Találatok a következő kifejezésre: 27 hét a (157 db)

27. hétben a méretek : 35 cm és 920 gramm. Ez jó?

Legjobb válasz: Tökéletes.Sok boldogságot a picihez!

Tökéletes.Sok boldogságot a picihez!

Nektek mekkora a terhesség 27. hetében a haskörfogatotok?

Én 26+4 hetesen 88cm körfogatot mértem.Az nem kicsi? :-)

Legjobb válasz: az enyem 107 cm, de nincs amiert aggodnod, teljesen alkati kerdes kinek mekkora a hasa. ha uh-on minden ok volt, akkor semmi gond. 27hkm

az enyem 107 cm, de nincs amiert aggodnod, teljesen alkati kerdes kinek mekkora a hasa. ha uh-on minden ok volt, akkor semmi gond. 27hkm
A kérdező hozzászólása: 18.héten voltam utoljára.majd csak 30.héten kell menni.:-(
Nekem 28 hetesen 90 cm. Ez egyébként erõsen testalkatfüggõ is, én nagyon vékony vagyok, háj nem nagyon van rajtam.
Nekem 28 hetesen 106cm :D És én sem vagyok se duci, se molett, vékony alkatú vagyok, genetika az egész :)
Nekem 25 hetesen 91 cm es vekony alkat vagyok.

Lányok! Szerintetek sok 27. héten a 8 kg hízás?

Nem látszik rajtam, csak a hasam nagy. Orvos erre nem mondott semmit, de pl. anyukám soknak tartja. Visszafogtam most az édességet és hasonlókat.

Legjobb válasz: Ne stersszeld magad azzal, hogy mennyit hizol, nem vagyok egyformak!!, ez most ilyen terndenek mondanam, hogy 8-12 kg kell!! hizni a terhesseg alatt, mkor edesanyam volt terhes akkor azt tartottak, 20 kg, mert hanem nem lesz egeszseges a baba.Tudom nem vagyok jo pelda, de 25 kg hiztam a terhesseg alatt, s szultem egy 3560 g csodalatos, egeszseges kislanyt, aztan szepen visszamentek szepen kilok annyira , hogy meg 2 kg van rajtam, de mindenki azt mondaj, hogy sokkal vekonyabb vagyok, mint elotte, de en tudom, hogy azert meg van franya 2 kg!! Boldog babavarast, es haggyd a kilokat a fenebe!!!

