Találatok a következő kifejezésre: 25 hetes és a (167 db)

Nektek mekkora súlyra becsülték a babát 25 hetesen? És milyen súllyal született meg?

25 hetes 2 naposan voltam, uh szerint becsült súly 840 gramm (4D). Azt olvastam, ilyenkor a babák 6-700 grammosak. Első gyerekem 3960 grammal született, kicsit megijedtem, nem szeretnék 5 kg babát.

Legjobb válasz: Elsõ babámat (kisfiú) 25 hét 2 naposan 890 grammra becsülték, 38+2-re született 3 kilóval. Kislányomat 25 hét 5 naposan 700 grammra becsülték, 39+3-ra született 3250 grammal! Semmit nem jelent a becslés, a második babám a végén belehúzott, az elsõ viszont egyenletesen fejlõdött.

Elsõ babámat (kisfiú) 25 hét 2 naposan 890 grammra becsülték, 38+2-re született 3 kilóval. Kislányomat 25 hét 5 naposan 700 grammra becsülték, 39+3-ra született 3250 grammal! Semmit nem jelent a becslés, a második babám a végén belehúzott, az elsõ viszont egyenletesen fejlõdött.
szerintem ebbõl végképp nem lehet következtetni még... van aki ilyenkor nagyobb és vége fele kicsit lemarad(pl mert a méhlepény meszesebb, nem juttat annyi tápanyagot), van aki a végén még sokat hízik, és behozza a lemaradást ...meg ki tudja hogy jól mérték-e le?? persze engem is érdekelnek a válaszok, de szerintem nem lehet következtetni ebbõl... nekem nagyon mellé becsülték a gyerekeimet (4d-n is) ...szóval még kicsi is lehet .....
Szia! Kislányom 25 hetesen 733 gramm volt. 40+3-on született meg 3230 grammal. De mivel az elsõ babád sem volt túl kicsi, így szerintem most is nagyobb babára számíts, de 5 kg biztos, hogy nem lesz, az nagyon ritka.
Kerek 25 hetesen becsülték a kisfiamat 810gr-ra. Kiírt napon született 3880gr 51 cm.
Fiam a 26+2-ik heti 4D-n becsülték 1100grammra!!!! Majd 32hetesen 2300gr-ra. 39+2-re született 3800gr-al és 52cm-rel. Nem lett atom nagy baba :)
Az en kisfiam 26+5 hetesen 1000grammra becsultek, 32 hetesen 1700 grammra, vegul 3500grammal szuletett. Egyik ultrahangon se mondtak, hogy olyan nagy lesz, es tenyleg atlagos sullyal szuletett.

Az normális hogy 7 hetesen 25 mm-es a petém?

Legjobb válasz: IGEN!! ne izgulj:) egy 14 hetes kismama:)

IGEN!! ne izgulj:) egy 14 hetes kismama:)
A petéd???? Az már régen nem pete! (esetleg petezsákot írhattak a leletedre - ebben van az embrió, vagyis a BABÁD) Normális, gratula hozzá! :)

25 hetesen vizesedik a lábam és a bokám. Mit lehetne tenni? Gyógytea vagy étel? Üdv mindenkinek

Legjobb válasz: Szia! Én 26.hetes vagyok,dietetikusnál voltam,javaslat: napi min.3 liter folyadék, fehérjedús táplálkozás,minden másnap gyümölcsnap!!! Eddig használ. A folyadékbevitelt ne korlátozd és ami nagyon fontos,semmilyen vizhajtót ne szedj,igyál!!!!

