Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes baj (44 db)

Ez mitől lehet? Baj? 26 hetes hkm

Ma a gyomromnál er?s nyomást éreztem , alig kaptam leveg?t. Meg sokáig teljesen be volt keményedve a pocakom, kicsit kellemetlen érzés volt, nem fájt csak olyan érdekes volt.

Legjobb válasz: Mostantól ezt egyre gyakrabban tapasztalod majd. Elkezdtél keményedni, de ez teljesen normális 26 hetesen. (Második babával már 20. héttõl keményedtem) Ha egy nap csak néhányszor fordul elõ, nem gond. Ha egy órán belül több mint 4x tapasztalod, akkor kell dokihoz menni.

Mostantól ezt egyre gyakrabban tapasztalod majd. Elkezdtél keményedni, de ez teljesen normális 26 hetesen. (Második babával már 20. héttõl keményedtem) Ha egy nap csak néhányszor fordul elõ, nem gond. Ha egy órán belül több mint 4x tapasztalod, akkor kell dokihoz menni.
http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg/a-braxton-hicks-.. Készül a méhed a szülésre... elsõ
A kérdező hozzászólása: Hát azért egy órán belül 4-szer nem. Napi 12, de van olyan nap amikor nem is érzem. De ez mitõl van, a keményedés?
A kérdező hozzászólása: *Napi 1-2 lenne elírtam

26 hetes vagyok, tegnap voltam UH-n, a doki azt mondta, hogy még nem szállt le a babám heréje a hasüregből. Ez nagy baj? Van még esély, hogy leszáll neki?

Legjobb válasz: Én örülnék, ha 26 hetesen, azt megtudnám, hogy lányom vagy fiam lesz!!! Bocsi, tudom hogy ezzel nem segítettem sokat. De szerintem még van ideje rá! :)

Én örülnék, ha 26 hetesen, azt megtudnám, hogy lányom vagy fiam lesz!!! Bocsi, tudom hogy ezzel nem segítettem sokat. De szerintem még van ideje rá! :)
Az az oldal, amit én használtam a magzatfejlõdés követésére, azt írja, hogy a 32. héten száll le a kisfiúk heréje. Ne aggódj, még van ideje bõven!
igaza van az utolsó válaszadónak miszerint a 32.hétben! 33 hetessen voltam uh-án ott látta a doki hogy kisfiú és leszállt a zacsi .úgyhogy ne aggódj mert ideje van még bõven!és ha véletlen nem szállna le akkor születés után is tudnak rajta segíteni és ez a lényeg.nem lesz semmi baj!csak pozitívan!
Szia! Én is így vagyok, mint az elõzõ válaszadó :-( De azt biztosan tudom, hogy van még ideje. Elvileg, ha a születéstõl számított 1-2 éven belül nem száll le, akkor szoktak mûteni, vagy hormont adni. Ne aggódj! 26 hetes kisanya

Baj lehet? 26 hetes terhes vagyok.61 kg-mal kezdtem a terhességet. Most 68 kg vagyok. Baj lehet?

Eleinte nem híztam csak alig, és most kezdtem el hirtelen hízni. Napok óta minden nap fél kg-mal vagyok nehezebb. (tegnap óta csak 30 dkg-mot híztam) Nem gyors ez egy kicsit. Nem eszek sokat és mégis. Félek, hogy valami baj van. kb. egy hete megy így.

Legjobb válasz: Én 53,5 voltam 6 hetesen most 20 hetesen pedig 59 kiló.Nekem azt mondta az orvos meg a védõnõ hogy még nem sok,de én is aggodom kixcsit.