Ne stersszeld magad azzal, hogy mennyit hizol, nem vagyok egyformak!!, ez most ilyen terndenek mondanam, hogy 8-12 kg kell!! hizni a terhesseg alatt, mkor edesanyam volt terhes akkor azt tartottak, 20 kg, mert hanem nem lesz egeszseges a baba.Tudom nem vagyok jo pelda, de 25 kg hiztam a terhesseg alatt, s szultem egy 3560 g csodalatos, egeszseges kislanyt, aztan szepen visszamentek szepen kilok annyira , hogy meg 2 kg van rajtam, de mindenki azt mondaj, hogy sokkal vekonyabb vagyok, mint elotte, de en tudom, hogy azert meg van franya 2 kg!! Boldog babavarast, es haggyd a kilokat a fenebe!!!
Én szombaton leszek 28 hetes, 10 kilónál tartok, de inkább csak a hasamra híztam, meg cicire. :) De nem nagyon érdekel ha még jön fel rám, nem sanyargatom magam, elég nekem a hátfájás... Majd szülés után lemozgom vhogy. :)
Egyáltalán nem sok.Én a 27. héten már 12-13 kg hízásnál tartottam, pedig nem zabáltam egy percig sem.Én 50 kilósan kezdtem a terhességet, és a védõnõm szerint várható volt, hogy többet fogok hízni.Kellenek a szoptatáshoz a tartalékok, így találta ki a természet.Én örültem volna ha csak ennyit híztam volna a 27. hétig.Most másfél hónapos a kislányom, és a 18 kg hízásból már ledobtam 10-et.És ahogy magamat ismerem, amennyit rohangálok a baba körül, nem sokáig marad rajtam a felesleg.Nyugi!Ideális a hízásod.És ne hasonlítgasd magad másokhoz, tényleg önmagadhoz viszonyíts.Jó az a táblázat!
Én kb. 4, 5-nél vagyok 27 hetesen és sokallom. Az elsõnél ilyenkorra 5-öt híztam, 10 lett a vége. Örülnék, ha kevesebb lenne most. De nem drámai persze, azért szerintem figyelj oda. A baba még csak 1 kg, ha max. 1kg-ot fogunk rá még a pocinkra, minden más bizony zsír+víz. :(
29 hetes vagyok és 7 kilót híztam, bár rám is fért mert nagyon vékony voltam.A védõnõm azt mondja szépen fokozatosan hízok és ez így van jól.A belgyógyászom azt, hogy sokat szedtem fel a háziorvos meg azt, hogy keveset.Most kinek higgyek?Szerintem nálad sem sok a 8 kg hízás.Ha téged nem terhel meg és a baba is jól van akkor semmi probléma.
http://bertengo.com/kalkulatorok/terhessegi-sulykalkulator/ -ezt ajanlanam, mert nem csak az szamit, hogy mennyit hiztal, de a magassagis, meg hogy honnan kezdted... http://www.nana.hu/baba-mama/babavaras/terhesseg-es-kilok-32.. plusz hozzatennem, hogy nem csak a baba a plusz suly, de a megnovekedett meh, mell, tobblet ver ami kering...szoval ezert is kell min 9 kilo...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok biztatást!:) Tényleg jó a táblázat. Annyira nem aggódom, mert mintha nem látszódna rajtam. Igaz, lehetne pár kg-val kevesebb, de nem most fogok diétázni. Amúgy a tesóm nemrég szült és azt mondta, mikkor hazament a kórházból és ráállt a mérlegre 10 kg-val kevesebb volt, mint szülés elõtt. Hihetetlen volt neki is, de igaz. Úgyhogy, talán a szülés alatt/után rólam is lemegy a nagyja. Körülöttem két tábor van, az egyik azt mondja, hogy ne foglalkozzak vele és nem látszik, a másik meg, hogy ugyan tényleg nem látszik, de oda kellene figyelni, mert még hátra van sok hét és ki tudja, addig mennyit szedek föl. Meglátjuk. Addig is visszafogom magam:)
A táblázat 20 éves ajánlások szerint számol. Mindenképp oda kell figyelni, ha nem is magunk miatt, de fõleg a baba miatt. Sokan lesznek a nem megfelelõ életmód miatt terhességi diabetesesek , és ez a betegség komoly szövõdményeket okozhat a babáknál is. A friss ajánlások 10-15 kg-ot "engednek" meg max. a terhesség végéig, ha valaki egy normál testalkatról indul. Nincs baj a 8 kg-mal, de jó odafigyelni, mert még a baba is fog jó esetben min.2 kg-ot gyarapodni és kb. ennyit még a méhlepény, magzatvíz stb. A vége felé egyre több víz halmozódhat fel, ez az a plussz még, ami könnyen eltûnik szülés után.


Ilyenkor vagy azt mondod, hogy 26 hetes vagy, vagy azt, hogy a 27-ik hétben vagy. Én is most kérdeztem meg a dokimat, õ mondta:)
Csak 26 hetes 1 napos. A betöltött hét számít azaz 26 hetes vagy! Boldog babavárást! 21hkm
A kérdező hozzászólása: tehát akkor nem töltöttem még még be a 26. hetet, hanem csak a 26. hét elsõ napjánál vagyok? :) :)
Már betöltötted. De gondolj arra, ha betöltöd mondjuk a 30-at, akkor egy évig, ha megkérdezik, hogy hány éves vagy, azt mondod 30 és csak miután megünnepelted a 31-et, akkortól mondod, hogy 31 éves vagy! Ahogy magadat sem öregíted, a babáddal se tedd!:o) Tehát most 26 hetes és 1 napos a terhességed!
Betöltött 26 hetes vagy!Pntosan 26+1, vagyis 26hét 1 napos vagy!

