Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes van (120 db)

Terhességi diabétesznél lehetséges hogy a baba már 12-14-15 hetesen egyre nagyobb? Cukorterhelés csak 25-26 hetesen van.

Pontosan tudom a fogantatás idejét és eddigi uh-kon stimmelt is a kor. 7+2 mentem először orvoshoz hogy biztosan legyen szívhang. Szerdán van a hétforduló napom elvileg. A 12 hetes uh-n csütörtökön voltam, akor már 12+2-t írtak tehát egy nappal nagyobbat (tudom ez még nem jelentős). 12+6 voltunk 4 d uh-n ott már 13+2 nek mérték ez már 3 nap. Mivel bevéreztem közben sajnos így kontroll uh-k történtek mostanság. Múlt hét kedden voltam uh-n elvileg 13+6 kellett volna legyen azon a napon, de minden mérete alapján 14+3 at írt a gép és az orvos is. Tehát akkor már 4 nap csúszás volt, most pedig hétfőn voltam (saját számítás szerint ugye 14+6) és a doki már 15+5 nek mondta. És megjegyezte hogy menjek cukorterhelésre mielőbb, kérdeztem miért de csak annyit mondott hogy mert az előző terhességeimnél 4 kg-sak voltak a gyerekek (2 fiam van). Akkor volt cukorterhelésem 2szer is és soha semmi gond nem volt a cukrommal. Most 176 cm/74 kg vagyok (híztam már 4kgt a terhesség eleje óta). Vajon a baba növekvő méretei miatt gondolja hogy cukros vagyok? És ha így van akkor nem lesz késői ha csak 26 hetesen derül ki?

Legjobb válasz: Elírtam, hétfõn 14+5 kellett volna legyek. Mindegy, a lényeg az egyre növekvõ különbség. (már egy héttel nagyobb)

A kérdező hozzászólása: Elírtam, hétfõn 14+5 kellett volna legyek. Mindegy, a lényeg az egyre növekvõ különbség. (már egy héttel nagyobb)
Nem lehetséges, ilyen kis korban még nem érzõdne rajtuk a diabétesz "hatása" (amúgy is csak a kezeletlen diabétesztõl lehet nagy a baba), valószínûleg tényleg azért mondta a doki hogy menj elõbb, mert nagy babáid voltak elõzõleg, és ha nagy babát szülsz az kockázati tényezõ egy következõ terhességben a terhességi diabéteszre. Az én kórházamban már 16. héten megcsinálják a terhelést, ha akármelyik kockázati tényezõ fennáll, köztük a nagy súlyú elõzõ baba. De 26 hetesen sem késõ. Egyébként ha az elõzõ babáid is nagyok voltak akkor minden valószínûség szerint ez a baba is nagy, így nem csoda ha már most nagyobbak a méretei a nagykönyves átlagnál (amihez egyébként felesleges hasonlítani mert azok csak átlagok, a babák fejlõdése meg egyéni).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csak én úgy olvastam meg úgy tudtam korábbról hogy így viszonylag kis terhességnél még nem jellemzõek ennyire az egyéni sajátosságok így méretben. Az elsõ két gyerekem amúgy mindig akkora volt mint a "tankönyvi" méret szerint lennie kellett. Most amiatt is aggódom hogy már küldtek afp re holott egy héttel kisebb és most ezen görcsölök hogy nem fognak e eltérést mérni így 1 hét különbséggel.

25 26 hetesen van a teljes vérkép vagy a cukor terheléssel együtt csinálják? Bővebben lent.

Ma voltam a cukor terheléses beutalóért azt gondoltam akkor megkapom a teljes vérképre is a beutalót ha már ott vagyok de nem így lett. A véd?n? szerint arra rá érek 25 26 hetesen menni. Akkor most újból mehetek beutalóért a vérvizsgálat miatt? vvt süllyedés ogtt haemoglobin haematologiai vérkép protrombin meghatározás ezek vannak a beutalóra írva. Ez mint a vércukor mérés miatt kell? Bocsi hogy értetlenkedek de els? baba és most kicsit össze zavarodtam.

