Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes van már (25 db)

Terhességi diabétesznél lehetséges hogy a baba már 12-14-15 hetesen egyre nagyobb? Cukorterhelés csak 25-26 hetesen van.

Pontosan tudom a fogantatás idejét és eddigi uh-kon stimmelt is a kor. 7+2 mentem először orvoshoz hogy biztosan legyen szívhang. Szerdán van a hétforduló napom elvileg. A 12 hetes uh-n csütörtökön voltam, akor már 12+2-t írtak tehát egy nappal nagyobbat (tudom ez még nem jelentős). 12+6 voltunk 4 d uh-n ott már 13+2 nek mérték ez már 3 nap. Mivel bevéreztem közben sajnos így kontroll uh-k történtek mostanság. Múlt hét kedden voltam uh-n elvileg 13+6 kellett volna legyen azon a napon, de minden mérete alapján 14+3 at írt a gép és az orvos is. Tehát akkor már 4 nap csúszás volt, most pedig hétfőn voltam (saját számítás szerint ugye 14+6) és a doki már 15+5 nek mondta. És megjegyezte hogy menjek cukorterhelésre mielőbb, kérdeztem miért de csak annyit mondott hogy mert az előző terhességeimnél 4 kg-sak voltak a gyerekek (2 fiam van). Akkor volt cukorterhelésem 2szer is és soha semmi gond nem volt a cukrommal. Most 176 cm/74 kg vagyok (híztam már 4kgt a terhesség eleje óta). Vajon a baba növekvő méretei miatt gondolja hogy cukros vagyok? És ha így van akkor nem lesz késői ha csak 26 hetesen derül ki?

Legjobb válasz: Elírtam, hétfõn 14+5 kellett volna legyek. Mindegy, a lényeg az egyre növekvõ különbség. (már egy héttel nagyobb)

A kérdező hozzászólása: Elírtam, hétfõn 14+5 kellett volna legyek. Mindegy, a lényeg az egyre növekvõ különbség. (már egy héttel nagyobb)
Nem lehetséges, ilyen kis korban még nem érzõdne rajtuk a diabétesz "hatása" (amúgy is csak a kezeletlen diabétesztõl lehet nagy a baba), valószínûleg tényleg azért mondta a doki hogy menj elõbb, mert nagy babáid voltak elõzõleg, és ha nagy babát szülsz az kockázati tényezõ egy következõ terhességben a terhességi diabéteszre. Az én kórházamban már 16. héten megcsinálják a terhelést, ha akármelyik kockázati tényezõ fennáll, köztük a nagy súlyú elõzõ baba. De 26 hetesen sem késõ. Egyébként ha az elõzõ babáid is nagyok voltak akkor minden valószínûség szerint ez a baba is nagy, így nem csoda ha már most nagyobbak a méretei a nagykönyves átlagnál (amihez egyébként felesleges hasonlítani mert azok csak átlagok, a babák fejlõdése meg egyéni).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csak én úgy olvastam meg úgy tudtam korábbról hogy így viszonylag kis terhességnél még nem jellemzõek ennyire az egyéni sajátosságok így méretben. Az elsõ két gyerekem amúgy mindig akkora volt mint a "tankönyvi" méret szerint lennie kellett. Most amiatt is aggódom hogy már küldtek afp re holott egy héttel kisebb és most ezen görcsölök hogy nem fognak e eltérést mérni így 1 hét különbséggel.

25-26 hetesen lehetséges már hogy joslófájásaim vannak? Derék fájás, erös alhasi fájdalom, haskeményedés.

Legjobb válasz: Szia. Kicsit még korai lenne a jóslófájás, ez inkább magnézium-hiány. Nekem is ilyen tüneteim voltak, napi 3x1 magnéziumot írt elõ a doki, ettõl teljesen megszûnt minden pár napon belül.

