Találatok a következő kifejezésre: 25 hetes vagyok. A babám nagyon (20 db)

25 hetes terhes vagyok. A babám nagyon mocorgós. Ma még csak kétszer mozdult meg. Ez normális?

Legjobb válasz: Szia. Nem minden nap mozognak egyforma´n.Valamikor pihenniük is kell.Az én babám is nagyon aktív.Mikor kevesebbet mozgott e´n is bepa´nikoltam,de nem kell.Minden ok. 36hetes kismama.

Szia. Nem minden nap mozognak egyforma´n.Valamikor pihenniük is kell.Az én babám is nagyon aktív.Mikor kevesebbet mozgott e´n is bepa´nikoltam, de nem kell.Minden ok. 36hetes kismama.
Én még csak 19 hetes vagyok, de nekem is vannak napok, amikor egész nap mocorog, és rúgdos.De vannak napok, amikor nem is érzem még a mozgását.(Utál pl utazni.)
Nem utál utazni a baba hanem nagyon is szereti mert ilyenkor elringatózik és alszik.

27 hetes vagyok ma 25 24 hetesnek mértek a babat nagyon megijesztettwk nem tudom mit tehetnék, hol rontom el? Mitõl lehet?

2 naponta nèznek keringèsi uht màr 2hete de az mindig jó, sõt az egyik notch el is tûnt.

Legjobb válasz: A magzat méhen belüli növekedése gyakorlatilag a te étrendedtõl független, csak extrém súlyos alultápláltság szól bele, semmit nem tudsz tenni. Ez még annyira nem vészes egyébként, gondolom nagyon szoros az uh kontroll, ennél többet nem lehet tenni. Kitartás, minden oké lesz!

A magzat méhen belüli növekedése gyakorlatilag a te étrendedtõl független, csak extrém súlyos alultápláltság szól bele, semmit nem tudsz tenni. Ez még annyira nem vészes egyébként, gondolom nagyon szoros az uh kontroll, ennél többet nem lehet tenni. Kitartás, minden oké lesz!
3 dolog miatt tudnak uh-n 2 héttel kisebb méreteket mérni a magzatnál. 1: ha késõbb történt a megtermékenyülés, mint ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Bár mivel a 12. hétig minden magzat egyformán fejlõdik, így általában az a 12. hét elõtt már ki szokott derülni, hogy valami nem klappol. 2: ha valami miatt nem tud fejlõdni rendesen a magzat, de ilyenkor alaposabb vizsgálatot, ha csinálnak, akkor erre általában fényt derítenek. 3: és általában ez a leggyakoribb, hogy genetikailag az átlagosnál kisebb méretekkel rendelkezik a magzat. Tehát a terhesség megfelel a számolt kornak, a babával is minden rendben van, csak nem 3 kg-al és 51 cm-el születik meg az adott baba, hanem csak 2700 grammal és mondjuk 48 cm-el. Érdemes körbekérdezni leendõ nagyszülõket, hogy ti a pároddal mekkora súllyal születettetek, mert ha bármelyikõtök az átlagnál kisebb súllyal-hosszal született, akkor lehet hogy éppen arra a szülõre "üt" a picitek a súly-hossz tekintetében. Tehát ha minden mást rendben találtak, akkor ez nem jelent feltétlenül gondot, csak az átlagosnál kisebb babátok fog születni. Illetve még az is lehet, hogy átmeneti dologról van szó, tehát most valamiért kisebb ütemben nõtt-hízott, aztán a következõ hetekben meg majd jobban fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Én 42 cm és 2700 grammal születtem a 41 hétre, öcsém volt a családban a legnagyobb kereken 3000 grammal és 48cm, anyukám 2800grammal született a nõvéremék a fia 2820grammal ennyit tudok a családomról. A férjem 3.2 gramm volt nem tudom mennyi cm... Menstruáció alapján már 28+2 naposnak mondanak, de másik kórházba jártam eddig ahol október 8 5 hetesnek és december 29én 12+2 hetesnek mondtak ami alapján holnap töltöm a 27 hetet csak itt valami miatt ezek senkit sem érdekelnek. Csak hajtogatják hogy nagy baj van túl kicsi de a keringési folyamatosan jó.... Akkor most lehet nem is olyan nagy a baj?
Akkor simán elképzelhetõ, hogy genetika. Azért ezt sem árt megemlíteni az orvosnak. Amikor én voltam kismama, akkor én a mérleg másik oldala voltam, a fiúnk 2-3 héttel az átlagos méretek felett volt. Akkor megkérdezték, hogy mi mennyivel születtünk, elmondtuk és akkor mondta az orvos, hogy akkor nem kell meglepõdni, a genetika is sokat számít. Bár még minket is meghaladott a fiúnk, mert bár mi is valamennyivel átlag feletti súllyal és hosszal születtünk a férjemmel, de a fiúnk minket is túltett a 4 kg-jával.:) És amikor kismama voltam, akkor sok másik kismama volt a közelünkben is, ahol több kismamánál volt ez a helyzet, hogy 2 héttel kisebbnek mérték a babájukat, de teljesen egészségesen, idõre születtek ezek a babák, csak valamivel átlag alatti súllyal és hosszal.
Szia. Tudomásom szerint 22 hetes voltam mikor uhon 20 hetesnek mérték. Én is megijedtem, de nálunk nem is néztek semmit. Betudták annak h késöbb fogant. Ma voltam 30 hetes uhon. Pont akkora amekkorának lennie kell. Utólérte magát. Ugyhogy nyugi. A 12. Hét után már nem egyformán fejlödnek
A kérdező hozzászólása: Kèpzeljètek màsnap újra mérték ès 65lett a BPD.....az meg jó...

Tegnap óta szünet nélkül mozog a babám. Miért? 25 hetes vagyok és csak nagyon ritkán szünetel a mozgása. Főleg, ha ülök, akkor mozog ezerrel.

Legjobb válasz: Semmi gond ezzel.32 hetes vagyok és egész nap meg sem áll.Kis örökmozgó.Ha véletlen nem velem focizik akkor csuklik.Mindig feltalálja magát.

Semmi gond ezzel.32 hetes vagyok és egész nap meg sem áll.Kis örökmozgó.Ha véletlen nem velem focizik akkor csuklik.Mindig feltalálja magát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már azt hittem valami gond van. Mert ugye én is azt olvastam, hogy ebben az idõszakban 16-20 órát alszanak. De hogyan?? :) )
Szerintem ez csak jó lehet. Sokan épp arra panaszkodnak, hogy néha alig érzik.
Nekem 3 napja szinte egész nap meg sem áll. Nincs olyan 20 perc, hogy ne érezném. Éjjel is pörög :) Most olvastam, hogy ebben az idõszakban 20 órát alszanak... Nahát!!! Azt már megfigyeltem (és a doki megerõsítette), hogy a csapadékos idõ és a hidegfront megpörgeti õket. Szintén 25 hetes km.
en 27 hetes vagyok es az enyem mar hetek ota bulizik. :) le nem allna egy percre sem. ha leulok vagy lefekszem akkor meg jobban razendit. igy eleg keveset tudok aludni mert zavar, de mahoz kerek harom honapra vege. ugyhogy csak elore tekintek. :) )
25 hetes kora óta meg nem állt egy percre sem, csak éjjel alszik, mikor én is. (Bár akkor sem mindig. :) ) 31 hkm
Szia:) Én a 21 hétben vagyok és a kiscsajom nekem is tegnap este óta, rodeózik:) Eddig teljesen bevoltam gyulladva, hogy nem érzem annyit a mozgását:) Na most aztán...:) Lehet, hogy a front:) ) Nagyon jó egészséget kívánok Nektek!

