Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes de (61 db)

Szerintetek mikorra várhatom? Doki azt mondta hogy még csak 26 hetes vagyok uh alapján de a védőnőm meg a másik doki szerint meg 28 hetes? Mensi szerint 28 hetes? !

Legjobb válasz: A fiam mensi szerint május 15-én kellett volna szülessen, de minden uh. május 26-ra mutatta, kisebb volt 11 nappal. Végül május 19-én született. Az meg, hogy mikorra várhatod, senki nem tudja neked megmondani. A 28 hetesnek megfelelõ 28 hetes gyerek is jöhet két héttel késõbb, meg a kisebb baba is jöhet elõbb. A gyerek akkor bújik ki, amikor elérkezettnek látja az idõt a megszületésre, nem foglalkozik se a doki véleményével, se az uh méretekkel, se az utolsó menstruációddal. Úgyhogy majd jön, ha akar.

A fiam mensi szerint május 15-én kellett volna szülessen, de minden uh. május 26-ra mutatta, kisebb volt 11 nappal. Végül május 19-én született. Az meg, hogy mikorra várhatod, senki nem tudja neked megmondani. A 28 hetesnek megfelelõ 28 hetes gyerek is jöhet két héttel késõbb, meg a kisebb baba is jöhet elõbb. A gyerek akkor bújik ki, amikor elérkezettnek látja az idõt a megszületésre, nem foglalkozik se a doki véleményével, se az uh méretekkel, se az utolsó menstruációddal. Úgyhogy majd jön, ha akar.
Nekem sem számolták pnotosan. 38. hétre születtek mindketten.
Valószínûleg a baba méretei 26 hetesnek felelnek meg. Két héttel a kiírás utánra várható ez alapján, aztán ez sok mindentõl függ, a baba lehet úgy gondolja mégis, h 38.hétre megszületik. Amikor jönni akar akkor úgyis jönni fog.

26 hetes terhes vagyok, és napok óta folyamatosan fáj az egész hasam. Nem görcsöl, inkább olyasmi, mintha meg akarna jönni, de ez természetes még 26 hetesen? Mitől fájhat a hasam?

Néha bele is nyillal a köldököm fölötti részbe, az is vajon mit?l lehet, mert olyankor még mozdulni sem tudok, csak összegörnyedni :(

Legjobb válasz: szia! A mensiszerû fájdalom valószínûleg csak azt jelzi, hogy növekszik a méhed, nyúlnak a méhszalagok. A nyilalás lehet amiatt is, hogy épp valami ideget nyom a baba. Szerintem ezek természetesek, de ha nem múlik és nagyon zavar kérdezd meg a védõnõt vagy az orvost.

szia! A mensiszerû fájdalom valószínûleg csak azt jelzi, hogy növekszik a méhed, nyúlnak a méhszalagok. A nyilalás lehet amiatt is, hogy épp valami ideget nyom a baba. Szerintem ezek természetesek, de ha nem múlik és nagyon zavar kérdezd meg a védõnõt vagy az orvost.

26 hetes vagyok, de a pocim elég kicsi. Ha háton fekszem akkor meg szinte lapos. Milyennek kell lennie 7 honaposan?

És a mozgásokat is még csak gyengén érzem, szinte ugy mint az elején a 20. hétben.

Legjobb válasz: ha 26 hetes vagy, akkor nem 7, hanem csak 6 hónapos terhes vagy.

