Találatok a következő kifejezésre: 25 hetes és a terhességem (11 db)

Akik nem híztak túl sokat a 9 hónap alatt, hogy csinálták? Egy kis plusz súllyal kezdtem a terhességet, de próbálok vigyázni, hogy ha lehet, csak pocakra hízzak. Eddig talán jól állok, pénteken leszek 25 hetes és kb 2-2, 5 kg van rajtam.

Tornázom egy héten 4 napot, rászoktam a gyümölcs evésre, nem eszem olyan igen-igen sok szénhidrátot ,többször, cirka ötször eszem egy nap és nem túl nagy adagokat. Hál' Istennek nem vagyok oda az édességért, nassolni valókért:) A régi nacik még jók rám, bár már bandázst húzok a derekukra:) Tudom, nem ez a legfontosabb terhesség alatt, ráadásul eddig nem voltam ilyen. Sosem érdekelt az alakom, nem is voltam "ideális" alkat. Mikor jön fel általában az igazán nagy súlytöbblet? Ha van valakinek tanácsa, jó ötlete, kérem írja meg! El?re is köszi!

Legjobb válasz: Szia! Én sem soványan kezdtem! De azért nem hízok már csak mert terhességi cukrom van :s! Talán ez az egy elõnye van a diétának hogy nem hízok!

Szia! Én sem soványan kezdtem! De azért nem hízok már csak mert terhességi cukrom van :s! Talán ez az egy elõnye van a diétának hogy nem hízok!
az elsõ terhességkor 8, 5kg jött fel, 3, 5 kg volt a gyerek. az elsõ 3 hónapban jött fel 3 kg. édességet nem ettem, ez alól kivétel volt a napi 1 kocka 70%-os étcsoki. ízesített joghurtot nem ettem, csak simát, napi fél kg narancsot ettem. ez emésztés serkentõ, zsírégetõ, narancsbõr megelõzõ. napi 5 alkalommal ettem. lassan és abbahagytam, amikor már úgy éreztem nem vagyok éhes. üdítõt nem ittam, csak ávizet.annyit tornáztam, amennyit a szervezet elbír, tehát ha egy kicsit is elfáradtam rögtön pihentem.de szerintem a genetika a legfõbb tényezõ. ha valaki hízásra hajlamos, az akkor is hízik, ha nem eszik semmit.
Szia! Elsõ terhességemnél a 20.hétig 7 kilót híztam. Ennem kellett a rosszullétek ellen. 20. héten elment a babám:( Második terhességemnél a 30.hétig 10 kilót híztam, utána fogyni kezdtem. Szülni plusz 7 kilóval mentem, ami egybõl le is ment. Én nem koplaltam, nem fogyóztam. Sok édességet ettem, néha szinte zabáltan, és mégis fogyni kezdtem. Jelenlegi terheségemnél a 17.héten tartok és még semmit sem híztam, tán 1 kilóval vagyok kevesebb. Eszek rendesen, csak a 15 hós kisfiammal muszáj játszani, rohangálni, így lemozgom amit megeszek:)
hááát igen, ilyenkor még nem hízol sokat, majd az utolsó 1-2 hónapban majd nem bírod visszafogni magad, de nem is szabad.amit kívánsz egyél nyugodtan, mert amit kívánsz arra szüksége van a babának.vigyázz naon a tornával, nehogy megnyúljanak a méhszalagok, és neaggy Isten korán megszülj.Ne aggódj szülés után egy héttel jelentõsen csökken a súlya mindenkinek!pl.:én 10 kiló minusszal jöttem haza a korházból.üdv.:szandi

25 hetes vagyok és a terhességem alatt egy párszor már vettem be algopirint lesz valami baja a babának?

mivel migrénes fejfájós vagyok,annyira hogyha nem veszem be a gyógyszert akkor még hányok is annyira tud fájni. Amikor megvoltam fázva a terhességem elején a 10 hét körül

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ babámmal én levélszámra szedtem az algopyrint, semmi baja, 18 hónapos egészséges nagylány! :) Viszont most a második babámat várom és hát igen megoszlanak a vélemények - egyesek szerint szabad, mások szerint nem! Nekem azt javasolták, paracetamol alapú fájdalomcsillapítót szedjek! Ne aggódj nem lesz semmi baja a babádnak!! :D Jó egészséget és kellemes babavárást! 30 hetes kismama

