Találatok a következő kifejezésre: 25 hetes vagyok! Mit (86 db)

25 hetes vagyok. Mikor lesz a következő uh? 18 hetesen volt utoljára.

Legjobb válasz: Baján a következõt 26 hetesen végzik mikor a terheléses vércukormérést is.

Baján a következõt 26 hetesen végzik mikor a terheléses vércukormérést is.
szia.ha jól emlékszem 26 v.28 hetesen. az elõzõ uh leleteden nincs rajta mikor kell menni? Nekem rajta volt!
32 De nekem a 26 hetes méhszájvizsgálaton is csináltak
Szia. A 30-32 hét között.
Szia.A védõnõm 28.-30.héten mondta, hogy menjek.26hetes kismama
a 18.heti u.h.lapon rajta van nekem a dátum.akkor leszek 30hetes. 28hetes kismama, boldog babavárást

Eléggé vizesedek. Napi 1-2 kg ingadozik folyamatosan: (a lábaim nagyok és fájnak..25 hetes vagyok. Mit tudok ilyenkor csinálni? Vagy az étrenden kéne változtatni? (sok folyadékot is iszom)

Legjobb válasz: Szia! Èn 24 hetes vagyok, én is pár napja vetem észre, hogy kezdenek dagadni a bokáim, és én is iszom eleget. Pont tegnap voltam dokinál, Ö azt mondta, hogy ez normális. Sok terhes nö van így, de gyógyszert nem ír fel, mert nem tesz jót a lepénynek sem. Azt mondta inkább próbálkozzak természetes úton. Pl. a paradicsomlé is jó vízhajtó állítólag, vagy a csalántea, meg vannak vízhajtó teák. Èn is ezzel próbálkozom most. Meg próbálj pihenni, a lábaidat felpolcolni, ha fekszel.

Szia! Èn 24 hetes vagyok, én is pár napja vetem észre, hogy kezdenek dagadni a bokáim, és én is iszom eleget. Pont tegnap voltam dokinál, Ö azt mondta, hogy ez normális. Sok terhes nö van így, de gyógyszert nem ír fel, mert nem tesz jót a lepénynek sem. Azt mondta inkább próbálkozzak természetes úton. Pl. a paradicsomlé is jó vízhajtó állítólag, vagy a csalántea, meg vannak vízhajtó teák. Èn is ezzel próbálkozom most. Meg próbálj pihenni, a lábaidat felpolcolni, ha fekszel.
Nekem a kismamatorna segített.
Hülyeség, hogy nem ihatsz meg 1.5 liter víznél többet, hiszen az éppen ahhoz elég, hogy az alapvetõ funkciókat ellássa a szervezeted.Sajnos ilyenkor sómentes diéta.Lehet kapni bioboltban szárított fûszerkeveréket ami teljesen só mentes én azzal ízesítettem.Van norbi só ami 50%-nál kevesebb nátriumot tartalmaz mint a tengeri.És polcold a lábad.Sajnos más nincs.A többit leírták, vízhatjó ételek, csalántea, fahéjas aloeverás tea stb...
Pár napja én is ezzel küzdök.Ami a legtöbbet segít az a pihenés.Napi 1-2 pohár zöldteát is megiszok naturban.Talán az is sokat segített, hisz 2 napig nem ittam, csak pihentem és nem lett sokkal jobb.Állítólag 1 pohár sör is jó vízhajtó.Folyadékot sokat iszok, napi több litert.lNem vettem észre, hogy befojásolná, de azt érzem, hogy kell a szervezetemnek.Sót szinte nem is használok már, de nem is hiányzik.Kb ennyi.Most talán jobb lesz, hogy nincs már olyan meleg.35 hetes pocakos
Én is ezzel küszködöm, bár még nem olyan dúrva. Én a petrezselymes joghurtot, a zöldteát és a paradicsomlevet eszem, iszom.

25 hetes vagyok. Mi történhet, ha szivárog a magzatvíz? Honnan tudhatom, hogy az szivárog és nem más a helyzet? Mitől szivároghat, mi okozhatja?

Nem tudok ellen?trz? betétet venni, Angliában, ahol élek, nem ismerik.

Legjobb válasz: Akkor menj sürgõsen dokihoz,ha csak sejted,hogy szivárog akkor is.Koraszülést vetélést jelent ha elfolyik a víz.De azon sajnos nem tudnak segíteni.A szivárgást az okozhatja,ha megreped a magzatburok. Nem valami gondos az orvosi ellátás Angliában ahogy hallom. Remélem nem lesz bajotok,minden jót.