Én 53, 5 voltam 6 hetesen most 20 hetesen pedig 59 kiló.Nekem azt mondta az orvos meg a védõnõ hogy még nem sok, de én is aggodom kixcsit.
Nincs miért aggódjál én 59 kgval kezdtem és most 65 vgyok 23 hetesen, és az elmult 2 hetben hiztam 2, 5 kgt. Szóval nem egyformán hizunk. Én sem eszem sokat, sõt egyre kevesebbet a nagy meleg miatt.
Kérdezd meg a védõnõt! Nem vizesedsz? 1 hét alatt majdnem 4 kg az sok mindenképp, ha napi fél kilo megy fel rád! Én mit szóljak?12 hetesen 6 kg-ot híztam, pedig nem eszem többet mint rég!61-rõl 67-re!
Hát ha 26 hét alatt hiztál 7 kg-ot az sztem nem sok, fõleg hogy már a második felén túl vagy. Ilyenkor jön a vizesedés, meg már a babádnak is van súlya. Max. 12 kg-ig normális. De azt mondják elvileg, hogy az elsõ 10 hétig heti 10dkg, utána heti 30 dkg hetente a normális hizási arány. Tehát kiszámolva 5, 8 kg-ot kellett volna mára hiznod. Az a 1, 2kg plussz, meg ingadozik naponta. Szerintem teljesen normális. De ne a kilókat nézd inkább hanem , hogy egészséges ételeket egyél. Az mindenkettõtöknek jó. Szoptatás alatt úgyis leadod a felesleget, ha nem ész nélkül zabálsz. Ne aggódj, szerintem ez teljesen normális hizás.
A második válaszoló vagyok, szerintem sem sok, nem kell aggódjunk, mondjuk egy hete nekem dagad a lábam a melegben és vizesedek, ugyhogy nem mind hizás az egész.
Szia! Nem feltétlen hízol végig ilyen ütemben, sõt biztosan nem. Én 57-tel kezdtem, rögtön az elsõ 2 hóban felszedtem 3 kg, majd a 28. hétig még 4-et, azaz összesen 7-et. A védõnõm és a dokim mondták, hogy jó lenne ha kicsit vigyáznék. Na, vigyáztam is...kevés szénhidrát, semmi édes, alig ettem...aztán mégis felszedtem még 2 kg-t. A 32. héten már 66 kg voltam. Úgy döntöttem nem foglalkozok vele, eszek mint rég, mondjanak amit akarnak, én úgy tudom 12 kg a terhesség végéig még elfogadható. Azóta mindent megeszek és az elmúlt 1 hó alatt mindössze fél kg-t híztam, míg a bébim 1 kg-t. Most 36 hetesen 66, 5 kg vagyok. Szóval szerintem mindenki annyit egyen amennyi jól esik. HA továbbra is naponta fél kg-t hízol, azért kérdezd ki az orvosod véleményét. Lehet a bébid is hirtelen növésnek indult, de az is lehet hogy vizesedsz?! Minden jót!
Én külföldön várok babát. 55 kilón kezdtem, és most, a 27. héten 62 vagyok. A bába még meg is dícsért, és bíztatott, hogy továbbra is ilyen szépen, mértékletesen gyarapodjam! Szóval, szerintem ahány ország, annyi "szokás", annyi protokoll, hogy mennyi hízást tartanak normálisnak hivatalosan. A barátnõm 22 kilót hízott, és fél évvel a szülés után már a régi súlyánál volt. Ha csoki helyett inkább gyümölcsöt eszünk, nagy baj talán már nem lehet...
Egyél nyugodtan, nem befojásolja szerintem.22 hetesen volt rajatam nem egészen 2 kg.26 hetesen má 5 kg.Na persze az nem sok, csak túl hirtelen jött fel.Hirtelen meg is állt.4 hét alatt csak 1.5 kg.A kaja mennyiségével nálam nem függöt össze soha.Néha le is ugrott 1 kiló csak úgy.Közben persze zabáltam.Most 36 hetesen 9 kg-nál járok.Ha vizesedsz, azt meg úgyis észreveszed.
én 12 hetsen 42 voltam és most 36 hetesen 62 vagyok.Nem tom h. gáz e !Majd lefogysz ugyis ha akarsz.Nem?


C:2100.26 hetesen nagyon nagy baj?

