Találatok a következő kifejezésre: 27 hetes és babám (27 db)

27 hetes terhes vagyok azaz 6 honap 3 hét. Szerintetek kb mekkora lehet gramra a babám és milyen hosszu lehet a pici?

Csak azért kérdezem mert nagyon erős görcseim vannak és nem tudom hogy miért van ez, félek hogy kora szülött lesz a babánk mert egy hete voltam bent a korházba 5 napra a görcseimmel és ott MagneB6-ot kellett szednem meg a baba vashiányos volt és vasra is kaptam gyógyszert a záró jelentésemre azt irtál a diagnózishoz hogy kora szüllöt gyanus. Most is erős görcseim vannak ebből lesz baba érkezés? Amugy dec 23.-ra vagyok kiirva.

Legjobb válasz: Én 26 hetes vagyok, vagyis lassan már 27 és én december 24.-re vagyok kiírva.Az én babámat a héten 877 grammra becsülték. A görcsökre oda kell figyelni az biztos,én Magnerotot szedek kezdetek óta,sokkal jobb mint a Magne B6!

Én 26 hetes vagyok, vagyis lassan már 27 és én december 24.-re vagyok kiírva.Az én babámat a héten 877 grammra becsülték. A görcsökre oda kell figyelni az biztos, én Magnerotot szedek kezdetek óta, sokkal jobb mint a Magne B6!
http://www.pampers.hu/hu/terhess%C3%A9g?gclid=CJ2Jvc_01rkCFU.. Még van sok ilyen oldal ahol ez le van irva.
A kérdező hozzászólása: Hasmenésem volt most két napig de ma még nem volt székletem. A hátam rettenetesen fáj meg a derekam erõsebb a fehér folyásom meg a jobb cicimbõl már folyik a tej görcsöl lent a hasam hányingerem van meg öklendezek de hányni meg nem tudok. A lábaim is fájnak meg a bordám akar szétszakadni annyira fáj meg lent a comb izmom rettenetesen fáj.
Az nem gond, ha fejjel lefelé van. Ha gyanús hasmenésed lesz, ami nem múlik, vagy esetleg vérzel, rohanj kórházba. Sok szerencsét!
Nekem 27+1 hetesen 1009 g-ra becsülték a súlyát.
26 hetesen volt a babám 670 gr. :)
Nekem a betöltött 27. hét napján 964 grammra becsülték a babát. 85-90%-os esélye van ilyenkor már a babának, ha megfelelõ ellátást kap. De azért ha még 6-7 hetet kibírna akkor még jelentõsen nõnének az esélyei.
Önmagában az, hogy fejjel lefelé van, nem teszi koraszülött-gyanússá, a sok görcsre viszont Magnerot vagy magnézium citrát szerintem is. Pihenj, polcold fel a lábad. Nem mondták, hogy mi miatt koraszülött gyanús?
A magnesii citrici tényleg a legjobb magnézium készítmény és nem mellesleg a legolcsóbb is (136 Ftért vettem egy dobozzal receptre, de 10-esével szokták kiírni). A hasam nekem is görcsölgetett, de a lábam éjszakánként valami iszonyúan.Ahogy elkezdtem szedni, másnap már enyhültek a görcsök és 2-3napra rá teljesen meg is szûntek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy irtatok váltani fogok gyógyszert az biztos. Csak nagyon félek mert a baba beállt fejjel lefelé van ultrahangon nézték és azt mondták hogy kora szülött gyanus a baba. A kora szülés jelei mik lehetnek azt nem tudjátok véletlen??? Tudjátok ez az elsõ babám és nagyon félek hogy baja lesz.
Vannak olyan babák akik ha a 27. héten megszületnek, már életképesek. De azért még nem ártana benn maradnia. Kb 1 kg-os lehet, az még nagyon picike. Ha görcseid vannak, ne Magne B6-ot szedj, mert abban alig van valami hatóanyag. Vagy Magnerotot, vagy Magnesii citricit. És sokat pihenj. Meleg, de nem forró fürdõ is mehet a görcsökre. Vagy 1-1 deci jó vörös bor, 1 cent konyak, persze nem napi 5-ször, de az alkohol is oldja a görcsöket, ha épp nincs jobb. De elsõ körben a magnéziumot cseréld le. Komolyan. Nekem is voltak görcsök a 20. héten, és vérzés is, az volt az elsõ, hogy írtak nagyobb adag magnéziumot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
A kérdező hozzászólása: A Magnerotott megprobálom de nem tudom hogy ezen kivül meg a fekvésen kivül mit tegyek.