Akkor menj sürgõsen dokihoz, ha csak sejted, hogy szivárog akkor is.Koraszülést vetélést jelent ha elfolyik a víz.De azon sajnos nem tudnak segíteni.A szivárgást az okozhatja, ha megreped a magzatburok. Nem valami gondos az orvosi ellátás Angliában ahogy hallom. Remélem nem lesz bajotok, minden jót.
Szia! Ha arra gyanakszol, hogy szivárog, akkor azonnal menj kórházba vagy a dokidhoz, hogy megvizsgáljanak. Ha szivárog, akkor kórházi megfigyelés szükséges, azért, hogy a baba állapotát figyelemmel tudják kísérni, és kezeljék az esetleges felszálló fertõzéseket. Az elsõ gyerekemet 36. hétre szültem, a magzatburok magasan repedt, és éppen csak szivárgott a víz, egy tisztasági betét kb. háromnegyed óráig volt elég, ez tûnt fel nekem is. A baba feje beilleszkedett, ott ép volt a burok, de fentrõl szivárgott. Akkor nekem azt mondták, hogy még hetekig bent maradhat a baba, mert ilyen esetekben a víz is újratermelõdhet. Úgyhogy szerintem mielõbb lásson orvos!
A kérdező hozzászólása: Az elmúlt 2 hétben rengeteg volt a stressz. Lehet attól? Ma reggel mondták be a TV-ben, hogy a Egyesült Királyságban napi átlag 17 baba születik halva, vagy hal meg röviddel a születés után. Nem túl bíztató. Nézegetem a netet. Azt írják, hogy a kis mennyiség nem magzatvíz, csak ha a combodon is csurog. Ennyire azért nem durva a helyzet, "felfogja a bugyim". (Bocs)
A kérdező hozzászólása: Többnyire reggel érzem ébredés után kb fél órával. Addigra már voltam WC-n, tehát nem vizelettartási gond. És nem is sok, csak annyi, hogy nem csorog a combomon, csak bekeni azt. Napközben 1-szer 1-szer ritkán fordult elõ. Ezt 2-3 hete érzem már. Ma viszont már vagy 5x éreztem. Vizes folyás lehet, vagy magzatvíz lehet?
Vízszerû folyásom nekem is volt mindhárom terhességemnél.Ettõl nem kell megijedni, nem veszélyes, normális.De ha azt sejted, hogy magzatvíz menj dokihoz azonnal.A középsõ gyerekemmel nekem is 3 hétig szivárgott a vizem, mert fent repedt a burok.De én akkor már 38 hetes voltam, nem mindegy.Mert bármikor fennáll a lehetõsége ilyen esetben, hogy elfolyik, és akkor sajnos nincs mit tenni.Neked még nagyon korai lenne.A fertõzés lehetõsége is sokkal magasabb ha repedt a burok.Ilyen korai terhességnél ez nagy bajt jelentene.Nézesd meg magad ha aggódsz. Minden jót, 1 voltam.
hát nem nagyon értek hozzá, menj orvoshoz. nem lehet, hogy csak a pisi szivárog? elég gyakori a terhességkor.


Mostanában sokszor érzek buborékoláshoz hasonlót a hasamban.25 hetesek vagyunk, mi történik ilyenkor?

Legjobb válasz: Szia! Amikor én ilyet éreztem, akkor éppen a baba közölte velem a pocakban, hogy jól érzi magát... :)Az elején, mikor mocorog a pici, még inkább levegõ buborékhoz hasonló érzést érzünk, nem kimondottan rugdosást...

Szia! Amikor én ilyet éreztem, akkor éppen a baba közölte velem a pocakban, hogy jól érzi magát... :) Az elején, mikor mocorog a pici, még inkább levegõ buborékhoz hasonló érzést érzünk, nem kimondottan rugdosást...
Sztem ilyenkor csak a kezét vagy a lábát mozgatja.A baba bent már szopja az ujját is vagy "játszik" a köldökzsinórral.Sokszor meg is érintik magukat csak még nincsenek tudtában, hogy a kezükkel saját magukat érzik.

25 hetes vagyok! Mit jelent az, hogy nagyon "lent hordok"?

Legjobb válasz: Attól függ milyen szövegkörnyezetben használták. :) Ki mondta ezt neked? Esetleg arra céloztak volna, hogy a babád nagyon alul helyezkedik el? Az enyém is lefúrja magát. Akkor én is lent hordom? :)

