Találatok a következő kifejezésre: 26. hetes vagyok nem (99 db)

26 hetes vagyok nem tudok hanyat feküdni de ujabban hátamat nekitámasztva a széknek ülni sem mert olyan mintha belodulna a szivem és ülnének a mellkasomon! Volt v van valakinek ilyen? Normális ez?

Legjobb válasz: Én 25 hetes vagyok, és nekem is gyakran szorít mostanában a mellkasom. De hogy normális-e, azt nem tudom, de ha nem vagyok ezzel a bajjal egyedül, akkor talán normális lehet. Mint a savasság.

Én 25 hetes vagyok, és nekem is gyakran szorít mostanában a mellkasom. De hogy normális-e, azt nem tudom, de ha nem vagyok ezzel a bajjal egyedül, akkor talán normális lehet. Mint a savasság.
A baba ilyenkor már elég nagy ahhoz, hogy elnyomja a hasi aortát és ez okozhat esetleg gondot a keringésben, szerintem ez lehet az oka.Ezért nem is szabad háton feküdni.

26 hetes vagyok, tegnap voltam UH-n, a doki azt mondta, hogy még nem szállt le a babám heréje a hasüregből. Ez nagy baj? Van még esély, hogy leszáll neki?

Legjobb válasz: Én örülnék, ha 26 hetesen, azt megtudnám, hogy lányom vagy fiam lesz!!! Bocsi, tudom hogy ezzel nem segítettem sokat. De szerintem még van ideje rá! :)

Én örülnék, ha 26 hetesen, azt megtudnám, hogy lányom vagy fiam lesz!!! Bocsi, tudom hogy ezzel nem segítettem sokat. De szerintem még van ideje rá! :)
Az az oldal, amit én használtam a magzatfejlõdés követésére, azt írja, hogy a 32. héten száll le a kisfiúk heréje. Ne aggódj, még van ideje bõven!
igaza van az utolsó válaszadónak miszerint a 32.hétben! 33 hetessen voltam uh-án ott látta a doki hogy kisfiú és leszállt a zacsi .úgyhogy ne aggódj mert ideje van még bõven!és ha véletlen nem szállna le akkor születés után is tudnak rajta segíteni és ez a lényeg.nem lesz semmi baj!csak pozitívan!
Szia! Én is így vagyok, mint az elõzõ válaszadó :-( De azt biztosan tudom, hogy van még ideje. Elvileg, ha a születéstõl számított 1-2 éven belül nem száll le, akkor szoktak mûteni, vagy hormont adni. Ne aggódj! 26 hetes kisanya
Nyugodj meg valószinû, hogy csak csuklizik.Ez teljesen normális nekem van, hogy egy nap vagy 5-6 is csuklizik.Üdv 33 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Kicsit megnyugodtam, de rettenetessen ijesztõ ez a mozgás, mert tuti hogy nem csuklik, meg hogy nem mozog hanem rángatolzik mintha rázná a hideg, de látható is !Érdekes ilyet az elõzõ terheségemnél nem tapasztaltam.:)
Megint 2. vagyok. Én anyukámat is megkérdeztem. Õ is azt mondta, hogy én (1.terhessége) nem csináltam, tesóm viszont nagyon sokszor. Nyugi, a tesóm egészséges, okos erõs pasi. És nem rángatózik! :)
Szia! Én is 26 hetes vagyok, és én is szoktam érezni pont olyat, amit leírsz. Engem nem ijeszt meg, minden mozgásának örülök! :-) Lehetséges, hogy a magzatvíz is berezeg mozgásnál, és azért érezzük így.


Nem mozog annyit a babam amiennyit idáig szokott. Szerintetek mi baj lehet? 26 hetes vagyok. Azelott eroteljes rugasokat ereztem szinte minden nap es egesz nap.3 napja voltam dokinal akkor egy kicsit felpiszkalta megbokdoste mert nem jol latta UlH-on

3 napja voltam dokinal akkor egy kicsit felpiszkalta megbokdoste mert nem jol latta UlH-on.Vajon az lehet a baj mert azota olyan kis nyugodt. Csak neha erzem a gyenge mocorgasat:- (kicsit ijeszto.