Szia! Az elsõ babámmal én levélszámra szedtem az algopyrint, semmi baja, 18 hónapos egészséges nagylány! :) Viszont most a második babámat várom és hát igen megoszlanak a vélemények - egyesek szerint szabad, mások szerint nem! Nekem azt javasolták, paracetamol alapú fájdalomcsillapítót szedjek! Ne aggódj nem lesz semmi baja a babádnak!! :D Jó egészséget és kellemes babavárást! 30 hetes kismama
Nekem épp tegnap mondta a védõnõm, hogy a panadolt, algopyrint is lehet, ha nem tonna számra, hanem amikor kell egy-egy szemet.És nem lesz semmi baj.Ne aggódj.

25 hetesen kinyílt a méhszájam, és megrövidült egy picit a méhnyak. Nagyon meg vagyok ijedve. Alakult igy vkinek a terhessége? Mi lett a vége? Minden rendben ment végig?

Legjobb válasz: Szia én is igy vagyokj ágynyugalmat javasoltak, és kaptam egy pár gyógyszert. 2100as, magyarul a külsõ van nekem nyitva Neked?

Szia én is igy vagyokj ágynyugalmat javasoltak, és kaptam egy pár gyógyszert. 2100as, magyarul a külsõ van nekem nyitva Neked?
Megint én. Te mennyit mozogsz egy nap? Miket csinálsz?
A kérdező hozzászólása: Hát az otthoni teendõket kénytelen vagyok ellátni, próbálok pihenni is, de az nem megy, hogy folyamatosan feküdjek. Több idõbe telik mire megfõzök vagy kitakarítok, mert a munkafolyamatok között szünetet is tartok. Te tudsz pihenni?
Szia. Én vagyok. Ma kezdem a 28. hetet. Próbálok pihenni, bár a 2 éves kisfiam mellett nehéz. Nem én viszem ki sétálni, nem én vásárolok, próbál anyu segítni. Ráadásul nem lehet belõlem kiírtani az e.colit, márcsak ezért is rettegek, hogy megreped a burok, mert a fertõzésnél ez gyakori. Jövõhéten megyek megint dokihoz, + a város túloldalára busszal a kötelezõ uh-ra. Már elõre félek a busztól. Te mennyi idõs kismama vagy most?
A kérdező hozzászólása: Én ma vagyok 27+2 hetes. Hát gondolom egy kisfiú mellett nem igazáõén lehet pihenni, de az jó, h van segítséged. Nekem sajnos a párom nagyon sokat dolgozik, de csak reménykedni tudok h nem lesz semmi baj. Én már csak január 5-én megyek orvoshoz, de várom h megtudjam tovább nyílt-e vagy stagnál.Hogy-hogy nem tudják kiírtani? Majd írd meg mit mondott az orvosod.
33 hetes lettem, az állapot stagnál. De azt mondta hogy ha meg is születne baj már nem lehet.Megnyugtatott.
Szia. Én vagyok a 2 éves kisfiú anyukája. Ma voltam dokinál 2100 most is. Remélem így marad mostmár legalább a 35. hétig. Veled mi újság?
A kérdező hozzászólása: Én holnap megyek dokihoz, ugyhogy még izgulhatok. Most vagyok a 30. hétben, és nagyon elkezdett fájni a medencecsontom, konkrétan nem tudok lábra állni, nem is tudok semmit megcsinálni még itthon sem. Nektek nem fáj? Mondjuk, nekem volt egy medencetörésem, és ettõl lehet.
nekem semmim nem fáj 34 hetesen, csak a torkom egy kicsit.
Szia. a 2 éves fiú anyukája. Nekem van olyan, hogy a lábam között feszeget, nyilal, olyan, mintha szétrepedne a burok. A hasam legtöbbször kõkemény. Én is 30. hetes vagyok és remélem, hogy a méhszájam 2100 marad még jópár hétig. Aludni sem jó sehogy. Baba annyira rugdos bent, hogy még a hüvelyem is berezonál. Írj majd, hogy mi volt a dokinál.
2 éves kisfiú anyukája vagyok. Voltál dokinál? Uh-on ma voltam, Te mikor? Mekkora a babád?
A kérdező hozzászólása: Szia, voltam dokinál. Nekem is stagnál az állapotom, szerencsére.Genetikain még nem voltam, oda 21-éán megyek, de a dokim megmérte, és 1500g. Neked mekkora a csöpség?