Attól függ milyen szövegkörnyezetben használták. :) Ki mondta ezt neked? Esetleg arra céloztak volna, hogy a babád nagyon alul helyezkedik el? Az enyém is lefúrja magát. Akkor én is lent hordom? :)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom pontosan mire érti párom anyukája, de ha mondogatom, hogy alul fájdogál a hasam, ami persze sok mindentõl lehet, mindíg rámondja, hogy mert nagyon lent hordasz. Gondolom a baba elhelyezkedésére gondol, de hogy õszinte legyek, nem értek vele egyet, de nem vitatkozok.
Jaj, hát a Kedves Anyóspajtások már csak ilyenek. Az enyém is tud okoskodni. Csak az a baj hogy nagyon buta szegény. :( Ne is foglalkozz vele.
A kérdező hozzászólása: Nagyon résen kell lennem, hogy mit fogadok meg a tanácsaiból, mert némelyik igencsak fordítva sül el. De õ csak segíteni akar! Tudod?!
Ne is mondd! Az enyém is a babára nézve káros dolgokat tanácsol, mert hogy õ is úgy csinálta 27 évvel ezelõtt. De nem fogja fel, hogy pl a bolti tej már nem olyan, mint 27 évvel ezelõtt, és 1 éves kor alatt többet árt, mint használna!!!
A kérdező hozzászólása: Hát, igen! Biztos nekünk is lesz még pár csatánk, de majd felveszem a kesztyût, és nem hagyom magam! Köszi a válaszokat!

25 hetes vagyok. Most este volt egy kemény székrekedésem! Eddig még nem fordult elö. Ugye a nagy erölködéstöl nem lehet baja a babának? Mit tegyek hogy legközelebb ne forduljon ilyen elö?

Szinte félve wc-tem.Tudom ez hülyén hangzik de nem szeretném hogy egy ilyen miadt esetleg beinduljon a szülés vagy ilyesmi!Eddig ténleg nem volt még ezzel gond!!!

Legjobb válasz: Ne ijedj meg! Van olyan kismami, akinek szinte végig székrekedése van és semmi baj nem történik! Ennyitõl nem fog beindulni a szülés! Vannak olyan módszerek, amikkel könnyíthetsz magadon. Ilyen pl a rostoslé! Többet nagyon nem tudok, mert nekem nem szokott ezzel bajom lenni. Minden jót! 25 hetes kismami

Ne ijedj meg! Van olyan kismami, akinek szinte végig székrekedése van és semmi baj nem történik! Ennyitõl nem fog beindulni a szülés! Vannak olyan módszerek, amikkel könnyíthetsz magadon. Ilyen pl a rostoslé! Többet nagyon nem tudok, mert nekem nem szokott ezzel bajom lenni. Minden jót! 25 hetes kismami
nem fog beindulni a szülés, de egyél (még) több rostot: zöldséget, gyümölcsöt (csak ne banánt :) ), és igyál sok, napi 2, 5 l szénsavmentes ásványvizet, az a legegészségesebb. Jó, ha olyat veszel, amiben a sótartalom kevesebb, nekem ezt javasolta a védõnõ és bevált.Leves is fontos minden nap, meg a mozgás (pl. séta). ha nagyon erõs székrekedésed van az orvos tud felírni étrendkiegészítõt állítólag.
Esetleg tejeskávét is ihatsz ilyenkor, de ne aggódj, nem lett a babádnak semmi baja! :-)
Savanyú káposzta leve ( piaci vagy gyógyszertári ), glicerin kúp. És ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!Majd megprobálom!
Sok víz, cukormentes gabonapehely, aszalt szilva, õszibarack, Levolac szirup.

25 hetes vagyok most voltam vérévételen és kiderült hogy eléggé vérszegény vagyok mit csináljak szedek elevit-et, magne B6-ot, ferro-folgamm-át mit egyek?

Nagyon fáradékony vagyok egyfolytában tudnék aludni és sokat vérzik az orrom! Mit csináljak?

Legjobb válasz: A doki fog felírni vérszaporítót,én 16 hetesen kezdtem el,26 hetes koromtól már kettesével kell szednem.Én is szedek elevitet is meg magne b6-ot is.De ez ezek szerint nem elég. 39 hetes kismami

A doki fog felírni vérszaporítót, én 16 hetesen kezdtem el, 26 hetes koromtól már kettesével kell szednem.Én is szedek elevitet is meg magne b6-ot is.De ez ezek szerint nem elég. 39 hetes kismami
Ja és ha elkezded szedni, rövid idõn belül elmúlik a fáradékonyság.Az orrom nekem is vérzett egy idejig, majd elmúlik az is.Kitartás!!
Nekem azt monda az orvosom, hogy egyek sok húst, fõleg a vörös húsuakat, sok fõzeléket, és felírt Maltofer Fol rágótablettát (amit le is lehet vízzel nyelni, nem muszáj elrágni) napi 2*1-et.
Szia! Szedd a vasat ahogy felírták és mindennap egyél vasat tartalmazó élelmiszert. A magne B6 nagyon gazdaságtalan, nagyon drága fõleg, hogy 3x2db-ot javasolt szedni naponta. A béres magne B6-ja sokkal olcsóbb, és abból 1-2 szemet kell csak szedni. Jó egészséget nektek.
milyenek lettek a véredményeid?

25 hetes vagyok és félek, mivel tegnap elmaradt a szokásos focimeccs a hasamban.2 rúgás volt egész este és éjjel szintén 2. Mi lehet az oka?

