Találatok a következő kifejezésre: 26. hétben a babák (17 db)

Szerintetek a 26. héten tul korai mosni, vasalni a babára? En megtettem, mivel annyira unatkozom mar otthon es allandoan csak a manokara gondolok, igy legalabb lefoglalom magam. Amugy dec.31. -ére vagyok kiírva.

Legjobb válasz: Én kb. a 34. héten kezdtem el mosni, vasalni. Mondjuk amíg dolgoztam, addig idõm sem volt sok, de 26 hetesen amúgy is még korainak gondoltam volna. Bár az nem gond, ha egy párat kimosol, kivasalsz, de az összeset szerintem még nem kell, addig még sok port összegyûjthetnek a ruhák, hiába teszed szekrénybe.

Én kb. a 34. héten kezdtem el mosni, vasalni. Mondjuk amíg dolgoztam, addig idõm sem volt sok, de 26 hetesen amúgy is még korainak gondoltam volna. Bár az nem gond, ha egy párat kimosol, kivasalsz, de az összeset szerintem még nem kell, addig még sok port összegyûjthetnek a ruhák, hiába teszed szekrénybe.
még nagyon korai. próbálj meg mást kitalálni mert ha most mosnál vasalnál szülés elött még egyszer úgy is ki kellene mosni vasalni... semmit se érnél el vele.
Én nem vasaltam, egyik gyereknél sem 26. héeten még bõven dolgoztam. Amúgy anno a fiammal 2000. 01 04-re voltam kkírtva, yilenkor még a részleges házfelújítás közepén voltunk, gyerekszoba is csak decemberbnen lett kész. De a másodiknál sem tartottunk sehol 3 hónappal szülés elõtt Úhygogy unatkozni nem volt idõm
2. vagyok. amit tudsz helyette. mentsd el a receptjeidet szortírozd õket állíts össze egy receptfüzetet magatoknak , gyüjthetsz babarecepteket azt is kinyomtathatod egy kis füzetbe hónapok szerint illusztrálhatod... képekkel stb. ez sokáig leköt majd a neten dögivel vannak a bébiétel receptek és nem fogsz unatkozni. fotóalbumot is rendszerezhetsz ilyesmik...
A kérdező hozzászólása: huha...akkor ezt elkapkodtam.Koszonom a valaszokat
Én a 28. héten mostam és vasaltam ki mindent, de nem bánom. Bent vannak a ruhák a szekrénybe, így nem lesznek porosak.
A kérdező hozzászólása: jajj de jo h nem vagyok ezzel egyedul, igaz te kicsit elobbre vagy mar de talan az a 2 het nem akkora elteres.en is gondoltam h beleteszem taskaba es ugy a szekrenybe igy talan eselye nem lesz beporosodni...

Lehet hamarabb szülök majd? Az utolsó mensi szerint ma lennék 26 hetes 5napos. Az utolsó UH szerint a babám mérete közel van a 30. héthez. Most mi lesz?

Legjobb válasz: Az égegyadta világon semmi:) Szép nagy babád van, aki lehet, hogy elõbb kijön, de nem biztos. Manapság már átlagban nagy babák születnek. Szóval ne aggódj, baj biztosan nem lehet abból, hogy ilyen szépen növekszik a picur. :)

Az égegyadta világon semmi:) Szép nagy babád van, aki lehet, hogy elõbb kijön, de nem biztos. Manapság már átlagban nagy babák születnek. Szóval ne aggódj, baj biztosan nem lehet abból, hogy ilyen szépen növekszik a picur. :)
Hát a sógornõm járt így, neki 36. hétre jött. Rendszertelen volt a ciklusa és vszinû elõbb is fogant a baba, mint ahogyan nyilvántartották. Gyönyörû, okos, egészséges az unokaöcsém és már majd 3 éves. Nagyon boldog babavárást, babázást! A kérdés engem is izgat, ti. aug végére jelez az UH, egyértelmûen mindegyiken van másfél hét elõnye a picinek, szept 9-re vagyok kiirva. Sokan írtak korábban, hogy inkább az UH idõpontjuk volt igaz. ??? én a kisebb melegnek drukkolok ;-)
nekem 3 héttel nagoybb volt a lányaim mérete mint kellett volna lennie és még így is rávittem mind a kettõvel 6 napot és közel 4 kilósan születtek 51 és 52 cm-rel
Csak az 5-6 hetes UH érdekes, már a 12 hetesnél is elõjönnek a növekedésbeli különbségek, nálam már ez is elmászott egy héttel. Most meg már pláne nem jelent semmit. Az én "kisfiam" 28 hetesen 32 hetes méretekkel rendelkezett, és 5 nap múlva van a kiírt nap, örülök ha nem hordom túl. Azaz nem jelent semmit :)

