Találatok a következő kifejezésre: 26 hetesen ha (69 db)

Az gond 26 hetesen ha a krtben kapálgatok, gazolgatok? Lehet baja a babának tőle? Kiicsit utána fájt a derekam.

Legjobb válasz: Szia. Ha Te úgy érzed, hogy bírod, akkor szépen öreges tempóban nyugodtan. Arra azért vigyázz, hogy ebben a melegben, ne nagyon menj ki, csak a kora reggeli, vagy az esti órákban. Ha belegondolsz nagyanyáink a szántóföldekrõl mentek szülni. Szép babavárást. 25 hetes kismama.

Szia. Ha Te úgy érzed, hogy bírod, akkor szépen öreges tempóban nyugodtan. Arra azért vigyázz, hogy ebben a melegben, ne nagyon menj ki, csak a kora reggeli, vagy az esti órákban. Ha belegondolsz nagyanyáink a szántóföldekrõl mentek szülni. Szép babavárást. 25 hetes kismama.
Ehhez én is csatlakozom. Semmi bajod nem lesz, mozgásnak is nagyon jó a gazolgatás. Azt meg úgyis tudod, hogy nem a 40 fokban mész ki, és ha fáradsz akkor leülsz!!! Jó kertészkedést, szép terhességet:)
Szia! Én 28 hetesen, már elég szép pocakkal ugyanezt csinálom. Szépen, kényelmesen, amikor gyomlálok, inkább térdelek, vagy ülök. Amilyen bolond tudok lenni a terhességem kezdete óta, idegnyugtatásra kitûnõ tevékenység:) , mozgásban tart és még a kert is rendben van tartva. Csak tudni kell, hol a határ. Pihenj közben egy kicsit, tarts szünetet és utána is! Jó munkát:) !
Arra még figyelj, hogy lehet a földben toxoplazma, ezért húzz valami vékony cérnakesztyût.
Szia! Én 37 hetesen is ezt csinálom.Ha lehet, ne hajolgass, inkább térdelj.A derekadra figyelj, mert nekem a 29 héten ugyanilyen tevékenység közben becsípõdött, három napig nem bírtam felkelni. A dokim meg gratulált hozzá. :) Minden jót!

26 hetesen ha úgy érzem folyik a magzatvíz akkor valami oltári gáz van? !

csurom víz a bugyim, de nem tuti hogy a víz az..

Legjobb válasz: Mért is nem vagy még dokinál?