27 hetesen 63mm a babám bpd-je. Nem kicsi ez? Nektek mennyi volt? és a magzatvíz is kevesebb az átlagosnál. Baj lehet?

Legjobb válasz: Nekem 69 volt akkor az elsõ babámmal. Nekem egyszer 19 hetesen volt az átlagosnál kevesebb magzatvíz, majd 2 héttel késõbb már atlagos volt. Most meg a 2. babámmal vagyok 17+3 hetes terhes, de csak épp 16 hetes méretû Bpd-vel rendelkezik. Én is remélem, nincs baj.

Nekem 69 volt akkor az elsõ babámmal. Nekem egyszer 19 hetesen volt az átlagosnál kevesebb magzatvíz, majd 2 héttel késõbb már atlagos volt. Most meg a 2. babámmal vagyok 17+3 hetes terhes, de csak épp 16 hetes méretû Bpd-vel rendelkezik. Én is remélem, nincs baj.
Szia! BPD 74/88 27 hetes UH-n, de nekem mindig egy héttel idõsebb méretei vannak mint a hét, erre is az van írva, hogy 28 hetes.
Az én babámnak 27 hetesen 64, 9 mm volt a BPD-je. 1 héttel kisebb, mint lennie kéne. De utána voltunk a 31. héten a saját dokimnál, és õ mondta, hogy egyrészt hosszúkás a baba feje, és nem olyan gömbölyû, másrészt be van fordulva, és valószínûleg ott nyomódik is kicsit a feje. Így nem is biztos, hogy kisebb.
Én 27+5 hetesen voltam 4D-n. S ott 28 hetesnek felelt meg a méretek alapján a kisfiam. A BPD-je 6, 93 volt akkor

Árt-e a babának 2tbl. NeoBilagit? Epegörcsöm volt és nehezen kaptam levegőt, vajon a babának jutott elég oxigén? 27 hetes pocakos

Legjobb válasz: Szia.Én nekem ha ilyen jellegû kérdésem van,akkor van egy orvos aki mindig válaszol,beírod a Google-ba hogy orvos válaszol,ott rámész az elsõre rögtön és megkeresed Dr Hamvas Ferenc nevét.Mindig válaszol még aznap.8és fél hetes kismama.

Szia.Én nekem ha ilyen jellegû kérdésem van, akkor van egy orvos aki mindig válaszol, beírod a Google-ba hogy orvos válaszol, ott rámész az elsõre rögtön és megkeresed Dr Hamvas Ferenc nevét.Mindig válaszol még aznap.8és fél hetes kismama.
Szia, szerintem valami front lesz, nálam is csökkent az aktivitás :) 27 hkm
Mi újság? Jól vagytok? Voltál UH-n?
6-os vagyok. Nekem most beindult a pici:D
A kérdező hozzászólása: Pénteken megyek reggel, megírom
Sajnos én sem éreztem ma, csak reggel apróbb mocorgásokat. Pedig az én babám is kis örökmozgó, szinte egész nap mozog, most meg... Majd írd meg, mi volt az uh-n:) Mikor mész? 27hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) kicsit megnyugodtam, de azért elmegyek ultrahangra. Biztos ami biztos :)
2 napja nálam is pihi van. Szerintem kicsit el is mászott valahova, mert ahol most érzem, ott eddig nem volt. De 2 napja tényleg az én babám is kicsit passzívabb.
Szia! Én a múlt héten voltam így, kb 3 nap volt, hogy csak kisebb mozgásokat éreztem, erõteljes mozgásai nem is voltak. Sõt picit próbáltam piszkálni is, hogy enyhén megbökdöstem a pocakom, de arra se reagált. De azóta újra nagyon intenzíven mozog, ahogy elõtte is! Üdv.: 29 hetes kismama
Amíg érzed a mozgását, addig ne aggódj! :-) Ha mégis aggódsz, menj el a dokidhoz egy UH-ra, nem fog hülyének nézni, hidd el! Inkább 100 "felesleges" UH, minthogy izgulj, vagy baj legyen. De mondom, amíg bármilyen mozgását érzed, addig nyuuugiiii! :-D Boldog babázást!!!
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, hogy csak most írok, de csak most kerültem net közelbe :) szerencsére semmi baj nincs, minden oké volt az ultrahangon. Sõt most olyan jókat mocorog szinte mindig érzem. Biztosan csak lusta volt a szentem :)

27 hetes kismama vagyok, és aggódom h a babámnak vmi baja van, mert már nem mozog annyit mint amennyit szokott, meg nem is nagyon érzem! De mondták sokan h nem mindig kell neki mozogni! Mit gondoltok erről? Tanácsot tudnátok adni?

aba, mama

Legjobb válasz: Én is a 27. hétben vagyok. Nekem is volt olyan, hogy két napig szinte meg sem mozdult, hiába simogattam piszkáltam a hasam már ott tartottam,hogy megyek a kórházba. Aztán másnap beindult. De az a két nap, hát tiszta ideg voltam.