Mi lehet az oka? Nagyon megijedtem, tegnap voltam 28. heti uh-n és a babám méretei alapján csak 26 hetes. Mit csinálok rosszul? A szervei rendben vannak mindene jó, csak kicsi:- (

Legjobb válasz: Semmit sem csinalsz rosszul. :o) Lehet, hogy 2 hettel kesobb fogant, mint az altalanos szamitas, es kesz. Vagy csak kicsit vissza van maradva a novekedesben, amit majd kesobb behoz. Ne aggod, mert az tobbet art. Ne felejtsd el, hogy a meretek, amiket megadnak egyreszt csak szamok, masreszt atlagrol van szo. A babadat viszont a termeszet adta,megvan a maga fejlodesi ritmusa.

Semmit sem csinalsz rosszul. :o) Lehet, hogy 2 hettel kesobb fogant, mint az altalanos szamitas, es kesz. Vagy csak kicsit vissza van maradva a novekedesben, amit majd kesobb behoz. Ne aggod, mert az tobbet art. Ne felejtsd el, hogy a meretek, amiket megadnak egyreszt csak szamok, masreszt atlagrol van szo. A babadat viszont a termeszet adta, megvan a maga fejlodesi ritmusa.
Ne aggódj nem egyformán nõnek. Tõlem 32 hetesen megkérdezte a doki, hogy a nagyfiam mennyivel született, mert a korához képest kicsinek látja a babámat. Végül 38. hétre született meg a kisfiam 3100 g és 49 cm volt. Amúgy nálam volt, hogy 3 hét alatt 3 uh volt abból 1 4d-s. Esõnél nagy volt a baba (diabetes miattmentem) 2. 4d-s teljesen átlagos volt a méret, 3. korához képest hetekkel kisebb. Ahány orvos annyiféleképpen méri, nézi a méreteket.
Ja az kimaradt (elõzõ vagyok) hogy nekem is mindig azt mondták, mindene rendben van, csak kicsi a baba. Azért akarta megindítani a szülést a doki, mert nem nõ semmit a baba, már rég meg kellett volna születnie, stb. Nem engedtem, mert egyébként minden rendben volt vele. És az se igaz, hogy nem nõtt: 3, 8kg-al, 55cm-rel született. Az uh nagyon nagyot tud tévedni, vagy legalábbis aki csinálja.:-)
Szia, Semmit nem csinálsz rosszul, minden picinek egyedi a mérete, és a maga ütemében nõ... Nekem pont fordítva van, óriás, korához képest, pedig semmit nem teszek érte...(nem nyújtom:) meg pumpálom) õ már most ránk ütött, és már a pocakban le akarja nõni a 2mes apukát... Nálatok lehet hogy egy törékeny porcelánbaba fog születni, makk egészségesen, de az is lehet, hogy egy kisebb elefántbébi lesz, mire eljön a szülés ideje... Ezen ne aggódj, élvezd a rugkapálkát.
