Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes vagyok. Miért (10 db)

Mert valószínû már befordult, azért érzed lent:D Gratulálok!!!Örülj neki!!!
Befordult azt jelenti már fejjel lefelé van.Nekem nem fordult még be.A köldököm körül van a feje, arca elött a keze lába, és sûrûn érzem lent mozogni.Teljesen lent.
A kérdező hozzászólása: nem akarok tudatlannak lenni de az mit jelent, hogy befordult??????és ha igy van akkor ehez még nincs kicsit korán??????
Én is sokáig így voltam. Teljesen lefúrta magát. Olyan volt, mintha teljesen a nunómnál kaparászna. Szar érzés volt. :) Ma már 33 hetes vagyok, de még sokszor lefúrja magát, nagyon ritka ha feljön. De még nincs befordulva.
Én 29 hetes vagyok. Nekem is fõleg lent mozog. Be van fordulva, vagyis koponyatatásban van. Valószínûleg a kezeivel kalimpál odalent, de a lábát szoktam néha érezni az oldalamban, de az sincs túl fent. Tehát nem nyomja a gyomrom, meg a bordám ahogy mások mondják. Boldog babavárást!

Miért görcsöl szinte minden éjjel a lábam/vádlim? 26 hetes vagyok.

Pár hete tart. Szedek mindenféle vitamint meg magnéziumot is.

Legjobb válasz: Szia Nekem is ez a gondom, most értem haza a dokitól. Õ yzt mondta kevés a magnézium ezért emelte a mennyiséget. (3x2) Remélem segítettem Boldog babavárást 28 hetes kismama

Szia Nekem is ez a gondom, most értem haza a dokitól. Õ yzt mondta kevés a magnézium ezért emelte a mennyiséget. (3x2) Remélem segítettem Boldog babavárást 28 hetes kismama
Nekem a dokim azt mondta, hogy rengeteg tejterméket egyek és nem lesz baj!
Nekem mar 14 eves korom ota faj mai napig hiaba szedek akarmit:( foleg most a sulyom miatt jobban is fog :( Esetleg nem erolteted meg magad vagy nem allsz sokat?Ha igen akkor az is kozrejatszhat... 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi, én 4 szemet szedek naponta, de akkor megkérdezem én is, szedhetek e többet. köszi mégegyszer
28 hetes vagyok, nekem is görcsölgetett. Aztán a dokim felemelte a magnézium adagomat (napi 3X1-re) és mellette napi 1 kálcium tablettát is meg kell innom. Azóta nincs ilyen panaszom.

Miért lehet alacsony a cukrom? 26. hetes vagyok ma voltak terhelésen és 2, 7 lett a cukrom. Emellett magas a fehérvérsejt, a neutrofil, a limfocyta és alacsony a monocyta és hematokrit értékem. Ez nagy baj?

Legjobb válasz: És még nem ájultál el? Viccet félretéve ez gáz,a magas fehérvérsejt általában gyulladás jele,limfocyta egy erõs vírusos fertõzéseknél van jelen,a monocyta egy pusztító részecske,ami a baktériumokat felemészti,a hematokrit az vérszegénység,vashiány jele. Valamilyen erõs gyulladásod lehet!

