Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes vagyok, alig (10 db)

Éjjel és reggel alig birok kimászni az ágyból, annyira fáj a csípőm, keresztcsontom - 26 hetes vagyok, mit tehetek ellene?

sziasztok! 26 hetes terhes vagyok, egyébként semmi panaszom nincs. és nem is lenne, ha éjjel az egyéves fiamhoz nem kellene többször is felkelni, mert ilyenkor alig birok kimászni az ágyból, úgy fáj a medencém, a keresztcsontom, csíp?m. ha ki is kell vennem a kiságyból, úgy érzem, félig belehalok.

Legjobb válasz: Velem is ez a helyzet reggelente. Valamicskét segít, ha kispárnát teszek a combjaim közé az alváshoz. Igaz, amikor egyik oldalamról a másikra fordulok kicsit macerás, de ilyenkor amúgy is felébredek és a bébit is "átpakolom" a másik oldalamra:) De arra én is kíváncsi vagyok, konkrétan mitõl lehet ez, nappal nekem is "bejáródik". 30 hetes km

Velem is ez a helyzet reggelente. Valamicskét segít, ha kispárnát teszek a combjaim közé az alváshoz. Igaz, amikor egyik oldalamról a másikra fordulok kicsit macerás, de ilyenkor amúgy is felébredek és a bébit is "átpakolom" a másik oldalamra:) De arra én is kíváncsi vagyok, konkrétan mitõl lehet ez, nappal nekem is "bejáródik". 30 hetes km
Szia! Én is ettõl szenvedek már pár hete. Reggel nem is bírok 7 óra után ágyban maradni a fájdalomtól. Már vettem szoptatós párnát, de az sem segít, csak pakolgatom magam éjjelente, de a fájdalom újra és újra utolér reggelente. Aztán nappal semmi bajom sincs. Engem is érdekelne, hogy mitõl van ez!
Nekem is pont akkor kezdõdött, most 34. hetes vagyok és alig tudok kimászni éjjel a wc-re és egy kis mozgással berázódik reggel.Szerencsére a kislányom már 3 éves és jól alszik hozzá nem kell már felkelni, de valamit jó lenne ha lehetne tenni ellene.
A kérdező hozzászólása: Köszi! látom, nem vagy egyedül a problémával :) az elõzõ terhességemnél is volt ilyen gondom, de tudjátok, ki emlékszik mér arra?! :) majd ezen is túlleszünk! mindenkinek jó egészséget!

Éjszaka alig tudtam megfordulni, úgy fájt a csípőm. Mitől lehetett? 26 hetes vagyok

Legjobb válasz: Ahogy nõ a baba egyre nagyobb nyomás van a csípõdön és a medencéd ehhez alkalmazkodva tágul,ami sokszor fáj.Próbálj az oldaladon feküdni éjszaka a térdeid közé tegyél kemény párnát vagy szoptatós párnát,ha húzódik a hasad az alá is rakhatsz 1 laposat,ami kicsit megtartja így nem fognak húzódni a méhet tartó oldalszalagok.Nyújtás:térdelj le úgy hogy a hasad kényelmesen elférjena lábaid körött.A két tenyered lassan csúsztasd a talajon elõre.Másik:ülj a földre,tedd szét a lábad,majd tedd össze a 2 talpat és így fogd meg a bokáidat.Húzd öket közelebb a kezeddel és maradj így,amíg kényelmes.Pihenés,majd újra.Nyújtásnál figyelj rá,hogy mindíg lassú mozdulatokat csinálj,hehogy megsérüljön az izom vagy az izület.