Szia. Kicsit még korai lenne a jóslófájás, ez inkább magnézium-hiány. Nekem is ilyen tüneteim voltak, napi 3x1 magnéziumot írt elõ a doki, ettõl teljesen megszûnt minden pár napon belül.
Szerintem sem jósló még. de mindenképpen jelezd a dokinak, mert sem a derékfájás, sem az erõs alhasi fájdalom nem jó. Lehet, hogy a derekad csak a tehertõl fáj, de semmiképpen ne hanyagold, mert utalhat másra is!
Irány a doki!Magnéziumot szedsz?
Jósló csak 33.héttõl..
Orvos, sürgõsen, ezek a koraszülés tünetei is lehetnek, elõfordulhat hogy nyílik a méhszáj, vagy semmi baj sincs. Ezt csak doki állapíthatja meg, beszélj vele!
A kérdező hozzászólása: Igen szedek magne b6-ot napi 1-et.A Védönö pedig calcividet irt fel.Köszi a válaszokat, remélem nincs baj a babónak.Remélem csak magnézium hiánytol vannak ezek a tünetek.Mindenképpen szolok az orvosnak.Befog fektetni ezek a tünetek miatt szerintetek?Köszi a válaszokat még1x.

26 hetes kismamik, hogy vagytok? Kinek mekkora már a pici? Vannak problémáitok, vagy még élvezitek a várandósságot?

Legjobb válasz: Én vasárnap töltöm a 26 hetet :) alapjába véve élvezem a várandósságot csak sajnos a 19-ik hét óta veszélyeztetett terhes lettem mert görcsöltem+véreztem :( szerencsére 3 kórházban töltött nap után hazajöhettem mert magnéziummal megállitották a görcsöket ès szerencsére a vérzés is elmúlt :) . De szigorúan pihennem kell ami kicsit zavar mert van már kèt kisfiam akikkel sajnos most nem tudok úgy foglalkozni ahogyan szeretnèk :( szerencsère nagyon megértõek és tudják,hogy most anyának vigyáznia kell nagyon a kistesóra :) õk is nagyon várják már a picit :) . Gratulálok a babához ès jó babavárást neked :)

Én vasárnap töltöm a 26 hetet :) alapjába véve élvezem a várandósságot csak sajnos a 19-ik hét óta veszélyeztetett terhes lettem mert görcsöltem+véreztem :( szerencsére 3 kórházban töltött nap után hazajöhettem mert magnéziummal megállitották a görcsöket ès szerencsére a vérzés is elmúlt :) . De szigorúan pihennem kell ami kicsit zavar mert van már kèt kisfiam akikkel sajnos most nem tudok úgy foglalkozni ahogyan szeretnèk :( szerencsère nagyon megértõek és tudják, hogy most anyának vigyáznia kell nagyon a kistesóra :) õk is nagyon várják már a picit :) . Gratulálok a babához ès jó babavárást neked :)
Szia! Én vasárnap töltöttem a 26.hetet! Pici múlt héten 750g volt! Szerencsére semmi problémám nincs, leszámítva, hogy most kezd igazán nõni a pocim, és néha nehéz az ágyból való felkelés, leguggolás! De ezeket leszámítva remekül érzem magam! Te hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Mi tegnap voltunk terheléses cukorvizsgálaton, és nem lett jó, ettõl egy kicsit neki vagyok keseredve. Hál istennek én még dolgozom, nem vagyok veszélyeztetett és nagyon szeretek állapotos lenni. :) Nekem még csak elsõ baba, de azt hiszem itt nem állunk meg. Pláne hogy fiú, és nagyon szeretnék egy kislányt is.... :) nektek is gratula a babákhoz!!!!
A kérdező hozzászólása: Ja és a kisfiam elég duci... :D tegnap 26+1 naposan 980 g. :) Vásárlással hogy álltok? mi még alig vettünk valamit, nem nagyon mertem..
2. válaszoló vagyok! Nekünk már szinte minden megvan, szinte mindent használtam vettünk, amikor nagyon kedvezõ volt az ára! Nálunk nem csinálnak mindenkinél terheléses cukor labort, csak a védõnõ nézi és ha szükséges akkor van a laboros verzió!
Még mi sem vettünk semmit sajna a fiaim után nem maradt semminkert nem gondoltam 7éve mikor a kisebbik fiamat szültem, hogy valaha még lesz harmadik babánk :) ) Viszont a babakocsitól nem volt szivem megválni így az már megvan meg a kiságy, babaülés meg egy zsák kisruha ezeket barátoktól kaptuk :) ) . A cukorterhelésem jó lett így emiatt már nem kell idegeskednem :) Kedden megyünk 4D-re amit már nagyon várunk a legutóbbi ultrahangon 750gramm volt a pici :) ) .

