Találatok a következő kifejezésre: 25 hetes vagyok! 3 (29 db)

25 hetes vagyok.3 napja folyamatosan dagadt a bokám. Nem vizesedés, de akkor mi? És miért? Mit tehetek ellene? Első baba, 35 éves múltam, és 15 kg túlsúllyal kezdtem a terhességet.

Van így még más kismmam is? Kedd délutánra kaptam id?pontot a dokimtól, de nagyon aggódóm.

Legjobb válasz: Tuti vizesedés nyugi. Nekem 24. hét óta van, elõször én is megijedtem, mert ha benyomtam, nem maradt olyan, de az elején ez nem így van. Most már 38+3 hetesen háromszor akkora lett, és benyomva marad, ha nyomkodom....úgyhogy szerintem neked is ez van. Sajnos erre nincs semmi, felpolcolt lábbal pihenj, nekem 2 számmal nagyobb csizmát kellett ez miatt vennem a 32. héten.

Tuti vizesedés nyugi. Nekem 24. hét óta van, elõször én is megijedtem, mert ha benyomtam, nem maradt olyan, de az elején ez nem így van. Most már 38+3 hetesen háromszor akkora lett, és benyomva marad, ha nyomkodom....úgyhogy szerintem neked is ez van. Sajnos erre nincs semmi, felpolcolt lábbal pihenj, nekem 2 számmal nagyobb csizmát kellett ez miatt vennem a 32. héten.
Nekem akkor dagadt a bokám, (még baba elõtt) amikor keveset ittam és tartotta a szervezetem a vizet. Akkor a megoldás a sok folyadék volt. Most 21 hetes vagyok és még nem dagad, holott nem is iszom sokat.
A kérdező hozzászólása: A sógornõm mondta, hogy nem vizesedés, mert, hogy , ha benyomom nem marad nyoma. Ez így van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már nyugodtabb vagyok. Ma nagyon sokat kellett járnom gyalogosan, most alig van megdagadva a bokám. Vettünk almát, és mivel napi 4 almát képtelen vagyok megenni, megcsináljuk almalének. A sót nagyon szeretem, de ahol tudok vigyázok. Könnyû szülést a 39 hetes kismamaának, mindnyájatoknak boldog babavárást.
Elsõ vagyok. Nekem só és fûszermentes diétát írt ki a doki, és próbálom betartani több -kevesebb sikerrel, de van ahol azt mondják, hogy ez nem befolyásolja......szóval döntsd el melyiket választod.
Az elõttem szólókhoz csatlakozva csak azt tudom mondani, hogy a felpóckolás sokat segíthet. Emellett egyél sok almát, mert az természetes vízhatjtó, de ugyanilyen hatása lehet a bioalmaecetnek is. Én mondjuk egy jódos vizet iszom, aminek szintén ilyen hatása van, és úgy tudom, hogy a Schüssler sók között is van olyan, ami erre hat, és terhesen is ehetõ. Mindemellett a jobb vérkeringés miatt fontos a mozgás is, tehát legalább sétálj sokat, a dagadás nem a mozgás miatt, hanem az ülés, vagy álldogálás miatt lehet fokozottabb. Mnden jót! (35. hetes mami)
Ez vizesedés!! Nem kell, hogy bennmaradjon az ujjad. Nekem a 16. héttõl van, most a 39. hétben járok és nem változott semmit, próbáltam só- és fûszerszegény diétát tartani végig, de ha egy kicsit kevesebbet pihenek, többet mocorgok, akkor ugyanúgy bedagad. Egész nap, ha csak tehetem felpolcolom, éjszaka én is buci párnát rakok a bokám alá, ugyanúgy mint az egyik válaszoló, így reggelre egy kicsit lemegy. Én is 2 számmal nagyobb csizmát hordok és gyógyzoknit, mert minden szorít. Volt olyan, hogy teljesen eltûnt a bokám (ülõmunkát végeztem) estére és nem bírtam talpra állni, borogatni kellett hideg törölközõvel. Többek között ezért sem tudtam az utolsó 3 hónapban dolgozni. Ami nagyon fontos, hogy folyamatosan ellenõrizni kell a vérnyomásodat és a vizelet-fehérjét a toxémia miatt. Nekem még ennyi vizesedés mellett is rendben van, most már minden héten nézik.
Polcold fel. Pihenj sokat, ne állj és járkálj sokat. Ja, és igyál sok vizet, a vizesedés ellen ez a legfontosabb! Kevés só, kevés fûszer szintén segít.
Nekem is akkortájt kezdõdött. Ami segít, az tényleg a pihenés. Én éjszakára is teszek egy párnát a lábaim alá, és legalább reggel nem ébredek hatalmas bokával. Sómentes diéta is segít, illetve az nagyon igaz, hogy ha fûszereset eszem, akkor tutira bedagad mindenem. Nem szabad sokáig egyhelyben ülni, és álldogálni. Most az utolsó hetet tapossuk, és nagyon várom már a babát emiatt is, hogy megszabaduljak a víztõl!!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Sómentes diéta segíthet? Vagy azt egyéb miatt javasolják?
Köszönöm szépen!:) Neked meg nagyon boldog és problémamentes babavárást kívánok:) 39 hetes kismami