Legjobb válasz: 27 hetes vagyok. Két hete még majd kirúgta a hasamat a babám, aztán egyik napról a másikra épphogy mocorgott egy kicsit. Alig-alig éreztem. Ma újra beindult. Megint állandóan mocorog.

27 hetes vagyok. Két hete még majd kirúgta a hasamat a babám, aztán egyik napról a másikra épphogy mocorgott egy kicsit. Alig-alig éreztem. Ma újra beindult. Megint állandóan mocorog.
Nyugodj meg, a lényeg, hogy érzed. Nekem is vannak napok amikor kevésbé mocorog, néha meg olyan aktív, hogy csak na. 22hkm
A kérdező hozzászólása: koszi szepen mind kettotoknek.megnyugodtam kicsit.a masodik valaszolonak uzenem h elolvastam es koszi, ezek szerint nem vagyok ezzel egyedul
Szia! Nyugi, én is 26 hetes vagyok. Pár napja majd kiugrik a hasamból a kisfiam, úgy izeg mozog folyamatosan, de kb. egy hete volt 3-4 nap, amikor épp hogy megmoccant, azt is csak akkor vettem észre, ha tudatosan figyeltem, annyira gyenge volt. Már én is kezdtem pánikolni. De felesleges volt, újra a régi Duracell nyuszim.... :)
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a megnyugtato valaszt...
Én is ugyanúgy vagyok, mint az elõttem szólók. 26+2hkm
Ilyenek lesznek ám kint is, nem kell megijedni! Egyik nap nyugi másik nap semmi sem jó. :O Ki tudja miért, az idõjárás pl nagyban befolyásolja õket, õk nagyon érzékenyek rá a frontokra, szeles idõre, esõs idõre, hóra stb...mindent éreznek, jobban mint mi felnõttek.

26 hetes vagyok. nagyon húzódik a hasam "teteje", ami a köldököm felett van, középtájon. Amikor felállok, olyan mintah nem nyúlna a bőröm. Mitől van ez?

Nagy a hasam. Keményedik is 2 napja elég rendesen, de nem alul hanem fent. Már így is 3x2 szem Magne b6-ot szedek. A hátam is majd le szakad. Segítsetek, mit csináljak. Félek egy kicsit. Köszi.

Legjobb válasz: Nekem is ilyen volt.Szerintem a hosszanti hasizmod nyúlik,vagy sokat eszel.Nekem 4-5napig tartott.Azt hozzá kell tenni,hogy nem sportoltam soha.Nuku hasizom.Magne B6 nekem segített.Ha elhúzódik,akkor mond el a dokinak.28 hetes kiamama

Nekem is ilyen volt.Szerintem a hosszanti hasizmod nyúlik, vagy sokat eszel.Nekem 4-5napig tartott.Azt hozzá kell tenni, hogy nem sportoltam soha.Nuku hasizom.Magne B6 nekem segített.Ha elhúzódik, akkor mond el a dokinak.28 hetes kiamama
A kérdező hozzászólása: Nem eszek sokat, ugyanis diétára fogtak a kicsit megemelkedett cukorszintem miatt, a cukros víz után. 26 hét alatt 6kg-ot híztam, az semmi.

Az normális, hogy 26 hetes vagyok és még nem volt méhösszehúzódásom?

Persze szex közben igen, de ,magától sosem. Itt azt olvasom, hogy mindenkinek van.

Legjobb válasz: Szia, nekem sem voltak még spontán csak orgazmus után :) De a dokim szerint ezen nem kell izgulni. 27 hetes kismama

Szia, nekem sem voltak még spontán csak orgazmus után :) De a dokim szerint ezen nem kell izgulni. 27 hetes kismama
Nekem sem volt még. 25. hetes kismama
Én szülésig azt sem tudtam, hogy mi az a méhösszehúzódás.Aztán 1 óra alatt teljesen kitágultam 1 óra alatt megszültem.

26 hetes vagyok, azt már tudom hogy a 35-36. héten befektetnek, (ha csak nem előbb)! Nagyon korai most vásárolni?

Nyugodtabb lennék ha legalább meg lenne minden és nem mással kellene bevásároltatnom. Csak nem tudom, hogy nagyon korai e?