Mért is nem vagy még dokinál?
Hát ha folyik a magzatvíz akkor az szülés, de ne gondolj a legrosszabbra rögtön! Nekem azt mondták a kórházban amikor éjjel felkeltettem a nõvérkét (befektetettek túlhordás miatt), hogy lehet folyik a magzatvizem, hogy feküdjek a hátamra tegyek magam alá egy zsepit és ha átázik az magzatvíz. Elviekben van valami betét is ami elszínezõdik, ha magzatvíz éri (nem láttam csak hallottam róla), de ha nagyon aggódsz akkor az a legjobb, ha bemész a kórházba. Tudod inkább 100X feleslegesen... Szorítok, hogy csak folyás legyen (terhesen nekem is sokszor volt erõs folyásom, semmi extra csak mintha bepisiltem volna...szóval ez sem szokatlan)
Ja és még annyi, hogy van olyan is, hogy szivárog a magzatvíz, de nem indul be a szülés ilyenkor be kell feküdni a kórházba...szóval ha nem vagy biztos magadba a legjobb, ha bemész a kórházba.
Ez lehet folyás, ám én a helyedben már a dokinál lennék...2gyerekes+32hkm
Hát ha tényleg magzatvíz, akkor az igen nagy gáz. De nem lehet, hogy tényleg csak megizzadtál, plusz erõs folyásod is van? Folyni nem érzed, csak a bugyid vizes? Nekem mikor megrepedt a burok, onnantól kezdve nagyon erõs fájásaim lettek, (már elõtte is voltak, de csak gyengék, onnantól erõsödtek és sûrûsödtek), és konkrétan éreztem a csurgást, nem csak azt, hogy vizes leszek. Persze mindenki más. Ha úgy érzed, hogy gond van, akkor jobb orvoshoz menni.
Reméljük csak nagyon megizzadtál a melegben, de azért ha nagyon gyanús, akkor tényleg irány a doki!!!
Vársz? Mire? Hogy 26 hetesen megszülj? Már régen hívni kellett volna egy taxit és berohanni a kórházba vagy az orvosodhoz. Inkább menj feleslegesen, mint hogy 26 hetesen beinduljon a szülés. Vagy nem értesz egyet?
Remelem minden rendben :(
Mi van veletek? Úgy aggódunk...
Szia! Én is nagyon szorítok! Tegnap én is voltam bent a kórházban, ugyanezzel. Azt hittem szivárog a víz. De én ennek csak örültem volna, ha bent fognak szülni. :) Remélem minden rendben van veletek, majd írj! :) 38+6 hkm
Nagyon szorítok! Jelentkezz mindenképp!!
Remélem minden rendben van veletek, szorítok!
Kedves Kérdezõ! Én is nagyon szorítok, remélem minden rendben.
Basszus... Én annyira félek ezektõl a dolgoktól... Mi van ha hamarabb születik meg a baba, mint kellene? Úristen remélem vissza tudták tartani a szülést, ha az tényleg megindult! Remélem semmi baj és megfigyelik szegény kérdezõt! 26 hetes km
Ezek szerint bent fogták. Nekem borzasztó erõs folyásom volt minden terhességemnél és most is van (betétet kell(ett) használnom), hetente nézte stixel anno a szülésznõm, amikor az volt akkor jöhettem is haza rögtön. Remélem nincs baj és csak megfigyelik.... 26 hkm
Szorítunk értetek!
Remélem minden ok!?
Kérlek szépen írd meg kedves km, hogy mi történt! Nagyon remélem jól alakult minden, de mivel kérdésed óta eltelt csaknem 3 nap, és semmi hír...
Valószínûleg, hogy bent vannak, ezért nem ír...
nagyon remelem hogy semmi baj nem tortent veletek, jo lenne valami hirt kapni.
Hahó, irjál légyszi hogy rendben-e vagytok!
Én is nagyon várnám, hogy válaszoljon a kérdezõ.Ám lehet, hogy kisebb gondja is nagyobb annál, minthogy velünk foglalkozzon...
Naponta gondolok rátok. Ugye nincs gond?
Mi történt??????Remélem nem nagy baj......
Válaszolj kérlek!!!! Mi lett??????
Szia!Mi van Veletek?Lassan 3 hét telt el mióta kiírtad a kérdést.
Írjál légyszi, hogy mi van Veletek!
Nagyon sokszor az eszembe juttok. Írjál, szerintem sokan aggódnak érted.
Szia!Mi van Veletek?Remélem minden rendben!Írj légyszi!
Szerintem is bent van ha haza jön biztos meg irja mi lett!lehet már meg van a baba is és mivel nagyon kicsi inkubátorba van ahová majd be kell járnia stb tuti jelentkezni fog
*én
Jujjjj de izgulok hogy mi lett...Nagyon várom és is a választ!
kocsonyás?!nyákdugó?szorítok!!!!
, .
Bár már nem olvasod, de azért én nagyon-nagyon szorítok neked!!!!!
mi is reméljük, hogy nem lesz semmi baj!!!!!!
.
Mindenképp írjál, hogy mi történik veletek!!!!
A kérdező hozzászólása: valami kocsonyás jön. dudált apa megyek remélem nem lesz baj helóó
Szerintem jól teszed, hogy megvárod párodat. Ha mégis nagy a baj, és elindulnál egyedül, akkor még rosszul is végzõdhet. Szerintem menjetek be mindenképpen, legalább megnyugszol. 26+5 hkm
A kérdező hozzászólása: egyetértek, de ne hurrogjatok le elsõ baba nem vagyok tisztában a dolgokkal. jön apa és indulunk a kórház 10 percre van fáj a hasam
A kérdező hozzászólása: párom 30 perc múlva ér haza kocsival addig összeszedem magam és várok mi lesz
az a nyákdugó :/
Imádkozom Értetek!
Nagyon remélem minden rendben van veletek!!!!
Remélem mindent rendben találnak...megy a drukk!!!
Remélem minden rendben van Veletek! Majd írj, hogy mi történt!
Nagyon szorítok én is, hogy ne legyen semmi baj! 25+3 hkm
Én is szoritok!
Csajok, ha bementek, tuti, hogy 3 óra múlva még nincs otthon!Szerintem 1-2 nap, mire valamit is megtudunk.
van valami hir???
Szai!Van már valami??Remélem nincs baj!Remélem nem szültél meg!De van egy ismim amúgy 26 hetesen szült 600gr babát!Azóta 2 éves és MAKK egészséges a baba! Persze nálad ne így legyen!Hord csak ki végig :) !Szorítok!!
Szorítok!!! Majd írj!
aza nyákdugo remélem sikerül vissza tartani:-)
A kérdező hozzászólása: beraktam egy tisztaságit és várok mi lesz.... remélem nem a baba az eléggé nagy baj lenne

