Találatok a következő kifejezésre: 25 hetes Ha sokáig (13 db)

25 hetes vagyok sokat folyik a tejem nyomot hagy a ruháimon, ha megszültem vajon rendesen lesz tejem?

Legjobb válasz: A cédõnénim szerint nincs jelentõsége,de rossznak semmiképp sem az,ha van elõtejed. Boldog babavárást!:) 33 hetes kismami

A cédõnénim szerint nincs jelentõsége, de rossznak semmiképp sem az, ha van elõtejed. Boldog babavárást!:) 33 hetes kismami
Az elõtej és a tej nincs összefüggésben. Akinek van elõteje, lehet, hogy nem lesz teje, és akinek nincs elõteje, az még attól lehet hogy fog tudni szoptatni. TEhát ez nem függ össze, és nem lehet következtenti belõle... Használj melltartóbetétet, nem drága az eldobaható sem:-)
Használj melltartóbetétet. Szerintem biztos lesz tejed ne aggódj!
elvileg a terhesség nem betegség, de én a helyedben többet pihennék
26 hetes vagyok és ma a hátamon vittem a 17 hósomat, rohangásztam vele a babatornán, tolom a kismotorját görnyedve, egész nap le-fel veszem a karomba, emeletre cipelem fel. Egyik kezemben kismotor, másikban babakocsi, karomon meg lóg a gyerek... Napközben porszívózok, teregetek, jövök-megyek a nehéz locsolókannával, mosott ruhás ládával, . Mondjam még??? :DDDD
szerintem nem lehet attól bajod, de ne hajszold magad túl nyugtasson meg a gondolat, hogy több száz évvel ezelõtt a nõknek milyen lehetett. hajolás helyett ha lehet próbálj meg leguggolni a dolgokért
amíg te nem érzed soknak, addig nem sok. ha már fárasztó, akkor le kell magad állítani! a kosz megvár, ne aggódj, most a baba a legfontosabb!
15:15 hat ez jo...a kosz megvar...hahahaha milyen igaz!
A kérdező hozzászólása: ismerõs a dolog: gyerek egyik karodban a másikban a kismotorja.... nekem egy 2 éves kisfiam van, és holnap este hozzuk haza a nagyszülõktõl, most nyaral, addig szeretnék mindent megcsinálni, hogy mire jön más dolgom ne legyen csak õ, 2 hete már hogy nem láttam:( és csak vele szeretnék foglalkozni. Mára lett kész az ajtófestés, holnap még jön a burkolós befejezni egy-két dolgot, most éppen függöny vasalás közben a 10 perces pihenõmet töltõm:) , kezd fájni kicsit a hátam-derekam:( de még messze a nap vége:)
Elvileg nem javasolják a hajolgatást, de én a terhességem elejétõl pörgök, hajolok, teszek-veszek. Azt mondják, hogy egy egészséges terhességben nem csinál kárt.

25 hetes kismama vagyok, árt ha sokat vagyok a laptop vagy számítógép előtt?

Legjobb válasz: Szia. Nem árt. Én is sokat ülök a laptomom elõtt, mivel az elejétõl itthon vagyok, vérzés miatt. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.

Szia. Nem árt. Én is sokat ülök a laptomom elõtt, mivel az elejétõl itthon vagyok, vérzés miatt. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.
Szia. Az én terhességem alatt is volt hasonló kérdés, és akkor egy mérnök végzettségû kismama válaszolt, hogy nem árt. De a mobilt ne tartsd pocak közelben. Üdv, 4 hónapos kislány anyukája
szia, Nem árt, én a kislányommal szinte végig feküdtem, az elején vérzés miatt, a végén meg mert akkor volt a hasam, mint egy bálna.. Semmi baja a csajszinak...15 hónapos és makk egészséges..:)
Nem hinném. Ez kb. olyan lenne, hogy árt-e a kicsinek ha sokat ülsz a TV elõtt.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!!!!

Mitől érzem úgy, hogy ég az alhasam, a bal petefészkem környékén? Pláne ha sokat talpalok. Kis pihenéssel megszűnik.25 hetes vagyok

Legjobb válasz: SZIA,MOST MÁR AZÉRT NÉHA PIHIZNI KELL BIZONY,MERT A SZERVEZET JELZÉSEIRE ODA KELL FIGYELNI. PIHENJ TÖBBET ÉS SÉTÁLJ NAGYOKAT A FRISS LEVEGÖN. 2 HETES BÉBI ANYUKÁJA

SZIA, MOST MÁR AZÉRT NÉHA PIHIZNI KELL BIZONY, MERT A SZERVEZET JELZÉSEIRE ODA KELL FIGYELNI. PIHENJ TÖBBET ÉS SÉTÁLJ NAGYOKAT A FRISS LEVEGÖN. 2 HETES BÉBI ANYUKÁJA

25 hetes kismami vagyok természetes ha hasra tudok fordulni? Ma nem sokat mozgott a picifiam ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Szerintem meny el az orvosodhoz.20 hetesen szokott általába megmozdulni.Félidõs terhes elmúltál.Nem kellene már a hasadon feküdni.

Szerintem meny el az orvosodhoz.20 hetesen szokott általába megmozdulni.Félidõs terhes elmúltál.Nem kellene már a hasadon feküdni.
A kérdező hozzászólása: már megmozdult 16 hetesen mozgott ma is csak keveset hasra feküdni meg most próbáltam csak.amugy soha nem szoktam
Szia! Ne haragudj, de ennyi idõsen, már elég butaság hasra fordulni. Ha mozgott, az a lényeg. Legyen meg a napi kb 10 mozgás, de a mai idõben nem csoda, ha nem volt kedve hozzá. Figyeld õt!! Boldog babavárást! :o)
A kérdező hozzászólása: Nah jó de éjszaka akaratlanul is fekhetsz ugy, hogy a babádnak kényelmetlen és nem egyszer hallotam már, hogy a kismama hason ébredt :D

Ha magzatvíz szivárog, akkor az mindig átlatszó, vízszerű és sok, ha pedig kevés vízszerű valami van akkor az csak folyás? 25 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! A magzatvíz is képes szivárogni (lassan, kevés)! Menj el dokihoz, a fórumok csak tanácsot adhatnak, biztosat pedig csak a doki mond! Lehet, hogy folyás, de nem biztos. Nekem nem volt folyásom és a magzatvíz a szüléskor folyt el (véres és sok, fájdalommentesen). De nem vagyunk egyformák! Üdv 4 hós baba anyukája

Szia! A magzatvíz is képes szivárogni (lassan, kevés)! Menj el dokihoz, a fórumok csak tanácsot adhatnak, biztosat pedig csak a doki mond! Lehet, hogy folyás, de nem biztos. Nekem nem volt folyásom és a magzatvíz a szüléskor folyt el (véres és sok, fájdalommentesen). De nem vagyunk egyformák! Üdv 4 hós baba anyukája

25 hetes vagyok és a jobb oldalam (a hasamnál) a mai napon folyamatosan szúr. Mitől lehet, elég kellemetlen, mert ha sokat sétálok még jobban belehasít?

