Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes vagyok, az (111 db)

26 hetes vagyok, azt már tudom hogy a 35-36. héten befektetnek, (ha csak nem előbb)! Nagyon korai most vásárolni?

Nyugodtabb lennék ha legalább meg lenne minden és nem mással kellene bevásároltatnom. Csak nem tudom, hogy nagyon korai e?

Legjobb válasz: Én kb. 10 hetesen vettem meg a pelenkázóasztalt és a kiságyat, mert akkor találtam akciósat, nekem tetszõt. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, ha van kedved hozzá, segít a ráhangolódásban. Fõleg, hogy be kell elõbb feküdnöd - a mosásra, vasalásra is kell azért idõt hagyni, meg arra, hogy az embernek még ezer apróság az eszébe jusson a ruhatárral, gyerekszobával, apróságokkal kapcsolatban.

Én kb. 10 hetesen vettem meg a pelenkázóasztalt és a kiságyat, mert akkor találtam akciósat, nekem tetszõt. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, ha van kedved hozzá, segít a ráhangolódásban. Fõleg, hogy be kell elõbb feküdnöd - a mosásra, vasalásra is kell azért idõt hagyni, meg arra, hogy az embernek még ezer apróság az eszébe jusson a ruhatárral, gyerekszobával, apróságokkal kapcsolatban.
Szia! Nyugodtan vásárolj amíg az embert nem "akadályozza" a nagy poci meg a lábfájás és dagadás! Én 25 hetes vagyok és szinte majdnem mindene megvan igaz kaptam innen-onnan de vettem is! Élvezd ki a helyzetet olyan sok szép baba holmi van!
Szia, én 27 hetes ikres kismama vagyok és a héten vettem meg elég sok mindent.(kiságy, cumisüvegek, ruhák...) Gondolván arra hogy biztos hogy rövidesen befektetnek majd, meghát már egyre nehezebb lesz mászkálni nekem is. Pl a babakocsi már ki van nézve de még nem vettük meg, azt már a férjem egyedül is eltudja hozni ha megszületnek a bébik. Szerintem olyan dolgot vegyél meg amit másra nem bíznál. Nem korai. Boldog babavárást! :) )
Mért lenne korai, innen is csak repülni fog az idõ.Én áldom az eget, hogy megvettünk mindent kb a32hétig , mert most már olyan a bokám mint egy elefánttél, zsibbad a jobb kezem állandóan, és alig bírok menni már.Megrövidült a méhnyak a 32héten gyógyszert kell szedjek, hogy bennt maradjon még-szerencsére a jöv.héttõl elhagyhatom.Na de ezeket én sem kalkuláltam, már nem is bírnék úgy mászkálni mint mikor megvettük a cuccokat neki és nem beszélve arról, hogy jobb aza tudat, hogy el van neki minden készítve és nem apára marad minden..nem is tudná mit kell tenni.A másik , nem egy barátnõm járt úgy, hogy addig babonáskodott még bekerült szülni és a férje kapkodott, hogy mit vegyen, persze , hogy nem olyat vett amilyet a lány akart..de akkor már mindegy.Szval, nyugodtan vedd meg, nem beszélve arról, hogy anyagilag is könnyebb ha fokozatosan vásároltok mint ha rögtön mindent egyszerre.36hetes kismama
Egy barátnõm úgy járt, hogy halogatta a vásárlást, mondván, ráér még, aztán veszélyeztetett lett, be kellett feküdnie és végül semmit se tudott megvenni, mindent a férje szerzett be. Én ezt nem akartam kockáztatni, bár teljességgel alkalmas arra a párom, hogy elmenjen vásárolni, ha kell, de szerintem akkora élmény bevásárolni egy kisbabának, hogy nem érdemes kihagyni! Szóval vásárolj nyugodtan, itt az ideje!
Ha nem vagy babonás akkor egyáltalán nem korai, nyugodtan vegyetek meg mindent.

26 hetes vagyok az hány hónap?