Ne aggódj, ugyanígy voltam. Aztán a doki szerint két héttel túlhordtam a lányomat. Nem akarta belátni, hogy nem csak abból lehet számolni, hogy mikor menstruált utóljára az ember. Lehetett az a peteérés késõbbi. Amúgy a baba kinézete is azt igazolta, hogy idõben jött, nem volt kiázva, volt rajta magzatmáz, stb. Szóval ne izgulj, csak ne lepõdj meg, ha nem a doki által kiírt idõben érkezik a kismanó!:-) Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok éveket vártunk erre a babára, nagyon féltem õt! Még az lenne a kérdésem, hogy a 12. heti uh-ig úgy fejlõdött mint ahogy a nagy könyvben meg van írva (én úgy tudom az a meghatározó) és még így is lehet esélye annak, hogy késõbb fogant és azért van lemaradva? Teszem hozzá én és a párom egyáltalán nem vagyunk magasak. A dokinak még a hõgörbémet is megmutattam, de úgy nézett rá, mint aki még soha nem látott ilyet!
A kérdező hozzászólása: Nekem július 9.-én volt meg utoljára és a hõgörbém szerint olyan 22-23.-a körül fogant meg, a baba. Keddre bejelentkeztem egy 4D-re is bár nem igazán engedhetem meg magamnak, de addig úgysem nyugszom meg! Köszönöm a segítségeteket, azért jólesnek ám a szavaitok és remélem tényleg gyorsan összekapja magát a fiam, mert mocorogni azt nagyon szeret!
Szerintem sem csinálsz rosszul semmit! Egyszerûen a babák a pocakban és a pocakon kívül is eltérõen fejlõdnek. Pl a nõvéremet jóval idõ elõtt meg kellett császározni (magas vérnyomás). A kislánya 2, 6 kilóval született, de egy pár hét elteltével már akkora volt, mint a vele egy idõben és egy kilóval többel született babák. Szóval odabent is másképp fejlõdnek. Amíg a doki mindent rendben talál, addig felesleges aggódni! Minden jót! 21 hetes kismami
Abban az idõben nekem is azt mondták. 27 hetet betöltöttem, és csak 25-26 hetesek voltak az adatai. Doki azt mondta nem baj, de nem lesz nagy baba, ha végig hordom is 3000-3100 gramm. Mi sem vagyunk magasak a férjemmel. 11 nappal elõbb született, spontán megindult a szülés, minden rendben volt 3 óra alatt kint volt: 52 cm és 2800 gramm. Már 10 hetes, és 4500 grammot elkerülte. Ne aggódj! Ha kisebb, könnyebben is megszülöd és megnõ idekinn. A kisebb babák gyorsabban fejlõdnek, és nagyon életrevalóak. (én 3 héttel elõbb születtem és 2800 gramm voltam) Semmi bajom!!)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, már kezdek megnyugodni lassan!