Szia. Szerdán volt 1460gr a súlybecslésnél. Te mikorra vagy kiírva? Én márc. 13. De reménykedem, hogy legalább még egy hónapig sikerüljön bent tartani. Ma és tegnap egyfolytában nyílalt a hüvelyem:( Keményedik a hasam sokszor:((( Te hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Én március 19-re vagyok kiírva, remélem õnagysága még bírja egy 6 hetet odabent és utána már nem bánom ha jön. Akkor elvileg már minden rendben lesz. Én jól vagyok köszönöm, nagyon fáj a medencecsontom, nem igazán tudok terhelni a bal lábamra, és az orvosom szerint ez már nem is lesz jobb, csak szülés után fog megszûnni. Melyik kórházban fogsz szülni?
Utolsó elõtti vagyok. Ugyanígy rettegek, fõleg, hogy nálam mindig találnak a kenetben bacit is, bármilyen gyógyszert is ad.
A kérdező hozzászólása: Én azóta nem voltam dokinál, de nem is mondta h menjek elõbb, csak a szokásos havi vizsgálatra, az is majd csak január 5-én lesz, addig meg rettegek, nehogy baj legyen.
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi 2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi 1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi 3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszájKedves 1. Ez még nem zártnak minõsül?????
Sorstárs. 29 hetes leszek 2000 érték volt mikor haza engedtek. keményedik a pocak, magne b6 szedek csak és ágy nyugalom. Nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem mondott ilyen adatot, csak ezt amit le is írtam, és hogy ágynyugalom, dolgozni már ne dolgozzak, szedjek magne b6-ot 3x2-õt. Ha keményedne a hasam vagy vérzés lenne irány a kórház.
Utolsó vagyok: 2 hetet voltam bent semmit nem kaptam csak magne b6 4*2. Azt mondták nem tudnak mit tenni a legjobb a pihenés, fekvés. gy is 2-3-4 bekeményedik, szerencsére vérzés nincs.
25 hetesen 2100. Már a 20. héttõl keményedett a hasam. 3*1 Mg cit..28 hetesen szintén 2100 további keményedések, így 2*1 Diaphyllin és ekkor mondta a doki, hogy naponta többször pihenjek le egy kicsit oldalamra dõlve. Na szóval van egy 2 éves gyerkõcöm, gondolhatod mennyit pihentem és pihenek most is. 30hetesen továbbra is 2100 és szintén keményedik, fõleg forntos napon. Kiváncsi leszek a következõ vizsgálaton milyen lesz a méhszáj.
remélem nem lesz baj. Azt mondták hogy ha most 29 megszületne életben maradna. De azért maradjon bent amíg kell.
A kérdező hozzászólása: Próbálok én is pihenni, de mi most költözködünk, (gondolhatjátok hogy néz ki most a lakás, ) mondjuk nem is emelgettem semmit, csak szegény páromra marad még a takarítás nagy része is. Dehát a baba az elsõ, nehogy baja legyen.
A kérdező hozzászólása: Azt honnan tudjátok h keményedik a hasatok és nem csak fel vagytok fújódva?
nekem oolyankor kõ kemény 10 mp ig.
A keményedést azt nem kevered össze semmivel. Én még levegõt is alig kapok, sõt a pisilés is rámjön. Kellemetlen a keményedés, nem fájdalom, de olyan, mintha szét akarna robbanni a hasad.
hogy vagytok?
Szia Nekem a 23. héten: 3000 25. héten 3100 27. héten 2100 Teljesen ki vagyok én is, rettegek, hogy koraszülött lesz a baba. Te voltál azóta orvosnál?
most töltöttem a 30 hetet. És a doki szerint jobb az állapotunk.
Örülök, hogy jól vagy. Neked mennyire keményedik a hasad? Nekem nagyon sokszor, olyankor a derekam is húzódik. Nagyon nehéz így a 2 éves kisfiammal egész nap foglalkozni, pihenni alig tudok. Ha koraszülés lesz, akkor, oda, ahova a mentõ visz. Elvileg a dél-pestibe, mert az van a legközelebb. Nincs kocsink, sem orvosom. Te hol szülsz?