Legjobb válasz: De csak kérni kell én kértem és annyit írtak a papírra hogy teljes labor + 120 perces vércukor. bementem megszúrtak az akku check-kel aztán a teljes vérképhez vették le a vért és rá két órára már csak 1 kémcsõvel vesznek ilyenkor. szóval kérd hogy csinálják igy.

De csak kérni kell én kértem és annyit írtak a papírra hogy teljes labor + 120 perces vércukor. bementem megszúrtak az akku check-kel aztán a teljes vérképhez vették le a vért és rá két órára már csak 1 kémcsõvel vesznek ilyenkor. szóval kérd hogy csinálják igy.
az ogtt ... a terheléses vércukor vizsgálat rövidítése .. Orális glükoz terheléses tesz elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Nem tudtam hogy kérni kell azt hittem hogy tudják mikor mire kell a beutaló és hogy lesz egy ilyen teljes vérkép. Akkor most mehetek újra beutalóért mert nekem nincs a teljes vérkép a mostani beutalómra írva.
"haematologiai vérkép" szerintem ez az ... de inkább kérdezd meg ne szúrjanak kétszer.
A kérdező hozzászólása: Megcsinálták egyszerre. Elõször levettek 4 ampulla vért utána meg kellett inni azt a lötyit. Utána pedig még kétszer vettek vért egy egy óra múlva. Megkérdeztem hogy ebbe benne van a teljes vérkép is azt mondták igen.

26 hetesen hány kilóval nyomtatok többet? Innentől még kb. mennyi várható? Rajtam 6-7 kg + van, mennyire számíthatok a végére?

Legjobb válasz: 26 hetesen volt rajtam plussz 16-18 kiló már.58 kilósan lettem terhes,és ez azt jelenti,hogy 74-76 kiló voltam 26 hetesen.És szülni pedig 88-90 kilósan mentem.Szülés után közvetlenül 82 kilós voltam,ez volt 6 éve,és azóta még rámcsúszott pár kiló,és jelenleg 92-93 kiló vagyok. Azért tudom ilyen pontosan,mert írtam naplót a terhességem alatt-mondjuk abból tisztán kiderül,hogy miért néztem akkor úgy ki,és miért nem ment le a súly rólam.(Szinte folyamatos édességevés). Igazából nem is próbáltam leadni soha a felesleget,és nem is sportolok semmit(soha nem tettem). Anyukám pedig kb. 45 kilós volt mikor velem terhes lett,és 85 kilósan ment szülni,a felesleg neki sem ment le azóta sem,és emiatt vannak is betegségei.(Magas vérnyomás,cukorbaj,magas koleszterinszint). Igazából én csak remélhetem hogy nem lesz bajom,de garancia semmi rá.

