Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes vagyok, az orvosom (14 db)

Kismamik! Kérlek benneteket szmoljuk ki, hány hetes vagyok? ! Az utolsó menszim június 26-án kezdődött, abban meg biztos vagyok, hogy a babám július l5-én fogant. Orvoshoz először augusztus l7-én megyek, mert addig szabin van.

Legjobb válasz: 4 hetes vagy, gratulálok :o) Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2010-04-02 Fogamzás feltételezett ideje: 2009-07-10 Betöltött hét: 4 Hátralévõ napok száma: 246 Trimeszter: elsõ http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator

4 hetes vagy, gratulálok :o) Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2010-04-02 Fogamzás feltételezett ideje: 2009-07-10 Betöltött hét: 4 Hátralévõ napok száma: 246 Trimeszter: elsõ http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
Én is egyidõs vagyok veletek, nekem jún. 30-án volt meg utoljára. Boldog babavárást!!:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, olyan tapasztalatlan vagyok, tele vagyok félelmekkel. Elsõ nagyon tervezett babánk lesz, és 23 éves vagyok. Pár napja aznap amikor meg kellett volna jönnie, nagyon gyengén barnáztam, de azóta elmúlt teljesen, csak annyira félek. Olyan jó, hogy ilyen sokan vagyunk egyidõsek, és olyan jó, hogy ennyi segítõkész tapasztalt kismami is van itt :-) Mindenkinek sok jót kívánok, és szeretettel várom írásaitokat priviben is, hogy a késõbbiekben hogy alakulunk
Én is :)
Én is egy idõs vagyok veletek :) Hát ez nagyon jó!
Akkor egyidõsek lehetünk! Még az orvoshoz is erre az idõpontra jelentkeztem be! Milxen kicsi világ. Jó babavárást.
Menses szerint nézik a dokik, hiába tudod, hogy nem félidõben fogant... De uh alapján fognak úgyis kiírni, amúgy meg a mensessel számolt idõpontokból vonj le 5 napot, az a valós :)
VALÓSZINÛ 4HÉT ÉS 6 NAPOS TERHES VAGY, gratula!!!Aprilis 2-re leszel kiirva kb.
Én is.majdnem.Júni 19.-én jött meg utoljára.
Én már 15 hetes vagyok, nekem is elsõ baba és az elején nekem is nagyon bonyolult volt ez a számolgatás, mert nekem sem akkor fogant a baba, amikor a "hivatalos" peteérésem volt, hanem kb 9 nappal késõbb, úgyhogy az elsõ ultrahangnál megijedtem amikor a doki közölte, hogy mekkora a baba. Rögtön hazaszaladtam és megnéztem, hogy ekkora mérethez mennyi idõ tartozik, és láttam, hogy vagy kicsi az idõhöz képest, vagy nem jó a kalkulátor szerinti számolás. Azóta megnyugodtam, beállt minden. A kalkulátort úgy használom, hogy az utolsó mensim napjához hozzáadok 9 napot, amit kiír, hogy hány hetes vagyok, ahhoz képest nézem, mekkora a baba.(vagyis mekkorának kell lennie) Pontosan úgy fejlõdik, ahogy le van írva. Nagyon jó babavárást! Ne aggódj, belejössz!

Hasba rúgott a másfél éves fiam.26 hetes vagyok. Azóta szúr az oldalam és a derekam. Lehet baj? Orvoshoz kéne mennem?

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp menj el dokihoz, reméljük, hogy nem történt semmi baj, de addig úgyis idegeskednél, a doki talán meg tud nyugtatni.

Szerintem mindenképp menj el dokihoz, reméljük, hogy nem történt semmi baj, de addig úgyis idegeskednél, a doki talán meg tud nyugtatni.

Ma voltam uh. Az orvos azt mondta hogy nagy a baba feje.64 mm.26 hetes vagyok. A papiron az van hogy_:mind a négy kamrában ráterjedő közepes fokú agykamrai tágulat látható. Tapasztalt valaki ilyet? Ez az jelenti hogy vizfejü a picikém?