Több, mint két napja nagyon keveset érzem a babám mozgását. Eddig sokat rugdalózott, most pedig nagyon csak abbahagyta. Mitől van ez? Valami baja lehet? 25 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia én is 25 hetes vagyok. Van olyan, hogy majd kimászik a köldökömön :), de pl ebben a marha hülye idõben inkább pihizik szerintem. Nem kell aggódni, néha még kis lusták. Attól is függ mennyit mozogsz stb. Boldog babavárást!

Szia én is 25 hetes vagyok. Van olyan, hogy majd kimászik a köldökömön :) , de pl ebben a marha hülye idõben inkább pihizik szerintem. Nem kell aggódni, néha még kis lusták. Attól is függ mennyit mozogsz stb. Boldog babavárást!
Szerintem se aggódj, én is 25 hetes vagyok, nekem is egyik nap aktivabb méskor meg biztos többet pihen. van hogy estenként egy órát mozog megállás nélkül és kinyomja magát, máskor meg alig 10 percet. Ugyhogy nyugodjál nmeg neki is vannak lustább napjai.
Nyugi, az idõjárás miatt van. Nekem is volt, hogy 2-3 napig semmit nem mozgott, csak este 1-2 rugás volt. Ha nagyon izgulsz - bár tényleg ne tedd, mert azzal csak ártasz a picurnak és magadnak is -, megpróbálhatod azt, hogy veszel valami fincsi csikit, eszel belõle 3-4 csíkkal. Hidd el, negyed órán belül érezni fogod a babót!

25 hetes vagyok. Most este volt egy kemény székrekedésem! Eddig még nem fordult elö. Ugye a nagy erölködéstöl nem lehet baja a babának? Mit tegyek hogy legközelebb ne forduljon ilyen elö?

Szinte félve wc-tem.Tudom ez hülyén hangzik de nem szeretném hogy egy ilyen miadt esetleg beinduljon a szülés vagy ilyesmi!Eddig ténleg nem volt még ezzel gond!!!

Legjobb válasz: Ne ijedj meg! Van olyan kismami, akinek szinte végig székrekedése van és semmi baj nem történik! Ennyitõl nem fog beindulni a szülés! Vannak olyan módszerek, amikkel könnyíthetsz magadon. Ilyen pl a rostoslé! Többet nagyon nem tudok, mert nekem nem szokott ezzel bajom lenni. Minden jót! 25 hetes kismami

Ne ijedj meg! Van olyan kismami, akinek szinte végig székrekedése van és semmi baj nem történik! Ennyitõl nem fog beindulni a szülés! Vannak olyan módszerek, amikkel könnyíthetsz magadon. Ilyen pl a rostoslé! Többet nagyon nem tudok, mert nekem nem szokott ezzel bajom lenni. Minden jót! 25 hetes kismami
nem fog beindulni a szülés, de egyél (még) több rostot: zöldséget, gyümölcsöt (csak ne banánt :) ), és igyál sok, napi 2, 5 l szénsavmentes ásványvizet, az a legegészségesebb. Jó, ha olyat veszel, amiben a sótartalom kevesebb, nekem ezt javasolta a védõnõ és bevált.Leves is fontos minden nap, meg a mozgás (pl. séta). ha nagyon erõs székrekedésed van az orvos tud felírni étrendkiegészítõt állítólag.
Esetleg tejeskávét is ihatsz ilyenkor, de ne aggódj, nem lett a babádnak semmi baja! :-)
Savanyú káposzta leve ( piaci vagy gyógyszertári ), glicerin kúp. És ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!Majd megprobálom!
Sok víz, cukormentes gabonapehely, aszalt szilva, õszibarack, Levolac szirup.

25 hetes vagyok. Normális, hogy kb.3-4 napja nagyon keveset mozog a babám? Máskor nagyokat rugdos és elég sokat, de most szinte csak akkor hajlandó rúgni, ha simogatom a hasam, de akkor is csak egyet-kettőt rúg.

Egyébként szombaton voltunk 4D-s Uh-n és minden rendben volt, de ott sem tudtuk felkelteni. Az id?járás okozhatja?

Legjobb válasz: Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km

Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km
Én a helyedben elmennék orvoshoz csak a biztonság kedvéért, mert ilyenkor napi 10 mozgást érezned kéne. Menj el csak hogy ne idegeskedj miatta.
25 hetesen még nem kell számolni a mozgásokat, csak a 32-36. héttõl! Nyugi, ilyenkor vannak nagyon aktív és nagyon nyugis idõszakok. Ha minden nap érzed 1x-2x, akkor nincs gond! Persze, ha nagyon aggódsz, inkább kérdezd meg a dokit, hogy megnyugodj.
Elso vagyok. Nekem a vedono 24 hetes koromtol mondta a napi 10 mozgast, igaz en nem Mo-n elek, mindenhol mas..
Ne aggódj, az én babám is nagyon lusta.29 hetes vagyok de soha nem volt az a hiperaktív típus.Sõt!!2* VOLTUNK 4D-n mindig azt mondta a doki, hogy nagyon lusta baba, mert hiába ébresztette csak mocorgott.Amúgy idáig minden rendben vele egészséges.
elvileg a terhesség nem betegség, de én a helyedben többet pihennék
26 hetes vagyok és ma a hátamon vittem a 17 hósomat, rohangásztam vele a babatornán, tolom a kismotorját görnyedve, egész nap le-fel veszem a karomba, emeletre cipelem fel. Egyik kezemben kismotor, másikban babakocsi, karomon meg lóg a gyerek... Napközben porszívózok, teregetek, jövök-megyek a nehéz locsolókannával, mosott ruhás ládával, . Mondjam még??? :DDDD
szerintem nem lehet attól bajod, de ne hajszold magad túl nyugtasson meg a gondolat, hogy több száz évvel ezelõtt a nõknek milyen lehetett. hajolás helyett ha lehet próbálj meg leguggolni a dolgokért
amíg te nem érzed soknak, addig nem sok. ha már fárasztó, akkor le kell magad állítani! a kosz megvár, ne aggódj, most a baba a legfontosabb!
15:15 hat ez jo...a kosz megvar...hahahaha milyen igaz!
A kérdező hozzászólása: ismerõs a dolog: gyerek egyik karodban a másikban a kismotorja.... nekem egy 2 éves kisfiam van, és holnap este hozzuk haza a nagyszülõktõl, most nyaral, addig szeretnék mindent megcsinálni, hogy mire jön más dolgom ne legyen csak õ, 2 hete már hogy nem láttam:( és csak vele szeretnék foglalkozni. Mára lett kész az ajtófestés, holnap még jön a burkolós befejezni egy-két dolgot, most éppen függöny vasalás közben a 10 perces pihenõmet töltõm:) , kezd fájni kicsit a hátam-derekam:( de még messze a nap vége:)
Elvileg nem javasolják a hajolgatást, de én a terhességem elejétõl pörgök, hajolok, teszek-veszek. Azt mondják, hogy egy egészséges terhességben nem csinál kárt.