Mikor jobb 4D-re menni? A 26-27. héten vagy a 33-34. héten?

Legjobb válasz: Szerintem 24-28 hét között a legjobb, úgyhogy a kérdésedre válaszolva: 26-27 hetesen menj. Akkor még belefér a képernyõbe, de már igazán babás formája van. Én 25 hetesen voltam, szuper volt. 33-34 héten már nagy. S akkor már úgyis csak pár hét,és a kezedben tarthatod, láthatod õt élõben.

Szerintem 24-28 hét között a legjobb, úgyhogy a kérdésedre válaszolva: 26-27 hetesen menj. Akkor még belefér a képernyõbe, de már igazán babás formája van. Én 25 hetesen voltam, szuper volt. 33-34 héten már nagy. S akkor már úgyis csak pár hét, és a kezedben tarthatod, láthatod õt élõben.
Nekem 23. héttõl ajánlották 30. hétig. Most megyünk majd 7fõn 4D-re és akkor leszek 26 hetes. Nagy reményeket fûzök hozzá, aztán meglátjuk, hogy milyen lesz, na meg, hogy egyáltalán fog -e mozogni.
Én 25 hetesen voltam ekkor ajánlotta a dokim.
sziasztok!ez a téma engem is érdekel.most 25 hetes kismama vagyok, nekem azt mondta a dokim hogy most már bármikor mehetek 4D-re mert most már szépen látszani fog a baba és már nem is olyan vékony!úgy mi beszéltük a párommal hogy hónap elején elmegyünk! :)
mi a 31-32. hét körül megyünk, nekünk ezt ajánlotta a doki, itt már szép kerek lesz a pofija..:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! 3O. héten lesz sima uh, így akkor nem akarunk 4D-t.
Nekem is inkább a 26-27. hetet ajánlották, de én már voltam a 25.héten. Nagyon jó volt!
Nálunk a 30. hetet ajánlják. Lehet, hogy már nem fér a baba a képernyõrre, és kisebb a moziélmény, de az orvos több részletet lát, és ez fontosabb.
Nekem a doki a 28-30. hetet ajánlotta.
A kérdező hozzászólása: Köszi! 26-27. hét lesz a nyerõ áprilisban.

A 27-28. héten a babám 120 gramm. Ez nagynak számít vagy átlagos?

Legjobb válasz: 120g az nagyon kevés az én babám a 27-dik héten 900g volt.Nem írtál el vmit?

120g az nagyon kevés az én babám a 27-dik héten 900g volt.Nem írtál el vmit?
Én vok az elõzõ válaszadó sztem 1200g nem? szép nagy akkor.
Kedden voltunk utrahangon, én most 19hetes vagyok a kisfiúnk súlya 256gr.Szerintem is elnézted az eredményt!Üdv
Nagyon picike lenne. Szerintem elvan irva. A baba ideális sullya ebben a hetekben kb.1000g-1200g. Én még csak a 23hétbe vagyok de ezt doki mondta nekem.
A kérdező hozzászólása: Igen, eléggé elírtam 1200 gramm.Bocsi!:)

27. hét végén járó pocakos vagyok, és moziba szeretnénk menni. A multiplexes hangerővel árthatok a Babámnnak?

Legjobb válasz: SZia. Megkérdeztem a párom,és a barátnõm,elõbbi hangmérnök,utóbbi védõnõ,egyértelmûen igen a válasz,ugyanis a pocakon keresztül is hall a baba mindent,és a hirtelen hangerõkülönbségek,és az ebbõl következõ hanghullámok megijeszthetik a kisbabát és negatív hatással lehetnek rá,fõleg a 27.héten.Barátnõm azt szokta javasolni,hogyha moziba is mentek,ne akciódús,ahol nagy hangkülönbségek vannak,és ne zenével teli(Mamma MIa,pl.) filmre menjetek,a romantikus,vagy mûvészfilmek talán!!!még nem ártalmasak,mivel ott ezekben nem nagyon szokott lövöldözés,autós üldözés lenni. Egészséges kisbabát!

