Találatok a következő kifejezésre: 25 hetesen korai (13 db)

Egyik cicimből folyik az előtej, a másikból szinte semmi. MIÉRT? Kb.25 hetes korom óta. Most vagyok 38 hetes, ma nagyon megindúlt. Van hasonló tapasztalat?

Legjobb válasz: Nekem 22 hetes koromban kezdõdött a mellfolyás. Egész nyáron végig kísért, fõleg a nagy melegekben folyt. Ne aggódj, ez teljesen normális dolog, sõt az is normális, hogy csak az egyikbõl. Emlékeim szerint nekem a jobból folyt mindig.

Nekem 22 hetes koromban kezdõdött a mellfolyás. Egész nyáron végig kísért, fõleg a nagy melegekben folyt. Ne aggódj, ez teljesen normális dolog, sõt az is normális, hogy csak az egyikbõl. Emlékeim szerint nekem a jobból folyt mindig.
Nekem mar 18 hetesem folyt es abalbol, csak.Es nekem is egesz nyaron egesz decemberig a szulesig.Semmi gond nekem azt mondtak, csak annyi h talan az a mell az erosebb.De most is tobb van abban a cicimben tejcsi.

25 hetes korban a méh mennyivel van feljebb a köldöknél?

Lehetséges az h a köldökömnél már jóval feljebb érezzem a babám mozgásait? Kb. 3-5 cm-el.

Legjobb válasz: Hát ez jó kérdés, nekem köldök felett van 2 ujjnyival a méh fundusa. Egyébként én is úgy érzem, hogy sokkal magasabban rugdos :) 26 hkm

Hát ez jó kérdés, nekem köldök felett van 2 ujjnyival a méh fundusa. Egyébként én is úgy érzem, hogy sokkal magasabban rugdos :) 26 hkm
A kérdező hozzászólása: Igen én is úgy tudom h 2 ujjnyival van feljebb, de sokkal feljebb érzem rugdosni.Érdekes... Akkor nem vagyok egyedül :-)
ezt én sem értem...26 hetes vagyok és nekem is sokkal feljebb rugdos, sõtt van hogy egy pukli elkezd vándorolni, épp a borám alatt....szóval nem értem ezt én sem... mikor kidugja valamijét egyértelmûen látni hogy jóval feljebb van :S
24 hetes vagyok, és én is azt érzem, hogy a köldököm felett is mozog a baba, kb. 1-2 ujjnyival. Nem tudom, hogy mennyire pontosak a számítások a méh helyzetével kapcsolatosan. Lehet, hogy kb. annyira, mint amennyire a babák súlyát tippelik :)
Szerintem ez nem mindenkinel egyforma.En 25 hetes vagyok es a koldokom felett szokta kinyomni a kis popsijat(gondolom hogy az...:D ) kb 5-6 cm-rel.Es ott is erzem rugdosni, de neki a kinyomas a maniaja.:)
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint az a normális ha ott érezzük :-) Nekem még nem nyomta ki magát, inkább rugdos :-)

25 hetesen korai összekésziteni a kórházi csomagot?

nyugodtabb lennék,mert ugye bármi történhet...

Legjobb válasz: A 30. hét után szokták, de ha téged megnyugtat a tudat, akkor miért ne készítenéd most össze? Ezen nem múlik, hiszen semmi olyan nincs benne, ami nem állna el hetekig.

A 30. hét után szokták, de ha téged megnyugtat a tudat, akkor miért ne készítenéd most össze? Ezen nem múlik, hiszen semmi olyan nincs benne, ami nem állna el hetekig.
szia! szerintem nem korai. én 21 hetes vagyok és én holnap megyek bevásárolni a fõbb dolgokat(papucs, pizsama, köntös stb), mert soha nem lehet tudni mikor kell. az a biztos, ha készen áll, ha nem is minden, de a fõbb dolgok legyenek meg
Ha sok minden hiányzik, nyugodtan elkezdheted megvenni õket. Én a köntöst már 12 hetesen megvettem, mert akciós volt :) Most töltöm majd a 31. hetet, és holnap terveztem, hogy megveszem abetéteket, meg a TENA bugyit, és a jövõ hétre szeretném ha meglenne a csomag. De igazából ne hallgass senkire, ha valaki azt mondja hogy jaj ne hülyéskedj, ráérsz, meg ilyeneket. ha téged megnyugtat, készítsd össze!
szia!Nem korai.Sajnos én kétszer kórházban voltam a terhességem alatt és a férjem kapkodott itthon azz összepakolással.Azután már mindig utrakészen álltunk!
Szia szerintem nyugodtan össze csomagolhatsz mert bármi történhet, az egyik unokatesómnak 27.hetet töltöte be és még aznap megszületett a kisfia úgyhogy nem árt ha be van csomagolva.