26+6 hetes ultrahangon 1500 gramm a babám? 29+6 hétnek saccolták, szerintetek melyiket kell nézni? Volt valakinek ilyen nagy eltérés, mikor szültetek?

Már az elejétől fogva kb. 2 héttel nagyobbnak mérték, de a doki azt mondta, hogy nem kell átírni a szülés dátumát, ez csak annyit jelent, hogy nagy baba lesz... Szerintetek??? Én nagyon úgy érzem, hogy legalább 2 héttel korábban fog jönni... Akinek 3 héttel is nagyobb volt a babája, mikor született? Egyébként méretek: Bpd: 7,7 cm Hc: 26,8 cm Ac: 25,8 cm Fl: 5,53 cm Mensi szerint augusztus 2.-re vagyok kiírva ultrahang szerint meg július 13. -ra...

Legjobb válasz: Nekem a 12. heti uh-n saccolták 13+1-nek, és azt mondták, hogy azt az értéket kell figyelembe venni.

Nekem a 12. heti uh-n saccolták 13+1-nek, és azt mondták, hogy azt az értéket kell figyelembe venni.
A kisfiamat végig 2 héttel nagyobbnak mérték, nem változtattak a dátumon. Azért mert nagyobb még nem biztos, hogy elõbb jön. Nekem a 40+3 született meg végül és tényleg nagy baba lett 4400 gramm és 56 centi. A súlybecslés az meg csak becslés, nekem a 36 héten azt mondták normál súlyú lesz úgy 3500 gramm körül. Én nem hiszek már a becslésekben. :)
A kérdező hozzászólása: Van más is ami arról árulkodik, hogy inkább a 30. hétben járok, mint a 27. ben, mert már II. fokon érett a lepényem sajnos, és a méhszájam is nyílik.. illetve a mensi alapján számolt 14. héten már éreztem mozogni a babát.... Ettõl függetlenül nem baj, hogy már most nagy baba, mert érett a lepényem, és így legalább ha most nem tud úgy fejlõdni mint az átlag akkor legalább már kicsit elõnybõl indul :D...
Nekem is nagyobb volt a kisfiam kb. 3 héttel. Azt mondta a dokim hogy nagy baba lesz vagy hamarabb fog születni. 38. héten született átlagos súllyal. Nem mindig pontos amit mérnek de pakolj össze idõben nekünk kapkodni kellett hajnalban!8 hónapos kisfiú boldog Anyukája
A kérdező hozzászólása: Igen én is a kapkodás végett kérdezem, mert még most kezdünk el mindent megszerezni, meg pakolni stb. szóval szeretnék idõre kész lenni mindennel :)
A kérdező hozzászólása: Azért még várom a tapasztalatokat :D
A kérdező hozzászólása: Vagy esetleg téraránytalanság miatt lehet császár, ha ilyen nagy marad??? Nem nagyon szeretném... kedden megyek mondjuk dokihoz és rákérdezek..

26. hetet töltöttem be, a babám pedig a doki szerint ma faros, ez változhat?

Azt mondta, hogy ha nem fordul meg 4 hét múlva , akkor be kell menjek, de mi fog történni?

Legjobb válasz: Szia! Én ma kezdem a 37.hetet és nekem is faros még mindig. Nem tudom mit akarhat a dokid a 30.héten,hisz az még messze van a "végétõl",addig még megfordulhat.

Szia! Én ma kezdem a 37.hetet és nekem is faros még mindig. Nem tudom mit akarhat a dokid a 30.héten, hisz az még messze van a "végétõl", addig még megfordulhat.
Szia! Én 28 hetes vagyok. Mikor a dokim nézte ultrahangon mindig faros volt, ahogy kijöttem már meg is fordult:D Még sokszor érzem most is forogni.
december 28-án voltam NST-n, faros volt. Másnap reggel elment a magzatvíz, bementünk és már nem volt faros, be volt fordulva! Este éreztem is, hogy megfordult, de elsõ baba-tapasztalatlan voltam és nem mertem elhinni, hogy jól érzem-e. Úgyhogy ne aggódj, még az utolsó pillanatban is megfordulhat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Hirtelen rossz volt amikor a doki mondta, mert olyan furcsa képet vágott hozzá, mintha legalábbis valami nagy gond lenne. Aztán megkérdeztem mi a baj, erre azt mondta, hogy nagyon feszes a méh izomzat és nehezen fordul a baba, de reméli, hogy 4 hét mulva már megfordul, mert akkor bentfog és megoldja.. Hát ezért nem értettem, mert sokan mondják , hogy még a végén is megfordulhat. Addig szednem kell a magnesii citrici-t elég nagy adagban, hátha segít lazulni.

Dalacin nevű antibiotikumot kell szednem terhességem 26. hetében, szedte valaki (vagy másik fajtát) és gond lett a babával?

Még akkor is rettegek az antibiotikumtól,ha nem vagyok állapotos. Most viszont különösen. Van bárkinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Ha bajt okozna a babának, akkor a doki nem írná fel. Barátnõm szedte és mindketten jól vanna.

Ha bajt okozna a babának, akkor a doki nem írná fel. Barátnõm szedte és mindketten jól vanna.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Már most jobban érzem magam. Csak hát annyira féltem ezt a kis tökmagot a pocakomban...
én kb 3-4 x szedtem antibiotikumot sajnos a terhesség alatt, ebbõl 2x dalacint, és makk egészséges kisfiam szüetett 14 hónappal ezelõtt :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon jó hír, köszönöm szépen!

Tegnap voltam dokinäl a babäm 25cm. Es 1kg! Ez jo? Mäsnak mekkora a babäja a 26ik (26+2nap) heten?