25 hetes vagyok. Általában reggel rugdal a babám párat, napközben 3 óránként egyet-egyet, este általában kétszer-háromszor annyit mint reggel. Ez normális?

Legjobb válasz: Szia Ez szerintem teljesen normális. A baba mozgását másképpen érzékeled nappal, amikor te is mozgásban vagy, és reggel, éjjel, illetve este amikor te is nyogodtabb vagy. Nappal, amikor mozogsz gyakorlatilag elringatod, így õ alszik, ha mozog azt sem veszed annyira észre, mert el vagy foglalva. Amikor te még/már nem vagy elég aktív, akkor õ bizony felélénkül,illetve te is jobban tudod érezni. Hogy kinek, mikor mennyit mozog a babája az teljesen egyedi. Amire érdemes figyelni: a 28-29. héttõl naponta minden nap kell hogy mozogjon valamennyit!! Ez fontos, innentõl majd erre külön figyelni kell, hiszen innentõl a baba mozgásának hiánya egy egész napon át veszélyhelyzetre utalhat. Én 31 hetes vagyok, nekem is változatos, hogy mikor mennyit mozog. Van mikor aktívabb, van mikor kevésbé, de minden nap mozog. További kellemes terhességet kívánok.

Szia Ez szerintem teljesen normális. A baba mozgását másképpen érzékeled nappal, amikor te is mozgásban vagy, és reggel, éjjel, illetve este amikor te is nyogodtabb vagy. Nappal, amikor mozogsz gyakorlatilag elringatod, így õ alszik, ha mozog azt sem veszed annyira észre, mert el vagy foglalva. Amikor te még/már nem vagy elég aktív, akkor õ bizony felélénkül, illetve te is jobban tudod érezni. Hogy kinek, mikor mennyit mozog a babája az teljesen egyedi. Amire érdemes figyelni: a 28-29. héttõl naponta minden nap kell hogy mozogjon valamennyit!! Ez fontos, innentõl majd erre külön figyelni kell, hiszen innentõl a baba mozgásának hiánya egy egész napon át veszélyhelyzetre utalhat. Én 31 hetes vagyok, nekem is változatos, hogy mikor mennyit mozog. Van mikor aktívabb, van mikor kevésbé, de minden nap mozog. További kellemes terhességet kívánok.
Szia! Szerintem teljesen normális! Én is 25 hetes vagyok, mondjuk nekem sokat ficánkol a drágám, de ez szerintem az életvitelem miatt van, még dolgozok, sokat rohangálok, költözés elõtt vagyunk, takarítom az új lakásunkat stb. Szóval, ha neked nyugodtak a napjaid, valószínû a babócád is nyugodtabb, csak néha jelentkezik be:-) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Kicsit félek, hogy ha már most ennyire aggódom a mozgolódások miatt, akkor mi lesz velem ha számogatni is kell majd és esetleg folyton lusta lesz?

Ha 25 hetes és 3 napos terhes vagyok, akkor 23 hete és 3 napja fogant meg a kisbabánk?