Legjobb válasz: Én kb. 10 hetesen vettem meg a pelenkázóasztalt és a kiságyat, mert akkor találtam akciósat, nekem tetszõt. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, ha van kedved hozzá, segít a ráhangolódásban. Fõleg, hogy be kell elõbb feküdnöd - a mosásra, vasalásra is kell azért idõt hagyni, meg arra, hogy az embernek még ezer apróság az eszébe jusson a ruhatárral, gyerekszobával, apróságokkal kapcsolatban.

Én kb. 10 hetesen vettem meg a pelenkázóasztalt és a kiságyat, mert akkor találtam akciósat, nekem tetszõt. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, ha van kedved hozzá, segít a ráhangolódásban. Fõleg, hogy be kell elõbb feküdnöd - a mosásra, vasalásra is kell azért idõt hagyni, meg arra, hogy az embernek még ezer apróság az eszébe jusson a ruhatárral, gyerekszobával, apróságokkal kapcsolatban.
Szia! Nyugodtan vásárolj amíg az embert nem "akadályozza" a nagy poci meg a lábfájás és dagadás! Én 25 hetes vagyok és szinte majdnem mindene megvan igaz kaptam innen-onnan de vettem is! Élvezd ki a helyzetet olyan sok szép baba holmi van!
Szia, én 27 hetes ikres kismama vagyok és a héten vettem meg elég sok mindent.(kiságy, cumisüvegek, ruhák...) Gondolván arra hogy biztos hogy rövidesen befektetnek majd, meghát már egyre nehezebb lesz mászkálni nekem is. Pl a babakocsi már ki van nézve de még nem vettük meg, azt már a férjem egyedül is eltudja hozni ha megszületnek a bébik. Szerintem olyan dolgot vegyél meg amit másra nem bíznál. Nem korai. Boldog babavárást! :) )
Mért lenne korai, innen is csak repülni fog az idõ.Én áldom az eget, hogy megvettünk mindent kb a32hétig , mert most már olyan a bokám mint egy elefánttél, zsibbad a jobb kezem állandóan, és alig bírok menni már.Megrövidült a méhnyak a 32héten gyógyszert kell szedjek, hogy bennt maradjon még-szerencsére a jöv.héttõl elhagyhatom.Na de ezeket én sem kalkuláltam, már nem is bírnék úgy mászkálni mint mikor megvettük a cuccokat neki és nem beszélve arról, hogy jobb aza tudat, hogy el van neki minden készítve és nem apára marad minden..nem is tudná mit kell tenni.A másik , nem egy barátnõm járt úgy, hogy addig babonáskodott még bekerült szülni és a férje kapkodott, hogy mit vegyen, persze , hogy nem olyat vett amilyet a lány akart..de akkor már mindegy.Szval, nyugodtan vedd meg, nem beszélve arról, hogy anyagilag is könnyebb ha fokozatosan vásároltok mint ha rögtön mindent egyszerre.36hetes kismama
Egy barátnõm úgy járt, hogy halogatta a vásárlást, mondván, ráér még, aztán veszélyeztetett lett, be kellett feküdnie és végül semmit se tudott megvenni, mindent a férje szerzett be. Én ezt nem akartam kockáztatni, bár teljességgel alkalmas arra a párom, hogy elmenjen vásárolni, ha kell, de szerintem akkora élmény bevásárolni egy kisbabának, hogy nem érdemes kihagyni! Szóval vásárolj nyugodtan, itt az ideje!
Ha nem vagy babonás akkor egyáltalán nem korai, nyugodtan vegyetek meg mindent.

Kismamik hisztek a babonában? 26 hetes vagyok. A babrucik vásárlása korai még vagy nem?