26 hetesen volt rajtam plussz 16-18 kiló már.58 kilósan lettem terhes, és ez azt jelenti, hogy 74-76 kiló voltam 26 hetesen.És szülni pedig 88-90 kilósan mentem.Szülés után közvetlenül 82 kilós voltam, ez volt 6 éve, és azóta még rámcsúszott pár kiló, és jelenleg 92-93 kiló vagyok. Azért tudom ilyen pontosan, mert írtam naplót a terhességem alatt-mondjuk abból tisztán kiderül, hogy miért néztem akkor úgy ki, és miért nem ment le a súly rólam.(Szinte folyamatos édességevés). Igazából nem is próbáltam leadni soha a felesleget, és nem is sportolok semmit(soha nem tettem). Anyukám pedig kb. 45 kilós volt mikor velem terhes lett, és 85 kilósan ment szülni, a felesleg neki sem ment le azóta sem, és emiatt vannak is betegségei.(Magas vérnyomás, cukorbaj, magas koleszterinszint). Igazából én csak remélhetem hogy nem lesz bajom, de garancia semmi rá.
Én 1 kg-mal voltam több akkor. De 15 kg-os plusszal indultam a terhesség kezdetén. 29 hetes km
Szia! En kb. 5 kg-al voltam tobb mint kezdetben, de en vekonyka alkat vagyok es cseppet sem hizekony:) Most vagyok 34 hetes es kb. 12 kg + suly van rajtam :)
Én +12 kilóval voltam több akkor. Azóta meg csak +2 jött fel. Ez mindenkinél más: van, aki az utolsó 1-2 hónapban hízik többet, és van, aki korábban. 36h km
hoppa lehet ha valamit megis elszamoltam :)
16 hetesen kezdodott a hizasom, 26 hetesen jartam 5, 5 kg-nal. Nagyon szepen egyenletesen hiztam addig is heti fel kilot, ez igy is ment a 30. hetig. Nah, akkor borult a rend. Ossze-vissza jott fel neha heti ket kilo, utana meg ket hetig semmi. Vizesedni is kezdtem, az etvagyam az utolso harom hetben nott meg csak. Kihuztuk egyutt a negyvenedik het vegeig es igy zartam 15 kiloval. En magas vagyok es vekony, igy ez nem volt durva.
Szia.Én most tartok a 26.héten és +2 kiló van rajtam amiböl a kicsi ha minden igaz akkor 962g.Kb 10 kg súlyfelesleggel kezdtem, és paráztam, hogy hengerke leszek. Minden doki és védönö a 16-17.héttöl mondja a hizást és havi 1.5kg tartanak ideálisnak.Ne izgulj majd leadod csak terhességi diabéteszed ne legyen.
Szia. 27 hetes vagyok és kb rajtam 5-6 kg+ van, 69 kg kezdtem egézen idáig dolgoztam.Most, hogy már itthon vagyog gondolom több fölfog szaladni mivel talán nem mozgok annyit.De öszintén nem vagyok az a naponta, hetente méregetõs tipus, Szerintem az a lényeg, hogy jól érezzem megam a börömben:)

26 hetes terhes vagyok ilyenkor még sok helye van a babának?

Legjobb válasz: http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://babablog.files.wor.. itt van egy kép kb ekkora 26 hetes magzat de ez a baba méreteitõl függ.Az én fiam ekkor már alig fért.Üdv 2 kis lurkó anyukája.Gatulálok a babához.

http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://babablog.files.wor.. itt van egy kép kb ekkora 26 hetes magzat de ez a baba méreteitõl függ.Az én fiam ekkor már alig fért.Üdv 2 kis lurkó anyukája.Gatulálok a babához.

26 hetes vagyok, tegnap voltam UH-n, a doki azt mondta, hogy még nem szállt le a babám heréje a hasüregből. Ez nagy baj? Van még esély, hogy leszáll neki?

Legjobb válasz: Én örülnék, ha 26 hetesen, azt megtudnám, hogy lányom vagy fiam lesz!!! Bocsi, tudom hogy ezzel nem segítettem sokat. De szerintem még van ideje rá! :)

Én örülnék, ha 26 hetesen, azt megtudnám, hogy lányom vagy fiam lesz!!! Bocsi, tudom hogy ezzel nem segítettem sokat. De szerintem még van ideje rá! :)
Az az oldal, amit én használtam a magzatfejlõdés követésére, azt írja, hogy a 32. héten száll le a kisfiúk heréje. Ne aggódj, még van ideje bõven!
igaza van az utolsó válaszadónak miszerint a 32.hétben! 33 hetessen voltam uh-án ott látta a doki hogy kisfiú és leszállt a zacsi .úgyhogy ne aggódj mert ideje van még bõven!és ha véletlen nem szállna le akkor születés után is tudnak rajta segíteni és ez a lényeg.nem lesz semmi baj!csak pozitívan!
Szia! Én is így vagyok, mint az elõzõ válaszadó :-( De azt biztosan tudom, hogy van még ideje. Elvileg, ha a születéstõl számított 1-2 éven belül nem száll le, akkor szoktak mûteni, vagy hormont adni. Ne aggódj! 26 hetes kisanya