Létezik, hogy elhízok a terhesség végére nagyon, ha most 25 hetes vagyok és 6kg plusznál járok?

Legjobb válasz: Szia nem biztos, én a 28. hétig híztam 8 kilót Most vagyok 40+3 hetes és 11 kilónál járok :)

Szia nem biztos, én a 28. hétig híztam 8 kilót Most vagyok 40+3 hetes és 11 kilónál járok :)
Igazából a baba miatti hízás még csak most következik, és legjobban a harmadik harmadban nõ a súly. Ezért ez a plusz 6kg a nem megfelelõ táplálkozás eredménye nagyrészt. SZerintem kevesebb szénhidrát, több folyadék, gyenge mozgás, stb. és akkor nem lesz gond, de figyelj rá oda, mert sok lehet a vége!
En ugyanígy vagyok mint most te énis kicsit meg vagyok ijedve mert nagyon nagy az étvágyam mostanában de sajnos ez ellen nincs mit tenni.Szerintem ez még nem vészes.
ha vékonyabb vagy, akkor végül is nem gond :) nálunk a doki nem nagyon szereti a 10 kg-nál több hízást, de az igaz, hogy a baba miatti súlygyarapodás csak most jön. Rajtam van felesleg (nem sok, pár kiló, de van), szerintem én ezért az elején semmit nem híztam, most meg 5-6 kg plusznál járok (34 hét). de ez sem általános. Meg az sem, hogy ki milyen ütemben hízik, a barátnõm például az elején nagyon, a 30. héttõl meg egyáltalán semmi plusz nem ment rá
Én soványan indultam neki, most vagyok 36 hetes, és plusz 15-nél járok, hiába eszem rendesen és mozgok nagyon sokat. Átállt a testem raktározó üzemmódra, és szerintem nincs ezzel semmi baj. Majd lemegy, ahogy eddig is. A te hat kilód pedig nem is sok.
A kérdező hozzászólása: Igyekszem nem elhízni. A védõnõm nem mondott semmi rosszat, hogy nagyon oda kell figyelnem. De õszinte válaszokat akartam hallani, hogy tudjam tényleg mi a helyzet. Sokat mozgok és bevallom az utóbbi 2 hétben sok volt a szénhidrát sõt most volt a cukorterhelés is és utána napokig kívántam a cukrosat :( Mit ajánlotok mit egyek? Hogy ne legyen sok sok plusz rajtam a végére? Köszi a válaszokat! Kitartást nektek is!
Mindenbõl ehetsz, vegyesen :) csak kevesebb tészta, rizs, krumpli és több zöldség, gyümölcs, sovány hús, hal :) De nyugi, ez nem akkora túlsúly, hogy extrém legyen! :)
Én a kisfiamnál 26 hetesen + 6 kg-nál jártam, a dokim rám szólt, hogy sok lesz!:) A végére 16 kg-ig jutotta. Ha odafigyelsz és nem burkolsz be éjjel egy doboz fagyit, akkor nem hiszem, hogy sok lesz:)
Ez egyáltalán nem sok.a második gyereknél így voltam és 12 lett a vége.csináld azt h havi 2 kgot hizhatsz(mondjuk hetente mert magad) és így a vége 12 kg körül lesz.ez simán teljesíthetõ koplalas nélkül(persze nem éjjel bekajalni a mcdonalds-ban :) Most a 3.nál 22 hetes vagyok és 4 kgnal járok.

25 hetes vagyok.3 napja folyamatosan dagadt a bokám. Nem vizesedés, de akkor mi? És miért? Mit tehetek ellene? Első baba, 35 éves múltam, és 15 kg túlsúllyal kezdtem a terhességet.

Van így még más kismmam is? Kedd délutánra kaptam id?pontot a dokimtól, de nagyon aggódóm.

Legjobb válasz: Tuti vizesedés nyugi. Nekem 24. hét óta van, elõször én is megijedtem, mert ha benyomtam, nem maradt olyan, de az elején ez nem így van. Most már 38+3 hetesen háromszor akkora lett, és benyomva marad, ha nyomkodom....úgyhogy szerintem neked is ez van. Sajnos erre nincs semmi, felpolcolt lábbal pihenj, nekem 2 számmal nagyobb csizmát kellett ez miatt vennem a 32. héten.

