Találatok a következő kifejezésre: 26 hetes Normális, hogy (21 db)

26 hetesen normális, hogy ilyen gondolataim vannak?

Elég sok mindent vettünk már a picinek,február 4-re vagyok kiírva és mostanában már nem nagyon merek neki vásárolni,mert mi van ha történik addig valami.Másnak is voltak ilyen gondolatai?Nem akartam decembere hagyni a tömegnyomorba.

Legjobb válasz: A babona szerint semmit nem szabad venni. De ha minden rendben,miért lenne bajod? Bajotok? Èn nem nagyon vásárolgattam az elsövel,szinte semmit,a másodikkal viszont igen.Csak babona,de akkor most ne vegyél már semmit,hagyd januárra.

A babona szerint semmit nem szabad venni. De ha minden rendben, miért lenne bajod? Bajotok? Èn nem nagyon vásárolgattam az elsövel, szinte semmit, a másodikkal viszont igen.Csak babona, de akkor most ne vegyél már semmit, hagyd januárra.
Nyugi, csak ezek az átkozott hormonok gyaláznak téged, . Most egy ilyen nyughatatlan idõszakot élsz. Változik a hozzáállásod, ne félj.
Ez fõleg régen volt babona, hiszen akkor nagy volt a csecsemõhalandóság. Szerintem jobb, ha pár dolog be van készítve, mert azért jöhet kicsit korábban is. Na nem a jövõ héten. Csak a legszükségesebbeket vetted meg, a többi meg ráér! :-) Én az elsõvel úgy jártam, hogy semmit nem vehettem neki, mert mindig odáztam az általad leírtak miatt. Aztán egyik estérõl a másik reggelre bekerültem a kórházba, és esélyem sem volt bármit is venni neki. :-( Kicsit korán akart érkezni...) Persze, azért karácsonyi ajándékot ne vegyen neki senki! :-)
Én egy héttel késõbbre vagyok kiírva mint te és már én is vásárolgattam neki de a környezetem folyamatosan a babonáról magyaráz és eddig finoman tudattam velük hogy mi így gondoljuk és apróságokat miért ne lehetne venni ill. nem akarok mindent az utolsó pillanatra hagyni és nagy pocakkal lótni-futni ha egyszer most kényelmesebb... Aztán lassan már a férjem fejét telebeszélték és most én is visszafogtam magam mert sok volt ez a negativitás körülöttem. Aztán rájöttem, inkább minden nap poci simi és mondom a babámnak hogy minden rendbe kell hogy legyen mert... aztán kapok pár rugdosást, egy kis mocorgást és ez akkora erõt ad hogy nem érdekel mit beszél a környezetem! Bízok a legjobbakban és ezt kívánom neked is! Boldog babavárást!!!
20 hetesen megvolt minden, full kész volt a szobája, már csak mosnom-vasalnom kellett. Én a nagy meleg miatt nem akartam a terhesség végére hagyni. Aztán a kiírt napon született a törpém, úgyhogy kár is lett volna várogatni. Nekem az a véleményem, hogy nem attól lesz baj, hogy megveszel neki valamit. Ez egy baromság, bár én alapból nem vagyok babonás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.18.52-es miért akart korábban jönni a babád és hány hetesen?Szerintem én is várok egy kicsit, majd a maradék cuccait december elején megvesszük. Boldog babavárást nektek!

26 hetesen normális az hogy hol egészen lent hol a köldököm fölött érzem a mozgásokat?

Javarészt még lent érzem a köldök fölötti ritkább.Nem kellene már fentebb érezni?

Legjobb válasz: Holnap töltöm a 27.heteet, s ugyanaz a helyzet, mint az elõttem szólónál. Eddig mindig a köldököm alatt éreztem, s a doki 23 hetesen azt mondta, fejfekvésû. Na ezért nem tudom elképzelni, hogy milyen pózban lehet, amikor épp valamelyik oldalamat rúgja szét... Mostanság már nagyon intenzív és néha már-már kellemetlen, mekkorákat rúg a kis drágám. S nekem is újdonság, hogy más pontokon is érzem.