SZia. Megkérdeztem a párom, és a barátnõm, elõbbi hangmérnök, utóbbi védõnõ, egyértelmûen igen a válasz, ugyanis a pocakon keresztül is hall a baba mindent, és a hirtelen hangerõkülönbségek, és az ebbõl következõ hanghullámok megijeszthetik a kisbabát és negatív hatással lehetnek rá, fõleg a 27.héten.Barátnõm azt szokta javasolni, hogyha moziba is mentek, ne akciódús, ahol nagy hangkülönbségek vannak, és ne zenével teli(Mamma MIa, pl.) filmre menjetek, a romantikus, vagy mûvészfilmek talán!!!még nem ártalmasak, mivel ott ezekben nem nagyon szokott lövöldözés, autós üldözés lenni. Egészséges kisbabát!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kimerítõ választ! Nagyon sokat segítettél!
Szívesen(elsõ voltam)

Mekkora súlygyarapodás megengedett a 27. hétig? Kell változtatnom étkezésen?

Arányos növekedés volt a 21. hétig nálam,most viszont 12 kg-ot mértünk.Nem tudom befolyásolja e a 4D-s uh eredménye amikor is két héttel nagyobbnak mérték a babámat,vagy az,hogy rengeteg víz van rajtam.Mozdulni csak akkor bírok ha van energiabevitel,édességet egyáltalán nem eszek,mert nem esik jól,viszont rendes ételt normálisan fogyasztok,és ha megkívánok valamit bármikor, azt megeszem.27 és 28 hét között vagyok. 4D szerint 29 és 30 között

Legjobb válasz: Szerintem ha nagyon vizesedsz akkor nem olyan sok az, én 28. héten tartottam 9,5 kiló hízásnál 30. héten 9 kilónál.