26 hetes vagyok, pár napja érzem hogy fáj a farcsontom, főleg fekvés után ha kimászok az ágyból, Ez normális ilyenkor?

Legjobb válasz: nekem 12 hetes kortól van ugyanez a problémám,ami azóta sokkal rosszabb lett.tehát normális.sajnos. 26 hetes km

nekem 12 hetes kortól van ugyanez a problémám, ami azóta sokkal rosszabb lett.tehát normális.sajnos. 26 hetes km
A masszírozásnak számtalan elõnye van a terhesség során, csökkenti a fájdalmat, helyreteszi a szokatlanul terhelt izmokat, segít felkészülni a szülésre, segíthet megelõzni a terhességi csíkokat, lehet vele csökkenteni a láb ödémásodását stb. Alapszinten az is jó, ha valakit a férje megmasszíroz, szakszerû masszázsért pedig érdemes gyógymasszõrhöz fordulni. (Mondjuk e-mailben.) A masszázs a szülés után is hasznos, segíti a regenerációt, illetve enyhíti a szoptatás miatti hát- és derékfájdalmat. Gyógymasszõr :-)
Nekem is fáj már 3-4 hete. Tágul a medencénk, készül a szülésre--> teljesen normális. Csak a maszírozás válik be. Illetve vmi illóolajról is hallottam, de többet nem tudok róla.
Nekem is fáj már pár hete, most 27 hetes vagyok. A masszirozás jó ötlet, nekem is szokta masszirozni a férjem, olyan jól esik. De amint az elõbbi hozzászoló is irta, még mennyi mindenünk fog fájni...
És még hogy fog fájni mindened minden reggel, minden alvásnál...:) Boldog babavárást! 38hetes
Masszíroztassátok meg apucival.
Szia! Örülök, hogy ezt írtad. Én ma töltöttem a 27. hetet, két napja nekem is fáj. Azt gondoltam, biztos sokat ültem a számítógép elõtt... Akkor úgy látszik, ez is a babavárás velejárója.
Nem tudom, hogy normalis -e, de nekem is volt ilyen panaszom! Szerintem ne aggodj, semmi komoly.
A kérdező hozzászólása: köszi Lányok, megnyugodtam hogy ez is valószinú nem komoly dolog, akkor nem agyalok rajta:-))))Boldog babavárást kivánok !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!A masszázs jó ötlet, csak az én férjem nem nagyon tud, illetve hamar abbahagyja, ennyi elég is alapon:-)Boldog baba várást kivánok mindenkinek!
jé, akkor ne csak az én párom ilyen??2 perc után abbahgyja, mikor már kezdene jó lenni, azzal az indokkal, hogy hamar begörcsölnek az ujjai, meg elfárad meg ilyenek.na hát a pasii már csak ilyenek.
Én azért írtam (fenti gyógymasszõr), mert jól értek hozzá, és nem fáradok el. Van e-mailem. :-)