Tényleg nagyon sokat ártok a babámnak ha kb.10 szál cigit szivok naponta? Megprobáltam leszokni de nem megy.25 hetes vagyok. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Nem használsz az tuti!Hagyd el,de szorítsd le az adagot még jobban!Na most ezért a kérdésért kapni fogsz jó pár választ!!!!Készülj fel!

Nem használsz az tuti!Hagyd el, de szorítsd le az adagot még jobban!Na most ezért a kérdésért kapni fogsz jó pár választ!!!!Készülj fel!
hú:kapni fogsz hideget és meleget egyaránt de nem tõlem!az orvosok azt szokták ilyenkor mondani hogy 5 szál a megengedett ha már szívod!vannak olyanok akiknek sikerül letenni és olyanok akiknek nem vagy titkolják.én nem tanácsolok semmit csak ha dohányzol akkor vitaminokat is vigyél a szervezetedbe.ezzel még nem lesz tisztább se a tüdõ se a méhlepény de sokkal rosszabb ha idegbeteg leszel csak azért mert egyik napról a másikra lekell szokni(és ilyenkor mondják hogy áldozatot kell hozni és felelõtlen anyuka)félretéve mindent tényleg sok vitamint probálj meg bejuttatni a szervezetedbe!
Igen, sokat ártasz. Nagyon sokat. A babád szó szerint fuldoklik a hasadban. Gondolj most rá, és hagyd abba! Olyan nincs, hogy nem megy. Ha ennyit nem tudsz megtenni a gyerekedért, mi lesz késõbb? Tapasztalat: van egy ismerõsöm. Elsõ gyerek: cigizett. Végeredmény: sürgõsségi császár, függõleges vágással. Picike, alig 2 kg volt, halláskárosult, pedig idõre született. Második: abbahagyta a cigizést, és egy egészséges, 3, 5 kilós babája született. Szóval ideje lenne észhez térni.
Az egy fel doboz cigi!!!! Meg ha nem varnal babat, akkor is sok lenne. Igazabol akkor tudod meg, hogy mennyit artottal neki, ha majd megeszuletik. Es a mehlepeny igy 25 hetesen hany fokban erett? A cigi leginkabb azert art, mert a mehlepeny nem tudja majd 40 hetig ellatni a funkciojat, ebbol szoktak koraszulott babak szuletni. Igyekszem nem biraskodni, hiszen nem emiatt irtal, de ha arra nem volt erod, hogy leszokj a cigirol, akkor majd ejjel sem kelsz fel hozza, mert tul faradt vagy? Nem bantani akarlak ezzel, csak nekem annyira onzonek tunik nem leszokni a dohanyzasrol, ha valaki terhes. De ez a maganvelemenyem.
Az utolso valaszolo vagyok. En Spanyolorszagban elek, ahol koztudott, hogy sokan dohanyoznak. Itt a doki napi 5 szalat engedmenyez, ha nem megy a leszokas.
Szia! Ne haragúdj de te mennyire éreznéd jól magad egy bezárt helyiségben ami tele van füsttel? Az olyan, mintha meg akkarnál fulladni, nem? Te is tudod mirõl beszélek!!! Szerinted ez árt neki?! Igen nagyon árt!!!Ha tényleg szeretnéd azt a kisbabát ami ott van a pocakodban és Õ ennek a jelét is adja, hogy rúg meg mocorog, forgolódik na meg bukfencezik, akkor már RÉGEN leraktad volna a cigit!!! Koraszülött, légzés problémák, asztma, még a bölcsöhalál is elõfordul ha a kismama cigizik. A neten körbe lehetne nézned, mert mindenhol ott van. Ne tedd tönkre a gyermeked életét, így is sok betegség létezik. Ha te nem vigyázól rá akkor ki fog, mikor még ilyen kis kiszolgáltatott. Én is letudtam rakni a cigit. Neked is sikerül, mert nem késõ. Remélem elgondolkozól ezeken és hajrá.
Na most engem is lefognak szólni de leszarom!30 hetesen én is szivom a cigit, eddig minden oké!Szépen fejlödik!
A kérdező hozzászólása: Szerintem az IQ-nak semmi köze nincs a dohányzáshoz.Csak felháborit, hogy olyanok irkának mint pl.te!Sok képmutató nõ akik csak másokat tudnak elitélni.Mindenki nézzen magába!!NEM csak akkor kell ám vigyázni a babára amikor valaki állapotos, hanem egész életében!!!Szerintem sokkal többet számit hogy születése után feltétel nélkül gondoskodjon róla AMIG ÉL!!Szóval mindenki kukucskáljon magába hogy: mit tett meg és mit nem!!!!!!
"Szerencsétlen" nõ-bocs a kifej.ért, - bátorkodott egy kérdést feltenni! Miért kell ilyen ordenálé módon elhordani Õt mindennek???Ehhez egyikõtöknek sincs semmi joga! Vegyetek vissza! Ha normális magyarázatot/tanácsot nem tudtok adni neki, akkor ne is írjatok! Mindenki a saját életével foglalkozzon. Mindenkinek lehet véleménye, csak próbáljunk meg normális hangnemben válaszólni. Természetesen egyáltalán nem helyes amit csinál, de ember módjára kell viselkedi-embertársainkal. Le lehet szavazni, lehet a sárdobálást folytatni.. (bár nem hinném h ez az oldal erre lenne fenntartva) Nagyon Boldog Babavárást minden kedves anyukánal és leendõ anyukának!!!
Birom az ilyet, hogy az egészséges, gyermeküket egy szál cigi elé helyezõ nõket tartod hülye 3.14-csának. Na mindegy, mindenkinek joga van hülyének lenni.
A kérdező hozzászólása: A 18.53-as válaszolónak igaza van.NEM AZÉRT KÉRDEZTEM VALAMIT HOGY MINDENFÉLE, H..YE.OSTOBA, ÖNZÖ, KICSINYES, STB.-NEK ELMONDJATOK!!
Sajnálom, h nem kell képet közölni a kommentek mellé!!! Megnézhetnénk ezt a sok tanulatlan libát, akik terhes társaikat elhordják mindennek. Látjátok, a mûveltség itt mutatkozik meg.Ki hogy reagál, válaszol egy kérdésre...
Na, beindult a cigizéssel a gyermekük egészségét veszélyeztetõ "kismamám" énkép-védõ mechanizmusa....
Ha picit figyelmesebben olvastad volna, egy szóval sem írtam, hogy a dohányzásnak önmagában bármi köze lenne az IQ-hoz. Annak viszont, hogy képtelen vagy ésszel felérni, hogy e tevékenységed nemcsak rád, hanem a babádra IS mennyire káros, már köze van az IQ-hoz. Bizony...
En az elsok kozott valaszoltam a T. kerdezonek, viszont azota is olvasom, hogy mik a kommentek. En is elitelem azt, aki terhesen dohanyzik. Viszont ennek az oldalnak nem az a celja, hogy pocskondiazo, durva velemenyeket alkossunk, hanem az, hogy ha valaki rendelkezik olyan tapasztalattal, amire mas kivancsi, akkor azt megoszthassa itt. Eddig 58 valasz erkezett, amibol kb. 5 szol tapasztalatrol, a maradeknak meg a 98%-a sertegetes es pocskondiazas. Es igaza van az elottem szolonak. Ha kepet es nevet is mellekelni kellene a "az anyazasok" melle, akkor hanyan mernetek valakit igy lehordani? Arctalanul, ismeretlenul ez sokkal konnyebben megy. Szalljunk mar magunkba egy kicsit... A felhaborodasokat megertem, sok valasszal egyet is ertek, de nem az volt a kerdes, hogy "Mi a velemenyetek egy dohanyzo kismamarol?"
14.56-os !!! Te milyen ostoba vagy!
Szerintem ne kérdezz, ha nem fogadod el a válaszokat! Azt hitted, hogy mindenki megdícsér és küld neked egy doboz cigit? IQ szinted szerintem a negatív tartományban mozog.
A kérdező hozzászólása: Sok h...e p...csa!!!
Én az ilyen nõtõl extra pénzt szednék a gyerek 18 éves koráig, hogy a gyógykezelését ne az állam (azaz mi) fizessük.
Attól, hogy hiszel benne, még valószínûleg lesznek következményei a bagózásnak. Az meg, hogy szereted... Hát ha szeretnéd, akkor nem tennéd ki ilyennek szerencsétlent. (Ja, és nem egy elkényeztetett nõ vagyok... Én is megdolgoztam mindenért, semmit nem kaptam! Ennek ellenére volt annyi eszem, hogy terhesen nem cigiztem, meg már elõtte sem, jó ideig.) Te egy önzõ nõ vagy.
Szia, én is imádom a babámat és mégis cigizem, anyukám is dohányzott velem mégis imád a mai napig, én vagyok neki a legfontosabb!Miért kell azt gondolni ha valaki cigizik terhesen, hogy akkor biztos nem is szereti a picikéjét?nekem se tul rózsás az életem, a munkahelyemrõl kirugtak, a páromat elveszitettem, minden erõmet a kisbabám adja, még ha tudom is hogy ártok vele hogy cigizem, de tudom, hogy õ a legfontosabb!És minden erõmmel azon vagyok, hogy mindene meglegyen, a semmibõl!30 hetes kismama!Kivánom neked hogy minden rendben legyen!
Az utolsó válaszolótól kérdezem, hogy most ezzel akartad biztatni, hogy nyugodtan bagózzon csak? Egyébként ha engem kirúgnának a munkahelyemrõl és közben gyereket várnék, akkor tuti nem cigarettára költeném a pénzemet!
Tuti, hogy nemtudod átélni az én helyzetemet! ezért ne itélkezz!
Mindenkinek megvan a maga keresztje! Nehogy azt hidd, hogy csak neked vannak problémáid! De ezekkel ne fedezheted magad, ha a gyereked egészségérõl van szó! Ez mindenek elõtt kell hogy álljon! Én is dohányoztam, de ahogy terhes lettem letettem a cigit!