Bocsi ha hülye kérdést tettem fel de már még a múlthónapban lebeszéltük a párommal hogy ehónaptól elkezdünk bevásárolni a manónak.Nov. 11-re vok kiírva.De úgy félek hogy nem e korai még?Tegnap vettem egy kisrugit kisnacival és kiszoknival és annyira örültünk neki.Én pl. azt lesegettem egy jó darabig és mindenkinek megmutatom az els? kisruhácskát.20.-a után mennénk vásárolni,de azon agyaltam hogy inkább félretesszük a pénzt és szeptemberben kezdünk vásárolni.A kiságyra,babakocsira,hordozóra és légzésfigyel?re eltettük a pénzt és jöv.hónapban vesszük meg.Várjak és mindent egybe vagy hogy?Ti mit tennétek?Vesztettünk már el babát és azért lenne fontos a véleményetek számomra!Tudom hogy ez nem egy életbevágó kérdés de aki válaszolna annak nagyon szépen megköszönném!!!!

Legjobb válasz: Szia! Megértelek, nehéz dolog. Elmesélem a történetem. Negyedik babámat vártam. Mindent megvettünk Neki a 20-35. hét között. A szobáját berendeztük, elkészítettük. Aztán a 36. héten történt a baj. Nem éreztem mozogni, s mikor a kórházba értünk, már nem volt mit tenni. Amire hazaértem a párom elpakolta a kicsi dolgait, a nagyobbakat pedig visszavitte a bababoltba (rendesek voltak, mert ugyan azon az áron visszavették). Fél év múlva újra babát vártam. Sokáig mondogattam, hogy nem veszek semmit. DE!!! Azon gondolkodtam, hogy most én arra készülök, hogy baj lesz? Nem várom a picit? S ezzel negatív dolgokat vonzok be! Na innentõl kezdve (kb. 30. hét), elkezdtem mindent megvenni. A kicsi fiam most békésen szunyókál az ágyában. Boldog baba várást Neked!