Legjobb válasz: Borda környékén? Lehet beszorult a levegõ,vagy a baba nyom valamit,akár a bordáidnál,ha nagyon elviselhetetlen,beszélj dokival,de sztem a baba lesz a dologban.

Borda környékén? Lehet beszorult a levegõ, vagy a baba nyom valamit, akár a bordáidnál, ha nagyon elviselhetetlen, beszélj dokival, de sztem a baba lesz a dologban.
Az én orvosom azt mondta, h ott érzékenyebb a pocak.

25 hetes vagyok. Normális, hogy kb.3-4 napja nagyon keveset mozog a babám? Máskor nagyokat rugdos és elég sokat, de most szinte csak akkor hajlandó rúgni, ha simogatom a hasam, de akkor is csak egyet-kettőt rúg.

Egyébként szombaton voltunk 4D-s Uh-n és minden rendben volt, de ott sem tudtuk felkelteni. Az id?járás okozhatja?

Legjobb válasz: Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km

Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km
Én a helyedben elmennék orvoshoz csak a biztonság kedvéért, mert ilyenkor napi 10 mozgást érezned kéne. Menj el csak hogy ne idegeskedj miatta.
25 hetesen még nem kell számolni a mozgásokat, csak a 32-36. héttõl! Nyugi, ilyenkor vannak nagyon aktív és nagyon nyugis idõszakok. Ha minden nap érzed 1x-2x, akkor nincs gond! Persze, ha nagyon aggódsz, inkább kérdezd meg a dokit, hogy megnyugodj.
Elso vagyok. Nekem a vedono 24 hetes koromtol mondta a napi 10 mozgast, igaz en nem Mo-n elek, mindenhol mas..
Ne aggódj, az én babám is nagyon lusta.29 hetes vagyok de soha nem volt az a hiperaktív típus.Sõt!!2* VOLTUNK 4D-n mindig azt mondta a doki, hogy nagyon lusta baba, mert hiába ébresztette csak mocorgott.Amúgy idáig minden rendben vele egészséges.

Akik nem híztak túl sokat a 9 hónap alatt, hogy csinálták? Egy kis plusz súllyal kezdtem a terhességet, de próbálok vigyázni, hogy ha lehet, csak pocakra hízzak. Eddig talán jól állok, pénteken leszek 25 hetes és kb 2-2, 5 kg van rajtam.

Tornázom egy héten 4 napot, rászoktam a gyümölcs evésre, nem eszem olyan igen-igen sok szénhidrátot ,többször, cirka ötször eszem egy nap és nem túl nagy adagokat. Hál' Istennek nem vagyok oda az édességért, nassolni valókért:) A régi nacik még jók rám, bár már bandázst húzok a derekukra:) Tudom, nem ez a legfontosabb terhesség alatt, ráadásul eddig nem voltam ilyen. Sosem érdekelt az alakom, nem is voltam "ideális" alkat. Mikor jön fel általában az igazán nagy súlytöbblet? Ha van valakinek tanácsa, jó ötlete, kérem írja meg! El?re is köszi!

Legjobb válasz: Szia! Én sem soványan kezdtem! De azért nem hízok már csak mert terhességi cukrom van :s! Talán ez az egy elõnye van a diétának hogy nem hízok!

Szia! Én sem soványan kezdtem! De azért nem hízok már csak mert terhességi cukrom van :s! Talán ez az egy elõnye van a diétának hogy nem hízok!
az elsõ terhességkor 8, 5kg jött fel, 3, 5 kg volt a gyerek. az elsõ 3 hónapban jött fel 3 kg. édességet nem ettem, ez alól kivétel volt a napi 1 kocka 70%-os étcsoki. ízesített joghurtot nem ettem, csak simát, napi fél kg narancsot ettem. ez emésztés serkentõ, zsírégetõ, narancsbõr megelõzõ. napi 5 alkalommal ettem. lassan és abbahagytam, amikor már úgy éreztem nem vagyok éhes. üdítõt nem ittam, csak ávizet.annyit tornáztam, amennyit a szervezet elbír, tehát ha egy kicsit is elfáradtam rögtön pihentem.de szerintem a genetika a legfõbb tényezõ. ha valaki hízásra hajlamos, az akkor is hízik, ha nem eszik semmit.
Szia! Elsõ terhességemnél a 20.hétig 7 kilót híztam. Ennem kellett a rosszullétek ellen. 20. héten elment a babám:( Második terhességemnél a 30.hétig 10 kilót híztam, utána fogyni kezdtem. Szülni plusz 7 kilóval mentem, ami egybõl le is ment. Én nem koplaltam, nem fogyóztam. Sok édességet ettem, néha szinte zabáltan, és mégis fogyni kezdtem. Jelenlegi terheségemnél a 17.héten tartok és még semmit sem híztam, tán 1 kilóval vagyok kevesebb. Eszek rendesen, csak a 15 hós kisfiammal muszáj játszani, rohangálni, így lemozgom amit megeszek:)
hááát igen, ilyenkor még nem hízol sokat, majd az utolsó 1-2 hónapban majd nem bírod visszafogni magad, de nem is szabad.amit kívánsz egyél nyugodtan, mert amit kívánsz arra szüksége van a babának.vigyázz naon a tornával, nehogy megnyúljanak a méhszalagok, és neaggy Isten korán megszülj.Ne aggódj szülés után egy héttel jelentõsen csökken a súlya mindenkinek!pl.:én 10 kiló minusszal jöttem haza a korházból.üdv.:szandi

Tényleg nagyon sokat ártok a babámnak ha kb.10 szál cigit szivok naponta? Megprobáltam leszokni de nem megy.25 hetes vagyok. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Nem használsz az tuti!Hagyd el,de szorítsd le az adagot még jobban!Na most ezért a kérdésért kapni fogsz jó pár választ!!!!Készülj fel!