26 hetes kismama vagyok. Egyik percről a másikra úgy érzem a wc-ig sem jutok el. Aztán meg alig pisilek, az is csak lassan "csurog". Más is van így ezzel? 26 hetes kismama

Legjobb válasz: Igen, a babád épp nyomja a hólyagodat, ez teljesen természetes. Én a terhességem végén már állandóan így éreztem, szinte szünet nélkül:) Olyan jó, hogy mikor megvan a baba, ez egy csapásra elmúlik:)

Igen, a babád épp nyomja a hólyagodat, ez teljesen természetes. Én a terhességem végén már állandóan így éreztem, szinte szünet nélkül:) Olyan jó, hogy mikor megvan a baba, ez egy csapásra elmúlik:)
Nekem sokszor reggel van így hogy sietek wc-re de csak csöpög-csurog, majd kis idõ kell mire rendesen jön. Pedig van minek jönnie. Biztos a baba nyomja a hólyagot. Üdv. 25 hetes kismama
Az én férjem mindig azt kérdezi:-Hol vagy? -WC.-én -Már megint???Minden ok?? -Persze..:-D Már kezd egy kicsit aggódni.Hát nálunk is így megy.Nekem is állandóan nyomja és ettõl sietek.Úgy érzem, hogy nem bírom ki...Aztán, mint Nálad alig jön valami..:-D Szóval kitartás!Mindenkinek boldog babavárást kívánok! Üdv.31 hKm.
Nekem ma kezdõdött ez, pedig csak a 22.héten vagyok....:S Akkor ez már így lesz mindig terhesség alatt? Bár ez legyen a legkellemetlenebb dolog. 22hetes km
A kérdező hozzászólása: Akkor ez a "csöpög-csurog" is természetes?
Szia! Nálam is ez van! Én megfigyeltem, hogy ha éppen fejjel lefele van, akkor érzem ezt, ha viszont a lába van lent, akkor meg érzem, h tapossa. Ez teljesen normális. Üdv.: 28 h pociska :)

26 hetesen valaki küzdött alvási problémákkal? Van megoldás? Nagyon érdekelne

Legjobb válasz: Szia! Én is 26 hetes vagyok és nekem gyötrelem az éjszeka.Nem tudok kényelmesen feküdni, sehogy se jó.Nagyon fáradtnak kell ahoz lennem h tudjak aludni.Az állandó pisilésrõl nem is beszélve... Konkrétan mi a problémád?