Szia! Én 26.hetes vagyok, dietetikusnál voltam, javaslat: napi min.3 liter folyadék, fehérjedús táplálkozás, minden másnap gyümölcsnap!!! Eddig használ. A folyadékbevitelt ne korlátozd és ami nagyon fontos, semmilyen vizhajtót ne szedj, igyál!!!!
Orvossal kell konzultálni!!! Én a helyedben nem tenném a gyerekemet kockára holmi gyógyteákkal, amelyek vízhajtó hatásúak, ugyanis elhajtják a magzatvizet is! De te tudod...... Én inkább orvosra hallgatnék, mint laikusokra, hogy utána baja essen a babának.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak. Köszi a választ, a fehérje napra kíváncsi lennék. Eszel mellé mást is, és miért pont fehérje? Üdv
Szió! Én a 40. hétben vagyok. Ugyanezekkel a problémákkal küzdök mint te. Az ujjaimat már behajlítani sem tudom. A vizesedés a terhesség velejáró folyamata, persze csak akkor, ha nem társul hozzá magas vérnyomás és nincs a vizeletedben fehérje. A szülés után rögtön meg is fog szûnni. Polcold fel éjszakára a lábad, s rakj még egy párnát a fejed alá. Kb.30 fokos szögben feküdj. Igyál kálciumot, s egyél rengeteg almát, ananászt (nem a konzerveset)
A kérdező hozzászólása: Ja és azt elfejtettem megírni, hogy 3x2 mg-ot, meg a calciumot, meg vasat kell, hogy megegyek.:)
A kérdező hozzászólása: A második babámat várom. Nagyon is kívánom a folyadékot, és nehéz megállni, hogy ne igyak. Van rajatam nem kevés kiló, pedig tök átlagosan indult a terhességem 60 kg, most meg majd 80 kg vagyok, pedig nem eszem többet mint máskor. Viszont a kéz újjaim nagyon zsibbadnak, éjszaka is és ez fájdalmat okoz. valamiért a szervezetem nagyon visszatarja a vizet, a vizeletem, ciokrom eddig rendben. Köszi a válaszokat.
Szia! Az utolsó válaszoló jól írta, napi 2-2.5 liter folyadékot kell inni, a szervezet azért raktároz vizet, mert kevés folyadékot kap, és elteszi "ínségesebb " idõkre. A só és fûszermentes diéta is használ ilyenkor, nekem ez a kettõ együtt bevált.
A kérdező hozzászólása: Elsõ írónak, voltam dokinál, de azt mondta, hogy kevesebb folyadékot fogyasszak, meg ne hízzak:) . Mintha ez olyan könnyû lenne, valószínû, hogy õ még nem volt terhes!:-)
Petrezselymet rágcsálj és rakj ételekbe, veszélytelen vízhajtó.
Szia, Én a 35. hétben járok. Roppant vizesedõ típus vagyok mint az kiderült. Nekem is a 35. héten jelentkezett, bár akkor nem volt olyan vészes. Nekem akkor pár ismerõsöm azt mondta, hogy igyak sok folyadékot. Én ezt el is hittem és ittam, amennyi csak jólesett. A dokinak mondtam, de miután a leleteim jók (nincs mérgezés) ezért nem foglalkozott vele, a védõnõ mondott annyit próbálja meg nem állni és ülni sokáig egyhelyben (informatikus vagyok, gondolhatod) ja és sótlanul egyek. Na ezek nem igazán mentek. A 31. héttõl viszont már nagyon csúnyára bedagadt a bokám egy-gy sokáig tartó üldögéléstõl. Elmagyarázta a védõnõ, hogy a babára semmilyen hatással nincs a vizesedés, az csak nekem kellemetlen. Így úgy döntöttem, hogy akkor jó, amikor tudom felpóckolom a lábam és ennyi. Nekem lassan vége lesz úgyis. Amit talán ajánlani tudok, hogy a láb póckolás az tényleg segíthet, ha már bírsz úgy ülni sokat. Nekem a nem ivás pl nem jött be. Kitartás :)

Ha 25 hetes és 3 napos terhes vagyok, akkor 23 hete és 3 napja fogant meg a kisbabánk?

Legjobb válasz: Szia! Amennyiben a peteérésed, pont a menstruációd kezdete után volt 2 héttel, és pont akkor fogant a babád:) Üdv, egy 23 hetes kismama

Szia! Amennyiben a peteérésed, pont a menstruációd kezdete után volt 2 héttel, és pont akkor fogant a babád:) Üdv, egy 23 hetes kismama

25 hetes vagyok. A rengeteg üléstől (munkahely) nagyon dagadnak a lábaim. Normális, hogy az egyik jobban dagad mint a másik, és zsibbad a lábfejem, hiába masszírozom?