ha 26 hetes vagy, akkor nem 7, hanem csak 6 hónapos terhes vagy.
Van valamilyen oka annak, hogy a dokik nem a pocak körfogatának méregetésével állapítják meg azt, hogy a baba jól fejlõdik-e, vagy sem. Mégpedig az, hogy személyenként, sõt, terhességenként más és más a pocak mérete. Amíg ultrahang alapján a doki véleménye szerint a baba egészséges és megfelelõ nagyságú, addig ne aggódj. Hogy õszinte legyek, én például nem is bánnám, ha nem lenne akkora hatalmas pocim, mint amilyeneket néha látok, mert nekem egy csinos kerek poci egy egészséges alkatú nõn sokkal jobban tetszik, mint egy jópár centi hájacskával borított poci egy nagyobb darabb kismamán. Ne haragudjatok és nem sértegetni akarok, ez csak a primát véleményem. És ne félj, ha helyre van szükséged a babádnak, akkor úgyis gyorsabb növekedésnek indul a pocid.
Majd még csak most fog beindulni. Én jelenleg a 29. hetet taposom, és a 27.héttõl hirtelen növekszik a hasam, most is egyfolytában nyilalgat a méhszalagok tágulása miatt. Egyébként vékony vagyok és elõre megy a hasam, aranyos kis gömböcske. Örülj annak hogy még nem nagy, mert jobban fogod bírni a végén.
En egy nagyobb darab, tobb centi hajas hassal megaldott kismama vagyok akkor, de igy sincs nagy pocakom. 28 hetes vagyok, de kevesebbnek neznek, es en is latom, h ismeros lanynak hasonlo korosan majd ketszer nagyobb a hasa. Es megis, 1300g volt mult heten a baba :) Tokelest meretu, sot :) Tehat az nem jelent semmit, mekkora a poci ranezesre.
Én is a 26.hétben vagyok, és ugyanez a dolog aggaszt.Van aki azt mondja, hogy pont jó pocim, de én mindig picinek látom.A dokim azt mondta, a bébim jól fejlödik és nem pici. Nem biztos, hogy akinek akkora nagy hasa van, abban nagy a baba is.én láttam már hatalmas hassal, elég pici babát szülõ anyucit. NE AGGODJ
Szerintem alkat kérdése. Én 28 hetes vagyok és elég nagy a pocim. (vagy csak én látom annak, mert alapból 55 kg vagyok) De azt mondják most fog csak megugrani. Gondolom, te is vékony vagy, de aggodalomra semmi ok, lassan nem fogod tudni álcázni :)

Kinek mekkora volt a babája 26 hetesen? Nekem azt mondták h 25 hetesnek felel meg de egy hét ide vagy oda nem számit! Ugyis az utcsó honapban nől meg!

Legjobb válasz: szia, nekem a buksija nagyobb volt a 24 hetesen, kb. 25+4 naposnak felelt meg. Egyáltalán nem baj. A többi kb 24 hetes volt. Eltérések mindig vannak, nem ez számít kizárólag, lehet, hogy tényleg inkább 25 hetes vagy... A lényeg, hogy egészséges legyen, és nem csak ezen értékek alapján állapítják meg.

szia, nekem a buksija nagyobb volt a 24 hetesen, kb. 25+4 naposnak felelt meg. Egyáltalán nem baj. A többi kb 24 hetes volt. Eltérések mindig vannak, nem ez számít kizárólag, lehet, hogy tényleg inkább 25 hetes vagy... A lényeg, hogy egészséges legyen, és nem csak ezen értékek alapján állapítják meg.
Nálam is a buksi a 26. héten majdnem a 28 hetesnek felelt meg, de azt mondta az orvos ne aggódjak, úgyhogy nem teszem. Az a lényeg, hogy mire kibújik minden rendben legyen! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat szerintem is az számit h egészséges legyen nem az h 4 kg fölött szülessen.Hálistennek minden rendben találtak amugy nála.

26 hetes: 2 hete elég sok a folyásom (fehér), de semmi panaszom nincs mit tegyek?

Elmondtam a n?dokinak, írt fel kúpot, de ha nem fert?zés hanem ez természetes akkor ugysem fog elmúlni. Nem veszélyes ez a babára nézve. 5 napig kellene használni most, majd 30 hetesen megint 5 napig. Mi lesz ha nem kezdem el, árthat a babának?

Legjobb válasz: Szia, én most léptem a 26.-ba, eddig 2x használtam 3-3 napig a Canesten combit, a harmadikat éppen a héten. Elviekben ha zárt a méhszáj nem juthat fel fertõzés, de én mindenképpen használnám a helyedben, mert ha mégis, az okozhat komoly problémát, koraszülést stb.. A kúppal nem árthatsz a babának, és ilyenkor a hormonváltozások miatt megváltozik a váladék mennyisége, milyensége is, ami természetes ugyan, de nem szabad hagyni hogy "elmérgesedjen".