Szia! Én is 26 hetes vagyok és nekem gyötrelem az éjszeka.Nem tudok kényelmesen feküdni, sehogy se jó.Nagyon fáradtnak kell ahoz lennem h tudjak aludni.Az állandó pisilésrõl nem is beszélve... Konkrétan mi a problémád?
A kérdező hozzászólása: Szia! Pár óra alvás után felébredek, nem találom a helyem, kényelmetlen minden.Nem tudok visszaaludni, pedig érzem a fáradtságot.Na meg persze a pocaklakó mocorgását is aki ilyenkor aztán igen aktív. nem tudom mit kéne tenni a jobb alvás érdekében
Szia, én is 26 hetes vagyok. Sajnos én sem tudok igazán aludni, már én is kipróbáltam elég sok mindent. Volt hogy hajnali 4-kor meleg tejet ittam, vagy egy 1 óra hosszat neteztem. Néha bekapok egy homeos bogyót. Shüssler só a neve. (kalium phosphoricum)Nekem a védõnõ ajánlotta. Sajnos én is 3-4 alkalommal felkelek és elmegyek pisilni, és aztán próbálkozok visszaaludni, kisebb-nagyobb sikerrel. Én is tudom, hogy ennél csak rosszabb lesz, de hát ezt el kell viselnünk. Kellemes babavárást!
Sziasztok! Relaxálni próbáltatok már? Agykontroll vagy valamilyen meditációs zenét hallgatni. Zenét esetleg fülhallgatóval, hogy a párotokat ne zavarja. Citromfû vagy levendulateát inni. Homeopátiás szerek is jók, de érdemes szakembertõl érdeklõdni(orvostól és nem a gyógyszerésztõl).
Maholnap leszek 28 hetes, de szerencsére nekem nincs ilyen problémám. Igaz én a kezdetek óta szopipárnával alszom, (egyszer nem aludtam vele és akkor egész éjjel forgolodtam, nem találtam a helyem..) illetve ami még nekem bevált az este 1 dl vörösbor (persze nem minden nap), én ugy aludtam tõle mint a bunda, hajnali 4kor ébredtem meg elõször pisilni (2 helyett) ugyanabban a helyzetben ahogy lefeküdtem.
Sedatif PC-t ajánlott a dokim. Homeopátiás bogyó alváshoz.
Én már ezzel a gondal küzdök kb 6 hete.Nekem ez egyre rosszabb.5 éjszakából 1-et alszom végig azért mert akkor már ki vagyok ütve olyan fáradt vagyok.A gyógyszerét még nem találtam meg de ha tudom irok.:) 36 hetes kismama.
A szoptatós párna segített rajtam is, de nem minden esetben. Sokszor volt, h nem tudtam aludni, pedig szerettem volna. Kitartás! Sajnos jobb nem nagyon lesz, én szülés elõtt 2 hónappal már nem tudtam aludni, azaz gyakorlatilag közel fél éve nem aludtam ki magam. (és még meddig nem fogom tudni?! De megéri! :) )
Az elsõ vagyok. Én vettem szptatós párnát ami állítólag tök jó erre is.Még nem kaptam meg de nagyon bízok benne. Ez egy ilyen szalasza a baba várásnak de én így is nagyon élvezem amikor épp nem agódok.:)
Sziasztok! Én is 26 hetes vagyok és én sem tudok éjjel aludni. Szinte szenvedés az éjszaka. Minimum 3-szor pisilni járok, félálomban is álmodok össze-vissza. Minden álmom babákról szól. (Ez mondjuk nem lenne baj, csak vannak köztük nem épp pozitív álmok is) Annyit javult a helyzet nemrég, hogy ha párnákkal kitámasztom magam és a lábam közé is párnát teszek, akkor talán kényelmesebb. Édes kevés, de vmi. Jó a kérdésed és vissza is fogok ide térni, hogy milyen válaszok jöttek utánam. Amúgy szép babavárást mindenkinek!
Sziasztok! Végre nem egy szokványos kérdés!Ez szerintem elég sok kismamát érint!Én ma vagyok 26 hetes de nekem az alvásprobléma enyhe túlzással az elsõ perctõl kezdve fentáll!Igaz én "csak" 2X kelek fel pisilni 2-kor de akkor fent vagyok akár fél 4-ig és és 5-kor de mire visszaaludnék kelhetek mehetek dolgozni(de már csak 4hét és jövök táppénzre:) ))))Szóval ha valaki tud vmi jót az engem is érdekelne!Nekem a relaxációs dolgoktól szétmegy a fejem a párna nekem nem vált be szóval nálam eddig minden kudarcba fulladt!:) )

Sokan írjátok hogy pl.22, 24, 26 hetesen mekkora a babátok mérete. Nekem 18 hetesen volt ultrahang, azt mondták a következő 28 hetesen lesz. Az olyan sokára van! Közbe is csinálnak csak kérni kell?