Legjobb válasz: Szia! Én is így voltam.Tanítok, és az órákat többnyire végigültem már.Volt is eredménye.Nagyon bedagadtam, és fájt is.És a jobb jobban dagadt, mint a bal. Próbálj meg sokat pihenni, lábad magasra póckolni.A méhszájnak sem tesz jót a sok ülés, nekem meg is rövidült, a külsõ ki is nyílt!Szóval hidd el, nem éri meg a munka miatt kockáztatni.Én sem vettem elég komolyan a pihenést. Most majd egész nap fekszem.(nem is dagad a lábam!:-)) 31 hetes kismama

Szia! Én is így voltam.Tanítok, és az órákat többnyire végigültem már.Volt is eredménye.Nagyon bedagadtam, és fájt is.És a jobb jobban dagadt, mint a bal. Próbálj meg sokat pihenni, lábad magasra póckolni.A méhszájnak sem tesz jót a sok ülés, nekem meg is rövidült, a külsõ ki is nyílt!Szóval hidd el, nem éri meg a munka miatt kockáztatni.Én sem vettem elég komolyan a pihenést. Most majd egész nap fekszem.(nem is dagad a lábam!:-)) 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Tudom én is, hogy pihenni kéne, de ezt csak úgy tudnám megoldani, ha abbahagynám a munkát. Ahhoz meg még túl "fiatalnak" tartom a terhességem, de mivel nem javul máshogy, elmegyek a dokihoz és kiíratom magam végleg.
Megint én vagyok. Két kismamát is ismerek, aki ülõmunkát végzett, egyik irodában, másik bankban, és mindkettõ 5-6 hónapig dolgozott, úgyhogy nem túl korai táppénzre menni, ha úgy érzed! Boldog babavárást!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! :)

25 hetes vagyok. A 19. hétig nem híztam semmit, az azóta eltelt 6 hét alatt feljött 3 és fél kiló. Ez soknak számít?

Szerintem nem sok, de a véd?n?m nagyon húzgálta a száját...

Legjobb válasz: Szia.Szerintem nem sok..kb.ennyit híztam én is ebben az ídõben amiben most te vagy.32hetes vagyok és most tartok 6kg-nál.Nekem annó azt mondta a védönõm havi 1-2kg normális havonta:)Akkor 6hét alatt neked szerintem nem sok... Minden jót

Szia.Szerintem nem sok..kb.ennyit híztam én is ebben az ídõben amiben most te vagy.32hetes vagyok és most tartok 6kg-nál.Nekem annó azt mondta a védönõm havi 1-2kg normális havonta:) Akkor 6hét alatt neked szerintem nem sok... Minden jót
Nem sok, sõt! Nekem akkor húzgálta a száját, amikor még nem híztam semmit. Most vagyok 28+fél hetes és 5 kilónál tartok. Ebbõl négy kiló kb. az utolsó 4-5 hétben jött. Szerintem ne aggódj, a védõnõ meg tehet egy szívességet, ha húzgálja a száját.

25 hetes vagyok, a terheléses cukrom jó lett, viszont a vizeletben pozitív lett a fehérvérsejtem, és az FVS az üledék automatás 44 lett, és 0-6-ig jó. Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Fvs. lehet, hogy felfáztál, de az is lehet, hogy nem középsugaras volt a vizelet, belekerült némi hüvelyváladék is. Az üledék is emiatt lehet. Ha nincs különösebb problémád, ezek magukban terhesen nem jelentenek problémát.

Fvs. lehet, hogy felfáztál, de az is lehet, hogy nem középsugaras volt a vizelet, belekerült némi hüvelyváladék is. Az üledék is emiatt lehet. Ha nincs különösebb problémád, ezek magukban terhesen nem jelentenek problémát.
Valószínû, hogy van egy kis gyulladás a hólyag környékén. Mindenképpen jelezned kellene az orvosod felé, õ majd eldönti, hogy kell-e rá gyógyszert szedned, vagy ez még semmi.
Akármit csinálok, nekem is mindig van üledék a vizeletemben, pedig mindig megmosakszom elõtte, tiszta törölközõt veszek elõ, középsugaras vizeletet fogok fel. Mivel nem érzem, hogy fel lennék fázva, soha nem volt gond a vesémmel, ezért nem kaptam rá gyógyszert, csak tanácsot. NAGYON sokat kell inni + tõzegáfonya kapszula. Két hét múlva lesz legközelebb vizsgálat, remélem, hogy addig javul, de legalábbis nem romlik. 35h km
A kérdező hozzászólása: Középsugaras volt, fürdés után, nem tudom. A testem 70 évesnek érzem más panaszom nincs.Nem elsõ terhesség, de ennyire fáradt sosem voltam.Megmutatom hétfõn a dokinak.Köszi Lányok!
Nekem a nõgyógyászom urológus is Õ ajánlotta a tõzegáfonya kapszulát az egész terhességem alatt. Amióta szedem már 3X néztek vizeletet és még a laborban is el vannak hûlve attól, hogy lehet ennyire tökéletes. Elõtte véres volt a vizeletem és a fvs szám is nagyon emelkedett volt.