Szia, én most léptem a 26.-ba, eddig 2x használtam 3-3 napig a Canesten combit, a harmadikat éppen a héten. Elviekben ha zárt a méhszáj nem juthat fel fertõzés, de én mindenképpen használnám a helyedben, mert ha mégis, az okozhat komoly problémát, koraszülést stb.. A kúppal nem árthatsz a babának, és ilyenkor a hormonváltozások miatt megváltozik a váladék mennyisége, milyensége is, ami természetes ugyan, de nem szabad hagyni hogy "elmérgesedjen".
Semmi tünetem nem volt csak a folyás.A doki vett kenetet, kiderült bakteriális fertõzésem van.És nem éreztem semmit.Használhatod a hüvelykupot nyugodtan, én a terhességem alatt már 4szer használtam.Inkább kezd el, nehogy komolyabb legyen.Az orvos tanácsolta, nem értem miért kételkedsz.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem vett kenetet. Köszi a válaszokat. Boldog babavárást!

26 hetes kismama vagyok és szedem az elevitet de a dokim azt mondta hogy csak két naponta szedjem mert óriásbébim lessz tölle. Lehet hogy ettöl is híztam 12 kg? a babám pedig az uh szerint normális méretü és idáig szedtem minden nap.

Legjobb válasz: Azt értékelem az orvosokban, hogy mindegyik mást mond... Én minden nap szedem, 5 hetes koromtól, most vagyok 25 hetes. Híztam én is bõven, de én alkatilag ilyen vagyok. Ilyen volt az édesanyám is, magas vékony, terhességei idején hízott majd' 20 kilót, aztán szülés után visszafogyott. Meg persze van étvágyam is:) Az én bébim is teljesen átlagos méretû. Sok barátnõm van, akik végig szedték az Elevitet, mégis normál súlyú babát szültek. Hogy mennyit hízol, az szerintem (és a dokim szerint is) leginkább tõled függ. Este, vacorára kerüld a szénhidrátot! Boldog babavárást!

Azt értékelem az orvosokban, hogy mindegyik mást mond... Én minden nap szedem, 5 hetes koromtól, most vagyok 25 hetes. Híztam én is bõven, de én alkatilag ilyen vagyok. Ilyen volt az édesanyám is, magas vékony, terhességei idején hízott majd' 20 kilót, aztán szülés után visszafogyott. Meg persze van étvágyam is:) Az én bébim is teljesen átlagos méretû. Sok barátnõm van, akik végig szedték az Elevitet, mégis normál súlyú babát szültek. Hogy mennyit hízol, az szerintem (és a dokim szerint is) leginkább tõled függ. Este, vacorára kerüld a szénhidrátot! Boldog babavárást!
Akár mit is írunk itt, az tény, hogy a vitaminok hízlalnak, meghozzák az étvágyat.
Én a Hipp Natalt iszom, 27 hetes vok és 55kg. Eddig csak 7kg jött föl. És nincs óriásbébim, sõt...2héttel kisebb UH-n mint amennyinek kellene lennie. Sztem nem attól hízunk, végülis terhesség alatt ez a dolgunk :)
Az elõzõ vagyok. Javátás: ...amióta visszamentem dolgozni fele annyit sem eszem...
Szia! Én az elsõ perctõl kezdve szedtem és 3150 grammos kislányt szültem!
Szia, Én több dokival, genetikussal beszéltem és megoszlanak a vélemények. Van aki azt mondja óriásbébim lesz, van aki szerint meg ez baromság. Tök jó. Én úgy döntöttem végig szedem, napi 1-et, ártani nem árthat. 20 hetes vagyok és eddig 3 kilót híztam, pedig eszem rendesen. És ha óriásbébi lesz akkor mi van? Legyen erõs egészséges, a többi nem számít!
Én a gravidát szedtem a 22. hétig. Akkor a dokim átállított valami új 5000 Ft-os csodabogyóra a Femibionra. Mondván hogy a gravida nagy magzatokat produkál. Na, amióta a másikat szedem, azóta kétszer olyan gyorsan hízok.
Én is csak 12. hetes korig szedtem!
Én is szedtem a 22. hétig, mikor abbahagytam, mert túl gyorsan híztam. Azóta 33. hétben vagyok egy szemet se vettem be, a babám így is tökéletes és én azóta szinte teljesen leálltam a hízással. Azt hiszem ha végig szedném, 15-20kg is feljött volna, így viszont most még csak 7-8kgnál tartok.
én végig szedtem és 3.500 grammos kisfiút szültem. igaz a 38. héten.... minden jót.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat nektek.mindenkinek boldog babavárást és nevelést.

