Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes sok (40 db)

26 hetesen sok a 12 kg hízás?

Pedig nem is eszem sokat, ennél még több kg fog rámtelepedni? Mit tehetek ellene? Persze csak is úgy, amivel nem ártok a babámnak.

Legjobb válasz: Egy kicsit sok, de nem sok mindent tudsz tenni. Nem eszel sokat, gondolom a tiltott dolgokat se eszed (csoki, süti). Ha igen, akkor annyit tehetsz, hogy ezeket kihagyod az étrendedbõl és helyette gyümölcs, zöldséget eszel. De igazándiból ilyenkor hormonálisan teljesen megváltozik az ember szervezete, van akire ragadnak a kilók, anélkül, hogy indokolná az életmódja.

Egy kicsit sok, de nem sok mindent tudsz tenni. Nem eszel sokat, gondolom a tiltott dolgokat se eszed (csoki, süti). Ha igen, akkor annyit tehetsz, hogy ezeket kihagyod az étrendedbõl és helyette gyümölcs, zöldséget eszel. De igazándiból ilyenkor hormonálisan teljesen megváltozik az ember szervezete, van akire ragadnak a kilók, anélkül, hogy indokolná az életmódja.
Nem tudom...én 32 hetes vagyok és 7 kilót híztam.
Szerintem is kicsit sok , de ne ez erdekeljen hanem h a babaval minden ok legyen, mert te utanna jobbik esetben le tudod majd adni, foleg ha szoptatsz akkor allitolag meg konnyebben le is fog menni.En 68kiloval kezdtem, 168cm, es 38+3hetre 16kilo extram van de a baba maris 3, 5kilo korul mozog.Rajtam sem latszik, meg az arcomon sem, hanem a csipom az egyetlen ami szelesebb teltebb mint volt.Azon kivul csak pocakom van, de az hatalmas:) Ne aggodj a kilok miatt tulsagosan!Erezd jol magad es kellemes babavarast!:)
ha magamból indulok ki, nem sok. Én 52-rõl kezdtem (szintén 160 cm) most 60 vagyok és 23 hetes. :) figyelj a hirtelen hízásra, meg próbáld a vizesedést elkerülni és nem lesz semmi gond. :) a védõnõm szerencsére jó fej, azt mondta látatlanban igen sokat híztam, de látva már nem nagyon. Jó, rajtam azért látszik, popsin és felkaron van háj, az arcom is pufi, de combra, derékra semmit nem híztam, a pocakom meg óriási. 2. baba :) az elsõvel összesen híztam ennyit mint most a feléig! ennyire nem számít. úgyis leadjuk!
elõzõ 170 centi vagyok 67-rõl lettem 79 kg. Az elsõ gyermekemmel 18 kg-ot híztam, akkor nem lett terhességi cukorbetegségem(63-ról 81-re), de a 26 hetese nem volt rajtam 12 kg.
Én összesen híztam, a 12 kg-ot, mondjuk a 30. héttõl 200 grammmos CH diétán voltam.
Bocsi, elkerülte a figyelmemet. Valójában a neheze még hátra van, tehát a baba súlya rohamosan fog nõni. Lehet a mozgásodban és a légzésben hátráltat a plusz pár kiló felesleg, de az sem törvényszerû, hogy még hízni fogsz. Lehet "feléli" a pici a plusszokat, és ennyivel kihúzod szülésig.
A kérdező hozzászólása: Írtam már, hogy 62 kg-mal kezdtem 160cm magas vagyok.
Attól is függ, mennyi voltál elõtte. Ha vékony voltál, akkor könnyebben felmegy plusz pár kiló. A várandósság alatt az ideális hízás /mindennel együtt/ 12 kiló. De ez természetesen eltérõ egyes kismamáknál!
A kérdező hozzászólása: Ez az érdekes, hogy rajtam sem látszik. Sokan azt is megkérdezik, hogy hol a babám, mert a hasam sem olyan nagy. Ezért nem értem. Mindenki csodálkozik, hogy hol vannak a plusz kilóim, mikor mondom, hogy mennyit híztam. De engem iszonyatosan zavar maga a tudat, hogy már most ennyi valahol rajtam van.
Én most pont a 26 hét után kezdtem el gyorsan hízni.60kg-al kezdtem, most 32hetesen 74kg vagyok!Én a védönömtõl kaptam diétás étrendet, abból szoktam szemezgetni, de megmondom õszintén hogy ezek a plusz kilók nem nagyon foglalkoztatnak majd ha már meglesz a baba ráérek velülök foglalkozni, meg nekem annyi szerencsém van hogy nem igazán látszik aza plusz 14kg a hasam az a nagy!
Én az egész terhességem alatt 11 kg híztam, ezért szerintem is egy picit sok, de ha az orvos nem mondott még rá semmit akkor, ne foglalkozz vele, egyél többször keveset, legalább naponta 5x és sok zöldséget, kevés szénhidrátot vegyél magadhoz.
alkatol mennyi kg-rol indultál az összes kilo nem seggedre combodra hanem pocakodra megy formásabb nagyon szerintem az összes kismama szexi