Legjobb válasz: Én mindig naptól napig számoltam. Az utolsó menstruációmtól számoltam. PL. Ha valaki 2012. július 24-én menstruált utoljára, akkor aug. 24-ig-1. hónap, szept.24-ig 2. hónap, október 24-ig 3. hónap stb...Így kijön a 9 hónap, mivel a hónapok általában 4 hét és pár naposak. :)

Én mindig naptól napig számoltam. Az utolsó menstruációmtól számoltam. PL. Ha valaki 2012. július 24-én menstruált utoljára, akkor aug. 24-ig-1. hónap, szept.24-ig 2. hónap, október 24-ig 3. hónap stb...Így kijön a 9 hónap, mivel a hónapok általában 4 hét és pár naposak. :)
Én is az utolsó 03.06-i vérzéshez számolom, tehát most október 6. töltöm be a 7. hónapot.
Egy hónap az négy hét? Na ne már! Számolj már utána! Ezek szerint egy év 13 hónapból áll? (52 hét)
Ezek szerint minden könyv hülyeséget ír, mikor azt írja, hogy a terhesség 9 hónap? Hiszen az elõzõ hozzászólás szerint 10 hónap x 28 nap =40 hét * 7 nap
És mivel nekem 23 naposak a ciklusaim, ezért nekem 12 hónapos lesz a terhességem? :) )))
Mivel egy hónap az négy hét, akkor az hat hónap és valami.
A terhességi hónapok 28 napból állnak. Mivel a menstruációs ciklusból számolják a szülés várható idejét, így (és az átlag ciklus 28 nap)az orvosok holdhónapokban számolnak. Nem a klasszikus Gergely-naptárban szereplõ hónapokat kell érteni, bár így bizonyos értelemben a 40 hetes terhesség majdnem 10 hónap.
Elvileg így van 1hónap: 4ik hétig 2 hónap: 4-8hétig 3hónap: 8-12hétig 4hónap: 12-16hétig 5hónap: 16-20hétig 6hónap: 20-24hétig 7hónap: 24-28hétig 8hónap: 28-32hétig 9hónap: 32-36hátig 10hónap: 36-40hétig
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásokat, de legfõbb képpen az utolsónak! Mondjuk én 4, 5 héttel számolok, mert ahogy páran írták 1 hónap 4hét és pár nap. De a 4, 5hét se pontos. De mindegy lényeg, hogy már a felén bõségesen túl vagyunk. A párommal már nagyon várjuk a kis születendõ lurkót!
Köszi :-)

Szerintetek mikorra várhatom? Doki azt mondta hogy még csak 26 hetes vagyok uh alapján de a védőnőm meg a másik doki szerint meg 28 hetes? Mensi szerint 28 hetes? !

Legjobb válasz: A fiam mensi szerint május 15-én kellett volna szülessen, de minden uh. május 26-ra mutatta, kisebb volt 11 nappal. Végül május 19-én született. Az meg, hogy mikorra várhatod, senki nem tudja neked megmondani. A 28 hetesnek megfelelõ 28 hetes gyerek is jöhet két héttel késõbb, meg a kisebb baba is jöhet elõbb. A gyerek akkor bújik ki, amikor elérkezettnek látja az idõt a megszületésre, nem foglalkozik se a doki véleményével, se az uh méretekkel, se az utolsó menstruációddal. Úgyhogy majd jön, ha akar.

A fiam mensi szerint május 15-én kellett volna szülessen, de minden uh. május 26-ra mutatta, kisebb volt 11 nappal. Végül május 19-én született. Az meg, hogy mikorra várhatod, senki nem tudja neked megmondani. A 28 hetesnek megfelelõ 28 hetes gyerek is jöhet két héttel késõbb, meg a kisebb baba is jöhet elõbb. A gyerek akkor bújik ki, amikor elérkezettnek látja az idõt a megszületésre, nem foglalkozik se a doki véleményével, se az uh méretekkel, se az utolsó menstruációddal. Úgyhogy majd jön, ha akar.
Nekem sem számolták pnotosan. 38. hétre születtek mindketten.
Valószínûleg a baba méretei 26 hetesnek felelnek meg. Két héttel a kiírás utánra várható ez alapján, aztán ez sok mindentõl függ, a baba lehet úgy gondolja mégis, h 38.hétre megszületik. Amikor jönni akar akkor úgyis jönni fog.