És még nem ájultál el? Viccet félretéve ez gáz, a magas fehérvérsejt általában gyulladás jele, limfocyta egy erõs vírusos fertõzéseknél van jelen, a monocyta egy pusztító részecske, ami a baktériumokat felemészti, a hematokrit az vérszegénység, vashiány jele. Valamilyen erõs gyulladásod lehet!
Nekem szintén alacsony lett 3, 1, de még mindig jobb mintha magas lenne :) .Én sok édességet eszek és a védõnõm javaslatára nem ettem vérvétel elõtti napon(valószínû ezért lett alacsony)ezt mondták.
A kérdező hozzászólása: El még nem ájultam, de aludnék álladóan, de azt hittem az a vérnyomásom miatt van, mert persze az is alacsony. Nem tudom milyen gyulladás lehet a vizeletem mindíg rendben van szedtem vasat is, már nem tudok mire gondolni, most megijedtem kicsit 5 évet vártam erre a babára, már rettegek mindentõl:-(
Elsõ vagyok, a fogak rendben vannak?Ott is mutathat hatalmas gyulladást akkor is ha nem fáj és nem érzel semmit! Ez a cukor borzasztó alacsony (a párom cukros), kis édességet próbálj, hogy megdobja-e?!
A kérdező hozzászólása: A fogaim elvileg rendben vannak, viszont volt egy jó kis éjszakám, el is döntöttem nem riogatom tovább magam az internettel! Voltam védõnõnél ma reggel õ azt mondta, hogy ezek az értékek nem fontosak a baba sok cuccot vesz el tõlem. Hívtam a nõgyógyászomat õ megnyugtatott, hogy nem a legjobb ez a cukorszint, de jobb mintha magas lenne. Ilyen sem volt még életemben édességre vagyok fogva:-))


Miért kell kérkedni azzal hogy " 26-28 hetes vagyok és jajj, már 4-5 kilót híztam, sok? " Más kismamák akik sajnos hajlamosak a hízásra, sztem ilyenkor még frusztráltabbak.

Nem hiszem, hogy szükséges lenne egy ilyen kérdést feltenni itt, mivel azért minden kismama tisztában van vele, hogy mi az a súly, ami már nála sok... Szó szerint dicsekvésnek hangzik, és a legtöbb kismamánál lelki bajokat okozhat....

Legjobb válasz: Nem tudom miért kell ilyen kérdést feltenni. Ahogy te is írtad ez dicsekvés. Aki fusztráltabb ne is foglalkozzon az ilyen kismamákkal. Nem vagyunk egyformák. Csak a kisbaba egészsége a fontos. Majd leadjuk szoptatás után. Ha vigasztal én 12 hónap alatt 12 kilót szedtem fel, és mióta állapotos vagyok 8 kilót. Összesen 20 kilóval vagyok több. De nem vagyok elkeseredve!!!!!! Ismerek olyat is aki 34 kilót hízott terhesség alatt. Úgyhogy fel e fejjel!!!!!!

Nem tudom miért kell ilyen kérdést feltenni. Ahogy te is írtad ez dicsekvés. Aki fusztráltabb ne is foglalkozzon az ilyen kismamákkal. Nem vagyunk egyformák. Csak a kisbaba egészsége a fontos. Majd leadjuk szoptatás után. Ha vigasztal én 12 hónap alatt 12 kilót szedtem fel, és mióta állapotos vagyok 8 kilót. Összesen 20 kilóval vagyok több. De nem vagyok elkeseredve!!!!!! Ismerek olyat is aki 34 kilót hízott terhesség alatt. Úgyhogy fel e fejjel!!!!!!
Elég sok nemcsak ilyen témájú kérdés van:-) Ami inkább tûnik dicsekvésnek, hencegésnek mint rendes kérdésnek. Azért hál'isten sok a normális hozzáállású kismama-anyuka.
Azt hittem, csak bennem vált ki fura érzést, amikor ilyen kérdést látok. Teljesen egyetértek veled!
Szedjél nyugtatót, ha ilyen kérdések idegesítenek.
Én "szívesen" híztam volna többet, mint amennyit eddig (fiamnál pl. 18 kg-ot híztam), de diétáznom kell, és nem egy leányálom. Amikor legszívesebbne megennél egy tál diós tésztát jó sok cukorral, meg lekvárrral, de nem lehet, na az is elég szar.
Szia, én 26 hetes kismama vagyok és már csaknem 10 kilónál járok, eddig nem is vettem észre az ilyen kérdéseket, szerintem nem kell ilyesmivel törõdni, engem csak az érdekel hogy a baba jól van-e. Pedig nagyon nehezen fogok lefogyni, mert elõtte is csak diétával és heti 3x aerobikkal tudtam úgy ahogy tartani a súlyom, de majd csak lesz valahogy!
Arra még nem gondoltál, hogy van olyan, aki azért kérdez az x kilós hízásról, mert fél, hogy kevesebb a súlya, mint lennie kellene? Nem mindenki azért kérdez a súlyáról, mert soknak tartaná a felszedett kilók számát, hanem épp ellenkezõleg. Fõleg aki mondjuk 4. vagy 5.hónapig még nem szedett fel semmit. Lehet, hogy aggódik, hogy normális-e.... Nem csak túlsúly miatt tudnak kismamát cikizni, hanem azzal is, hogy "nem is látszik, biztos hogy terhes vagy???" meg "jajj de pici a hasad, nincs is semmi hasad" stb.... Ez is frusztrálhatja a kismamát egy idõ után.
A kérdező hozzászólása: Sztem ha figyelmesebben elolvastad volna amit írtam, biztos nem érted félre, de nem azokról a kismamákról beszéltem, akiknek nem sikerül hízni... A dolog teljesen másról szól, kár felháborodni ezen...
Szia!Én se dicsekedni se panaszkodni nem akarok.Egyik oldalról én sem híztam valami sokat, de miért? Mert naponta 5ször hánytam 4 hónapon keresztül.Ha megkérdezel szívesebben elviseltem volna néhány plusz kilót, mint az infúziózást, meg a veszélyeztetett terhességet.A cimborák meg álterhesnek csófoltak.Ez se esett valami jól, mivel ezt a jelzõt kutyákra használják.Egyébként tényleg sok a felesleges kérdés, de azt is meg lehet érteni, hogy mindenki aggódik mindenért.Szokták mondani mindenkinek a saját baja a legnagyobb.És sokszor az orvos sem ér rá válaszokat adni, pedig az õ szava a legmegnyugtatóbb.

