Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes azt már (24 db)

Milyen problémát okozhat a keményedés? Normális, hogy 26 hetesen már van? (Azthiszem) Miből érzem, hogy ez keményedés, és nem a babám feszíti magát, mi a különbség? Nem tudom mit mondjak az orvosomnak, keményedek, vagy csak a baba tolja ki magát?

Legjobb válasz: Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)

Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)
Erre én is kíváncsi vagyok, nekem 24/24 kemény a hasam, ha megfogom vagy enyhén megnyomom. Amikor sokat sétálok, akkor egy ponton állandóan befeszül, fáj is, mintha vakbélgyulladásom lenne - azon a helyen. Nem tudom mire vélni. 22hkm
Én a keményedést úgy írnám le, hogy egy focilabda lesz a hasad helyén, kõkemény az egész. Nekem csomót kellett pihenni, mert elég sok volt már 22 héttõl. Igyál sokat-normálisan, nem erõltetésre gondolok, és ha séta közben keményedsz, vegyél vissza a tempóból. Nekem a dokim elég sokat parázott e miatt, rövidült is mondjuk a méhszájam, de másik doki meg csak legyintett az egészre a rövidüléssel együtt Napi pár midenesetre tuti nem nagy ügy.
A kérdező hozzászólása: Hát a Ti leírásaitok szerint, akkor nekem is keményedésem van, nem a baba játszik velem.Nektek is kellemetlen feszítõ érzés, vagy az már baj, ha olyan?
Elsõ vagyok. Nekem folyamatosan kellemetlen érzés, aminek nem kéne lennie, hiszen a terhesség ennyi idõsen (22.hét) már fájdalmak nélkül jár. Legalábbis doki szerint. Nálam nincs gond, arra fogta, hogy marha erõs hasizmom van, és az fáj, mert nõ a baba, tolja kifele magát, mozog, és az izmaim meg tartják folyamatosan. Nekem még a pocakom is csak hanyatt fekve látszik, állva, ülve, oldalosan egyáltalán nem.
3. vagyok. Mostani kommentedbõl még egy harmadik dologra gondolok. Van egy olyan fajta "érzés" is, amikor folyamatos kellemetlen húzódást érzel, ez a hasad bármely pontján elõfordulhat, nekem leggyakrabban az alhasamnál volt, vagy a mellem alatt. Ilyenkor a méhet tartó szalagok tágulását érzed, és ha a bab hirtelen nagyobb növekedésbe kezd, akkor érezheted. Ez sem keményedés, sem a baba... Hát nehéz így látatlanban megmondani, de majd kiismered z érzéseket biztosan! :o)
32, 36 hetes uh, 36 hetes labor, méhszáj, majd nst hetente.
Nálunk ugyanaz amit az elsõ válaszoló írt, + 28 hetesen méhszáj vizsgálat!

26 hetesen mondhatom a rokonoknak, hogy már kényelmetlen az utazás, ezért inkább ők jöjjenek hozzánk?

kb. 130 km-re laknak, ami egy 3 órás autóút hegyen-völgyön át.

Legjobb válasz: Szerintem Nem! Most a te kényelmed a legfontosabb, ilyenkor alkalmazkodjanak a rokonok a kismamához. Én mégcsak 15 hetes vagyok, de sokáig elviselhetetlen egy helyben ülni, ráadásul eddig sohasem volt, de most az autóban folyamatosan rosszul vagyok. (hányinger, szédülés stb.)

Szerintem Nem! Most a te kényelmed a legfontosabb, ilyenkor alkalmazkodjanak a rokonok a kismamához. Én mégcsak 15 hetes vagyok, de sokáig elviselhetetlen egy helyben ülni, ráadásul eddig sohasem volt, de most az autóban folyamatosan rosszul vagyok. (hányinger, szédülés stb.)
Persze! Az én szüleim is 300 Km-re laknak, és én sem mentem haza 26 hetes korom óta. Mondtam, hogy nagy a pocim és kényelmetlen sokat görnyedni az ülésben. Megértették, és õk jönnek hozzánk. :)
2. vagyok. Mármint persze, hogy mondhatod. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Megnyugodtam valamelyest. Anyósomékhoz mennénk, és azért vagyok bizonytalan, mert szerintük még decemberben is nekünk kéne menni hozzájuk. Szerencsére ezzel a férjem sem ért egyet, azt mondta nekik, hogy még egyszer jövõ héten elmegyünk mi. Csak nekem ahhoz sincs túl nagy kedvem. Tényleg kényelmetlen az autóban, hiába állunk meg, mert utána pár perccel máris újra szúr a hasam.
A kérdező hozzászólása: Hát bizony, amúgy sincs nagy kedvem... tudom, hogy még sok idõt leszek otthon, talán már unni is fogom, de most erõt vett rajtam valami fészekösztön, vagy nem is tudom mi, és nem akarok kimozdulni. Az utazást túlélném, de miért vállaljak annyi kényelmetlenséget, amikor õk is jöhetnének éppenséggel.
Nyugodtan szólhatsz nekik. Én már a 20. héttõl nem megyek sehová, mivel rettentõen fáj a hátam. Van aki megsértõdött (egészen pontosan az anyósom), nem is jött azóta hozzánk, de szerencsére a legtöbb ember ezt megérti. 27 hetes kismama