Nem használsz az tuti!Hagyd el, de szorítsd le az adagot még jobban!Na most ezért a kérdésért kapni fogsz jó pár választ!!!!Készülj fel!
hú:kapni fogsz hideget és meleget egyaránt de nem tõlem!az orvosok azt szokták ilyenkor mondani hogy 5 szál a megengedett ha már szívod!vannak olyanok akiknek sikerül letenni és olyanok akiknek nem vagy titkolják.én nem tanácsolok semmit csak ha dohányzol akkor vitaminokat is vigyél a szervezetedbe.ezzel még nem lesz tisztább se a tüdõ se a méhlepény de sokkal rosszabb ha idegbeteg leszel csak azért mert egyik napról a másikra lekell szokni(és ilyenkor mondják hogy áldozatot kell hozni és felelõtlen anyuka)félretéve mindent tényleg sok vitamint probálj meg bejuttatni a szervezetedbe!
Igen, sokat ártasz. Nagyon sokat. A babád szó szerint fuldoklik a hasadban. Gondolj most rá, és hagyd abba! Olyan nincs, hogy nem megy. Ha ennyit nem tudsz megtenni a gyerekedért, mi lesz késõbb? Tapasztalat: van egy ismerõsöm. Elsõ gyerek: cigizett. Végeredmény: sürgõsségi császár, függõleges vágással. Picike, alig 2 kg volt, halláskárosult, pedig idõre született. Második: abbahagyta a cigizést, és egy egészséges, 3, 5 kilós babája született. Szóval ideje lenne észhez térni.
Az egy fel doboz cigi!!!! Meg ha nem varnal babat, akkor is sok lenne. Igazabol akkor tudod meg, hogy mennyit artottal neki, ha majd megeszuletik. Es a mehlepeny igy 25 hetesen hany fokban erett? A cigi leginkabb azert art, mert a mehlepeny nem tudja majd 40 hetig ellatni a funkciojat, ebbol szoktak koraszulott babak szuletni. Igyekszem nem biraskodni, hiszen nem emiatt irtal, de ha arra nem volt erod, hogy leszokj a cigirol, akkor majd ejjel sem kelsz fel hozza, mert tul faradt vagy? Nem bantani akarlak ezzel, csak nekem annyira onzonek tunik nem leszokni a dohanyzasrol, ha valaki terhes. De ez a maganvelemenyem.
Az utolso valaszolo vagyok. En Spanyolorszagban elek, ahol koztudott, hogy sokan dohanyoznak. Itt a doki napi 5 szalat engedmenyez, ha nem megy a leszokas.
Szia! Ne haragúdj de te mennyire éreznéd jól magad egy bezárt helyiségben ami tele van füsttel? Az olyan, mintha meg akkarnál fulladni, nem? Te is tudod mirõl beszélek!!! Szerinted ez árt neki?! Igen nagyon árt!!!Ha tényleg szeretnéd azt a kisbabát ami ott van a pocakodban és Õ ennek a jelét is adja, hogy rúg meg mocorog, forgolódik na meg bukfencezik, akkor már RÉGEN leraktad volna a cigit!!! Koraszülött, légzés problémák, asztma, még a bölcsöhalál is elõfordul ha a kismama cigizik. A neten körbe lehetne nézned, mert mindenhol ott van. Ne tedd tönkre a gyermeked életét, így is sok betegség létezik. Ha te nem vigyázól rá akkor ki fog, mikor még ilyen kis kiszolgáltatott. Én is letudtam rakni a cigit. Neked is sikerül, mert nem késõ. Remélem elgondolkozól ezeken és hajrá.
Na most engem is lefognak szólni de leszarom!30 hetesen én is szivom a cigit, eddig minden oké!Szépen fejlödik!
A kérdező hozzászólása: Szerintem az IQ-nak semmi köze nincs a dohányzáshoz.Csak felháborit, hogy olyanok irkának mint pl.te!Sok képmutató nõ akik csak másokat tudnak elitélni.Mindenki nézzen magába!!NEM csak akkor kell ám vigyázni a babára amikor valaki állapotos, hanem egész életében!!!Szerintem sokkal többet számit hogy születése után feltétel nélkül gondoskodjon róla AMIG ÉL!!Szóval mindenki kukucskáljon magába hogy: mit tett meg és mit nem!!!!!!
"Szerencsétlen" nõ-bocs a kifej.ért, - bátorkodott egy kérdést feltenni! Miért kell ilyen ordenálé módon elhordani Õt mindennek???Ehhez egyikõtöknek sincs semmi joga! Vegyetek vissza! Ha normális magyarázatot/tanácsot nem tudtok adni neki, akkor ne is írjatok! Mindenki a saját életével foglalkozzon. Mindenkinek lehet véleménye, csak próbáljunk meg normális hangnemben válaszólni. Természetesen egyáltalán nem helyes amit csinál, de ember módjára kell viselkedi-embertársainkal. Le lehet szavazni, lehet a sárdobálást folytatni.. (bár nem hinném h ez az oldal erre lenne fenntartva) Nagyon Boldog Babavárást minden kedves anyukánal és leendõ anyukának!!!
Birom az ilyet, hogy az egészséges, gyermeküket egy szál cigi elé helyezõ nõket tartod hülye 3.14-csának. Na mindegy, mindenkinek joga van hülyének lenni.
A kérdező hozzászólása: A 18.53-as válaszolónak igaza van.NEM AZÉRT KÉRDEZTEM VALAMIT HOGY MINDENFÉLE, H..YE.OSTOBA, ÖNZÖ, KICSINYES, STB.-NEK ELMONDJATOK!!
Sajnálom, h nem kell képet közölni a kommentek mellé!!! Megnézhetnénk ezt a sok tanulatlan libát, akik terhes társaikat elhordják mindennek. Látjátok, a mûveltség itt mutatkozik meg.Ki hogy reagál, válaszol egy kérdésre...
Na, beindult a cigizéssel a gyermekük egészségét veszélyeztetõ "kismamám" énkép-védõ mechanizmusa....
Ha picit figyelmesebben olvastad volna, egy szóval sem írtam, hogy a dohányzásnak önmagában bármi köze lenne az IQ-hoz. Annak viszont, hogy képtelen vagy ésszel felérni, hogy e tevékenységed nemcsak rád, hanem a babádra IS mennyire káros, már köze van az IQ-hoz. Bizony...