26 hetesen sok a 7 kg plussz?

Legjobb válasz: Sajnos igen. Próbáld mellõzni a lisztes kajákat (tésztaköret helyett barnarizst egyél), meg a cukrot (barnacukrot helyette). Bár ez alkati dolog is, sõt, lehet, hogy csak vizes vagy. 30 hetesen 5 kg-nál tartok, és "normálisan" eszek... imádom az édességet :-(

Sajnos igen. Próbáld mellõzni a lisztes kajákat (tésztaköret helyett barnarizst egyél), meg a cukrot (barnacukrot helyette). Bár ez alkati dolog is, sõt, lehet, hogy csak vizes vagy. 30 hetesen 5 kg-nál tartok, és "normálisan" eszek... imádom az édességet :-(
Attól függ mennyirõl kezdted a terhességet. Kb áltagosnak mondható. Azért próbálj kicsit odafigyelni. 34 hetesen tartok 6, 5 kilónál, nem vonok meg semmit de nem is ész nélkül eszem. Van aki hiába figyel oda, ha vizesedik, akkor is nõnek a kilók. Nem vészes, úgyhogy ne aggódj a kilók miatt!
ezt így látatlanban nehéz megitélni. szerited sok a testalkatodhoz képest?
26 hetes vagyok és nem híztam eddig semennyit. ez meg a másik véglet.
A terhesség alatt az ember nem hízik folyamatosan azonos ütemben. Lehet, hogy eddig felszedtél, és most pár hétig majd nem hízol tovább, aztán a végén megint... Nem értem, miért problémáznak mostanság ennyit a súly miatt. Ha nincs gond a cukorral, akkor a mama ehet, amennyi jól esik. Egyébként az sem mindegy, mint már írták, hogy 45 vagy 80 kilós voltál, amikor kezdõdött a terhesség... Én mindkét babámmal 18-20 kilót híztam, úgy hogy az elsõ három hónapban még fogytam is, de a gyermekeim egy éves korára mindkétszer kevesebb lettem, mint a kiinduló súlyom volt. Hála Istennek engem nem "izélgettek" ezzel soha.
A kérdező hozzászólása: Engem sem izélgetnek, csak én érzem, hogy picit megugrott. 75 voltam eredetileg, fogytam 73-ra és most a legutóbbi mérlegelés óta (4 hét ) 82-re nõttem. Eddig nem volt ilyen nagy ugrás. Sokat is eszek, de igyekszem gyümölcsöt és hasznos dolgokat enni és csak kevesebb édességet. Csak az a baj, hogy nagyon kívánom az édeset :s Valami javaslat esetleg?
A kérdező hozzászólása: Nem 73-ról nõttem rögtön 82-re... szépen fokozatosan hiztam vissza, közben volt egy 75 és 78, aztán 82. Az eredetihez összesen 7 kg.

26 hetesen sok helye van még a picinek a mozgáshoz? Kb. mikortól nem mozog "annyit"?

