Találatok a következő kifejezésre: 25 hetes vagyok, és egy (31 db)

25 hetes vagyok, és egyedül vagyok. Miért sajnál mindenki, tényleg olyan nehéz lesz?

Igazából, nem egyedül csak a gyerek apjával nem vagyunk együtt.De itt vannak a szüleim segítségnek. Nagyon várom a babámat, és nagyon boldog vagyok. 28 éves vagyok, nem hiszem hogy felel?tlen lennék, mégis mindenki azzal jön, hogy jaj, milyen rossz, nehéz stb lesz így egy gyerekkel. Nem akarom hogy sajnáljanak, vagy igazuk van, és csak én nem érzem, hogy ez milyen nehéz lesz?

Legjobb válasz: Apa nélkül tényleg elég nehéz(de néha vele is)szerintem szerintem az anyagi oldalára gondolnak mert azért egy fizetésböl ami nem sok(tudom mert én is gyeden vagyok)épp csak elég a gyerek dolgaira!!!!de a szüleid segitenek akkor nem lesz vészes,szerintem.de most ezen ne idegeskedj hanem örülj a kicsidnek.gratulálok a babádhoz:)

Apa nélkül tényleg elég nehéz(de néha vele is)szerintem szerintem az anyagi oldalára gondolnak mert azért egy fizetésböl ami nem sok(tudom mert én is gyeden vagyok)épp csak elég a gyerek dolgaira!!!!de a szüleid segitenek akkor nem lesz vészes, szerintem.de most ezen ne idegeskedj hanem örülj a kicsidnek.gratulálok a babádhoz:)
A kérdező hozzászólása: Szerencsére az anyagi rész nem lesz gond, mert a szüleim, de még az apa szülei is segítenek, igaz nem lesz minden új, de hát ez legyen a legnagyobb baj. Köszönöm a választ, minden jót Neked!
ez emberek ilyenek. biztos sokan orulnek veled :D lesznek nehez reszek, de mindenki eleteben vannak nehez reszek. szerintem nagyon nagyon nagy ajándék a babó, foleg ha ilyen nagy szeretettel varod, ne torodj azokkal, akik nem erthetik meg, mekkora csoda. mert ez olyan nehézség, ami MEGÉRI

25 hetes vagyok és a terhességem alatt egy párszor már vettem be algopirint lesz valami baja a babának?

mivel migrénes fejfájós vagyok,annyira hogyha nem veszem be a gyógyszert akkor még hányok is annyira tud fájni. Amikor megvoltam fázva a terhességem elején a 10 hét körül

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ babámmal én levélszámra szedtem az algopyrint, semmi baja, 18 hónapos egészséges nagylány! :) Viszont most a második babámat várom és hát igen megoszlanak a vélemények - egyesek szerint szabad, mások szerint nem! Nekem azt javasolták, paracetamol alapú fájdalomcsillapítót szedjek! Ne aggódj nem lesz semmi baja a babádnak!! :D Jó egészséget és kellemes babavárást! 30 hetes kismama

Szia! Az elsõ babámmal én levélszámra szedtem az algopyrint, semmi baja, 18 hónapos egészséges nagylány! :) Viszont most a második babámat várom és hát igen megoszlanak a vélemények - egyesek szerint szabad, mások szerint nem! Nekem azt javasolták, paracetamol alapú fájdalomcsillapítót szedjek! Ne aggódj nem lesz semmi baja a babádnak!! :D Jó egészséget és kellemes babavárást! 30 hetes kismama
Nekem épp tegnap mondta a védõnõm, hogy a panadolt, algopyrint is lehet, ha nem tonna számra, hanem amikor kell egy-egy szemet.És nem lesz semmi baj.Ne aggódj.

Milyen babonából kifolyólag nem mehetek kismamaként temetésre? Elhunyt egyik kollégám és a kolléganőkkel elakartam menni a temetésre (25 hetes vagyok) és 10 emberből 8 azt mondja hogy kismamaként el ne menjek, mert nem szabad! De miért nem?