En az elsok kozott valaszoltam a T. kerdezonek, viszont azota is olvasom, hogy mik a kommentek. En is elitelem azt, aki terhesen dohanyzik. Viszont ennek az oldalnak nem az a celja, hogy pocskondiazo, durva velemenyeket alkossunk, hanem az, hogy ha valaki rendelkezik olyan tapasztalattal, amire mas kivancsi, akkor azt megoszthassa itt. Eddig 58 valasz erkezett, amibol kb. 5 szol tapasztalatrol, a maradeknak meg a 98%-a sertegetes es pocskondiazas. Es igaza van az elottem szolonak. Ha kepet es nevet is mellekelni kellene a "az anyazasok" melle, akkor hanyan mernetek valakit igy lehordani? Arctalanul, ismeretlenul ez sokkal konnyebben megy. Szalljunk mar magunkba egy kicsit... A felhaborodasokat megertem, sok valasszal egyet is ertek, de nem az volt a kerdes, hogy "Mi a velemenyetek egy dohanyzo kismamarol?"
14.56-os !!! Te milyen ostoba vagy!
Szerintem ne kérdezz, ha nem fogadod el a válaszokat! Azt hitted, hogy mindenki megdícsér és küld neked egy doboz cigit? IQ szinted szerintem a negatív tartományban mozog.
A kérdező hozzászólása: Sok h...e p...csa!!!
Én az ilyen nõtõl extra pénzt szednék a gyerek 18 éves koráig, hogy a gyógykezelését ne az állam (azaz mi) fizessük.
Attól, hogy hiszel benne, még valószínûleg lesznek következményei a bagózásnak. Az meg, hogy szereted... Hát ha szeretnéd, akkor nem tennéd ki ilyennek szerencsétlent. (Ja, és nem egy elkényeztetett nõ vagyok... Én is megdolgoztam mindenért, semmit nem kaptam! Ennek ellenére volt annyi eszem, hogy terhesen nem cigiztem, meg már elõtte sem, jó ideig.) Te egy önzõ nõ vagy.
Szia, én is imádom a babámat és mégis cigizem, anyukám is dohányzott velem mégis imád a mai napig, én vagyok neki a legfontosabb!Miért kell azt gondolni ha valaki cigizik terhesen, hogy akkor biztos nem is szereti a picikéjét?nekem se tul rózsás az életem, a munkahelyemrõl kirugtak, a páromat elveszitettem, minden erõmet a kisbabám adja, még ha tudom is hogy ártok vele hogy cigizem, de tudom, hogy õ a legfontosabb!És minden erõmmel azon vagyok, hogy mindene meglegyen, a semmibõl!30 hetes kismama!Kivánom neked hogy minden rendben legyen!
Az utolsó válaszolótól kérdezem, hogy most ezzel akartad biztatni, hogy nyugodtan bagózzon csak? Egyébként ha engem kirúgnának a munkahelyemrõl és közben gyereket várnék, akkor tuti nem cigarettára költeném a pénzemet!
Tuti, hogy nemtudod átélni az én helyzetemet! ezért ne itélkezz!
Mindenkinek megvan a maga keresztje! Nehogy azt hidd, hogy csak neked vannak problémáid! De ezekkel ne fedezheted magad, ha a gyereked egészségérõl van szó! Ez mindenek elõtt kell hogy álljon! Én is dohányoztam, de ahogy terhes lettem letettem a cigit!
Hhhhehe, ez tök jó!Nem foglalkoztam ezzel sosem, csak most szembe ötlött, hogy az anti-cigis kismamákat ( akik persze kifejezték jogos felháborodásukat a bugyuta kérdésen ) jóóól leszólta aaa...nem tudom..talán a kérdezõ...vagy a cigis kismamák!!!Na, mindegy :D
Szerintem érzelmileg egy nagy O vagy! Hogy van jogod károsítani más egészségét, fõleg a saját babádét! Úgy látszik könyen jött nektek! Abba bele se gondolsz, hogy hány pár van akiknek nem sikerül, és mindent megtennének a babáért! Meg mi az hogy nem megy! Mi a fontosabb neked a cigi?? De azért remélem annak az ártatlan kicsi babának nem lesz semmi baj! Csak légyszi gondolkodj el ezen, és vegyél erõt magadon.
Felelõtlen, önzõ és éretlen személyiség vagy, mivel ahogy látom képtelen vagy felfogni, hogy születendõ gyermeked egészségénél semmi sem lehetne fontosabb, a saját "idegbajod" kezelésére elszívott napi 10 cigi sem. Ne azzal áltasd magad, hogy a másik gyermekednek nem lett semmi baja, ill más terhes nõk is dohányoznak. De tudod, ennek a mérlegelése vhol intelligencia kérdése is, amibõl neked véleményem szerint nem sok jutott. Próbáld letenni a cigit, mert a saját szervezetét mindenki úgy teszi tönkre ahogy kívánja, de itt már nem csak rólad van szó.
Amikor a férjemmel megbeszéltük, hogy "na, mostantól jöhet a baba", azon a héten leraktam a cigit. Pedig még volt 1, 5 doboz belõle, de inkább nekiadtam valakinek. Ha tudtam volna, hogy ilyen hamar összejön (2 hónap), akkor még elõbb letettem volna. Felháborít, amikor látom a nõket (nem 1-et!!!) az utcán, tolják a babakocsit, a következõ pici láthatóan útban van és lóg a cigi a szájukból... Nem tudom ezt ésszel felfogni. Pedig én is 8 évig szívtam, de amint láttam a "célt" (kisbaba), könnyû szívvel megváltam tõle. És szerintem EZ a normális!!! Ja, és nem vagyok elkényeztetett p...a, akinek mindene megvan...
Igy is van! 17.20-as válaszolónak Gratulálok! Végre, van a köreinkben egy FELNÕTT és értelmes ember. Látjátok, kedves társaink, így kéne a dolgokhoz hozzáállni!!
Még egy szál is árthat. Hogy fogsz elszámolni a magaddal, ha betegen születik meg a gyereked? Az pici, magatehetetlen kis baba mit mondana a saját érdekében, neked ha tehetné??
Azért a rosszindulatú hsz-ok még most sem maradtak el... Miért kell bunkónak lenni "kedves" utolsó és utolsó elõtti. Nemhogy gratulálnátok, hanem érces megjegyzéseket téve még most sem tudtok normálisak lenni- Szégyelljétek magatokat!!!! Kedves anyukának és a babának Nagyon sok boldogságot, erõt és egészséget kívánok!
Mégis mihez gratuláljunk? Hogy talán mázlija volt? Vagy ahhoz, hogy valószínûleg "kicsit" rosszabb esélyekkel indul az életben az a szerencsétlen baba? Hogy valószínûleg rövidebb életre számíthat? Gondolom, ha már az anyja hasában a füstöt szívta, akkor most sem fog azon aggódni az "anyuka", hogy ne bagózzon a lakásban.