Ahogy nõ a baba egyre nagyobb nyomás van a csípõdön és a medencéd ehhez alkalmazkodva tágul, ami sokszor fáj.Próbálj az oldaladon feküdni éjszaka a térdeid közé tegyél kemény párnát vagy szoptatós párnát, ha húzódik a hasad az alá is rakhatsz 1 laposat, ami kicsit megtartja így nem fognak húzódni a méhet tartó oldalszalagok.Nyújtás:térdelj le úgy hogy a hasad kényelmesen elférjena lábaid körött.A két tenyered lassan csúsztasd a talajon elõre.Másik:ülj a földre, tedd szét a lábad, majd tedd össze a 2 talpat és így fogd meg a bokáidat.Húzd öket közelebb a kezeddel és maradj így, amíg kényelmes.Pihenés, majd újra.Nyújtásnál figyelj rá, hogy mindíg lassú mozdulatokat csinálj, hehogy megsérüljön az izom vagy az izület.
Mert valószínû már befordult, azért érzed lent:D Gratulálok!!!Örülj neki!!!
Befordult azt jelenti már fejjel lefelé van.Nekem nem fordult még be.A köldököm körül van a feje, arca elött a keze lába, és sûrûn érzem lent mozogni.Teljesen lent.
A kérdező hozzászólása: nem akarok tudatlannak lenni de az mit jelent, hogy befordult??????és ha igy van akkor ehez még nincs kicsit korán??????
Én is sokáig így voltam. Teljesen lefúrta magát. Olyan volt, mintha teljesen a nunómnál kaparászna. Szar érzés volt. :) Ma már 33 hetes vagyok, de még sokszor lefúrja magát, nagyon ritka ha feljön. De még nincs befordulva.
Én 29 hetes vagyok. Nekem is fõleg lent mozog. Be van fordulva, vagyis koponyatatásban van. Valószínûleg a kezeivel kalimpál odalent, de a lábát szoktam néha érezni az oldalamban, de az sincs túl fent. Tehát nem nyomja a gyomrom, meg a bordám ahogy mások mondják. Boldog babavárást!

Akartam felkelni az ágyból és olyan fájdalom hasított a hasam aljába mintha leszakadt volna egy izmom azóta semmi létezik hogy nehéz a baba és a méhizomzat rándult meg a rossz mozdulattól? 26 hetes vagyok

Legjobb válasz: Azt nem tudom neked megmondani, hogy a méhizom megrándulhat-e, de nagyon-nagyon vigyázz ezentúl. Nekem is csak hasonló mozdulatom volt és emiatt bevérzés lett a placentámon, amitõl le is vált a fele. És nem emeltem, nem cipekedtem, nem volt balesetem, nem gurultam le a lépcsõn: csak rosszul álltam fel. Ha még mindig van fájdalmad, keményedik a méhed, vagy úgy érzed, hogy baj lehet, akkor irány a kórház, ha azóta elmúlt, akkor valószínûleg csak rándulás, viszont nagyon-nagyon vigyázz ezentúl!

Azt nem tudom neked megmondani, hogy a méhizom megrándulhat-e, de nagyon-nagyon vigyázz ezentúl. Nekem is csak hasonló mozdulatom volt és emiatt bevérzés lett a placentámon, amitõl le is vált a fele. És nem emeltem, nem cipekedtem, nem volt balesetem, nem gurultam le a lépcsõn: csak rosszul álltam fel. Ha még mindig van fájdalmad, keményedik a méhed, vagy úgy érzed, hogy baj lehet, akkor irány a kórház, ha azóta elmúlt, akkor valószínûleg csak rándulás, viszont nagyon-nagyon vigyázz ezentúl!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a válaszodat abban a pillanatban megfogadtam hogy mostantól úgy közlekedem mintha hímestojáson járnék Remélem nem a placenta mert a méhszájon van és akkor nagy lenne a baj de azóta semmi picit még érzékeny a helye de nem vészes! Köszi Szia
tényleg nagyon óvatosnak kell lenned! de valószinû, hogy a méhtartó szalag feszült meg.Én csak oldal helyzetbõl tudok felülni, ugy a karomra támadszkodva kb. a 16. héttõl. UH-on ill. a vizsgálószékrõl csak az orvos segitségével tudok felkellni, met olyat belehasit afájdalom a jobb oldalamba, hogy alig birok kiegyenesedni. a védõnõ is azt a tanácsot adta, hogy "csak öregesen, minden mozdulatot megfontolni".igy elég jól el lehet kerülni az ilyen hasitó fájdalmakat. 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm a választ még mindig érzem egy picit a rándulást de nem vészes hát az elmúlt pár órában én is úgy mozdultam mint az öregek! :) Boldog baba várást!