26 hetesen mekkorának kellene lennie a hasnak? Kérlek rakjatok fel képet ha tudtok. Nagyon aggódom!

félek, hogy a kicsim kisebb mint amekkorának kell lennie. Ezért kérlek titeket, hogy tegyétek fel, legyen viszonyítási alapom. Nem akarom, hogy leálljon a fejlödésben:( észrevenném ha lenne valami baj? Mivel elsö gyerek, félek, hogy nem.

Legjobb válasz: http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=26 Mindenkinek máshogy nõ a pocija... Itt ezen a honlapon megvannak a baba méretei...! Nézd meg a leleteid és hasonlisd össze! De ha egy kicsit kisebb az sem baj!!! 21 heteske

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=26 Mindenkinek máshogy nõ a pocija... Itt ezen a honlapon megvannak a baba méretei...! Nézd meg a leleteid és hasonlisd össze! De ha egy kicsit kisebb az sem baj!!! 21 heteske
Nem a pocak mérete a lényeg hanem a benne lévõ magzat méretei. Nekem hatalmas hasam volt.Azt hitték ikreket várok.Ehhez képest 3020 g.volt a babám és csak 6 kilót híztam a terhességem alatt, pedig reggeltõl estig ettem.Néha még éjjel is. Egy ismerõsöm, olyan vékonyka fajta, a pcija is elég picurka volt mégis 4200 g. babát szült. Szóval inkább a babád méreteit nézegesd!És ne stresszelj ezen!A te babád is épp és egészséges lesz!
A kérdező hozzászólása: de aranyosak vagytok!:-) köszönöm a bíztató szavakat. Olyan sok rosszat olvasgattam mostanában, hogy nem volt szívhang és leállt a fejlödésben, hogy szerintem ez még annak a hatása lehet. Boldog babavárást kívánok!:-)
Én is a saját hasammal tudok elõrukkolni neked. Szülés elõtt 1-2 nappal még a szomszédok, közértes nénik, stb mind azt hitték, hogy még bõ egy hónapom van hátra, olyan pici hasam volt. És képzeld el, 3450 gr-mal született a babám, ami elég nagy a hasamhoz képest!
Na, hogy valaki számokat is írjon neked most megmértem a saját pocimat köldök magasságban:107 cm a körfogata. Én 24 hetes vagyok, kisfiút várok. Magzati méreteket nem tudok neked írni, mivel utoljára 21 hetes 4D volt ahol mérték.Azóta meg gondolom sokat nõtt.
Szia!Én is mindig ezen aggódom, mondtam is a héten a védõnõnek!Õ erre megmérte a hasam, és azt mondta, hogy tökéletes a pocakom mérete:) Amúgy ma reggel én is megmértem a köldök vonalában, 98 cm!Természetesen alkattól is függ!Én 59kilóval lettem terhes, és most vagyok 66kg!Boldog babavárást kívánok neked!:)
29. hetben vok, es 104cm a hasam... Az a baj, hogy en is stresszelek, mert mindenhonnan azt hallom, hogy alig latszik, vagy huu, tenyleg ennyi hetes terhes vok-e... Volt aki azt mondta, lehet azert ilyen "kicsi" a poci, mert hatul van a baba. Abban viszont elonyunk van, hogy nem nyulik annyira a bor.:) (viszonyitasi alaphoz: 175 cm magas vok, jelenleg 77 kg)
A kérdező hozzászólása: igen valóban nem nyúlik annyira a bör! Nem tudom, nektek sincsenek ugye terhességi csíkjaitok? Mert nekem sincs, egyedül a mellemben pattantak meg a hajszálerek de még az elején és eléggé belilult. Köszi szépen a válaszokat!:-)
107 cm-es(javítottam) utolsó válaszoló:D

26 hetes vagyok, de a pocim elég kicsi. Ha háton fekszem akkor meg szinte lapos. Milyennek kell lennie 7 honaposan?