Legjobb válasz: Én 7 hónapos voltam mikor meghalt a szeretett nagymamim. Sajnos nem tudtam elmenni a temetésre, a férjem "képviselt" mert veszélyeztetett voltam és oda-vissza 260 km lett volna az út. Nem tudok olyan babonáról ami miatt ne lehetne elmenni. szerintem inkább a lelki megrázkódtatástól óvnának, ami egy temetéskor jobban megviseli az embert, mintha nem lenne ott. Ha úgy érzed el akarsz búcsúzni az elhunyttól, menj el, mert nincs több alkalom, hogy ezt megtehesd. Ha pedig nem érzed úgy, hogy késõbb megbánhatnád, hogy nem voltál ott, akkor kismamaként senki nem fog amiatt rosszul nézni Rád, hogy nem voltál ott.

szia! Az elsõ terhességem kb 20. hetében az alföldön temettük a nagymamámat akit megnéztem, és éppen ma másfél éve hogy meghalt a férjem, a lányommal 8 hónapos terhes voltam! Megnéztem, tettem mellé uh felvételt, mert alig várta a kicsi lány megszületését, de sajnos egy baleset közbeszolt és igy már csak fentrõl láthatja milyen gyönyörû! Amit nem irtam hogy a koporsófedelet én csuktam rá, mert nem akartam hogy illetéktelenek nézegessék, elõ voltam a temetõben aki látta és az utolsó is egyben!! Hogy vette volna ki magát ha én nem vagyok ott a saját férjem temetésén?
Én 7 hónapos voltam mikor meghalt a szeretett nagymamim. Sajnos nem tudtam elmenni a temetésre, a férjem "képviselt" mert veszélyeztetett voltam és oda-vissza 260 km lett volna az út. Nem tudok olyan babonáról ami miatt ne lehetne elmenni. szerintem inkább a lelki megrázkódtatástól óvnának, ami egy temetéskor jobban megviseli az embert, mintha nem lenne ott. Ha úgy érzed el akarsz búcsúzni az elhunyttól, menj el, mert nincs több alkalom, hogy ezt megtehesd. Ha pedig nem érzed úgy, hogy késõbb megbánhatnád, hogy nem voltál ott, akkor kismamaként senki nem fog amiatt rosszul nézni Rád, hogy nem voltál ott.
én 8 hónapos terhes voltam, amikor a nagypapám meghalt. senki nem mondta, hogy ne menjel el a temetésére.
Én mindhárom gyerekemmel voltam temetésen.A középsõvel 3x is sajnos.A legjobb barátnõmet a szülésem elõtt 2 héttel temették.Ez csak babona.Ha úgy érzed ott a helyed menj el nyugodtan.Ha viszont úgy érzed nagyon felzaklatna akkor ne menj.Kolléganõim is haltak meg ketten mikor terhes voltam, rokonok is, az apukám is sajnos, minden hozzám közel álló ember temetésére elmentem.
En 7 honapos voltam mikor aposom meghalt es mentem a temetesre.Meg nem hallottam hogy nem szabad.
én kb.5 hetes voltam mikor apukám meghallt.rosszul is éreztem volna magam ha nem megyek el a temetésre.nekem is mondták, hogy kismamaként nem kéne menni, de hogy pontosan miért nem tudom.szóval elmentem.nagyon meleg volt de kibirtam.a babának semmi baja.most 11 hetes.szépen dobog pici szive, és szépen fejlõdik.
Én még nem hallottam ezt a babonát.Barátnõm szülés elõtt 2 héttel temette el az édesapját.Szép lett volna ha nincs ott.Nem volt komplikáció a szülésnél, a babája ma már 4 éves és makk egészséges.Én 20.hétben járok, és 1 hónapja én is voltam temetésen sajnos.Jól vagyok és a babám is.Szóval...
Szia! Én voltam temetésen kb. a 20. héten. Senki nem mondta, hogy ne menjek. Kerestem magamnak egy kis padot és azon ücsörögtem, mert végigállni nehéz lett volna. Boldog babavárást! 33 hetes kismami
utolsónak: õszinte részvétem, nagyon sajnálom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ megnyugtatattok! Már kezdtem beparázni hogy mi baj lesz abból ha elmegyek hisz közeli kolléga volt. Természeteen ugysem az elsõ sorban akarok állni. Mégegyszer köszi!
NORMÁLISNAK NORMÁLIS DE AZÉRT NEM ÁRTANA ELKEZDENI A PIHENGETÉST.