Legjobb válasz: Rengeteg helye van még. Akit eddig láttam, nekik még az utolsó napokban is sokat mozgott a baba. Persze akkor már nem fordul ide oda, e mozog ezerrel. A végén már nem is kellemes, mint még most. :) 25h km

Rengeteg helye van még. Akit eddig láttam, nekik még az utolsó napokban is sokat mozgott a baba. Persze akkor már nem fordul ide oda, e mozog ezerrel. A végén már nem is kellemes, mint még most. :) 25h km
Bõven! Nekem még a 37. hétben is ficánkolt!:)
33 hetes vagyok lassan és most is reggel óta nagyon eleven, kisfiú lesz második gyerkõc.(már van egy kislány) tegnap szó szerint beleakasztotta a lábát a bordámba majd ki..hát baromira kellemes érzés volt :D
38.hétre született a babám, 36.héttõl már alig mozgott. Nagy baba volt, kevés hellyel. Ez változó szerintem. :)


26 hetesen Sok a feszülés, nuku sex?

26-ik hétben vagyok, de kb 3 hete elég sokat befeszül a hasam naponta többször s?t van, hogy félórán belül többször. Próbálok pihenni, bár két manó mellet nehezebb igaz már nagyok:-). Magne B6-ot szedek...de szerintem olyan mintha nem is szedném!!!! Sexet azt próbálom teljesen hanyagolni, nem könny? de elterelem a gondolataimat, szerencsére a párom elég megért?, ezért csak ? kap kényeztetést t?lem:-). Az elmúlt hat hónap alatt talán 5 alkalommal ha belementem a dologba:), de kicsit mindig b?ntudattal és félve mentem orgazmusig. Bár volt olyan 3-4 alkalommal hogy álmomból orgazmussal ébredtem:). Szóval most hogy sokat keményedek f?leg hanyagoljam igaz? Tanácsot hallottam hogy ne, de tapasztalat valakinek ezzel kapcsoltaban???? tényleg olyan "veszélyes" lehet az orgazmus ilyenkor??? 32/l

Legjobb válasz: Szia én még csak a 9. héten vagyok, de én sem merek azóta egyáltalán, párom már kezd kilenni az "egyoldalú" kapcsolattól. Nincs egyöntetû vélemény hogy mit szabad és mit nem, ezért én biztonság kedvéért a 12. hétig bitos nem merek. Kérdezd meg az orvosod!

Szia én még csak a 9. héten vagyok, de én sem merek azóta egyáltalán, párom már kezd kilenni az "egyoldalú" kapcsolattól. Nincs egyöntetû vélemény hogy mit szabad és mit nem, ezért én biztonság kedvéért a 12. hétig bitos nem merek. Kérdezd meg az orvosod!

Sokan írjátok hogy pl.22, 24, 26 hetesen mekkora a babátok mérete. Nekem 18 hetesen volt ultrahang, azt mondták a következő 28 hetesen lesz. Az olyan sokára van! Közbe is csinálnak csak kérni kell?

Legjobb válasz: Szia!Itt miskolcon a 18 hetes uh után 24 hetesen lesz a következõ!Szerintem ez mindenhol más!De én is megyek 22 hetesen 4D uh-ra!20 hetes kismama

Szia!Itt miskolcon a 18 hetes uh után 24 hetesen lesz a következõ!Szerintem ez mindenhol más!De én is megyek 22 hetesen 4D uh-ra!20 hetes kismama
Nekem itt Pesten a 17. heti után már csak a 30. héten csináltak ultrahangot. Én elmentem a 22. héten 4D-s ultrahangra biztos ami tuti:-))) 32 hetes kismama
Ez anynira érdekes dolog. Tettem fel régebben kérdést én is ezzel kapcsolatban. Nekem minden hónapban ezzel kezdi az orvosom a vizsgálatot. Hüvelyi, majd sima uh. Lemérni nem mérték csak a 18. majd a 24. héten, de gondolom nagyjából tudja az orvos, hogy hónapról hónapra mekkorának kell lennie.
Hivatalosan, az allami protokoll szerint negy-ot uh lenne terhesseg alatt. A 8 hetes, ami nem kotelezo, majd a 12 hetes, 18 hetes genetikai, 28 hetes es a vegen 36-38 het kozott. Ez igy lenne az allami intezmenyekben, ha nincs semmi gond. viszont a legtobb kismamanak van magandokija, ha van a rendeloben uh keszulek, akkor nagyon szivesen keszitenek 6-8-10 ezer forintos vizsgalati dijert csereben uh-t is minden honapban.
Nekem van fogadott orvosom, de én az sztk-ba járok uh-ra!Elsõ vagyok!Nem fizetek az uh-ért!!!
Elvileg a védõnõ az elsõ jelentkezéskor adott egy papírt Neked, amin rajta vannak a kötelezõ vizsgálatok és az UH-k is. Nekem a 18 hetes UH után csak a 30. héten lesz. De közben a 21. héten voltam genetikán Pesten, ott is csináltak UH-t. ( Oda ugye külön beutaló kell. ) És majd privát megyek 4D UH-ra, a 25. hét környékén. De ez fizetõs. Szóval szerintem most Neked ezt a 10 hetet ki kell várni... Vagy közben elmehetsz 4D-re. Az kb 10.000 Ft, adnak dvd-t és képeket róla.

