Találatok a következő kifejezésre: 25 hetes vagyok. magas a (8 db)

25 hetes terhes vagyok. magas a fehérvérsejtem(24, 10)meg a süllyedésem(31). nincs panaszom. lehet valami gyulladás? vagy a babával van baj?

Legjobb válasz: Ez legtöbbször gyulladásra utal,ne ijedj meg,szerintem nincs baj a babával,lehet hólyaggyulladás is.De biztosat orvos tud mondani.Járj utána,minden jót kívánok !

Ez legtöbbször gyulladásra utal, ne ijedj meg, szerintem nincs baj a babával, lehet hólyaggyulladás is.De biztosat orvos tud mondani.Járj utána, minden jót kívánok !
Szia!Valószinüleg császármetszés lesz a vége..
A kérdező hozzászólása: Császármetszés??? Jaj ne!! Mit tehetek ellene? Már szinte minden általam ismert alternatív módot kipróbáltam, hogy lemenjen a vérnyomásom. De azért kórházba nem kell feküdnöm a hátralevõ idõben, ugye? Tudsz valami tanácsot adni, hogy mi segíthet?
Szia!Eddig normális volt a vérnyomásod?Én is 25 hetes k.mami vagyok, és nekem kb.10 hetes terhesség óta ilyen magas mint Neked.Dopegytet szedek azóta, és minden nap mérjük, mert veszélyes lehet:(Minden képen táppénzt javasoltak, és sok pihenést.Az orvosom szerint a magas vérnyomást komolyan kell venni, mert 30 hetesen felborulhat a keringés, leállhat a vese....szóval próbálom én is komolyan venni. Üdv:25 hetes kismami
Szioka! Az még nem bizti, hogy császármetszés lesz!!!! Hisz odáig még van 15!heted!Még sokminden változhat! Kapni fogsz rá gyógyszereket és azok majd rendezik ezt a dolgot! Ha van lehetõséged te is mérd otthon naponta 1-szer, lehet otth.nem is lesz olyan magas! Nekem is ugy volt, ha otth.mértem minden ok volt, orvosnál magas! De azért megengedték, hogy természetesen szüljek-az pedig egy másik mese, hogy nem sikerült-így császár lett a vége! Üdv.8hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Eddig normális volt a vérnyomásom. Amikor itthon mérem, akkor is egy kicsit magas, de nem ennyire. A védõnõ csak annyit mondott tegnap, hogy menjek hetente kétszer ellenõrzésre hozzá és majd meglátjuk mi lesz. A fejem is elég sokat szokott mostanában fájni, meg nagyon melegem van . Ezek is a magas vérnyomás miatt vannak?
Szia!nagyon kell vigyázni ezzel a dologal!Engrem 160as vérnyomásal befektetek, 180asra ment fel egy éjszaka alatt!Nem segitett se gyogyszer semmi!Reggelre császár lett a vége!!!Igaz én már 39 hetes voltam!! minden jot kivánok, remélem valamivel tudod csökkenteni!(valoszinû a fejfáfásod is ezmiatt van)

25 hetes vagyok, most jöttem a védőnőtől, aki fehérjét talált a vízeletemben és egy hónap alatt 3-4 kg-ot híztam. Erre azt mondta, hogy toxémiás vagyok! A vérnyomásom 100/70 volt. A toxémiához ugye társul a magas vérnyomás?

Ha nem ez, akkor mi lehet a bajom?

Legjobb válasz: Na azért nem kell megijedni rögtön.Nem hívott vissza vizeletkontrollra?Nekem is volt olyan egyszer,hogy fehérjét talált a vizeletemben,a vérnyomásom ugyanannyi volt mint a tied,nem vizesedtem és én is heti 1 kg-t híztam.Egy hét múlva visszahívott vizeletkontrollra és nem volt semmi gond,baj akkor van,ha akkor is talál benne fehérjét,akkor kell hogy továbbküldjön toxoplazma vizsgálatra.