26 hetes vagyok. Fájdogál a hasam, és megjön érzésem van. Ez normális? Mitől lehet? Ja, és nagy ritkán ( a héten kb.3-4 alkalommal) szúrt, de csak 1 pillanatra a hasam alja.

Régebben is, minden nap fájt, évek óta. Most viszont idegesít a kicsi miatt. A hasam nem kemény, és nem vérzek.Ja, és egy kis kocsonyás anyagot is észrevettem délel?tt. Ilyen volt már hónapokkal ezel?tt is. 2 hete nézett meg a doki, nem talált semmit.

Legjobb válasz: Ne aggódj,ezt sokan érezzük!(enyhe mensi szerû fájdalom?)Attól van,hogy nõ a pocid.Két három nap alatt elmúlik,pár hét múlva megint elõjön.Nálam legalábbis így volt.A szurkálás,a méhfüggesztõ szalagok nyúlása,ez is normális.Ja,és a magnézium sokat segít ilyenkor,na meg persze a pihi. 3.babós 35h kismami

Ne aggódj, ezt sokan érezzük!(enyhe mensi szerû fájdalom?)Attól van, hogy nõ a pocid.Két három nap alatt elmúlik, pár hét múlva megint elõjön.Nálam legalábbis így volt.A szurkálás, a méhfüggesztõ szalagok nyúlása, ez is normális.Ja, és a magnézium sokat segít ilyenkor, na meg persze a pihi. 3.babós 35h kismami
Az elõzõ vagyok A nyálkás valami nem a nyákdugó volt, hanem hüvelyváladék.Néha még kocsonyás állagú is lehet. Onnan tudod, hogy nem nyákdugó, hogy kevés és vagy fehér, vagy átlátszó.A nyákdugó nagyobb mennyiségû és ritkán tiszta(vagy barnás, vagy véres általában).
A kérdező hozzászólása: köszi!!!!
Minden teljesen természetes nálad, és ilyen lesz még. Fontos, hogy ne ijedj meg tõle! Komolyabb görcsölés és vérzés az, ami veszélyt jelezhet, minden más okés. :)
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor nem nyákdugó? Az az igazság, hogy nekem régen is volt néha, akkor megnyugodhatok... Azt hiszem, egy kicsit túllihegem a dolgot.. De ha már most ilyen vagyok, mi lesz, ha meglesz a baba????
A kérdező hozzászólása: Ja, még valami: A hüvelyben érzett szúrás normális? Mitõl lehet? Megfázás, vagy együttlét után is elõjöhet, vagy a gyerek miatt? Nekem máskor is volt...

26 hetes kismama vagyok. Egyik percről a másikra úgy érzem a wc-ig sem jutok el. Aztán meg alig pisilek, az is csak lassan "csurog". Más is van így ezzel? 26 hetes kismama

Legjobb válasz: Igen, a babád épp nyomja a hólyagodat, ez teljesen természetes. Én a terhességem végén már állandóan így éreztem, szinte szünet nélkül:) Olyan jó, hogy mikor megvan a baba, ez egy csapásra elmúlik:)

Igen, a babád épp nyomja a hólyagodat, ez teljesen természetes. Én a terhességem végén már állandóan így éreztem, szinte szünet nélkül:) Olyan jó, hogy mikor megvan a baba, ez egy csapásra elmúlik:)
Nekem sokszor reggel van így hogy sietek wc-re de csak csöpög-csurog, majd kis idõ kell mire rendesen jön. Pedig van minek jönnie. Biztos a baba nyomja a hólyagot. Üdv. 25 hetes kismama
Az én férjem mindig azt kérdezi:-Hol vagy? -WC.-én -Már megint???Minden ok?? -Persze..:-D Már kezd egy kicsit aggódni.Hát nálunk is így megy.Nekem is állandóan nyomja és ettõl sietek.Úgy érzem, hogy nem bírom ki...Aztán, mint Nálad alig jön valami..:-D Szóval kitartás!Mindenkinek boldog babavárást kívánok! Üdv.31 hKm.
Nekem ma kezdõdött ez, pedig csak a 22.héten vagyok....:S Akkor ez már így lesz mindig terhesség alatt? Bár ez legyen a legkellemetlenebb dolog. 22hetes km
A kérdező hozzászólása: Akkor ez a "csöpög-csurog" is természetes?
Szia! Nálam is ez van! Én megfigyeltem, hogy ha éppen fejjel lefele van, akkor érzem ezt, ha viszont a lába van lent, akkor meg érzem, h tapossa. Ez teljesen normális. Üdv.: 28 h pociska :)