És a mozgásokat is még csak gyengén érzem, szinte ugy mint az elején a 20. hétben.

Legjobb válasz: ha 26 hetes vagy, akkor nem 7, hanem csak 6 hónapos terhes vagy.

ha 26 hetes vagy, akkor nem 7, hanem csak 6 hónapos terhes vagy.
Van valamilyen oka annak, hogy a dokik nem a pocak körfogatának méregetésével állapítják meg azt, hogy a baba jól fejlõdik-e, vagy sem. Mégpedig az, hogy személyenként, sõt, terhességenként más és más a pocak mérete. Amíg ultrahang alapján a doki véleménye szerint a baba egészséges és megfelelõ nagyságú, addig ne aggódj. Hogy õszinte legyek, én például nem is bánnám, ha nem lenne akkora hatalmas pocim, mint amilyeneket néha látok, mert nekem egy csinos kerek poci egy egészséges alkatú nõn sokkal jobban tetszik, mint egy jópár centi hájacskával borított poci egy nagyobb darabb kismamán. Ne haragudjatok és nem sértegetni akarok, ez csak a primát véleményem. És ne félj, ha helyre van szükséged a babádnak, akkor úgyis gyorsabb növekedésnek indul a pocid.
Majd még csak most fog beindulni. Én jelenleg a 29. hetet taposom, és a 27.héttõl hirtelen növekszik a hasam, most is egyfolytában nyilalgat a méhszalagok tágulása miatt. Egyébként vékony vagyok és elõre megy a hasam, aranyos kis gömböcske. Örülj annak hogy még nem nagy, mert jobban fogod bírni a végén.
En egy nagyobb darab, tobb centi hajas hassal megaldott kismama vagyok akkor, de igy sincs nagy pocakom. 28 hetes vagyok, de kevesebbnek neznek, es en is latom, h ismeros lanynak hasonlo korosan majd ketszer nagyobb a hasa. Es megis, 1300g volt mult heten a baba :) Tokelest meretu, sot :) Tehat az nem jelent semmit, mekkora a poci ranezesre.
Én is a 26.hétben vagyok, és ugyanez a dolog aggaszt.Van aki azt mondja, hogy pont jó pocim, de én mindig picinek látom.A dokim azt mondta, a bébim jól fejlödik és nem pici. Nem biztos, hogy akinek akkora nagy hasa van, abban nagy a baba is.én láttam már hatalmas hassal, elég pici babát szülõ anyucit. NE AGGODJ
Szerintem alkat kérdése. Én 28 hetes vagyok és elég nagy a pocim. (vagy csak én látom annak, mert alapból 55 kg vagyok) De azt mondják most fog csak megugrani. Gondolom, te is vékony vagy, de aggodalomra semmi ok, lassan nem fogod tudni álcázni :)

A nőgyógyász szó nélkül köteles elküldeni beksibe, ha azt mondom, hogy elég volt a napi 10 óra ülőmunkából meg az aktaemelgetésekből 26 hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Csodálom, hogy egyáltalán kérdés, sõt, én elvárnék a nõgyógyászomtól néhány támogató, helyeslõ, bíztató gondolatot a táppénzt illetõen. Ha mégsem volna ilyen megértõ a nõgyógyász (gondolom férfi, aki még soha nem volt 26 hetes terhes és nem dolgozott mellette 10 órát aktaemelgetõsen, ülve!!!!!), akkor nyugodtan játsz rá egy kicsit az esetre. Némi drámázással a stresszrõl biztos ki fog íratni. És kívánom, hogy élvezd ki teljesen ezt a munka nélkül valóban csodás idõszakot!

