Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes vagyok és nagyon (32 db)

Fáj a köldököm környékén. Vagyis inkább olyan, mintha feszülne. Mitől lehet ez? 26 hetes vagyok, aránylag nagy a pocim, és nagyon csucsosodik.

Legjobb válasz: Szia. Olyankor a baba nyomhat valami ideget, sokszor nekem is olyan érzés mintha tûvel szurkálnának belülrõl. Én olyankor megpróbálom arrébb simogatni. Ami nem mindig sikerül:) Üdv, 36 hetes kismama

Szia. Olyankor a baba nyomhat valami ideget, sokszor nekem is olyan érzés mintha tûvel szurkálnának belülrõl. Én olyankor megpróbálom arrébb simogatni. Ami nem mindig sikerül:) Üdv, 36 hetes kismama
Sztem a bõröd feszül, nekem is szokottilyen lenni.van, hogy elmúlik van, hogy máshol jelentkezik.Kenjed , olajozd mert most fog elkezdeni igazán nõni, én négy hét alatt telhjesen megrepedtem a hasam alján pedig iszonyat kenem.36hetes kismama

26 hetes vagyok és mostanában nagyon nehéznek érzem a hasam. Húzódik, feszül, kemény. Fáradt vagyok egész nap és hamar kifulladok. Kellene aggódni?

Eddig nem volt ilyen, de most sétálni, takarítani se esik jól, mert aggódok ett?l a tünett?l. Pici ráadásul nagyon lent ficánkol és néha teljesen olyan, minta ki akarna esni.

Legjobb válasz: Nem voltál mostanában vérvételen? Rendben volt a vas és a hemoglobin? Én attól voltam nagyon fáradt, hogy kiderült levés a vasam. A haskeménységre, feszülésre pedig szedjél magnéziumot, de ne MagneB6-ot, hanem mondjuk magnerotot, napi 3-at simán szedhetsz, amíg nem enyhülnek a panaszok.

Nem voltál mostanában vérvételen? Rendben volt a vas és a hemoglobin? Én attól voltam nagyon fáradt, hogy kiderült levés a vasam. A haskeménységre, feszülésre pedig szedjél magnéziumot, de ne MagneB6-ot, hanem mondjuk magnerotot, napi 3-at simán szedhetsz, amíg nem enyhülnek a panaszok.
Ne aggódj, én a 7-8. hónapban menni is alig bírtam, a csípõm annyira fájt. :) Szedj MagneB6-ot, de beszéld meg az orvosoddal.
27 hetesek vagyunk. Nekem ez a nehéz pocak érzés is régebb óta van. Én is mostanában iszonyat fáradt vagyok, semmihez sincs kedvem. Nekem fejvégû már hetek óta és tudom milyen kegyetlen rossz érzés, mikor a méhszájat boxolja, mintha valaki turkálna a hüvelyemben. És néha fáj is, nem csak kellemetlen. Akkor a legrosszabb, ha épp mennem kell valahová, mert menni is alig bírok. Plusz a hólyagom is szekálja. Ha úgy érzed, hogy valami nem oké, nyugodtan szólj a dokinak vagy védõnõnek. Elsõ babád, honnan tudd, ha nem tõlük, hogy mi a természetes és mi nem! Ha már szedsz magnéziumot, akkor majd õk megmondják, hogy szedj e többet, illetve mennyit lehet max szedni. És ha tényleg a vashiány miatt vagy fáradt, azt is csak õk tudják megnézni neked a vérképbõl, de azt már általában a 26. hétre szokták mondani, hogy szedj e vagy sem. Kérdezz rá nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Magnéziumot az elejétõl kell szednem, 3x1-et. A vasam jó, de írtak is fel, napi 1-et szedek. Eddig a babám haránt fekvésû volt, addig 2 oldalt volt buli, de most... Utolsó válaszolónak: Akkor valószínû befordulhatott nálam is. Az utóbbi napokban nekem is volt olyan, hogy azon izgultam, hogy bepisilek e vagy sem. Csütörtökön megyek dokihoz, akkor megemlítem neki. Köszönöm még egyszer a válaszokat!