A doki nem sok mindent mondott err?l. 3x2 magne b6.és pihenés ami nem nagyon megoldható 2 gyerek mellett.

Legjobb válasz: nem nagy a baj, csak kicsit meg van rövidülve a méhszájad, de ha van már 2 gyereked akkor ugyis tudo. engem is rémisztgetett a dokim pedig elsö babát várom, 24 héten 3100 volt, hogy elöbb szülök. most már 36 hetes vagyok és most 3111. én szedtem Spiropentet és no-spa-t is a Mg mellé, de most már abba kellett hagyni 36

nem nagy a baj, csak kicsit meg van rövidülve a méhszájad, de ha van már 2 gyereked akkor ugyis tudo. engem is rémisztgetett a dokim pedig elsö babát várom, 24 héten 3100 volt, hogy elöbb szülök. most már 36 hetes vagyok és most 3111. én szedtem Spiropentet és no-spa-t is a Mg mellé, de most már abba kellett hagyni 36
Nem nagy a baj! Nekem a 16. héttõl volt ennyi! én 3*1 mane b6ot ettem! 30. héttõl a méhszájam 2 újjnyira nyílt, de nem rtörtént tragédia! betöltöttem a 37 hetet mikor szültem.3500grammos egészséges fiam lett!nyugi nem lesz baj.Én sem pihentem, nekem is volt egy gyerkõcöm itthon, így nem nagyon volt lehetõségem rá.
Megnéztem a papírjaimat, 21 hetesen 2000, 28 hetesen 2100 volt nekem. Nem mondott semmit a doki, dolgoztam a 37. hétig és 40+1 hétre szültem.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat! Engem totál elijesztettek, hogy koraszülés lehet, és csak errõl beszéltek.

Most voltam nögyógyásznál azt mondta nincs semmi bajom se fertözés semmi! Kicsit ugy érzem mintha viszketnék! Kezdjem el használni a canestent vagy várjam meg mig kijön rajtam? 26 hetes kismama vagyok!

Legjobb válasz: Én is pont így vagyok. Szerintem, ha nagyon vékonyan bekened semmi gond nem lesz belõle. Jobb megelõzni a bajt. 30 hetes km.

Én is pont így vagyok. Szerintem, ha nagyon vékonyan bekened semmi gond nem lesz belõle. Jobb megelõzni a bajt. 30 hetes km.
Szia!Szerintem is használd a canestent, még mielõtt jobban nem kezdessz viszketni!Én is használtam, szinte végig!Jó egészséget!:)
A nõgyógyászom szerint a Canestenben semmi olyan nincs, ami károsan hatna a terhességre. Tehát használd a krémet is, meg a hüvelykúpot is nyugodtan!!

Baj, ha keményedik a hasam? 26. hetes vagyok.

Legjobb válasz: Ha csak kicsit,akkor nem feltétlenül baj,de inkább az orvosoddal konzultálj,az a biztos. Nekem mind a háromnál keményedett,nem lett semmi baj,de mindíg megnézettem orvossal.

Ha csak kicsit, akkor nem feltétlenül baj, de inkább az orvosoddal konzultálj, az a biztos. Nekem mind a háromnál keményedett, nem lett semmi baj, de mindíg megnézettem orvossal.
Szia! Én 26+5 hetes vagyok és eddig nem keményedtem, viszont az utóbbi három napban sajnos többször is elõfordult. A frász rám jön ilyenkor, de állítólag ez a hidegfrontnak is betudható. Mindenesetre jövõ héten megyek orvoshoz és majd mondom neki. Jó babavárást!
Én is keményedek. És félek is a méhszájam 1 hónapja nyitott.
24 hetes vagyok, de már észrevettem--nem is lehetne nem észrevenni-, hogy kményedek. Állítólag ez jó hatással van a babára, de azt nem tudom , hogy a méhszájra is? Én is félek, nehogy kinyiljon, mert abból még baj is lehet:( És ugye még nekem messz van nov.16-a!!!
A kérdező hozzászólása: Én augusztus elején megyek nõgyógyászhoz, mert még szabin van, akkor megkérdezem. Nekem hirtelen keményedik és pár perc múlva el is múlik, de idegesít mert félek, nehogy baj legyen.