Szia! Csodálom, hogy egyáltalán kérdés, sõt, én elvárnék a nõgyógyászomtól néhány támogató, helyeslõ, bíztató gondolatot a táppénzt illetõen. Ha mégsem volna ilyen megértõ a nõgyógyász (gondolom férfi, aki még soha nem volt 26 hetes terhes és nem dolgozott mellette 10 órát aktaemelgetõsen, ülve!!!!!), akkor nyugodtan játsz rá egy kicsit az esetre. Némi drámázással a stresszrõl biztos ki fog íratni. És kívánom, hogy élvezd ki teljesen ezt a munka nélkül valóban csodás idõszakot!
mondd hogy sokat keményedsz, ki kell írnia.valószínû javasolni fog a keményedésre magnéziumot is, azt nem kell akkor beszedned. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató szavakat. Attól nem félek, hogy nem fogok tudni visszajönni dolgozni, mert állami cégnél dolgozom. Az egyetlen baj, hogy a fõnököm egy munkamániás vadállat, és azt hiszi, hogy én még augusztusban is itt bent fogok csücsülni.
Szia. Mondd el a dokinak, hogy olyan fõnököd van, mint egy rabszolgahajcsár. Gyakran túlóráztat annak ellenére, hogy tudja az állapotodat, stresszes a munkahelyed, stb. Egy pár jótékony füllentés, és tuti kiír:) Üdv, 36 hetes kismama

Három hónapot kivárja még a babám ha 26 hetes vagyok és visszatartásra fektettek be a kórházba?

Szombaton folyamatosan keményedett a hasam, görcsölt és nagyon fájt a derekam, bementünk a sürg?sségire és azonnal befektettek visszatartásra mert fájásaim voltak és tüd?érlel?t is kaptam, a méhnyakam lerövid?lt de a méhszájam szerencsére zárva maradt, 5 napig tartottak megfigyelés alatt, a zárójelentésemen pedig írták, hogy vesefert?zésem volt, augusztus 10-re vagyok kiírva, addig szigorú ágynyugalomra intettek de nagyon félek kihúzzuk e ezt a három hónapot, nagyon féltem a babámat. Volt már más is hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Szia! Én február elején, 33. hetes terhesen, kerültem be a kórházba visszatartásra. Egy hétig feküdtem bent és utána otthon is nagyon sokat pihentem és magnéziumot szedtem elég nagy dózisban. Nekem is fertõzésem volt. Én is azt hittem, hogy idõ elõtt fogok megszülni, de a kisbabám egy nappal a terminus elõtt született. Tehát, az a lényeg, hogy pihenj sokat és ne lépcsõzz,ne járkálj és nem lesz semmi gond! Üdv 7 hetes kisfiú anyukája

Szia! Én február elején, 33. hetes terhesen, kerültem be a kórházba visszatartásra. Egy hétig feküdtem bent és utána otthon is nagyon sokat pihentem és magnéziumot szedtem elég nagy dózisban. Nekem is fertõzésem volt. Én is azt hittem, hogy idõ elõtt fogok megszülni, de a kisbabám egy nappal a terminus elõtt született. Tehát, az a lényeg, hogy pihenj sokat és ne lépcsõzz, ne járkálj és nem lesz semmi gond! Üdv 7 hetes kisfiú anyukája
Nekem az utolsó 4 hónapot kellett végigfeküdnöm, szó szerint zárt szobaajtó mögött. Csak a mosdóba járás volt engedélyezett. A naptáron minden reggel kihúztam az elõzõ napot, hogy milyen jó, a tegnapi napot is túléltük. Nekem a méhszájam is nyitva volt egy ujjnyira, ugyanúgy megrövidült méhnyak, mint Neked, görcsök, keményedések, fájások. Salbutamol gyógyszer és 6 óránként 2 db MagneB6 volt elõírva. Képzeld, még így is 5 napot húzott rá a babám a pocimban! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ most egy kicsit megnyugodtam mert tegnap óta ezen agyalok, a pihenést mondták nekem is és ha kell akkor végig fekszem ezt a három hónapot:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ezt megosztottad velem, minden jót kívánok nektek:)

Az orvosom azzal riogat, hogy ha ilyen utemben hizok, cukorbeteg leszek.26 hetes terhes vagyok, 11 kilot szedtem fel. Ez tenyleg olyan sok? Lehet, hogy tenyleg cukros leszek?