Utolsó: Te egy igazi tapló, bunkó ember vagy!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon rácsesztél!!!!Mert nem dohányzok még a házban sem!mert mint irtam van még egy kislányom is, és nem teszem ki a füstnek, se a picibabát.Azért mert tényleg cigiztem terhessen, nem azt jelenti , hogy egy 6 osztályos idióta vagyok!!És ez nem mázli hogy egészséges a baba, csak jó géneket örökölt.:) Az ilyen emberek meg mint te, csak képmutatoak!Lehet te sokkal többet ártasz a gyerekednek, mert ugy látom elég rosszindulatú ember vagy.:(
Ne foglalkozz vele- kedves kérdezõ:) ) Ezek ostoba, kretén nõk akiknek igazából fogalmuk sincs bizonyos dolgokról, csak az észt osztják és próbálnak okosak lenni, de a hsz-okból is kiderûl h buta emberekrõl van szó:) ) Semmi más nem fontos, minthogy te és a bébi is jól vagytok:) )
Helyesírni nem tanultál, az már biztos.
A kérdező hozzászólása: Tudod egy picibaba mellett, meg a háztartási munka közben , nem igazán érdekelnek a helyesirási hibák örülök neki, hogy lerakhatom a popóm egy kicsit.:) Mert lassan ugy látom, hogy az ember örömének, nem nagyon örülnek egyes emberek!!!!!Lehet.hogy ha beteg lenne a babám boldogabbak lennének, márcsak azért is hogy nekik lett igazuk!!de közlöm a babának semmi baja!!!MAkk egészséges, és gyönyörüüüüüü!!És a Nõvérkéje is rendben van, nem bolond se buta!!!Eddig még kiváló tanuló!:) Remélem igy is marad:.A grat. köszönöm szépen!Minden jót kivánok nekik.
A barátom anyukája cigizett terhesség alatt, és a barátomnak 4 évesen mûteni kellett a szívét mert egy nagy lyuk volt rajta. A te gondatlanságod a gyereked életébe is kerülhet akár!
Utolsó vagyok, annyit akarok írni, hogy örülök h megszületett a babád és egészséges, de majd vidd el néhány évesen (4-5) egy vizsgálatra, mert nagyon hasznos! A párom nem evett és mikor kivizsgálták akkor látták hogy lyukas a szíve! Fogadd meg a tanácsom, nem anyázászból meg rosszindulatból írtam!
Majd elõjönnek (sajnos) a betegségek. Még ne örülj annyira...
Jaaaa, aztán majd tizenévesen asztmás lesz, tökjó hogy most minden oké...Remélem egyszer belátod, hogy hiba dohányozni babával-vagy anélkül.
Szia! Azota hogy alakult a sorsod? Ha itt vagy, akkor örülnék ha néhàny szot irnàl? A picivel minden rendben? Sikerült leszoknod, vagy sajnos nem? Ja és Boldog Karàcsonyt!
A kérdező hozzászólása: Szia.Köszi az érdeklõdést!!Igen most már vissza szoritottam(csökkentettem)a cigit.Csütörtökön megyek uh-ra, és akkor többet tudok irni.Most voltam tegnap elött uh-on., de csak a doki átfutott rajtam:(De mindent rendben talált.Most vagyok 30 hetes:a bpd volt:76mm a combcsont meg:55mm.Viszont kivánok Kellemes karácsonyi ünnepeke!!!!!!Majd megirom a csütörtöki eredményt!:) Szia.
ok, örülök hogy minden ok, eddig.Szerintem ne aggodj, minden rendbe lesz, csak egyél jo sok vitamindus ételt! Ha vannak fejlemények, szivesen hallom!
szia! hogy vagy(tok)? minden oké? örülök h szoritod lejjebb a cigi adagod és tényleg vitamin, vitamin mellé! és ne stresszelj! 15 hetes kismama
mi a helyzet kicsit reg volt amikor feltetted a kerdest
A kérdező hozzászólása: Hello.Minden rendben van.megszületett a kisfiam, igaz a 38.héten, de makk egészségessen 3kg és 50cm.az appagart teszt vagy minek mondják?:) 10/10.Most pedig már 2 hónapos gyönyörü baba.
Gratulalunk :) es nojjon nagyra egeszsegesen
Gratulálok én is a babóhoz!!! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget nektek:) )
Gratulálok a kisfiadhoz, én az egyik cigizõs válaszoló vagyok. Örülök, hogy minden rendben, minden jót nektek:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a jó tanácsot.De én egy olyan ember vagyok aki hiszi, hogy a lepény kiszürte a káros anyagokat, tudom hogy hülyén hangzik, de igy van.Bevallom gyenge ember vagyok, hogy nem tudtam letenni a cigit arra a pár hónapra, pedig probáltam.Sajnos ez van.Mégegyszer köszönöm a jó kivánságokat.Zolika is köszöni, már 6 kg, édes, nem síros, kiegyensúlyozott kisbaba.
Ez az örök kérdés az ostoba és felelõtlen kismamák kedvence!Kicsit átlátszó ez az egész, a kedves kérdezõ pedig teljesen tisztában van azzal, hogy árt a babájának....és ezért nem is értem, hogy miért teszi fel a kérdést.A felnõttek dohányzása ellen is sokan kampányolnak, joggal...Egy kisbaba nem választhatja meg, hogy szeretné-e a füstöt vagy sem...a hülye anyja(mááá bocs és általánosságban is értelmezhetitek) megadja neki ha kell, ha nem!Elcsépelt dolog, ennyivel le is zárnám a saját kommentemet, majd mindenki maga eldönti mit akar.Egyébként tényleg bosszantó, hogy milyen buta jövendõbeli anyák is vannak.Bocccsi!!!!
A kérdező hozzászólása: Tudod én legalább öszinte vagyok!!Sok kismama mondja, nem dohányzik és dugiba szivja a cigit!Kész képmutatás!!Sok olyan van aki pedig a gyerkével egy lakásba szivja, szerintem az is nagyon ártalmas!DE azért köszi!!
Egy dologra kellene vágynod ebben a helyzetben! Arra, hogy egészséges legyen a babád!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Mindenkinek boldog babavárást és egészséges kisbabát kivánok!:)