Legjobb válasz: Szia! Amennyiben a peteérésed, pont a menstruációd kezdete után volt 2 héttel, és pont akkor fogant a babád:) Üdv, egy 23 hetes kismama

Szia! Amennyiben a peteérésed, pont a menstruációd kezdete után volt 2 héttel, és pont akkor fogant a babád:) Üdv, egy 23 hetes kismama

Olvastam az omega-3 halolaj a magzatra való jótékony hatásáról.25 hetes vagyok és most kezdtem el szedni. Más is szed ilyen kapszulát?

Ti mikor kezdtétek el? Tapasztalatok esetleg? Én dm-es lazacolajkapszulát vettem (180 mg EPA, 120 mg DHA). Mi a különbség készítmények között?

Legjobb válasz: Szia! Nekem benne van a terhesvitaminomban (femibion 400 metafolin + DHA). Ez egy két komponensû vitamin, aminek a másik fele pont ezt az értékes halolajat tartalmazza. 12 hetes kortól ajánlott. Nekem bejött. 30 hetes elsõ babás kismama

Szia! Nekem benne van a terhesvitaminomban (femibion 400 metafolin + DHA). Ez egy két komponensû vitamin, aminek a másik fele pont ezt az értékes halolajat tartalmazza. 12 hetes kortól ajánlott. Nekem bejött. 30 hetes elsõ babás kismama
Én kérdeztem az orvosomtól és azt mondta, hogy terhes vitamin mellett ne szedjem még azt is, mert az már sok lenne!
Szia, én is a Femibiont szedem, nekem is nagyon tetszik. Ezzel nem volt csak problémám, a többitõl vagy hánytam, vagy kiderült, hogy laktóz van benne, én viszont tejcukor-allergiás vagyok. De a halolajról én is sok jót hallottam, ártani biztos nem árt. 28 hetes kismami
Nemcsak a magzatra van jótékony hatással, a felnõtt szervezetre is. Ha utána olvasol rengeteg jó dolgot lehet találni róla. Én is femibiont szedek (volt mikor elfogyott, akkor ami maradt gravida, de ahhoz is bevettem egy halolajkapszulát) És ezenkívül rengeteg halhúst eszem, tõkehalmájat, tonhalat ... Állítólag a mélytengeri halakban van a legtöbb omega zsírsav (és érdemes omega 3-6-9-et venni).
Szia, én is szedem 10.héttõl.Olyat, amelyikben omega 3, 6 és 9 is van.

25 hetes vagyok. Normális, hogy kb.3-4 napja nagyon keveset mozog a babám? Máskor nagyokat rugdos és elég sokat, de most szinte csak akkor hajlandó rúgni, ha simogatom a hasam, de akkor is csak egyet-kettőt rúg.

Egyébként szombaton voltunk 4D-s Uh-n és minden rendben volt, de ott sem tudtuk felkelteni. Az id?járás okozhatja?

Legjobb válasz: Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km

Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km
Én a helyedben elmennék orvoshoz csak a biztonság kedvéért, mert ilyenkor napi 10 mozgást érezned kéne. Menj el csak hogy ne idegeskedj miatta.
25 hetesen még nem kell számolni a mozgásokat, csak a 32-36. héttõl! Nyugi, ilyenkor vannak nagyon aktív és nagyon nyugis idõszakok. Ha minden nap érzed 1x-2x, akkor nincs gond! Persze, ha nagyon aggódsz, inkább kérdezd meg a dokit, hogy megnyugodj.
Elso vagyok. Nekem a vedono 24 hetes koromtol mondta a napi 10 mozgast, igaz en nem Mo-n elek, mindenhol mas..
Ne aggódj, az én babám is nagyon lusta.29 hetes vagyok de soha nem volt az a hiperaktív típus.Sõt!!2* VOLTUNK 4D-n mindig azt mondta a doki, hogy nagyon lusta baba, mert hiába ébresztette csak mocorgott.Amúgy idáig minden rendben vele egészséges.

25 hetes vagyok. A 19. hétig nem híztam semmit, az azóta eltelt 6 hét alatt feljött 3 és fél kiló. Ez soknak számít?