Legjobb válasz: Szia!Itt miskolcon a 18 hetes uh után 24 hetesen lesz a következõ!Szerintem ez mindenhol más!De én is megyek 22 hetesen 4D uh-ra!20 hetes kismama

Szia!Itt miskolcon a 18 hetes uh után 24 hetesen lesz a következõ!Szerintem ez mindenhol más!De én is megyek 22 hetesen 4D uh-ra!20 hetes kismama
Nekem itt Pesten a 17. heti után már csak a 30. héten csináltak ultrahangot. Én elmentem a 22. héten 4D-s ultrahangra biztos ami tuti:-))) 32 hetes kismama
Ez anynira érdekes dolog. Tettem fel régebben kérdést én is ezzel kapcsolatban. Nekem minden hónapban ezzel kezdi az orvosom a vizsgálatot. Hüvelyi, majd sima uh. Lemérni nem mérték csak a 18. majd a 24. héten, de gondolom nagyjából tudja az orvos, hogy hónapról hónapra mekkorának kell lennie.
Hivatalosan, az allami protokoll szerint negy-ot uh lenne terhesseg alatt. A 8 hetes, ami nem kotelezo, majd a 12 hetes, 18 hetes genetikai, 28 hetes es a vegen 36-38 het kozott. Ez igy lenne az allami intezmenyekben, ha nincs semmi gond. viszont a legtobb kismamanak van magandokija, ha van a rendeloben uh keszulek, akkor nagyon szivesen keszitenek 6-8-10 ezer forintos vizsgalati dijert csereben uh-t is minden honapban.
Nekem van fogadott orvosom, de én az sztk-ba járok uh-ra!Elsõ vagyok!Nem fizetek az uh-ért!!!
Elvileg a védõnõ az elsõ jelentkezéskor adott egy papírt Neked, amin rajta vannak a kötelezõ vizsgálatok és az UH-k is. Nekem a 18 hetes UH után csak a 30. héten lesz. De közben a 21. héten voltam genetikán Pesten, ott is csináltak UH-t. ( Oda ugye külön beutaló kell. ) És majd privát megyek 4D UH-ra, a 25. hét környékén. De ez fizetõs. Szóval szerintem most Neked ezt a 10 hetet ki kell várni... Vagy közben elmehetsz 4D-re. Az kb 10.000 Ft, adnak dvd-t és képeket róla.

26 hetes kismamik, hogy vagytok? Kinek mekkora már a pici? Vannak problémáitok, vagy még élvezitek a várandósságot?

Legjobb válasz: Én vasárnap töltöm a 26 hetet :) alapjába véve élvezem a várandósságot csak sajnos a 19-ik hét óta veszélyeztetett terhes lettem mert görcsöltem+véreztem :( szerencsére 3 kórházban töltött nap után hazajöhettem mert magnéziummal megállitották a görcsöket ès szerencsére a vérzés is elmúlt :) . De szigorúan pihennem kell ami kicsit zavar mert van már kèt kisfiam akikkel sajnos most nem tudok úgy foglalkozni ahogyan szeretnèk :( szerencsère nagyon megértõek és tudják,hogy most anyának vigyáznia kell nagyon a kistesóra :) õk is nagyon várják már a picit :) . Gratulálok a babához ès jó babavárást neked :)