Szia! Én félek a babonától, de nálam ez úgy mûködik, hogy ha készülök a rosszra, az bekövetkezik, így amikor betöltöttem a 12 hetet, én konkrétan azért kezdtem el vásárolni, mert babonából arra készülök, hogy minden rendben lesz, és szükségem lesz a vásárolt dolgokra. Lehet hogy hülyén hangzik, de én így védem ki a babonát:)
Szia! Mi már a 9. héten vettünk rucikat és azóta is mindent megveszünk, ami megtetszik, hogy ne egyszerre legyen olyan nagy majd a kiadás. Nem hiszem, hogy ezen múlna a babád egészsége, de én úgy vagyok vele, ha mégis baj lesz (akkor sem emiatt), akkor is lesz babánk, csak késõbb, ha máshogy nem, akkor örökbefogadunk, tehát a ruhára mindenképpen szükség lesz :-)
Kezd el, most még élvezheted, nincs akkora "édes terhed", jobban bírod még. Mindenkivel egyetértek amúgy, de inkább szép apránként mindent, mert egyben a végén kínlódás és abból is baj lehet, ha a végén megterheled magatokat.Üdv.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Igazad van teljes mértékben!Én már most is kinlódok derék és fenékcsont fájásokkal.A nagyobb sétákról már nem is beszélek hogy én sem nagyon bírom.És akkor hol van még a vége:-)))Nembaj ezt az édes terhet bármikor elviselem!!!!És köszi a választ!!!!Mindenkinek boldog babavárást!!!
Szia. Én nem hiszek a babonában, mert ami történik nem azért mert megvettük vagy nem... A babarucikat és a holmikat 23-24. héttõl kezdtük el vásárolni, most 31 hetes vagyok, lassan 32 és még mindig kell pár apróság, de megmondom õszintén, egyre nagyobb a pocakom a babám majdnem 2 kiló és örülök hogy idõben elkezdtük a vásárlást, mert most már nem bírok sokat nézelõdni, mert megfájdul a lábam köze (szeméremcsontnál) és a derekam és egyre többet kell pisilni is járni... multkor 3 helyen is voltunk, legalább 4 órán át mászkáltunk és azt hittem megdöglök a végére, már alig vártam hogy hazaérjünk, sajgott a talpam...stb. Pedig imádok vásárolni és nem vagyok egy kényeskedõ kismama, mert itthon is mindent megcsinálok, hajolok, guggolok amit már nem nagyon kéne mert sokat keményedik a hasam. Szóval nyugodtan vásárolj és ne hagyd a végére! Boldog babavárást!!! És jó vásárlást!
Én is novemberre vagyok kiírva, egy kicsit késöbbre mint te, én majd szeptember végefelé kezdem a bevásárlást. Eddig csak pár apróság van a kissrácnak, és kis ajcsik ismerõsöktõl.
Szia! Megértelek, nehéz dolog. Elmesélem a történetem. Negyedik babámat vártam. Mindent megvettünk Neki a 20-35. hét között. A szobáját berendeztük, elkészítettük. Aztán a 36. héten történt a baj. Nem éreztem mozogni, s mikor a kórházba értünk, már nem volt mit tenni. Amire hazaértem a párom elpakolta a kicsi dolgait, a nagyobbakat pedig visszavitte a bababoltba (rendesek voltak, mert ugyan azon az áron visszavették). Fél év múlva újra babát vártam. Sokáig mondogattam, hogy nem veszek semmit. DE!!! Azon gondolkodtam, hogy most én arra készülök, hogy baj lesz? Nem várom a picit? S ezzel negatív dolgokat vonzok be! Na innentõl kezdve (kb. 30. hét), elkezdtem mindent megvenni. A kicsi fiam most békésen szunyókál az ágyában. Boldog baba várást Neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy fordítottatok rám idõt és válaszoltatok!!!!!! Kedves 10:20-as válaszoló nagyon sajnálom ami történt.És maximálisan igazad van abban amit leírtál.Én is ha negatív dolgokra gondolok akkor egybõl törlöm a fejembe és a pozi dolgokra koncentrálok.Igazából úgy terveztem hogy amit csak megtudunk venni és engedi a pénztárcánk ebben a hónapban akkor a textilpelustól kezdve a fürdõkádig mindent megveszünk, jövõhónapban a kiságy stb. és biztosan lesz olyan amit most nem sikerül megvenni akkor pótoljuk azok hiányosságát valamint nekem amik kellenek a kórházba majd és az októberi fizunál az orvos pénzét tennénk el.Nemtudom mért de én úgy érzem hogy nem fogunk nov. 11-ig várni hanem hamarabb lesz meg a baba.Ez volt a tervem és hát nemtudom mit tegyek. MÉgegyszer köszi mindenkinek!!!!
nyugodtan vásárolgass ha szeretnél. Én nem hiszek az effajta babonában, hülyeség.
Én nem vagyok babonás, de még nem vásároltam. Az elején még nem vettem semmit, pedig a 20.hét környékén nagyon belelkesültem. Most kaptunk egy csomó gyerekholmit, igazából hosszú ujjú cuccok, meg rugik kellenek majd, én is nov-re vagyok kiírva. Szerintem majd jövõ hónapban, akkora tervezzük a babakocsi vásárlást is. Októberre szeretném, ha minden meglenne, hátha elõbb érkezik a pici. Szerintem már nyugodtan vásárolhatsz! ;)
Mert valószínû már befordult, azért érzed lent:D Gratulálok!!!Örülj neki!!!
Befordult azt jelenti már fejjel lefelé van.Nekem nem fordult még be.A köldököm körül van a feje, arca elött a keze lába, és sûrûn érzem lent mozogni.Teljesen lent.
A kérdező hozzászólása: nem akarok tudatlannak lenni de az mit jelent, hogy befordult??????és ha igy van akkor ehez még nincs kicsit korán??????
Én is sokáig így voltam. Teljesen lefúrta magát. Olyan volt, mintha teljesen a nunómnál kaparászna. Szar érzés volt. :) Ma már 33 hetes vagyok, de még sokszor lefúrja magát, nagyon ritka ha feljön. De még nincs befordulva.
Én 29 hetes vagyok. Nekem is fõleg lent mozog. Be van fordulva, vagyis koponyatatásban van. Valószínûleg a kezeivel kalimpál odalent, de a lábát szoktam néha érezni az oldalamban, de az sincs túl fent. Tehát nem nyomja a gyomrom, meg a bordám ahogy mások mondják. Boldog babavárást!

26. hetes vagyok, de a 18. terhességi hét óta nem nézték UH-n a babát, csak a szívverését hallgatják a vérnyomásom és a súlyom mérik. Nem kéne nézniük pl. a baba fekvését vagy, hogy esetleg nyitva van-e a méhszáj stb?

