Találatok a következő kifejezésre: 25 hetes Ha (73 db)

Kérlek írjatok, 25 hetesen, ha kemény az egész hasam, az normális?

Nem periodikusan, hanem folyamatosan. Alapból 4x2 magnesi citricit szedek.

Legjobb válasz: Ha folyamatosan keményedik, az nem normális. Feküdj le, pihenj, vagy ha fekszel és úgy keményedik akkor sétálj kicsit, és ha nem múlik el akkor irány a kórház. Nekem is sokszor keményedett, bementem a kórházba, elég durva fájásokat mutatott a ctg. Rögtön nyomták belém az infúziót. Már korábban is voltak keményedéseim, a 20. héttõl, 4x2 magnerot-ot szedtem félidõtõl, szerintem ennek is köszönhetõ hogy kihúztam a 34. hétig és "csak" akkor szültem. Lehet hogy csak a hõség miatt, de inkább legyen egy felesleges köröd a kórházban, mint hogy 25 hetesen szülj.

Ha folyamatosan keményedik, az nem normális. Feküdj le, pihenj, vagy ha fekszel és úgy keményedik akkor sétálj kicsit, és ha nem múlik el akkor irány a kórház. Nekem is sokszor keményedett, bementem a kórházba, elég durva fájásokat mutatott a ctg. Rögtön nyomták belém az infúziót. Már korábban is voltak keményedéseim, a 20. héttõl, 4x2 magnerot-ot szedtem félidõtõl, szerintem ennek is köszönhetõ hogy kihúztam a 34. hétig és "csak" akkor szültem. Lehet hogy csak a hõség miatt, de inkább legyen egy felesleges köröd a kórházban, mint hogy 25 hetesen szülj.
Ennyi magnesi citrici mellett, nem gondolom, hogy normális. Basszus már az is rengeteg. Pláne nem folyamatosan. Persze nem akarlak megijeszteni. De nekem nem tûnik normálisnak. Így ahogy leírtad, így nem. Nekem is keményedett idõközönként a hasam, a baba ha mozgolódott akkor tovább is, mert az õ mozgása is okozhatja. Fõleg az övé ami tovább tart. De keményedés és keményedés közt is van különbség, szerintem figyeld mikor jön elõ... A baba mozgására normális, ha csak úgy a semmitõl elõjön és nem múlik az nem gondolom, hogy normális.
Bocsi azt elfelejtettem hozzátenni, ha pihenésre sem múlik... Fontos, hogyha érzed akkor pihenj le. 20 perc pihi után el kéne múljon.
Nem normális, holnap menj be az orvoshoz. Én is 25 hetes vagyok és csak picit kemény a mozgásnál, de ha tovább mocorog visszaáll normálisba. Én csak magnerotot szedek 3x1-et
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm, hogy írtatok! Sétáltam és elmúlt. Nem úgy kemény, hogy összetömörül gombócba, ahogy sok helyen is olvasom, csak érzem, hogy feszesebb, nem olyan puha. Nem tudom, ez vàltoztat így valamin? A baba nekem sokat mocorog àltalàban szerencsére, lehet csak ez okozza? Meg a hirtelen hõség?
Szerintem akkor csak a baba, meg a meleg. Úgy nem kell aggódj.

Olvastam, hogy ha simizem a pocim akkor a baba van hogy odabujik. Ezt lehet érezni mondjuk 25 hetesen? Ha nem érzem azt jelenti, hogy nem csinál ilyet?

Legjobb válasz: Szerintem van benne valami, mert én ha beszélek a kis drágámhoz és közben óvatosan simizem a pocim, majd ráteszem a kezem ott rúg egy nagyot, Boldog babavárást, 22 hetes kismama:)

Szerintem van benne valami, mert én ha beszélek a kis drágámhoz és közben óvatosan simizem a pocim, majd ráteszem a kezem ott rúg egy nagyot, Boldog babavárást, 22 hetes kismama:)
Szia! Az én picim abszolút ilyen! Ha erõsen gondolok rá és a pocimra teszem a kezem, akkor elõbb-utóbb elkezd alatta mocorogni. 25 hetes vagyok, de már 2-3 hete is csinált ilyet.