Szerintem nem sok, de a véd?n?m nagyon húzgálta a száját...

Legjobb válasz: Szia.Szerintem nem sok..kb.ennyit híztam én is ebben az ídõben amiben most te vagy.32hetes vagyok és most tartok 6kg-nál.Nekem annó azt mondta a védönõm havi 1-2kg normális havonta:)Akkor 6hét alatt neked szerintem nem sok... Minden jót

Szia.Szerintem nem sok..kb.ennyit híztam én is ebben az ídõben amiben most te vagy.32hetes vagyok és most tartok 6kg-nál.Nekem annó azt mondta a védönõm havi 1-2kg normális havonta:) Akkor 6hét alatt neked szerintem nem sok... Minden jót
Nem sok, sõt! Nekem akkor húzgálta a száját, amikor még nem híztam semmit. Most vagyok 28+fél hetes és 5 kilónál tartok. Ebbõl négy kiló kb. az utolsó 4-5 hétben jött. Szerintem ne aggódj, a védõnõ meg tehet egy szívességet, ha húzgálja a száját.

25 hetes vagyok, most jöttem a védőnőtől, aki fehérjét talált a vízeletemben és egy hónap alatt 3-4 kg-ot híztam. Erre azt mondta, hogy toxémiás vagyok! A vérnyomásom 100/70 volt. A toxémiához ugye társul a magas vérnyomás?

Ha nem ez, akkor mi lehet a bajom?

Legjobb válasz: Na azért nem kell megijedni rögtön.Nem hívott vissza vizeletkontrollra?Nekem is volt olyan egyszer,hogy fehérjét talált a vizeletemben,a vérnyomásom ugyanannyi volt mint a tied,nem vizesedtem és én is heti 1 kg-t híztam.Egy hét múlva visszahívott vizeletkontrollra és nem volt semmi gond,baj akkor van,ha akkor is talál benne fehérjét,akkor kell hogy továbbküldjön toxoplazma vizsgálatra.

Na azért nem kell megijedni rögtön.Nem hívott vissza vizeletkontrollra?Nekem is volt olyan egyszer, hogy fehérjét talált a vizeletemben, a vérnyomásom ugyanannyi volt mint a tied, nem vizesedtem és én is heti 1 kg-t híztam.Egy hét múlva visszahívott vizeletkontrollra és nem volt semmi gond, baj akkor van, ha akkor is talál benne fehérjét, akkor kell hogy továbbküldjön toxoplazma vizsgálatra.
Én is kedden voltam a védõnõnél és nekem is igen magas volt a fehérjém.Elküldött pisilaborba, ahol minden eredményem negatív lett, de nem mondta miért sok... Aztmondja valami baci, ennyit mondott, csütörtökön kell visszamennem, remélem addigra többet tudok.Én is rengeteget hízom, pedig alig eszem...Már 16 kg feljött...Vérnyomásom nekem mindég magas, de most nekem is 100/60 volt...Én most vagyok 35 hetes.Csak annyit tudok mondani, kitartás!
Szia! Pont ma voltam védõnõnél, és nekemis kellett pisimintát adnom. A fehérvérsejtszám lett magas, az a lila kockásban volt. Aztán megnyugtatott, hogy ezzel csak akkor lenne probléma, ha a fehérjeszám is, meg más értékeim is eltérõek lennének a normálistól, de nem voltak azok. Azt a magyarázatot adta, hogy amikor pisilünk utána a szervezet létrehoz a hugycsõben egy fehérjedugót, és ez a következõ vizelésnél eltávozik. Ugyhogy mikor pisimintát kell adni, akkor az elsõ és utolsó sugarat elengedni, és csak a közepét felfogni. Valamint, a terhesség alatt lehet erõsebb a folyás, ami szintén fehérjetartalmú, igy ha az ember pisit ad, érdemes elõtte lefürdeni :-) Én ezt a választ kaptam, nem is izgulok, pedig néha kicsit bedagad a bokám, illetve a vérnyomásom is 119/78 volt. (ez nálam nagyon magas!) 19 heteske.
A toxémia 3 tünete: ödéma+magas vérnyomás+fehérje ürítés. Nem jelentkezik szükségszerûen mind a három tünet. Ezzel eggyel erõs, ha rögtön azt mondta, hogy toxémia. Sajna van rá esély, mindenképp oda kell rá figyelni.