26 hetes vagyok és a dokim szerint nagyon aktív a méhmozgás, a leletemre ezt írta: jóslófájások. Ez elmúlhat vagy már végig azon kell izgulnom, melyik percben érkezik a baba?

Legjobb válasz: a jóslófájás nem azt jelenti hogy x héten belül megszülsz. a méhed gyakorlatozik erre magne b6-ot és pihenést javasolnak a dokik. ha nem mondta kérdezz rá de naponta 2-3 magne b6-ot bevehetsz és egyes séták vásárlások házimunka közben ülj le és pihenj. Semmi baj nem lesz nyugodtan tedd a dolgod vásárolgass a kicsinek élj ahogy eddig.

a jóslófájás nem azt jelenti hogy x héten belül megszülsz. a méhed gyakorlatozik erre magne b6-ot és pihenést javasolnak a dokik. ha nem mondta kérdezz rá de naponta 2-3 magne b6-ot bevehetsz és egyes séták vásárlások házimunka közben ülj le és pihenj. Semmi baj nem lesz nyugodtan tedd a dolgod vásárolgass a kicsinek élj ahogy eddig.
Szia!Én is 26 hetes vagyok és azt szeretném kérdezni, hogy õ ezt mibõl állapította meg?Én jövõhéten megyek a dokihoz és alig várom már.
Nekem jóslófájások a 24. héttõl ez azt jelenti, hogy sokat keményedik a hasam. Magnéziumot kellett szedni 3x3-at. Most viszont 30. hét és visszatartásra kórházba kerültem. Tüdõérlelõt is kaptam. Cervix 1110. Szóval ha nálad nem állnak fenn ilyen panaszok egyenlõre akkor még nincs miért izgulni. Sajnos nekem már van. Más adat nincs a papirra irva?
A kérdező hozzászólása: Azt írta, hogy igen kontraktilis méh, megrövidült portio. Magne B6-ot szedek + még egy gyógyszert felírt. Görcs, ilyesmi nincsen, itthonról dolgozom, sokat pihenek. 3 hét múlva pénteken kell visszamennem. Ja és mielõtt megállapította, nem volt semmi tünet. Amióta mondta, azóta feszül a hasam és kemény...
Mert izgulsz. Ne idegeskedj és akkor nem fog feszülni és keményedni.

Mit tegyek? 26 hetes vagyok és irdatlanul dagad a lábam Nem bírok lehajolni, állni. Nagyon fáj. Fekve pedig zsibbad.

Legjobb válasz: menj el a nogyogyaszodhoz mert tobb dolog okozhatja ne varj menj minnel hamarebb.

menj el a nogyogyaszodhoz mert tobb dolog okozhatja ne varj menj minnel hamarebb.
Elsõ vagyok. Igen, mindenképp nézesd meg a dokiddal, es ha minden rendben van, akkor probalkozz a tornaval :) )
Tornázz egy picit. Egy kismama tornára pl, csak finoman. Ha izzadaz. Jót tesz az oedemas végtagoknak.
Próbálj meg úgy feküdni, hogy magasabban legyenek a lábaid mint a mellkasod. Ja és próbálj sok folyadékot inni, mert az is segít.
Én 28 hetes vagyok, de már hetek óta dagad nekem is a bokám. Viszont strandon voltunk az elmúlt hetekben kétszer is és aznap egyáltalán nem dagadt. Szóval én azt ajánlom a felrakás, a sok folyadék mellett, hogy egy lavór hideg, vagy legalább langyos vízbe rakd a lábad, vagy hideg vizes ruhát, törölközõt tekerj rá!
nem lehet hogy vizesedsz? én toxémiás lettem és már hamar kezdett a bokám dagadni, a kezem zsibbadni. polcold fel sokat, és ha teheted ne nagyon mászkálj ebben a melegben.