25. hetes km vk. Kb.3-4 hete erős alhasi fájdalmat érzek. Mitől lehet ez? Ha ülök, vagy fekszem akkor nem érzek semmit, de ahogy felkelek ez első lépések nagyon fájnak, főleg egy pontban érzek szúró, feszítő fájdalmat, ami a combonba is kisugárzik.

Normális ez a 25. héten? Valami baj lehet, vagy csak a méhszalagok nyúlnak? Az orvosam megvizsgált, a méhszáj zárt, annyit mondott pihenjek. A véreredményeim szerint "csak" vérszegény vagyok, egyébként a leleteim jók.Van (volt) valakinek hasonló panasza, és nem lett semmi gond a babával?

Legjobb válasz: Szia! Én is 25 hetes vagyok. Nekem az elején volt ilyen panaszom. Nekem akkor nyomta valamelyik eret a méhem attól is lehetett ill. nekem második terhességem és az elsõ császár volt. Összenövések lehettek és ahogy tágult, nõtt a méhem fájt a hasam alsó része. Fõleg amikor felkeltem és elindultam, volt pár nap mikor szinte csak görnyedve tudtam menni. Ne izgulj, el fog ez múlni!! Boldog babavárást!

Szia! Én is 25 hetes vagyok. Nekem az elején volt ilyen panaszom. Nekem akkor nyomta valamelyik eret a méhem attól is lehetett ill. nekem második terhességem és az elsõ császár volt. Összenövések lehettek és ahogy tágult, nõtt a méhem fájt a hasam alsó része. Fõleg amikor felkeltem és elindultam, volt pár nap mikor szinte csak görnyedve tudtam menni. Ne izgulj, el fog ez múlni!! Boldog babavárást!
Nálam is van ilyen, igaz, nekem a combig nem megy le, de olyankor járni sem tudok. Ülve, fekve jobb, vagy elõ sem jön, de ha állok, borzalmas. Olyan, mintha kést szúrnának a méhem oldalába... Nekem a magnézium segített, 30 perc alatt kivette a fájdalmat, de nagy adag volt, 250 mg. 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A magnéziumra már én is gondoltam, lehet megpróbálom! Boldog babavárást mindenkinek!
:) Annyira "örülök" hogy nem csak én vagyok így. Egyszerûen úgy fáj oldalt, mintha vakbélgyulladásom lenne, vagy éppen vastagbélgyulladásom. Fekvésre nekem is elmúlik, azonban ha oldalt megnyomom fáj... amikor tüsszentek, akkor is olyan érzés, mintha leszakadna ott bent valami. Hétfõn megyek orvoshoz, mondtam is a férjemnek, hogy megkérdezem, hogy a belem fáj ennyire, vagy a szalagok nyúlnak. És még valami. Ez most jutott eszembe. Nekem fõleg a bal oldalon húz nagyon, ott fáj. A baba a jobb oldalon van, amikor hanyatt fekszem ez egyértelmû. Lehet, hogy jobbról szó szerint jobban elhúzódik a méh, azért fáj sokkal jobban az egyik oldalamon. 24 hetes kiamami


28 hetes kor után már csak orvosi engedéllyel lehet repülni. De hogy döntik el a reptéren, hogy hány hetes vagyok? Pl ha csak 25 hetes vagyok, de nagy a hasam, akkor a reptéren kötekedhetnek, hogy ő úgy látja, hogy 28 elmúltam? Vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük,hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes

szia! Történetesen én a reptéren dolgozom:-))) Megkérdezzük, hogy hány hetes vagy, és ha nem annyira hihetõ akkor elkérjük a kiskönyvedet. Amúgy meg, tudod ez eléggé olyan józan ész dolog nem? Te sem szeretnél egy repülõn szülni?! Minden jót!! 33.hetes
szia nem tudom:) de doki adjon mindenképp engedélyt s akkor nem lesz baj...reptér honlapját is megnézheted...de amúgy sztem ez csak formalitás nekik.
Biztos igazolást kell vinned.Vannak országok, amelyek a 28.hét után nem engednek be.
Nyilvan sajat felelossegedre repulhetsz, de kerni kell az orvostol igazolast, hogy hany hetes terhes vagy. Sajat erdekedben van ez, hiszen ha barmi problema van a kismamaval, akkor kinek a legrosszabb? Nem a repulotarsasagnak, hanem a kismamanak, es a babanak a pocakban. Biztos nem fognak kotekedni, de vannak szabalyok, ezek nyilvan az utasokat vedik!!!
És mi a helyzet a vonattal?
A kérdező hozzászólása: nah - még "csak" 26 hetes vagyok, szóval elvileg nem kellene papírt hordanom magamnál, hogy utazhatok repülõn, de a reptéren nem akartak fölengedni a gépre, mert a magyar kiskönyvemen nem tudtak eligazodni, hiába mutattam :(( úgy kellett kikönyörögni, hogy felmehessek a gépre, utána meg mindenhol takargatni a hasamat... errõl ennyit amúgy meg azt mondta a reptéri biztonsásis pasas, hogy hiába is lett volna papírom, az csak a kiállítástól számítva 1 hétig érvényes - tehát eleve hazafelé már nem jó szóval :((((

Az baj ha 25 hetesen még nem éreztem csuklani a babámat?

Legjobb válasz: Nem baj, ne aggódj. Én is sokat olvastam róla, és én is hamarabb vártam, és találgattam: ez-e az, de aztán kb harmincnegy-hat hetesen kezdte el. Nagyon mókás érzés amúgy, mert mintha "hüppögne" az ember hasa :) Gondolom olvastad, hogy állítólag jót tesz a babának, erõsíti a tüdejét, stb. Az én kis manóm azóta sokszor tette, volt, hogy napi többször, aztán egyáltalán nem, és volt, hogy este azért alig bírtam elaludni, és hajnalban azért bírtam csak nehezedm visszaaludni munka elõtt... Az elõbb is épp járt a hasam tõle :) Szóval gondolom, néha csinálja, máskor nem, néha érezni, de nem mindig, de majd megmosolyogtat vele, az biztos! :) Holnap 40 hetes kismama

Nem baj, ne aggódj. Én is sokat olvastam róla, és én is hamarabb vártam, és találgattam: ez-e az, de aztán kb harmincnegy-hat hetesen kezdte el. Nagyon mókás érzés amúgy, mert mintha "hüppögne" az ember hasa :) Gondolom olvastad, hogy állítólag jót tesz a babának, erõsíti a tüdejét, stb. Az én kis manóm azóta sokszor tette, volt, hogy napi többször, aztán egyáltalán nem, és volt, hogy este azért alig bírtam elaludni, és hajnalban azért bírtam csak nehezedm visszaaludni munka elõtt... Az elõbb is épp járt a hasam tõle :) Szóval gondolom, néha csinálja, máskor nem, néha érezni, de nem mindig, de majd megmosolyogtat vele, az biztos! :) Holnap 40 hetes kismama
Elsõ babámnál nem is éreztem.(vagy nem tudtam, hogy ez a csuklás..:-D)Egészséges kislány lett.Most várom a második babát és kb.33.héttõl érzem.Ne aggódj!Minden rendben lesz!Minden terhesség más! Üdv.35 hkm.
nem, én a fiammal minden nap éreztem, most várom a második babámat és még egyszer sem volt, pedig már sokat mozog. a gyomra telítõdik, lehet, hogy más alkat, de minden rendben van, amúgy a fiam mikor megszületett is sokat csuklott, bukott, így most abban bízom, hogy ez is kevesebb lesz.

