az eredmények: BPD:77, 8mm AC:257mm FL:56mm OFD 91mm és a becsült súlya pedig 1500g! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szia 3370 grammal született!
Kiszámoltam 1299 g.Mennyivel született?

27 hetes kismama vagyok.3-4 hete keményedik a hasam. Kb: napi 3x szokott előfordulni. Sorstáram akad? Az orvos mit mondott erre?

Legjobb válasz: Nekem a keményedésre azt mondta, hogy szedjek magneB6ot. És tényleg elmúlt tõle. Most is napi 3 szemet szedek és nem keményedik a hasam. 25 hetes Km

Nekem a keményedésre azt mondta, hogy szedjek magneB6ot. És tényleg elmúlt tõle. Most is napi 3 szemet szedek és nem keményedik a hasam. 25 hetes Km
Nekem is keményedik. MagneB6-ot ajánlott 3x és közölte, hogy örüljek, mert így készül a szervezetem a szülésre.
Örüljél... Fogadjuk, hogy te is férfihoz jársz! :) 25 hetes Km
Bizony, nekem is férfi orvosom van :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Már 19 hete szedem a magneb6-ot... Hát nekem is pasi az orvosom..:) éa sajna nem túl közlékeny.. mindent úgy kell kihúzni belõle..

27 hetes terhes vagyok naptár szerint, ám tegnap a nőgyógyász kb.30 hetes babát mért mind súlyra, mind pedig centikre. Aggódom. Szerintetek baj lehet?

Lefordult már és 1 cm-re nyitva van a küls? méhszáj. Azt írta a papíromra, hogy fenyeget? koraszülés, de hozzátette nem kell megijedni, csak sokat kell pihenni. A pihenés alatt vajon mit értett, még sétálni sem lehet? És a házimunka? Van egy 8 éves kisfiam, én sem leszek már fiatalabb (35) és hát van kötelesség. Persze a baba egészséséért mindent, csak tényleg nem tudom mit jelent az orvos számára a pihenés három felkiáltójellel. Köszönöm, ha valaki reagál a problémámra.

Legjobb válasz: Elõször is ne aggódj. AZ uh meglehetõsen szubjektív, egy.két miliméter is több nap csúszást jelenthet. Az én fiam is nagyobb volt mindig, mégis 13 nappal késõbb született, mint ahogy az uh mutatta (sõt még a mensi szerinti idõhöz képest is késõbb jött 3 nappal). A 8 éves gyereket nem kell emelgetni, a házimunka várhat, illetve részletekben is meg lehet csinálni, mondjuk 20 perc meló, utána 30-40 perc pihenés (láblógatás, tévézés - bár a láblógatást ne szó szerint értsd, inkább tedd fel:D) Amíg haza nem jön a nagyobbik, addig sok-sok fekvés, utána meg lehet ülve is játszani. LÉnyeg, hogy ne erõltesd meg magad. Semmi munka nem fog elfutni, megvárja amíg megcsinálod:) És ha 1 ujjnyira vagy nyitva, azzal még akár túl is hordhatod. Jó babavárásT

Elõször is ne aggódj. AZ uh meglehetõsen szubjektív, egy.két miliméter is több nap csúszást jelenthet. Az én fiam is nagyobb volt mindig, mégis 13 nappal késõbb született, mint ahogy az uh mutatta (sõt még a mensi szerinti idõhöz képest is késõbb jött 3 nappal). A 8 éves gyereket nem kell emelgetni, a házimunka várhat, illetve részletekben is meg lehet csinálni, mondjuk 20 perc meló, utána 30-40 perc pihenés (láblógatás, tévézés - bár a láblógatást ne szó szerint értsd, inkább tedd fel:D) Amíg haza nem jön a nagyobbik, addig sok-sok fekvés, utána meg lehet ülve is játszani. LÉnyeg, hogy ne erõltesd meg magad. Semmi munka nem fog elfutni, megvárja amíg megcsinálod:) És ha 1 ujjnyira vagy nyitva, azzal még akár túl is hordhatod. Jó babavárásT
Az hogy elõbbre sorolta a heteid számát annyit jelent hogy a baba nagyobb feljettebb gyorsabban nõ. Ez nem gond három hét nem sok.... pihenés: kérj segitséget sétáljon a baba a nagyival vagy megbizható kismamával játszóterezzen igy neked csak a házimunka legyen de a megeröltetõ részeket - porszivózás és ablakpucolás hagyd a segitõkre vagy fizessetek hetente egyszer egy takaritót a pihenés pihenést jelent dölj le amennyiszer csak tudsz és olvassatok mesekönyvet nézzetek mesét rajzoljatok . Minden jót kivánok!!!!
baba bocs. = már nagyfiú
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A leírtakhoz még annyit "mondanék", hogy túl sok magzatvizet látott az orvos, így a cukorbetegség lehetõsége is felmerült. Remélem minden rendben lesz, és megpróbálok PIHENNI. Mindenkinek jó babavárást kívánok és még egyszer köszönöm a válaszokat. Nagyon jó érzés, hogy picit törõdünk ezen a fórumon egymással. Minden jót!
Nekem is mindig nagyobbnak mérték a babámat, rendszeresen 2 héttel. És a magzatvíz is több volt. De egyik sem okozott gondot, született egy szép, nagy(4350 gr), makkegészséges babám!!! Tényleg pihenj sokat, ne gürcölj a házimunkával, (pl. porszívózás, felmosás) most már intézze a férjed, és a nagyfiad is besegíthet! Ne vedd magadra a mártír szerepet, vedd komolyan az orvos utasításait!!! Nem szeretnél ugye koraszülött, esetleg egy életre károsodott babát?