Én is a 27. hétben vagyok. Nekem is volt olyan, hogy két napig szinte meg sem mozdult, hiába simogattam piszkáltam a hasam már ott tartottam, hogy megyek a kórházba. Aztán másnap beindult. De az a két nap, hát tiszta ideg voltam.
Szia! Ne aggódj, nincs semmi gond. Biztosan neked is szokott olyan napod lenni, mikor kicsit lustább vagy. most neki is ilyen van. Nekem akkor mozgott mindig kevesebbet, ha front jött, mert azt nagyon nem szerette. Gond akkor van, ha 24 órán át egyáltalán nem érzed mozogni.
Nekem minden nap mozgott. Persze voltak napok, amikor lustább volt, de olyan nap nem volt, hogy nem éreztem õt. Ha sok ideje nem érzel semmit sem, még egy picit sem, akkor tegyél hideget a hasadhoz (akár jeget vagy valamit a fagyóból), arra meg szoktak mozdulni. Ha még erre sem reagálna, akkor mennék dokihoz azonnal.
Szia! Nekem is volt olyan, hogy a kislányom kicsit lustább volt, nem akart mocorogni! De ha biztos akarsz lenni a dolgodban, lassan úgyis aktuális a következõ ultrahang, menj el, nézesd meg!
Vannak idok amikor lustiznak oda bennt es vannak amikor nagyon aktivak, .nalam is igy volt, .nem kell meg ijedj de ha tanacstalan vagy es aggodos kis mami ami persze ertheto akkor beszelgess a vedonovel vagy doktorral.lesz majd ido amikor majd annyit fog mocorogni hogy te fogod meg kerni a kis pocak lakot hogy most mar egy picit pihenjen mert minel nagyobb a pocid annal jobban nol es keves lesz a hely neki oda bent:) en meg aludni se tudtam mert nem engedet az en picikem, .aki mara 2 honapos, Boldog baba varast:)
Nekem is kis lusti szokott lenni, van hogyha nem figyelek oda, akkor nem is érzem, hogy mozgott. Nekem ez viszont mindig megmozgatja: Leülök a kanapéra, elõre dõlök, ekkor kissé nyomom a hasam, de nem annyira, hogy fájjon, vagy kellemetlen legyen, csak begörnyedek, rákönyöklök a combomra, mintha gondolkodnék és várok, vagy tv-zek pár percet. Erre mindig jelentkezik, még akkor is ha egész nap nem is mocorgott. Szerintem próbálj meg valami olyan pozíciót, vagy dolgot, mint pl a jég keresni, amire tuti megmoccan, és amivel tudod "ellenõrizni", hogy minden rendben odabent!
Nekem 2 napig alig mozgott. Éjszaka nem tudtam aludni és éreztem, hogy folyamatosan mocorog, de nagyon.Nappal aludt, éjszaka bepótolta a mozgást. Ha aludtam volna nem éreztem volna és lehetett volna tovább aggódni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már megmozdult, sokat mocorog nagyon!.:.)
Ha két lepény van, akkor igen, befolyásolhatja sajnos. Ez mindenképp diéta lesz!
az éhgyomri az jó, de a terhelés utáni az rengeteg.hiába két babát vársz.sürgõsen orvos.
A kérdező hozzászólása: Holnap jön a védõnõm és megbeszéljük, hogy mi a teendõ ezzel, csütörtökön meg megyek a dokihoz és viszem a papírt is.
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudom, hogy hány lepény van. Nagyon "nehéz" a diéta?

Mit tegyek torokfájás ellen és a mandulám is meg van egy kicsit dagadva? Jó lenne valami természetes gyógymód ami nem árt a babámnak.27 hetes kismama :-)

Legjobb válasz: Ugyanabban a hajóban utazom vasárnap óta. Próbáld meg a következõket: pergelt cukor tejjel vagy vízzel felengedve, gargarizálás sós vízzel, kamilla teával, kamilla teát inni sok mézzel és citrommal, gyógyszertárban kapható propoliszos toroktisztító cukorka (természetes anyagokból). Ezeken kívül a háziorvosom még egy szirupot írt fel, nem tudom, nálatok kapható-e gyógyszertárban: útilapú, hárs, fenyõrügy, kakukkfû és C vitamin van benne. Ez köhögéstõl is jó és tisztítja a torkot. Ha pont ugyanilyent nem is találsz, de hasonló készítmények biztosan vannak minden gyógyszertárban. Még tehetsz kendõt a nyakadra, otthon is, ami melegen tart. Kerüld az ásványvizet, mert a buborékok még jobban felsértik az amúgyis fájó torkodat. (Tapasztalatból mondom.) Gyógyulást kívánok, 22 hetes terheske