Holnap töltöm a 27.heteet, s ugyanaz a helyzet, mint az elõttem szólónál. Eddig mindig a köldököm alatt éreztem, s a doki 23 hetesen azt mondta, fejfekvésû. Na ezért nem tudom elképzelni, hogy milyen pózban lehet, amikor épp valamelyik oldalamat rúgja szét... Mostanság már nagyon intenzív és néha már-már kellemetlen, mekkorákat rúg a kis drágám. S nekem is újdonság, hogy más pontokon is érzem.
Azért 26 hetesen már szép kis mérete van a babóknak. Biztos tudod hány cm, tegyél egy vonalzót a pocidra és akkor látod, mekkorka helyet igényelhet :) Néha a kezét vagy a buksiját érzed, néha meg a lábát vagy a popsiját nyomkodja kifelé. Illetve ez a jobbik eset, mert ha befelé nyomkod pl.vese tájékon az igen kellemetlen. :) Nyugi nincs olyan hogy hol "kell"? érezni. Õ ott van mindenhol. Késõbb majd játszol vele a köldököd felett, a köv.pillanatban meg jól megtapossa a petefészkedet. Irigyellek egy kicsit én imádtam elmélkedni rajta, hogy vajon milyen gyakorlatot végez éppen. Szép babavárást, és majd kellemes szülést! 10 hós baba anyukája
Szia. 26 hetes vagyok. Mostanában kezdtem érezni, hogy a köldököm fölött van hogy 3-4 ujjnyival rugdos, de van amikor a köldököm mellett bal oldalt, és a jobb oldalamnál is szokott. Van hogy egyszerre!! Utoljára 22 hetesen voltam uh-n akkor fejvégû volt, remélem nem fordult el, de hogy hogy fekhet néha?? De olyan nincs hogy hol kell érezni. A lényeg hogy érezd! :) Boldog babavárást!

26 hetes vagyok, pár napja érzem hogy fáj a farcsontom, főleg fekvés után ha kimászok az ágyból, Ez normális ilyenkor?

Legjobb válasz: nekem 12 hetes kortól van ugyanez a problémám,ami azóta sokkal rosszabb lett.tehát normális.sajnos. 26 hetes km

nekem 12 hetes kortól van ugyanez a problémám, ami azóta sokkal rosszabb lett.tehát normális.sajnos. 26 hetes km
A masszírozásnak számtalan elõnye van a terhesség során, csökkenti a fájdalmat, helyreteszi a szokatlanul terhelt izmokat, segít felkészülni a szülésre, segíthet megelõzni a terhességi csíkokat, lehet vele csökkenteni a láb ödémásodását stb. Alapszinten az is jó, ha valakit a férje megmasszíroz, szakszerû masszázsért pedig érdemes gyógymasszõrhöz fordulni. (Mondjuk e-mailben.) A masszázs a szülés után is hasznos, segíti a regenerációt, illetve enyhíti a szoptatás miatti hát- és derékfájdalmat. Gyógymasszõr :-)
Nekem is fáj már 3-4 hete. Tágul a medencénk, készül a szülésre--> teljesen normális. Csak a maszírozás válik be. Illetve vmi illóolajról is hallottam, de többet nem tudok róla.
Nekem is fáj már pár hete, most 27 hetes vagyok. A masszirozás jó ötlet, nekem is szokta masszirozni a férjem, olyan jól esik. De amint az elõbbi hozzászoló is irta, még mennyi mindenünk fog fájni...
És még hogy fog fájni mindened minden reggel, minden alvásnál...:) Boldog babavárást! 38hetes
Masszíroztassátok meg apucival.
Szia! Örülök, hogy ezt írtad. Én ma töltöttem a 27. hetet, két napja nekem is fáj. Azt gondoltam, biztos sokat ültem a számítógép elõtt... Akkor úgy látszik, ez is a babavárás velejárója.
Nem tudom, hogy normalis -e, de nekem is volt ilyen panaszom! Szerintem ne aggodj, semmi komoly.
A kérdező hozzászólása: köszi Lányok, megnyugodtam hogy ez is valószinú nem komoly dolog, akkor nem agyalok rajta:-))))Boldog babavárást kivánok !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!A masszázs jó ötlet, csak az én férjem nem nagyon tud, illetve hamar abbahagyja, ennyi elég is alapon:-)Boldog baba várást kivánok mindenkinek!
jé, akkor ne csak az én párom ilyen??2 perc után abbahgyja, mikor már kezdene jó lenni, azzal az indokkal, hogy hamar begörcsölnek az ujjai, meg elfárad meg ilyenek.na hát a pasii már csak ilyenek.
Én azért írtam (fenti gyógymasszõr), mert jól értek hozzá, és nem fáradok el. Van e-mailem. :-)


Az normalis hogy 26. hetesen megint vissza tertek a reggeli rosszulletek?

