Találatok a következő kifejezésre: 27 hetes Mostanában (10 db)

Mostanában kevesebbett mozog a babám.27 hetes vagyok de kb 2 napja alig érzem. Ez lehet a meleg miatt. Mondjuk azt hozzátenném hogy nagytakaritásban vagyok, nemtudom ez számit e valamit. Lehet baj?

Legjobb válasz: szia! én is 27 hetes vagyok. Tegnap voltam dokinál, és megemlítettem neki, hogy az elmúlt 2-3 napban nem annyira aktív a babám. Azt mondta ne csodálkozzak rajta, a front rájuk is hatással van:) dobogott a kicsi szive, úgyhogy nálad sincs semmi gond szerintem. boldog babavárást!

szia! én is 27 hetes vagyok. Tegnap voltam dokinál, és megemlítettem neki, hogy az elmúlt 2-3 napban nem annyira aktív a babám. Azt mondta ne csodálkozzak rajta, a front rájuk is hatással van:) dobogott a kicsi szive, úgyhogy nálad sincs semmi gond szerintem. boldog babavárást!
Szerintem is a meleg miatt van, de amúgy attól, hogy te nem érzed õ még mozog bennt, csak még sok helye van.majd egy hónapmulva már nem lesz annyi:) Nekem is kevesebbet mozog.34hetes kismama
szia! ebben a melegben nekem is kevesebbet mozog, estére mikor lehül a levegõ akkor szokott mozgékonyabb lenni...amugy én gonosz vagyok vele, mert ha nem igazán mozog napközben, eszek egy kis édességet és rá kb 10 percre már ficánkol is..vagy kényelmetlen testhelyzetet veszek fel és azt se tûri...de legalább megnyugszom.. 31 hetes

27 hetes terhes vagyok, 178/61-ről indultam, mostani súlyom 69 kg. A védőnő szerint ez túlzott hízásnak minősül, jobban figyeljek oda az étkezésre. Valóban túlzott-e 27 hetesen a 8 kg súlygarapodás? Mit hagyjak el étrendemből?

Lisztérzékeny vagyok, f?ként tejtermékekekt,sovány húsokat, f?zelékeket, zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Legjobb válasz: Szerintem amiket eszel,azok nagyon jók.Gondolom biztos többször keveset,stb..szval nem tudom mi a baj ezzel a 8 kg-val,M.-on a 9-15 kg elfogadott,és nem vagyunk egyformák,és az is lehet hogy már olyan sokat nem is szedsz fel.Bár én nem vagyok orvos, de sztem nem sok.

Szerintem amiket eszel, azok nagyon jók.Gondolom biztos többször keveset, stb..szval nem tudom mi a baj ezzel a 8 kg-val, M.-on a 9-15 kg elfogadott, és nem vagyunk egyformák, és az is lehet hogy már olyan sokat nem is szedsz fel.Bár én nem vagyok orvos, de sztem nem sok.
Szia!Én 26 hetes vagyok és 10 kg-ot híztam mégsem mondta azt a védõnõ, hogy sok.158/53-ról indultam.Nem is érzem magam kövérnek szinte csak a hasamra és a mellemre híztam.Szerintem ne foglalkozz vele.
27 hetesen nem sok a 8kg.Èn örültem volna, ha rajtam lett volna ennyi.Ne aggódj, nem lessz semmi gond.Rám elég sok, 25kg jött, de fö, hogy a babám egészséges legyen.A fölösleg majd lemegy szüle´s után.Jó, én eléggé be vagyok vizesedve. 40hetes kismama.
Nyugi!A védõnõd most éppen sületlenséget beszélt.Én is kicsit többet szedtem fel, mint a nagykönyvben megvan írva.De nem túlzottan érdekel, mert szoptatással lemegy.Neh elkezdj koplalni, mert annak csak a baba látja kárát.Mit fog mondani a védõnõd, ha vizesedsz majd, és esetleg 5-6 kiló víz is megjelenik majd?Túl sok vizet szedtél fel?Nyugalom, és élvezd a babát!
Szerintem se hallgass a védõnõre. Én 39 hetes vagyok, 20 kg van rajtam. 153/47- rõl indultam. Viszont elég vizes vagyok. De én az elõ 9 héten szedtem fel 6 kg-ot. Na az szerintem sok, de az én védõnõm arra azt mondta rám fért. Egyébként a szoptatás alatt pikk-pakk lemegy.
Szia! Én is 27 hetes vagyok és 9 kg-nál járok. Nekem sem mondták, hogy ez sok lenne. Viszont a dokim szerint vigyázni kell, hogy mennyi folyadékot iszok, mert az már nem ürül ki olyan gyorsan a szervezetbõl és elõsegítheti a vizesedést. Üdv