25 hetes vagyok most voltam vérévételen és kiderült hogy eléggé vérszegény vagyok mit csináljak szedek elevit-et, magne B6-ot, ferro-folgamm-át mit egyek?

Nagyon fáradékony vagyok egyfolytában tudnék aludni és sokat vérzik az orrom! Mit csináljak?

Legjobb válasz: A doki fog felírni vérszaporítót,én 16 hetesen kezdtem el,26 hetes koromtól már kettesével kell szednem.Én is szedek elevitet is meg magne b6-ot is.De ez ezek szerint nem elég. 39 hetes kismami

A doki fog felírni vérszaporítót, én 16 hetesen kezdtem el, 26 hetes koromtól már kettesével kell szednem.Én is szedek elevitet is meg magne b6-ot is.De ez ezek szerint nem elég. 39 hetes kismami
Ja és ha elkezded szedni, rövid idõn belül elmúlik a fáradékonyság.Az orrom nekem is vérzett egy idejig, majd elmúlik az is.Kitartás!!
Nekem azt monda az orvosom, hogy egyek sok húst, fõleg a vörös húsuakat, sok fõzeléket, és felírt Maltofer Fol rágótablettát (amit le is lehet vízzel nyelni, nem muszáj elrágni) napi 2*1-et.
Szia! Szedd a vasat ahogy felírták és mindennap egyél vasat tartalmazó élelmiszert. A magne B6 nagyon gazdaságtalan, nagyon drága fõleg, hogy 3x2db-ot javasolt szedni naponta. A béres magne B6-ja sokkal olcsóbb, és abból 1-2 szemet kell csak szedni. Jó egészséget nektek.
milyenek lettek a véredményeid?

Kismamik hogy oldjátok meg a szexet az egyre növekvő pocitokkal? én még csak 25 hetes vagyok, de már nagy a pocim és aggódok később mi lesz.

Legjobb válasz: Nem olyan bonyolult. :-) Oldalt fekve, esetleg hátulról. :-) És csak a fantázia szab határt. Én 30 hetes vagyok, nekem mondjuk oldalt fekve a legkényelmesebb.

Nem olyan bonyolult. :-) Oldalt fekve, esetleg hátulról. :-) És csak a fantázia szab határt. Én 30 hetes vagyok, nekem mondjuk oldalt fekve a legkényelmesebb.
Ne is mondd! Én 28 hetes vagyok és nekünk nem túl jó sehogy se!A párom is nagyon figyel mert nagyon félti a babát:jaaaj nehogy baja legyen.Én eleve nem kívánom annyira, de ha sexelünk akkor hátamon fekszem, vagy kutya pózba.De pont a mai nap beszéltük a párommal hogy nem jó mostanába mert kicsit durvábban szeretjük mindketten és azt most nem lehet, csak plömplöm van.Az meg nem túl kielégítõ!
Nálunk is a hevesebb együttlét volt a jellemzõ, de most pont attól lett izgalmasabb, hogy a férjem nagyon figyel, hogy nehogy valami baj legyen. Általában én vagyok felül. Ez eddig bevált. Szerintem alul semmiképp ne legyél, mert ott nem te irányítasz - ami most szerinem fontos... 30 hkm

Szénhidrát és cukor diétára fogott az orvosom mert 8 kg-t híztam már. 25 hetes vagyok. Melyek azok a gyümölcsök amiben cukor van? Mit ne egyek?