Na azért nem kell megijedni rögtön.Nem hívott vissza vizeletkontrollra?Nekem is volt olyan egyszer, hogy fehérjét talált a vizeletemben, a vérnyomásom ugyanannyi volt mint a tied, nem vizesedtem és én is heti 1 kg-t híztam.Egy hét múlva visszahívott vizeletkontrollra és nem volt semmi gond, baj akkor van, ha akkor is talál benne fehérjét, akkor kell hogy továbbküldjön toxoplazma vizsgálatra.
Én is kedden voltam a védõnõnél és nekem is igen magas volt a fehérjém.Elküldött pisilaborba, ahol minden eredményem negatív lett, de nem mondta miért sok... Aztmondja valami baci, ennyit mondott, csütörtökön kell visszamennem, remélem addigra többet tudok.Én is rengeteget hízom, pedig alig eszem...Már 16 kg feljött...Vérnyomásom nekem mindég magas, de most nekem is 100/60 volt...Én most vagyok 35 hetes.Csak annyit tudok mondani, kitartás!
Szia! Pont ma voltam védõnõnél, és nekemis kellett pisimintát adnom. A fehérvérsejtszám lett magas, az a lila kockásban volt. Aztán megnyugtatott, hogy ezzel csak akkor lenne probléma, ha a fehérjeszám is, meg más értékeim is eltérõek lennének a normálistól, de nem voltak azok. Azt a magyarázatot adta, hogy amikor pisilünk utána a szervezet létrehoz a hugycsõben egy fehérjedugót, és ez a következõ vizelésnél eltávozik. Ugyhogy mikor pisimintát kell adni, akkor az elsõ és utolsó sugarat elengedni, és csak a közepét felfogni. Valamint, a terhesség alatt lehet erõsebb a folyás, ami szintén fehérjetartalmú, igy ha az ember pisit ad, érdemes elõtte lefürdeni :-) Én ezt a választ kaptam, nem is izgulok, pedig néha kicsit bedagad a bokám, illetve a vérnyomásom is 119/78 volt. (ez nálam nagyon magas!) 19 heteske.
A toxémia 3 tünete: ödéma+magas vérnyomás+fehérje ürítés. Nem jelentkezik szükségszerûen mind a három tünet. Ezzel eggyel erõs, ha rögtön azt mondta, hogy toxémia. Sajna van rá esély, mindenképp oda kell rá figyelni.

25 hetes ikerterhes vagyok, a laborvizsgálaton magas lett a vasam (9-26-ig normális, nekem 31). Jövő héten megyek az orvosomhoz, de addig is érdekelne, hogy találkozott-e már más is ezzel a problémával. Milyen hatással lehet a magas van a gyerekekre?

Legjobb válasz: A vas értéked nem olyan magas, hogy problémát okozzon. Az extrém magas vas szintek okozhatnak vas lerakódásokat a szervekben, de ez általában egy bizonyos vas-anyagcsere betegségnél fordul elõ. Amúgy a szerum vas szint laboratóriumi meghatározása elég labilis, mert a módszert sok minden befolyásolja. Tehát bizonyos hibaszázalékkal kell számolni. Az orvos ilyenkor azt javasolhatja, ha szedsz vas tartalmú gyógyszert, azt átmenetileg abba kell hagyni.

A vas értéked nem olyan magas, hogy problémát okozzon. Az extrém magas vas szintek okozhatnak vas lerakódásokat a szervekben, de ez általában egy bizonyos vas-anyagcsere betegségnél fordul elõ. Amúgy a szerum vas szint laboratóriumi meghatározása elég labilis, mert a módszert sok minden befolyásolja. Tehát bizonyos hibaszázalékkal kell számolni. Az orvos ilyenkor azt javasolhatja, ha szedsz vas tartalmú gyógyszert, azt átmenetileg abba kell hagyni.
Én pont a múlt héten voltam hematológusnál, mert nagyon "leszívtak" a gyerekek, igencsak vérszegény lettem. Naponta 3x kell szednem az Aktiferrint, 2x a Folsavat, mellé persze a Gravida és a Magne B6. A kontroll már javuló vérképet, és feltöltõdött vasraktárat, valamint sok ún. retikulocitát mutatott, úgy magyarázta a doktornõ, hogy ez azt jelzi, hogy reagál a szervezet a kezelésre, és kifejezetten jó, hogy a vas és retikuocita magasabb a normál tartománynál, és tovább kell ebben a mennyiségben szednem a gyógyszereket. Szóval saját példám alapján nyugtatni tudlak, de persze az orvosod szava lesz a döntõ! Jó egészséget! 20 hetes ikres kismami