26 hetes vagyok, azt már tudom hogy a 35-36. héten befektetnek, (ha csak nem előbb)! Nagyon korai most vásárolni?

Nyugodtabb lennék ha legalább meg lenne minden és nem mással kellene bevásároltatnom. Csak nem tudom, hogy nagyon korai e?

Legjobb válasz: Én kb. 10 hetesen vettem meg a pelenkázóasztalt és a kiságyat, mert akkor találtam akciósat, nekem tetszõt. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, ha van kedved hozzá, segít a ráhangolódásban. Fõleg, hogy be kell elõbb feküdnöd - a mosásra, vasalásra is kell azért idõt hagyni, meg arra, hogy az embernek még ezer apróság az eszébe jusson a ruhatárral, gyerekszobával, apróságokkal kapcsolatban.

Én kb. 10 hetesen vettem meg a pelenkázóasztalt és a kiságyat, mert akkor találtam akciósat, nekem tetszõt. Szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni, ha van kedved hozzá, segít a ráhangolódásban. Fõleg, hogy be kell elõbb feküdnöd - a mosásra, vasalásra is kell azért idõt hagyni, meg arra, hogy az embernek még ezer apróság az eszébe jusson a ruhatárral, gyerekszobával, apróságokkal kapcsolatban.
Szia! Nyugodtan vásárolj amíg az embert nem "akadályozza" a nagy poci meg a lábfájás és dagadás! Én 25 hetes vagyok és szinte majdnem mindene megvan igaz kaptam innen-onnan de vettem is! Élvezd ki a helyzetet olyan sok szép baba holmi van!
Szia, én 27 hetes ikres kismama vagyok és a héten vettem meg elég sok mindent.(kiságy, cumisüvegek, ruhák...) Gondolván arra hogy biztos hogy rövidesen befektetnek majd, meghát már egyre nehezebb lesz mászkálni nekem is. Pl a babakocsi már ki van nézve de még nem vettük meg, azt már a férjem egyedül is eltudja hozni ha megszületnek a bébik. Szerintem olyan dolgot vegyél meg amit másra nem bíznál. Nem korai. Boldog babavárást! :) )
Mért lenne korai, innen is csak repülni fog az idõ.Én áldom az eget, hogy megvettünk mindent kb a32hétig , mert most már olyan a bokám mint egy elefánttél, zsibbad a jobb kezem állandóan, és alig bírok menni már.Megrövidült a méhnyak a 32héten gyógyszert kell szedjek, hogy bennt maradjon még-szerencsére a jöv.héttõl elhagyhatom.Na de ezeket én sem kalkuláltam, már nem is bírnék úgy mászkálni mint mikor megvettük a cuccokat neki és nem beszélve arról, hogy jobb aza tudat, hogy el van neki minden készítve és nem apára marad minden..nem is tudná mit kell tenni.A másik , nem egy barátnõm járt úgy, hogy addig babonáskodott még bekerült szülni és a férje kapkodott, hogy mit vegyen, persze , hogy nem olyat vett amilyet a lány akart..de akkor már mindegy.Szval, nyugodtan vedd meg, nem beszélve arról, hogy anyagilag is könnyebb ha fokozatosan vásároltok mint ha rögtön mindent egyszerre.36hetes kismama
Egy barátnõm úgy járt, hogy halogatta a vásárlást, mondván, ráér még, aztán veszélyeztetett lett, be kellett feküdnie és végül semmit se tudott megvenni, mindent a férje szerzett be. Én ezt nem akartam kockáztatni, bár teljességgel alkalmas arra a párom, hogy elmenjen vásárolni, ha kell, de szerintem akkora élmény bevásárolni egy kisbabának, hogy nem érdemes kihagyni! Szóval vásárolj nyugodtan, itt az ideje!
Ha nem vagy babonás akkor egyáltalán nem korai, nyugodtan vegyetek meg mindent.