Legjobb válasz: köszi a välaszokat!nem tudom kisfiu vagy kisläny,mert ez meglepi:-)

A kérdező hozzászólása: köszi a välaszokat!nem tudom kisfiu vagy kisläny, mert ez meglepi:-)
Szia! Nekem a 24. héten 27 cm és 650 g körüli, ez is egy ici-picit nagynak számított, mármint a súly. 25. hetes mami
Szia!Én még nem tartok a 26.hétben, de utánna néztem, és a 26.héten a baba 32cm és kb 900g. CSak nem kislány leforma.sz?Azok szoktak kissebbek lenni.Nem minden baba egy Itt Te is meg tudod nézni: http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. 19 hetes kismama.
Bocsi, valami elugrott, miközben írtam. Szóval ezt akartam írni: CSak nem kislány lesz?Azok szoktak kissebbek lenni.Nem minden baba egyforma.
Szia! 26+4 napnál az alábbi adatai voltak a picuromnak: Bpd: 6.46 cm AC: 21.49 cm FL: 5.03 cm súly : 905 g Boldog babavárást! 39+3 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Ja, és a becsült súlya is 937gramm, pedig a 24. héten a 600-700 gramm a szokványos.
Vagy elmérték a babádat, vagy nagy babád lesz. Pároddal milyen alkatok vagytok? Nagyszülõk között van nagy?
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy elmérték volna. Nagyon jó géppel, nagyon precíz szonográfus méregettesokáig. A férjem két méter magas, én 180 vagyok és súlyban igen erõs. Mindkettõnknek nagy lába van.
Akkor meg mi a baj? :) A babátok is nagyobb lesz az átlagnál, ennyi. Ne izgulj!
Terheléses cukorvizsgálaton voltál már?
A kérdező hozzászólása: Jövõ héten megyek a vérvételre.
A fiamat mindig 2 héttel nagyobbnak mérték, de mondta az orvos, hogy ne csodálkozzunk, hiszen magasak vagyunk és nem cérnaszálak. 3900 grammal és 55 cm-el született, most is nagy gyerek.
Én 170cm-er és 80kiló vagyok, a Férjem 190cm-er és közel 100kiló. A Fiamat mindig nagyobbnak mérték. A 26-ik héten: 1100gr.-nak a 32-ik héten pedig 2300gr.-nak. Mondták , hogy jó nagy baba lesz (be is szarattak rendesen), mondjuk a hasam is iszonyú nagy volt végig. Aztán 39+2-re megszületett a Kisfiam 3.880gr-al és 52cm-rel. A súlya viszonylag nagy, de nem óriásbébi. A cm-er pedig teljesen átlagos volt. Egyébként hidd el, nem tudnak pontosan mérni. Nem mindig úgy fekszik a baba stb. Ne aggódj. A terhesség vége felé is fognak UH-n súlybecslést és egyebeket csinálni. Nekem pl. mindig mondta a anõgyógyászom, hogy szerinte nem lesz baj a Fiam megszülésével - az alkatom szempontjából. Majd hozzátette: ne aggódjak, így vagy úgy de kijön :) Ne aggódj még ezen!
igen ezekkel meg lehet állapítani ha baba van!
Miért emelted ki a kérdést?
A kérdező hozzászólása: Nem fogant meg. Köszönöm gratulációitok!
Szerintem ez egyenlõ az igennel, úgyhogy gratulálok!
azaz igen, babát vársz?? ha igen -gratulálok!
A kérdező hozzászólása: :-)
Na? Pozi lett?
A kérdező hozzászólása: oké
én is 21-re nemvártam. Csak görcsöltem de nem jött meg akkor már tudtam, hogy pozi lesz a teszt. Tegnap így is lett, erõs két csík. Már biztosan kimutatná, ha baba lenne.-szerintem. A vérvétel biztosan.
A kérdező hozzászólása: Tudom jól, hogy kimutatják! De már most is?
Mosolyog, de nem fogant meg. Kiemeli, pedig nincs baba és a kérdésre amúgy is csak õ tudja a választ.
lehet ma van pé-d. akkor és amikor jól esik
Nekem is a szurkálás jelezte a peteérést, de én használtam utána ovu tesztet és tényleg amiatt szurkált.Akkor legyetek együtt, amikor jól esik, de ha picit rá akarsz segíteni, utána pár percre állj gyertyába, mondjuk amíg a párod zuhanyozik.Ez általában be szokott válni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!