Mikor kezd el nőni a pocak, ha első babámat várom és kisfiam lesz? és most vagyok 25 hetes, látszik már, de még nem nagy . Ismerősömnek ilyenkor 2szer akkora hasa volt. Mondjuk én magas vagyok és vékony alkat, habár most picit azért hiztam a babával.

pocak

Legjobb válasz: szia. en 26 hetes vagyok, s nekem is kb ket hete kezdett latszani, hogy nem hizas, hanem babapocakom van, igaz kicsit molett vagyok. ezutan szinte hetrol hetre jobban fog latszani, ezert ne aggodj, teljesen alkati kerdes, kinek mikor kezd feltuno lenni, illetve masodik babanal sokkal hamarabb latszik. boldog babavarast

szia. en 26 hetes vagyok, s nekem is kb ket hete kezdett latszani, hogy nem hizas, hanem babapocakom van, igaz kicsit molett vagyok. ezutan szinte hetrol hetre jobban fog latszani, ezert ne aggodj, teljesen alkati kerdes, kinek mikor kezd feltuno lenni, illetve masodik babanal sokkal hamarabb latszik. boldog babavarast
Pár hét, és visszasírod a pici pocakot. :) Gyorsan megy az idõ! Nekem kb a 27. héttõl volt tényleg nagy!.
Nekem a 28. héttõl kezdett igazán növekedni.
Én is azt akartam írni, mint 2-es! :) Így van, hipp-hopp visszasírod a tehermentességet. :)

25 hetes kismama vagyok. Cukros lettem így inzulinoznom kell magamat napi3x. És160gr ch diétán vagyok. Ma megint voltam kontrollon és a vizeletemben találtak 3+ ketont ami az éhezéssel kötik össze. Szerintetek magas?

Legjobb válasz: Nálunk a diétát ha jól tudom, nem viszik lejjebb 180 grammnál kismamánál. Azt mondják, hogy akkor már éhezhet a mama és a baba is. Én is cukros vagyok, 180 grammos diétán vagyok, de úgy tûnik így is magasak a reggeli értékeim, így tartok tõle, hogy nekem is kinéz az inzulin. Nekem azt tanácsolták amikor bent voltam a kórházban, hogy sok fehérjét egyek, akkor a baba rendesen tud fejlõdni és én sem fogok éhezni. Szerintem feljebb vehetnék a diétádat, fõleg ha inzulin mellett jók az eredményeid. A 160 gramm szerintem kevés.