Hhhhehe, ez tök jó!Nem foglalkoztam ezzel sosem, csak most szembe ötlött, hogy az anti-cigis kismamákat ( akik persze kifejezték jogos felháborodásukat a bugyuta kérdésen ) jóóól leszólta aaa...nem tudom..talán a kérdezõ...vagy a cigis kismamák!!!Na, mindegy :D
Szerintem érzelmileg egy nagy O vagy! Hogy van jogod károsítani más egészségét, fõleg a saját babádét! Úgy látszik könyen jött nektek! Abba bele se gondolsz, hogy hány pár van akiknek nem sikerül, és mindent megtennének a babáért! Meg mi az hogy nem megy! Mi a fontosabb neked a cigi?? De azért remélem annak az ártatlan kicsi babának nem lesz semmi baj! Csak légyszi gondolkodj el ezen, és vegyél erõt magadon.
Felelõtlen, önzõ és éretlen személyiség vagy, mivel ahogy látom képtelen vagy felfogni, hogy születendõ gyermeked egészségénél semmi sem lehetne fontosabb, a saját "idegbajod" kezelésére elszívott napi 10 cigi sem. Ne azzal áltasd magad, hogy a másik gyermekednek nem lett semmi baja, ill más terhes nõk is dohányoznak. De tudod, ennek a mérlegelése vhol intelligencia kérdése is, amibõl neked véleményem szerint nem sok jutott. Próbáld letenni a cigit, mert a saját szervezetét mindenki úgy teszi tönkre ahogy kívánja, de itt már nem csak rólad van szó.
Amikor a férjemmel megbeszéltük, hogy "na, mostantól jöhet a baba", azon a héten leraktam a cigit. Pedig még volt 1, 5 doboz belõle, de inkább nekiadtam valakinek. Ha tudtam volna, hogy ilyen hamar összejön (2 hónap), akkor még elõbb letettem volna. Felháborít, amikor látom a nõket (nem 1-et!!!) az utcán, tolják a babakocsit, a következõ pici láthatóan útban van és lóg a cigi a szájukból... Nem tudom ezt ésszel felfogni. Pedig én is 8 évig szívtam, de amint láttam a "célt" (kisbaba), könnyû szívvel megváltam tõle. És szerintem EZ a normális!!! Ja, és nem vagyok elkényeztetett p...a, akinek mindene megvan...
Igy is van! 17.20-as válaszolónak Gratulálok! Végre, van a köreinkben egy FELNÕTT és értelmes ember. Látjátok, kedves társaink, így kéne a dolgokhoz hozzáállni!!
Még egy szál is árthat. Hogy fogsz elszámolni a magaddal, ha betegen születik meg a gyereked? Az pici, magatehetetlen kis baba mit mondana a saját érdekében, neked ha tehetné??
Azért a rosszindulatú hsz-ok még most sem maradtak el... Miért kell bunkónak lenni "kedves" utolsó és utolsó elõtti. Nemhogy gratulálnátok, hanem érces megjegyzéseket téve még most sem tudtok normálisak lenni- Szégyelljétek magatokat!!!! Kedves anyukának és a babának Nagyon sok boldogságot, erõt és egészséget kívánok!
Mégis mihez gratuláljunk? Hogy talán mázlija volt? Vagy ahhoz, hogy valószínûleg "kicsit" rosszabb esélyekkel indul az életben az a szerencsétlen baba? Hogy valószínûleg rövidebb életre számíthat? Gondolom, ha már az anyja hasában a füstöt szívta, akkor most sem fog azon aggódni az "anyuka", hogy ne bagózzon a lakásban.
Utolsó: Te egy igazi tapló, bunkó ember vagy!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon rácsesztél!!!!Mert nem dohányzok még a házban sem!mert mint irtam van még egy kislányom is, és nem teszem ki a füstnek, se a picibabát.Azért mert tényleg cigiztem terhessen, nem azt jelenti , hogy egy 6 osztályos idióta vagyok!!És ez nem mázli hogy egészséges a baba, csak jó géneket örökölt.:) Az ilyen emberek meg mint te, csak képmutatoak!Lehet te sokkal többet ártasz a gyerekednek, mert ugy látom elég rosszindulatú ember vagy.:(
Ne foglalkozz vele- kedves kérdezõ:) ) Ezek ostoba, kretén nõk akiknek igazából fogalmuk sincs bizonyos dolgokról, csak az észt osztják és próbálnak okosak lenni, de a hsz-okból is kiderûl h buta emberekrõl van szó:) ) Semmi más nem fontos, minthogy te és a bébi is jól vagytok:) )
Helyesírni nem tanultál, az már biztos.
A kérdező hozzászólása: Tudod egy picibaba mellett, meg a háztartási munka közben , nem igazán érdekelnek a helyesirási hibák örülök neki, hogy lerakhatom a popóm egy kicsit.:) Mert lassan ugy látom, hogy az ember örömének, nem nagyon örülnek egyes emberek!!!!!Lehet.hogy ha beteg lenne a babám boldogabbak lennének, márcsak azért is hogy nekik lett igazuk!!de közlöm a babának semmi baja!!!MAkk egészséges, és gyönyörüüüüüü!!És a Nõvérkéje is rendben van, nem bolond se buta!!!Eddig még kiváló tanuló!:) Remélem igy is marad:.A grat. köszönöm szépen!Minden jót kivánok nekik.
A barátom anyukája cigizett terhesség alatt, és a barátomnak 4 évesen mûteni kellett a szívét mert egy nagy lyuk volt rajta. A te gondatlanságod a gyereked életébe is kerülhet akár!
Utolsó vagyok, annyit akarok írni, hogy örülök h megszületett a babád és egészséges, de majd vidd el néhány évesen (4-5) egy vizsgálatra, mert nagyon hasznos! A párom nem evett és mikor kivizsgálták akkor látták hogy lyukas a szíve! Fogadd meg a tanácsom, nem anyázászból meg rosszindulatból írtam!
Majd elõjönnek (sajnos) a betegségek. Még ne örülj annyira...
Jaaaa, aztán majd tizenévesen asztmás lesz, tökjó hogy most minden oké...Remélem egyszer belátod, hogy hiba dohányozni babával-vagy anélkül.
Szia! Azota hogy alakult a sorsod? Ha itt vagy, akkor örülnék ha néhàny szot irnàl? A picivel minden rendben? Sikerült leszoknod, vagy sajnos nem? Ja és Boldog Karàcsonyt!
A kérdező hozzászólása: Szia.Köszi az érdeklõdést!!Igen most már vissza szoritottam(csökkentettem)a cigit.Csütörtökön megyek uh-ra, és akkor többet tudok irni.Most voltam tegnap elött uh-on., de csak a doki átfutott rajtam:(De mindent rendben talált.Most vagyok 30 hetes:a bpd volt:76mm a combcsont meg:55mm.Viszont kivánok Kellemes karácsonyi ünnepeke!!!!!!Majd megirom a csütörtöki eredményt!:) Szia.
ok, örülök hogy minden ok, eddig.Szerintem ne aggodj, minden rendbe lesz, csak egyél jo sok vitamindus ételt! Ha vannak fejlemények, szivesen hallom!
szia! hogy vagy(tok)? minden oké? örülök h szoritod lejjebb a cigi adagod és tényleg vitamin, vitamin mellé! és ne stresszelj! 15 hetes kismama
mi a helyzet kicsit reg volt amikor feltetted a kerdest
A kérdező hozzászólása: Hello.Minden rendben van.megszületett a kisfiam, igaz a 38.héten, de makk egészségessen 3kg és 50cm.az appagart teszt vagy minek mondják?:) 10/10.Most pedig már 2 hónapos gyönyörü baba.
Gratulalunk :) es nojjon nagyra egeszsegesen
Gratulálok én is a babóhoz!!! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget nektek:) )
Gratulálok a kisfiadhoz, én az egyik cigizõs válaszoló vagyok. Örülök, hogy minden rendben, minden jót nektek:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a jó tanácsot.De én egy olyan ember vagyok aki hiszi, hogy a lepény kiszürte a káros anyagokat, tudom hogy hülyén hangzik, de igy van.Bevallom gyenge ember vagyok, hogy nem tudtam letenni a cigit arra a pár hónapra, pedig probáltam.Sajnos ez van.Mégegyszer köszönöm a jó kivánságokat.Zolika is köszöni, már 6 kg, édes, nem síros, kiegyensúlyozott kisbaba.
Ez az örök kérdés az ostoba és felelõtlen kismamák kedvence!Kicsit átlátszó ez az egész, a kedves kérdezõ pedig teljesen tisztában van azzal, hogy árt a babájának....és ezért nem is értem, hogy miért teszi fel a kérdést.A felnõttek dohányzása ellen is sokan kampányolnak, joggal...Egy kisbaba nem választhatja meg, hogy szeretné-e a füstöt vagy sem...a hülye anyja(mááá bocs és általánosságban is értelmezhetitek) megadja neki ha kell, ha nem!Elcsépelt dolog, ennyivel le is zárnám a saját kommentemet, majd mindenki maga eldönti mit akar.Egyébként tényleg bosszantó, hogy milyen buta jövendõbeli anyák is vannak.Bocccsi!!!!
A kérdező hozzászólása: Tudod én legalább öszinte vagyok!!Sok kismama mondja, nem dohányzik és dugiba szivja a cigit!Kész képmutatás!!Sok olyan van aki pedig a gyerkével egy lakásba szivja, szerintem az is nagyon ártalmas!DE azért köszi!!