26 hetes kismama vagyok. Miért van az, hogy sírós lettem?

Legjobb válasz: Nyugi!Ez csak a hormonok játéka, én is az vagyok.Van, hogy az okát se tudom...:)21 hetes kismama

Nyugi!Ez csak a hormonok játéka, én is az vagyok.Van, hogy az okát se tudom...:) 21 hetes kismama
Szia! Én 33 hetes vagyok és a második trimesztertõl kezdve én is nagyon sírós lettem. A hormonok és a bizonytalanság miatt, állítólag. Remélem a szülés után elmúlik!!!:) Kitartást neked és a párodnak is! Boldog babavárást!
Szia! Én az elsõ trimesztert végigbõgtem... magam sem tudtam, hogy miért, de nagyon érzékenyen érintett minden. Sokkal több szeretetet és törõdést igényeltem mint máskor, nem voltam olyan erõs lelkileg. Mindenkinél változó, hogy hogyan éli meg ezeket a napokat, de ne aggódj, ez csak a hormonok csalfa játéka. Próbálj lazítani, élvezd a Babavárás minden pillanatát, kényeztesd magad mindenféle plusszal amit eddig nem nagyon adtál meg saját magadnak. Ha megszületik a Baba, utána igen kevés idõd lesz törõdni saját testeddel lelkeddel...:) Jó Babavárást, és ne feledd, ez átmeneti állapot.
Igen, a hormonok miatt van. Én is sírok örömömben, aggodalmamban, meghatódottságomban...régen nehéz volt könnyeket kicsalni belõlem, most meg... :)
Mióta babát várok csomószor elsírtam már magam hülyeségeken: pl: mesében azt lehetett hinni, h meghal a kutya keveset voltam együtt a párommal, mert éppen más munkarendben éltük életünket a védõnõ is ki tudott akasztani egyszer, h eddig 2kilóval többet szedtem fel, mint eddig ildomos lett volna Hihetetlenül komoly problémák.Csak a hormonok teszik, és ez így is van rendjén.Majd helyre áll minden:)

26 hetes terhes vagyok és kb két napjy feszit a hasam elégé görcsölök is de nem a petefeszkem inkabb mint ha tagulnék. Mi lehet ez? Holnap megyek orvoshoz de van miert aggodnom? Ellege felek