Én vasárnap töltöm a 26 hetet :) alapjába véve élvezem a várandósságot csak sajnos a 19-ik hét óta veszélyeztetett terhes lettem mert görcsöltem+véreztem :( szerencsére 3 kórházban töltött nap után hazajöhettem mert magnéziummal megállitották a görcsöket ès szerencsére a vérzés is elmúlt :) . De szigorúan pihennem kell ami kicsit zavar mert van már kèt kisfiam akikkel sajnos most nem tudok úgy foglalkozni ahogyan szeretnèk :( szerencsère nagyon megértõek és tudják, hogy most anyának vigyáznia kell nagyon a kistesóra :) õk is nagyon várják már a picit :) . Gratulálok a babához ès jó babavárást neked :)
Szia! Én vasárnap töltöttem a 26.hetet! Pici múlt héten 750g volt! Szerencsére semmi problémám nincs, leszámítva, hogy most kezd igazán nõni a pocim, és néha nehéz az ágyból való felkelés, leguggolás! De ezeket leszámítva remekül érzem magam! Te hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Mi tegnap voltunk terheléses cukorvizsgálaton, és nem lett jó, ettõl egy kicsit neki vagyok keseredve. Hál istennek én még dolgozom, nem vagyok veszélyeztetett és nagyon szeretek állapotos lenni. :) Nekem még csak elsõ baba, de azt hiszem itt nem állunk meg. Pláne hogy fiú, és nagyon szeretnék egy kislányt is.... :) nektek is gratula a babákhoz!!!!
A kérdező hozzászólása: Ja és a kisfiam elég duci... :D tegnap 26+1 naposan 980 g. :) Vásárlással hogy álltok? mi még alig vettünk valamit, nem nagyon mertem..
2. válaszoló vagyok! Nekünk már szinte minden megvan, szinte mindent használtam vettünk, amikor nagyon kedvezõ volt az ára! Nálunk nem csinálnak mindenkinél terheléses cukor labort, csak a védõnõ nézi és ha szükséges akkor van a laboros verzió!
Még mi sem vettünk semmit sajna a fiaim után nem maradt semminkert nem gondoltam 7éve mikor a kisebbik fiamat szültem, hogy valaha még lesz harmadik babánk :) ) Viszont a babakocsitól nem volt szivem megválni így az már megvan meg a kiságy, babaülés meg egy zsák kisruha ezeket barátoktól kaptuk :) ) . A cukorterhelésem jó lett így emiatt már nem kell idegeskednem :) Kedden megyünk 4D-re amit már nagyon várunk a legutóbbi ultrahangon 750gramm volt a pici :) ) .

Van esélye egy 26 hetes babának az életben maradásra?

Legjobb válasz: 24. hét elõtt nem koraszülésnek számít, hanem abortusznak, onnantól viszont már mindent megtesznek, hogy megmentsék, általában jó esély van a 26. hét körül még arra is, hogy semmi maradandó károsodása ne maradjon.