Kérlek irjatok a sirást nem birom abbahagynu,mert csak holnap kell menni másik gondolom komolyabb uh-ra

Legjobb válasz: szia! fel a fejjel! tudom nehéz,de itt okosat senki nem tud neked mondani,csak majd holnap! de ezelõtt soha nem volt nagyobb a fejmérete a kelleténél?

szia! fel a fejjel! tudom nehéz, de itt okosat senki nem tud neked mondani, csak majd holnap! de ezelõtt soha nem volt nagyobb a fejmérete a kelleténél?
Jajj de jó!!!!! Gratulálok! Boldog, nyugalmas babavárást: 35 hetes kismama :-))))))
A kérdező hozzászólása: Voltam 4d-én.A dr azt mondta nem talált semmiféle agykamratágulatot!!!!A fejében talált, egy kis folyadékot, amit azt mondott bármikor felszivodhat, gyakran elõfordul.Teljessen átnézett mindent kb.másfél óráig vizsgált.Lemért a kamrákat az egyik:7.4 a másik:6.1 azt mondta 10-ig normális az fölött van baj.Szóval most már azért megnyugottam.Kedden megyek sima uh-ra.Igaz az a kis folyadég idegesit, de az orvos megnyugtatott, nem baj.szóval rendben van azt hiszem:) Mindenkinek boldog babavárást és EGÉSZSÉGES BABÁT KIVÁNOK!!!!!!
mit mondtak a 4d?
A kérdező hozzászólása: A védõnövel felhivtuk az orvost aki a mi orvosunk.Õ mondta hogy jövöhéten menjek uh-ra várjak pár napot.Köszönöm a biztatásokat.
Szia! Nincs saját dokid akit fel tudnál hívni, és megkérdezni?
akkor téged a kamrák miatt küld tovább, és nem a fejméret miatt, .mert az valóban megfelelõ! tudom, hogy nehéz, de nyugi! ne idegeskedj! szia! és írd meg mi volt!
A kérdező hozzászólása: a bpd lett 64mm.Megnéztem én is nem nagy!!!De viszont az agykamratágulat csak ott van.Nem kell mennem uh-ra cak jövöhéten:(Addig még lehet hogy meg is örülök!
nem mondott semmit a dokid, hagyott remuldozni?? szegyelje magat!! amugy sok ilyen dolog atmeneti allapot, es magatól rendbejon, nekem a babam agyaban volt ciszta, ami par hetre ra elmult! a doki lehet, hogy majd elkuld magzatviz vetelre, ha felmerul, hogy gond lenne, es lehet cselekedni, ne felj. légy nyugodt, simogasd és beszelj hozza gyakran, és ne gyotrodj, mert az egyikotoknek se jo. (es ird meg, hogy mi volt)
Engem is azzal ijezgettek, h nagy lesz a picurkám feje.Egy kicsit nagyobb 37cm fejátmérövel született, de semmi vész.Azonban a fejem nekem meg a férjemnek sem kicsi.Lehet genetika.A többit amit irtál azt én sem értem.Amugy irhatunk mi itt bármit, igazábol csak akkor fogsz megnyugodni, amikor az orvos megnéz.(tapasztalat)Kitartás neked!puszi
egyáltalán nem mindegy, hogy mi van a 64 mm elé írva! mert 3 rövidítés lehet: 1.:ofd-fej hosszanti átmérõje(homlok és tarkó közt) 2.:hc.: fej kerülete 2.:bpd-fej keresztirányú átmérõje(két halánték közt)
egyáltalán nem nagy. Megnéztem vamennyi magzati mérettáblát, és teljesen normális. Nyugi!
holnap mindenképpen jelentkezz, hogy mi volt az uh-n! tudom, milyen rossz, amikor beparáztatják az embert, és bizonytalanságban tartják. kívánom, hogy holnap csupa jót hallj az orvostól!
http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. ez az oldal szerint meg nem nagy, nézd meg, itt a 26hétre 67mm irtak neked még kisebb is mint nagyobb
a 64 mm elõtt milyen rövidítés van?
Szia! Kitartás! A doki nem mondott semmit?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Viszont kivánok boldog baba várást és sok-sok-sok-sok-sok egészséget!!!