Legjobb válasz: Én az elsõ terhességem alatt 20 kg-t szedtem fel (45 kg-ról indultam), annak is a nagyrészét az elsõ 2 trimeszterben. Cukrom még a terhelés után is alacsony (!) volt. Vérnyomásom stabil 80/50, vagyis szintén alacsony. Igazából a cukorbetegség veszélye akkor áll fent, ha hajlamod van rá, vagyis a családodban elõfordult már cukorbetegség. Nem a kilók számával növekszik a vércukorszinted, bár tény, hogy erõs genetikai hajlam esetén rizikófaktor lehet a hízás is. Azt nem tudom, hogy hány kilóról indultál, mert ha pl. te is nagyon vékony voltál babavárás elõtt,akkor nem sok a 11 kg (sõt, ennyi minimum kell, hogy normálisan ki tudjál hordani egy gyereket), ha nem voltál olyan vékony az se baj, mert nem egyenletesen híznak a kismamák, én pl. már másfél hónapja megálltam a súlygyarapodásban (39 hetes vagyok). Szóval jól írtad: ez csak riogatás, semmi garancia nincs rá, hogy cukros leszel. :)

Én az elsõ terhességem alatt 20 kg-t szedtem fel (45 kg-ról indultam), annak is a nagyrészét az elsõ 2 trimeszterben. Cukrom még a terhelés után is alacsony (!) volt. Vérnyomásom stabil 80/50, vagyis szintén alacsony. Igazából a cukorbetegség veszélye akkor áll fent, ha hajlamod van rá, vagyis a családodban elõfordult már cukorbetegség. Nem a kilók számával növekszik a vércukorszinted, bár tény, hogy erõs genetikai hajlam esetén rizikófaktor lehet a hízás is. Azt nem tudom, hogy hány kilóról indultál, mert ha pl. te is nagyon vékony voltál babavárás elõtt, akkor nem sok a 11 kg (sõt, ennyi minimum kell, hogy normálisan ki tudjál hordani egy gyereket), ha nem voltál olyan vékony az se baj, mert nem egyenletesen híznak a kismamák, én pl. már másfél hónapja megálltam a súlygyarapodásban (39 hetes vagyok). Szóval jól írtad: ez csak riogatás, semmi garancia nincs rá, hogy cukros leszel. :)
Szia!Nekem 26 kiló jött fel a terhesség alatt, 60 kilóval kezdtem.Cukrom, vizeletem, vérnyomásom, vérképem tökéletes volt, nem vizesedtem.Ráadásul alig ettem, de mégis ennyi jött fel.
Szia, én most 27 hetes vagyok, szerintem ez nem sok!! Èn 52kg-ról indultam, most vagyok 60-cipövel, mindig. A vérnyomásom túl alacsony-minidg és a cukrom is alacsony.. Szerintem is alkati kérdés, de nekem azt mondta a dokim, ez totál normális, mert ebböl csomó víz, baba, stb.Pedig volt, hogy két hét alatt egy kilót híztam.. Boldog babavárást!
Nem feltétlen a hízástól lesz valaki cukorbeteg szerintem. Vagy legalábbis ismerek egy lányt, aki alig hízott néhány kilót, mégis cukros lett terhessége alatt. Ismerek olyat is, aki hízott több mint 20 kilót, és semmi baja nem volt. Én 26.hét körül 10 kiló körül jártam, és nem lettem cukros én se.
enyém is morog neha a sulyom miatt, de amig egeszseges a baba nem érdekel. a cukrossagból annyi igaz, hogyha terhesen cukorbeteg leszel (ami kulonben utana elmulik), akkor esélyes, hogy idõs korodra az leszel, mert hajlamod van rá. de ennek nincs koze a sulyodhoz. a nodoki segitsen abban, amiben tud, hagyja a cukrosságot az endokrinologusra.
26 hetes vagyok. 12-13 kilót híztam. Tegnap derült ki, hogy magas lett a cukrom, pedig orvos engem is óva intett a túlzott evéstõl. Most keményebb diétára fog, s ha ez sem segít, kórház lesz belõle a terhességem végéig. Ne akard ezt! A diétával nincsen semmi baj, nem azt jelenti, hogy nem ehetsz, hanem meg kell válogatni, hogy mit eszel. Felejtsd el a cukrot és a szénhidrátokat drasztikusan csökkentsd, ennyi. Szerintem jobb az óvatosság!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Sajna van hajlamom, de amiota terhes vagyok, jok az eredmenyeim. A kilokkal meg nem tudok mit kezdeni, atlagos testalkatom van, ennyi jott fel eddig, es dietazni nem szandekozom. Boldog babavarast mindenkinek!