26 hetes várandós vagyok, és gondolkoztam azon, hogy el kéne menni egy moziba. Ti voltatok pocakosan moziban? Az orvosom azt mondta, hogy ő nem ellenzi, de nem is tanácsolja a hangos effektek miatt. Tapasztalata valakinek?

26 hetes várandós vagyok, és gondolkoztam azon, hogy el kéne menni egy moziba. Ti voltatok pocakosan moziban? Az orvosom azt mondta, hogy ő nem ellenzi, de nem is tanácsolja a hangos effektek miatt. Tapasztalata valakinek?

Legjobb válasz: Én 11 hetesen akartam menni (Corvin mozi Pesten), ki kellett jönnöm 20 perc után, mert konkrétan megfájdult a hasam és leizzadtam. Tegnap is szerettünk volna menni, de most már megkérdeztük, hogy a mesefilmeket is ilyen hangon adják, mire mondták, hogy igen. Így nem mentünk. Viszont gondolom mozija válogatja, van, ami eleve halkabb, gondolom azzal nagy baj nem lesz, de nekem rossz a tapasztalatom. 20 hkm

Én 11 hetesen akartam menni (Corvin mozi Pesten), ki kellett jönnöm 20 perc után, mert konkrétan megfájdult a hasam és leizzadtam. Tegnap is szerettünk volna menni, de most már megkérdeztük, hogy a mesefilmeket is ilyen hangon adják, mire mondták, hogy igen. Így nem mentünk. Viszont gondolom mozija válogatja, van, ami eleve halkabb, gondolom azzal nagy baj nem lesz, de nekem rossz a tapasztalatom. 20 hkm
Nyugodtan menj el moziba! :) Én a 41. héten voltam :D Titkon azért reméltem, hátha a hangos effektek beindítják... De semmi se történt, annyi, hogy amikor tényleg nagyon hangos volt a film, akkor a babám rugdosott, fészkelõdött, tehát nem aludt... Hanem végig "hallgatta" a filmet.
Nyugodtan menj! Én is voltam, sõt autóversenyen is és semmi gond nem volt! 29 hetesen az esküvõnket csináltam végig! :D
Én a terhességem alatt kb. 15x voltam moziba, és semmi bajom nem volt/lett.
Menj nyugodtan szerintem is- gondolom úgysem valami durva horrorfilmre akarnál beülni :) Amikor én voltam kismama és már a 7. hónap végén, 8. elején járhattam akkor volt premieres a Vámpírok musical- a barátnõm már akkor foglalt jegyet, amikor még nem is tudhatta, hogy kismama vagyok. Elmentünk (ki gondolná, hogy egy színházban valami történhet) Gondolván a pisilésre helyet cseréltem valakivel és egy sor szélén ültem. Az elõadás egy részében a vámpírok kirohangáltak a színfalak mögé és a színházterem különbözõ pontjain bukkantak fel. Hát kettõ akadt az én hátam mögött is. Beleüvöltöttek a fülebe, illetve megfogták a vállamat- nagyon megijedtem, felugrottam, szembe fordultam velük és hangosan rájuk üvöltöttem elõadás közben, hogy "te normális vagy? " :) )))))- mindezt gondolkodás nélkül, ösztönösen. Körülöttem dõltek a nevetéstõl- a színészek meg majd el süllyedtek szégyenükben, mert a félhomályban nem láthatták a nagy hasamat :)
En voltam 2 hete, Brad Pitt zombisat neztem meg, de ahol sejtettem, hogy ijedes lesz, ott becsuktam a szemem. Es ma megyunk, a Tuzgyurut nezzuk. Igaz, meg kis terhes vagyok, par hetes.
Nekem 4 hét múlva esküvõm lesz. 33 hetes leszek, parázok a zenekartól én is. :/
Én járok moziba! Ha jó a zene a filmben, akkor még a baba is élvezi. Hangosabb effekteknél megfogom a hasam hogy nehogy megijedjen. Szerintem õ is élvezi, mivel én is! Szerintem ha nem érzed jól magad közben és félsz, akkor ne menj. Üdv.: 22 hkm

