Találatok a következő kifejezésre: 26. hetes vagyok nem tudok (12 db)

26 hetes vagyok nem tudok hanyat feküdni de ujabban hátamat nekitámasztva a széknek ülni sem mert olyan mintha belodulna a szivem és ülnének a mellkasomon! Volt v van valakinek ilyen? Normális ez?

Legjobb válasz: Én 25 hetes vagyok, és nekem is gyakran szorít mostanában a mellkasom. De hogy normális-e, azt nem tudom, de ha nem vagyok ezzel a bajjal egyedül, akkor talán normális lehet. Mint a savasság.

Én 25 hetes vagyok, és nekem is gyakran szorít mostanában a mellkasom. De hogy normális-e, azt nem tudom, de ha nem vagyok ezzel a bajjal egyedül, akkor talán normális lehet. Mint a savasság.
A baba ilyenkor már elég nagy ahhoz, hogy elnyomja a hasi aortát és ez okozhat esetleg gondot a keringésben, szerintem ez lehet az oka.Ezért nem is szabad háton feküdni.

26. hetes terhes vagyok nem tudok aludni csak laposon és háton baj ez?

Mert ugy érzem pár napja ,hogy valmi igy most már nem stimmel !! milyen alvási pozt javasoltok ?? ha oldalra találok feküdni a kicsi azzonal rugdalni kezd és félek ,hogy talán mert rá fekszek valamilyére , ez normális ??segitsetek kérlek válaszaitokkal !! elöre köszike mindnekinek !

Legjobb válasz: Szia! Ennyi idõsen már nem szabadna hanyatt feküdni! Elnyomja a baba a lepény artériát és ezáltal nem jut elég vérhez és oxigénhez. Ugyanakkor te is rosszul érezheted magad. Ártani nem tudsz az oldalt fekvéssel mert ugye ott a hasad és a baba közt a magzatvíz ami megvédi a babát. Ilyenkor már igy is kell feküdni, a legjobb a bal oldal. Nekem is addig-addig kell forgolódnom, helyezkednem mig abba nem hagyja a bökdösést. Szóval ne aggódj! Üdv: 37 hetes kismami

Szia! Ennyi idõsen már nem szabadna hanyatt feküdni! Elnyomja a baba a lepény artériát és ezáltal nem jut elég vérhez és oxigénhez. Ugyanakkor te is rosszul érezheted magad. Ártani nem tudsz az oldalt fekvéssel mert ugye ott a hasad és a baba közt a magzatvíz ami megvédi a babát. Ilyenkor már igy is kell feküdni, a legjobb a bal oldal. Nekem is addig-addig kell forgolódnom, helyezkednem mig abba nem hagyja a bökdösést. Szóval ne aggódj! Üdv: 37 hetes kismami
Szia! Oldal fekvést javaslom akkor. A babád jelezni fogja mikor valami nem tetszik neki, és zavarja a póz, ilyenkor fordulj át a másik oldaladra. Nem lesz semmi baja az oldal fekvéstõl. Egyébként én feküdtem a hátamon, addig amíg kényelmesnek éreztem. Úgy feküdj, ahogy neked kényelmes. Ha valami testrészét vagy más gond miatt a babád úgyis rugdosni fog. Hidd el jeleznek ha nekik valami nem tetszik. Feküdj oldalra nyugodtan. Egy 9 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: ha nem kap elég oxigént és vért attol lehet valami baja ??

26 hetes vagyok, azt már tudom hogy a 35-36. héten befektetnek, (ha csak nem előbb)! Nagyon korai most vásárolni?

Nyugodtabb lennék ha legalább meg lenne minden és nem mással kellene bevásároltatnom. Csak nem tudom, hogy nagyon korai e?

Legjobb válasz: Én kb. 10 hetesen vettem meg a pelenkázóasztalt és a kiságyat, mert akkor találtam akciósat, nekem tetszõt. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, ha van kedved hozzá, segít a ráhangolódásban. Fõleg, hogy be kell elõbb feküdnöd - a mosásra, vasalásra is kell azért idõt hagyni, meg arra, hogy az embernek még ezer apróság az eszébe jusson a ruhatárral, gyerekszobával, apróságokkal kapcsolatban.