Azt mondják nem jó terhesen fürdeni csak zuhanyozni. Én 26 hetes vagyok és minden este fürdök mert az jobban esik. Nagy gond?

Eddig minden rendben volt.

Legjobb válasz: Szerintem amíg zárva van a méhszáj,addig nem lehet gond,hiszen úgyis takarítasz rendesen,és a család használja csak.Ha az uszodában nem lesz baja a kismamáknak,akkor a saját kádjukban mi leselkedhet rájuk???

Szerintem amíg zárva van a méhszáj, addig nem lehet gond, hiszen úgyis takarítasz rendesen, és a család használja csak.Ha az uszodában nem lesz baja a kismamáknak, akkor a saját kádjukban mi leselkedhet rájuk???
Tudomásom szerint csak korai terhesség idején nem javasolják (12.hétig). Én is szinte minden nap veszek egy jó meleg, habos fürdõt - közben zenét hallgatok - és minden rendben van. Ha jól esik szerintem nyugodtan pihengess egy kád meleg vízben. Kellemes babavárást! 27 hetes kismami
Tulajdonképpen a kádos fürdésrõl nem azért vannak ellen véleményel mert bacis a meleg vizben nem szabad ülni vagyis foróban nem mert vetélést okoz de te már ezen a veszélyen tul vagy szerintem fürödj nyugodtan de csak langyos vizbe azért ha már tudjuk hogy nem ajánlott vigyázunk vele és ne trtson sokk idõt a lubickolás én el vagyok tiltva tõle és jó neked hogy semi gond nincs vele mert az a legjobb mikor estére egy jó meleg fürdöbe gyertyákal relaxálsz:) de azért vigyázz magatokra
Ha tiszta a kád, és nem túl meleg a víz, és nem vagy benne 10 percnél többet, akkor nem lesz gond. A bajt a nagyon meleg víz, és a hosszas benne üldögélés okozza. De mindenki arra voksol, hogy jobb a zuhi:-)
Én is fürdök jóóó nagy kád, habos, meleg vízben, jóóó sokáig :) Mi baj lenne, nem forró a víz és nem fertõzött. üdv: 27 hetes kismama
Én mindig fürdeni szoktam, az elsõ 3 hónapban is.Ráadásul nagyon meleg vízben.Ezt szeretem, mindig ezt tettem.Nem érzem, hogy picit is ártanék vele a babának.Nem vagyok veszélyeztetett és semmi változást nem érzek a fürdõ alatt vagy után.Biztos jelezné valahogy ha nem tetszene neki, hisz mindent megérzünk ha odafigyelünk.Szerintem az ösztöneidre hallgass!:)

26 hetes vagyok. Eggyütt voltam a férjemmel és nagyon macerás és fájdalmas volt (nagyon figyelt rám! ). Eddig csak olyat olvastam, hogy valaki 40 hetesen is vígan sexel. Nálunk csak a fele fért be másnál is van ilyen?

Legjobb válasz: Mi nemrég voltunk együtt (27.héten), amúgy ritkán vagyunk mióta babás vagyok. Az eleje nekünk is nehézkesen ment. Nagyon száraz voltam és kicsit fájt is, de aztán bele melegedtünk és a végén meg már nagyon jó volt! A pocak az egy más téma. Kicsit útban volt. :) Próbáljátok meg, hogy elõtte kicsit több elõjáték, hátha jobban rákészülsz ott lent is!