Milyen problémát okozhat a keményedés? Normális, hogy 26 hetesen már van? (Azthiszem) Miből érzem, hogy ez keményedés, és nem a babám feszíti magát, mi a különbség? Nem tudom mit mondjak az orvosomnak, keményedek, vagy csak a baba tolja ki magát?

Legjobb válasz: Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)

Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)
Erre én is kíváncsi vagyok, nekem 24/24 kemény a hasam, ha megfogom vagy enyhén megnyomom. Amikor sokat sétálok, akkor egy ponton állandóan befeszül, fáj is, mintha vakbélgyulladásom lenne - azon a helyen. Nem tudom mire vélni. 22hkm
Én a keményedést úgy írnám le, hogy egy focilabda lesz a hasad helyén, kõkemény az egész. Nekem csomót kellett pihenni, mert elég sok volt már 22 héttõl. Igyál sokat-normálisan, nem erõltetésre gondolok, és ha séta közben keményedsz, vegyél vissza a tempóból. Nekem a dokim elég sokat parázott e miatt, rövidült is mondjuk a méhszájam, de másik doki meg csak legyintett az egészre a rövidüléssel együtt Napi pár midenesetre tuti nem nagy ügy.
A kérdező hozzászólása: Hát a Ti leírásaitok szerint, akkor nekem is keményedésem van, nem a baba játszik velem.Nektek is kellemetlen feszítõ érzés, vagy az már baj, ha olyan?
Elsõ vagyok. Nekem folyamatosan kellemetlen érzés, aminek nem kéne lennie, hiszen a terhesség ennyi idõsen (22.hét) már fájdalmak nélkül jár. Legalábbis doki szerint. Nálam nincs gond, arra fogta, hogy marha erõs hasizmom van, és az fáj, mert nõ a baba, tolja kifele magát, mozog, és az izmaim meg tartják folyamatosan. Nekem még a pocakom is csak hanyatt fekve látszik, állva, ülve, oldalosan egyáltalán nem.
3. vagyok. Mostani kommentedbõl még egy harmadik dologra gondolok. Van egy olyan fajta "érzés" is, amikor folyamatos kellemetlen húzódást érzel, ez a hasad bármely pontján elõfordulhat, nekem leggyakrabban az alhasamnál volt, vagy a mellem alatt. Ilyenkor a méhet tartó szalagok tágulását érzed, és ha a bab hirtelen nagyobb növekedésbe kezd, akkor érezheted. Ez sem keményedés, sem a baba... Hát nehéz így látatlanban megmondani, de majd kiismered z érzéseket biztosan! :o)

Kinek fordúlt be már 26 hetesen a babája? Kézzel ha vizsgálnak, megérzi a doki ha nagyon lent van a baba?

Tegnap volt méhszáj vizsgálatom-zárt- és minden ok.

Legjobb válasz: szia nekem is hamar befordult...már 21 hetesen és nekem is nagyon lennt van ugyhogy a dokim már nagyon ovatosan vizsgál......a multkor ugy fejezte be a vizsgálatot h azt mondta: " nah itt a feje ugyhogy nem is piszkálom tovább" nem lessz semmi baj......pihenj amennyit csak tudsz...ne emelj nehezet..... és ne idegeskedj!