Egy dologra kellene vágynod ebben a helyzetben! Arra, hogy egészséges legyen a babád!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Mindenkinek boldog babavárást és egészséges kisbabát kivánok!:)
Rettenetesen dühítenek az ilyen és ehez hasonló kérdések, de megpróbálom magam nem felidegesíteni mert nem az én picuromról van szó!Most én is írhatom, hogy a várandoságom elött erõs dohányos voltam, 7évig szívtam, de mikor szóba került, hogy babát szeretnénk egyböl leraktam, a teherbe esés elött.És nekem sem volt könnyû, elhiheted, de akartam...és nem azért nem szívom mert nem kívánom, hazudnék!Még mindig néha eszembe jut, hogy de jól esne 1 szál, de nem bírnék beleszívni még egy slukkot sem mert a lelkiismeret megölne.Sõt szülés után sem fogom szívni a szoptatás miatt, remélem tudok majd.Az a picuri ott a hasadban, nem tehet semmiröl, nem tud védekezni a káros dolgok ellen, rád van teljessen utalva, te jelentenéd elvileg neki a biztonságot a jót...és az egy nagy marhaság, hogy aki azt mondja inkább szívj el egy cigit, mert a stressz jobban árt, ezt is azok találták ki akik szívják terhesen.Egy orvos ilyet nem tanácsol vagy ha igen, akkor az 'komoly' orvos!Gondolom ez neked nem segít, de érdemes lenne elgomdolkoznod hogy már most ennyi áldozatot nem tudsz hozni a gyerekedért!És azzal hogy szedsz vitamint ugyan ugy károsítod a babát a cigivel, legfeljebb a c vitamint tudod pótolni amit a cigi elvon a szervezetedtõl.És 10 szál cigi az nem éppen kevés, fél dobozzal elszívni egy nap azért az elég erõs..látom már 25 hetes vagy abba hagyni már ugy sem fogod, de legalább a pici születése után körülötte ne dohányozz!Nem tudom milyen tapasztalatokra voltál, vagy kiváncsi, hogy ki mennyit szív?Vagy hogyan lehet letenni?Akarat erõ, és már most nagyon nagy szeretet, féltés a baba iránt.És igen sokat ártasz, és nagyon önzõ vagy...nem bántani akartalak, de ne haragudj nagyon dühít ez a fajta viselkedés! egy 24hetes kismami
Én ezt nem bíznám a véletlenre, hogy szerencsém lesz-e vagy sem. Soha nem lehet tudni. Ne legyen baja senki gyerekének, mert annál nagyobb bánat nincs az életben. De szerintem az is fontos, hgy egy kismamának nyugodt legyen a lelkiismerete, hogy õ minden károsat elkerült, amit csak el tudott kerülni. Mi itt csak találgathatunk, nem látunk bele senkibe, ezért nem ítélkezhetünk. Vannak ezzel kapcsolatban pozitív és negítív tapasztalatok egyaránt. Ne legyen baja a gyerekednek, azt kívánom! Boldog babavárást!
Szerintem nem csak magára tartozik, ha dohányzik. Ha a babának árt, akkor annak az egész családja, a társadalom issza meg a levét. Reméljük, nem lesz semmi gond a babával. Azonban ha valaki terhesség alatt dohányzik, és a babája súlyos betegen születik, akkor ki gondoskodik róla? A többi ember fizessen azért, mert õ nem tudott leszokni?
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó.Hidd el nagyon féltem a babámat.Majd megprobálom csökenteni.DE egyszerüen idegbeteg lennék ha nem gyújthatnék rá.Tudod a válaszodból látszódik hogy még az életetben nem nagyon fordult elõ veled stresszes dolog.
A kérdező hozzászólása: JA és rengeteg olyan embert ismerek aki az életében nem dohányzott és mégis beteg a gyereke.
Sok stressz van az életemben, és én is dohányoztam. Mikor már babát szerettünk volna, akkor napi 5 szálat szívtam. Amikor pozitív lett a teszt, letettem a cigit, nem gyújtottam rá. Ennek 3 hónapja. Néha eszembe jut, hogy jó lenne egy szál, de meg tudom állni a baba miatt.
Szia! Megpróbáltad letenni? Ha igen meddig bírtad cigi nélkül?
szia! sajnos én se tudtam letenni a cigit, kb a végére napi 2-3 szál maradt...és most elöször leirom, teljesen ép egészséges volt a méhlepényem, nem is volt elöregedve, de naponta vittem be c vitamint még a multivitaminon kivül, igaz 37.hétre szültem, de nem emiatt, hanem mert apum halála naon megviselt. igy is 3 kg volt a fiam és 50 cm.most ujra terhes vagyok és probálok leszokni, remélem sikerül! egészséges kisbabát, és tényleg probáld még kevesebbre levinni az adagod! tutti lepontoznak és leszolnak most, de tapasztalatokra voltál kiváncsi
Vegulis nem 100%, hogy beteg lesz a baba. Lasd: a T. kerdezonek mar vagy egy egeszseges gyermeke. Csak eppen egy csomo betegseg eselyet noveli a magzatanak. Ha szerencseje lesz, most sem lesz baja a babanak. Nezopont kerdese. Mindenki dontse el magaban, hogy mit tesz meg a gyermekeert es mit nem.
A kérdező hozzászólása: 2-dik.Köszönöm.Sok vitamint szedek.Meg naponta kb.1kg.gyümölcs.
A kérdező hozzászólása: HÁT nekem már van egy 9-éves kislányom és õ vele is cigiztem igaz nem ennyit!!DE 38 hetessen 1 fokba volt még csak érett a lepény!!!És 10 pontot kapott születéskor.És az hogy valaki ellássa a babáját nem függ össze a cigive!!:)
Az egyik kolléganõm végigdohányozta a terhességét és a gyereke súlyos asztmás, és tüdõbeteg. Most már bánja, hogy akkor így tett. Én nem ítéllek el, de nem értek egyet veled. Én is dohányoztam, de most terhesen a dohányos helyeket is kerülöm, Ennyit megtehetek a gyerekemért. Remélem nem lesz baja atiédnek sem, szívbõl kívánom, hogy ne legyen! Mindenkinek joga eldönteni mit tesz magával meg a gyerekével. Én nem tenném és így érzem jónak. Boldog babavárást kívánok !
még valami: a terhesség alatt semmi jele nem volt, hogy gond lesz.
A kérdező hozzászólása: Azért köszi a válaszokat.
Én megvettem azokat akik végig cigizik a terheséget. Akkarat és szeretet kérdése az egész!!!
Itt összecsúszott két válasz. Én vagyok az elsõ 16:34-es válaszoló és a "még valamit"es kiegészítést nem én írtam.
2. válaszoló:nem minden cigizõ anyukának lesz beteg babája.ez csak riogatás.az én lányom majdnem 3 kilóval született a 39.hetet kezdtem volna meg és (sajnos én sem tudtam letenni)makk egészséges!ezzel nem biztatom a kérdezõt de tudományossan sem tudják bebizonyítani hogy a betegségekért mi a felelõs!nem kell bántani senkit.mindenki maga döntse el!
A kérdező hozzászólása: ÉN nem megerösitésre vagy megvetésre vagyom hanem tapasztalatokra!Utolsó köszi!
én ugyan nem az utolsó válaszoló vagyok, de nem azért nem szívja egy kismama mert nem stresszelt soha az életben, vagy a terhesség alatt, hanem mert félti a gyermekét!Nekem nagyon stresszes volt a terhességem elsõ hónapjai de nem szívom, szívtam pedig elötte cigiztem.Ez nagyon rossz kifogás!Boldog baba várást!
És még egy kérdés: Hány éves vagy?
Ez sajnos a te eseted, és a te felelõséged. Egyébként tárdadalmi probléma. Nem te vagy az elsõ itt, aki ezt kérdezi. Mondjuk a napi tíz szál, azért eddig rekord. De nincs mit csodálkozni ezen!! Amikor már az általános iskolák elõtt is dohányzó tizenéves lányokat és persze fiúkat látni, miért vagyunk felháborodva? Ha átlagot számolunk, minden második felnõtt nõ erõs dohányos! Tizenhárom éves korától kezdve van bõven ideje erõs függõvé válnia, mire mondjuk jó esetben harminc körül gyermekvállalásra adja a fejét. Szerintem nem is elég tudatosan, mert akkor nem a terheség felismerésekor kezdene a leszokással kísérletezni. Véleményem szerint felelõtlen társadalom, felelõtlen nõk, felelõtlen szexuális kapcsolatok végtermékei ezek a problémák. Van, aki ezt átlátja még idõben, van aki soha sem fog ehhez felnõni. Sajnos! Egyet tehetsz, ha leszokni nem tudsz vagy akarsz: a saját gyerekednek jól az eszébe vésed a megelõzés fontosságát. Úgy látom, hogy eléggé éretlen személyiség vagy, és szerintem a cigi téged tönkre fog tenni. Pszichológiai függõ vagy!! 32 hetes
igen mi vagyunk a tobbiek! Csak azert mert te egy kis felelotlen liba vagy meg nem kell masokat is gyanusitgatni. Olyan nehez elhinni hogy mi valoban minden tolunk telehetot megteszunk a picink egeszsege erdekeben? Ha mar bagozol terhesen legalabb fogd be a szadat es ne kerdezz ilyen butasagokat mikor jol tudod hogy a babad "fuldoklik" odabent. Meseld csak be magadnak hogy nem lesz semmi baj es hogy ez csak annyit art mint a tavaszi szello es azok akik a rakrol a koraszulesrol es a szovodmenyekrol beszelnek csak hazudnak vagy panikbetegek!!!