SOS? 25 hetesen természetes a menszi szerü görcsök hát és derék fájás? Mitől van ez? Mindég megijedem nagyon!

Legjobb válasz: ne ijedj meg,szerintem semmi baj nincs.ez a mensi szerû görcs még párszor jelentkezni fog,nekem a hátam nem fájt hanem a farok csontom alig bírtam mozogni,és azért volt ez mert olyan ideget nyomott éppen a baba.szerintem nálad is ez lehet.

ne ijedj meg, szerintem semmi baj nincs.ez a mensi szerû görcs még párszor jelentkezni fog, nekem a hátam nem fájt hanem a farok csontom alig bírtam mozogni, és azért volt ez mert olyan ideget nyomott éppen a baba.szerintem nálad is ez lehet.

25 hetesen kinyílt a méhszájam, és megrövidült egy picit a méhnyak. Nagyon meg vagyok ijedve. Alakult igy vkinek a terhessége? Mi lett a vége? Minden rendben ment végig?

Legjobb válasz: Szia én is igy vagyokj ágynyugalmat javasoltak, és kaptam egy pár gyógyszert. 2100as, magyarul a külsõ van nekem nyitva Neked?

Szia én is igy vagyokj ágynyugalmat javasoltak, és kaptam egy pár gyógyszert. 2100as, magyarul a külsõ van nekem nyitva Neked?
Megint én. Te mennyit mozogsz egy nap? Miket csinálsz?
A kérdező hozzászólása: Hát az otthoni teendõket kénytelen vagyok ellátni, próbálok pihenni is, de az nem megy, hogy folyamatosan feküdjek. Több idõbe telik mire megfõzök vagy kitakarítok, mert a munkafolyamatok között szünetet is tartok. Te tudsz pihenni?
Szia. Én vagyok. Ma kezdem a 28. hetet. Próbálok pihenni, bár a 2 éves kisfiam mellett nehéz. Nem én viszem ki sétálni, nem én vásárolok, próbál anyu segítni. Ráadásul nem lehet belõlem kiírtani az e.colit, márcsak ezért is rettegek, hogy megreped a burok, mert a fertõzésnél ez gyakori. Jövõhéten megyek megint dokihoz, + a város túloldalára busszal a kötelezõ uh-ra. Már elõre félek a busztól. Te mennyi idõs kismama vagy most?
A kérdező hozzászólása: Én ma vagyok 27+2 hetes. Hát gondolom egy kisfiú mellett nem igazáõén lehet pihenni, de az jó, h van segítséged. Nekem sajnos a párom nagyon sokat dolgozik, de csak reménykedni tudok h nem lesz semmi baj. Én már csak január 5-én megyek orvoshoz, de várom h megtudjam tovább nyílt-e vagy stagnál.Hogy-hogy nem tudják kiírtani? Majd írd meg mit mondott az orvosod.
33 hetes lettem, az állapot stagnál. De azt mondta hogy ha meg is születne baj már nem lehet.Megnyugtatott.
Szia. Én vagyok a 2 éves kisfiú anyukája. Ma voltam dokinál 2100 most is. Remélem így marad mostmár legalább a 35. hétig. Veled mi újság?
A kérdező hozzászólása: Én holnap megyek dokihoz, ugyhogy még izgulhatok. Most vagyok a 30. hétben, és nagyon elkezdett fájni a medencecsontom, konkrétan nem tudok lábra állni, nem is tudok semmit megcsinálni még itthon sem. Nektek nem fáj? Mondjuk, nekem volt egy medencetörésem, és ettõl lehet.
nekem semmim nem fáj 34 hetesen, csak a torkom egy kicsit.
Szia. a 2 éves fiú anyukája. Nekem van olyan, hogy a lábam között feszeget, nyilal, olyan, mintha szétrepedne a burok. A hasam legtöbbször kõkemény. Én is 30. hetes vagyok és remélem, hogy a méhszájam 2100 marad még jópár hétig. Aludni sem jó sehogy. Baba annyira rugdos bent, hogy még a hüvelyem is berezonál. Írj majd, hogy mi volt a dokinál.
2 éves kisfiú anyukája vagyok. Voltál dokinál? Uh-on ma voltam, Te mikor? Mekkora a babád?
A kérdező hozzászólása: Szia, voltam dokinál. Nekem is stagnál az állapotom, szerencsére.Genetikain még nem voltam, oda 21-éán megyek, de a dokim megmérte, és 1500g. Neked mekkora a csöpség?