Mi nemrég voltunk együtt (27.héten), amúgy ritkán vagyunk mióta babás vagyok. Az eleje nekünk is nehézkesen ment. Nagyon száraz voltam és kicsit fájt is, de aztán bele melegedtünk és a végén meg már nagyon jó volt! A pocak az egy más téma. Kicsit útban volt. :) Próbáljátok meg, hogy elõtte kicsit több elõjáték, hátha jobban rákészülsz ott lent is!
Szia, nálunk is ez a probléma. Most 30 hetes vagyok, de én nem is kívánom a dolgot. Nem tudom, talán bennem van a hiba, de amikor az elsõ 4 hónapon túl lettem (végighánytam), kezdtem örülni, a férjem meg pláne, hogy na, majd most, a 2. trimeszterben de jó lesz nekünk, hisz a nõk nagy többsége akkor a legaktívabb szex-téren. Hát, nem így lett. Imádom a férjemet, szerelmesebb vagyok, mint valaha, de "az" valahogy nem megy. Sem a hosszú elõjáték, sem a síkosító nem segít. Én mondjuk elvagyok nélküle, csak a férjemet sajnálom. Szegényem már csak célozgat! Olyan aranyos és türelmes. De jó, hogy nem csak én vagyok így :) ) Bocs!
A kérdező hozzászólása: Elõször pettingeltünk.Volt orgazmusom is és csak utána "volt" behatolás.De olyan volt mintha a baba elfoglalná a helyet.Nem haragszom a 2. hozzászólóra hisz hasonló helyzetûeket kerestem hogy tudjam nem vagyok egyedül.Köszi
szia! én 24hetes vagyok és már kb 1hónapja egyálltalán nem kívánom és nekem is szûkebb, mint volt. Én is szegény páromat sajnálom, de nagyon nem kell nekem most a szex. Sokszor van úgy, hogy azonnal pisilnem kell, vagy csak teljesen száraz maradok, pedig igyekszik, de ez van. Ne csüggedj nem vagy egyedül :)

Ma voltam 4D uh és a doktornő azt mondta elég nagy babám van/lesz.26. hetesek vagyunk (holnap töltöm a 27. hetet), és kérdezte nem idősebb e a koránál? 2-3héttel.

Április 19-én volt meg a havim, innen számolják a terhességet.Április 13-án csináltam egy tesztet mert gyanítottam hogy baba van, és akkor pozitív volt de elég halványan, április 20-án meg er?sen pozitív volt. Tehát termel?dött a hormon folyamatosan. Szerintem ha áprilisban fogant volna hamar er?s 2 csíknak kellett volna lennie. El?tte lév? hónapban március 19-én, rendesen 6 napig tartott semmi változás nem éreztem. Mekkora súlyban és cm-ben 26 hetesen a baba???? Igaz szedtem magzatvéd?t is, igyekszem egészségesen táplálkozni, eddig 3,5kg híztam, a baba mindent kiszed.

Legjobb válasz: Szia! A 12 heti uh-n pontosan megmondják a terhesség korát hetekben.Ugyanis akkor nem csak a méretekbõl következtetnek,hanem a fejlettségébõl.Mert ugye a 12 hétig kifejlõdik mindene,utána már csak nõ a baba.Engem is volt,hogy megijesztettek uh-n,hogy nagy a babám,hatalmas pocakom is volt és féltem,hogy tényleg nagy lesz,de szerencsére teljesen átlagos 3440gr-os bébi lett.Az uh egyébként nagyon nagyot is tévedhet.Unokahúgom babájára azt mondták,hogy 3,5-4 kg-os kb,aztán 5380gr-os lett végül.Ugye az uh a méretekbõl becsül súlyt,és õ sem volt hosszú gyerek,54cm. Ne foglalkozz szerintem ezzel,a lényeg,hogy egészséges legyen. Boldog babavárást Én nem szedtem ebben a korban már naponta a magzatvédõt,csak hetente 3x.

