Találatok a következő kifejezésre: 25 napos ciklusom (113 db)

Marvelon fogamzásgátlót szedek. Első csomag utolsó 2 tablettáját nem vettem be, így a 25 napos ciklusom megmaradt. Ha ezt tartani akarom a 21-ből mindig csak 19-et szedjek? És ha abbahagyom 14 után, akkor mi lesz a mensivel?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tabletta nem természetes ciklust tart fenn. A szedés alatt jelentkezõ vérzés úgynevezett megvonásos vérzés, és ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a szedés elõtt milyen hosszú ciklusaid voltak. A levélen azért van 21 szem, hogy azt mind be kell szedni. Ha kevesebbet veszel be azzal egy részt összekuszálod a hormonjaidat, más részt nem is biztos, hogy megfelelõ lesz a védõhatás. Gyógyszert abbahagyni nem a levél közben kell, hanem a levél beszedése után.

A fogamzásgátló tabletta nem természetes ciklust tart fenn. A szedés alatt jelentkezõ vérzés úgynevezett megvonásos vérzés, és ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a szedés elõtt milyen hosszú ciklusaid voltak. A levélen azért van 21 szem, hogy azt mind be kell szedni. Ha kevesebbet veszel be azzal egy részt összekuszálod a hormonjaidat, más részt nem is biztos, hogy megfelelõ lesz a védõhatás. Gyógyszert abbahagyni nem a levél közben kell, hanem a levél beszedése után.
A fogamzásgátlóból BE KELL VENNI MIND A 21 SZEMET!!!!!! Ellenkezõ esetben olyan, mintha nem szednél semmit, vagyis csökken a fogamzásgátló képesség. 12 óránál kevesebbet KÉSNI SEM SZABAD a bevétellel, emellett úgy gondolod, hogy ha egyáltalán be se veszel több darabot, akkor lesz neki fogamzásgátló hatása?! Miért nem kérdezel elõbb, mielõtt butaságot csinálsz? Nem lesz 25 napos a ciklusod, a fogigátló 28 naposat csinál, függetlenül attól, hogy elõtte 25, vagy 45 napos volt-e. És igen, ez nem mensruáció, hanem megvonásos vérzés, bár a megnevezés a legkevesebb. Tartsd meg a 7 napos szünetet, utána szedd be az elõírásnak megfelelõen a következõ levél bogyót, MIND A 21-et! A következõ levél elkezdéséig én mellé is védekeznék a helyedben.
Bocs egy elírás: "...12 óránál TÖBBET késni sem szabad a bevétellel..."
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én nem rutinos szedõ vagyok csak lombik program elõtt kellett szednem múltkor. Lombikos orvos utasított az utolsó 2 szem elhagyására, így jött 25 napra a megvonásos vérzés. A fogamzásgátló hatása nem izgat. Legutóbb 19 szemtõl rövidebb, jelzésértékû lett a vérzés, ami jól jött. Ha mesterséges ciklust csinálunk miért is kell pont 28 naposnak lennie? (Csak hogy ugyanaznap kezdejem mindig a Marvelont, az útmutatója szerint) Úgy tudom erõs, hosszú vérzés vagy mensi elmaradása esetén is Marvelonnal szokták rendezni a problémákat.

27-26-25 napos ciklusok. Egyre csökkennek. Mi ennek az oka? Mi lehet a háttérben?

Legjobb válasz: Az utolsó 3 ciklusom hosszát írtam.

A kérdező hozzászólása: Az utolsó 3 ciklusom hosszát írtam.
Mennyi idõ alatt csökkentek? Egy ok, feszültség, stressz, a peteérés hiányához vezet végsõ esetben, ha 20-21 naposak lesznek. A vérzés persze megmaradhat. Önellenõrzés: hõmérõzés. Egyébként, ha aggaszt, fordulj orvoshoz!
Az átlag 26, normális. Ha más ok nincs, nem fontos törõdni vele. Házilag a hõmérõzés megnyugtathat, jelzi, van-e peteérésed.
Szerintem elég kicsi a valószínûsége.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Úgy tudom, hogy a sperma képes akár 5 napig is élni... Ha éppen a peteérés napján nem vagyunk együtt, az elötte levõ együttlétekbõl származó sperma megtermékenyûlhet?
de ha 6-án lesz a peteérésed.. akkor egyértelmû (hacsak nem volt spontán peteérés), hogy nem vagy terhes
Még tuti nem vagy terhes, hiszen elvileg csak holnap lesz pé-d :)