Milyen esetben kell orvoshoz menni ha már 1 ujjnyira nyitva van a méhszájam? 26 hetes vagyok. Ritkán keményedik a hasam, fájni csak néha szokott.

Mivel tünet nélkül nyílhat tovább, mindig aggódom hogy kés?n veszik észre. Vagy nem olyan gyors folyamat ez? 2,5 hete derült mi hogy már 3100-as.

Legjobb válasz: Szia. Egyáltalán nem kell aggódnod! Ez annyit jelent, hogy 3 ujjnyi a méhnyak, 1 ujjra nyitott a külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj zárt! Majd izgulni akkor kezdhetsz, ha nyílik a belsõ is és rövidül a méhnyak. De ez majd csak a terhesség vége felé lesz aktuális. Nekem 24 hetesen már kinyílt a külsõ méhszájam és a kiírt idõpontnál 2 nappal késõbb született meg a kislányom. Szóval nem nyílik ki egyik napról a másikra:) Pihenj sokat, az orvos nekem is ezt javasolta.

Szia. Egyáltalán nem kell aggódnod! Ez annyit jelent, hogy 3 ujjnyi a méhnyak, 1 ujjra nyitott a külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj zárt! Majd izgulni akkor kezdhetsz, ha nyílik a belsõ is és rövidül a méhnyak. De ez majd csak a terhesség vége felé lesz aktuális. Nekem 24 hetesen már kinyílt a külsõ méhszájam és a kiírt idõpontnál 2 nappal késõbb született meg a kislányom. Szóval nem nyílik ki egyik napról a másikra:) Pihenj sokat, az orvos nekem is ezt javasolta.

Normális, ha 26 hetesen fáj a szeméremcsontom? Mitől lehet? Nyom a baba valamit? Csak egy oldalon fáj.

Legjobb válasz: Persze, normális. Nekem 25. hét óta fáj méghozzá a bal oldalon a szeméremcsontom és combtövemnél. Ha sokat sétáltam, vagy ágyban megfordulni, felkelni iszonyat. Most egy kicsit jobb már. Tágulsz, de ez teljesen normális. Boldog babavárást! 35+5 hetes kismami

Persze, normális. Nekem 25. hét óta fáj méghozzá a bal oldalon a szeméremcsontom és combtövemnél. Ha sokat sétáltam, vagy ágyban megfordulni, felkelni iszonyat. Most egy kicsit jobb már. Tágulsz, de ez teljesen normális. Boldog babavárást! 35+5 hetes kismami
Szia! Ne aggódj teljesen normális.Nekem is fájt és még most is fáj mivel a finishben vagyok.Tágul a medence csont.Idõvel majd a combközép is fájni fog.Ez mind a babának csinálja a helyet.
Nekem is 26 hetesen kezdõdött. Normális. Néha alig tudok aludni tõle. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar elkezdõdik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!