Rettenetesen dühítenek az ilyen és ehez hasonló kérdések, de megpróbálom magam nem felidegesíteni mert nem az én picuromról van szó!Most én is írhatom, hogy a várandoságom elött erõs dohányos voltam, 7évig szívtam, de mikor szóba került, hogy babát szeretnénk egyböl leraktam, a teherbe esés elött.És nekem sem volt könnyû, elhiheted, de akartam...és nem azért nem szívom mert nem kívánom, hazudnék!Még mindig néha eszembe jut, hogy de jól esne 1 szál, de nem bírnék beleszívni még egy slukkot sem mert a lelkiismeret megölne.Sõt szülés után sem fogom szívni a szoptatás miatt, remélem tudok majd.Az a picuri ott a hasadban, nem tehet semmiröl, nem tud védekezni a káros dolgok ellen, rád van teljessen utalva, te jelentenéd elvileg neki a biztonságot a jót...és az egy nagy marhaság, hogy aki azt mondja inkább szívj el egy cigit, mert a stressz jobban árt, ezt is azok találták ki akik szívják terhesen.Egy orvos ilyet nem tanácsol vagy ha igen, akkor az 'komoly' orvos!Gondolom ez neked nem segít, de érdemes lenne elgomdolkoznod hogy már most ennyi áldozatot nem tudsz hozni a gyerekedért!És azzal hogy szedsz vitamint ugyan ugy károsítod a babát a cigivel, legfeljebb a c vitamint tudod pótolni amit a cigi elvon a szervezetedtõl.És 10 szál cigi az nem éppen kevés, fél dobozzal elszívni egy nap azért az elég erõs..látom már 25 hetes vagy abba hagyni már ugy sem fogod, de legalább a pici születése után körülötte ne dohányozz!Nem tudom milyen tapasztalatokra voltál, vagy kiváncsi, hogy ki mennyit szív?Vagy hogyan lehet letenni?Akarat erõ, és már most nagyon nagy szeretet, féltés a baba iránt.És igen sokat ártasz, és nagyon önzõ vagy...nem bántani akartalak, de ne haragudj nagyon dühít ez a fajta viselkedés! egy 24hetes kismami
Én ezt nem bíznám a véletlenre, hogy szerencsém lesz-e vagy sem. Soha nem lehet tudni. Ne legyen baja senki gyerekének, mert annál nagyobb bánat nincs az életben. De szerintem az is fontos, hgy egy kismamának nyugodt legyen a lelkiismerete, hogy õ minden károsat elkerült, amit csak el tudott kerülni. Mi itt csak találgathatunk, nem látunk bele senkibe, ezért nem ítélkezhetünk. Vannak ezzel kapcsolatban pozitív és negítív tapasztalatok egyaránt. Ne legyen baja a gyerekednek, azt kívánom! Boldog babavárást!
Szerintem nem csak magára tartozik, ha dohányzik. Ha a babának árt, akkor annak az egész családja, a társadalom issza meg a levét. Reméljük, nem lesz semmi gond a babával. Azonban ha valaki terhesség alatt dohányzik, és a babája súlyos betegen születik, akkor ki gondoskodik róla? A többi ember fizessen azért, mert õ nem tudott leszokni?
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó.Hidd el nagyon féltem a babámat.Majd megprobálom csökenteni.DE egyszerüen idegbeteg lennék ha nem gyújthatnék rá.Tudod a válaszodból látszódik hogy még az életetben nem nagyon fordult elõ veled stresszes dolog.
A kérdező hozzászólása: JA és rengeteg olyan embert ismerek aki az életében nem dohányzott és mégis beteg a gyereke.
Sok stressz van az életemben, és én is dohányoztam. Mikor már babát szerettünk volna, akkor napi 5 szálat szívtam. Amikor pozitív lett a teszt, letettem a cigit, nem gyújtottam rá. Ennek 3 hónapja. Néha eszembe jut, hogy jó lenne egy szál, de meg tudom állni a baba miatt.
Szia! Megpróbáltad letenni? Ha igen meddig bírtad cigi nélkül?
szia! sajnos én se tudtam letenni a cigit, kb a végére napi 2-3 szál maradt...és most elöször leirom, teljesen ép egészséges volt a méhlepényem, nem is volt elöregedve, de naponta vittem be c vitamint még a multivitaminon kivül, igaz 37.hétre szültem, de nem emiatt, hanem mert apum halála naon megviselt. igy is 3 kg volt a fiam és 50 cm.most ujra terhes vagyok és probálok leszokni, remélem sikerül! egészséges kisbabát, és tényleg probáld még kevesebbre levinni az adagod! tutti lepontoznak és leszolnak most, de tapasztalatokra voltál kiváncsi
Vegulis nem 100%, hogy beteg lesz a baba. Lasd: a T. kerdezonek mar vagy egy egeszseges gyermeke. Csak eppen egy csomo betegseg eselyet noveli a magzatanak. Ha szerencseje lesz, most sem lesz baja a babanak. Nezopont kerdese. Mindenki dontse el magaban, hogy mit tesz meg a gyermekeert es mit nem.
A kérdező hozzászólása: 2-dik.Köszönöm.Sok vitamint szedek.Meg naponta kb.1kg.gyümölcs.
A kérdező hozzászólása: HÁT nekem már van egy 9-éves kislányom és õ vele is cigiztem igaz nem ennyit!!DE 38 hetessen 1 fokba volt még csak érett a lepény!!!És 10 pontot kapott születéskor.És az hogy valaki ellássa a babáját nem függ össze a cigive!!:)
Az egyik kolléganõm végigdohányozta a terhességét és a gyereke súlyos asztmás, és tüdõbeteg. Most már bánja, hogy akkor így tett. Én nem ítéllek el, de nem értek egyet veled. Én is dohányoztam, de most terhesen a dohányos helyeket is kerülöm, Ennyit megtehetek a gyerekemért. Remélem nem lesz baja atiédnek sem, szívbõl kívánom, hogy ne legyen! Mindenkinek joga eldönteni mit tesz magával meg a gyerekével. Én nem tenném és így érzem jónak. Boldog babavárást kívánok !
még valami: a terhesség alatt semmi jele nem volt, hogy gond lesz.
A kérdező hozzászólása: Azért köszi a válaszokat.
Én megvettem azokat akik végig cigizik a terheséget. Akkarat és szeretet kérdése az egész!!!