Szia! Én nem akarlak lehordani, csak gondoltam leírom már én is a véleményemet hátha lehet rád hatni egy kicsit.Sajnos ez olyan mintha orosz rulettet játszanál.Ezt elõre senki nem tudja megmondani, hogy beteg lesz e a kisbabád.Szóval vagy beteg lesz vagy nem, ez lutri.De az emberek hajlamosak úgy gondolkodni, ha egészséges babájuk születik, akkor azt mondja, hogy:Na ugye hogy nem lett baja, és cigiztem.De ha tényleg beteg lesz azt fogod mondani, hogy a cigitõl van?Hát kétlem..Vagy esetleg gondolj abba bele, ha rólad lenne szó, és érted nem tenné meg ugyanezt valaki hogy esne??Én kívánom neked, hogy egészséges babád szülessen..Én is dohányoztam, de miután tervbe vettük, hogy mikor szeretnénk babát elõtte 1 évvel letettem, azt mondják ennyi idõ alatt tisztul ki valamennyire a szervezet..Neked is jót tenne, könnyebben kapnál levegõt stb..
Szia! Én is erõs dohányos voltam, de amint megtudtam, hogy terhes vagyok le tudtam tenni a cigit. Pedig aztán stresszben volt részem bõven. Válás, költözés stb. Akaraterõ kérdése csak!
Jó sokan írtak, nekem erre csak egy hasonlat jut eszembe, menj kivilágítatlan autóval éjszaka forgalmas úton 10 percet- vagy neked megy valaki vagy nem, vagy beteg lesz a baba vagy nem, kívánom hogy ne legyen. én így is féltem a kisbabámat mindentõl, nem tudnék tükörbe nézni ha még szándékosan (akarat gyengeségbõl) ártanék neki. 10 heteske
Hú tényleg kaptál hideget és meleget is egyaránt! Én nem írok okosságokat, nincs tapasztalatom, mert ahogy megtudtam, hogy babát várok, letettem a cigit! csak azt nem értem, hogy ha neked már van egy egészséges gyereked dohányzás mellett, akkor miért mástól vársz tapasztalatokat! Te már magad is rendelkezel vele! De azért vigyázz, az hogy egyszer szerencséd volt, nem azt jelenti, hogy most is az lesz!!! Látod, írnak ezt is azt is! Valakinek mázlija volt, valakinek nem! De szerintem nem éri meg játszani a gyereked egészségével! Vigyázz nagyon a babádra és légy erõs, tedd le a cigit!!! 29 hetes kismama
Az elsõ gyerekemmel letettem a cigit, 2 hónappal a teherbe esés elõtt, és végig kibírtam. Szülés után 2 héttel visszaszoktam. 37. hétre született a lányom, megindították, mert nem volt jó a szívhangja. Azóta szerencsére egészséges 6 éves csajszi. A kisfiammal végig cigiztem, ami azt is jelentette, hogy végig aggódtam valami baja lesz, de nem tudtam leszokni. 41. héten megindították a szülést, mert ugye túlhordtam, egészséges, nagyon aktív kisbaba lett. Mot már 10 hónapos, sokkal hamarabb csinál mindent mint annak idején a nõvére. Ezzel nem bíztatni akarlak, csak leírtam az én tapasztalatomat. Egyébként én is ismerek sok olyat aki végig cigizett, és egészséges gyerekei vannak, és olyat is aki nem cigizett, és fogyatékos a gyereke. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: KÖszi a válaszokat!!!Az én kisbabám egészséges lessz!!Azért mert nagyon hiszek ebben és szeretem.Egyátalán nem vagyok felelötlen, akik ezt irták rám azok valoszinüleg valami gazdag p...ák apuka elkényesztetett kislányai.Mindent a saját erömbõl és a saját tudásommal szereztem.9 éves kislány anyukája vagyok aki eddig kitünõ tanuló.A cigit le fogom csökkenteni.BOldog babavárást mindenkinek.
szia en is cigiztem terhesegem alatt de napi fel szalat vagy egyet maximum es akkor is rettenetes lelki ismeret furdolasom lett volt olyan nap hogy egy slukkot nem szivtam bele, ha nem is birsz leszokni a cigirol de legalabb csokkentsed a napi adagokat mert ez a napi 10 szal az nagyon sok!
Erre a kérdésre válaszoltak rendesen.Én nem fogok itélkezni, tapasztalatokra vagy kiváncsi.Felsorolok néhány embert más nevekkel akik a környezetemben dohányoztak.Zsazsa kolléganö:3gyermeket szült, mégcsak nem is csökkentette.Ildi kolléga napi 3szál.Erika kolléga napi 5_10szl.Szomszéd Éva:5-10szál.Szomszéd:rita nem csökkentette.Szomszéd Kati napi 1doboz.Barátnõ Aniko napi 3szál.Barátnö bea néha 1-2szál.És még sorolhatnám.Nincs bajuk a kicsiknek.Lehet szerencsések is.Engem inkább az bosszant, hogy itt senki nem dohányzik és mindenki leszokott.Azért ismerek ennyi terhesen dohányzott nõt.Magának is hazudik aki letagadja.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.
Szerintem nem mindegy, hogy valakinek a babája úgy lett beteg, hogy nem tehetett róla, vagy pedig úgy, hogy befolyásolta. Az egyik ismerõsöm szívbeteg, azt mondta az orvos két egészséges fiú után, hogy ne vállaljon többet. Nem fogadta meg a harmadik baba lány lett, de állandó gondozásra szorul. Nem tud menni stb. A másik két gyerekével nem törödik, mert minden idejét a lányának szenteli. Szerinted helyesen döntött hogy vállalta a harmadik babát? Nem döntött helyesen, tönkre tette a családját, és a társadalom kénytelen eltartani.
Nekem van egy barátnõm, akivel nagy cigistársak voltunk mindigis. Mikor terhes lett ezt mondta nekem: "Én elsüllyednék szégyenemben, ha valaki meglátna cigizni terhesen" Le is tette azonnal. Most én vagyok terhes, én mindig eszembe jutnak a szavai. Én sem dohányzok. Egyetlen szálat sem merek elszívni, amióta tudom, hogy gyermekem lesz.
Én mindig azt mondtam a terhességem alatt, hogy a lányomért bármit megteszek. Bár nem dohányzom, de elõtted is ez lebegjen. A dohányzásról le lehet szokni. Sok ismerõsöm egyik napról a másikra szokott le, csak elhatározás kérdése. És szerintem egy kisbaba a pocakodban a legjobb indok a leszokásra.
Az csak kifogas, hogy aki terhes, azert nem hagyja abba a dohanyzast, mert az elvonasi tunetek, ergo feszultseg, idegesseg tobbet artana. Jo kis lelkiismeret kell ahhoz, hogy valaki terhesen dohanyozzon....az ilyen embert soha nem fogom megerteni. Ha veletlenul betegen szuletik a baba, mit fog mondani neki ha nagyobb lesz?? Hey kisfiam/kislanyom, azert szulettel ezzel meg ezzel az allergiaval/asztmaval stb betegseggel, szivproblemakkal, mert anyad volt olyan onzo, hogy a cigi fontosabb volt, mint Te a pocakban.
A kérdező hozzászólása: 30 éves vagyok és már megprobáltam leszokni birtam 3napig.
A kérdező hozzászólása: Ugy látom nagyon beindultak a kismamák és kicsontoznak!DE felmérések szerint a 41% kismama dohányzik, bizonyára ti vagytok a "többiek".
A 16:35-ös válaszoló könyörgöm tanuljon már meg magyarul! Ja és a tartalommal is gond van, nem csak a külsõségekre figyelek. megvettem: megvetem! terheség: terhesség! akkarat: akarat! Ez már nem szimpla elgépelés!
Szerintem a napi 10 szál alapjáraton sok, nehogy kismamiként. Próbálj segítséget kérni, mindenképp le kéne tenned a cigit. Egy kutatás kimutatta a dohányos nõknél, hogy a méhlepény öregedése gyorsabban következik be, koraszüléshez vezethet, ráadásul a kicsi akadozva kapja a tápanyagot emiatt, amivel használni tuti nem használsz neki. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget! Menj el házidokihoz, védõnõhöz mit tud javasolni, van-e esetleg valami homeptáiás bogyó ami csökkenti a tüneteket, ha leteszed! Anya leszel! A kicsire kell gondolnod! Én tûzön vizen keresztül mennék érte, szerintem te is!
Szia! Én is dohányoztam de mikor pozitivat teszteltem egyböl letettem. Hidd el nem volt könnyü mert én is " erös" dohányos voltam de én a kis babámat néztem nehogy valami baja legyen! Most is ugyanugy hiányzik és gondolok is rá és a mult éjjel azt álmodtam hogy elszivtam egy szál cigit de nem gyujtanék rá semmi pénzért mert féltem az én kicsimet:DD! Sok sikert neked is a leszokáshoz és mikor rágyujtasz legyen elötted a babád;)! 11 hetes kismama
az utolso valasz iro vagyok: nem akarlak bantani hidd el tudom mit erzel! nekem is nehez volt a terhesegem alatt mert a ferjem 10 ezer kilometerre volt tolem es semmit nem latott a terhesegembol soot meg amikor a lanyunk megszuletett sem volt velunk, es a sok stresz meg minden ereztem hogy sokszor kibukok es akkor bele bele szivogattam a cigibe