Legjobb válasz: szia.nekem elsõ terhességemnél voltak ilyesmi görcseim a végén,azt hittem tágulok,de semennyit sem tágultam.most a második terhességemnél is elõjöttek ezek a görcsök,nem is ijedtem meg mert eszembe jutott h az elsõnél sem a tágulás miatt volt.hát erre mit ad isten,kedden voltam dokinál és kiderült h kinyílt a külsõ méhszájam 1 ujjnyira.szóval jobb félni mint megujedni.szedj magnéziumot és pihizz amennyit tudsz. 28 hetes km

szia.nekem elsõ terhességemnél voltak ilyesmi görcseim a végén, azt hittem tágulok, de semennyit sem tágultam.most a második terhességemnél is elõjöttek ezek a görcsök, nem is ijedtem meg mert eszembe jutott h az elsõnél sem a tágulás miatt volt.hát erre mit ad isten, kedden voltam dokinál és kiderült h kinyílt a külsõ méhszájam 1 ujjnyira.szóval jobb félni mint megujedni.szedj magnéziumot és pihizz amennyit tudsz. 28 hetes km
Szerintem ne aggodjal, holnap ugyis mindent megtudsz. Ha esetleg ma rosszabbodna, nagyob lenne a fajdalom, netalan vereznel, menj meg ma dokihoz! En terhesseg eleje ota ilyeneket erzek, allandoan faj, gorcsol, huzodik, kemenyedik a pocakom. Eleinte ezt hittem, elvetelek, kesobb azt, h koraszules lesz. Mindezek ellenere mar 34 hetes vagyok es meg egyben vagyunk, megcsak a mehszajam sem nyilt meg. Mindenkinek maskepp reagal a szervezete a terhessegre, van aki megussza minden gorcs, fajdalom nelkul, es van aki ugy jar mint en. Szep babavarast!
Én ezt olyankor érzem, amikor nyomja magát valamerre a pici. Kedvenc helye a májam, még mindig nem fordult be és ott a feje. Na az nem kellemes, amikor felnyomja magát. 29 hkm.

26 hetes kismama vagyok, most az ejjel semmit nem aludtam de nem tudom miert, talan mert nagyon mocorgott a pocaklakom. Mostantol nem is fogok tudni aludni?

:)Gyakori vizeles...Es nagyon melegem volt kinyitottam az ablakot is Mostmar nem is fogok tudni aludni az ejjel?

Legjobb válasz: dehogynem csak mostmár nagyon nehéz lesz.