szia! Miért kell fizetni? Nem értem...:)
A kérdező hozzászólása: elvileg ha nem ott szülsz ahová tartozol fizetned kell egy bizonyos korházi költséget
Én Bajcsy kórházba tartozom, de a Margitban szültem, mert ott dolgozik az orvosom. És nem fizettem semmit (6 hete szültem). Akkor szerintem neked sem kell fizetned a MÁV-ban, de a legjobb ha megérdeklõdöd a dokidnál.
Nem kell fizetni, ez egy rémisztgetés. Nálunk Pécsen két szülészet van, elvileg mindenki tartozik valamelyikbe, de teljesen mindegy, mert csak bemész és szülsz. Ott szülsz, ahol akarsz, a kórházi költségeket már kifizetted amikor levonták tõled havonta a TB-t.
Szerintem sem kell fizetni, sõt a kórházi napidíjat is eltörölték már, egyébként a terhesgondozás és a szülés amúgy sem tartozott bele a fizetõs kategóriába. Én 5 hónapja szültem ott ahová NEM tartoztam és nem kellett érte fizetni.

Milyen problémát okozhat a keményedés? Normális, hogy 26 hetesen már van? (Azthiszem) Miből érzem, hogy ez keményedés, és nem a babám feszíti magát, mi a különbség? Nem tudom mit mondjak az orvosomnak, keményedek, vagy csak a baba tolja ki magát?

Legjobb válasz: Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)

Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)
Erre én is kíváncsi vagyok, nekem 24/24 kemény a hasam, ha megfogom vagy enyhén megnyomom. Amikor sokat sétálok, akkor egy ponton állandóan befeszül, fáj is, mintha vakbélgyulladásom lenne - azon a helyen. Nem tudom mire vélni. 22hkm
Én a keményedést úgy írnám le, hogy egy focilabda lesz a hasad helyén, kõkemény az egész. Nekem csomót kellett pihenni, mert elég sok volt már 22 héttõl. Igyál sokat-normálisan, nem erõltetésre gondolok, és ha séta közben keményedsz, vegyél vissza a tempóból. Nekem a dokim elég sokat parázott e miatt, rövidült is mondjuk a méhszájam, de másik doki meg csak legyintett az egészre a rövidüléssel együtt Napi pár midenesetre tuti nem nagy ügy.
A kérdező hozzászólása: Hát a Ti leírásaitok szerint, akkor nekem is keményedésem van, nem a baba játszik velem.Nektek is kellemetlen feszítõ érzés, vagy az már baj, ha olyan?
Elsõ vagyok. Nekem folyamatosan kellemetlen érzés, aminek nem kéne lennie, hiszen a terhesség ennyi idõsen (22.hét) már fájdalmak nélkül jár. Legalábbis doki szerint. Nálam nincs gond, arra fogta, hogy marha erõs hasizmom van, és az fáj, mert nõ a baba, tolja kifele magát, mozog, és az izmaim meg tartják folyamatosan. Nekem még a pocakom is csak hanyatt fekve látszik, állva, ülve, oldalosan egyáltalán nem.
3. vagyok. Mostani kommentedbõl még egy harmadik dologra gondolok. Van egy olyan fajta "érzés" is, amikor folyamatos kellemetlen húzódást érzel, ez a hasad bármely pontján elõfordulhat, nekem leggyakrabban az alhasamnál volt, vagy a mellem alatt. Ilyenkor a méhet tartó szalagok tágulását érzed, és ha a bab hirtelen nagyobb növekedésbe kezd, akkor érezheted. Ez sem keményedés, sem a baba... Hát nehéz így látatlanban megmondani, de majd kiismered z érzéseket biztosan! :o)

Az orvosom azzal riogat, hogy ha ilyen utemben hizok, cukorbeteg leszek.26 hetes terhes vagyok, 11 kilot szedtem fel. Ez tenyleg olyan sok? Lehet, hogy tenyleg cukros leszek?