Ma voltam 3D-s Uhn és azt mondta a doki, hogy a babám agykamrája 10mm tágasságú (6-10-ig norm.)tehát a felső érték. Nagyon felhúzott a doki, azt mondta, hogy vízfejűségre utal. 25 hetes vagyok. Menjek el másik dokihoz?

Legjobb válasz: SZIA NEM KELL IDEGESKEDNI NEM TUDOM HOGY ILYENKOR MI A TEENDÕ DE ÉN MINDENKÉPPEN FELKERESNÉK MÉG 1 DOKIT AKIT KIKÉRDEZNÉK EZZEL KAPCSOLATBAN LEHET TÖBB INFÓT ADD MAJD JOBBAN MAGYARÁZ EGYSZERÜEN CSAK A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT IS AZÉRT NE SZOMORKODJ CSAK NYUGI BIZTOS NINCS NAGY GOND

SZIA NEM KELL IDEGESKEDNI NEM TUDOM HOGY ILYENKOR MI A TEENDÕ DE ÉN MINDENKÉPPEN FELKERESNÉK MÉG 1 DOKIT AKIT KIKÉRDEZNÉK EZZEL KAPCSOLATBAN LEHET TÖBB INFÓT ADD MAJD JOBBAN MAGYARÁZ EGYSZERÜEN CSAK A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT IS AZÉRT NE SZOMORKODJ CSAK NYUGI BIZTOS NINCS NAGY GOND
Én úgy tudom, a vízfejûség sokkal hamarabb látszik, tehát ha nem ez az elsõ UH-d, akkor nem létezik, hogy most derülne ki. Próbáltam keresni az átlagos méretekkel honlapot Neked, de az agykamra nem magyar nevét nem tudom, a rövidítéseket nem tudom. Nekem ha jó emlékszem, 11 hetesen mondták, hogy nincs vízfejûségre utaló jel. Hátha ma is nézi ezt a lapot a doki, aki jó válaszokat ad és ír Neked is.
Szia.32hetes vagyok, az én babámnak is tágabb a 3-ik agykamrája 0.96-os, 28-ik héten vették észre.De azota elküldött Pécsre is.Akkor lenne vízfejû ha az oldalkamrák is tágabbak lennének.Ezt Pécsen mondták.Védõnõddel is beszélhetsz pl;nekem aztmondta, hogy azért nézik 2hetente mert ha elkezdi nyomni a szürke állományt elöbb meg kell szülessen.Menj másik orvoshoz, ne várj.
Szia! Nem tudom hol voltál UH-on, én azt tanácsolom genetikai UH-ra menj!!A vízfejûség lehet egy késõn kialakuló rendellenesség tünete is, sok gyereknek tágabb a kamrája komoly probléma nélkül, és születés után semmi baj.Én ajánlom Debreceni Klinika genetikaiUH.Ha baj van ott biztos észre veszik, nagyon profik.Sajnos tapasztalt vagyok e téren.Nem írtad melyik kamra tágabb?
A kérdező hozzászólása: Nem mondta a doki, hogy melyik kamra tágabb.Amúgy Kecskeméten voltam.
Szia! Bírom, amikor egy doki ilyeneket mond, ahelyett, hogy megmondja, mit tegyél, hova menjél, meg úgy egyébként is ez most mit jelent. Egy ismerõsömnek rossz lett az AFP-je, a doki azt mondta vetesse el mindenképp. Elment a fizetõs quartett tesztre, és kiderült, semmi baja a babának. Most 6 éves, és a legnépszerûbb lány az oviban.