Ha valakinek kórosan sok a magzatvize, akkor annak mennyi kb. a rétegvastagsága? Nekem csak annyit mondtak, hogy több a kelleténél és 83 mm-es a rétegvastagság és eddig mindent rendben találtak az ultrahangon, de eléggé félek! Amúgy 27 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én most voltam hétfõn, 89mm-t írt és nekem is csak annyit mondott,hogy valamennyivel több az átlagosnál.Szerdán a dokim is megnézte,azt mondta,hogy nincs semmi gond.Tehát szerintem neked sincs okod az aggodalomra. Üdv 33 hetes kismamó

Én most voltam hétfõn, 89mm-t írt és nekem is csak annyit mondott, hogy valamennyivel több az átlagosnál.Szerdán a dokim is megnézte, azt mondta, hogy nincs semmi gond.Tehát szerintem neked sincs okod az aggodalomra. Üdv 33 hetes kismamó
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, remélem, hogy ezután is minden rendben lesz. Olyan rossz, hogy nem tudom élvezni a terhességem, csak a heteket tolom már magam elõtt, pedig még van egy csomó hátra. Na mindegy, jó babavárást neked, minden jót és zökkenõmentes, könnyû szülést kívánok. Üdv.

27 hetes vagyok, kb 2 hete a gyomorszájam magasságában a bőröm alatt időnként zsibbad. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: nekem a köldököm körül fájt és furán szúrt a bõröm. Fogalmam sincs mi lehetett, valószínûleg idegi dolgok, ahogy nõ a pocak és nyomja a méhünk a bõridegeket. Boldog babavárást! 39 hetes mami

nekem a köldököm körül fájt és furán szúrt a bõröm. Fogalmam sincs mi lehetett, valószínûleg idegi dolgok, ahogy nõ a pocak és nyomja a méhünk a bõridegeket. Boldog babavárást! 39 hetes mami
Szia! Én 28 hetes vagyok hasonló tünetekkel. Utánaolvastam, és ez valószínû a gyomor fájdalmatlan megkeményedése, amit a növekvõ méh okoz, és végigkíséri a terhességet, aztán elmúlik. Van akinél jobban, van akinél kevésbé érezhetõ. Nyugodt babavárást!
Nekem is zsibbadt néha ugyanott, sõt, ha feküdtem borzasztóan elkezdett szúrni. Aztán párnát tettem a pocakom alá és azóta teljesen elmúlt! Ahogy nõ a hasad, úgyis megint "átrendezõdnek" bent a dolgok, valószínûleg el fog múlni. Bajt biztosan nem jelent! Boldog babavárást! Egy 37 hetes mamika

27 hetes terhes vagyok, kb.1 hete rettenetesen viszkednek a melleim, sokszor még a melltartót sem tudom megviselni magamon. Nálatok nem volt ilyen? Mit tettetek ellene?

Legjobb válasz: volt ilyen, sajnos semmit nem tudsz ellene tenni, de a viszketest picit csokkentheted, nalam bevallt de ne vakard mert meg csak rosszabb lesz. Amit probalj, babaolajos masszazs. Nekem enyhitett a viszketesen es a borod is rugalmasabb lesz, nem feszul annyira es alabb hagy a viszketes. Kitartas!

volt ilyen, sajnos semmit nem tudsz ellene tenni, de a viszketest picit csokkentheted, nalam bevallt de ne vakard mert meg csak rosszabb lesz. Amit probalj, babaolajos masszazs. Nekem enyhitett a viszketesen es a borod is rugalmasabb lesz, nem feszul annyira es alabb hagy a viszketes. Kitartas!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Megpróbálom!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!