Tuti vizesedés nyugi. Nekem 24. hét óta van, elõször én is megijedtem, mert ha benyomtam, nem maradt olyan, de az elején ez nem így van. Most már 38+3 hetesen háromszor akkora lett, és benyomva marad, ha nyomkodom....úgyhogy szerintem neked is ez van. Sajnos erre nincs semmi, felpolcolt lábbal pihenj, nekem 2 számmal nagyobb csizmát kellett ez miatt vennem a 32. héten.
Nekem akkor dagadt a bokám, (még baba elõtt) amikor keveset ittam és tartotta a szervezetem a vizet. Akkor a megoldás a sok folyadék volt. Most 21 hetes vagyok és még nem dagad, holott nem is iszom sokat.
A kérdező hozzászólása: A sógornõm mondta, hogy nem vizesedés, mert, hogy , ha benyomom nem marad nyoma. Ez így van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már nyugodtabb vagyok. Ma nagyon sokat kellett járnom gyalogosan, most alig van megdagadva a bokám. Vettünk almát, és mivel napi 4 almát képtelen vagyok megenni, megcsináljuk almalének. A sót nagyon szeretem, de ahol tudok vigyázok. Könnyû szülést a 39 hetes kismamaának, mindnyájatoknak boldog babavárást.
Elsõ vagyok. Nekem só és fûszermentes diétát írt ki a doki, és próbálom betartani több -kevesebb sikerrel, de van ahol azt mondják, hogy ez nem befolyásolja......szóval döntsd el melyiket választod.
Az elõttem szólókhoz csatlakozva csak azt tudom mondani, hogy a felpóckolás sokat segíthet. Emellett egyél sok almát, mert az természetes vízhatjtó, de ugyanilyen hatása lehet a bioalmaecetnek is. Én mondjuk egy jódos vizet iszom, aminek szintén ilyen hatása van, és úgy tudom, hogy a Schüssler sók között is van olyan, ami erre hat, és terhesen is ehetõ. Mindemellett a jobb vérkeringés miatt fontos a mozgás is, tehát legalább sétálj sokat, a dagadás nem a mozgás miatt, hanem az ülés, vagy álldogálás miatt lehet fokozottabb. Mnden jót! (35. hetes mami)
Ez vizesedés!! Nem kell, hogy bennmaradjon az ujjad. Nekem a 16. héttõl van, most a 39. hétben járok és nem változott semmit, próbáltam só- és fûszerszegény diétát tartani végig, de ha egy kicsit kevesebbet pihenek, többet mocorgok, akkor ugyanúgy bedagad. Egész nap, ha csak tehetem felpolcolom, éjszaka én is buci párnát rakok a bokám alá, ugyanúgy mint az egyik válaszoló, így reggelre egy kicsit lemegy. Én is 2 számmal nagyobb csizmát hordok és gyógyzoknit, mert minden szorít. Volt olyan, hogy teljesen eltûnt a bokám (ülõmunkát végeztem) estére és nem bírtam talpra állni, borogatni kellett hideg törölközõvel. Többek között ezért sem tudtam az utolsó 3 hónapban dolgozni. Ami nagyon fontos, hogy folyamatosan ellenõrizni kell a vérnyomásodat és a vizelet-fehérjét a toxémia miatt. Nekem még ennyi vizesedés mellett is rendben van, most már minden héten nézik.
Polcold fel. Pihenj sokat, ne állj és járkálj sokat. Ja, és igyál sok vizet, a vizesedés ellen ez a legfontosabb! Kevés só, kevés fûszer szintén segít.
Nekem is akkortájt kezdõdött. Ami segít, az tényleg a pihenés. Én éjszakára is teszek egy párnát a lábaim alá, és legalább reggel nem ébredek hatalmas bokával. Sómentes diéta is segít, illetve az nagyon igaz, hogy ha fûszereset eszem, akkor tutira bedagad mindenem. Nem szabad sokáig egyhelyben ülni, és álldogálni. Most az utolsó hetet tapossuk, és nagyon várom már a babát emiatt is, hogy megszabaduljak a víztõl!!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Sómentes diéta segíthet? Vagy azt egyéb miatt javasolják?
Köszönöm szépen!:) Neked meg nagyon boldog és problémamentes babavárást kívánok:) 39 hetes kismami

25 hetes terhes vagyok a 3. babóval. A cx:2100 a 15. terhességi hét óta. Rettegek a koraszüléstõl! Tegnap és tegnap elõtt elég sokat keményedtem, de a magnéziumtól elmúlt. Minden keményedéstõl tágul az ember?