25 hetes vagyok most vettem észre hogy fehér szinü folyásom van ez menyire veszélyes, multkor kicsit viszketem nem mindig de akkor használtam can. Kenöcsöt, az orvosom mondta azt lehet de már 3 napja nem is használtam? De akkor ez mi akkr lenni?

Legjobb válasz: Nekem is van folyásom, ez lehet, hogy inkább csak a terhességgel járó folyás. Ha csak fehér és nem más színû és szagtalan, akkor minden rendben van! 32hkm

Nekem is van folyásom, ez lehet, hogy inkább csak a terhességgel járó folyás. Ha csak fehér és nem más színû és szagtalan, akkor minden rendben van! 32hkm
Ha gomba okozza, akkor sem veszélyes a babára. Csak a bakteriális fertõzés az!
A folyás normális terhesség alatt.

Rendszeresen repülök ingázok Anglia és Mo között - havi 2-3 szor. Most 25 hetes vagyok szerintetek lehet valami baja a babámnak?

mindenki mást mond! ijesztgetnek holmiféle kozmikus baromsággal.... de normálisak az eredményeim, meg minden. volt valaki már hasonló helyzetben? neki mit tanácsoltak, mit mondtak.

Legjobb válasz: Azt hiszem a Szentkirályinak van oxigénnel dúsított változata. Mo-n a Tescoban ha megnézed a kínálatot, akkor ott biztos van, anyukám is azt veszi. De a patikákban is lehet, hogy van.

Azt hiszem a Szentkirályinak van oxigénnel dúsított változata. Mo-n a Tescoban ha megnézed a kínálatot, akkor ott biztos van, anyukám is azt veszi. De a patikákban is lehet, hogy van.
Én is rendszeresen repülök és még csak egyszer vették el az üres üveget. Ha elõtte megiszod akkor meg akár a biztonságiaknál is ki tudod dobni az üres üveget. Vegyél gumiharisnyát a lábaidra a trombózis elkerülésére. Lehet venni patikában, vagy ha épp kint vagy, Bootsban. Hol fogsz szülni a tervek szerint?
Nem a babának lehet baja, hanem a trombózis a fõ kockázat, azaz, hogy a nyomáskülönbség miatt elzáródhat egy ér. Ezért a hosszú repülõutakhoz javasolják, hogy idõközönként állj fel, járkálj.Tornáztasd egy kicsit a lábad. Ha nincs gond az ereiddel, nem tartozol a kockázatos csoportba nem hiszem, hogy baj lehet. Én is repültem a terhesség alatt, mondjuk csak 3 alkalommal, amíg lehetett. 28. hét után orvosi igazolással engednek csak fel a gépre úgy tudom, 36. héttõl pedig azt hiszem egyáltalán, nehogy ott szülj meg. Szóval szerintem a babának nem lesz baja. Persze kérdezd meg az orvosodat is.
Igyál közben oxigénes vizet, sok helyen lehet kapni már, az is segít.
A kérdező hozzászólása: oxigénes víz??? ezt még nem hallottam - írnál róla milyen márka és hol találok ilyet?
A kérdező hozzászólása: egy bajom van csak ezzel, hogy 1 dl nél többet nem lehet felvinni a gépre még ugy sem hogy elötte kiiszom a többit, mivel az üveg mérete számít :( azért köszönöm!
A kérdező hozzászólása: csak is itthon szülök! láttam eleget az angol egészségügybõl- ott dologzom! csili-villi de olyan segg hülyék, hogy forog a gyomrom is tõle! itt egy napot nem töltenék el kórházban nem hogy itt szüljek! :) köszönöm a segítséget mindenkinek :)
Szia Ha baj lett volna akkor már értesítettek volna!!
Ha baj lenne, akkor a mintavétel után max. 10-14 nappal értesítettek volna a mielõbbi beavatkozás érdekében. Nekem ezt mondták a Nõi I-ben mikor amniom volt.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!