Én kb. 10 hetesen vettem meg a pelenkázóasztalt és a kiságyat, mert akkor találtam akciósat, nekem tetszõt. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, ha van kedved hozzá, segít a ráhangolódásban. Fõleg, hogy be kell elõbb feküdnöd - a mosásra, vasalásra is kell azért idõt hagyni, meg arra, hogy az embernek még ezer apróság az eszébe jusson a ruhatárral, gyerekszobával, apróságokkal kapcsolatban.
Szia! Nyugodtan vásárolj amíg az embert nem "akadályozza" a nagy poci meg a lábfájás és dagadás! Én 25 hetes vagyok és szinte majdnem mindene megvan igaz kaptam innen-onnan de vettem is! Élvezd ki a helyzetet olyan sok szép baba holmi van!
Szia, én 27 hetes ikres kismama vagyok és a héten vettem meg elég sok mindent.(kiságy, cumisüvegek, ruhák...) Gondolván arra hogy biztos hogy rövidesen befektetnek majd, meghát már egyre nehezebb lesz mászkálni nekem is. Pl a babakocsi már ki van nézve de még nem vettük meg, azt már a férjem egyedül is eltudja hozni ha megszületnek a bébik. Szerintem olyan dolgot vegyél meg amit másra nem bíznál. Nem korai. Boldog babavárást! :) )
Mért lenne korai, innen is csak repülni fog az idõ.Én áldom az eget, hogy megvettünk mindent kb a32hétig , mert most már olyan a bokám mint egy elefánttél, zsibbad a jobb kezem állandóan, és alig bírok menni már.Megrövidült a méhnyak a 32héten gyógyszert kell szedjek, hogy bennt maradjon még-szerencsére a jöv.héttõl elhagyhatom.Na de ezeket én sem kalkuláltam, már nem is bírnék úgy mászkálni mint mikor megvettük a cuccokat neki és nem beszélve arról, hogy jobb aza tudat, hogy el van neki minden készítve és nem apára marad minden..nem is tudná mit kell tenni.A másik , nem egy barátnõm járt úgy, hogy addig babonáskodott még bekerült szülni és a férje kapkodott, hogy mit vegyen, persze , hogy nem olyat vett amilyet a lány akart..de akkor már mindegy.Szval, nyugodtan vedd meg, nem beszélve arról, hogy anyagilag is könnyebb ha fokozatosan vásároltok mint ha rögtön mindent egyszerre.36hetes kismama
Egy barátnõm úgy járt, hogy halogatta a vásárlást, mondván, ráér még, aztán veszélyeztetett lett, be kellett feküdnie és végül semmit se tudott megvenni, mindent a férje szerzett be. Én ezt nem akartam kockáztatni, bár teljességgel alkalmas arra a párom, hogy elmenjen vásárolni, ha kell, de szerintem akkora élmény bevásárolni egy kisbabának, hogy nem érdemes kihagyni! Szóval vásárolj nyugodtan, itt az ideje!
Ha nem vagy babonás akkor egyáltalán nem korai, nyugodtan vegyetek meg mindent.


26 hetes vagyok. Annyira fáj a derekam hogy nem tudok lefeküdni visszintesbe. Már éjszaka is kénytelen voltam a fotelben aludni, mert ülve nem fáj. Mit csináljak? Így nem tudok rendesen aludni.

Csak akkor fáj ha lefekszem, de akkor annyira mintha minden mozdulatnál egy kést döfnének a derekamba.Mit csináljak, hogy ismét fekve tudjak aludni???

Legjobb válasz: Szia! Én is ezzel a problémával küzdök 27hetesen. Kaptam egy krémet, Diclac 5% és valamelyest csillapitja a fájdalmat de nem csodaszer. Én már csak a bal oldalamon tudok aludni, de hamar elzsibbadok, 3 óránkánt sétálok egyet, a pisilések miatt is muzszály. És mindenki azzal vigasztal, hogy az édes teher növekedésével ez csak fokozódik majd... De nem baj, már csak 87nap és végre magamhoz ölelhetem, akkor már emlékezni sem fogok ezekre. Boldog babavárást!