Nálunk a diétát ha jól tudom, nem viszik lejjebb 180 grammnál kismamánál. Azt mondják, hogy akkor már éhezhet a mama és a baba is. Én is cukros vagyok, 180 grammos diétán vagyok, de úgy tûnik így is magasak a reggeli értékeim, így tartok tõle, hogy nekem is kinéz az inzulin. Nekem azt tanácsolták amikor bent voltam a kórházban, hogy sok fehérjét egyek, akkor a baba rendesen tud fejlõdni és én sem fogok éhezni. Szerintem feljebb vehetnék a diétádat, fõleg ha inzulin mellett jók az eredményeid. A 160 gramm szerintem kevés.
Az sok, nekem is ez volt, este 10-kor még ennem kellett egy kicsit, és többet kellett innom.
Éppen ma voltam a diabetológián és nekem is keton volt a vizeletemben. A dokinéni csóválta is a fejét, hogy hiába szépek a cukorértékeim, ez így nem jó. Növelnem kell a ch bevitelt a köztes étkezéseknél. Azt mondta, ez bármi lehet, tej, gyümölcs, gyümölcslé... Szerencsémre én nem vagyok inzulinos. 31 hetes kismama
7.8-ig jó.
Szia:) Nekem 7.8 lett mikor voltam terhelésen és a dokim szerint elég rossz eredménynek számit, aztán elküldtek ujra és az már jo lett naon 5.5!Diétáznom kellett(kell)!Ne aggodj csak kerüld az édességet és a tésztaféléket:) Énis ezt teszem és sokkal jobban érzem magam.34hetes kismama:) Boldog babavárást:)
Kórháza válogatja, de általában 7 felett már diétáztatnak. Ha betartod a diétát, és jársz dietetológiára, semmi bajotok nem lesz!!
nekem 10.6-os volt a cukroterhelésem. 160 grammos szénhidrát diétát kellett tartanom (nem is híztam semmit a terhesség alatt). nagyon szigorúan betartottam, és szültem egy normális súlyú (3280 gramm) teljesen egészséges kisfiút, aki már elmúlt egy éves. A cukrom a szülés után visszaállt a normálisra. szóval nagyon tartsd be a diétát, semmi nassolás, és nem lesz baj. Igyál sok folyadékot (vizet) is. Boldog babavárást!
Azért nem olyan szörnyû a helyzet. Nekem is 8, 2 lett a terheléses cukrom, és elõször 160 g-os CH diétával kezdtem, hetente járok kontrollra a dietetikushoz: minden héten egyszer éhgyomri vérvétel, aztán a reggelimet megeszem, aztán egy óra múlva megint vérvétel. Van, hogy vizeletet is kell vinni. Majd az erdményt nézi a dietetikus. Most adott plusz 10 g ch-t, így 170 g-os ch diétán vagyok. 5 hete csinálom, és azért néha elcsábulok egy egy túrórudira, egy gombóc fagyira, ma pl. túrótortát ettem marcipánnal, mert szülinapoztunk. Szóval nem szenvedés az egész, bár az elején és is utáltam. Egy nap 6x kell enni, leszoktam a cukros dolgokról, üdítõkrõl, így már 5 hete nem híztam és nem is fogytam semmit. A baba elveszi azt ami neki kell, és én sem 25 kiló plusszal megyek szülni. (mert ahogy magamat ismerem diéta nélkül már 15 plusznál járnék. Így 7-nél tartok már 5 hete) A magas cukor akkor jelent gondot a babóra, ha nem kezelik. Mindenfélét mondanak: mélepényelöregedés, koraszülés, szülés utáni inzulinproblémák a babánál stb. de én hiszem azt, hogy ezek csak tényleg szélsõséges esetben következnek be. Ez a cukorterheléses vizsgálat is újkeletû, régebben nem nézték. Ha néha elcsábulunk a diéta során, az még nem azt jelenti, hogy bajt csinálunk! A bébi tényleg nem a cukortól nõ, ezért felesleges kalória. A nagy babák viszon tényleg ebbõl (is) lehetnek, ha valakit nem kezelnek. Nem a terhes vitaminoktól! Szerintem nincs olyan, hogy Tilos ezt meg ezt enni, hanem ha megkívánjuk, akkor a diéta alpján, mértékkel. Már az is sokat számít, hogy a diétára hangolódsz. A védõnõ vagy a doki nem küldött el dietetikushoz még? Majd õ megmondja, mit hogy kell csinálnod. Semmi gond nem lesz ezzel, ne aggódj. További boldog babavárást! 32 hetes kismami
A 130/80 tokeletes egy kismamanal, a 110-re nekem a doki azt mondta, hogy alacsony (kismama viszonylatban)
Lehet, hogy csak izgultál, siettél elõtte...szóval elõször is mindenképp többször kéne ellenõrizni a vérnyomit. Ha a védõnõd nem annyira jófej, hogy hozzá bemenj hetente egyszer lévõ terhestanácsadáson megméretni, akkor esetleg a háziorvos..de a legegyszerûbb ha veszel egy vérnyomásmérõt, digitálisat. Amúgy meg sószegény diétát szoktak ilyenkor javasolni.
A vérnyomásnál mindig a / jel utáni érték a döntõ, tehát a te esetedben a 80 nem magas, még nem terheseknél is azt mondják, hogy 90-ig jó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!