szia nekem is hamar befordult...már 21 hetesen és nekem is nagyon lennt van ugyhogy a dokim már nagyon ovatosan vizsgál......a multkor ugy fejezte be a vizsgálatot h azt mondta: " nah itt a feje ugyhogy nem is piszkálom tovább" nem lessz semmi baj......pihenj amennyit csak tudsz...ne emelj nehezet..... és ne idegeskedj!
A kérdező hozzászólása: Neked a felemelt ágyat nem javasolta? Kezével vizsgált és úgy érezte a babát? Mit mondott, nem lehet ebbõl gond? Köszi, h válaszoltál!
Szia! Nekem is már a 23. héttõl befordult. Ne aggódj nálatok is minden rendben lesz. 26 heteske
Amíg zárt a méhszáj, nem lehet gond. Az pedig, hogy befordult a baba azért jó, mert sokan pont ezt várják, hiszen a medencevégû fekvés akár császárral is végzõdhet, legalább neked nagyobb az esélyed a természetes szülésre.
Szia!Én is 26 hetes kismami vagyok a 3.babámat várom és nekem pont most fordult vissza a bébi.Eddig fejfekvésû volt most meg már farfekvésû.Sztem ne aggódj, csak talán jobb ha töbet pihensz.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a bíztató válaszokat:) Szinte egész nap fekszek, mostmár 30cm-re meg van emelve az ágyam-szinte függõlegesen fekszek... Mindent megteszek, h ne legyen baj, de hát az ideg dolgozik rendesen:) ) Bezzeg akik a 8.gyereket szülik...hadd ne folytassam. :( Minden jót Nektek!!!

Kismamák! Hogy bírjátok velem együtt ezt a forróságot? én 26 hetes terhes vagyok, így végig nagy pocival leszek nyáron, egészen szept. Végéig. Első baba, kisfiú nagyon rúgdos már, éjjel is keveset aludtam, habár kicsit hűvös van a lakásba.

Nektek volt hasmenésetek ennyi hetesen? Nekem van most egy kicsit. Mit esztek, isztok ilyen forróságba?

Legjobb válasz: Én már 34 hetes vagyok, és nagyon nehezen viselem ezt a hõséget. Pedig nem vagyok túlsúlyos sem, most vagyok 65kg. Minden nap kínlódás, reggel 9 körül rámtör egyfajta mellkas nyomás, alig kapok levegõt, és az ájulás környékez egész nap. Bevizezett törölközõvel hûsítem magam folyamatosan. Az pár percre jót tesz, aztán kezdem elölrõl. Nem gondoltam hogy így kifog majd rajtam ez a meleg. De nagyon is kifogott. Csak könnyû kajákat eszünk ilyenkor, pl hideg meggyleves, és rántott karfiol van ma.