Õ csak ,a sz?l?t mondta stb...na de melyik?Dinnyébe sok cukor van? Szénhidrát meg a kenyér tészta félék valaki picit kiokosítana, hogy mi a legkerülend?bb éetelek és gyümölcsök listája nagyjából?

Legjobb válasz: Szia.Jól írtad.Sok a szénhidrát,a kenyérben,tésztafélében és a rizsben.A teljeskiõrlésû búzából készült kenyéret szerintem fogyszthatsz mértékkel, vagy barnát.A gyümölcsben gyümölcscukor van,szerintem az nem ugyanaz ,mint a répacukor ami van az édességekben,a cukor diétára szerintem erre gondolt,hogy az édességet szanáld(csoki,cukorkák,sütik stb.)A gyümölcs tudtommal nem hízlal,csak a banán,meg ezek szerint a szõlõ.A banánban meg sok a Kálium amire meg szükségünk van.Amúgy nem értem,miért mondta,hogy sok van aki az elsõ 3 hónap alatt hízik 5kg?!Csak a súlyod miatt mondta?15 hetes pocakos

Szia.Jól írtad.Sok a szénhidrát, a kenyérben, tésztafélében és a rizsben.A teljeskiõrlésû búzából készült kenyéret szerintem fogyszthatsz mértékkel, vagy barnát.A gyümölcsben gyümölcscukor van, szerintem az nem ugyanaz , mint a répacukor ami van az édességekben, a cukor diétára szerintem erre gondolt, hogy az édességet szanáld(csoki, cukorkák, sütik stb.)A gyümölcs tudtommal nem hízlal, csak a banán, meg ezek szerint a szõlõ.A banánban meg sok a Kálium amire meg szükségünk van.Amúgy nem értem, miért mondta, hogy sok van aki az elsõ 3 hónap alatt hízik 5kg?!Csak a súlyod miatt mondta?15 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Szia, Hááát én az elsõ 3 hónapban híztam 6 kg-t, utána abbahagytam az elevitet.Azóta még a 3 hónapban rámjött 2-3 kg attól függ mikor állok mérlegre.Azt mondta a doki, hogy rengeteg, és meg sem fogok állni 20 alatt.Úgy terveztem 15-ig belefér de a 20 már sok lenne.Sajnos alapból hízékony avgyok, gondolom az elevit is ezért tett be, még jobban segítette a zsírt beépíteni.Amúgy a leleteim rendben vannak hál' istennek, de nagyon csúnyán nézett rám a kilóim miatt :o( Elvileg 30. hétig 10 kg az elfogadott.És igen, sajnos mondta, hogy a gyümölcsök is hízlalnak.Erre lennék kiváncsi, hogy melyik az....
Ebben az az érdekes, hogy a ki fogyózik vagy diétázik, az is eszik gyümit , sõt abból esznek sokat :-o Szerintem inkább kenyeret stb. ne egyél.A gyümölcsben sok a vitamin amire szükségünk van, és itt a nyár :-)!Az elevitet meg ne szedd, de gondolom már nem szeded és használj inkább Süssinát(édeskét) megkérdeztem a dokit, nem árt.
Az ananász, alma, körte, narancs, mandarin az tuti nem hízlal.
Amúgy meg sokan híznak 15-20 kg-t, ha nem érzed nehézkesnek magad és a leleteid is jók, akkor csak figyelj jobban oda a kajára, a szervezet tudja mit szeretne...
hát szerintem a gyümölcsöket ne hanyagold, mert azokban rengeteg vitamin van, inkább az étlekben keresd azt, mai sok cukrot, meg szénhidrátot tartalmaz. De én még ilyen nem hallottam, hogy 8 kg-nál az orvos diétára fog? Mert ha 18-nál járnál! A védõnõddel beszéljél, nekik kell legyen olyan listájuk, amin fel vannak tüntetve a cukros élelmiszerek. 20 hetes kismama
Szia! Én cukros vagyok, ajánlom figyelmedbe a http://www.macosz.hu oldalt, ott minden ételnek és azok alkotóelemeinek megtalálod a szénhidrát-tartalmát egy táblázatban. Abban a gyümölcsöké is pontosan benne van. Ha további segítségre van szükséged, szívesen segítek, csak írj a címemre. Boldog babavárást!
A gyümik közûl vigyázz a banánnal, szõlõvel körtével, sárgadinnyével!!Ezeknek magasabb a szénhidráttartalmuk!!Egyék inkább almát, görögdinnyét, grépfrutot, málnát, szedret!Ezeknek alacsony!Az aszalt gyümölcsöket pedig hagyd ki mert annak magas a cukortartalma!!Teljes kiörlésû lisztbõl készált kenyeret egyél!!Arra is figyelj, hogy ne egyél zsíros ételeket!!