Mostanában a meleg miatt elég sokszor vagyok rosszul (leesik a vérnyomásom) a meleg miatt, pedig nem mozdulok ki itthonról és megy a ventilátor is! MEnnyire érzi meg ezt a baba? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! Nekem gesztációs diabéteszem van. (terhességi cukor). Még nekem is leesesik a cukrom a melegben. Egyik nap múszály volt orvoshoz mennem és majdnem elájultam. Sajnos a babának úgyanúgy rossz ha leeseik a cukrod minha magas lenne. Javaslom, hogy van multivitaminos szõlõcukor (dobozos), rakd be a táskádba és amint érzed hogy nem stimmel valami egyél meg eggyet-kettõt. De nagyon keveset mászkálj. Mert nekünk babásoknak sokkal nehezebb elviselni a meleget. Üdv:22 hetes km

Szia! Nekem gesztációs diabéteszem van. (terhességi cukor). Még nekem is leesesik a cukrom a melegben. Egyik nap múszály volt orvoshoz mennem és majdnem elájultam. Sajnos a babának úgyanúgy rossz ha leeseik a cukrod minha magas lenne. Javaslom, hogy van multivitaminos szõlõcukor (dobozos), rakd be a táskádba és amint érzed hogy nem stimmel valami egyél meg eggyet-kettõt. De nagyon keveset mászkálj. Mert nekünk babásoknak sokkal nehezebb elviselni a meleget. Üdv:22 hetes km

27 hetes vagyok. Nagyon sokat idegeskedek mostanában, pedig próbálom magam nyugtatni, de nem minden esetben megy a dolog. Nem a baba miatt vagyok ideges, hanem lakás gondok miatt. Nem lesz baja a manónak?

Legjobb válasz: Szia. A babádnak nem lesz baja. Nálam többet nem sokan idegeskedtek, de szó szerint az egész terhességem alatt, és mindenki ijesztgetett, hogy koraszülött lesz, hát még mindig bent ficánkol, pedig most azért már akár ki is bújhat. MInden jót! 38 hetes kismama.

Szia. A babádnak nem lesz baja. Nálam többet nem sokan idegeskedtek, de szó szerint az egész terhességem alatt, és mindenki ijesztgetett, hogy koraszülött lesz, hát még mindig bent ficánkol, pedig most azért már akár ki is bújhat. MInden jót! 38 hetes kismama.
Nyugi a kicsinek nem lesz semmi baja. Sajna az utóbbi idõben én is sokat idegeskedem, nálunk párkapcsolati problémák vannak, de a kicsi jól van. Ha feszültebb vagy, érzékeli õ is, hisz akkor egészen más hormonok szabadulnak fel benned, mint nyugalmi állapotban, de ezek nem ártalmasak rá. (Utána néztem, mivel én is aggódtam emiatt) Sõt, azt olvastam, hogy bizonyos szintû stressz nem is árt, mivel a kicsi nem csak azt érzékeli, hogy feszültebb vagy, hanem azt is, hogy nyugtatod meg magad, és ebbõl már méhen belül tanul, és a késõbbiekben õ is gyorsabban tud majd megnyugodni. Szóval nyugi! És remélem megoldódnak a problémáitok.
utolsó válaszoló vagyok: 30 hetes vagyok amúgy :)
Nekem ellenkezõ tapasztalatom van. Én 26 hetes vagyok, ért egy nagyobb stressz, és 3000-rõl 1000-re megrövidült a méhnyakam. Ezt 12 nap kórházi fekvés követte, majd hazaengedek azzal, hogy továbbra is szedem a gyógyszereket, és otthon is szigorúan feküdnöm kell. A stresszt pedig minden szinten (már ahogyan csak lehet) ki kell zárnom az életembõl, a prof szerint. Én azt javaslom próbálj megnyugodni, hogy ez veled ne forduljon elõ.

