Találatok a következő kifejezésre: 26. hétben idáig (6 db)

Hasfeszülés normális huzamosabb ideig a 26. hétben?

Pár napja kezdtem érezni, hogy feszül az egész hasam, nem fáj nem görcsöl csak olyan mint egy "túlfújt lufi", állagra sem kemény csak feszes. Maga az érzés folyamatos, talán reggel kicsit enyhébb, de ha sokat mászkálok, vagy ácsorgok, akkor úgy érzem mintha ki akarna durranni. Mitől lehet ez? Normális érzés ilyenkor vagy menjek orvoshoz vele? 25 hkm

Legjobb válasz: Nekem elõbb kezdõdött ez a feszülés.Kb úgy a 20-22.hét körül. Utána már a keményedés is jött szép fokozatosan. Aztán már szinte egész nap keményedtem,fõleg járkálás,vagy bármi más fizikai dologtól. Ekkor írt fel a dokim egy erõsebb magnéziumot,és így aránylag kibírható.Nem mondom, hogy most nem keményedek,de korántsem annyit, mint eddig. Mindenképp szólj a dokinak!

Nekem elõbb kezdõdött ez a feszülés.Kb úgy a 20-22.hét körül. Utána már a keményedés is jött szép fokozatosan. Aztán már szinte egész nap keményedtem, fõleg járkálás, vagy bármi más fizikai dologtól. Ekkor írt fel a dokim egy erõsebb magnéziumot, és így aránylag kibírható.Nem mondom, hogy most nem keményedek, de korántsem annyit, mint eddig. Mindenképp szólj a dokinak!
Szólj a dokinak, nekem is Magnerot-tablettát írt fel! Ez java részt az miatt van, hogy tágul a hasfalad izomzata, és ez nem egy borzasztó kellemes érzés. :)

Kinek mekkora volt a babája 26 hetesen? Nekem azt mondták h 25 hetesnek felel meg de egy hét ide vagy oda nem számit! Ugyis az utcsó honapban nől meg!

Legjobb válasz: szia, nekem a buksija nagyobb volt a 24 hetesen, kb. 25+4 naposnak felelt meg. Egyáltalán nem baj. A többi kb 24 hetes volt. Eltérések mindig vannak, nem ez számít kizárólag, lehet, hogy tényleg inkább 25 hetes vagy... A lényeg, hogy egészséges legyen, és nem csak ezen értékek alapján állapítják meg.

szia, nekem a buksija nagyobb volt a 24 hetesen, kb. 25+4 naposnak felelt meg. Egyáltalán nem baj. A többi kb 24 hetes volt. Eltérések mindig vannak, nem ez számít kizárólag, lehet, hogy tényleg inkább 25 hetes vagy... A lényeg, hogy egészséges legyen, és nem csak ezen értékek alapján állapítják meg.
Nálam is a buksi a 26. héten majdnem a 28 hetesnek felelt meg, de azt mondta az orvos ne aggódjak, úgyhogy nem teszem. Az a lényeg, hogy mire kibújik minden rendben legyen! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat szerintem is az számit h egészséges legyen nem az h 4 kg fölött szülessen.Hálistennek minden rendben találtak amugy nála.

26. hétben járok, idáig munkanélkülin voltam, ami sajnos ápr.8-án lejárt. Hogyan tovább?

Júl-ig még sok id? van, érvényes lesz még akkor a tb-m? Mi után kapok pénzt? És ha be tudnám valahol jelentetni magam legalább 3 hóra, az segitene a gyes, stb összegét feltornázni?

Legjobb válasz: Ahoz hogy Tgyáes-t és gyedet kapjál,a szülést megelözõen két éven belül 180nap biztosítottnak kell lenni.Viszont szüléskor és elötte 28nappal amokortól elmehetsz tgyás-re,is biztosítottnak kell lenni.Én is hasonló helyzetben voltam.Voltam a Tb-nél és elmondták hogy vagyok jogosult.Nekem 2006 jan.9-2007 jan.13ig volt munkaviszonyom,jan 17tõl-április 4ig munkanélkülin voltam.Utána csak alkalmi kiskönyv.December 15tõl szociális segély-ami nem számít bele csak tb-ellátásra jogosít.Március 15tõl van munkaviszonyom,és július 19-re vagyok kiírva.Így lesz Tgyáes és gyedem is.Jó volna ha valahová bejelentenének szüléig,amúgy csak gyest fogsz kapni ami alanyi jogon jár nettóban olyan 25000-ft.Remélem tudtam segíteni!Üdv 27.hetes kismama