26 hetes vagyok, mitől van az hogy a köldököm már teljesen ki van fordulva és élég kemény a pocakom is?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy olyan alkat voltál mint én...Nekem is ki van forsulva a köldököm pedig mások szerint pici a pocim, mondjuk ez a széles csípõ miatt van. Én sosem híztam hasra mindig csípõ alá, és szerintem a nagy bõrfeszülés miatt fordul ki hamar a köldök.A hasrahízósaknak nem fordul ki, majd nézd meg... 24 hetes kismami

Valószínû, hogy olyan alkat voltál mint én...Nekem is ki van forsulva a köldököm pedig mások szerint pici a pocim, mondjuk ez a széles csípõ miatt van. Én sosem híztam hasra mindig csípõ alá, és szerintem a nagy bõrfeszülés miatt fordul ki hamar a köldök.A hasrahízósaknak nem fordul ki, majd nézd meg... 24 hetes kismami
A köldöke mindenkine más, van akinek korán, van akinek késõn fordul ki , és van akine ki sem fordul (nekem sem, pedig már 33 hetes vagyok) A kemény has nem jó, ezt említsd meg a dokidnak. Addig tapasztald ki, hogy csak mozgás, közben kemény, vagy ha fekszel, akkor is kemény-e. És ha kemény, csak 2-3 percig, vagy sokáig. Adhat a doki magnéziumot, ami javíthat a dolgon. De a keményedés alapvetõen annak a jele, hogy lassíts, pihenj többet!

Mennyit változik a baba arca? Most voltunk 26 hetesen 4D-n, már szép pufi-pofija van, ilyen lesz az arca majd ha megszületik is?

Mi nem igazán fedeztük fel, hogy valamelyikünkre hasonlítana. Kicsit nagynak t?nik a nózija, vagy valamennyit torzíthat az UH?

Legjobb válasz: Szia! Mi 28hetesen voltunk 4D, és akkor már kivehetõ volt hogy inkább rám hasonlít.

Szia! Mi 28hetesen voltunk 4D, és akkor már kivehetõ volt hogy inkább rám hasonlít.
Mi 15 és 29 hetesen voltunk 4D-n. A 15 hetesen még " csak " annyit láttunk, hogy kisfiú lakik a pocakomban, de a 29 hetesen már nagyon jól kivehetõk voltak a vonásai, a kis pufók arca, a szép vastag szája. Az orrát az Uh-n mi is nagynak láttuk, de csak a kép torzított, a valóságban pici kis pisze orral született a kisfiam. Érdekes, mert az UH kép alapján, tiszta apukája volt, születése után viszont nem nagyon hasonlított apára, inkább rám, most 5 hónapos és most már tényleg tiszta apja.
Szia! Mi 27 hetesen voltunk 4D-n, és mikor megszületett, és most is, nagyon nagyon hasonlít az uh-s képre! Persze valamennyit fog változni, hiszen még hízik. Az orrocskája miatt ne aggódj, nálunk is egy picit nagyobbnak tûnt, de szép formás kis pisze orra van! Sok boldogságot! 5 hetes kislány anyukája
Szia!Mi 25 hetesen voltunk.Már akkor látszott, hogy tiszta apja.Egyedül a punija az enyém:-) Én is ugy tudom, hogy már nem fog változni csak kicsit husibb lesz a pofija.33 km
Mert valószínû már befordult, azért érzed lent:D Gratulálok!!!Örülj neki!!!
Befordult azt jelenti már fejjel lefelé van.Nekem nem fordult még be.A köldököm körül van a feje, arca elött a keze lába, és sûrûn érzem lent mozogni.Teljesen lent.
A kérdező hozzászólása: nem akarok tudatlannak lenni de az mit jelent, hogy befordult??????és ha igy van akkor ehez még nincs kicsit korán??????
Én is sokáig így voltam. Teljesen lefúrta magát. Olyan volt, mintha teljesen a nunómnál kaparászna. Szar érzés volt. :) Ma már 33 hetes vagyok, de még sokszor lefúrja magát, nagyon ritka ha feljön. De még nincs befordulva.
Én 29 hetes vagyok. Nekem is fõleg lent mozog. Be van fordulva, vagyis koponyatatásban van. Valószínûleg a kezeivel kalimpál odalent, de a lábát szoktam néha érezni az oldalamban, de az sincs túl fent. Tehát nem nyomja a gyomrom, meg a bordám ahogy mások mondják. Boldog babavárást!