Mostanában enyhe menstruációs görcs-szerű érzéseim vannak, tegnap este 3-szor is. Ez mi? Normális ez 27 hetesen?

Legjobb válasz: nekem is vannak ilyenek. (most is van). Én is megijedtem, de én úgy hallottam, hogy amíg nem görcsölünk nagyon és nem vérzünk addig jó. Ugyanis nyúlnak a méhet tartó szalagok. 33 hetes kismama

nekem is vannak ilyenek. (most is van). Én is megijedtem, de én úgy hallottam, hogy amíg nem görcsölünk nagyon és nem vérzünk addig jó. Ugyanis nyúlnak a méhet tartó szalagok. 33 hetes kismama
Én 32 hetes vagyok és egyre többször érzem. A méh mozgását, mûködését, növekedését jelzni. Ne félj, amíg nem erõs és nem tartós a görcs, nem jár vérzéssel, addig semmi baj:-)
Szia, teljesen normális, de a magneB6-ot azt szedjed, én is minden nap görcsölök, ráadásul a méhszájam is nyitva van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok! :)

27 hetes vagyok. Mostanában szurodik a pocakom, inkább alul, meg ha pisilnem kell akkor görcsöl is a hasam, és éjszaka arra kelek. Normális ez?

Legjobb válasz: Néha nekem is szokott szurkodni de ez 2 dologtól lehet pl az egyik mert egy kicsit felfáztál azért érzed pisilésnél a görcsöt a másik meg attól lehet hogy nõl a méhed de azért kérdezd meg az orvosodat is! Biztos minden rendben van de fõ a biztonság! 22 hetes kismama

Néha nekem is szokott szurkodni de ez 2 dologtól lehet pl az egyik mert egy kicsit felfáztál azért érzed pisilésnél a görcsöt a másik meg attól lehet hogy nõl a méhed de azért kérdezd meg az orvosodat is! Biztos minden rendben van de fõ a biztonság! 22 hetes kismama

27 hetes terhes vagyok. Álltalába kicsi a vernyomasom 103/59töl egész 121/64ig fölmegy. De a pulzusszám mostanaba eléggé nagy vagyis 93 es 97között mozog. De egyszer 100 is volt. Nem tul sok a pulzusom? Ja meg a diasztole erteke mekkora kell legyen?

Legjobb válasz: A vérnyomás 130/80-ig jó,a pulzus 110-ig elfogadható.Neked jók az értékeid,a pulzus meg természetes,hogy a megszokott 70-80 helyett feljebb megy,hiszen a szív csak így tudja ellátni a megnövekedett vér keringetését.Ez a terhesség alatt teljesen normális.

A vérnyomás 130/80-ig jó, a pulzus 110-ig elfogadható.Neked jók az értékeid, a pulzus meg természetes, hogy a megszokott 70-80 helyett feljebb megy, hiszen a szív csak így tudja ellátni a megnövekedett vér keringetését.Ez a terhesség alatt teljesen normális.
A dyastole, 90-ig jo a védõnõm szerint.A pulzus szám igy terhesen jo.Dolgozik szived, több vérrrel kell megküzdenie.Ha megakarsz nyugodni, kérj beutalot Kardiológushoz.Én meg tettem, bár az én pulzusom volt 130 is, egy-két napig majd stabilizálodott.

Mennyire jó az anita pocaktartó öv? Nagyon fáj a hátam és a derekam mostanában, 27 hetes vagyok és átlagon felüli a pocakom.115 cm. (állítólag) Használna vmit az öv?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem igen, az elsö terhességem idején is használtam és most is fogom. Föleg akkor, ha sokat mégy, állsz stb., a hátfájást enyhíti. Néhány védönö ellene van, mondván, hogy elernyednek a hasizmok. Nekem használt, bár az én pocim nem volt akkora mint a tied (terhesség végére 106 cm). Nekem s-es van! Jó babavárást!