Legjobb válasz: Én az elsõ terhességem alatt 20 kg-t szedtem fel (45 kg-ról indultam), annak is a nagyrészét az elsõ 2 trimeszterben. Cukrom még a terhelés után is alacsony (!) volt. Vérnyomásom stabil 80/50, vagyis szintén alacsony. Igazából a cukorbetegség veszélye akkor áll fent, ha hajlamod van rá, vagyis a családodban elõfordult már cukorbetegség. Nem a kilók számával növekszik a vércukorszinted, bár tény, hogy erõs genetikai hajlam esetén rizikófaktor lehet a hízás is. Azt nem tudom, hogy hány kilóról indultál, mert ha pl. te is nagyon vékony voltál babavárás elõtt,akkor nem sok a 11 kg (sõt, ennyi minimum kell, hogy normálisan ki tudjál hordani egy gyereket), ha nem voltál olyan vékony az se baj, mert nem egyenletesen híznak a kismamák, én pl. már másfél hónapja megálltam a súlygyarapodásban (39 hetes vagyok). Szóval jól írtad: ez csak riogatás, semmi garancia nincs rá, hogy cukros leszel. :)

Én az elsõ terhességem alatt 20 kg-t szedtem fel (45 kg-ról indultam), annak is a nagyrészét az elsõ 2 trimeszterben. Cukrom még a terhelés után is alacsony (!) volt. Vérnyomásom stabil 80/50, vagyis szintén alacsony. Igazából a cukorbetegség veszélye akkor áll fent, ha hajlamod van rá, vagyis a családodban elõfordult már cukorbetegség. Nem a kilók számával növekszik a vércukorszinted, bár tény, hogy erõs genetikai hajlam esetén rizikófaktor lehet a hízás is. Azt nem tudom, hogy hány kilóról indultál, mert ha pl. te is nagyon vékony voltál babavárás elõtt, akkor nem sok a 11 kg (sõt, ennyi minimum kell, hogy normálisan ki tudjál hordani egy gyereket), ha nem voltál olyan vékony az se baj, mert nem egyenletesen híznak a kismamák, én pl. már másfél hónapja megálltam a súlygyarapodásban (39 hetes vagyok). Szóval jól írtad: ez csak riogatás, semmi garancia nincs rá, hogy cukros leszel. :)
Szia!Nekem 26 kiló jött fel a terhesség alatt, 60 kilóval kezdtem.Cukrom, vizeletem, vérnyomásom, vérképem tökéletes volt, nem vizesedtem.Ráadásul alig ettem, de mégis ennyi jött fel.
Szia, én most 27 hetes vagyok, szerintem ez nem sok!! Èn 52kg-ról indultam, most vagyok 60-cipövel, mindig. A vérnyomásom túl alacsony-minidg és a cukrom is alacsony.. Szerintem is alkati kérdés, de nekem azt mondta a dokim, ez totál normális, mert ebböl csomó víz, baba, stb.Pedig volt, hogy két hét alatt egy kilót híztam.. Boldog babavárást!
Nem feltétlen a hízástól lesz valaki cukorbeteg szerintem. Vagy legalábbis ismerek egy lányt, aki alig hízott néhány kilót, mégis cukros lett terhessége alatt. Ismerek olyat is, aki hízott több mint 20 kilót, és semmi baja nem volt. Én 26.hét körül 10 kiló körül jártam, és nem lettem cukros én se.
enyém is morog neha a sulyom miatt, de amig egeszseges a baba nem érdekel. a cukrossagból annyi igaz, hogyha terhesen cukorbeteg leszel (ami kulonben utana elmulik), akkor esélyes, hogy idõs korodra az leszel, mert hajlamod van rá. de ennek nincs koze a sulyodhoz. a nodoki segitsen abban, amiben tud, hagyja a cukrosságot az endokrinologusra.
26 hetes vagyok. 12-13 kilót híztam. Tegnap derült ki, hogy magas lett a cukrom, pedig orvos engem is óva intett a túlzott evéstõl. Most keményebb diétára fog, s ha ez sem segít, kórház lesz belõle a terhességem végéig. Ne akard ezt! A diétával nincsen semmi baj, nem azt jelenti, hogy nem ehetsz, hanem meg kell válogatni, hogy mit eszel. Felejtsd el a cukrot és a szénhidrátokat drasztikusan csökkentsd, ennyi. Szerintem jobb az óvatosság!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Sajna van hajlamom, de amiota terhes vagyok, jok az eredmenyeim. A kilokkal meg nem tudok mit kezdeni, atlagos testalkatom van, ennyi jott fel eddig, es dietazni nem szandekozom. Boldog babavarast mindenkinek!