Legjobb válasz: Szia! Azt nem tudom, normális-e, de leírom, én hogy voltam ezzel: a terhességem elején a 12. hétig volt egész napon át tartó hányingerem, de sohasem hánytam. Aztán nekem is úgy a 26-27. hét körül visszatért, de nagyon enyhén, sõt, még az orrom és vérzett és erõsen szédültem. Egyik nap olyan szinten, hogy a férjem vizesruházott, és több, mint 1 óráig annyira szédültem, hogy nem bírtam még felülni sem, nemhogy felállni. Most 29 hetes vagyok, enyhe szédülés, pulzusemelkedés még néha elõjön, de semmi extra. Már inkább lábfájásra, derékfájásra, fáradtságra panaszkodom...

Szia! Azt nem tudom, normális-e, de leírom, én hogy voltam ezzel: a terhességem elején a 12. hétig volt egész napon át tartó hányingerem, de sohasem hánytam. Aztán nekem is úgy a 26-27. hét körül visszatért, de nagyon enyhén, sõt, még az orrom és vérzett és erõsen szédültem. Egyik nap olyan szinten, hogy a férjem vizesruházott, és több, mint 1 óráig annyira szédültem, hogy nem bírtam még felülni sem, nemhogy felállni. Most 29 hetes vagyok, enyhe szédülés, pulzusemelkedés még néha elõjön, de semmi extra. Már inkább lábfájásra, derékfájásra, fáradtságra panaszkodom...
A kérdező hozzászólása: akkor oke!Köszönöm a valaszod!Boldog babavarast!:)

Milyen problémát okozhat a keményedés? Normális, hogy 26 hetesen már van? (Azthiszem) Miből érzem, hogy ez keményedés, és nem a babám feszíti magát, mi a különbség? Nem tudom mit mondjak az orvosomnak, keményedek, vagy csak a baba tolja ki magát?

Legjobb válasz: Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)

Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)
Erre én is kíváncsi vagyok, nekem 24/24 kemény a hasam, ha megfogom vagy enyhén megnyomom. Amikor sokat sétálok, akkor egy ponton állandóan befeszül, fáj is, mintha vakbélgyulladásom lenne - azon a helyen. Nem tudom mire vélni. 22hkm
Én a keményedést úgy írnám le, hogy egy focilabda lesz a hasad helyén, kõkemény az egész. Nekem csomót kellett pihenni, mert elég sok volt már 22 héttõl. Igyál sokat-normálisan, nem erõltetésre gondolok, és ha séta közben keményedsz, vegyél vissza a tempóból. Nekem a dokim elég sokat parázott e miatt, rövidült is mondjuk a méhszájam, de másik doki meg csak legyintett az egészre a rövidüléssel együtt Napi pár midenesetre tuti nem nagy ügy.
A kérdező hozzászólása: Hát a Ti leírásaitok szerint, akkor nekem is keményedésem van, nem a baba játszik velem.Nektek is kellemetlen feszítõ érzés, vagy az már baj, ha olyan?
Elsõ vagyok. Nekem folyamatosan kellemetlen érzés, aminek nem kéne lennie, hiszen a terhesség ennyi idõsen (22.hét) már fájdalmak nélkül jár. Legalábbis doki szerint. Nálam nincs gond, arra fogta, hogy marha erõs hasizmom van, és az fáj, mert nõ a baba, tolja kifele magát, mozog, és az izmaim meg tartják folyamatosan. Nekem még a pocakom is csak hanyatt fekve látszik, állva, ülve, oldalosan egyáltalán nem.
3. vagyok. Mostani kommentedbõl még egy harmadik dologra gondolok. Van egy olyan fajta "érzés" is, amikor folyamatos kellemetlen húzódást érzel, ez a hasad bármely pontján elõfordulhat, nekem leggyakrabban az alhasamnál volt, vagy a mellem alatt. Ilyenkor a méhet tartó szalagok tágulását érzed, és ha a bab hirtelen nagyobb növekedésbe kezd, akkor érezheted. Ez sem keményedés, sem a baba... Hát nehéz így látatlanban megmondani, de majd kiismered z érzéseket biztosan! :o)

26 hetes kismama vagyok és szedem az elevitet de a dokim azt mondta hogy csak két naponta szedjem mert óriásbébim lessz tölle. Lehet hogy ettöl is híztam 12 kg? a babám pedig az uh szerint normális méretü és idáig szedtem minden nap.