Legjobb válasz: 18. héttõl 2100 volt az értékem a 2. gyerekkel. A doki azt mondta, ez megszokott a többedik terhességnél. Teljesen normális lefolyású terhességem volt, a 36. hétig dolgoztam, és 39+1 re született meg a kislányom. Ha úgy érzed, pihenj, de a legfontosabb, hogy ne idegeskedj emiatt. :)

18. héttõl 2100 volt az értékem a 2. gyerekkel. A doki azt mondta, ez megszokott a többedik terhességnél. Teljesen normális lefolyású terhességem volt, a 36. hétig dolgoztam, és 39+1 re született meg a kislányom. Ha úgy érzed, pihenj, de a legfontosabb, hogy ne idegeskedj emiatt. :)
Nekem 20. héttõl folyamatos keményedések voltak, elõfordult, hogy naponta 20 is megtalált. Akkor nem nyíltam semmit. 34. héten kezdtem nyílni akkor voltam 2100, két hét múlva lett 2111 (36. héten), azóta is keményedek de nem nyílik tovább. Most 39+1 hetes vagyok semmi jele annak, hogy jönne a pici. Amikor nekem 2100et mért a doki azt mondta nem kell tõle megijedni ezzel simán végig lehet vinni a terhességet és úgy látszik igaza lesz. Nõvérem pedig 24. héttõl volt 2100-es értékkel, õt 35. héten császározták. (anyai betegség miatt) Ne izgulj! Pihenj sokat! Boldog babavárást! :)

Normális hogy már 24-25 hetesen dagadok, és fájnak a lábaim? Mit lehet tenni ez ellen? Ugye a picuromnak nem lesz baja ettől? Mi az a terhességi mérgezés?

Ezzel kapcsolatban olvastam err?l.

Legjobb válasz: Szia! Mindenképp fordulj orvoshoz,fõleg ha más tüneteid is vannak. Fejfájás, esetleg hirtelen testsúlyváltozás, vagy magas vérnyomás. Tényleg súlyosabb esetekben elõfordulhat terhességi mérgezés, de ha idõben észreveszik, kezelhetõ. A babára nem, hanem Rád lehet veszélyes, ill. a babára is, mert ha súlyos mérgezés lép fel, akár korábban is beindíthatják a szülést. Nem megijeszteni akartalak, mert egyáltalán nem biztos, hogy Veled is ez van, lehet, hogy egyszerûen a nagy meleg miatt dagadnak a lábaid, de ha más nem, a védõnõhõz menj mindenképp el, és vigyél neki vizeletmintát. Õ megnézi, hogy van e benne fehérje, ami utalhat még a mérgezésre, mér egy vérnyomást, és vagy azt mondja, hogy semmi gond, vagy tovább küld orvoshoz.Remélem nem ijesztettelek meg, de érdemes erre odafigyelni.