Ugyanabban a hajóban utazom vasárnap óta. Próbáld meg a következõket: pergelt cukor tejjel vagy vízzel felengedve, gargarizálás sós vízzel, kamilla teával, kamilla teát inni sok mézzel és citrommal, gyógyszertárban kapható propoliszos toroktisztító cukorka (természetes anyagokból). Ezeken kívül a háziorvosom még egy szirupot írt fel, nem tudom, nálatok kapható-e gyógyszertárban: útilapú, hárs, fenyõrügy, kakukkfû és C vitamin van benne. Ez köhögéstõl is jó és tisztítja a torkot. Ha pont ugyanilyent nem is találsz, de hasonló készítmények biztosan vannak minden gyógyszertárban. Még tehetsz kendõt a nyakadra, otthon is, ami melegen tart. Kerüld az ásványvizet, mert a buborékok még jobban felsértik az amúgyis fájó torkodat. (Tapasztalatból mondom.) Gyógyulást kívánok, 22 hetes terheske
Én TANTUM VERDE nevû szopogatós cukorkát vettem, + SINUPRE cseppet, ezek nem olyan igazi gyógyszerek, és nekem használt már! :-))

Tegnap és ma szinte alig éreztem mozogni a babát. A frontra gondolok, nektek nem mozog kevesebbet mióta van ez az őrült szél? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! De, nekem is ugyanez a gondom! Kevesebbet mozog,de szerintem csak az idõ miatt! 28 hetes kismama!

Szia! De, nekem is ugyanez a gondom! Kevesebbet mozog, de szerintem csak az idõ miatt! 28 hetes kismama!
Tegnap én is így jártam. Fáradt voltam, feszült a hasam, húzódott, amikor végre hazaértem és lefeküdtem, vártam, hogy mocorogjon és semmi, pedig ha lefekszem nap végén, mindig megkergül :) Egy kávé, egy csoki és egy fél szelet vajas kenyér hatására végül beindult...
Nekem sem olyan aktív mint szokott lenni, pedig a szeles idõre nagyon aktívan reagál, most meg olyan mint ha csak simogatna, nagyon finomakat mozdul! 26 hetes vagyok.
Most, hogy így mondjátok, nekem is eléggé belassult, fõképp csak este meg reggel mozgolódik egy kicsit.. Szerencsére tegnap este még mozgott annyira, hogy apuka meg tudta kukkantani/hallgatni... :-)))
Az elmúlt napokban nekem is kevesebbet mocorgott a picim, de este közvetlen lefekvés után azért rugdos egy kicsit. Apa tegnap este érezte elõször, ahogy rátette a kezét a hasamra. 22+5 hkm
Nekem is keveset rugdosódik a babám mióta ilyen rossz idõ van.Úgyhogy ne aggódj!Nincs semmi baja a babádnak, egyszerûen csak nem szereti a rossz idõt.27 hetes kismama
Szia! Csatlakozom az elõttem szólókhoz, nekem is kevesebbet mozog. De én is frontérzékeny vagyok, úgyhogy nem csoda, hogy õ is érzi. 28+5 hkm
Tessék, ismét jön a hideg, és ma délelõtt és délután is nyomta :-)

Kb 1 honapja voltunk a tengeren es miota haza jottunk sargas folyasom van es viszketek ez vajon gondot okoze a babanak 27 hetes terhes?

Legjobb válasz: A babának nem biztos, de neked annál inkább!!! 1 Hónapja? Miért nem kezeled? Canesten combi, ill. ORVOS!

A babának nem biztos, de neked annál inkább!!! 1 Hónapja? Miért nem kezeled? Canesten combi, ill. ORVOS!
az elszínezõdött hüvelyváladék sohasem jelent jót, azonnal menj orvoshoz, hogy kiderítsétek mi okozza a panaszt, természetesen ha fertõzés ( ha viszket is akkor, gyanús ) az gondot okozhat a babócának, komolyan veszélyeztetheted mindkettõtök egészségét. Szerintem hétfõn irány a doki.
Szia Amig benn van a baba addig nem, de amikor szülsz akkor elkaphatja
Tapasztalatból mondom, ne várj semmiképpen sem a vizsgálattal, én idén júniusban szültem, sajnos a babám a szülõcsatornában benyalt egy vírust, és fertõzötten született. 3 hetet voltunk a kórházban, lelkileg összeomlottam, azóta már egészséges a babám. Ehhez kapcsolódóan nekem februárban felfázáshoz hasonló tüneteim voltak, szintén folyás, egy hetet vártam vele, míg végre elmentem a dokihoz, felírt hüvelykúpot. Igaz rendbe jöttem, illetve a hüvelyben maradt kórokozókra már immunis voltam, de a babára nézve már nem.
mire vársz egy hónapja?