Már tegnap reggel is lustább volt az átlagosnál. Reggel 7 óta nem is jelentkezett, pedig mindig be szokott reggel is. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Azért ne ess rögtön pánikba! Én 22 hetes vagyok. nekem sem ugyanolyan aktív minden nap. persze én is olyankor elkezdek pánikolni, de a férjem mindig megnyugtat. Ha 2 napig nem éreznél semmit - mármint kicsi kis rúgásokat sem, akkor érdemes felhívni a védõnõdet vagy a dokidat. De ha teljesen meg akarsz nyugodni, szerintem nyugodtan most is felhívhatod õket. Biztosan nem harapják le érte a fejedet, te meg legalább megnyugszol. És akkor a babád is nyugodtan fog bent focimeccsezni! :)

Azért ne ess rögtön pánikba! Én 22 hetes vagyok. nekem sem ugyanolyan aktív minden nap. persze én is olyankor elkezdek pánikolni, de a férjem mindig megnyugtat. Ha 2 napig nem éreznél semmit - mármint kicsi kis rúgásokat sem, akkor érdemes felhívni a védõnõdet vagy a dokidat. De ha teljesen meg akarsz nyugodni, szerintem nyugodtan most is felhívhatod õket. Biztosan nem harapják le érte a fejedet, te meg legalább megnyugszol. És akkor a babád is nyugodtan fog bent focimeccsezni! :)
Lehet az idõ van rá ilyen hatással, az én kis drágám, vasárnap volt elég lusti, tegnap pedig már egy kicsit aktívabb volt. Elég változó az idõjárás ahogy minket kismamákat így õket is megviseli. De ha elmész egy Uh-ra akkor biztosra megnyugodsz, ne idegeskedj az csak árt a babának, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)
Én 22 hetes vagyok, és a kis pöttöm szinte egész nap nyüzsög. :) Reggel 9 körül elkezdi, és este 10-ig megy a pörgés. De az elmúlt napokban, ahogy beállt ez a szeles, esõs idõ õ is elcsendesedett. Nekem nagyon fáj a fejem a frontoktól, gondolom ez rá is hatással van. Szerintem ne izgulj, lehet, hogy a Te babádra is az idõ van hatással.

Mit jelent hogy cs2000? A doktor a kiskönyvembe irta be de nem mondott semmit.25 hetes vagyok, nagyon félek nehogy ez baj legyen.

Legjobb válasz: Szia! C2000 akartál írni? Mert az azt jelenti hogy a méhnyakad megvan rövidülve, nálam is ugyanez a helyzet. Vigyázni kell magadra és pihenni én ezt az utasítást kaptam 26 hetesen!(bár nekem a magzatvizem is több az átlagnál és gyakran keményedek) Boldog babavárást! 30 hetes kismama

Szia! C2000 akartál írni? Mert az azt jelenti hogy a méhnyakad megvan rövidülve, nálam is ugyanez a helyzet. Vigyázni kell magadra és pihenni én ezt az utasítást kaptam 26 hetesen!(bár nekem a magzatvizem is több az átlagnál és gyakran keményedek) Boldog babavárást! 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi.Neked is boldog babavárást!
nekem a 23hétöl c2100 ami azt jelenti hogy nekem a külsö méhszáj is nyitva van, piheni kell sokat

Kismamik hogy oldjátok meg a szexet az egyre növekvő pocitokkal? én még csak 25 hetes vagyok, de már nagy a pocim és aggódok később mi lesz.

Legjobb válasz: Nem olyan bonyolult. :-) Oldalt fekve, esetleg hátulról. :-) És csak a fantázia szab határt. Én 30 hetes vagyok, nekem mondjuk oldalt fekve a legkényelmesebb.

Nem olyan bonyolult. :-) Oldalt fekve, esetleg hátulról. :-) És csak a fantázia szab határt. Én 30 hetes vagyok, nekem mondjuk oldalt fekve a legkényelmesebb.
Ne is mondd! Én 28 hetes vagyok és nekünk nem túl jó sehogy se!A párom is nagyon figyel mert nagyon félti a babát:jaaaj nehogy baja legyen.Én eleve nem kívánom annyira, de ha sexelünk akkor hátamon fekszem, vagy kutya pózba.De pont a mai nap beszéltük a párommal hogy nem jó mostanába mert kicsit durvábban szeretjük mindketten és azt most nem lehet, csak plömplöm van.Az meg nem túl kielégítõ!
Nálunk is a hevesebb együttlét volt a jellemzõ, de most pont attól lett izgalmasabb, hogy a férjem nagyon figyel, hogy nehogy valami baj legyen. Általában én vagyok felül. Ez eddig bevált. Szerintem alul semmiképp ne legyél, mert ott nem te irányítasz - ami most szerinem fontos... 30 hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!