24-25 napos ciklusaim vannak, kimaradni nem marad ki, PCo-m van, a bal petefészkem cisztás, kb a 14-15. napon rendszerint fáj a bal petefészkem. Meforalt írt a doki, de ha nem szedem, jobban vagyok. Hogyan eshetek teherbe?

Sosem marad ki, és peteérés figyelésen is voltam, azokon a dolgokon, amikor akciózni kellett, akcióztunk és mégsem. A hormonvizsgálat szerint a prolaktin nagyon picit magas. Mi lehet a gond, hogy nem jön a gólya?
teszt?
A kérdező hozzászólása: sajnos megjött! elegem van a sorozatos csalódásokból! el vagyok keseredve. már több, mint egy éve próbálkozunk.
Szia! Ne keseredj el és Gynexet se hagyd abba! Tudom ajánlani neked a Vargha Gyógymódot, kolléganõm 1 hónap kezelés után teherbe esett, elõtte 4 évig próbálkoztak sikertelenül. Sok sikert!

Lehet, hogy mégis babás vagyok? Dec.4-re nem vártam a menszim!Nem is jött meg.25 napos ciklusaim vannak.30 napra viszont beteg lettem.1-2 napnál többet sosem késett!

4-5 napig szoktam vérezni,most 2 napig véreztem és azóta semmi!Történt velem egy baleset dec.2-án,eltörött a vállam!Olyan gyógyszert írtak fel amit kismamák nem szedhetnek,ezért vettem tesztet amit megis csináltam 3-án és negatív lett!Elkezdtem szedni a gyógyszert,de most nagyon aggódok mivan ha mégis babás vagyok és így ártottam a picinek?!

Legjobb válasz: hát ha a tesz negatív akkor nem vagy terhes. tehát "mégis" nem lehetsz babás. de ha nagyon idegesít a kérdés keresd fel a nõgyógyászod és Õ majd biztosan kizárja a terhességet.

hát ha a tesz negatív akkor nem vagy terhes. tehát "mégis" nem lehetsz babás. de ha nagyon idegesít a kérdés keresd fel a nõgyógyászod és Õ majd biztosan kizárja a terhességet.

A pco-nak mik a jelei? Nekem 25 naposak a ciklusaim mindig, és azt olvastam, hogy aki pco-s, annak rendszertelen. De mennyire?

Legjobb válasz: Ez nem ilyen egyszerû. :) Lehet akár teljesen rendszeres ciklus is pco(s) mellett, a klinikai képe elég változó ennek a szindrómának. Az igazoló labor és uh eredmény mellett rendszeres ciklussal is lehet megállapítani pcot, az, hogy kinek pontosan milyen is ezzel a betegséggel a ciklusa, nagyon változó, 21 naptól 90-100 napos ciklusokig is lehet bármi - mint ahogy mondtam, rendszeres ciklus is. :)

Ez nem ilyen egyszerû. :) Lehet akár teljesen rendszeres ciklus is pco(s) mellett, a klinikai képe elég változó ennek a szindrómának. Az igazoló labor és uh eredmény mellett rendszeres ciklussal is lehet megállapítani pcot, az, hogy kinek pontosan milyen is ezzel a betegséggel a ciklusa, nagyon változó, 21 naptól 90-100 napos ciklusokig is lehet bármi - mint ahogy mondtam, rendszeres ciklus is. :)
A jelenleg érvényben levõ, ún. 2003-as rotterdami kritériumok szerint a PCOS diagnózis kimondásához három kritériumból legalább kettõ megléte szükséges: Peteérési vagy menstruációs zavar (rendszertelen a havivérzés vagy a ciklus során nem figyelhetõ meg peteérés) Férfihormon-túlsúly tünetei (aknés bõr, erõteljesebb szõrnövekedés, hajhullás, hasra történõ hízás) vagy laboratóriumi jelei (pl.emelkedett tesztoszteron szint) Policisztás ováriumok észlelése ultrahanggal (mindkét petefészekben 8-10 mm-es kis ciszták találhatók, amelyek gyöngyfüzérszerûen helyezkednek el) amennyiben más endokrin betegség kizárható.