Szerintem ha nagyon vizesedsz akkor nem olyan sok az, én 28. héten tartottam 9, 5 kiló hízásnál 30. héten 9 kilónál.
*Ja már nem én vagyok az utolsó..az anyuka voltam.
Viszont rajtam nem som víz volt, az ujjaim vizesedtek..szülés elõtt 3-4 nappal viszont olyan mértékben bevizesedett mindkét bokám, hogy még a lábam szárán is víz volt, olyan kemények voltak, hogy úgy éreztem, hogy fa lábam van. Utolsó voltam.
Nekem szüléskor 20 kiló ment le - vagyis annyira vizesedtem, pedig csak a 33. héten kezdtem. A végén már csak egy szétvágott cipõt tudtam hordani és sajnos a bõröm is nagyon kinyúlt, hiába fogytam le. Önmagában a 12 kiló nem sok hízás (10-15 között van a normál a végéig), de ha már most úgy látod, hogy elkezdtél vizesedni, érdemes lenni tenni ellenne, mert valószínûleg egyre gyorsabban lesz rosszabb... Elsõsorban mozgással segíteni magadon (napi fél óra kilépõs séta, amikor már/még nincs meleg, lájtos vénás torna, pl. láb felemel és bokakörzés meg integetés, ha sokat ültél-álltál, óránként lábujjhegyre állások...), éjszakára, üléshez a lábaidat polcold fel, aztán tarthatsz almanapot ( egy héten egyszer csak azt egyél), kerüld a sót, és igyál sok folyadékot.
Elsõ vagyok szerintem egyeltalán nem sok 12 kg fõleg ha vizesedsz és lehet hogy a továbbiakban majd megáll a súly gyarapodásod nem feltétlenül fogsz 30 kilót hízni a végére, ameddig jól vagy te is és a baba is addig teljesen jó :) Boldog babavárást.
Na és mit iszol? Nálam ugyanis a nagy súlygyarapodást a gyümölcslevek fogyasztása okozta. Most, a második babánál csak mentes palackozott vizet iszom, és a 27. hét vége felé járva 6.5 kg-nál tartok. Én letöltöttem egy táblázatot, ahova a saját magasságomat és induló súlyomat beírva kiadta, hogy mennyi az ideális hízás hétrõl hétre. A táblázat három részre van osztva. Minimális, átlagos, maximális hízás. Én most a minimális kategória alatt vagyok 20 dgk-mal.
Nem tudom, hogy mekkora megengedett..én a 23.hétre 10 kilóval voltam nehezebb, nem foglalkoztam azzal, hogy mikor mit és mennyit eszem..csak ettem amit megkívántam és kész.A csokit, sütit azt végig kívántam, még az utolsó hetekben is. A 23.héttõl azt mondta a védõnõm, hogy ez így nem mehet tovább és diétára fogott..azt mondta, hogy csokit ennék, akkor egyek müzlit, meg egyem a puffasztott rizst kenyér helyett..hát végül is hellyel-közzel be is tartottam.A 23.héttõl a 38.hétig már csak 5 kiló jött fel, aztán az utolsó 2 hétben 1 kilót leadtam. 3 hós fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: és persze iszom rendesen, amennyit bírok, zöldségeket, gyümölcsöket is eszek, sok tejterméket is
A kérdező hozzászólása: Sosem számolgattam, elsõ babánál és most sem.Úgy értem, hogy nem eszem többet mint nem terhesen és nemigen nassolok csak normálisnak számító, szendvics, fõtt étel az amit eszek.Rendes esetben is ha megkívántam valamit megettem meg így várandósan is.Vizesedést egyenlõre nem lehet rámondani, hogy toxémia, mert a vérnyomásom és vizeletem rendben.Elsõnél ugyanis volt toxémia és kellett só és fûszermentes diéta.Most is kell megelõzésképp, és annyiban tartom be, hogy nem fõzök sótlanul, fûszertelnül, de enyhébben mint egyébkor, próbálom elkerülni készételeket vagy félkészeket és direktben nem eszek chipseket sós nasit.
Ez így kevés info. Ha vizes vagy, azt tudják, mitõl van? Esetleg lehet sómentes, zsírszegény diétával próbálkozni, kimondottan a vizesedés ellen, de csak ha nem találnak okot rá. A "rendes étel normális fogyasztása" is relatív, a pörkölt nokedlivel rendes étel, de egy felnõtt adagban kb. 1000 kalória lehet, neked meg egész nap kéne kb. 2000. Egész sült csirkecomb salátával (öntet nélkül) kb. 500 kalória. 1 normál szendvics zsemlébõl szintén kb. 500, attól függ persze, mi van benne. (1 kakaós csiga kb. 350, viszont egészségtelenebb.) 1 dl 100%-os gyümilé 50 kalória. Az elsõ 2 trimeszterben nem kell több kalória, mint terhesség nélkül, az utolsóban is csak kb. 150-nel kell több, ami kb. 2 dl tejnek felel meg. Szerintem próbálj kicsit számolgatni, és reggel-délben-este enni, ne amikor megkívánod.
A kérdező hozzászólása: Nagyon durván vizesedek, csak hát ugye nem lehet megállapítani, hogy ebbõl mennyi a víz..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos tanácsokat!Igen, olyan mintha fa lábam lenne vagy inkább beton... Inkább vizet izom szénsavmentes ásványvizet vagy csapvizet, néha olyat aminek íze van... Esetleg tudtok olyan zöldségeket, gyümölcsöket amik vízhajtók?

Mekkora volt a babátok becsult súlya a 27. héten?

Mi ma voltunk uh-on , pontosan 26+4 vagyunk és kb. 1400 gramm.Koszonom a válaszokat elore is!