25 hetes vagyok, és észrevettem hogy mocorogni kezd amint előredőlök, előrehajolok. Tehát ha "összenyomódik" a hasam. ÉS ha visszaegyenesedek, akkor abbahagyja. Ez másnál is igy van? Normális ez? LEhet érzi, lehet összeszűkül a hely neki?

Legjobb válasz: Szia, én 29 hetes vagyok jó nagy pocakkal és nálam mindig akkor van ez, ha leülök a számítógép elé és kicsit elõrébb hajolok. Azonnal elkezd mocorogni.

Szia, én 29 hetes vagyok jó nagy pocakkal és nálam mindig akkor van ez, ha leülök a számítógép elé és kicsit elõrébb hajolok. Azonnal elkezd mocorogni.
A kérdező hozzászólása: Igen...Én is ma figyeltem ezt meg, és én is ha a gép elõtt ülök és elõrehajolok.
Lehet, de ettõl még neki nem lesz kevesebb helye, csak máshogy lesz, ezért mozdul meg, mert helyzetet kell váltania. A víz nem összenyomható :o) Maximum Neked lehet kényelmetlen egy-egy helyzet, szóval úgy legyél, ahogy kényelmes! :o)
Szia! nálam is ugyan ez van, ha leülök a gép elé kicsit elõre dõlök egybõl mozgolódik az én picim is :-D bennem is megfordult már, hogy lehet összenyomom és ezért, de akkor jó tudni, hogy nem így van :-D én is megnyugodtam :-) 26h km

25 hetes kismami vagyok. Két napja iszonyúan fáj a jobb mellem. Érintésre is. Normális ez? Miért? Ha fáj egyszerre kellene a kettőnek nem?

Legjobb válasz: Szia Nem feltétlenûl kell egyszerre fájnia. Amúgy sem egyforma a két mell így ebben is lehet eltérés szerintem. Most készü fel a szervezeted a tejtermelödésre vaószínûleg. Ha mosakodás közben nem érzel semmi rendellenesset ne izgúlj de azért mutas meg a Dr-nek vagy a védõnõnek ha nem vagy biztos magadban. Örömteli babavárást és jó egészséget. 31-hetes km

Szia Nem feltétlenûl kell egyszerre fájnia. Amúgy sem egyforma a két mell így ebben is lehet eltérés szerintem. Most készü fel a szervezeted a tejtermelödésre vaószínûleg. Ha mosakodás közben nem érzel semmi rendellenesset ne izgúlj de azért mutas meg a Dr-nek vagy a védõnõnek ha nem vagy biztos magadban. Örömteli babavárást és jó egészséget. 31-hetes km

25 hetes kismami vagyok. Milyen ha felfázik az ember?

Átlagosnál többet pisilek és a vége felé kellemetlenséget érzek nem csíp de nem jó és úgy érzem mintha soha nem jönne ki az összes rendesen. Mi lehet ez? A n?dokim azt mondta körzetihez menjek, miért nem hozzá nem értem.

Legjobb válasz: Én is ezt érzem. Sokat járok és elalvás elõtt szenvedek is miatta. Semmi tünetem nincs. Viszont van kis baci a vizeletemben. A házidokim szerint nem kell kezelnem, mert kevés és ez a mennyiség szinte minden kismamánál jelen van. De ha tünetem lesz, akkor kezeljem. Kiírta a Cedax-ot, mivel állítólag 100%-ban alkalmazható a terhesség alatt. Ha úgy érzem, hogy tüneteim lennének, használjam. De amúgy csináltathatnál vizeletvizsgálatot te is. (bár a háziorvos is meg tudja nézni) A nõdokid meg csak lusta, ha nem akar fogadni. Õ is ugyan úgy kiírhatna neked valamit, ha szükséges! 21 hetes kismami