Szia! Mindenképp fordulj orvoshoz, fõleg ha más tüneteid is vannak. Fejfájás, esetleg hirtelen testsúlyváltozás, vagy magas vérnyomás. Tényleg súlyosabb esetekben elõfordulhat terhességi mérgezés, de ha idõben észreveszik, kezelhetõ. A babára nem, hanem Rád lehet veszélyes, ill. a babára is, mert ha súlyos mérgezés lép fel, akár korábban is beindíthatják a szülést. Nem megijeszteni akartalak, mert egyáltalán nem biztos, hogy Veled is ez van, lehet, hogy egyszerûen a nagy meleg miatt dagadnak a lábaid, de ha más nem, a védõnõhõz menj mindenképp el, és vigyél neki vizeletmintát. Õ megnézi, hogy van e benne fehérje, ami utalhat még a mérgezésre, mér egy vérnyomást, és vagy azt mondja, hogy semmi gond, vagy tovább küld orvoshoz.Remélem nem ijesztettelek meg, de érdemes erre odafigyelni.
Szia a terhességi mérgezés konkrétan azt jelenti, hogy a szíved a többletsúly (ez lehet víz, súlyfelesleg) miatt nem bírja a megterhelést, és nem tudja ellátni a babát megfelelõen. A vérkeringés nem megfelelõ, és ez nagy bajt jelenthet a babára nézve. Én is szigorú diétán vagyok, mert azt mondta a dokim, hogy ha kialakul, utána már nem sok mindent tudnak segíteni, kialakul a Help szindróma. Ezután utánna olvashatsz a neten. Nem ijesztgetni akarlak, de oda kell figyelni magunkra. Boldog babavárást! 30 hetes kismama
Egy kicsit nekem is dagadt 23 hetesen. Az orvos diétát javasolt (ne egyek édességet) és sok mozgást, úszást, valamint sokszor felpolcolva kell pihentetni a lábat. Kerüld az egyhelyben állást és a láblógatva ülést. Én ezt nagyon komolyan vettem, és teljesen kiment a víz. Ettem és eszem most is a sok dinnyét, ami vízhajtó. Jelenleg a 35 hétben vagyok, és csak akkor dagadok meg egy picit, ha nagyon sokat megyek a nagy melegben. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeteket! sok egészséget nektek!
Szia! Hát nem éppen jó, hogy már vizesedsz, de kb. azóta vizesedem én is. Ha más bajod nincs, és minden rendben van a vizsgálatokon, akkor a babának sem lesz baja. Sajnos nekem összejött minden és kórházba kerültem. Magas vérnyomás, dagadás, hirtelen súlygyarapodás, ráadásul a keringés sem volt megfelelõ. Azt írták diagnózisként, hogy grav. toxémia (terhességi mérgezés). Amit tehetsz, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe: Sószegény diéta, és figyelj az ásványvíz na tartalmára. A legkevesebb na a Nestlé Aquarelben van. Valamit pihenj sokat felpockolt lábbal, és kerüld a stresszt! Ha ezeket betartod, akkor remélhetõleg nem lesz gond. 34 hetes kismama

C 2000 méhszájjal, görcsölgetéssel ki lehet húznia terhesség végéig? 25 hetes kismama vagyok, sokat görcsölget a hasam, elég sok magnéziumot szedek, és pihenek sokat. Más is volt így? Mikorra szült?

Legjobb válasz: Nekem 18. héttõl volt c2000, 37. hétig dolgoztam 39. héten szültem. Magnéziumot szedtem és pihentem mindig, ha volt idõm:)Én is görcsölgettem, de nem izgultam. Ja, és villámgyors könnyû szülésem volt. Jó babavárást, vigyázz magadra! (Lehet még tovább is marad a bébid, mint 40. hét)

Nekem 18. héttõl volt c2000, 37. hétig dolgoztam 39. héten szültem. Magnéziumot szedtem és pihentem mindig, ha volt idõm:) Én is görcsölgettem, de nem izgultam. Ja, és villámgyors könnyû szülésem volt. Jó babavárást, vigyázz magadra! (Lehet még tovább is marad a bébid, mint 40. hét)
én is sokat görcsölök már másfél hete, pedig szedem én is a magnéziumot. Ma megyek ultrahangra, majd tanácsol rá valamit a doki. Ja és egész nap fekszem, ennek ellenére iszonyúan fáj és sokáig. Szerintem ki fogod húzni de pihenj sokat! Nekem a nyugtató is bevált erre amúgy... 31 hetes
25 hetesen 2110 volt a méhszáj, elsõ babánál pedig 1100.Most 33 hetes vagyok, az elsõ babám pedig 41.hétre született.Remélem most egy picit korábban jön.Pihenj sokat pár hétig és szedj magas magnézium tartalmú készítményt (magnerot).
A kérdező hozzászólása: mennyit szedjek magnerotból naponta?
Én 3*1et szedek, de a betegtájékoztaton biztosan szerepel http://www.gyogyszerpont.hu/454321.html Lényeg, hogy szét kell rágni!!!Nyugodj meg és ha tudsz, feküdj 30.hétig.Én szedek mellette cordaflexet is, ami ugyan vérnyomáscsökkentõ, de segíti az értágulást, így csökkentve a görcsöket.Ez vényköteles.