25 hetesen nem korai megvenni a babakocsit és a kiságyat? Még júli 1 előtt az áfa emelés előtt meg akarjuk venni, kb 2 hét múlva és akkor leszek 25 hetes. Mikor vettétek meg?

Legjobb válasz: Szia, sztem nem korai. ha megtahatném, már már megvennék mindent. októberre vagyok kiirva. 20 hetes kismama.

Szia, sztem nem korai. ha megtahatném, már már megvennék mindent. októberre vagyok kiirva. 20 hetes kismama.
nem korai! :) jó vásárolgatást :)
még nem voltam 16 hetes és már szinte minden megvolt, már csak a tisztálkodó szerek meg ilyenek kellenek. 29 hetes
Nyugodtan vedd meg. Ez a kettõ volt nekünk is a legnagyobb befektetésünk és 25 hetesen már megvoltak. így kicsit szét tudtuk húzni a kiadásokat.
Nem korai. Mi már a 15. héten megvettük a kiságyat, a babakocsit meg a 18. hét elõtt. Azóta pedig már szinte mindenünk megvan. 24+4 hetes
Én sajnos babonás vagyok ezen a téren, így még semmit nem mertem megvenni, bár szerencsére sok mindent kapunk ajándékba is. Most vagyok 19 hetes terhes, de szerintem augusztus elõtt semmit nem fogok megvenni. Neked jó vásárolgatást, már én is nagyon várom, hogy ott tartsunk! :-)
A kérdező hozzászólása: Akkor megvesszük. Végül is még az áfa emelés elõtt, mert ki tudja mennyivel fognak utána emelkedni az árak, és ezek nagy dolgok így többet spórolhatunk ha még júniban megvesszük. :)

25 hetesen még könnyen megfordulnak a saját tengelyük körül?

Tegnap vacsi után éreztem, hogy nagyon rágyúr valamire gyermekem, és nekifeszül... :) És egyszer csak már nem a májamat rúgta felül, hanem a gyomromat. De létezik, hogy eddig egy pozícióban volt Kb 2 héten át, és csak kalimpált meg rugdosott, de egy oldalon maradt? Reggelig is úgy maradt, még reggel is a gyomromat rugdosta,most megint a májamnál érzem jobban, de nem tűnt fel, mikor fordulhatott át . Remélem nem voltam bonyolult, 1. baba, és csak 23 hetes korától érzem a rugdosását, szóval nincs túl sok tapasztalatom :D

Legjobb válasz: Még ennél késõbb is megfordulhatnak úgy, hogy észre sem veszed. Nem hittem el én sem amíg így nem jártam. A másodikom még a 36. héten is faros volt és nagyon féltem, hogy császár lesz. Mindenki mondta, ha megfordul akkor érezni fogom, mert nagy. Aztán amikor a 38. héten ellenõrizték a legnagyobb megdöbbenésemre már irányban volt. Semmit nem éreztem, a doki szerint este is csinálhatta amikor aludtam így nem vettem észre. Szóval 25 hetesen még össze vissza mozoghatnak, ha olyan kedvük van.

Még ennél késõbb is megfordulhatnak úgy, hogy észre sem veszed. Nem hittem el én sem amíg így nem jártam. A másodikom még a 36. héten is faros volt és nagyon féltem, hogy császár lesz. Mindenki mondta, ha megfordul akkor érezni fogom, mert nagy. Aztán amikor a 38. héten ellenõrizték a legnagyobb megdöbbenésemre már irányban volt. Semmit nem éreztem, a doki szerint este is csinálhatta amikor aludtam így nem vettem észre. Szóval 25 hetesen még össze vissza mozoghatnak, ha olyan kedvük van.
A kérdező hozzászólása: kis cselesek :)
Szia! Nekem uh alatt jól láthatóan csinálta, hogy körbe forgott. Szegény doki alig bírta követni:) Aztán vissza fordult ugyan oda, úgyhogy ugyan ott rugdosott. 35 hetes voltam ekkor és 3 kilósnak saccolta akkor a doki.

28 hetes kor után már csak orvosi engedéllyel lehet repülni. De hogy döntik el a reptéren, hogy hány hetes vagyok? Pl ha csak 25 hetes vagyok, de nagy a hasam, akkor a reptéren kötekedhetnek, hogy ő úgy látja, hogy 28 elmúltam? Vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük,hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes

szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük, hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes
szia nem tudom:) de doki adjon mindenképp engedélyt s akkor nem lesz baj...reptér honlapját is megnézheted...de amúgy sztem ez csak formalitás nekik.
Biztos igazolást kell vinned.Vannak országok, amelyek a 28.hét után nem engednek be.
Nyilvan sajat felelossegedre repulhetsz, de kerni kell az orvostol igazolast, hogy hany hetes terhes vagy. Sajat erdekedben van ez, hiszen ha barmi problema van a kismamaval, akkor kinek a legrosszabb? Nem a repulotarsasagnak, hanem a kismamanak, es a babanak a pocakban. Biztos nem fognak kotekedni, de vannak szabalyok, ezek nyilvan az utasokat vedik!!!
És mi a helyzet a vonattal?
A kérdező hozzászólása: nah - még "csak" 26 hetes vagyok, szóval elvileg nem kellene papírt hordanom magamnál, hogy utazhatok repülõn, de a reptéren nem akartak fölengedni a gépre, mert a magyar kiskönyvemen nem tudtak eligazodni, hiába mutattam :(( úgy kellett kikönyörögni, hogy felmehessek a gépre, utána meg mindenhol takargatni a hasamat... errõl ennyit amúgy meg azt mondta a reptéri biztonsásis pasas, hogy hiába is lett volna papírom, az csak a kiállítástól számítva 1 hétig érvényes - tehát eleve hazafelé már nem jó szóval :((((

25 hetesen előtej? Mennyire gyakori? Nem korai?

Másnál is el?fordult?

Legjobb válasz: Barátnõmnél 17 hetesen már volt. Nálam nincs, pedig már nagyobb babás vagyok :(

Barátnõmnél 17 hetesen már volt. Nálam nincs, pedig már nagyobb babás vagyok :(
Szerintem semmit nem jelent, hogy van-e meg mikor elõtej.Az elsõ terhességemnél nem volt semmi mégis szoptattam, most meg van már a 32.héttõl.És 5 nap múlva betöltöm a 40.hetet.
Szia! Nekem is volt az elsõ terhességemnél már 27 hetesen elõtejem. Messzemenõ következtetéseket azonban ne vonj le belõle, mert ez még nem jelenti azt, hogy a szoptatáshoz is lesz elegendõ tejed. Én például csak 3 hónapig tudtam szoptatni. Üdv, 20 hetes kismama
egyértelmûen semmit nem jelent nekem a 6.héttõl volt a fiamnál igaz hogy elsõ perctõl tudtam szoptatni 11 hónapig ekkor én választottam le , most is a 24.héten kezdõdött annyival más hogy most feszít is és ömlik már 31 hetesen.Valószínû hogy nálam most az elõzõ szoptatásból ahogy megmaradt azért csomósodik és feszül.A szobatársam a kórházban 18.héttõl szintén ömlött a teje mégsem tudta szoptatni a babáját mert elapadt neki szülés után.
Szia! Egyáltalán nem korai, viszont meglehetõsen gyakori! :) Nekem már kb. a 14. héttõl van elõtejem, néha minden pólómon hatalmas foltok éktelenkednek ha nem veszek fel melltartót! :) 29 hetes kismama
Nekem az elsõ terhességemnél egyáltalán nem volt, mégis 17 hónapig tudtam szoptatni az ikreimet. Most a 20. héttõl már van...
Én 13 hetes vagyok és tegnap a szivacsos meltartóm is átázott! Teljesen normális! Nekem 2 gyerkõcöm van a harmadik a pociban. Mindegyiknél már a terhesség elsõ pár hetében volt elõtejem.Aztánhol elmúlt, hol újra. Szerintem kinek hogy?? Rosszat biztos nem jelent! Ne izgulj emiatt!!!! Jó egészséget!!
Nekem még most sincs pedig 36 hetes vagyok, de bisztos nem probléma.
A kérdező hozzászólása: Második baba, az elsõnél nem tapasztaltam ilyet a terhesség alatt, viszont 9 hónapig szopizott. Nem aggódom, csak meglepõdtem :)

Nem korai hogy a 25 hetes kislányom már naponta 1-2 alkalommal csuklik a pocakban?

Legjobb válasz: Nem tudom mit érzel, ennyi idõsen elvileg még nem csuklik. Talán ha alaposan elszámolták a terminust.