26 hetes terhes vagyok és kb két napjy feszit a hasam elégé görcsölök is de nem a petefeszkem inkabb mint ha tagulnék. Mi lehet ez? Holnap megyek orvoshoz de van miert aggodnom? Ellege felek

Legjobb válasz: szia.nekem elsõ terhességemnél voltak ilyesmi görcseim a végén,azt hittem tágulok,de semennyit sem tágultam.most a második terhességemnél is elõjöttek ezek a görcsök,nem is ijedtem meg mert eszembe jutott h az elsõnél sem a tágulás miatt volt.hát erre mit ad isten,kedden voltam dokinál és kiderült h kinyílt a külsõ méhszájam 1 ujjnyira.szóval jobb félni mint megujedni.szedj magnéziumot és pihizz amennyit tudsz. 28 hetes km

szia.nekem elsõ terhességemnél voltak ilyesmi görcseim a végén, azt hittem tágulok, de semennyit sem tágultam.most a második terhességemnél is elõjöttek ezek a görcsök, nem is ijedtem meg mert eszembe jutott h az elsõnél sem a tágulás miatt volt.hát erre mit ad isten, kedden voltam dokinál és kiderült h kinyílt a külsõ méhszájam 1 ujjnyira.szóval jobb félni mint megujedni.szedj magnéziumot és pihizz amennyit tudsz. 28 hetes km
Szerintem ne aggodjal, holnap ugyis mindent megtudsz. Ha esetleg ma rosszabbodna, nagyob lenne a fajdalom, netalan vereznel, menj meg ma dokihoz! En terhesseg eleje ota ilyeneket erzek, allandoan faj, gorcsol, huzodik, kemenyedik a pocakom. Eleinte ezt hittem, elvetelek, kesobb azt, h koraszules lesz. Mindezek ellenere mar 34 hetes vagyok es meg egyben vagyunk, megcsak a mehszajam sem nyilt meg. Mindenkinek maskepp reagal a szervezete a terhessegre, van aki megussza minden gorcs, fajdalom nelkul, es van aki ugy jar mint en. Szep babavarast!
Én ezt olyankor érzem, amikor nyomja magát valamerre a pici. Kedvenc helye a májam, még mindig nem fordult be és ott a feje. Na az nem kellemes, amikor felnyomja magát. 29 hkm.

26 hetes terhes vagyok a baba méretei: BPD:72, HC:260, THQ:75, AC:228, FE:50. De nem is ez idegesit hanem, hogy a magzat víz több a normálnál azt olvastam, hogy fejlődési rendelenességre is utalhat igaz lehet ez?

Legjobb válasz: Nagyon sokszor elõfordul, hogy sok a magzatvíz és semmi baj nincs. Mondjuk engem is ezzel áltatott az orvosom és sajnos tragédia lett az eredménye. (kromoszómarendellenesség) Gondolom majd menned kell kontrollra, ott átnézik tüzetesen a babát, hogy nincs e eltérés és, hogy nem e csökkent a magzatvíz mennyisége. Nekem így volt és semmi eltérést nem láttak, de mégis volt egy csomó. 30 hetesen másik kórházban már látták a bajt, de, hogy ekkora, azt csak születés után egy héttel tudtuk meg. De mondom, tényleg nagyon sokszor van, hogy több, vagy kevesebb a magzatvíz és semmi probléma nincs. Remélem nálad úgy lesz! Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek!!! Minden jót, jó egészséget!!!