26 hetes kismama vagyok és borzasztó székrekedésem van. A Tamarin lekvárt is kipróbáltam de semmi. Aranyerem eddig nem volt de már az is van. Valami ötlet?

Legjobb válasz: Bioboltban lehet kapni mezei katángot, én abból csináltam teát éhgyomorra megittam egy pohárral, meg még egész nap kb. 1 litert. Másnap háromszor is tudtam menni a wc-re. Már én is mindent kipróbáltamj, de tényleg mindent és ez vált be eddig. Remélem Neked is segít! Szép napot!!

Bioboltban lehet kapni mezei katángot, én abból csináltam teát éhgyomorra megittam egy pohárral, meg még egész nap kb. 1 litert. Másnap háromszor is tudtam menni a wc-re. Már én is mindent kipróbáltamj, de tényleg mindent és ez vált be eddig. Remélem Neked is segít! Szép napot!!
Esetleg Laevolac szirup, Guttalax cseppek, amit nekem ajanlott a dokim.
Nekem annak idején a narancs és grapefruit segített.Minden este megettem egyet és másnap tök jó volt.A savanykás alma is bejön-egy kettõ egy nap.A banán az hasfogó..a többi mostani gyümit nemigazán tudom..A dinnye vízhajtó inkább.Próbálj meg teljes kiörlésû dolgokat fogyasztani, mert azok könnyebben emészhetõek-és ez tuti.Nekem az is bejött, ráadásul nem hízlal.Igyál sok folyadékot, de ha lehet ne mû cukros lötyiket.Vizet , teát, tejet ilyesmit.Jah és a kefír is segít.NE erõlködj nem szabad-sztem ezeket a lekvárokat felejsd el, ha elég rostosan táplálkozol nem kéne, hogyilyen legyen.NEkem is elég lassú az emésztésem ezért merem mondani.Pl ha én érzem, hogy wczni kell, de nem megy-akár milyen rossz nem kínozom magamat, megeszek egy almát-mostanában azt a zöldet-kicsit drága de nagyon fini, és kb 15perc és jön a hatása.Inkább így próbálkozz, mert sokat fogsz szenvedni az aranyér miatt ha nem vigyázol.Most még kezeli tudod a helyzetet.37hetes kismama
Utolsó hozzászólo vagyok.Szerintem ezeket a szereket felejsd el, nekem a dokim egyenesen tiltotta ezeket.Ezek annyira durvák kimossák a szervezetedbõl az ásványi anyagokat is és ki tudja a kicsi mit érez belõle.A gyógyteákkal is óvatosan, mert terhesség alatt tilos méregteleníteni és ez amit leírtak ez annak felel meg!!!Inkább maradj a természetes gyümiknél-zöldségeknél.hidd el a baba is jobban jár:)
Nekem a Kubu vált be igazán..egy kisüveggel megittam minden nap és helyreállt a dolog, másnap nem volt gondom a wc-re menéssel. Próbáld ki, ártani biztos nem árt, hátha beválik nálad is!
Az elõzõ válaszoló vagyok. az aranyérre próbáld ki a Sperti kenõcsöt és kúpot, használhatják kismamák is és nagyon jó!
Hordóskáposzta. Tökéletes és a nõgyógyász is ajánlja pozitív hatása miatt.

Szerintetek soknak szamit ha 26 hetesen mar 5kg pluszom van? Most az uloso 6hetben hiztam 4-et ez soknak szamit?

A valaszokat elite koszonom!

Legjobb válasz: Én az egyik gyerkõccel 20kg-ot a másikkal 18kg-ot híztam az egész terhesség alatt nekem nem volt semmi proplémám minden lelet jó volt.