Nem mozog annyit a babam amiennyit idáig szokott. Szerintetek mi baj lehet? 26 hetes vagyok. Azelott eroteljes rugasokat ereztem szinte minden nap es egesz nap.3 napja voltam dokinal akkor egy kicsit felpiszkalta megbokdoste mert nem jol latta UlH-on

3 napja voltam dokinal akkor egy kicsit felpiszkalta megbokdoste mert nem jol latta UlH-on.Vajon az lehet a baj mert azota olyan kis nyugodt. Csak neha erzem a gyenge mocorgasat:- (kicsit ijeszto.

Legjobb válasz: 27 hetes vagyok. Két hete még majd kirúgta a hasamat a babám, aztán egyik napról a másikra épphogy mocorgott egy kicsit. Alig-alig éreztem. Ma újra beindult. Megint állandóan mocorog.

27 hetes vagyok. Két hete még majd kirúgta a hasamat a babám, aztán egyik napról a másikra épphogy mocorgott egy kicsit. Alig-alig éreztem. Ma újra beindult. Megint állandóan mocorog.
Nyugodj meg, a lényeg, hogy érzed. Nekem is vannak napok amikor kevésbé mocorog, néha meg olyan aktív, hogy csak na. 22hkm
A kérdező hozzászólása: koszi szepen mind kettotoknek.megnyugodtam kicsit.a masodik valaszolonak uzenem h elolvastam es koszi, ezek szerint nem vagyok ezzel egyedul
Szia! Nyugi, én is 26 hetes vagyok. Pár napja majd kiugrik a hasamból a kisfiam, úgy izeg mozog folyamatosan, de kb. egy hete volt 3-4 nap, amikor épp hogy megmoccant, azt is csak akkor vettem észre, ha tudatosan figyeltem, annyira gyenge volt. Már én is kezdtem pánikolni. De felesleges volt, újra a régi Duracell nyuszim.... :)
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a megnyugtato valaszt...
Én is ugyanúgy vagyok, mint az elõttem szólók. 26+2hkm
Ilyenek lesznek ám kint is, nem kell megijedni! Egyik nap nyugi másik nap semmi sem jó. :O Ki tudja miért, az idõjárás pl nagyban befolyásolja õket, õk nagyon érzékenyek rá a frontokra, szeles idõre, esõs idõre, hóra stb...mindent éreznek, jobban mint mi felnõttek.

26 hetes vagyok, és még mindig gyengécskén rúg a babám, ez baj? 19 hetesen voltam uh-on utoljára, ott minden rendben volt.

Legjobb válasz: Ne aggódj, az a lényeg, hogy mozog, de ha te mégis aggódsz, szólj az orvosodnak, hogy szeretnél egy uh-t, csak, hogy megnyugodj! De szerintem semmi gond. Fog még az a baba akkorát rúgni, hogy szeretnéd, ha éppen csak picit rúgott volna! Jó egészséget és boldog baba várást! 3 kisfiú anyukája