Itt összecsúszott két válasz. Én vagyok az elsõ 16:34-es válaszoló és a "még valamit"es kiegészítést nem én írtam.
2. válaszoló:nem minden cigizõ anyukának lesz beteg babája.ez csak riogatás.az én lányom majdnem 3 kilóval született a 39.hetet kezdtem volna meg és (sajnos én sem tudtam letenni)makk egészséges!ezzel nem biztatom a kérdezõt de tudományossan sem tudják bebizonyítani hogy a betegségekért mi a felelõs!nem kell bántani senkit.mindenki maga döntse el!
A kérdező hozzászólása: ÉN nem megerösitésre vagy megvetésre vagyom hanem tapasztalatokra!Utolsó köszi!
én ugyan nem az utolsó válaszoló vagyok, de nem azért nem szívja egy kismama mert nem stresszelt soha az életben, vagy a terhesség alatt, hanem mert félti a gyermekét!Nekem nagyon stresszes volt a terhességem elsõ hónapjai de nem szívom, szívtam pedig elötte cigiztem.Ez nagyon rossz kifogás!Boldog baba várást!
És még egy kérdés: Hány éves vagy?
Ez sajnos a te eseted, és a te felelõséged. Egyébként tárdadalmi probléma. Nem te vagy az elsõ itt, aki ezt kérdezi. Mondjuk a napi tíz szál, azért eddig rekord. De nincs mit csodálkozni ezen!! Amikor már az általános iskolák elõtt is dohányzó tizenéves lányokat és persze fiúkat látni, miért vagyunk felháborodva? Ha átlagot számolunk, minden második felnõtt nõ erõs dohányos! Tizenhárom éves korától kezdve van bõven ideje erõs függõvé válnia, mire mondjuk jó esetben harminc körül gyermekvállalásra adja a fejét. Szerintem nem is elég tudatosan, mert akkor nem a terheség felismerésekor kezdene a leszokással kísérletezni. Véleményem szerint felelõtlen társadalom, felelõtlen nõk, felelõtlen szexuális kapcsolatok végtermékei ezek a problémák. Van, aki ezt átlátja még idõben, van aki soha sem fog ehhez felnõni. Sajnos! Egyet tehetsz, ha leszokni nem tudsz vagy akarsz: a saját gyerekednek jól az eszébe vésed a megelõzés fontosságát. Úgy látom, hogy eléggé éretlen személyiség vagy, és szerintem a cigi téged tönkre fog tenni. Pszichológiai függõ vagy!! 32 hetes
igen mi vagyunk a tobbiek! Csak azert mert te egy kis felelotlen liba vagy meg nem kell masokat is gyanusitgatni. Olyan nehez elhinni hogy mi valoban minden tolunk telehetot megteszunk a picink egeszsege erdekeben? Ha mar bagozol terhesen legalabb fogd be a szadat es ne kerdezz ilyen butasagokat mikor jol tudod hogy a babad "fuldoklik" odabent. Meseld csak be magadnak hogy nem lesz semmi baj es hogy ez csak annyit art mint a tavaszi szello es azok akik a rakrol a koraszulesrol es a szovodmenyekrol beszelnek csak hazudnak vagy panikbetegek!!!
Szia! Én nem akarlak lehordani, csak gondoltam leírom már én is a véleményemet hátha lehet rád hatni egy kicsit.Sajnos ez olyan mintha orosz rulettet játszanál.Ezt elõre senki nem tudja megmondani, hogy beteg lesz e a kisbabád.Szóval vagy beteg lesz vagy nem, ez lutri.De az emberek hajlamosak úgy gondolkodni, ha egészséges babájuk születik, akkor azt mondja, hogy:Na ugye hogy nem lett baja, és cigiztem.De ha tényleg beteg lesz azt fogod mondani, hogy a cigitõl van?Hát kétlem..Vagy esetleg gondolj abba bele, ha rólad lenne szó, és érted nem tenné meg ugyanezt valaki hogy esne??Én kívánom neked, hogy egészséges babád szülessen..Én is dohányoztam, de miután tervbe vettük, hogy mikor szeretnénk babát elõtte 1 évvel letettem, azt mondják ennyi idõ alatt tisztul ki valamennyire a szervezet..Neked is jót tenne, könnyebben kapnál levegõt stb..
Szia! Én is erõs dohányos voltam, de amint megtudtam, hogy terhes vagyok le tudtam tenni a cigit. Pedig aztán stresszben volt részem bõven. Válás, költözés stb. Akaraterõ kérdése csak!
Jó sokan írtak, nekem erre csak egy hasonlat jut eszembe, menj kivilágítatlan autóval éjszaka forgalmas úton 10 percet- vagy neked megy valaki vagy nem, vagy beteg lesz a baba vagy nem, kívánom hogy ne legyen. én így is féltem a kisbabámat mindentõl, nem tudnék tükörbe nézni ha még szándékosan (akarat gyengeségbõl) ártanék neki. 10 heteske
Hú tényleg kaptál hideget és meleget is egyaránt! Én nem írok okosságokat, nincs tapasztalatom, mert ahogy megtudtam, hogy babát várok, letettem a cigit! csak azt nem értem, hogy ha neked már van egy egészséges gyereked dohányzás mellett, akkor miért mástól vársz tapasztalatokat! Te már magad is rendelkezel vele! De azért vigyázz, az hogy egyszer szerencséd volt, nem azt jelenti, hogy most is az lesz!!! Látod, írnak ezt is azt is! Valakinek mázlija volt, valakinek nem! De szerintem nem éri meg játszani a gyereked egészségével! Vigyázz nagyon a babádra és légy erõs, tedd le a cigit!!! 29 hetes kismama
Az elsõ gyerekemmel letettem a cigit, 2 hónappal a teherbe esés elõtt, és végig kibírtam. Szülés után 2 héttel visszaszoktam. 37. hétre született a lányom, megindították, mert nem volt jó a szívhangja. Azóta szerencsére egészséges 6 éves csajszi. A kisfiammal végig cigiztem, ami azt is jelentette, hogy végig aggódtam valami baja lesz, de nem tudtam leszokni. 41. héten megindították a szülést, mert ugye túlhordtam, egészséges, nagyon aktív kisbaba lett. Mot már 10 hónapos, sokkal hamarabb csinál mindent mint annak idején a nõvére. Ezzel nem bíztatni akarlak, csak leírtam az én tapasztalatomat. Egyébként én is ismerek sok olyat aki végig cigizett, és egészséges gyerekei vannak, és olyat is aki nem cigizett, és fogyatékos a gyereke. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: KÖszi a válaszokat!!!Az én kisbabám egészséges lessz!!Azért mert nagyon hiszek ebben és szeretem.Egyátalán nem vagyok felelötlen, akik ezt irták rám azok valoszinüleg valami gazdag p...ák apuka elkényesztetett kislányai.Mindent a saját erömbõl és a saját tudásommal szereztem.9 éves kislány anyukája vagyok aki eddig kitünõ tanuló.A cigit le fogom csökkenteni.BOldog babavárást mindenkinek.