A 2. laborvizsgálat meg volt, de egyébként nem nézik a vizeletem sem a terhes gondozásokon.

Legjobb válasz: Szia! Pont ma beszélgettünk a védõnõmmel,hogy mindenhol máshogy van a terhesgondozás. Még városon belül is vannak eltérések egyes kórházak között. Miskolcon pl. ahova én járok 6 hetente van uh.,és minden tanácsadás elõtt le kell adni a vizeletet a laborba,és onnan küldik az eredményt a tanácsadóba. Ott annyit szoktak mondani,hogy jók az eredmények. Nem szokták különösebben elemezni,mármint nekem. Vizsgálni sem vizsgálnak,ha minden rendben van.

Szia! Pont ma beszélgettünk a védõnõmmel, hogy mindenhol máshogy van a terhesgondozás. Még városon belül is vannak eltérések egyes kórházak között. Miskolcon pl. ahova én járok 6 hetente van uh., és minden tanácsadás elõtt le kell adni a vizeletet a laborba, és onnan küldik az eredményt a tanácsadóba. Ott annyit szoktak mondani, hogy jók az eredmények. Nem szokták különösebben elemezni, mármint nekem. Vizsgálni sem vizsgálnak, ha minden rendben van.
Nekem UH a 18 hetes után csak a cukorterheléses eredményem után volt, tehát emiatt ne aggódj, de a vizeletvizsgálat miatt én a helyedben szólnék vagy a dokinak vagy a védõnõt vonnám kérdõre, hiszen neki kell havonta megnéznie nincs-e cukor, vér vagy fehérje a vizeletben.Állj a sarkadra, légy határozott kismama!:)
Nekem is így lett volna az uh., ezért én a 21.hétre "beiktattam" magunknak egy 4D-s uh-ot, a 25.héten megvolt a terheléses cukor és annak az eredményével elmentem a dokimhoz aki megvizsgált, uh-zott és a 29.hétre visszarendelt. Egyébként normális hogy a 18.hét után sokáig nincs uh, én azért önszorgalomból és magam megnyugtatása képpen önállósódtam.:) A vizeletet nekem a 26.héttõl kell vinnem mindig a védõnõhöz, a méhszájat a doki mindig nézi viszont nálam még nem néztek szívhangot csak egyszer, pedig már 30 hetesek vagyunk. Tapasztalataim szerint mindenhol másképp mennek a vizsgálatok, csak tudnám miért... :(
Én a 2. vagyok.Ez a magyar eü. A kisfiam 9 hós lesz.Mi mérleget is csak 1, 2 napra kaptunk amikor még szopott a babám.Védõnõ kb 3* volt látogatni, pedig 1 éves koráig havonta ki "kell" jönnie, alapjában véve én úgy érzem, hogy messzirõl vagyunk letojva, pedig ahol én lakom évente kb 5, max 10 gyerek születik, tehát annyira nincs behavazva a védõnõi szolgálat csak kényelmesek.
A kérdező hozzászólása: A védõnõ nálunk sem járt még, pedig úgy hallottam, hogy elvileg jönnie kéne környezet tanulmányra (nem mintha hiányolnám). Különben 5 percnyire van tõlünk a védõnõi szolgálat.
Méhszáj vizsgálatnak nincs sok teteje még, mert ha nincs komoly fájásod, nem vizsgálgatnak, mert azért nem szeretik azt ott bolygatni. A védõnõ, pedig szûlés után látogat, a lányom 15hós és még most is jön havonta, amugy meg mikor ujszülött volt akkor hetente jött. Szóval védõnõje válogatja. Az enyém nagyon rendes, segitett fejni meg minden, tudom ez a ritkább de tényleg lehet az embernek mázlija.
Szia. Én 28 hetes vagyok. Az elõzõ vizsgálatom 18 hetesen volt, a cukor 30 hetesen lesz, uh pedig 32 hetesen, igaz az az én hibám, mert 30-ik héten lenne az is, csak le kellett mondanom az idõpontot. Viszont most voltam 4d-n, ugyhogy teljesen nyugodt vagyok. Minden jót!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!