Legjobb válasz: Szia! Én 26+6 naposan voltam!! Akkor becsülték 900-1000gr közé! De ezek csak becslések! Nem tudhatja addig senki pontosan amíg ki nem bújik! :) Boldog babavárást! 27+3hkm

Szia! Én 26+6 naposan voltam!! Akkor becsülték 900-1000gr közé! De ezek csak becslések! Nem tudhatja addig senki pontosan amíg ki nem bújik! :) Boldog babavárást! 27+3hkm
Nekünk 27 hetesen 1082g volt a becsült súlya a kislányomnak. Azt mondták ne lesz olyan nagy, mint a bátyuska, de ne baj, hisz lány és talán könnyebb lesz a szülés is.
Az én fiam 27+0 hetesen 1060 g volt és 38 hétre született 2750grammal.
27 hetesen 1000 gramm körülire becsülték a súlyát. De igazából ez még tényleg nem jelent semmit. 38 hetesen azt mondták nekem, hogy legalább 3400 grammos, majd még 3 hétig bent maradt a kislányom, és végül a 41. héten 3330 grammal jött világra.
27 hetesen 980 grammal született a fiam.
Az enyémet 722 grammosnak becsülték, úgy látom, ez elég pici ... Viszont 3160 - nal született.

A 27. hétben jártam amikor észrevették, hogy a méhnyakam 1cm, a méhszáj erős, zárt és alhasi fájásaim is voltak, mivel a pocakom eléggé lenn van. Szedek gyógyszereket illetve magnéziumot és persze feküdnöm kell. Mennyi a megengedett mozgás ilyenkor?

Most 33. hétben vagyok

Legjobb válasz: nekem a 29.héten vette észre a doki, h 1000 a méhnyak. szigorú fekvésre ítélt. amikor visszamentem 4 hét múlva hozzá, azt mondta, egyáltalán nem hitte volna, h kihúzom azt a 4 hetet.most már a 36.hetet taposom:).nekem annyi mozgást engedett meg, gyors fõzés, emelni max.fél vödör vizet emelhetek. rengeteget keményedett a hasam és ha egy kicsit többet megyek, akkor már este és éjjel is elég sokat keményedek.nekem az volt a cél,legalább a 36. 37. hétig húzzam... most az újabb cél a 40.hét. ha úgy érzed bírnál többet mozogni, akkor se tedd! milyen méhnyakkal indultál? én 3000-rõl. kitartás! nekem nagyon hamar eltelt el a jó pár hét.hivatalosan a 19.hét óta fekszem, mert akkor 5 percenként keményedtem. sok sok türelem és Kitartást kívánok!!

nekem a 29.héten vette észre a doki, h 1000 a méhnyak. szigorú fekvésre ítélt. amikor visszamentem 4 hét múlva hozzá, azt mondta, egyáltalán nem hitte volna, h kihúzom azt a 4 hetet.most már a 36.hetet taposom:) .nekem annyi mozgást engedett meg, gyors fõzés, emelni max.fél vödör vizet emelhetek. rengeteget keményedett a hasam és ha egy kicsit többet megyek, akkor már este és éjjel is elég sokat keményedek.nekem az volt a cél, legalább a 36. 37. hétig húzzam... most az újabb cél a 40.hét. ha úgy érzed bírnál többet mozogni, akkor se tedd! milyen méhnyakkal indultál? én 3000-rõl. kitartás! nekem nagyon hamar eltelt el a jó pár hét.hivatalosan a 19.hét óta fekszem, mert akkor 5 percenként keményedtem. sok sok türelem és Kitartást kívánok!!
nekem a 23hétöl 1cm rövidebb a méhnyak, 1ujjnyira nyitva van a külsö méhszáj, a hasam folyamatosan fáj a 13hétöl, én a házba jövök megyek meg boltba is elszoktam menni persze oda kocsival de a tesco elég nagy azt korbe szoktam sétálni.26hetes 1naposka
Nekem a 21. hét óta ( 8 hete) C1000 a méhnyakam, nekem nem mondták hogy feküdjek, ugyanúgy dolgozom azóta is, és nincs semmi probléma (eddig), a sétát kifejezetten javasolták.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Nekem már a terhesség kezdete óta a méhnyakam 1, 5cm. Most már nincs olyan sok a szülésig. Boldog babavárást mindendenkinek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!