25 hetes vagyok, régebben letört a tömött fogamból egy darab, amit most már pár napja kezd rángatni az ideg nagyon kellemetlen. Gondolom ilyenkor nem csinálnak idegelést, a foghúzásnál van valamilyen fájdalom csillapító ami nem árt a babának?

Legjobb válasz: Nekem is letört egy darab a fogamból, amikor terhes voltam, az is tömött volt, de nekem betömték. Érzéstelenítés nélkül, mert nem lehet injekciót adni, ha adnának, akkor sem hatna. Mamám mesélte, hogy amikor õ volt terhes, neki adtak lidokain injekciót fogászaton, mert a doki nem vette észre (!), hogy terhes (35 hétet), és ugyan úgy érzett mindent, mintha nem kapott volna. Inkább tömjék be, mint kihúzzák, fájni így is úgy is fog, de ezért ne legyen egy foggal kevesebb.

Nekem is letört egy darab a fogamból, amikor terhes voltam, az is tömött volt, de nekem betömték. Érzéstelenítés nélkül, mert nem lehet injekciót adni, ha adnának, akkor sem hatna. Mamám mesélte, hogy amikor õ volt terhes, neki adtak lidokain injekciót fogászaton, mert a doki nem vette észre (!), hogy terhes (35 hétet), és ugyan úgy érzett mindent, mintha nem kapott volna. Inkább tömjék be, mint kihúzzák, fájni így is úgy is fog, de ezért ne legyen egy foggal kevesebb.
Szia! Én most járok fogorvoshoz.Sajna nagyon elkezdtek romlani a fogaim. Adnak fájdalom csillapitót és nem árt a babának. Azt mondta a doki, hogy kimondottan kismamáknak van. Nekem már, húztak, tömtek, gyökérkezeltek eddig. Egyik sem fájt. Jobb ha elmész minnél hamarabb, nehogy belobbanjon.Mert az nagyon tud fájni. 22 hetes kismama
Szia!Én is rendszeresen jártam fogorvoshoz idegelhet is fájdalomcsilapitót is kaphatsz ne aggódj menjél orvoshoz! 38hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!