25 hetes kismama vagyok, és egy hete főként étkezés után úgy érzem, hogy a gyomrom környékén annyira feszül a hasam, mintha szét akarna pukkadni. Olyan, mintha izomlázam lenne a gyomrom előtti hasizom mentén. Ez mitől lehet? Normális dolog?

Legjobb válasz: Én 27 hetes vagyok, és ugyanígy érzem kb. 2 hete. Mintha kövek lennének a pocakomban, néha menni alig bírok. Dokimtól rákérdeztem, teljesen normális, hiszen már elég nagy súlyt kell cipelnünk, ez csak még nehezedni fog. Ha esetleg keményedik is a hasad, szedj több magnéziumot, nekem most ez úgy tûnik használ. Próbálj meg inkább többször kevesebbet enni, hátha az is használ.

Én 27 hetes vagyok, és ugyanígy érzem kb. 2 hete. Mintha kövek lennének a pocakomban, néha menni alig bírok. Dokimtól rákérdeztem, teljesen normális, hiszen már elég nagy súlyt kell cipelnünk, ez csak még nehezedni fog. Ha esetleg keményedik is a hasad, szedj több magnéziumot, nekem most ez úgy tûnik használ. Próbálj meg inkább többször kevesebbet enni, hátha az is használ.
Mindenképpen olvasd el a többi olyan kérdést, ami a gyomorégésrõl és a terhesség alatti gyomorproblémákról szól.Sokat segíthet!
Én is épp tegnap kérdeztem hasonlót:-) Nekem is nagyon nehéz , kemény a hasam, mintha egy hordó lenne benne. Gondolom a baba nyomja már a dolgokta felfele. Én is arra jutottam, hogy többször kell keveset enni, mert a normál adag felénél már fulladok... Más gond nincs, csak hát növünk:-)
Egyre kisebb hely jut az ételnek, ezért fontos hogy többször keveset egyél, és szûnhetnek a panaszok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm a gyors válaszokat, megfogadom a tanácsotokat.:)

25 hetes vagyok. A rengeteg üléstől (munkahely) nagyon dagadnak a lábaim. Normális, hogy az egyik jobban dagad mint a másik, és zsibbad a lábfejem, hiába masszírozom?

Legjobb válasz: Szia! Én is így voltam.Tanítok, és az órákat többnyire végigültem már.Volt is eredménye.Nagyon bedagadtam, és fájt is.És a jobb jobban dagadt, mint a bal. Próbálj meg sokat pihenni, lábad magasra póckolni.A méhszájnak sem tesz jót a sok ülés, nekem meg is rövidült, a külsõ ki is nyílt!Szóval hidd el, nem éri meg a munka miatt kockáztatni.Én sem vettem elég komolyan a pihenést. Most majd egész nap fekszem.(nem is dagad a lábam!:-)) 31 hetes kismama