Én már 34 hetes vagyok, és nagyon nehezen viselem ezt a hõséget. Pedig nem vagyok túlsúlyos sem, most vagyok 65kg. Minden nap kínlódás, reggel 9 körül rámtör egyfajta mellkas nyomás, alig kapok levegõt, és az ájulás környékez egész nap. Bevizezett törölközõvel hûsítem magam folyamatosan. Az pár percre jót tesz, aztán kezdem elölrõl. Nem gondoltam hogy így kifog majd rajtam ez a meleg. De nagyon is kifogott. Csak könnyû kajákat eszünk ilyenkor, pl hideg meggyleves, és rántott karfiol van ma.
Én 16 hetes vagyok, de nagyon szenvedek a melegtõl. Fõleg azért mert hason tudnék igazán jól pihenni, de már jó ideje nem tudok csakis oldalt aludni, ami nem igazán pihentetõ számomra. És erre jön még ez a borzalmas meleg...Nagyon várom a jövõ hetet, amikor lehül majd a levegõ.
Sziasztok! 26.hét, kisfiú és 4.baba. Én élvezem ezt a meleget, sokat vagyok kint. Annyit változott, hogy kicsit vizesedik estére a lábam, de reggelre elmúlik. Eddig a legjobb terhességem! Kitartást mindenkinek, péntekre enyhûl az idõ!
30+1 hetesen én nagyon jól bírom, heti 4-szer járok úszni. A medencében töltött 1-1 óra remekül lehût, jót tesz a néha kezdõdõ derékfájásomnak. Még dolgozom - az irodában jó az idõ, de a szabadban töltött órákkal sincs gondom :) Hajrá mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: hát elmentem a közeli boltba sapival, elég is volt. férjem nem is enged tömeg közlekedéssel menni, hétfõn busszal mentem, hát hogy milyen bunkók vannak, senki nem adta volna át a helyet, majdnem szóltam egy férfinak, mire egy középkorú nõ megelõzött. soha többet jármûvel!! magne b 6 ot szedek pár napja, mert éjjel zsibbadt a kezem és láb görcsöm is volt, lehet attól megy kicsit a hasam...most diétázok, ilyen melegbe amúgy se tudok enni, én is sok vizet, gyümölcs, fagyi, fõzelék. ma csináltam meggyszószt. de ma fõtt krumpli, pirítós. a kisfiam akkorákat rúg, hogy már hullámzik néha a hasam, és szabad szemmel is lehet látni ahogy rúgdos.
Ja, légkondis szobában fekszek egész nap, és elmegyek a medencéig...elõzõ voltam.
20 hetes vagyok, kisfiúval, nekem még nem mozog annyira, illetve nem érzem sokat.Folyamatosan híg a székletem a sok gyümölcstõl, sose ettem ennyit életemben.....
Ja ès kislànyom lesz.
Igaz nekem màr csak 2hetem van elvileg, tehàt a nagy forròsàgbòl csak kicsit rèszesülök, viszont szülni nem lesz kellemes ilyen melegben.Nagyrèszt a hàzban vagyok, sokat zuhanyzok, ventilàtorozok, ès csak a dinnyèt kìvànom.
én 26.hetes vagyok, kislánnyal. egyelõre semmi rossz élményem nincs, csodálkozom is hogy mindenki azt kérdezi, hogy hogy bírom... én meg mondom, hogy csodásan. remélem azért nem marad ilyen meleg. hûsöljetek sokat, igyatok, egyetek sok gyümölcsöt és pihenjetek. mi ezt próbáljuk tenni.
Én elég nehezen viselem, 22+3 napos terhes vagyok, én is nagy pocival leszek egész nyáron.Nekem is kisfiú és õ az elsõ.Sokat fáj a fejem, nálunk a lakásba is meleg van de nagyon. A pocaklakót nem viseli meg szerencsére, õ is sokat rugdos már:) Lehetséges neked a nagy melegtõl van hasmenésed, legalábbis már hallottam ilyenrõl.Sok sok folyadékot kell inni, én a legtöbbet vizet iszom, és sok leves, fõzelék!
:) 24 hetes vagyok 4. baba:) ) Bízom benne hogy nem lesz ez a nyár végig ilyen 35 fokos . Nekem is elég aktív egy két három hete mindennap többször nagyokat ugrál (nekem kislány). Gyümölcsön, joghurton, salátán, fagyin élek napok óta. Semmi meleget vagy fõttet nem kívánok. Vizet, citromos vizet, saját készítésû jeges teát iszunk ( a gyerekekkel együtt) . Valamint én este alkoholmentes ízesített sört is egy pohárral:) )) Ma túrógombóc van ebédre pl. de jó hideg tejföllel. A lakásban van légkondi így nagyon jó idõ van (annyira azért nem hûtünk, mert a nagyobbak se olyan nagyok még, nem akarom hogy megfázzanak).
Sziasztok én is 26 hetes vagyok és egész jól bírom a meleget, sajnos én is vizesedek estére kezem már délután lábam csak este. Nekem se szokták átadni a helyet a buszon a múltkor még majdnem föl is löktek annyira furakodtak hátra ketten mert volt még 2 szabad ülés, egy öreg néni akarta átadni a helyét, de hát most hogy ugrasszak fel egy idõs nénit. Hihetetlen milyen emberek vannak. Amúgy kitartás a hétvégére már állítólag enyhül az idõ és jövõ héten se lesz 30 foknál több sehol sem :)

Milyen esetben kell orvoshoz menni ha már 1 ujjnyira nyitva van a méhszájam? 26 hetes vagyok. Ritkán keményedik a hasam, fájni csak néha szokott.