Nem tudom mit érzel, ennyi idõsen elvileg még nem csuklik. Talán ha alaposan elszámolták a terminust.
Kedves Elsõ! :) 24 hetesen éreztem elõször a babámat csuklani, azóta is minden nap, rendszeresen :) És pont ultrahangon voltunk azon a héten, látszott ott is, mondta a szonográfus is, hogy bizony csuklik :) És nem korai, már 8-10 hetes kora körül csuklik, csak akkor még ahogyan a mozgást, az sem érzi a kismama :) Az én babám napi 2-3x biztosan csuklik :) És itt van róla az interneten is, hogy 25 hetes terhességnél bizony már csuklik a baba :) Magzat fejlõdése Terhesség hétrõl-hétre 25. hét - Magzat A 25 hetes magzatnál már megfigyelhetõ a tipikus magzati póz. Karjait a mellkasára hajtja, kezecskéit ökölbe szorítja, térdeit pedig felhúzza. Akár tizenhat-húsz órát is alszik naponta, ami részben mély alvás, máskor könnyû álom fizikai rezdülésekkel tarkítva. Napi három-négy liter magzatvizet nyel, ami 100 gramm tej tápértékének felel meg. Nem csoda hát, hogy néha csuklik is a kis mohó, amit a kismama ütemes kis rángásokként él meg. Hossza 31 cm, súlya 700-800 gramm. Úgyhogy nem korai kedves kérdezõ! :) ))
28 hetes kismami, elõzõ voltam :)
A kérdező hozzászólása: köszi kettes :) akkor ezek szerint minden rendben és szépen fejlõdik a pici lányom :)
Elsõ vagyok, és én innen tudom így, hogy a 30. hét körül esedékes: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/30 A csuklást az idézi elõ, hogy a légzõ mozgást gyakorolja, vagyis a tüdeje már képes lenne a kinti életre, és ez tényleg a 28-30 hét körülre valósul meg. De most megnéztem a 25. hétre mit ír, és ezt írja: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/25 Szóval "légzõmozgásokat végez" már a betöltött 25-ön, úgyhogy igazatok van. 3 terhességembõl a legkorábban is a 28-on éreztem. Nekem a második gyerekem volt nagy csukló, és a vége felé már nagyon zavart, napi 4-5x, 20 percen át, de néha fél órán át is. Lehet, hogy Rád is ez vár! :D
Hát, lehet olvasgatni, hogy mikor és hogyan lehetséges, én keb 1-2 hete érzem, hogy csuklik, ma reggel pl. arra keltem fel :) 26hkm
Nekem kb. a 22.héttõl csuklott. 4hós babuka anyukája

25 hetes kismama vagyok, 3 macskám van de kiskorom óta körül vagyok véve cicákkal. Egy kis cica, meg az anyja bennt szoktak lenni a lakásba de ki is mennek a szabadba! Ellehet e kapni tőlük így vmiféle fertőzést?

Legjobb válasz: Erre nagyon pici az esély. Macskabudiba kesztyûvel nyúkálj csak és mindig moss kezet, semmi gond nem lehet. Én is macskák közt nõttem fel, testvéreim is, szüleim is, senkinek nem volt tõle baja. De a környéken szerintem mindenki így van ezzel mert itt mindenhol macskák vannak:)

Erre nagyon pici az esély. Macskabudiba kesztyûvel nyúkálj csak és mindig moss kezet, semmi gond nem lehet. Én is macskák közt nõttem fel, testvéreim is, szüleim is, senkinek nem volt tõle baja. De a környéken szerintem mindenki így van ezzel mert itt mindenhol macskák vannak:)
Ha tisztán tartod õket és egészségesek, akkor valószínûtlen. Ahogy az elsõ írta, alapos kézmosás nem árt, ha takarítottad õket.
Azért a biztonság kedvéért kérj egy toxoplazmózis vizsgálatot.
El, ha mág nem estél át toxoplasmán, akkor azt. Én is macskák közt nõttem fel, nem estem át rajta még. Doki tesztelt engem, mert ha a baba elkapja beteg lehet, viszont gyógyszerrel lehet kezelni
A kérdező hozzászólása: Az a baj, h én Tolna megyében lakom, és itt nem végeznek toxoplazma vizsgálatot, . Így sajnos nekem nem megy!...de megmondom õszintén nagyon félek, féltem a babám egészségét!
A kérdező hozzászólása: És mien gyógyszerrel lehet kezelni?
Egyél meg egy Rennie deflatine-t nekem is az segitett. Terhesek is szedhetik!
Egyetértek az elõzõ hozzászólóval, a Rennie a legjobb! Magnézium alapú, nem ártasz vele a picinek. Mindenféleképpen vegyél, mert ha már most szenvedsz, egy pár hét és napközben is fogsz!
A zsömle a liszt miatt savat csinál.Igyál tejet, nekem bevált, ha nem segít akkor rennie...
Szia. Nekem terhesség elõtt is volt gyomorsavam és nekem a citromos víz segített és még vitamin is van benne és nnem kell gyógyszert bevenni. Egy pohárka vízbe facsarok egy friss citromot és megiszom. Csak elsõ hangzásra szörnyû. Próbáld ki, remélem segít. Jobbulást!
nekem is a rennie tabletta segít a savnál, meg ha tudom, hogy olyat ettem ami puffaszt akkor veszek be espumisan gyöngyöt és így nem áll az emésztésem, 30 hetes vagyok, de még egyszer nem volt kellemetlen székrekedésem, így még az aranyér is elkerült.ajánlom mindenkinek.
SAMARIN!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!