Szia. Szerdán volt 1460gr a súlybecslésnél. Te mikorra vagy kiírva? Én márc. 13. De reménykedem, hogy legalább még egy hónapig sikerüljön bent tartani. Ma és tegnap egyfolytában nyílalt a hüvelyem:( Keményedik a hasam sokszor:((( Te hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Én március 19-re vagyok kiírva, remélem õnagysága még bírja egy 6 hetet odabent és utána már nem bánom ha jön. Akkor elvileg már minden rendben lesz. Én jól vagyok köszönöm, nagyon fáj a medencecsontom, nem igazán tudok terhelni a bal lábamra, és az orvosom szerint ez már nem is lesz jobb, csak szülés után fog megszûnni. Melyik kórházban fogsz szülni?
Utolsó elõtti vagyok. Ugyanígy rettegek, fõleg, hogy nálam mindig találnak a kenetben bacit is, bármilyen gyógyszert is ad.
A kérdező hozzászólása: Én azóta nem voltam dokinál, de nem is mondta h menjek elõbb, csak a szokásos havi vizsgálatra, az is majd csak január 5-én lesz, addig meg rettegek, nehogy baj legyen.
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi 2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi 1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi 3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszájKedves 1. Ez még nem zártnak minõsül?????
Sorstárs. 29 hetes leszek 2000 érték volt mikor haza engedtek. keményedik a pocak, magne b6 szedek csak és ágy nyugalom. Nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem mondott ilyen adatot, csak ezt amit le is írtam, és hogy ágynyugalom, dolgozni már ne dolgozzak, szedjek magne b6-ot 3x2-õt. Ha keményedne a hasam vagy vérzés lenne irány a kórház.
Utolsó vagyok: 2 hetet voltam bent semmit nem kaptam csak magne b6 4*2. Azt mondták nem tudnak mit tenni a legjobb a pihenés, fekvés. gy is 2-3-4 bekeményedik, szerencsére vérzés nincs.
25 hetesen 2100. Már a 20. héttõl keményedett a hasam. 3*1 Mg cit..28 hetesen szintén 2100 további keményedések, így 2*1 Diaphyllin és ekkor mondta a doki, hogy naponta többször pihenjek le egy kicsit oldalamra dõlve. Na szóval van egy 2 éves gyerkõcöm, gondolhatod mennyit pihentem és pihenek most is. 30hetesen továbbra is 2100 és szintén keményedik, fõleg forntos napon. Kiváncsi leszek a következõ vizsgálaton milyen lesz a méhszáj.
remélem nem lesz baj. Azt mondták hogy ha most 29 megszületne életben maradna. De azért maradjon bent amíg kell.
A kérdező hozzászólása: Próbálok én is pihenni, de mi most költözködünk, (gondolhatjátok hogy néz ki most a lakás, ) mondjuk nem is emelgettem semmit, csak szegény páromra marad még a takarítás nagy része is. Dehát a baba az elsõ, nehogy baja legyen.
A kérdező hozzászólása: Azt honnan tudjátok h keményedik a hasatok és nem csak fel vagytok fújódva?
nekem oolyankor kõ kemény 10 mp ig.
A keményedést azt nem kevered össze semmivel. Én még levegõt is alig kapok, sõt a pisilés is rámjön. Kellemetlen a keményedés, nem fájdalom, de olyan, mintha szét akarna robbanni a hasad.
hogy vagytok?
Szia Nekem a 23. héten: 3000 25. héten 3100 27. héten 2100 Teljesen ki vagyok én is, rettegek, hogy koraszülött lesz a baba. Te voltál azóta orvosnál?
most töltöttem a 30 hetet. És a doki szerint jobb az állapotunk.
Örülök, hogy jól vagy. Neked mennyire keményedik a hasad? Nekem nagyon sokszor, olyankor a derekam is húzódik. Nagyon nehéz így a 2 éves kisfiammal egész nap foglalkozni, pihenni alig tudok. Ha koraszülés lesz, akkor, oda, ahova a mentõ visz. Elvileg a dél-pestibe, mert az van a legközelebb. Nincs kocsink, sem orvosom. Te hol szülsz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!