Szia! Én is ezzel a problémával küzdök 27hetesen. Kaptam egy krémet, Diclac 5% és valamelyest csillapitja a fájdalmat de nem csodaszer. Én már csak a bal oldalamon tudok aludni, de hamar elzsibbadok, 3 óránkánt sétálok egyet, a pisilések miatt is muzszály. És mindenki azzal vigasztal, hogy az édes teher növekedésével ez csak fokozódik majd... De nem baj, már csak 87nap és végre magamhoz ölelhetem, akkor már emlékezni sem fogok ezekre. Boldog babavárást!

26 hetes vagyok, muszály sok párnával aludni? én ugy tudok legjobban, ha a fejem a latt is csak 1 párna van, minél laposabban, vizszintben. Nem egészségtelen ez ilyenkor?

azt olvasom,hogy mindenki,sok párna,meg szopi párna,én meg nem.

Legjobb válasz: A többiek nem a fejük alá, hanem a hasuk lábuk alá teszik :-)

A többiek nem a fejük alá, hanem a hasuk lábuk alá teszik :-)
De hogy kell.... Èn az utolsó 2 hónapban aludtam párnával a lábam alatt, hogy a hasamtól jobban kényelmesebben elférjek. Sokan azért alszanak szopis pa´rnával, mert a hasukat támasztják alá.Nem kell, csak lehet.... E`n is csak egy pa´rnával alszok, az is nagyon vékony.
Dehogy! Úgy aludj, ahogy jól esik. Én sem használtam párnát, sokszor még a fejem alá se.
A sok párnát inkább késõbb, a lábak közé szokták tenni, hogy kényelmesebb legyen.Én is mindig csak kispárnán alszom, de idõvel bekerül a lábam közé a párna, hogy a pocimnak kényelmesebb legyen. Sokan megtámasztják magukat, hogy ne forduljanak hanyatt mert ugye úgy nem szabad feküdni terhesen, hason meg ki meddig tud... Az oldalt a legjobb.

Milyen problémát okozhat a keményedés? Normális, hogy 26 hetesen már van? (Azthiszem) Miből érzem, hogy ez keményedés, és nem a babám feszíti magát, mi a különbség? Nem tudom mit mondjak az orvosomnak, keményedek, vagy csak a baba tolja ki magát?

Legjobb válasz: Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)

Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)
Erre én is kíváncsi vagyok, nekem 24/24 kemény a hasam, ha megfogom vagy enyhén megnyomom. Amikor sokat sétálok, akkor egy ponton állandóan befeszül, fáj is, mintha vakbélgyulladásom lenne - azon a helyen. Nem tudom mire vélni. 22hkm
Én a keményedést úgy írnám le, hogy egy focilabda lesz a hasad helyén, kõkemény az egész. Nekem csomót kellett pihenni, mert elég sok volt már 22 héttõl. Igyál sokat-normálisan, nem erõltetésre gondolok, és ha séta közben keményedsz, vegyél vissza a tempóból. Nekem a dokim elég sokat parázott e miatt, rövidült is mondjuk a méhszájam, de másik doki meg csak legyintett az egészre a rövidüléssel együtt Napi pár midenesetre tuti nem nagy ügy.
A kérdező hozzászólása: Hát a Ti leírásaitok szerint, akkor nekem is keményedésem van, nem a baba játszik velem.Nektek is kellemetlen feszítõ érzés, vagy az már baj, ha olyan?
Elsõ vagyok. Nekem folyamatosan kellemetlen érzés, aminek nem kéne lennie, hiszen a terhesség ennyi idõsen (22.hét) már fájdalmak nélkül jár. Legalábbis doki szerint. Nálam nincs gond, arra fogta, hogy marha erõs hasizmom van, és az fáj, mert nõ a baba, tolja kifele magát, mozog, és az izmaim meg tartják folyamatosan. Nekem még a pocakom is csak hanyatt fekve látszik, állva, ülve, oldalosan egyáltalán nem.
3. vagyok. Mostani kommentedbõl még egy harmadik dologra gondolok. Van egy olyan fajta "érzés" is, amikor folyamatos kellemetlen húzódást érzel, ez a hasad bármely pontján elõfordulhat, nekem leggyakrabban az alhasamnál volt, vagy a mellem alatt. Ilyenkor a méhet tartó szalagok tágulását érzed, és ha a bab hirtelen nagyobb növekedésbe kezd, akkor érezheted. Ez sem keményedés, sem a baba... Hát nehéz így látatlanban megmondani, de majd kiismered z érzéseket biztosan! :o)