Szia! Szerintem igen, az elsö terhességem idején is használtam és most is fogom. Föleg akkor, ha sokat mégy, állsz stb., a hátfájást enyhíti. Néhány védönö ellene van, mondván, hogy elernyednek a hasizmok. Nekem használt, bár az én pocim nem volt akkora mint a tied (terhesség végére 106 cm). Nekem s-es van! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: netrõl tudnék rendelni. Az l-es méret az kb hány centis pocira jó?

27 hetes terhes vagyok és mostanában sokszor nehezen kapok levegőt! Mit tegyek hogy jobb legyen? Ez normális amugy ilyenkor?

Legjobb válasz: Szerintem normális jelenség, a terhesség természetes velejárója. A Babó már olyan nagy helyet foglal, hogy a tüdõdnek egyre kevesebb helye marad odabent. Általában a harmadik trimeszter tele van ilyen "gondokkal", mert a Baba növekedése miatt egyre kevesebb helye marad a belsõ szerveknek. Ráadásul a kis Pocilakó nem kíméli a gyanútlan szerveket, rúg, nyom, tolakszik :) Ha nagyon aggaszt, tanácsadáson mondd el a dokidnak. Segít a felpóckolt párna (alvás közben), napközben séta a friss levegõn, és a gyakori szellõztetés. Vannak egészen jó relaxációs légzõgyakorlatok.

Szerintem normális jelenség, a terhesség természetes velejárója. A Babó már olyan nagy helyet foglal, hogy a tüdõdnek egyre kevesebb helye marad odabent. Általában a harmadik trimeszter tele van ilyen "gondokkal", mert a Baba növekedése miatt egyre kevesebb helye marad a belsõ szerveknek. Ráadásul a kis Pocilakó nem kíméli a gyanútlan szerveket, rúg, nyom, tolakszik :) Ha nagyon aggaszt, tanácsadáson mondd el a dokidnak. Segít a felpóckolt párna (alvás közben), napközben séta a friss levegõn, és a gyakori szellõztetés. Vannak egészen jó relaxációs légzõgyakorlatok.
Bizonyos mértékig normálisnak tekinthetõ, de nem mindenkinél jelentkezik.Figyelj oda, hogy mikor jelentkezik.Pl.: ha fizikai megterhelés után, vagy hogyha sokat ettél esetleg rossz volt a testtartásod stb.akkor próbálj meg kinyújtózni mélyen egyenletesen lélegezni, kihúzni magad.Ezek szoktak segíteni. Viszont hogyha minden különösebb ok nélkül is van légszomjad feltétlenül említsd meg az orvosodnak! Jó babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és a segitséget:) !

27+4-hetes kismama vagyok! Mit csinálak? Mostanában semmi étvágyam sincs. Nem lesz baj? Vélemények?

Legjobb válasz: Szia! Csak annyit egyél, amennyi lemegy, nem kell semmit erõltetni. Próbálj gyümölcsöt és zöldséget enni, attól talán kicsit megjön az étvágyad. Egyébként nekem sincs étvágyam, a babuci nyomja a gyomromat, így nem is tudok túl sokat enni, ettõl függetlenül a baba szépen nõl, és érdekel módon én is hízok havi 1-1,5 kg-t. Ne aggódj, nem lesz baj. Boldog Babavárást!

Szia! Csak annyit egyél, amennyi lemegy, nem kell semmit erõltetni. Próbálj gyümölcsöt és zöldséget enni, attól talán kicsit megjön az étvágyad. Egyébként nekem sincs étvágyam, a babuci nyomja a gyomromat, így nem is tudok túl sokat enni, ettõl függetlenül a baba szépen nõl, és érdekel módon én is hízok havi 1-1, 5 kg-t. Ne aggódj, nem lesz baj. Boldog Babavárást!
Fogd fel a jó oldaláról a dolgokat, más kismama pedig arra panaszkodik, hogy nem tudja abbahagyni az evést.Tudsz rajta segíteni, ha azt a keveset amit eszel megválogatod, értem ezalatt, hogy sok gyümölcs, zöldség, fehérje, kevesebb zsiradék és cukros dolog, szénhidrát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!