26 hetes vagyok, pár napja érzem hogy fáj a farcsontom, főleg fekvés után ha kimászok az ágyból, Ez normális ilyenkor?

Legjobb válasz: nekem 12 hetes kortól van ugyanez a problémám,ami azóta sokkal rosszabb lett.tehát normális.sajnos. 26 hetes km

nekem 12 hetes kortól van ugyanez a problémám, ami azóta sokkal rosszabb lett.tehát normális.sajnos. 26 hetes km
A masszírozásnak számtalan elõnye van a terhesség során, csökkenti a fájdalmat, helyreteszi a szokatlanul terhelt izmokat, segít felkészülni a szülésre, segíthet megelõzni a terhességi csíkokat, lehet vele csökkenteni a láb ödémásodását stb. Alapszinten az is jó, ha valakit a férje megmasszíroz, szakszerû masszázsért pedig érdemes gyógymasszõrhöz fordulni. (Mondjuk e-mailben.) A masszázs a szülés után is hasznos, segíti a regenerációt, illetve enyhíti a szoptatás miatti hát- és derékfájdalmat. Gyógymasszõr :-)
Nekem is fáj már 3-4 hete. Tágul a medencénk, készül a szülésre--> teljesen normális. Csak a maszírozás válik be. Illetve vmi illóolajról is hallottam, de többet nem tudok róla.
Nekem is fáj már pár hete, most 27 hetes vagyok. A masszirozás jó ötlet, nekem is szokta masszirozni a férjem, olyan jól esik. De amint az elõbbi hozzászoló is irta, még mennyi mindenünk fog fájni...
És még hogy fog fájni mindened minden reggel, minden alvásnál...:) Boldog babavárást! 38hetes
Masszíroztassátok meg apucival.
Szia! Örülök, hogy ezt írtad. Én ma töltöttem a 27. hetet, két napja nekem is fáj. Azt gondoltam, biztos sokat ültem a számítógép elõtt... Akkor úgy látszik, ez is a babavárás velejárója.
Nem tudom, hogy normalis -e, de nekem is volt ilyen panaszom! Szerintem ne aggodj, semmi komoly.
A kérdező hozzászólása: köszi Lányok, megnyugodtam hogy ez is valószinú nem komoly dolog, akkor nem agyalok rajta:-))))Boldog babavárást kivánok !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!A masszázs jó ötlet, csak az én férjem nem nagyon tud, illetve hamar abbahagyja, ennyi elég is alapon:-)Boldog baba várást kivánok mindenkinek!
jé, akkor ne csak az én párom ilyen??2 perc után abbahgyja, mikor már kezdene jó lenni, azzal az indokkal, hogy hamar begörcsölnek az ujjai, meg elfárad meg ilyenek.na hát a pasii már csak ilyenek.
Én azért írtam (fenti gyógymasszõr), mert jól értek hozzá, és nem fáradok el. Van e-mailem. :-)

26 hetes vagyok, tegnap voltam UH-n, a doki azt mondta, hogy még nem szállt le a babám heréje a hasüregből. Ez nagy baj? Van még esély, hogy leszáll neki?

Legjobb válasz: Én örülnék, ha 26 hetesen, azt megtudnám, hogy lányom vagy fiam lesz!!! Bocsi, tudom hogy ezzel nem segítettem sokat. De szerintem még van ideje rá! :)