Szia! Én is így voltam.Tanítok, és az órákat többnyire végigültem már.Volt is eredménye.Nagyon bedagadtam, és fájt is.És a jobb jobban dagadt, mint a bal. Próbálj meg sokat pihenni, lábad magasra póckolni.A méhszájnak sem tesz jót a sok ülés, nekem meg is rövidült, a külsõ ki is nyílt!Szóval hidd el, nem éri meg a munka miatt kockáztatni.Én sem vettem elég komolyan a pihenést. Most majd egész nap fekszem.(nem is dagad a lábam!:-)) 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Tudom én is, hogy pihenni kéne, de ezt csak úgy tudnám megoldani, ha abbahagynám a munkát. Ahhoz meg még túl "fiatalnak" tartom a terhességem, de mivel nem javul máshogy, elmegyek a dokihoz és kiíratom magam végleg.
Megint én vagyok. Két kismamát is ismerek, aki ülõmunkát végzett, egyik irodában, másik bankban, és mindkettõ 5-6 hónapig dolgozott, úgyhogy nem túl korai táppénzre menni, ha úgy érzed! Boldog babavárást!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! :)

25 hetes vagyok, most jöttem a védőnőtől, aki fehérjét talált a vízeletemben és egy hónap alatt 3-4 kg-ot híztam. Erre azt mondta, hogy toxémiás vagyok! A vérnyomásom 100/70 volt. A toxémiához ugye társul a magas vérnyomás?

Ha nem ez, akkor mi lehet a bajom?

Legjobb válasz: Na azért nem kell megijedni rögtön.Nem hívott vissza vizeletkontrollra?Nekem is volt olyan egyszer,hogy fehérjét talált a vizeletemben,a vérnyomásom ugyanannyi volt mint a tied,nem vizesedtem és én is heti 1 kg-t híztam.Egy hét múlva visszahívott vizeletkontrollra és nem volt semmi gond,baj akkor van,ha akkor is talál benne fehérjét,akkor kell hogy továbbküldjön toxoplazma vizsgálatra.

Na azért nem kell megijedni rögtön.Nem hívott vissza vizeletkontrollra?Nekem is volt olyan egyszer, hogy fehérjét talált a vizeletemben, a vérnyomásom ugyanannyi volt mint a tied, nem vizesedtem és én is heti 1 kg-t híztam.Egy hét múlva visszahívott vizeletkontrollra és nem volt semmi gond, baj akkor van, ha akkor is talál benne fehérjét, akkor kell hogy továbbküldjön toxoplazma vizsgálatra.
Én is kedden voltam a védõnõnél és nekem is igen magas volt a fehérjém.Elküldött pisilaborba, ahol minden eredményem negatív lett, de nem mondta miért sok... Aztmondja valami baci, ennyit mondott, csütörtökön kell visszamennem, remélem addigra többet tudok.Én is rengeteget hízom, pedig alig eszem...Már 16 kg feljött...Vérnyomásom nekem mindég magas, de most nekem is 100/60 volt...Én most vagyok 35 hetes.Csak annyit tudok mondani, kitartás!
Szia! Pont ma voltam védõnõnél, és nekemis kellett pisimintát adnom. A fehérvérsejtszám lett magas, az a lila kockásban volt. Aztán megnyugtatott, hogy ezzel csak akkor lenne probléma, ha a fehérjeszám is, meg más értékeim is eltérõek lennének a normálistól, de nem voltak azok. Azt a magyarázatot adta, hogy amikor pisilünk utána a szervezet létrehoz a hugycsõben egy fehérjedugót, és ez a következõ vizelésnél eltávozik. Ugyhogy mikor pisimintát kell adni, akkor az elsõ és utolsó sugarat elengedni, és csak a közepét felfogni. Valamint, a terhesség alatt lehet erõsebb a folyás, ami szintén fehérjetartalmú, igy ha az ember pisit ad, érdemes elõtte lefürdeni :-) Én ezt a választ kaptam, nem is izgulok, pedig néha kicsit bedagad a bokám, illetve a vérnyomásom is 119/78 volt. (ez nálam nagyon magas!) 19 heteske.
A toxémia 3 tünete: ödéma+magas vérnyomás+fehérje ürítés. Nem jelentkezik szükségszerûen mind a három tünet. Ezzel eggyel erõs, ha rögtön azt mondta, hogy toxémia. Sajna van rá esély, mindenképp oda kell rá figyelni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!