26 hetes várandós vagyok, és gondolkoztam azon, hogy el kéne menni egy moziba. Ti voltatok pocakosan moziban? Az orvosom azt mondta, hogy ő nem ellenzi, de nem is tanácsolja a hangos effektek miatt. Tapasztalata valakinek?

26 hetes várandós vagyok, és gondolkoztam azon, hogy el kéne menni egy moziba. Ti voltatok pocakosan moziban? Az orvosom azt mondta, hogy ő nem ellenzi, de nem is tanácsolja a hangos effektek miatt. Tapasztalata valakinek?

Legjobb válasz: Én 11 hetesen akartam menni (Corvin mozi Pesten), ki kellett jönnöm 20 perc után, mert konkrétan megfájdult a hasam és leizzadtam. Tegnap is szerettünk volna menni, de most már megkérdeztük, hogy a mesefilmeket is ilyen hangon adják, mire mondták, hogy igen. Így nem mentünk. Viszont gondolom mozija válogatja, van, ami eleve halkabb, gondolom azzal nagy baj nem lesz, de nekem rossz a tapasztalatom. 20 hkm

Én 11 hetesen akartam menni (Corvin mozi Pesten), ki kellett jönnöm 20 perc után, mert konkrétan megfájdult a hasam és leizzadtam. Tegnap is szerettünk volna menni, de most már megkérdeztük, hogy a mesefilmeket is ilyen hangon adják, mire mondták, hogy igen. Így nem mentünk. Viszont gondolom mozija válogatja, van, ami eleve halkabb, gondolom azzal nagy baj nem lesz, de nekem rossz a tapasztalatom. 20 hkm
Nyugodtan menj el moziba! :) Én a 41. héten voltam :D Titkon azért reméltem, hátha a hangos effektek beindítják... De semmi se történt, annyi, hogy amikor tényleg nagyon hangos volt a film, akkor a babám rugdosott, fészkelõdött, tehát nem aludt... Hanem végig "hallgatta" a filmet.
Nyugodtan menj! Én is voltam, sõt autóversenyen is és semmi gond nem volt! 29 hetesen az esküvõnket csináltam végig! :D
Én a terhességem alatt kb. 15x voltam moziba, és semmi bajom nem volt/lett.
Menj nyugodtan szerintem is- gondolom úgysem valami durva horrorfilmre akarnál beülni :) Amikor én voltam kismama és már a 7. hónap végén, 8. elején járhattam akkor volt premieres a Vámpírok musical- a barátnõm már akkor foglalt jegyet, amikor még nem is tudhatta, hogy kismama vagyok. Elmentünk (ki gondolná, hogy egy színházban valami történhet) Gondolván a pisilésre helyet cseréltem valakivel és egy sor szélén ültem. Az elõadás egy részében a vámpírok kirohangáltak a színfalak mögé és a színházterem különbözõ pontjain bukkantak fel. Hát kettõ akadt az én hátam mögött is. Beleüvöltöttek a fülebe, illetve megfogták a vállamat- nagyon megijedtem, felugrottam, szembe fordultam velük és hangosan rájuk üvöltöttem elõadás közben, hogy "te normális vagy? " :) )))))- mindezt gondolkodás nélkül, ösztönösen. Körülöttem dõltek a nevetéstõl- a színészek meg majd el süllyedtek szégyenükben, mert a félhomályban nem láthatták a nagy hasamat :)
En voltam 2 hete, Brad Pitt zombisat neztem meg, de ahol sejtettem, hogy ijedes lesz, ott becsuktam a szemem. Es ma megyunk, a Tuzgyurut nezzuk. Igaz, meg kis terhes vagyok, par hetes.
Nekem 4 hét múlva esküvõm lesz. 33 hetes leszek, parázok a zenekartól én is. :/
Én járok moziba! Ha jó a zene a filmben, akkor még a baba is élvezi. Hangosabb effekteknél megfogom a hasam hogy nehogy megijedjen. Szerintem õ is élvezi, mivel én is! Szerintem ha nem érzed jól magad közben és félsz, akkor ne menj. Üdv.: 22 hkm

25 hetes ikerterhes vagyok, a laborvizsgálaton magas lett a vasam (9-26-ig normális, nekem 31). Jövő héten megyek az orvosomhoz, de addig is érdekelne, hogy találkozott-e már más is ezzel a problémával. Milyen hatással lehet a magas van a gyerekekre?