26 hetes terhes vagyok ilyenkor még sok helye van a babának?

Legjobb válasz: http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://babablog.files.wor.. itt van egy kép kb ekkora 26 hetes magzat de ez a baba méreteitõl függ.Az én fiam ekkor már alig fért.Üdv 2 kis lurkó anyukája.Gatulálok a babához.

http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://babablog.files.wor.. itt van egy kép kb ekkora 26 hetes magzat de ez a baba méreteitõl függ.Az én fiam ekkor már alig fért.Üdv 2 kis lurkó anyukája.Gatulálok a babához.

Tényleg sok 26 hetesen 12 kg plussz?

A véd?n?m szerint igen. Mit egyek, milyen mozgást végezzek,hogy ne hízzam tovább?

Legjobb válasz: Én is 26 hetes vagyok,eddig 6 kiló jött fel. Mondjuk lõtte nem voltam sovány.:)

Én is 26 hetes vagyok, eddig 6 kiló jött fel. Mondjuk lõtte nem voltam sovány.:)
20 hetesen plussz 10 kilónál tartok. A cigit letettem, amikor megtudtam hogy babát várok, és öt kiló fel is jött az elsõ 12 hétben. ( hál istennek nem voltam hányós, az étvagyam is jó volt) Szerettem volna terhes tornára járni, de nem igazán merek, mert sokat keményedik a hasam, és a dokim sok pihenést irt elõ. Próbálok nem foglalkozni a kilókkal, szerintem nem érdemes rajta görcsölni. Valahol azt olvastam, hogy annyi plussz marad rajtad a szülés után, amit az elsõ trimeszterben híztál. (sztem amúgy ez hülyeség) Boldog babavárást.
sört ne igyál , az hízlal! boldog babavárást
Én holnap lépek a 27. hétbe (tehát ma még én is 26 hetes vagyok) és eddig 6, 8 kg-ot híztam. A nagy könyv szerint a 28. hétig 8-9 kilót lehet hízni, de szerintem ez nagyon alkatfüggõ! Aki vékonyabb állítólag többet hízhat, a kicsit ducibbak pedig kevesebbet (én normál alkatúnak tartom magam, 58 kilóval kezdtem 172 cm magasan). Viszont barátnõm, aki szintén normál alkatú, már a 20. héten 10 kilót plusznál tartott. Nemrég szült és szülés után egybõl 12 kiló lecsusszant róla. Úgyhogy szerintem nem kell ennyit pánikolni a kilók miatt, inkább élvezzük a babavárást! :)
Sziasztok! Én most 33 hetes vagyok, és már több mint 20 kilót híztam. Ennek egyik oka, hogy ahhoz hogy teherbe tudjak esni, hormon tartalmú gyógyszereket szedtem. Akkor még csak 63 kiló voltam. Néhány hónap múlva mikor végre sikerült teherbe esnem, már 72 kilót mutatott a mérleg. Tegnap mértem magam 33 hetesen, és a mérlegen a 91, 5 szám lejent meg. Borzasztó ez a nagy súly ilyen rövid idõ alatt. Pedig higyjétek el, nem ettem hülyére magam. Ráadásul egyik napról a másikra letettem a cigit, abbahagyta a tornát is. Ja és szerintem a mi családunk ilyen. Anyukám 40, keresztanyám 30 kilót hízott. Szóval ne aggódjatok, nálam többet hízott nõ kevés van, vagy talán nincs is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Nem kárörvendés képpen, de jó, hogy nem vagyok egyedül :) Mindenkinek boldog babavárást!
24 het, 6 kg plussz....no comment...mindenki szokja es fogadja el a kilot..ezek ilyen hetek, honapok:-)
Én 23 hetes vagyok és eddig csak 2 kilót híztam, úgy hogy mindent eszem amit megkívánok. Hozzá kell tennem hogy minden nap amikor tudok Rubint Réka "Légy bombajó kismama!" DVD-re tornázom és csak a második trimesztertõl kezdtem el. Azóta nem fáj a derekam és kevesebbet keményedik a hasam is.