Szia! A 12 heti uh-n pontosan megmondják a terhesség korát hetekben.Ugyanis akkor nem csak a méretekbõl következtetnek, hanem a fejlettségébõl.Mert ugye a 12 hétig kifejlõdik mindene, utána már csak nõ a baba.Engem is volt, hogy megijesztettek uh-n, hogy nagy a babám, hatalmas pocakom is volt és féltem, hogy tényleg nagy lesz, de szerencsére teljesen átlagos 3440gr-os bébi lett.Az uh egyébként nagyon nagyot is tévedhet.Unokahúgom babájára azt mondták, hogy 3, 5-4 kg-os kb, aztán 5380gr-os lett végül.Ugye az uh a méretekbõl becsül súlyt, és õ sem volt hosszú gyerek, 54cm. Ne foglalkozz szerintem ezzel, a lényeg, hogy egészséges legyen. Boldog babavárást Én nem szedtem ebben a korban már naponta a magzatvédõt, csak hetente 3x.
Szióka.Nekem 26+3hetesen volt a babám 952g, a cm nem tudom, mert azt nem mérik.Neked mekkora a babyd?Az is lehet, hogy már babás voltál mikor áprilisban megvolt.Barátnõmnek is még egyszer megjött rendesen, mikor már állapotos volt. üdv:34heteske
Mi 27 hetesen voltunk 4d-s ultrahangon, akkor volt 1, 2 kg, nekem is azt mondták, hogy idõsebb a koránál, a dokim azt mondta hogy ne aggódjak, az még mindig jobb ha nagyobb, mert akkor van gond ha kisebb, mert akkor nem tudják, hogy elszámolták, vagy nem fejlõdik rendesen. A fiam 3030 gr született igaz 38 hetesen...
Nekem a 27.héten a 4D ultrahangon 1, 15 kg-t mondtak. Erre 5 nappal idõsebbre mérte be a gép. Hát nem tudom, nem vagyok doki, de nem tûnik a babád óriásbébinek. Vagy az enyém is az :) 33 hetes km.
Milyen adatokat mondtak nektek? Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Írom: BPD: 7.11 cm, TTD: 7.03 cm, APTD: 7.08 cm, FL: 5.17 cm, APTDxTTD 49.77 cm2. Ezekrõl lövésem sincs hogy mi. Azt mondta a kis combcsontja elég hosszú. 1kg fölött van picivel. Annyira koncentráltam hogy kérdezni is elfejeltettem :-D. Olyan szép volt a kisfiam :-D
A kérdező hozzászólása: A magzatvédõt már én sem szedem, 13. hétig szedtem, meg a fogantatás elõtt egy hónappal. Sok vitamin dús kaját eszem :-)
A kérdező hozzászólása: Ha ekkora volt a te bébid is ennyi idõsen akkor az enyém nem is olyan nagy. Azt nem mondta teljesen pontosan mekkora csak azt hogy 1kg bõven van. :-)

26 hetes kismama vagyok és nagyon sürün keményedik a hasam de ez az állapot csak kb 1 percig utánna vissza megy normál állapotára. Naponta kb 4-5 alkalommal. Nagy baj ez?

Az orvosom szerint ha visszamegy akkor nem. Néha nyilal is.

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy napi max. 10 keményedés még normális. Nem tudom szedsz e magnéziumot, ha nem akkor kezdd el szedni, az jó lehet rá. További szép babavárást!

Szia! Én úgy tudom, hogy napi max. 10 keményedés még normális. Nem tudom szedsz e magnéziumot, ha nem akkor kezdd el szedni, az jó lehet rá. További szép babavárást!
Ugyanígy vagyok én is ezzel, ráadásul ugyanennyi idõsek vagyunk. Szedem a magneB6-ot, ez azért többnyire használ, de ezmellett is elõfordul a haskeménydés. Dokinál tegnap voltam, megnyugtatott, hogy ez normális, nem kell aggódni miatta. Ha napi 10-nél többször és hosszabb ideig tart (nem egy percig), akkor kell felhívnom. Szóval csak nyugalom, nincs semmi baj! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszi lányok.megnyugodtam egy kicsit.magnéziumot is szedek és babavitamint is.nektek is boldog babavárást!!!!
A keményedések végigkisérik az egész terheséget, csak eddig nem figyeltél fel rájuk. Segítik a méh növekedését, és megfelelõ keringést biztosítanak a méh véréreiben. Szóval ne aggódj, ez teljesen természetes. Ha késõbb többször fog elõfordulni akkor se ilyedj meg, egyszerûen csak jelez a szervezeted, hogy "állj! Most pihenned kell!!!" Szedj magne B6-ot, az ilyenkor már szükséges!