Legjobb válasz: Azt értékelem az orvosokban, hogy mindegyik mást mond... Én minden nap szedem, 5 hetes koromtól, most vagyok 25 hetes. Híztam én is bõven, de én alkatilag ilyen vagyok. Ilyen volt az édesanyám is, magas vékony, terhességei idején hízott majd' 20 kilót, aztán szülés után visszafogyott. Meg persze van étvágyam is:) Az én bébim is teljesen átlagos méretû. Sok barátnõm van, akik végig szedték az Elevitet, mégis normál súlyú babát szültek. Hogy mennyit hízol, az szerintem (és a dokim szerint is) leginkább tõled függ. Este, vacorára kerüld a szénhidrátot! Boldog babavárást!

Azt értékelem az orvosokban, hogy mindegyik mást mond... Én minden nap szedem, 5 hetes koromtól, most vagyok 25 hetes. Híztam én is bõven, de én alkatilag ilyen vagyok. Ilyen volt az édesanyám is, magas vékony, terhességei idején hízott majd' 20 kilót, aztán szülés után visszafogyott. Meg persze van étvágyam is:) Az én bébim is teljesen átlagos méretû. Sok barátnõm van, akik végig szedték az Elevitet, mégis normál súlyú babát szültek. Hogy mennyit hízol, az szerintem (és a dokim szerint is) leginkább tõled függ. Este, vacorára kerüld a szénhidrátot! Boldog babavárást!
Akár mit is írunk itt, az tény, hogy a vitaminok hízlalnak, meghozzák az étvágyat.
Én a Hipp Natalt iszom, 27 hetes vok és 55kg. Eddig csak 7kg jött föl. És nincs óriásbébim, sõt...2héttel kisebb UH-n mint amennyinek kellene lennie. Sztem nem attól hízunk, végülis terhesség alatt ez a dolgunk :)
Az elõzõ vagyok. Javátás: ...amióta visszamentem dolgozni fele annyit sem eszem...
Szia! Én az elsõ perctõl kezdve szedtem és 3150 grammos kislányt szültem!
Szia, Én több dokival, genetikussal beszéltem és megoszlanak a vélemények. Van aki azt mondja óriásbébim lesz, van aki szerint meg ez baromság. Tök jó. Én úgy döntöttem végig szedem, napi 1-et, ártani nem árthat. 20 hetes vagyok és eddig 3 kilót híztam, pedig eszem rendesen. És ha óriásbébi lesz akkor mi van? Legyen erõs egészséges, a többi nem számít!
Én a gravidát szedtem a 22. hétig. Akkor a dokim átállított valami új 5000 Ft-os csodabogyóra a Femibionra. Mondván hogy a gravida nagy magzatokat produkál. Na, amióta a másikat szedem, azóta kétszer olyan gyorsan hízok.
Én is csak 12. hetes korig szedtem!
Én is szedtem a 22. hétig, mikor abbahagytam, mert túl gyorsan híztam. Azóta 33. hétben vagyok egy szemet se vettem be, a babám így is tökéletes és én azóta szinte teljesen leálltam a hízással. Azt hiszem ha végig szedném, 15-20kg is feljött volna, így viszont most még csak 7-8kgnál tartok.
én végig szedtem és 3.500 grammos kisfiút szültem. igaz a 38. héten.... minden jót.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat nektek.mindenkinek boldog babavárást és nevelést.

26 hetes vagyok. Normális, hogy hányingerem van és gyengének, szédülősnek érzem magam?

Kb a 16-17. hétig folyamatosan, szinte egész nap hányingerem volt, utána viszont elmúlt. Most mit?l lehet?