dehogynem csak mostmár nagyon nehéz lesz.
Dehogynem.Csak lesznek idõszakok, amikor nehéz lesz.De ne búsulj, napközben biztosan remekül tudsz majd szundítani.:) Én 39 hetes vagyok, este nyolckor elalszom a tv elõtt.Éjféltõl aztán óránként ébredek.És végül, reggel hatkor kidob az ágy.:)
A kérdező hozzászólása: Igen a delutani alvas jobban megy :) Este apukaja elkezd neki enekelni es utana beindul a kis rosszcsontkam :) Aztan egesz ejjel rugdalozik :)
Én még csak 24. hetes vagyok, de nàlam màr elkezdödött ez a folyamat. Este hatkor màr viszem be a nappaliba a pàrnàt, meg a takarot, mert tv nézés közben mindig bealszok:) Éjjel viszont felkelek , hol inni, hool pisilni, hol egyszerüen nem jo pozicioban alszok.. Ma màr én is 6-kor reggel talpon voltam:) Nos a ölegegyszerübb a kora esti alvàs beiktatàsa
Csatlakozom az elottem szolokhoz! Lesznek napok, amikor tok jol alszom, maskor meg nem. En a 28. hetben vagyok, es minden egyes fordulasnal felebredek. Aztan o ebreszt fel, hogy most mar fekudhetnek mashogy is. Aztan pisilni kell. Meg inni. Vagy eppen olyan friss vagyok, hogy at tudnam uszni a Balatont. Szoval szerintem is az a legjobb strategia, ha hagyod magad alomba szenderulni a TV elott. :o)
Nyugi. Vannak aktívabb és passzívabb idõszakok. Van amikor meg alig fog mozogni a kicsi. Egyszerûen csak vannak ilyen éjszakák, pl. nálunk is. Van, hogy szemhunyásnit sem alszom, van, hogy 13 órát simán. 29 hetes kismama
Miért nem lehet enni? szerintem lehet. Én ettem az elsõnél és most is. Sok benne a vas.
miért ne szabadna? én errõl még nem is hallottam 2 gyerekes
Lehet enni, de csak mértékkel Az A vitaminnal vigyázni kell, nem szabad túladagolni. Nekem pl. itt Angliában azt mondta a szülésznõ, hogy nem ehetek májkrémet.
Miért ne lehetne csak ne sokat nekem azt mondta a dokim hogy ehetek de csak mértékel és amennyi jól esik. 34 hetes pocis
Valamelyik vitaminból, A, azt hiszem sok van benne, és nem szabad terhesen túladagolni, mert nem használ nekünk. Amúgy lehet enni, csak persze kevesebbet. 26%nyi májtól, hacsak nem 1kg jön belõle össze, semmi bajotok nem lesz, Hasonló a helyzet a tengeri halaknál, bigyuknál, ott a higany miatt....
A kérdező hozzászólása: Egy kismamás könyvben olvastam, hogy a májat mellõzni kell, de köszönöm a válaszotokat megnyugtatott.

Az UH miért nem mutat semmit? 26 napja estem teherbe. Hány hetes terhes vagyok?

Van már 3 + tesztem.

Legjobb válasz: Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a terhességet, így ki tudod számolni a heteket.

Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a terhességet, így ki tudod számolni a heteket.
Majdnem 4 hetes vagy.Nekem sem látták csak a 6. héten az 1 cm petezsákot mutta.Nagyon kicsike még ilyenkor.
Figyi, nekem azt mondták UH-n, hogy NEM LEHETEK TERHES legalább 3-4 hónapig Pco miatt, nem volt peteérésem, nem is lesz peteérésem mert tele vagyok cisztával, ne is védekezzünk, mert tök fölösleges, úgysem esem teherbe. Ekkor már a pociban volt a kisfiam, pedig az uh gép hiper-szuper volt. :) :) Ha tök erõs pozi a teszt akkor tuti 4 hetes már elmúltál Pontos hetet majd az uh fog adni Üdv: 26hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok!

26+5-hetes kismami vagyok! Elég keveset érzem rugdosni a babám! Miért lehet? Aggodom!

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj. Vannak elevenebb és nyugodtabb babák. Lényeg, hogy érezd õt mozogni. Ha viszont anyai megérzésed úgy diktálja, hogy utána kell járnod, menj el egy ultrahangvizsgálatra soron kívül. Nekem is volt ilyen, még a terhesség késõbbi szakaszában is, hogy két napig sem éreztem a babát. Ilyenkor lehet, hogy befelé rugdosott. Aztán végül minden rendben lett.

Szerintem ne aggódj. Vannak elevenebb és nyugodtabb babák. Lényeg, hogy érezd õt mozogni. Ha viszont anyai megérzésed úgy diktálja, hogy utána kell járnod, menj el egy ultrahangvizsgálatra soron kívül. Nekem is volt ilyen, még a terhesség késõbbi szakaszában is, hogy két napig sem éreztem a babát. Ilyenkor lehet, hogy befelé rugdosott. Aztán végül minden rendben lett.
szia!én 25 hetes vagyok.2 napig alig-alig éreztem, tegnap este ficánkolt egy kicsit és ennyi.ne aggódj, vannak nyugisabb napjaik.
szia! valóban ne aggódj, a kis magzat sokat alszik még fõleg, ha fiú. Elég, ha napi 2x kb. érzed h mocorg egy kicsit és kész :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!