Miért lehet alacsony a cukrom? 26. hetes vagyok ma voltak terhelésen és 2, 7 lett a cukrom. Emellett magas a fehérvérsejt, a neutrofil, a limfocyta és alacsony a monocyta és hematokrit értékem. Ez nagy baj?

Legjobb válasz: És még nem ájultál el? Viccet félretéve ez gáz,a magas fehérvérsejt általában gyulladás jele,limfocyta egy erõs vírusos fertõzéseknél van jelen,a monocyta egy pusztító részecske,ami a baktériumokat felemészti,a hematokrit az vérszegénység,vashiány jele. Valamilyen erõs gyulladásod lehet!

És még nem ájultál el? Viccet félretéve ez gáz, a magas fehérvérsejt általában gyulladás jele, limfocyta egy erõs vírusos fertõzéseknél van jelen, a monocyta egy pusztító részecske, ami a baktériumokat felemészti, a hematokrit az vérszegénység, vashiány jele. Valamilyen erõs gyulladásod lehet!
Nekem szintén alacsony lett 3, 1, de még mindig jobb mintha magas lenne :) .Én sok édességet eszek és a védõnõm javaslatára nem ettem vérvétel elõtti napon(valószínû ezért lett alacsony)ezt mondták.
A kérdező hozzászólása: El még nem ájultam, de aludnék álladóan, de azt hittem az a vérnyomásom miatt van, mert persze az is alacsony. Nem tudom milyen gyulladás lehet a vizeletem mindíg rendben van szedtem vasat is, már nem tudok mire gondolni, most megijedtem kicsit 5 évet vártam erre a babára, már rettegek mindentõl:-(
Elsõ vagyok, a fogak rendben vannak?Ott is mutathat hatalmas gyulladást akkor is ha nem fáj és nem érzel semmit! Ez a cukor borzasztó alacsony (a párom cukros), kis édességet próbálj, hogy megdobja-e?!
A kérdező hozzászólása: A fogaim elvileg rendben vannak, viszont volt egy jó kis éjszakám, el is döntöttem nem riogatom tovább magam az internettel! Voltam védõnõnél ma reggel õ azt mondta, hogy ezek az értékek nem fontosak a baba sok cuccot vesz el tõlem. Hívtam a nõgyógyászomat õ megnyugtatott, hogy nem a legjobb ez a cukorszint, de jobb mintha magas lenne. Ilyen sem volt még életemben édességre vagyok fogva:-))

26 hetes kismami vagyok és nagyon lent érzem a babámat, mert folyamatosan lent rúgdos és 70%-ban a hólyagomat ami úgye kellemetlen is. Ez gond lehet?

Nagyon sokat járok pisilni még akár éjszaka is.És már 2-szer éreztem mensi szer? görcsöket kb. 1-1 percig összefüggésben lehet a ket??

Legjobb válasz: Nekem azokban a napokban fájt a hasam mindíg,amikor általávan meg kellett volna jönnie.A gyakori pisilés végig el fog kísérni,sõt a szülés elõtti idõben,amikor majd beékelõdik a feje egyre több vaklárma is lesz.Nyugodj meg,majd ha megfordul fejvégûbe a hólyagodat csak a feje fogja nyomni,de helyette a gyomrod és a bordáidat fogja szétrúgni.Nálam így volt és kint is ilyen örökmozgó:)

Nekem azokban a napokban fájt a hasam mindíg, amikor általávan meg kellett volna jönnie.A gyakori pisilés végig el fog kísérni, sõt a szülés elõtti idõben, amikor majd beékelõdik a feje egyre több vaklárma is lesz.Nyugodj meg, majd ha megfordul fejvégûbe a hólyagodat csak a feje fogja nyomni, de helyette a gyomrod és a bordáidat fogja szétrúgni.Nálam így volt és kint is ilyen örökmozgó:)
Ha nagyon keményedne a hasad vegyél be Magne-B6-ot.Ezt a 36-38 hétig szedheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!