Mivel tünet nélkül nyílhat tovább, mindig aggódom hogy kés?n veszik észre. Vagy nem olyan gyors folyamat ez? 2,5 hete derült mi hogy már 3100-as.

Legjobb válasz: Szia. Egyáltalán nem kell aggódnod! Ez annyit jelent, hogy 3 ujjnyi a méhnyak, 1 ujjra nyitott a külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj zárt! Majd izgulni akkor kezdhetsz, ha nyílik a belsõ is és rövidül a méhnyak. De ez majd csak a terhesség vége felé lesz aktuális. Nekem 24 hetesen már kinyílt a külsõ méhszájam és a kiírt idõpontnál 2 nappal késõbb született meg a kislányom. Szóval nem nyílik ki egyik napról a másikra:) Pihenj sokat, az orvos nekem is ezt javasolta.

Szia. Egyáltalán nem kell aggódnod! Ez annyit jelent, hogy 3 ujjnyi a méhnyak, 1 ujjra nyitott a külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj zárt! Majd izgulni akkor kezdhetsz, ha nyílik a belsõ is és rövidül a méhnyak. De ez majd csak a terhesség vége felé lesz aktuális. Nekem 24 hetesen már kinyílt a külsõ méhszájam és a kiírt idõpontnál 2 nappal késõbb született meg a kislányom. Szóval nem nyílik ki egyik napról a másikra:) Pihenj sokat, az orvos nekem is ezt javasolta.

26 hetes vagyok, mitől van az hogy a köldököm már teljesen ki van fordulva és élég kemény a pocakom is?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy olyan alkat voltál mint én...Nekem is ki van forsulva a köldököm pedig mások szerint pici a pocim, mondjuk ez a széles csípõ miatt van. Én sosem híztam hasra mindig csípõ alá, és szerintem a nagy bõrfeszülés miatt fordul ki hamar a köldök.A hasrahízósaknak nem fordul ki, majd nézd meg... 24 hetes kismami

Valószínû, hogy olyan alkat voltál mint én...Nekem is ki van forsulva a köldököm pedig mások szerint pici a pocim, mondjuk ez a széles csípõ miatt van. Én sosem híztam hasra mindig csípõ alá, és szerintem a nagy bõrfeszülés miatt fordul ki hamar a köldök.A hasrahízósaknak nem fordul ki, majd nézd meg... 24 hetes kismami
A köldöke mindenkine más, van akinek korán, van akinek késõn fordul ki , és van akine ki sem fordul (nekem sem, pedig már 33 hetes vagyok) A kemény has nem jó, ezt említsd meg a dokidnak. Addig tapasztald ki, hogy csak mozgás, közben kemény, vagy ha fekszel, akkor is kemény-e. És ha kemény, csak 2-3 percig, vagy sokáig. Adhat a doki magnéziumot, ami javíthat a dolgon. De a keményedés alapvetõen annak a jele, hogy lassíts, pihenj többet!

26 hetesen híztam 9 kilót ez sok? Nem vagyok cukros, viszont elég magas súllyal (87, 8 kg) kezdtem meg a terhességet, most már a lábam is nagyon dagad a nagy súlytól vagy sok víz van rajtam? Nagyon gáz?

Legjobb válasz: Szerintem sok. Legalábbis ahogy leírtad az alapján. A védõnõ úgyis fogja mondani. Picit figyelj oda, a vizesedésre egyél sok görögdinnyét, kerüld a sós ételeket, sok zöldség és kevés kenyér/tészta! Minden jót kívánok! Boldog babavárást! 28 hetes pocis