Rövid ciklussal (24-25 napos), mikor teszteltél pozitívat? Megvártad a nemvárt napját?

Legjobb válasz: 25 napos a ciklusom, a nemvárt elõtt már 5 nappal teszteltem (tök feleslegesen) amikor lehellethalvány eredmény volt (képen nem is látszódott) az 3 nappal elõtte volt, de még ott sem tudtam, hogy akkor igen vagy csak bebeszélem. Amikor már halvány de egyértelmû volt az a nemvárt napja és kb 2 nappal utána már rendesen kijött...szóval ha van türelmed én azt mondanám, hogy várd meg, ha olyan vagy mint én akkor viszont úgy sem tudod :D

25 napos a ciklusom, a nemvárt elõtt már 5 nappal teszteltem (tök feleslegesen) amikor lehellethalvány eredmény volt (képen nem is látszódott) az 3 nappal elõtte volt, de még ott sem tudtam, hogy akkor igen vagy csak bebeszélem. Amikor már halvány de egyértelmû volt az a nemvárt napja és kb 2 nappal utána már rendesen kijött...szóval ha van türelmed én azt mondanám, hogy várd meg, ha olyan vagy mint én akkor viszont úgy sem tudod :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltál. Igyekszem megvárni a megfelelõ idõpontot. :)
Várd meg a napot mikor megkellene jöjjön, ha késik akkor tesztelj, hamarabb felesleges :)

Normális dolog az, hogy alig múlt el a mensim rá két napra az Lh tesz már halványan de pozitív? Egyébként 25 naposak a ciklusaim.

Legjobb válasz: 25 napos ciklusnál a 25-14=11. napon van PÉ-ed valószinuleg. És elotte 3 nappal már pozitiv az ovuteszt. Vagyis a 9. napon. Ha a mensid 5-6 napos, rá 2-3 napra egy pozi ovuteszt TELJESEN NORMÁLIS!

25 napos ciklusnál a 25-14=11. napon van PÉ-ed valószinuleg. És elotte 3 nappal már pozitiv az ovuteszt. Vagyis a 9. napon. Ha a mensid 5-6 napos, rá 2-3 napra egy pozi ovuteszt TELJESEN NORMÁLIS!
A kérdező hozzászólása: Köszike.
LH tesztnél csak azt értékeld pozitívnak, ha a tesztcsík legalább olyan erõs, mint a kontroll! Az LH hormon szinte az egész ciklus folyamán termelõdik kis mennyiségben, kivéve peteérés elõtt (olyankor hirtelen megugrik). Pont ezért kell a halvány csíkot negatívnak minõsíteni. Teljesen normális, hogy mensi után halvány csíkot kapj.

ROMED nevű terhességi teszt mennyire megbízható? Mikor végezzem el a tesztet, ha a ciklusom 25 napos, de az utolsó hónapban 28 napos volt?

Legjobb válasz: ha 25 napos akkor mikorra várod? ha 28 napos lenne mikorra várnád? ha még nem telt el 1 hét a nem várt után addig ne tesztelj.

ha 25 napos akkor mikorra várod? ha 28 napos lenne mikorra várnád? ha még nem telt el 1 hét a nem várt után addig ne tesztelj.
A kérdező hozzászólása: 25 napos esetén okt.2.(vasárnap), 28 napos esetén okt.5.(szerda). Fájnak a melleim, tegnap d.u. erõs fémes ízt éreztem. Ez lenne a 4. terhességem, 3 kisfiam van. Mindegyiknél a 11. napon estem teherbe. Ha aszerint számolok, akkor most vagyok a 9. napon.
A Romed terhességi gyorstesztek nekem nagyon beváltak! Megbízható - nagyon hamar, volt h az elmaradt mensi 1.napján kimutatta a terhességet. Ajánlani tudom, és sikeres teherbeesést mindekinek! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!