Legjobb válasz: Szia! Én a 14-15. hétig hánytam, holnap leszek 18 hetes, és nekem is visszajöttek a rosszullétek. Azt olvastam, hogy ez bármikor megtörténhet, biztosan megint kaptunk egy erõsebb "hormonfröccsöt". Pedig olyan szép volt ez a 3 hét rosszullét nélkül... Kitartást, boldog babavárást!

Szia! Én a 14-15. hétig hánytam, holnap leszek 18 hetes, és nekem is visszajöttek a rosszullétek. Azt olvastam, hogy ez bármikor megtörténhet, biztosan megint kaptunk egy erõsebb "hormonfröccsöt". Pedig olyan szép volt ez a 3 hét rosszullét nélkül... Kitartást, boldog babavárást!
Szia! Én 29 hetes vagyok és 2 hete alig merek elindulni egyedül itthonról, mert olyan gyengének érzem magam, szédülök. Többször le kellett ülnöm mire eljutottam a 500 méterre lévõ boltba. Az elsõ 4 hónapot végig hánytam utána elmúlt, de, ha front jön akkor rókázás van megint. A reggeli hányások a mai napig megvannak. Mondtam az orvosnak azt mondta ezek normális tünetek. Alacsony a vérnyomásom 80-90/ 50-60 hgmm szokott lenni. Úgy nézz ki mi nem azok a szerencsések közé tartozunk akiknek semmi bajuk a terhesség alatt. Mindent ki lehet bírni, csak a a baba legyen egészséges. Azért kérdezd meg a kezelõ orvosod vagy védõnõd. 29 hetes kismama

Normális, hogy már fáj a hegem? Kislányom 26 hónapos, császárral szültem. Most 11 hetes terhes vagyok, és időnként már most fáj a hegem.

Legjobb válasz: Nem normális, de elõfordulhat, húzódik a heg. Nekem is fájt már ilyen korán. Feltétlenül szólj az orvosnak errõl. Nekem nézegették minden ultrahangon és 38. héten azért kellett megcsinálni a császárt, mert már nagyon elvékonyodott a heg. Végül az utolsó napon végig is repedt, csak a bõr és a méh tartotta a babát. Nem ijeszgetni akarlak, de ez benne van a pakliban. Igyekezz minél kevesebbet vállalni és sokat pihenni. Én ezt nem tartottam be, végig dolgoztam, nyüzsögtem állandóan, meg is lett az eredménye. Így utólag tudom, hogy nem véletlenül veszélyeztetett terhes alapból egy már korábban császárral szült kismama. Jobb, ha vigyázól magadra.

Nem normális, de elõfordulhat, húzódik a heg. Nekem is fájt már ilyen korán. Feltétlenül szólj az orvosnak errõl. Nekem nézegették minden ultrahangon és 38. héten azért kellett megcsinálni a császárt, mert már nagyon elvékonyodott a heg. Végül az utolsó napon végig is repedt, csak a bõr és a méh tartotta a babát. Nem ijeszgetni akarlak, de ez benne van a pakliban. Igyekezz minél kevesebbet vállalni és sokat pihenni. Én ezt nem tartottam be, végig dolgoztam, nyüzsögtem állandóan, meg is lett az eredménye. Így utólag tudom, hogy nem véletlenül veszélyeztetett terhes alapból egy már korábban császárral szült kismama. Jobb, ha vigyázól magadra.
bocs ... vigyázol ...

Normális, hogy már 26 hetesen érzem a tejci szagát?

Már van egy 4 évesem, ?t szoptattam, és annyira jellegzetes ez az illat, és ezt érzem két napja magamon.

Legjobb válasz: Igen, normális. Nekem a 20. héttõl csöpögött az elõtej.. néha rosszul voltam a szagától :) Tegyél be eldobható betétet!

Igen, normális. Nekem a 20. héttõl csöpögött az elõtej.. néha rosszul voltam a szagától :) Tegyél be eldobható betétet!

Normális dolog, hogy ha hanyatt fekszem nincs akkora pocakom mint állva? 26 hetes km

Terhességem el?tt is volt egy kis pocak feleslegem,lehet hogy ezért?

Legjobb válasz: :) Teljesen normális. Ez nálam is így van, és szerintem mindenkinél. További boldog babavárást!

:) Teljesen normális. Ez nálam is így van, és szerintem mindenkinél. További boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Neked is!
Ez mindenkinél így van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Elsõ babámat várom és még tapasztalatlan vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!