Aggodjak? 26 hetes kismama vagyok.3 napja nagyon keveset mozog a babam inkabb reggel es este egy keveset; napkozben alig erzem. Normalis-e? Nem most kene a legaktivabb legyen?

Legjobb válasz: Ha minden nap érzed a mozgását, akkor nem kell aggódni! Én 28 hetes vagyok, az elmúlt pár hétben nekem is voltak olyan napok, hogy csak keveset éreztem, aztán megint "aktivizálta" magát.

Ha minden nap érzed a mozgását, akkor nem kell aggódni! Én 28 hetes vagyok, az elmúlt pár hétben nekem is voltak olyan napok, hogy csak keveset éreztem, aztán megint "aktivizálta" magát.
Nekem is a hétvégén csöndben volt egész nap de aztán másnap bõven bepótolta.Megfigyeltem hogy frontokra érzékenyen reagál.Üdv 28hetes kismama
Szia! Én 24 hetes kimami vagyok, nekem 2 hétig folyamatosan mozgott, de oly annyira, hogy aludni sem tudtam. Most viszont 2 napja teljes csend van. Voltunk uh-on, a baba teljesen jól van. Biztos elfáradt! Az orvos azt mondta, hogy frontoknál általában meghúzzák magukat. Ne idegeskedj. Boldog babavárást!
Nekem ma alig mozgott, két napja meg majdnem kirugta a hasfalamat. Szóval valóban van valami a frontokat illetõen. Én ha aggódom, mert mondjuk nem mozog akkor egy kicsit megmozgatom a hasam picit megrázom, nah nem úgy hogy agyrázkódást kapjon szegény, csak épp egy picikét, óvatosan. Egybõl felébred.. vagy ha nem is de mocorog egyet. 32 hetes kismama
MOST!!! menj el dokihoz, biztos, ami biztos.
nem akármilyen doki! kórház!!
elsõ vagyok. dokit mondtam, de korházi dokira gondoltam... tehát irány a korház.
Igen menj a kórházba, de telefonálj a dokidnak, és ha lehet õ vizsgáljon meg ne más. Én már jártam így rosszul. És nehogy a sima terhes ambulanciára menj, ahol nst-re is mennek a terhesek, hanem ahol azokat veszik fel akik szülni mennek. A sürgõsségire.
Mióta fáj?Ha huzamosabb ideje, akkor mindenképp meg kell néznie egy dokinak!

26 hetes kismama vagyok, farfekvésben van a babám és nagyon lent van, szinte alig tudta megmérni a doki a haskörfogatát!?

Azt mondta a doki hogy ebben a korban mèg nem problèma de elèg feszültnek tünt ès ugy èreztem mintha csak nyugatni szeretne mert persze ettöl èn is bestresszeltem hogy èpp letudta mèrni a babàmat! Volt valaki hasonlò helyzetben? Hogy alakult vègül?