Ugye nem baj, ha eddig nem híztam a terhesség alatt (25 hetes vagyok és elég nagy túlsúllyal kezdtem)?

110kg voltam a terhesség elején, majd fogytam 5 kg-ot és most is annyi vagyok. A doki semmit nem mondott, a kicsi szépen fejl?dik, a cukrom tökéletes, de a véd?n? az ?rületbe kerget, mert szerinte ez valami bajt jelenthet. Eszek mindent (a zöldségeket és gyümölcsöket kívánom f?leg), nem diétázok, szedek magzatvéd? vitamint, mozgok eleget... Szerintem nincs semmi baj, csak a véd?n? ne ijesztgetne állandóan.

Legjobb válasz: Örülj neki,hogy nem híztál! Én 103 kg voltam,mikor teherbeestem,és hiába émelygek állandóan,hányingerem van,már a 7. heti mérésen 4kg-val több voltam és azóta folyamatosan úgy érzem a ruháimon,hogy hízok,puffadok...

Örülj neki, hogy nem híztál! Én 103 kg voltam, mikor teherbeestem, és hiába émelygek állandóan, hányingerem van, már a 7. heti mérésen 4kg-val több voltam és azóta folyamatosan úgy érzem a ruháimon, hogy hízok, puffadok...
én 49 kg val kezdtem most vagyok 24 hetes 51 kg, nekem is a védõnõ azt mondta kevés, pedig mindent eszek, nem koplalok, de a baba szépen fejlõdik.elsõ babámnál 45rõl 60 kgval mentem szülni!
Dehogy baj, ez butaság!! Én 115-el kezdtem és 4kg van rajtam eddig, most vagyok 32hetes! Nekem is minden eredményem tökéletes(vércukor, vérnyomás). Ne foglalkozz a védõnõvel!! Az enyém meg szokott dicsérni, hogy milyen ügyes vagyok vigyázok magamra!!! Ilyen súllyal nem jó, ha sokat hízol!! Boldog babavárást!! :)
Biztos, hogy nem baj!!! Én az elsõ babánál 50 kg-mal estem teherbe, és kb. 20-22. hétig semmit nem híztam, pedig ettem rendesen. Aztán is viszonylag keveset, kb. 8 kg-ot híztam a terhesség végéig. A baba makk egészséges lett, 3100 gr és 56 cm. Csak azért írtam ezt meg, mert az én környezetem is sopánkodott, h biztosan nem eszek, meg fogyókúrázom... Teljesen kiakasztottak. Most a 2. babánkat várom, 61 kg-ról indultam, 18 hetes vagyok, nem híztam még. Szóval nyugodj meg és örülj is, hogy nem híztál eddig. SEMMI baj nem lesz. Minden jót!
Ja és a védõnõ azt mondta, hogy 12kg-nál többet nem hízhatok!!!!

25 hetes babás vagyok! Eddig minden rendben volt a terhességemmel! Aztán volt egy vese görcsöm és azóta nagyon félek? Mondjuk a babával minden rendben van! Baj van vagy csak én képzelgek?

2 hete vagyok itthon már nem dolgozhatok!Igy sokat vagyok egyedül,sokat nézem ahogy a baba mozog,ha nem mozog akkor már rosszra gondolok!ma pl.nem volt nagyon aktív s?????t.....!Baj van?

Legjobb válasz: hétfõn voltam védõnõnél magas volt a vérnyomásom az bajt jelenthet?azóta sokszor mérem nem magas!akkor most mi van?

A kérdező hozzászólása: hétfõn voltam védõnõnél magas volt a vérnyomásom az bajt jelenthet?azóta sokszor mérem nem magas!akkor most mi van?
Nekem a 26.héten volt ilyen. Uh-on kiderült vesekövem van, a drága meg úgy belerúgott, hogy kimozdult. Nospát kaptam algopirinnel, gyulladáscsökkentõt. Azót minden oké, a másik szobában alszik a 15 hós fiacskám. Semmi baj nem lesz. Vidám dolgokkal foglalkozz. Olvass, tv-éz, internetezz és pihend ki magad, mert utána ha megszületik nem fogsz ilyesmiket csinálni!! ::::) )))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!