Én örülnék, ha 26 hetesen, azt megtudnám, hogy lányom vagy fiam lesz!!! Bocsi, tudom hogy ezzel nem segítettem sokat. De szerintem még van ideje rá! :)
Az az oldal, amit én használtam a magzatfejlõdés követésére, azt írja, hogy a 32. héten száll le a kisfiúk heréje. Ne aggódj, még van ideje bõven!
igaza van az utolsó válaszadónak miszerint a 32.hétben! 33 hetessen voltam uh-án ott látta a doki hogy kisfiú és leszállt a zacsi .úgyhogy ne aggódj mert ideje van még bõven!és ha véletlen nem szállna le akkor születés után is tudnak rajta segíteni és ez a lényeg.nem lesz semmi baj!csak pozitívan!
Szia! Én is így vagyok, mint az elõzõ válaszadó :-( De azt biztosan tudom, hogy van még ideje. Elvileg, ha a születéstõl számított 1-2 éven belül nem száll le, akkor szoktak mûteni, vagy hormont adni. Ne aggódj! 26 hetes kisanya

Kinek mekkora volt a babája 26 hetesen? Nekem azt mondták h 25 hetesnek felel meg de egy hét ide vagy oda nem számit! Ugyis az utcsó honapban nől meg!

Legjobb válasz: szia, nekem a buksija nagyobb volt a 24 hetesen, kb. 25+4 naposnak felelt meg. Egyáltalán nem baj. A többi kb 24 hetes volt. Eltérések mindig vannak, nem ez számít kizárólag, lehet, hogy tényleg inkább 25 hetes vagy... A lényeg, hogy egészséges legyen, és nem csak ezen értékek alapján állapítják meg.

szia, nekem a buksija nagyobb volt a 24 hetesen, kb. 25+4 naposnak felelt meg. Egyáltalán nem baj. A többi kb 24 hetes volt. Eltérések mindig vannak, nem ez számít kizárólag, lehet, hogy tényleg inkább 25 hetes vagy... A lényeg, hogy egészséges legyen, és nem csak ezen értékek alapján állapítják meg.
Nálam is a buksi a 26. héten majdnem a 28 hetesnek felelt meg, de azt mondta az orvos ne aggódjak, úgyhogy nem teszem. Az a lényeg, hogy mire kibújik minden rendben legyen! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat szerintem is az számit h egészséges legyen nem az h 4 kg fölött szülessen.Hálistennek minden rendben találtak amugy nála.

Kaptam egy szívhang figyelő készüléket (26 hetes vagyok) nagyon jó! 140 körül mér mindig vagy kicsit felette vagy kicsit alatta! Az jó? Vagy ijedjek meg?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy 120-160 között normális. Lehet 160 felett is, ha épp mocorog. A mozi meg nem árt, persze ilyenkor már nem jó nagyon félõs filmeket nézni, mert a baba is érzi, ha rettegsz. Én is voltam még a héten moziban. :) 37 hetes kismami

Én úgy tudom, hogy 120-160 között normális. Lehet 160 felett is, ha épp mocorog. A mozi meg nem árt, persze ilyenkor már nem jó nagyon félõs filmeket nézni, mert a baba is érzi, ha rettegsz. Én is voltam még a héten moziban. :) 37 hetes kismami
Teljesen normális a 140 körüli érték. Mi nagyon szerettünk hallgatózni, de csak rövid ideig, nehogy zavarjuk a manót. Még most, a 31. héten is használtam, amikor úgy éreztem befordult, meghallgattam, hogy most már máshol hallom a szívverését. Igazam lett. Használj a pocidra vizet vagy olajat, akkor élesebben hallod. Jó hallgatózást!
Megkérdezhetem milyen szívhang figyelõd van?És hogyan tudod megmérni mennyit ver a pici szive?Vagy kimutatja a gép?
Megkérdezhete hol lehet ilyet venni?
Én már 37 hetes vagyok Bács-Kiskun megyébõl, de igazából a barátnõmet érdekelné a dolog õ 20 hetes kismama!Igaz én is néha meghallgatnám a szívhangot, mert a múltkori ctg-n egy kicsit többet vert a baba szíve/150-180között/de gondolom ha ez akkora baj lett volna ugy is benttartottak volna!Én azóta úgy próbálkozom a szívhangfigyeléssel, hogy a párom odateszi a fülét a pocimhoz én elindítom a stoppert és 1percig számolja az ütéseket.Nem tudom ez így mennyit ér, de így itthon mindíg 135-160között van a szívverés ami normális!Lehet a kórházban az volt a baj hogy nagyon bunkó volt a szülésznõ és felidegesítettem magam rajta amit ugye a baba is érez!
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés!Tegnap moziban voltunk, az okozhatott bajt a babának?
A kérdező hozzászólása: Szia!Kiirja hogy milyen érték!a neve:MAS baby watcher
A kérdező hozzászólása: Én ugy kaptam:) , de ha jol tudom ausztriába vették?Te hány hetes vagy, és milyen megyében laksz?