27 hetes terhes vagyok. Ha a babám most, esetleg egy hét mulva akarna megszületni, mennyi az esélye, hogy egészséges marad, és hogy egyáltalán megmarad?

Legjobb válasz: Szia!ha mostanában születne meg,akkor meg van rá az esélye,hogy éeletben marad."8 héttõl mondják azt,hogy életképes a baba,mert tüdeje és szervei kifejlõdtek már!De az a jó,ha minnél tovább bent marad:).Én már a 41 hétben járok és még nem bújt elõ a babám:).Jól érzi bent magát!

Sok függ attól, hogy miért születik ennyire korán. Ha valami fertõzés okoz burokrepedést, akkor õ még nem tud védekezni ellene - több, mint valószínû, hogy õ is megkapja tõled. Fontos, hogy mennyi a súlya, mérete a korához képest. Ha pl. a méhlepény nem mûködik megfelelõen, akkor õ is lemaradhat a fejlõdésben és akkor az esélyei csökkennek. Azt mondják, hogy a lányoknak nagyobb az esélye. A 34. hét után és 2, 5 kg felett már elég jók az esélyei az egészséges életre.
Szia!ha mostanában születne meg, akkor meg van rá az esélye, hogy éeletben marad."8 héttõl mondják azt, hogy életképes a baba, mert tüdeje és szervei kifejlõdtek már!De az a jó, ha minnél tovább bent marad:) .Én már a 41 hétben járok és még nem bújt elõ a babám:) .Jól érzi bent magát!
bocs!28 héttõl!
ismerõsõm 28.hétre szülte a babócáját, pár hétig voltak a picen, azóta jól vannak.
Szia! Oka is van a kérdésednek vagy csak a kíváncsiság? Remélem, csak az utóbbi... Nos, a saját tapasztalatom az, hogy az 1.fiam 28 hétre született, minden különösebb ok nélkül. 1440 g és 34 cm volt.2 hónapot töltöttünk a szolnoki koraszülött központba, sok mindenen ment keresztül-szegénykém. Szerencsére semmi károsodás nem érte-még csak szemüvegre sincs szüksége. Ja! Ma, 176cm, 67kg, 18 éves lesz augusztusban és az NB 1-ben kézilabdázik. De ne gondolkodj ilyeneken. A te kis pocaklakódnak még jó sok idõt kell odabenn eltöltenie. Minden jót nektek. Kriszti
A mai korszeru technikaval mar nagy az eselye, hogy eletben marad, de az esely, hogy nem lesz egeszseges meg mindig jelentos. A 2, 5 kilonal kevesebb sulyu babaknak is jo eselyeik vannak. (Pl. az unokaocsem 1900gr-al szuletett 5 evvel ezelott, es semmi baja, okos intelligens kisfiu) De miert agyalsz ilyenen? A 28. heten meg mindenkepp elkovetnek mindent, hogy bent maradjon a baba, de a mama kap tudoerlelo injekciot, hogy ha megsem sikerult bent tartani a picit.
ha valami arra utal, hogy megszületik pihenj rengeteget, szigorúan feküdj! meg szokták próbálni a dokik visszatartatni a szülést, esetleg adnak tüdõ-érlelõt http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=28
22. héttõl már megpróbálják életben tartani, de komoly esélyei csak a 32. héttõl vannak.Ha jól tudom, a 28. héten még csak néhány % az esély arra, hogy minden fajta károsodás nélkül életben maradjon.
50 %
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért, mindig azt hiszem hogy koràbban itt lesz. Persze ez a terhesség elejétöl igy van. Most 3 napja nagyon beteg voltam, azt hittem megszülök, de a korhàzban nem tartottak bennt, a dokik szerint a picivel minden a legnagyobb rendben. Aggodo tipus vagyok, de azért remélem hogy nem most fog kibujni! Köszi a vàlaszokat!
Szia azota már nagy a babád, csak érdeklödöm, hogy mi lett végül is? mikor szültél? én most vagyok 27 hetes, és én is erre gondolok mindig föleg hogy a dokim megijesztett, hogy nagyon nyitva vagyok 3110 a méhszájam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!