Legjobb válasz: A vas értéked nem olyan magas, hogy problémát okozzon. Az extrém magas vas szintek okozhatnak vas lerakódásokat a szervekben, de ez általában egy bizonyos vas-anyagcsere betegségnél fordul elõ. Amúgy a szerum vas szint laboratóriumi meghatározása elég labilis, mert a módszert sok minden befolyásolja. Tehát bizonyos hibaszázalékkal kell számolni. Az orvos ilyenkor azt javasolhatja, ha szedsz vas tartalmú gyógyszert, azt átmenetileg abba kell hagyni.

A vas értéked nem olyan magas, hogy problémát okozzon. Az extrém magas vas szintek okozhatnak vas lerakódásokat a szervekben, de ez általában egy bizonyos vas-anyagcsere betegségnél fordul elõ. Amúgy a szerum vas szint laboratóriumi meghatározása elég labilis, mert a módszert sok minden befolyásolja. Tehát bizonyos hibaszázalékkal kell számolni. Az orvos ilyenkor azt javasolhatja, ha szedsz vas tartalmú gyógyszert, azt átmenetileg abba kell hagyni.
Én pont a múlt héten voltam hematológusnál, mert nagyon "leszívtak" a gyerekek, igencsak vérszegény lettem. Naponta 3x kell szednem az Aktiferrint, 2x a Folsavat, mellé persze a Gravida és a Magne B6. A kontroll már javuló vérképet, és feltöltõdött vasraktárat, valamint sok ún. retikulocitát mutatott, úgy magyarázta a doktornõ, hogy ez azt jelzi, hogy reagál a szervezet a kezelésre, és kifejezetten jó, hogy a vas és retikuocita magasabb a normál tartománynál, és tovább kell ebben a mennyiségben szednem a gyógyszereket. Szóval saját példám alapján nyugtatni tudlak, de persze az orvosod szava lesz a döntõ! Jó egészséget! 20 hetes ikres kismami

26 hetes terhes vagyok. Elég bõ folyásom van kb.2 hete. Nem fáj, meg semmi egyéb panaszom nincs. Menjek ezzel az orvosomhoz, vagy ez normális?

Legjobb válasz: Ha nem bûzös (ez bakteriálisra utalna), akkor nincs. Egyrészt lehet a terhesség miatti folyás is, másrészt gombás.

Ha nem bûzös (ez bakteriálisra utalna), akkor nincs. Egyrészt lehet a terhesség miatti folyás is, másrészt gombás.
Ha annyira boseges, nem gondoltal arra, hogy esetleg a magzatviz szivarog? Csak kerdezem, nem szeretnelek megijeszteni!
Nekem a 19. héttõl kezdõdött, de szerintem normális, legalábbis nálam, azért gondolom így mert már a terhességem elõtt is bõ folyásom volt és semmit nem talált a doki.
Nekem is sajna sok volt, annyira híg és bõ, hogy be voltam én is rezelve sokszor, nem-e a magzatvíz szivárog. De nem. Van, akinél ilyen. Ha meg akarsz nyugodni, említsd meg a dokinak, amikor legközelebb kontrol lesz. Bár gondolom ezt fogja mondani, amit én.

26+5 hetes terhes vagyok. Tegnap voltam orvosnál, 2000 a méhszájam. A több pihenés érdekében Pipolphen nevű gyógyszert kaptam. Másnak is írta ezt fel az orvosa?

És egy kis panaszkodás: eléggé megijesztett minket a doktorn?, szerinte túl kicsi a baba-960gr- és persze a hasam is kicsi, ha nem pihenek többet, befektet a kórházba,stb. Rosszul esett, hogy teljesen rám kente az egészet, mintha nem tennék meg mindent...Amúgy nagyon kedves és jófej n?, csak tényleg megrémisztett és most kicsit mérges vagyok rá.