Szerintem sok. Legalábbis ahogy leírtad az alapján. A védõnõ úgyis fogja mondani. Picit figyelj oda, a vizesedésre egyél sok görögdinnyét, kerüld a sós ételeket, sok zöldség és kevés kenyér/tészta! Minden jót kívánok! Boldog babavárást! 28 hetes pocis
A nagy könyv szerint sok! De ez nem szentírás!!! Az elsõ terhességemnél a 30. hétig híztam 16 kg-ot, a végére 22 lett belõle. Nem vizesedtem, csak a szülés utáni 1-2 napban. A babám makk egészséges lett. Nem azt mondom, hogy ez a jó, mert én is eléggé szenvedtem a súlyfeleslegtõl, de azért ne kezdjél el fogyózni, csak figyelj oda, hogy mibõl mennyit eszel. A legjobb valóban a gyümölcs. Én szinte egész nap csak azt eszem, mert ebben a melegben nem is nagyon kívánok mást. A mostani babával még csak 7 kg-t híztam, most vagyok 30 hetes. Most azért már az elsjétõl próbáltam odafigyelni, hogy mit, és mennyit eszem. Az elsõnél az volt a baj, hogy rengeteg gyümölcsöt ettem, de mindíg jó alaposan lecukrozva. Most egyáltalán nem teszek rá cukrot, és úgy néz ki, hogy ennyi elég ahhoz, hogy ne hízzak el túlságosan. Vigyázz a sóval, mert az nem tesz jót a vizesedésnek!! Üdv: 30 hetes kismami
Én 24 hetes vagyok, 60kg-ról kezdtem, eddig 10kg-ot szedtem fel.Az orvos azt mondta diétázzak.Csak csirke vagy pulykahúst egyek, párolt zöldségeket, semmi tészta, rizs liszt vagy fehér kenyér...gyümölcsök közül sem mindegy hogy mit eszem. Próbálj meg naponta többször keveset enni, és estére inkább csak gyümölcsöt. Boldog babavárást.
Szia! Én 74kg-ról kezdtem a terhességet, most vagyok 30hetes plusz 9kg-nál járok, és én hetente megkapom a védõnõtõl hogy sok!!! Szerintem nem, ha vizesedsz akkor próbáld ki a grépfruit-ot, nekem a szülésznõm ajánlotta, azt mondja ennél jobb vizhajtó nincs!!! Ha szereted eheted úgy mint a narancsot, ha nem akkor a levét csavard ki és idd meg, minden másnap egy szép nagyot!!! Még nem tudom a hatását mert nem vizesedem!!! Remélem sikerült segítenem!! Boldog babavárárst!!
Én 89kg-val kezdtem (164cm vagyok), és most vagyok 91kg 20 hetesen. Viszont már az én lábaim is nagyon vizesednek (mondjuk nálam terhesség elõtt is elõfordult, mikor még sokkal soványabb voltam is). Néha már menni is alig tudok, hiába kenegetem, hidegvizes zuhany, felpolcolás stb... Amúgy szerintem nem feltétlenül "gáz", azt pl. nem írod, milyen magas vagy. Azért ebben a 9 kilóban biztosan van víz is.
Sziasztok!!Én 29 hetes vagyok, 78kgról kezdem(160cm-hez), most tartok plusz 7 kg-nál, de nem vizesedek, és semmi más bajom sincs!!szerencsére a védõnõ sem cseszeget!!:) boldog babavárást!!:)
Szia! Én 165 cm vagyok, 60 kg-ról 69-re sikerült híznom 25 hetesen! Nem tehetek róla, hogy ilyen sok! Én tényleg odafigyelek arra mit eszem, de valószínûleg a szervezetem elraktároz minden hasznosíthatót! Az a furcsa az én esetemben, hogy viszonylag csinos vagyok, de a pocakom az óriási! Szerencsére engem senki nem cseszeget...

26 hetes terhesen van már szemöldökük a babáknak?

Én a 4D képeken tök ugy látom mintha lenne...

Legjobb válasz: igen, azt hiszem ilyenkor már van. De a www.babanet.hu és a www.babazo.hu oldalon nagyon jó heti lebontások vannak, lesd meg:)

igen, azt hiszem ilyenkor már van. De a http://www.babanet.hu és a http://www.babazo.hu oldalon nagyon jó heti lebontások vannak, lesd meg:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!