A cukorterhelésre kötelező elküldenie a védőnőnek? Vagy csak akkor, ha amúgy van a családban vagy gond volt eddig a laboreredményekkel. Engem ugyanis nem küldtek és lassan 29 hetes leszek, és úgy tudom protokoll suerint 26 hetesen kell küldeni

Legjobb válasz: Az orvos kûld el és kötelezõ. Akkor is ha a családban nincs gond. Nálunk sincs gond, én mégis cukros lettem. Kérdezz rá, mert fontos a baba egészsége miatt.

Az orvos kûld el és kötelezõ. Akkor is ha a családban nincs gond. Nálunk sincs gond, én mégis cukros lettem. Kérdezz rá, mert fontos a baba egészsége miatt.
Igen kötelezõ a cukorterhelést megcsinálni! Nálunk a családban nem volt gond a cukorral mégis a terhelésem meghaladta a megengedett határt. Védõnõm szerint még belefért a 8.3-as, orvosom 24-órás megfigyelésre befektetett a kórházba, szinte 2 óránként vénából vették a vért de szerencsére jó lett az eredmény!Fontos a terhelés mert késõbbi problémákat elõzõl meg! 31 hetes kismama
Nam baj, h. késõbb mész de menni kell. Ez nem "sima" cukorbetegség ami terhesség alatt van hanem kifejezetten terhességi cukorbetegség. Nem függ azzal össze, h. van-e a családban.
Még nem késõ! Mindenképpen jó, ha megcsinálják, mert a terhességi cukor nem csak annál jöhet elõ, akinél a családban van cukros!
Háziorvostól beutaló. Laborban idõpontot kérj, és hangsúlyozd ki hogy hány hetes vagy. Nálunk a 30.-ik hétig kell megcsináltatni! Saját és babód érdekében kell, de ismerek olyat aki nem csináltatta meg.Õ kockáztatott... 3 nap múlva megküldik az eredményt a háziorvosodnak és azt jelezd a védõnõnek:D
Én nem szoktam idõpontot kérni a vizsgálatokra, és beutalót sem kapok!Megyek és megvizsgálnak.De ahány ház...Pont ezen a héten voltam.Én a Margit kórházba járok...

Tisztelt Doktor Úr! Én egy 32 éves 26 hetes kismama vagyok, első gyermekünket várjuk. A 24. heti cukorterhelés alkalmával találtak a vizeletemben kevés sarj gombát. Nem tudom, hogy mi ez, az Orvos azt mondta, hogy ne aggodjak, mert semmiféle panaszom ninc

Tisztelt Doktor Úr! Én egy 32 éves 26 hetes kismama vagyok, első gyermekünket várjuk. A 24. heti cukorterhelés alkalmával találtak a vizeletemben kevés sarj gombát. Nem tudom, hogy mi ez, az Orvos azt mondta, hogy ne aggodjak, mert semmiféle panaszom nincsen.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Valóban nem kell a lelet miatt aggódnia. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Valóban nem kell a lelet miatt aggódnia. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Én egy 32 éves 26 hetes kismama vagyok, első gyermekünket várjuk. A 24. heti cukorterhelés alkalmával találtak a vizeletemben kevés sarj gombát. Nem tudom, hogy mi ez, az Orvos azt mondta, hogy ne aggodjak, mert semmiféle panaszom ninc

Tisztelt Doktor Úr! Én egy 32 éves 26 hetes kismama vagyok, első gyermekünket várjuk. A 24. heti cukorterhelés alkalmával találtak a vizeletemben kevés sarj gombát. Nem tudom, hogy mi ez, az Orvos azt mondta, hogy ne aggodjak, mert semmiféle panaszom nincsen.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Valóban nem kell a lelet miatt aggódnia. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Valóban nem kell a lelet miatt aggódnia. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!