Kozeli ismerosom anno 24. hetre erkezett, azota huszoneves "nagylany". Egyszoval siman van eselye.
24. hét elõtt nem koraszülésnek számít, hanem abortusznak, onnantól viszont már mindent megtesznek, hogy megmentsék, általában jó esély van a 26. hét körül még arra is, hogy semmi maradandó károsodása ne maradjon.
Persze! Ma már az a ritka, ha nem éli túl egy ennyi idõs baba. Na, persze más kérdés, hogy milyen hátrányokkal indul majd. Mert bõven lesz, az szinte borítékolható.
Hogyne lenne! Az én babám nem volt koraszülött de a PIC-en voltunk 3 napig más okból kifolyólag. Nagyon pici babák voltak ott teljesen jó állapotban. ÕK még azt hiszik, h. bent vannak a pocakban, nagyon édesek voltak. A nõvérkék hihetetlenül szeretik õket és olyan sterilitás van, h. szinte kizárt, h. elkapjanak valamit. És ami számomra meglepõ volt, õk is szopiznak. Mellettünk iker lányok voltak akik 28. hétre születtek, akkor voltak 10 naposak. 40ml-Ket szopiztak cicibõl. Az én óriásbébim (ott így hívták az 1kg-s babák között) aki 3600g volt, 60ml-t. Amúgy az unokatesóm kislánya 800g-al született (nem tudom hány hétre) és mára 7 éves nagylány, kutya baja. Annyi, h. kis vékonyka de azén lányom is vékonyka pedig 41 hétre született. Szóval igen, hogy ne lenne esélye, sõt! Meglátod nem lesz semmi baja de azért ilyen fejlesztésekre majd biztosan járni kell de az a legkevesebb. Sok gyereknek kell nem csak korababáknak.
én is úgy tudom, hogy 24tõl lett érdemes küzdeni értük az orvosoknak, ez a statisztika alapján alakult ki, mert hogy innentõl már igen jó esélye van a minõségi életre. 26-tól meg már több helyen is hallottam, hogy szinte semmi károsodással megúszta (rövidlátó, vékonka, allergia-asztma, tehát semmi durva dolog)
Nekem 23 hetesen kellett megszülnöm a fiamat, esélye sem volt... ezt vetélésnek nevezik Gabka és nem abortusznak! Nekem ott azt mondták 26. héttõl esélyes az életben maradásra:( azt nevezik már koraszülésnek. De miért kérded???baj van?? ha nincs ne is agyalj ilyeneken!!
Bocs, elõzõ, de a vetélés az egyenlõ a spontán abortusszal ... Orvosilag így hívják.
A barátnõm 25 hétre szülte a kislányát - 400g alig múlt a pici. Most 7 hetes, és sajnos szükség volt egy lézeres szemmûtétre, ami fontos, hogy késõbb 90-95%-ban lásson. Azt is jól viselte, reméli mindenki, hogy erõs és egészséges lesz. Szóval van esély az életben maradásra.
22-héttõl orvosok szerint jó esélye van.
Szia!Mi van Veletek azóta?
szia! Szorítok neked nagyon! A szomszédom 24. hétre szülte meg azaz császáral vették ki a babát, 2 hónapig voltak korházban inkubátorban iszonyat milyen picike volt, most már 1, 5 éves a kilány nagyon édes. Semmi baja életvidám gyerek és kicsit sem kisebb az õ kora beli gyerekeknél. Sõt.... iszonyatosan jól fejlett nagyon okos!! Kitartás ne streszelj amennyire tudod és pihenj!!!
Én úgy hallottam, hogy a legkisebb koraszülött akit megmentettek Magyarországon az 300g volt, nem emlékszem hány hetes, de biztos, hogy kevesebb, mint 26. Ilyenkor már mindene ki van alakulva csak tüdõérlelõt kap, mert attól tartanak, hogy a légzése alakul ki nehezebben.
Nekem a 25. héttõl volt pont 1 ujjnyi a külsõ, a 30. héttõl a külsõ-belsõ, pihentem a 1, 5 éves mellett, amennyit tudtam, 37. hét elején született meg a babám 4250gr-al, 1, 5 óra alatt. Reméljük nálad is így alakul. Bár a 4. babánál szerintem természetes, hogy a méhszáj már kezd nyílni ilyentájt. Sajnos.
Szorítok, hogy ne legyen semmi gond!!
A kérdező hozzászólása: A méhszájat nemsokára nézik újra, hogy nyílt e tovább vajon? Mert mikor bejöttem, akkor már szûk egy ujjnyi volt. :(
ab/ort - idétlen szülés (már elnézést az off-ért!)
A legjobbakat neked, Kérdezõ! Remélem, minél tovább bent tudják tartani! Drukkolok! A vetélés pedig igenis abortusz, ez a latin neve. Amikor valaki elveteti a gyerekét, az a mûvi abortusz. Manapság azért teszik hozzá az abortuszhoz a spontán szót, mert a köznyelvben elterjedt, hogy az abortusz szót helytelenül a mûvire használják.
Reméljük megállítják!!
Milyen a méhszájad?
/Missed ab.-nak, vagy spontán vetélésnek nevezzük, abortusznak magában semmiképpen./ A 26. hét után lehetséges menteni, onnantól már jók az esélyei, ha megállították, még túl is hordhatod! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Koraszüléssel vagyok kórházban, bár infúzióval megállították. De persze azért aggódom.
A kérdező hozzászólása: Itthon vagyunk és egyben :) Már átléptem a 28 hetes álomhatárt, kezdek megnyugodni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!