Most akkor pontosan hányadik héten érdemes 4 D-re menni? Most vagyok 26 hetes doki azt mondta, hogy kb 29 centi, 800 gramm (múlt hét csüt-ön mondta, ma töltöttem a 26. hetet)

Mert mindenhol mást olvasok,Els?zör azt olvastam 28-32-ig érdemes.Aztán azt hogy 30. héten már túl nagy.

Legjobb válasz: Szia! Mehetsz!:) A 27.héttõl ajánlott a "látvány" miatt. :)

Szia! Mehetsz!:) A 27.héttõl ajánlott a "látvány" miatt. :)
Én a 31. héten voltam másodjára, de nekem kicsi volt a lányom. Mi mindent jól láttunk. Sztem 29.-30. héten menj!
Már most is mehetsz, lényegében a 12.héttõl folyamatosan érdemes minden életszakasz más és más, de a 28-30.hét is jó, mert akkor már ki van kerekedve az arca, a vonásai nem sokkal másabb, mint amilyen lesz a születéskor.Nekem a doki a 28-30.hetet mondta. Az elsõ gyermekemet a 24.héten néztük nagyon cuki volt de a párom nem sokat vett ki belõle.
A kérdező hozzászólása: Na pont ez az, azt akarom hogy a férjem sokat vegyen ki belõle, mert míg én a 2d-sen is egész jól látok, õ nem, és magamnak is, de fõleg neki szeretném az élményt.A másik meg hogy egy alkalmat engedhetünk meg anyagilag, tehát ezért fontos, hogy mikor lesz a legjobb menni.
SZia, én múlthéten voltam a 28.héten. Kis husika volt már. Ha gondolod küldök fotót, és eldöntöd, hogy elmentek-e.
A kérdező hozzászólása: aha kérlek küldj, tudsz priviben
Én szerdán megyek.Megkérdeztem a 12 héttõl bármikor lehet én most a 18. héten vagyok állitólag ez az idõpont azért jo mert genetikai szürést és a baba nemét is megcsinálják illetve megmondják.Innen kezdve bármikor lehet menni nekem ezt mondták!

Éjjel és reggel alig birok kimászni az ágyból, annyira fáj a csípőm, keresztcsontom - 26 hetes vagyok, mit tehetek ellene?

sziasztok! 26 hetes terhes vagyok, egyébként semmi panaszom nincs. és nem is lenne, ha éjjel az egyéves fiamhoz nem kellene többször is felkelni, mert ilyenkor alig birok kimászni az ágyból, úgy fáj a medencém, a keresztcsontom, csíp?m. ha ki is kell vennem a kiságyból, úgy érzem, félig belehalok.

Legjobb válasz: Velem is ez a helyzet reggelente. Valamicskét segít, ha kispárnát teszek a combjaim közé az alváshoz. Igaz, amikor egyik oldalamról a másikra fordulok kicsit macerás, de ilyenkor amúgy is felébredek és a bébit is "átpakolom" a másik oldalamra:) De arra én is kíváncsi vagyok, konkrétan mitõl lehet ez, nappal nekem is "bejáródik". 30 hetes km