Ne aggódj, az a lényeg, hogy mozog, de ha te mégis aggódsz, szólj az orvosodnak, hogy szeretnél egy uh-t, csak, hogy megnyugodj! De szerintem semmi gond. Fog még az a baba akkorát rúgni, hogy szeretnéd, ha éppen csak picit rúgott volna! Jó egészséget és boldog baba várást! 3 kisfiú anyukája
Szerintem igazán erõsen csak késõbb rúg, ilyenkor még nem is annyira erõs, illetve viszonylag több helye van, mint majd lesz... :o) Jó babavárást!
Ne aggódj, az én babám a végén sem rúgott nagyokat! Körülöttem mindenki panaszkodott hogy kirúgja az oldalát a gyerek az enyémet nem. Napközbe éppen hogy éreztem olyan piciket rúgott, este tudtam csak apának is mindig megmutatni! Most van egy féléves kiegyensúlyozott, nyugodt, egészséges kislányom. Persze én is úgy gondolom ha nagyon aggódsz menj vissza orvosodhoz (mert az sem tesz jót ha idegeskedsz), engem az is mindig megnyugtatott hogy a dokim minden hónapba egy röpke pillantást tett a babámra. fejkörfogat mérés, meg a pici szívét is megnézte! :)
Nyugodj meg valószinû, hogy csak csuklizik.Ez teljesen normális nekem van, hogy egy nap vagy 5-6 is csuklizik.Üdv 33 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Kicsit megnyugodtam, de rettenetessen ijesztõ ez a mozgás, mert tuti hogy nem csuklik, meg hogy nem mozog hanem rángatolzik mintha rázná a hideg, de látható is !Érdekes ilyet az elõzõ terheségemnél nem tapasztaltam.:)
Megint 2. vagyok. Én anyukámat is megkérdeztem. Õ is azt mondta, hogy én (1.terhessége) nem csináltam, tesóm viszont nagyon sokszor. Nyugi, a tesóm egészséges, okos erõs pasi. És nem rángatózik! :)
Szia! Én is 26 hetes vagyok, és én is szoktam érezni pont olyat, amit leírsz. Engem nem ijeszt meg, minden mozgásának örülök! :-) Lehetséges, hogy a magzatvíz is berezeg mozgásnál, és azért érezzük így.

26. hetes terhes vagyok nem tudok aludni csak laposon és háton baj ez?

Mert ugy érzem pár napja ,hogy valmi igy most már nem stimmel !! milyen alvási pozt javasoltok ?? ha oldalra találok feküdni a kicsi azzonal rugdalni kezd és félek ,hogy talán mert rá fekszek valamilyére , ez normális ??segitsetek kérlek válaszaitokkal !! elöre köszike mindnekinek !

Legjobb válasz: Szia! Ennyi idõsen már nem szabadna hanyatt feküdni! Elnyomja a baba a lepény artériát és ezáltal nem jut elég vérhez és oxigénhez. Ugyanakkor te is rosszul érezheted magad. Ártani nem tudsz az oldalt fekvéssel mert ugye ott a hasad és a baba közt a magzatvíz ami megvédi a babát. Ilyenkor már igy is kell feküdni, a legjobb a bal oldal. Nekem is addig-addig kell forgolódnom, helyezkednem mig abba nem hagyja a bökdösést. Szóval ne aggódj! Üdv: 37 hetes kismami

Szia! Ennyi idõsen már nem szabadna hanyatt feküdni! Elnyomja a baba a lepény artériát és ezáltal nem jut elég vérhez és oxigénhez. Ugyanakkor te is rosszul érezheted magad. Ártani nem tudsz az oldalt fekvéssel mert ugye ott a hasad és a baba közt a magzatvíz ami megvédi a babát. Ilyenkor már igy is kell feküdni, a legjobb a bal oldal. Nekem is addig-addig kell forgolódnom, helyezkednem mig abba nem hagyja a bökdösést. Szóval ne aggódj! Üdv: 37 hetes kismami
Szia! Oldal fekvést javaslom akkor. A babád jelezni fogja mikor valami nem tetszik neki, és zavarja a póz, ilyenkor fordulj át a másik oldaladra. Nem lesz semmi baja az oldal fekvéstõl. Egyébként én feküdtem a hátamon, addig amíg kényelmesnek éreztem. Úgy feküdj, ahogy neked kényelmes. Ha valami testrészét vagy más gond miatt a babád úgyis rugdosni fog. Hidd el jeleznek ha nekik valami nem tetszik. Feküdj oldalra nyugodtan. Egy 9 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: ha nem kap elég oxigént és vért attol lehet valami baja ??


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!