Legjobb válasz: nekem rögtön mindig az az elsõ, hogy a doki szaktudását vonom kétségbe (magamban persze) így most is ezt tenném a helyedben

nekem rögtön mindig az az elsõ, hogy a doki szaktudását vonom kétségbe (magamban persze) így most is ezt tenném a helyedben
Ilyenkor még egyik percben így a másikban úgy fekszenek. A doki sem ezért volt feszült ha az volt, ne aggódj. Nekem is faros volt, utóbb fejvégû. Picik, sok a hely, mikor hogy kényelmes nekik. Kár ezen stresszelni.
Ebben a korban ez még valóban nem probléma. 36 hetes kor körül kezdenek jobban figyelni. Nekem az középsõ lányom 38 hetesen megfordult, a legkisebb 39 hetesen, majd még egyszer harántfekvésbe. Õ császáros lett.
én meg anno a szülés elõtti órában fordultam meg :-) mondjuk a gyerekeim is mind a 40. héten fordultak be bár õket 41-42 héten szültem meg - így számolva jókor :-)
Nekem végig faros volt, maradt is, így császárral született. Én nem stresszeltem emiatt egy percig sem, pedig sokan sajnálgattak a faros baba miatt, de nem igazán értem, h miért. És nem is csináltam különbözõ gyakorlatokat, h megforduljon. Úgy voltam vele, h lehet, h van vmi oka, amiért nem akar megfordulni (egyik kolléganõmnél a császárnál derült ki, h nagyon rövid a köldökzsinór, ezért nem is fordult meg a baba). A mûtét jól sikerült, csodálatos élmény volt :) Kár ezen aggódnod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat, igazàbol nem fèlek a csàszàrtol de ha lehet inkàbb termèszetes uton szülnèk ès fogok is!:-)

26 hetes terhes vagyok, alig érzem a pici mozgását, csak néha rugdos egy kicsit, a múlt héten voltam 4D ultrahangon, ott azt mondták, hogy nagyon sokat mocorog. Nagy baj, ha én nem érzem? Lehet gond a kicsivel?

Legjobb válasz: Szia! Én sem éreztem ebben a korban a picit, de ne aggódj nem lehet ettõl baja. Az hogy nem érzed, nem jelenti, hogy nem mozog. Az én lányom néha ellökte magát a hasamtól és ennyi. Rugdosás, úszkálás semmi. Nincs semmi baja a picikédnek! SOk sikert a babához!

Szia! Én sem éreztem ebben a korban a picit, de ne aggódj nem lehet ettõl baja. Az hogy nem érzed, nem jelenti, hogy nem mozog. Az én lányom néha ellökte magát a hasamtól és ennyi. Rugdosás, úszkálás semmi. Nincs semmi baja a picikédnek! SOk sikert a babához!
Szia! Nekem van olyan nap, mikor aktív, és naponta többször érzem, van mikor meg egyáltalán nem, csak este max. egy-két rúgást. Mikor 4D-n voltunk mozgott, látszott a felvételen is, én mégse éreztem semmit. Szerintem nyugi, még görnyedni is fogunk a rúgásoktól. :) Egy 27 hetes kismami
Egész éjjel nem tudtam aludi tõle annyit rugdalt.Este nem tudtam semmit csinálni, mert nem volt hajlandó elpihenni...Mintha bekávéztam volna.Bár a 26. héten nekem egyenesen beleremegett a pocim a legtöbb moccansába is.Hát még amikor sorozatos bukfenceket vetett.Próbáld meg számolni, és ha napi 10 megvan akkor ne aggódj.Amúgy lehet álmatag babád van, és csak sokat alszik.
Nem kell számolni, mert csak megilyedsz, ha nem mozog annyit. Õ egyrészt még sokat alszik, az enyém is reggel megmutatja magát, utána csak est érzem, néha ébred csak fel napközben. Amúgy mozog akkor is, ha nem érezzük.-) Erre bizonyíték a sok eset az uhal, én most voltam a védõnõnél és nézta a szívhangot. Pont elkaptuk, és kérdezi, hogy mocorog? Mondom nem..Mire a védõnõ: pedig elment.) És nem is találtuk meg utána:-) Pedig hanyatt feküdtem kinyújtott lábakkal, és mág úgysem éreztem, hogy elmocorgott.-) Nyugi, lesz ez még rosszabb is, mikor vissza kell tessékelni a helyére.) A lényeg, hogy 24 óra alatt legalább 1X érezd.-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!