Velem is ez a helyzet reggelente. Valamicskét segít, ha kispárnát teszek a combjaim közé az alváshoz. Igaz, amikor egyik oldalamról a másikra fordulok kicsit macerás, de ilyenkor amúgy is felébredek és a bébit is "átpakolom" a másik oldalamra:) De arra én is kíváncsi vagyok, konkrétan mitõl lehet ez, nappal nekem is "bejáródik". 30 hetes km
Szia! Én is ettõl szenvedek már pár hete. Reggel nem is bírok 7 óra után ágyban maradni a fájdalomtól. Már vettem szoptatós párnát, de az sem segít, csak pakolgatom magam éjjelente, de a fájdalom újra és újra utolér reggelente. Aztán nappal semmi bajom sincs. Engem is érdekelne, hogy mitõl van ez!
Nekem is pont akkor kezdõdött, most 34. hetes vagyok és alig tudok kimászni éjjel a wc-re és egy kis mozgással berázódik reggel.Szerencsére a kislányom már 3 éves és jól alszik hozzá nem kell már felkelni, de valamit jó lenne ha lehetne tenni ellene.
A kérdező hozzászólása: Köszi! látom, nem vagy egyedül a problémával :) az elõzõ terhességemnél is volt ilyen gondom, de tudjátok, ki emlékszik mér arra?! :) majd ezen is túlleszünk! mindenkinek jó egészséget!

Kismamik! Kérlek benneteket szmoljuk ki, hány hetes vagyok? ! Az utolsó menszim június 26-án kezdődött, abban meg biztos vagyok, hogy a babám július l5-én fogant. Orvoshoz először augusztus l7-én megyek, mert addig szabin van.

Legjobb válasz: 4 hetes vagy, gratulálok :o) Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2010-04-02 Fogamzás feltételezett ideje: 2009-07-10 Betöltött hét: 4 Hátralévõ napok száma: 246 Trimeszter: elsõ http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator

4 hetes vagy, gratulálok :o) Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2010-04-02 Fogamzás feltételezett ideje: 2009-07-10 Betöltött hét: 4 Hátralévõ napok száma: 246 Trimeszter: elsõ http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
Én is egyidõs vagyok veletek, nekem jún. 30-án volt meg utoljára. Boldog babavárást!!:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, olyan tapasztalatlan vagyok, tele vagyok félelmekkel. Elsõ nagyon tervezett babánk lesz, és 23 éves vagyok. Pár napja aznap amikor meg kellett volna jönnie, nagyon gyengén barnáztam, de azóta elmúlt teljesen, csak annyira félek. Olyan jó, hogy ilyen sokan vagyunk egyidõsek, és olyan jó, hogy ennyi segítõkész tapasztalt kismami is van itt :-) Mindenkinek sok jót kívánok, és szeretettel várom írásaitokat priviben is, hogy a késõbbiekben hogy alakulunk
Én is :)
Én is egy idõs vagyok veletek :) Hát ez nagyon jó!
Akkor egyidõsek lehetünk! Még az orvoshoz is erre az idõpontra jelentkeztem be! Milxen kicsi világ. Jó babavárást.
Menses szerint nézik a dokik, hiába tudod, hogy nem félidõben fogant... De uh alapján fognak úgyis kiírni, amúgy meg a mensessel számolt idõpontokból vonj le 5 napot, az a valós :)
VALÓSZINÛ 4HÉT ÉS 6 NAPOS TERHES VAGY, gratula!!!Aprilis 2-re leszel kiirva kb.
Én is.majdnem.Júni 19.-én jött meg utoljára.
Én már 15 hetes vagyok, nekem is elsõ baba és az elején nekem is nagyon bonyolult volt ez a számolgatás, mert nekem sem akkor fogant a baba, amikor a "hivatalos" peteérésem volt, hanem kb 9 nappal késõbb, úgyhogy az elsõ ultrahangnál megijedtem amikor a doki közölte, hogy mekkora a baba. Rögtön hazaszaladtam és megnéztem, hogy ekkora mérethez mennyi idõ tartozik, és láttam, hogy vagy kicsi az idõhöz képest, vagy nem jó a kalkulátor szerinti számolás. Azóta megnyugodtam, beállt minden. A kalkulátort úgy használom, hogy az utolsó mensim napjához hozzáadok 9 napot, amit kiír, hogy hány hetes vagyok, ahhoz képest nézem, mekkora a baba.(vagyis mekkorának kell lennie) Pontosan úgy fejlõdik, ahogy le van írva. Nagyon jó babavárást! Ne aggódj, belejössz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!