Én is ezt érzem. Sokat járok és elalvás elõtt szenvedek is miatta. Semmi tünetem nincs. Viszont van kis baci a vizeletemben. A házidokim szerint nem kell kezelnem, mert kevés és ez a mennyiség szinte minden kismamánál jelen van. De ha tünetem lesz, akkor kezeljem. Kiírta a Cedax-ot, mivel állítólag 100%-ban alkalmazható a terhesség alatt. Ha úgy érzem, hogy tüneteim lennének, használjam. De amúgy csináltathatnál vizeletvizsgálatot te is. (bár a háziorvos is meg tudja nézni) A nõdokid meg csak lusta, ha nem akar fogadni. Õ is ugyan úgy kiírhatna neked valamit, ha szükséges! 21 hetes kismami
Elképzelhetõ, h. ezek az elsõ tünetei a felfázásnak.

Tegnap óta szünet nélkül mozog a babám. Miért? 25 hetes vagyok és csak nagyon ritkán szünetel a mozgása. Főleg, ha ülök, akkor mozog ezerrel.

Legjobb válasz: Semmi gond ezzel.32 hetes vagyok és egész nap meg sem áll.Kis örökmozgó.Ha véletlen nem velem focizik akkor csuklik.Mindig feltalálja magát.

Semmi gond ezzel.32 hetes vagyok és egész nap meg sem áll.Kis örökmozgó.Ha véletlen nem velem focizik akkor csuklik.Mindig feltalálja magát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már azt hittem valami gond van. Mert ugye én is azt olvastam, hogy ebben az idõszakban 16-20 órát alszanak. De hogyan?? :) )
Szerintem ez csak jó lehet. Sokan épp arra panaszkodnak, hogy néha alig érzik.
Nekem 3 napja szinte egész nap meg sem áll. Nincs olyan 20 perc, hogy ne érezném. Éjjel is pörög :) Most olvastam, hogy ebben az idõszakban 20 órát alszanak... Nahát!!! Azt már megfigyeltem (és a doki megerõsítette), hogy a csapadékos idõ és a hidegfront megpörgeti õket. Szintén 25 hetes km.
en 27 hetes vagyok es az enyem mar hetek ota bulizik. :) le nem allna egy percre sem. ha leulok vagy lefekszem akkor meg jobban razendit. igy eleg keveset tudok aludni mert zavar, de mahoz kerek harom honapra vege. ugyhogy csak elore tekintek. :) )
25 hetes kora óta meg nem állt egy percre sem, csak éjjel alszik, mikor én is. (Bár akkor sem mindig. :) ) 31 hkm
Szia:) Én a 21 hétben vagyok és a kiscsajom nekem is tegnap este óta, rodeózik:) Eddig teljesen bevoltam gyulladva, hogy nem érzem annyit a mozgását:) Na most aztán...:) Lehet, hogy a front:) ) Nagyon jó egészséget kívánok Nektek!

25 hetes terhesen ha nincsen semmi gond, mennyire lehet veszélyes a horvát Adriába fürdeni?

Zárt méhszáj, semmi gond nincsen. Én úgy hallottam, hogy a sós tengervíz nem árthat, és kevésbé veszélyes, mint pl a strand. Szeptember elején mennénk. Ti bemernétek vállalni? :-))

Legjobb válasz: Szerintem simán fürödhetsz,ha tényleg nincs semmi gond(ahogy írtad).Viszont közvetlen nyaralás elõtt el kéne menned a dokihoz,hogy akkor is zárt leszel e még,mert szeptember még egy kicsit odébb van,addig még sok minden történket.Jó nyaralást!20 hetes kismami

Szerintem simán fürödhetsz, ha tényleg nincs semmi gond(ahogy írtad).Viszont közvetlen nyaralás elõtt el kéne menned a dokihoz, hogy akkor is zárt leszel e még, mert szeptember még egy kicsit odébb van, addig még sok minden történket.Jó nyaralást!20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Utazás elõtt mindenképp menj el a dokihoz és kérdezd meg, de ha zárt a méhszáj szerintem nem lesz gond!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!