én is utálom a kilókat :D én is 26 hetes vagyok és most vagyok 7 kilo plussznál, és nekem is ezt mondta a védõnõm. :( nmem is tudom mit lehetene tenni, jó néha becsúszik egy puding, vagy egy rudi, de kinál nem? Én valahogy mostanában nem kívánom a gyümit :( Szerintem ez totál alkat függõ, lehet vizeseesdsz, attól is lehet. Nekem most kezdett el dagadni a kezem máshol nem! Próbálj nagyokat sétálni, nekem is ezt kéne, de mivel kicsi a kabát, kint van a nyakam és fázok kedvem sincs a sétához :( Boldog babózást! Esetleg jót tesz egy kics turkálás.. a bébiholmik között nekem jót tesz egybõl elfeldteti a kilokat mikor meglátom a cuki rugdalózókat. Szerencsére itt van egy olcsó turi. valamelyik nap 15 dbot vettem és 1040 Ft-ot fizettem. :) Ajánlom.. :)
én is 26hetes vagyok.A baba szépen fejlõdik, minden mérete tökéletes, de én még nem híztam 1 árva kilót sem:(
Az én védõnõm is ezzel megy az agyamra!!Valószínûleg te is vizesedsz.Remek vízhajtó a sör:) Heti 2-3 üveggel még szabad is.Az úszásról nagy a vita, én a fertõzésveszély miatt inkább lemondtam róla...A mozgás, amit megtehetsz az az, hogy nem lustulsz el, hanem próbálsz aktív életet élni.Lécsõzni lift helyett stb...Amúgy hízni még fogsz, vagyis nem is te hanem a baba, hetente 200g-ot:) Mondogatják a kismamatornát meg ilyenek, hát nem tudom. Mellesleg megsúgom, hogy semmi baj sincs azzal a 12 kilóval, csak tényleg ne lustulj el!
Szia! Az én dokim erre háklis, nála a terhesség alatt max 13 kiló a megengedett. Én 29 hetes vagyok, 8, 5 kilót híztam idáig. Csak annyit tettem, hogy semmi nasi, üditõ meg tészta, helyette sok gyümi-zöldség. Ja és jobb a teljes kiörlésü kenyér. Húsokat lehet meg tejterméket. Három hete nem hiztam egy dekát se, viszont a babó szépen fejlõdik.
Én a terhességem végére voltam 12 kilóval több. Attól, hogy terhes vagy ugyanúgy egészséges ételeket kell enni.Hiába kívánsz meg mondjuk egy tortát egyél meg helyette inkább valamilyen gyümölcsöt.Neked és nem utolsó sorban a babának is több tápanyagot tartalmaz. És tök jó terhestornák is vannak, ha ahol laksz nincs rá mód, akkor kítûnõ dvd-k is vannak, amit otthon bármikor csinálhatsz.
Szia, Ezek a kilók mennek nekem is az agyamra.Én 19 hetes vagyok 6 kg plusszal, hozzáteszem nem zabálok, nem nasizok, és mégis...sokan írták, hogy heti 1 gyümi nap nem árt a szervezetnek és ha vizesedsz akkor még azon is segít.Ilyesztegetnek, hogy az utolsó 2-3 hónapban megy fel a legtöbb kiló, de igazából én hiába eszek salit húsokkal, meg rozskenyeret reggelire mégis ugrálnak fel.Honnan indultál?Azt mondják aki hastájékon el volt eresztve arra kevesebb kiló megy fel.Én fölösleggel indultam, de mind a popón meg a combomon volt a poci tök lapos volt mindig 172/67 de már igencsak a 73-at súrolom...
22 hétben járok, s már 7 kilóval vagyok több, a védõnõm megnyugtatott:lesz ez még ennél sokkal több is!!Ezek a hónapok evvel járnak!!Az étkezéseim be vannak szabályozva(Terhességi diabetes miatt), tornázom, (kismama torna )sétálok!Persze ez alkat függõ is, én 52 kg-mal kezdtem!Étkezésnél sok gyümölcs, zöldség!Ennél többet szerintem nem lehet tenni!!