Én az egyik gyerkõccel 20kg-ot a másikkal 18kg-ot híztam az egész terhesség alatt nekem nem volt semmi proplémám minden lelet jó volt.
Szia. Én is 26 hetes vagyok. 163 cm magas vagyok 59 kg-ról indultam most 71 kg vagyok. Szerintem az 5kg plusz nem sok. Egyébként nekem a 20-23 héten ugrott meg a súlyom hirtelen 5 kg-val. Szerintem azért mert elkezdtem kicsit vizesedni. Az utóbbi két hétbe viszont csak 1 kg-t híztam...
Igen ez érdekes, nekem is ilyen löketszerûen jöttek a kilók. 1. babánál úgy hogy 12.hétig plusz 3 kiló aztán 24.hétig semmi. A 24-25.héten már plusz 5 kgnál jártam. 28 hetesen még mindig plusz 5 kg. Aztán 34.hétre plusz 8 nál jártam, majd onnan annyira felvizesedtem hogy 41 hetesen plusz 17 kilóval mentem szülni, szóval nálam egyáltalán nem jött be ez a havi 1 kg súlygyarapodás stb.Onnan is gondolom hogy víz volt hogy mikor hazamentem a kórházból 15-16 kg val voltam kevesebb és 5 percenként pisilni jártam. A második babámnál 16.hétig nem volt semmi súly pluszban aztán 2-3 hét alatt feljött 3 kg. majd 24-25 hetesen plusz 5kg-nál jártam, 34 hetesen megint csak 8 kg plusznál de itt már nem vizesedtem csak alig, így végül plusz 12 kg-val zártam amibõl 4.3 kg volt a babám.
Dehogy sok! Én most sokkal jobban vigyázok, mint a többi terhességemnél, mégis 5 kilónál tartok már 19 hetesen (és a védõnõ azt mondta, keveset híztam). A többivel 14-17 kiló között híztam, de az is mindig lement pár hónap alatt. 26 hetesen álom az 5 kiló plusz! :-)
Egyáltalán nem sok. Én 27 hetesen 3 kilónál tartok, de kemény szénhidrát diétán vagyok. Ha nem diétáznék lehet, hogy már egy tizes is felugrott volna:-(
Az én egyik terheskönyvem a 20-25. hét környékén heti fél kiló hízással számol, azt írja általánosnak. Ez alapján nem sok. Jövõ héten megyek a védõnõhöz, akkor leszek 26 hetes, szerintem nekem is 5 kg körül lesz a plusz súly. De valójában csak a hasam nõ, épp mondták, hogy hátulról semmi nem látszik. Nem sok szerintem.
Én 22 hetes vagyok és már most + 6 kilónál tartok... de nekem is azt mondta a védõnõ (és a netes táblázatok), hogy ez még nem sok. Itt meg tudod nézni, hogy a kezdeti súlyodhoz és a magasságodhoz képest mi az egészséges súlygyarapodás: http://anyuci.hu/kalkulatorok/terhessegi-sulytablazat
Szia, én is 26. hétben vagyok és rajtam is pont 6 kiló plusz van. Külföldön élek, doki szerint mindenki más ütemben szedi fel a kilókat. Amúgy én sokszor kevésnek érzem ezt a 6 kilót, minden ismerõsömtöbbet szedett fel.. :-P és a könyvem is azt írja, h az átlag 8 kg-t hízik 25. hétig. Aggodalomra semmi ok amig te jól érzed magad a bõrödben! Remélem segítettem. Szép várakozást!
A kérdező hozzászólása: NAgyon köszönöm nagyon aranyosak vagytok!! Most már tényleg megnyugodtam:D:D NAgyon Boldog baba várást:)

26 hetesen 8kilót híztam, az már sok? Aggódom mert elkezdet nagyon gyarapodni a súlyom pár hét alatt!

A terhesség elején alig gyarapodott a súlyom meg persze vigyázok is hogy ne nagyon hízzak el!20hetestől kezdet gyorsabban gyarapodni a súlyom!Ez most természetes vagy nem?

Legjobb válasz: Nyugi, ez tök normális, nekem a 23-28 hét között jött fel majdnem 5 kg, a 29.tõl meg mostanáig 34. hétig összesen fél kg. Meg a 6-7 héten szedtem még fel 3-at hirtelen. Az elsõ terhességnél nagyon vizesedtem akkor mégtöbb jött fel.

Nyugi, ez tök normális, nekem a 23-28 hét között jött fel majdnem 5 kg, a 29.tõl meg mostanáig 34. hétig összesen fél kg. Meg a 6-7 héten szedtem még fel 3-at hirtelen. Az elsõ terhességnél nagyon vizesedtem akkor mégtöbb jött fel.
Én 18 kg nál járok:) Szint úgy 26 hetesen:)
én 24 hetesen 10 kilónál:) 46-ról kezdtem:D, és 24 hetesen jártam 56 kg-nál:D 26 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nekem nagyon kell vigyáznom a súlyomra mert nem kis súllyal kezdtem a terhességet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!