Nagyon sokszor elõfordul, hogy sok a magzatvíz és semmi baj nincs. Mondjuk engem is ezzel áltatott az orvosom és sajnos tragédia lett az eredménye. (kromoszómarendellenesség) Gondolom majd menned kell kontrollra, ott átnézik tüzetesen a babát, hogy nincs e eltérés és, hogy nem e csökkent a magzatvíz mennyisége. Nekem így volt és semmi eltérést nem láttak, de mégis volt egy csomó. 30 hetesen másik kórházban már látták a bajt, de, hogy ekkora, azt csak születés után egy héttel tudtuk meg. De mondom, tényleg nagyon sokszor van, hogy több, vagy kevesebb a magzatvíz és semmi probléma nincs. Remélem nálad úgy lesz! Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek!!! Minden jót, jó egészséget!!!
http://www.babanet.hu/faq/terpat12.php Szia, Ne aggódj!Nem lesz baj!! Szerintem ezt olvasd el! Üdv.35 hKm.
utolsónak: mi lett a babáddal? él?
Két hetet élt intenzívosztályon. Szörnyû volt, meg még most is az. Csak akkor nyugodhatok meg, ha másik egészséges babámat tarthatom majd a karomban. Remélem nem sokat kell várni a nagy örömre! Minden jót neked és gondolok rád így ismeretlenül is, hogy ne kelljen átélned hasonlót, mint nekem és még sok másnak. Jó egészséget kívánok nektek. Üdv.

26 hetesen hol szokot megrugni leggyakrabban a babatok? Nekem napok ota a koldokom alatt rugdos, de ugy hogy mar majdnem bepisiltem egy parszor, miert nem fordul mashova is? Lusta?

Legjobb válasz: Szia! Biztos így kényelmes neki. Nem akarlak elkeseríteni, de lehet hogy lesz ez még "rosszabb" is. Persze nem úgy rossz, a rossz, csak kellemetlen. Nekem elõfordult, hogy amikor nagyon kellett pisilnem és pont úton voltam, bizony egyszer-egyszer becsurgott. Mindig kellett tennem tisztasági betétet. Sajna ez van, de ki lehet bírni. További szép babavárást!!!:) 20 hetes kismasma

Szia! Biztos így kényelmes neki. Nem akarlak elkeseríteni, de lehet hogy lesz ez még "rosszabb" is. Persze nem úgy rossz, a rossz, csak kellemetlen. Nekem elõfordult, hogy amikor nagyon kellett pisilnem és pont úton voltam, bizony egyszer-egyszer becsurgott. Mindig kellett tennem tisztasági betétet. Sajna ez van, de ki lehet bírni. További szép babavárást!!!:) 20 hetes kismasma
Szia.Nekem gyakran rugdossa az oldalam azaz a bordáim környékén, meg szereti a gyomrom is rugdosni, na nem esik a legjobban:) Ezt a két helyet nagyon szereti, de szokott a köldököm környékén is bokszolni:) és néha olyanokat hullámzik mintha valami kocsonya mozdult volna a tányéron és beremeg:) 26hetes km.Boldog babavárást
Én emiatt vagyok "elkeseredve", mert lent rugdos ami azt jelenti hogy faros.sajnos be is bizonyosodott az ultrahangon.Remélem megfordul mert az elõzõ 2 terhességemnél ilyenkor már rendesen feküdtek a lányok.Emiatt szintén ilyen érzésem van mint neked.
Szia! Én 25 hetes vagyok és engem is nagyon hólyagon tud rúgni a picurom!Néha még a szemem is könnybe lábad, olyan nagyot rúg! De ilyenkor mindig eszembe jut, hogy eleven és jól van! Szóval édes ez a fájdalom! Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!