26 hetesen híztam 9 kilót ez sok? Nem vagyok cukros, viszont elég magas súllyal (87, 8 kg) kezdtem meg a terhességet, most már a lábam is nagyon dagad a nagy súlytól vagy sok víz van rajtam? Nagyon gáz?

Legjobb válasz: Szerintem sok. Legalábbis ahogy leírtad az alapján. A védõnõ úgyis fogja mondani. Picit figyelj oda, a vizesedésre egyél sok görögdinnyét, kerüld a sós ételeket, sok zöldség és kevés kenyér/tészta! Minden jót kívánok! Boldog babavárást! 28 hetes pocis

Szerintem sok. Legalábbis ahogy leírtad az alapján. A védõnõ úgyis fogja mondani. Picit figyelj oda, a vizesedésre egyél sok görögdinnyét, kerüld a sós ételeket, sok zöldség és kevés kenyér/tészta! Minden jót kívánok! Boldog babavárást! 28 hetes pocis
A nagy könyv szerint sok! De ez nem szentírás!!! Az elsõ terhességemnél a 30. hétig híztam 16 kg-ot, a végére 22 lett belõle. Nem vizesedtem, csak a szülés utáni 1-2 napban. A babám makk egészséges lett. Nem azt mondom, hogy ez a jó, mert én is eléggé szenvedtem a súlyfeleslegtõl, de azért ne kezdjél el fogyózni, csak figyelj oda, hogy mibõl mennyit eszel. A legjobb valóban a gyümölcs. Én szinte egész nap csak azt eszem, mert ebben a melegben nem is nagyon kívánok mást. A mostani babával még csak 7 kg-t híztam, most vagyok 30 hetes. Most azért már az elsjétõl próbáltam odafigyelni, hogy mit, és mennyit eszem. Az elsõnél az volt a baj, hogy rengeteg gyümölcsöt ettem, de mindíg jó alaposan lecukrozva. Most egyáltalán nem teszek rá cukrot, és úgy néz ki, hogy ennyi elég ahhoz, hogy ne hízzak el túlságosan. Vigyázz a sóval, mert az nem tesz jót a vizesedésnek!! Üdv: 30 hetes kismami
Én 24 hetes vagyok, 60kg-ról kezdtem, eddig 10kg-ot szedtem fel.Az orvos azt mondta diétázzak.Csak csirke vagy pulykahúst egyek, párolt zöldségeket, semmi tészta, rizs liszt vagy fehér kenyér...gyümölcsök közül sem mindegy hogy mit eszem. Próbálj meg naponta többször keveset enni, és estére inkább csak gyümölcsöt. Boldog babavárást.
Szia! Én 74kg-ról kezdtem a terhességet, most vagyok 30hetes plusz 9kg-nál járok, és én hetente megkapom a védõnõtõl hogy sok!!! Szerintem nem, ha vizesedsz akkor próbáld ki a grépfruit-ot, nekem a szülésznõm ajánlotta, azt mondja ennél jobb vizhajtó nincs!!! Ha szereted eheted úgy mint a narancsot, ha nem akkor a levét csavard ki és idd meg, minden másnap egy szép nagyot!!! Még nem tudom a hatását mert nem vizesedem!!! Remélem sikerült segítenem!! Boldog babavárárst!!
Én 89kg-val kezdtem (164cm vagyok), és most vagyok 91kg 20 hetesen. Viszont már az én lábaim is nagyon vizesednek (mondjuk nálam terhesség elõtt is elõfordult, mikor még sokkal soványabb voltam is). Néha már menni is alig tudok, hiába kenegetem, hidegvizes zuhany, felpolcolás stb... Amúgy szerintem nem feltétlenül "gáz", azt pl. nem írod, milyen magas vagy. Azért ebben a 9 kilóban biztosan van víz is.
Sziasztok!!Én 29 hetes vagyok, 78kgról kezdem(160cm-hez), most tartok plusz 7 kg-nál, de nem vizesedek, és semmi más bajom sincs!!szerencsére a védõnõ sem cseszeget!!:) boldog babavárást!!:)
Szia! Én 165 cm vagyok, 60 kg-ról 69-re sikerült híznom 25 hetesen! Nem tehetek róla, hogy ilyen sok! Én tényleg odafigyelek arra mit eszem, de valószínûleg a szervezetem elraktároz minden hasznosíthatót! Az a furcsa az én esetemben, hogy viszonylag csinos vagyok, de a pocakom az óriási! Szerencsére engem senki nem cseszeget...