Ahoz hogy Tgyáes-t és gyedet kapjál, a szülést megelözõen két éven belül 180nap biztosítottnak kell lenni.Viszont szüléskor és elötte 28nappal amokortól elmehetsz tgyás-re, is biztosítottnak kell lenni.Én is hasonló helyzetben voltam.Voltam a Tb-nél és elmondták hogy vagyok jogosult.Nekem 2006 jan.9-2007 jan.13ig volt munkaviszonyom, jan 17tõl-április 4ig munkanélkülin voltam.Utána csak alkalmi kiskönyv.December 15tõl szociális segély-ami nem számít bele csak tb-ellátásra jogosít.Március 15tõl van munkaviszonyom, és július 19-re vagyok kiírva.Így lesz Tgyáes és gyedem is.Jó volna ha valahová bejelentenének szüléig, amúgy csak gyest fogsz kapni ami alanyi jogon jár nettóban olyan 25000-ft.Remélem tudtam segíteni!Üdv 27.hetes kismama
szia ha sikerülne bejelentetned magad valakivel akkor jogosult vagy a gyedre ez 100% és az össszege elvileg az akkor bejelentett után számolják ki tehát ha valaki bejelent 138000ft bruttó keresetre akkor megkapod a max gyedet 80000ft körül. de a jogviszonyod ne szüntessétek meg a szülés után sem még egy évet mindenképpen maradj bejelentve aki bejelent õneki semmi kötelezettsége csak a könyvelõjének kell inden hónapban lejelenteni téged. tehát az össszeg nem biztos ( de valószínû) a többi igen
az elõzõ válaszoló vagyok ha bejelentenek akkor a járulékokat fizesd ki a bejelentõdnek az tipp volot


Egy hete, hogy fáj a szemem és a homlokom, 26. -ára van idõpontom a szemészetre. Szem betegség lehet, vagy? Náthás nem vagyok, de lehet, hogy ez annak az elõjele? Köszönöm elõre is a válaszokat.

Legjobb válasz: Homloküreg gyulladás feszítõ jellegü fájdalommal és hõemelkedéssel/lázzal jár. Rosszul látsz, vagy valamelyik szemed jóval rosszabb a másiknál és amiatt fáj. Ha nem éles a kép az agynak többet kell dolgoznia ami fejfájást okozhat.

Homloküreg gyulladás feszítõ jellegü fájdalommal és hõemelkedéssel/lázzal jár. Rosszul látsz, vagy valamelyik szemed jóval rosszabb a másiknál és amiatt fáj. Ha nem éles a kép az agynak többet kell dolgoznia ami fejfájást okozhat.
A kérdező hozzászólása: Évrõl évre rosszabb a látásom, biztosan akkor ez okozhatja:(
Attól... Amikor én kiveszem lencsét elalvás elött akkor jóval fáradtabb leszek.

33hetes terhes vagyok 26 héttöl nem szedek magnéziumot ez baj? Semmi változás 2000 az érték van esélyem arra hogy idöbe ki fog bujni a baba és nem huz rá 2 hete mint az elözö babám?

Illetve nagyon sok gyümit és zöldséget eszek és kétnaponta veszek csak be terhes vitamint

Legjobb válasz: Miért nem szeded a magnéziumot?? azért elég korán abbahagytad,vagy ezt javasolta a dokid?

Miért nem szeded a magnéziumot?? azért elég korán abbahagytad, vagy ezt javasolta a dokid?
Ha nem keményedik a hasad, akkor nem is kell szedned.
A magnézium azért jó h idõ elõtt ne induljon be a szülés zárva tart. Ha végig szedi olyan akinek nincs szüksége rá sokkal nehezebben indulhat be nála a szülés nehezebben nyílhat is ki. Elõször én sima magnéziumot szedtem 250mg-ot naponta most még 150mg-ot szedek már nem sok van belõle kb 1-2 hétnyi de már én se fogok többet venni épp ezért... Kedves kérdezõ h ettõl hamarabb indul-e be azt passzolom de biztosan könnyebben fog menni mint az elsõ. Szurkolok h könnyû szülésed legyen :) 29hkm
Lehet én vagyok kicsit értetlen, de miért jó ennyire a bizonytalanra menni és ha hamarabb beindul mint kellene pl:35 hetesen, azért az csak nem jobb mint ha mondjuk ráhúznátok 2 hetet...nem tudom nekem sokszor nyilal a hasam alja ezért is szedem a napi 3x2 magne B6-ot, a tesók nagyon elevenek és amúgy is félek a koraszüléstõl, szóval én inkább tovább mint hamarabb....

Mit lehet tenni, ha nem az egész fizetést kaptuk meg csak a töredékét, és nem lehet elérni az alvállalkozót? Konkrétan 26.500 ft-ot kaptam a 96. 000 helyett. Az állítólagos indok, hogy nem töltöttem le a 2 hét felmondási időt! Vagyonőr vagyok.

Legjobb válasz: munkaügyi fõfelügyelõségnek tegyél bejelentést a fõnöködet meg szólítsd fel tértis levélben, hogy X napig fizessen, vagy fizetési meghagyást kezdeményezel a közjegyzõnél - tedd is meg (persze ez csak akkor játszik, ha be voltál jelentve)

munkaügyi fõfelügyelõségnek tegyél bejelentést a fõnöködet meg szólítsd fel tértis levélben, hogy X napig fizessen, vagy fizetési meghagyást kezdeményezel a közjegyzõnél - tedd is meg (persze ez csak akkor játszik, ha be voltál jelentve)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!