Legjobb válasz: 27-ik hét körül szokták elérni az egy kilót. Igaz hogy a méhszßáj nem teljesen zárt sem jelnt semmit, ne emelj nehezet ne nyújtozkodj, de nagy baj nem lehet. A baba nagyságát csak kb-ra tudják megmondani, így lehet több vagy kevesebb is. Nekem a 30-ik héten vetette oda a dokinéni hogy nem jó hogy össze húzodik a méhem (ctg) és a baba nyomja a méhszájat meg nyitva egy kicsit a méhszáj, és ha elmegy a mgzatvíz menjek rögtön korházba. Köpni nyelni nem tudtam. de már plusz 3 hét és semmi baj. ès ugyan úgy csinálok mindent. Szerintem eddig is nyomta, mert elötte is mindig lent volt a baba.

27-ik hét körül szokták elérni az egy kilót. Igaz hogy a méhszßáj nem teljesen zárt sem jelnt semmit, ne emelj nehezet ne nyújtozkodj, de nagy baj nem lehet. A baba nagyságát csak kb-ra tudják megmondani, így lehet több vagy kevesebb is. Nekem a 30-ik héten vetette oda a dokinéni hogy nem jó hogy össze húzodik a méhem (ctg) és a baba nyomja a méhszájat meg nyitva egy kicsit a méhszáj, és ha elmegy a mgzatvíz menjek rögtön korházba. Köpni nyelni nem tudtam. de már plusz 3 hét és semmi baj. ès ugyan úgy csinálok mindent. Szerintem eddig is nyomta, mert elötte is mindig lent volt a baba.
A méhszájad zárt, csupán kicsit megrövidült. Ettõl akár még túl is hordhatod a babát. Van, aki eleve ilyen értékkel kezdi a terhességet, sõt közben ki is nyílik a külsõ méhszája. A babád nem kicsi, nem tudom, miért ijesztget az orvosod. különben ilyenkor már a gének szerepe elég agy, a családi vonásol tükrözõdnek a babán is... legfeljebb nem 4 kilóval fog születni, amit gondolom nem bánnál :) ÉS MI VAN AKKOR, HA KICSI A HASAD???? AZ A FONTOS, HOGY A BABÁD MEGFELELÕEN FEJLÕDJÖN... KÜLÖNBEN MÉG MOST KEZDHET ROHAMOSAN NÕNI... nEKEM AZ ELSÕ BABÁVAL 20 HETESEN KEZDETT CSUPÁN LÁTSZANI, DE RUHÁBAN MÉG AKKOR SE... A PICIVEL SE VOLT NAGY HASAM, MIKOR SZÜLNI MENTEM, A NÕVÉREK MEGIJEDTEK, HOGY KORASZÜLÉS... AKKOR VOLTAM 38 HETES... jAJ, BOCSI A cAPS LOCK MIATT!!! Ne idegeskedj, minden rendben van veletek! Pihenj, amennyit csak tudsz!
Nekem kezdettõl fogva 2000, most a 25. héten 2100, az orvos teljesen elégedett volt, nem tiltott el semmitõl, nem kell többet pihennem se. (Persze pihenek, amennyit tudok) A babád mérete teljesen jó, nekem mindig azt mondja, nem kell 4 kilós gyereket szülni. Sztem az értékeid abszolút megfelelõek, lehet, hogy csak rossz napja volt az orvosodnak! Ne aggódj, boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Esetleg valakinek van valamilyen tapasztalata az említett gyógyszerrel?
Én 32 hetes vagyok. Nekem is felírták a Pipolphent nemrég azért, hogy a magnéziummal együtt szedjem napi 2x1-et. Én is nyílok, keményedek. A Pipolphen egy nyugtató-altató gyógyszer. Namármost én úgy döntöttem, hogy mivel van három gyermekem és napközben kocsit is vezetek, ezért a nappali gyógyszert nem veszem be mert totál kiüti az embert, álmos leszel és kótyagos.Az estit viszont beveszem, így legalább nyugodtan tudok aludni.Eddíg semmi panaszom a gyógyszerrel. A szülésznõm is annyit mondott, hogy a nappali adagot felejtsem el, az estit bevehetem ha akarom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Kitartást a gyerekekhez!:) Mindenkinek szép babavárást!
Nekem is felírták a gyógyszert. Annyi panaszom van rá, hogy ha beveszem, akkor végigalszom a napot. Ezért nem is nagyon szedem...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!