szia en is cigiztem terhesegem alatt de napi fel szalat vagy egyet maximum es akkor is rettenetes lelki ismeret furdolasom lett volt olyan nap hogy egy slukkot nem szivtam bele, ha nem is birsz leszokni a cigirol de legalabb csokkentsed a napi adagokat mert ez a napi 10 szal az nagyon sok!
Erre a kérdésre válaszoltak rendesen.Én nem fogok itélkezni, tapasztalatokra vagy kiváncsi.Felsorolok néhány embert más nevekkel akik a környezetemben dohányoztak.Zsazsa kolléganö:3gyermeket szült, mégcsak nem is csökkentette.Ildi kolléga napi 3szál.Erika kolléga napi 5_10szl.Szomszéd Éva:5-10szál.Szomszéd:rita nem csökkentette.Szomszéd Kati napi 1doboz.Barátnõ Aniko napi 3szál.Barátnö bea néha 1-2szál.És még sorolhatnám.Nincs bajuk a kicsiknek.Lehet szerencsések is.Engem inkább az bosszant, hogy itt senki nem dohányzik és mindenki leszokott.Azért ismerek ennyi terhesen dohányzott nõt.Magának is hazudik aki letagadja.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.
Szerintem nem mindegy, hogy valakinek a babája úgy lett beteg, hogy nem tehetett róla, vagy pedig úgy, hogy befolyásolta. Az egyik ismerõsöm szívbeteg, azt mondta az orvos két egészséges fiú után, hogy ne vállaljon többet. Nem fogadta meg a harmadik baba lány lett, de állandó gondozásra szorul. Nem tud menni stb. A másik két gyerekével nem törödik, mert minden idejét a lányának szenteli. Szerinted helyesen döntött hogy vállalta a harmadik babát? Nem döntött helyesen, tönkre tette a családját, és a társadalom kénytelen eltartani.
Nekem van egy barátnõm, akivel nagy cigistársak voltunk mindigis. Mikor terhes lett ezt mondta nekem: "Én elsüllyednék szégyenemben, ha valaki meglátna cigizni terhesen" Le is tette azonnal. Most én vagyok terhes, én mindig eszembe jutnak a szavai. Én sem dohányzok. Egyetlen szálat sem merek elszívni, amióta tudom, hogy gyermekem lesz.
Én mindig azt mondtam a terhességem alatt, hogy a lányomért bármit megteszek. Bár nem dohányzom, de elõtted is ez lebegjen. A dohányzásról le lehet szokni. Sok ismerõsöm egyik napról a másikra szokott le, csak elhatározás kérdése. És szerintem egy kisbaba a pocakodban a legjobb indok a leszokásra.
Az csak kifogas, hogy aki terhes, azert nem hagyja abba a dohanyzast, mert az elvonasi tunetek, ergo feszultseg, idegesseg tobbet artana. Jo kis lelkiismeret kell ahhoz, hogy valaki terhesen dohanyozzon....az ilyen embert soha nem fogom megerteni. Ha veletlenul betegen szuletik a baba, mit fog mondani neki ha nagyobb lesz?? Hey kisfiam/kislanyom, azert szulettel ezzel meg ezzel az allergiaval/asztmaval stb betegseggel, szivproblemakkal, mert anyad volt olyan onzo, hogy a cigi fontosabb volt, mint Te a pocakban.
A kérdező hozzászólása: 30 éves vagyok és már megprobáltam leszokni birtam 3napig.
A kérdező hozzászólása: Ugy látom nagyon beindultak a kismamák és kicsontoznak!DE felmérések szerint a 41% kismama dohányzik, bizonyára ti vagytok a "többiek".
A 16:35-ös válaszoló könyörgöm tanuljon már meg magyarul! Ja és a tartalommal is gond van, nem csak a külsõségekre figyelek. megvettem: megvetem! terheség: terhesség! akkarat: akarat! Ez már nem szimpla elgépelés!
Szerintem a napi 10 szál alapjáraton sok, nehogy kismamiként. Próbálj segítséget kérni, mindenképp le kéne tenned a cigit. Egy kutatás kimutatta a dohányos nõknél, hogy a méhlepény öregedése gyorsabban következik be, koraszüléshez vezethet, ráadásul a kicsi akadozva kapja a tápanyagot emiatt, amivel használni tuti nem használsz neki. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget! Menj el házidokihoz, védõnõhöz mit tud javasolni, van-e esetleg valami homeptáiás bogyó ami csökkenti a tüneteket, ha leteszed! Anya leszel! A kicsire kell gondolnod! Én tûzön vizen keresztül mennék érte, szerintem te is!
Szia! Én is dohányoztam de mikor pozitivat teszteltem egyböl letettem. Hidd el nem volt könnyü mert én is " erös" dohányos voltam de én a kis babámat néztem nehogy valami baja legyen! Most is ugyanugy hiányzik és gondolok is rá és a mult éjjel azt álmodtam hogy elszivtam egy szál cigit de nem gyujtanék rá semmi pénzért mert féltem az én kicsimet:DD! Sok sikert neked is a leszokáshoz és mikor rágyujtasz legyen elötted a babád;)! 11 hetes kismama
az utolso valasz iro vagyok: nem akarlak bantani hidd el tudom mit erzel! nekem is nehez volt a terhesegem alatt mert a ferjem 10 ezer kilometerre volt tolem es semmit nem latott a terhesegembol soot meg amikor a lanyunk megszuletett sem volt velunk, es a sok stresz meg minden ereztem hogy sokszor kibukok es akkor bele bele szivogattam a cigibe

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!