26 hetesen a babám 1100g, nem sok? Nem lesz nagyon nagy baba?

Kérdeztem hogy átlag e és azt mondák, hogy kicsit felette. Valakinek volt ennyi id?sen ekkora a babája? Mennyivel született?

Legjobb válasz: 27 hetesen és 2 naposan voltam, ekkor 1059grammot mértek a babámra. A barátnõm ikreket vár, neki kerek 27 hetesen az egyik baba 1148 grammos volt. Nem kell megijedned, a méréstõl is sokminden függ, ráadásul akár fél kg eltérés is lehet a valósághoz képest. Én 32 hetesen ijedtem meg, mikor 2500grammot mértek rá. Ehhez képest 3 héttel késõbb már normál súlya volt.. szóval minden mérés más.

27 hetesen és 2 naposan voltam, ekkor 1059grammot mértek a babámra. A barátnõm ikreket vár, neki kerek 27 hetesen az egyik baba 1148 grammos volt. Nem kell megijedned, a méréstõl is sokminden függ, ráadásul akár fél kg eltérés is lehet a valósághoz képest. Én 32 hetesen ijedtem meg, mikor 2500grammot mértek rá. Ehhez képest 3 héttel késõbb már normál súlya volt.. szóval minden mérés más.
Elsõ baba nálam is (még nem bújt ki). 27 hetesen voltam a dokinál, akkor volt a baba 1600 gramm. Szóval szerintem nyugodj meg, nincs okod aggodalomra
Elsõ babám 27 hetesen volt 1150 gr, idõre született 3450 gr. Második babám 27 hetesen 1100 gr, még nem született meg, 36 hetesen volt kb 2500 gr, szerintem õ is 3 kiló felett lesz, mint a nõvére. Szerintem nem sok, amit neked mértek, fõleg, hogy ez csak egy becslés, ebbõl még bármi lehet. És az se mindegy, hogy mikor indul majd be a szülésed, a 36.héten vagy a 41.héten. Üdv, jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Kicsit megnyugtattatok!:)
én is a 27. héten voltam uh-on , és 1230 gr volt a becsült súly, 25 hetesen meg 800 gr.most 31 hetes vagyok, jhéten kiderül hogy most mennyit nõtünk. Nekem is azt mondták, hogy nagy lesz a baba, bár ez simán elképzelhetõ, mert apuka 4200 gramal született.

Az orvosom azzal riogat, hogy ha ilyen utemben hizok, cukorbeteg leszek.26 hetes terhes vagyok, 11 kilot szedtem fel. Ez tenyleg olyan sok? Lehet, hogy tenyleg cukros leszek?

Legjobb válasz: Én az elsõ terhességem alatt 20 kg-t szedtem fel (45 kg-ról indultam), annak is a nagyrészét az elsõ 2 trimeszterben. Cukrom még a terhelés után is alacsony (!) volt. Vérnyomásom stabil 80/50, vagyis szintén alacsony. Igazából a cukorbetegség veszélye akkor áll fent, ha hajlamod van rá, vagyis a családodban elõfordult már cukorbetegség. Nem a kilók számával növekszik a vércukorszinted, bár tény, hogy erõs genetikai hajlam esetén rizikófaktor lehet a hízás is. Azt nem tudom, hogy hány kilóról indultál, mert ha pl. te is nagyon vékony voltál babavárás elõtt,akkor nem sok a 11 kg (sõt, ennyi minimum kell, hogy normálisan ki tudjál hordani egy gyereket), ha nem voltál olyan vékony az se baj, mert nem egyenletesen híznak a kismamák, én pl. már másfél hónapja megálltam a súlygyarapodásban (39 hetes vagyok). Szóval jól írtad: ez csak riogatás, semmi garancia nincs rá, hogy cukros leszel. :)

Én az elsõ terhességem alatt 20 kg-t szedtem fel (45 kg-ról indultam), annak is a nagyrészét az elsõ 2 trimeszterben. Cukrom még a terhelés után is alacsony (!) volt. Vérnyomásom stabil 80/50, vagyis szintén alacsony. Igazából a cukorbetegség veszélye akkor áll fent, ha hajlamod van rá, vagyis a családodban elõfordult már cukorbetegség. Nem a kilók számával növekszik a vércukorszinted, bár tény, hogy erõs genetikai hajlam esetén rizikófaktor lehet a hízás is. Azt nem tudom, hogy hány kilóról indultál, mert ha pl. te is nagyon vékony voltál babavárás elõtt, akkor nem sok a 11 kg (sõt, ennyi minimum kell, hogy normálisan ki tudjál hordani egy gyereket), ha nem voltál olyan vékony az se baj, mert nem egyenletesen híznak a kismamák, én pl. már másfél hónapja megálltam a súlygyarapodásban (39 hetes vagyok). Szóval jól írtad: ez csak riogatás, semmi garancia nincs rá, hogy cukros leszel. :)
Szia!Nekem 26 kiló jött fel a terhesség alatt, 60 kilóval kezdtem.Cukrom, vizeletem, vérnyomásom, vérképem tökéletes volt, nem vizesedtem.Ráadásul alig ettem, de mégis ennyi jött fel.
Szia, én most 27 hetes vagyok, szerintem ez nem sok!! Èn 52kg-ról indultam, most vagyok 60-cipövel, mindig. A vérnyomásom túl alacsony-minidg és a cukrom is alacsony.. Szerintem is alkati kérdés, de nekem azt mondta a dokim, ez totál normális, mert ebböl csomó víz, baba, stb.Pedig volt, hogy két hét alatt egy kilót híztam.. Boldog babavárást!
Nem feltétlen a hízástól lesz valaki cukorbeteg szerintem. Vagy legalábbis ismerek egy lányt, aki alig hízott néhány kilót, mégis cukros lett terhessége alatt. Ismerek olyat is, aki hízott több mint 20 kilót, és semmi baja nem volt. Én 26.hét körül 10 kiló körül jártam, és nem lettem cukros én se.
enyém is morog neha a sulyom miatt, de amig egeszseges a baba nem érdekel. a cukrossagból annyi igaz, hogyha terhesen cukorbeteg leszel (ami kulonben utana elmulik), akkor esélyes, hogy idõs korodra az leszel, mert hajlamod van rá. de ennek nincs koze a sulyodhoz. a nodoki segitsen abban, amiben tud, hagyja a cukrosságot az endokrinologusra.
26 hetes vagyok. 12-13 kilót híztam. Tegnap derült ki, hogy magas lett a cukrom, pedig orvos engem is óva intett a túlzott evéstõl. Most keményebb diétára fog, s ha ez sem segít, kórház lesz belõle a terhességem végéig. Ne akard ezt! A diétával nincsen semmi baj, nem azt jelenti, hogy nem ehetsz, hanem meg kell válogatni, hogy mit eszel. Felejtsd el a cukrot és a szénhidrátokat drasztikusan csökkentsd, ennyi. Szerintem jobb az óvatosság!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Sajna van hajlamom, de amiota terhes vagyok, jok az eredmenyeim. A kilokkal meg nem tudok mit kezdeni, atlagos testalkatom van, ennyi jott fel eddig, es dietazni nem szandekozom. Boldog babavarast mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!