Találatok a következő kifejezésre: 24hetes vagyok, a (34 db)

24hetes vagyok. A párom barátai is babát várnak, vagyis már nem sokáig, mert 22hetesen meg kell szaktani, most derült ki, hogy beteg a baba. Hogyan segíthetnék átvészelni?

Ezek után, hogy találkozzak velük, hogy ne legyen bennem a kellemetlen érzés, hogy amikor látnak mennyire rossz nekik.

Legjobb válasz: szerintem egy darabig te ne menj majd a párod látja milyen állapotban vannak a barátai és egy kis szünet után elmehetsz látogatóba egy puszival és egy nagyon sajnálommal nyilvánítsd ki az érzéseid de több nem kell. a te babádról még csak véletlen se mesélj várd meg míg kérdeznek! (én ezt tenném)

szerintem egy darabig te ne menj majd a párod látja milyen állapotban vannak a barátai és egy kis szünet után elmehetsz látogatóba egy puszival és egy nagyon sajnálommal nyilvánítsd ki az érzéseid de több nem kell. a te babádról még csak véletlen se mesélj várd meg míg kérdeznek! (én ezt tenném)
ne áradozzál nekik a babádról, sõt ne is hozd szóba, épp elég nekik látni a pocakodat, késõbb meg a gyerekedet. szörnyû lehet nekik, mert ahányszor csak látnak téged, meg a gyerekedet, mindig az fog az eszükbe jutni, hogy a "mi babánk is ennyi idõs lenne most, mint a tied".
Én azért nem kerülném õket. Sõt mellette állnék. Persze csak ha engedi, vagy amennyire engedi. Elmondanám neki hogy nagyon sajnálom, hogy ilyen szörnyûség történt, de rád bármikor számíthat bármiben, akár csak egy beszélgetésben. Aztán mondanám neki hogy megértem hogy rossz neki engem látni ahogy nõl a hasam, ezért ha úgy szeretné akkor ne találkozzunk egy ideig míg feldolgozza, de bármikor akarja jöhet hozzám bármilyen problémájával. Ha úgy dönt a barátnõ hogy igényt tart rám valamennyire, persze én sem áradoznék a kicsirõl, csak ha megkérdezni és akkor is csak tömören, a legszükségesebbeket. Aztán az is lehet hogy majd ez ad neki erõt egy következõhöz. Én így tennék! Úgy gondolom szavakkal meg kell ezt beszélni, tisztázni nehogy a késõbbiekben félreértés legyen ebbõl. Hiszen azért te sem érdemled meg hogy téged büntessen mindenért, te nem tehetsz semmirõl, persze õ sem.
A kérdező hozzászólása: Valahogy én is így gondoltam. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mi van ha cukrot találnak a vizeletemben? 24hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Az nem jó, valószínûleg terhességi diabéteszt jelent. El fognak küldeni terheléses cukor vizsgálatra és az eredménytõl függõen diétáznod kell majd, esetleg, ha nagyon magas, akkor inzulin is.

Az nem jó, valószínûleg terhességi diabéteszt jelent. El fognak küldeni terheléses cukor vizsgálatra és az eredménytõl függõen diétáznod kell majd, esetleg, ha nagyon magas, akkor inzulin is.
Szia! Nekem is ez volt az elsõ terhességemnél. Állítólag nagyon ritka dolog. A vércukrom rendben volt, csak a vizeletben volt cukor. 180 g CH-ot ehettem csak egy nap, nem volt könnyû, de simán betartható. Viszont 77 kg-val lettem terhes és 70 kg-val mentem szülni, ez nagy pozitívum volt. A baba makk egészséges lett, azóta sincs semmi baja :-)
Sógornõmnek minden alkalommal találtak cukrot a vizeletében, viszont a vérében nem volt magas a cukor. Így végül csak annyit mondtak neki, hogy ne nagyon egyen cukros dolgokat, de nem kapott semmit. Biztos továbbküldenek majd vérvételre is. Reméljük nálad sem cukorbetegség! De mindenképpen meg kell nézetni!

24hetes vagyok és 7kg-ot híztam ez sok? A védőnő minden alkalommal mikor megyek leszid egy kicsit mert 1kg-al mindíg több vagyok. Ez tényleg ekkora baj? Vissza kellene fognom magam az evésben kicsit? Hány kg-ig a normális a hízás?

Legjobb válasz: Nyugi, ne foglalkozz vele, én 25 hetes vagyok, s már 15 kilónál járok. (Igaz ez mind hasra, s úszógumira jött fel :) Szerintem túlzásba viszik ezt az egészet a kilók körül. Utánna ha van akaraterõd, le tudod adni. Nehogy már terhesen azt kelljen számolgatnom hány kalóriát ettem ma meg, ez vagy az amit megkívánok bele fér-e ma. Anyukám 21 kilót hízott velem is, hugommal is, s mind kettõnk után vissza fogyott, fõnökasszonyom 32 kilót szedett fel, s õ sem zavartatta magát.

Nyugi, ne foglalkozz vele, én 25 hetes vagyok, s már 15 kilónál járok. (Igaz ez mind hasra, s úszógumira jött fel :) Szerintem túlzásba viszik ezt az egészet a kilók körül. Utánna ha van akaraterõd, le tudod adni. Nehogy már terhesen azt kelljen számolgatnom hány kalóriát ettem ma meg, ez vagy az amit megkívánok bele fér-e ma. Anyukám 21 kilót hízott velem is, hugommal is, s mind kettõnk után vissza fogyott, fõnökasszonyom 32 kilót szedett fel, s õ sem zavartatta magát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat nektek is boldog babavárást:)
Szia! Szerintem ne foglalkozz vele, én 23 hetes vagyok és ugyanannyit híztam mint te. A védõnõ nekem is mondta hogy sok, de szerintem az számít hogy te hogy érzed magad.
Ugyanennyi idös babás vagyok, kb ugyanennyi "többlettel".3 hete még 2!kg-al kevesebb voltam, ezért engem is sokkolt elöször, hogy ennyi idö alatt ennyit híztam, pedig mostanában étvágyam sincs...Aztán a dokim megnyugtatott, hogy ez teljesen normális.A baba kapásból több, mint fél kg, +magzatvíz, +víz, +méhlepény.. Szerintem ne aggódj!Enni kell, a pici miatt is, nem sokat tudszez ellen tenni.A lényeg, hogy egészségesek legyeket!Ès ezt kívánom Nektek! :)
Szia! Nekem még a kiskönyvembe is beírta, hogy DIÉTA!, pedig akkor még nem is látszott, hogy 22 kg-t fogok hízni (az "átlagtól" eltérõen én az elején híztam sokat). Én bólogattam, és magas ívbõl tojtam rá. Sajnos nagyon sok olyan védõnõ/orvos van, aki a nagykönyv szerinti súlytöbbletet akarja a kismamával betartatni. Hallottam olyanról, hogy max. 9 kg-t "engedélyez": 3 kg a gyerek, 3 kg a víz, lepény stb., az anyukának meg 3 kg! Szerintem nem sok a 7 kg. Üdv.
Szia. Most megnéztem, én a 24-ik hétig 10 kilót híztam, azóta még 10-et, és már szégyenlek ráállni a védõnõnél a mérlegre, de szerencsére nem foglalkozik vele, sõt még õ nyugtatgat, hogy úgyis le fog menni, ne aggódjak. Te se aggódj, a hízás önmagában nem baj, csak ha magas vérnyomás, magas vércukorszint társul vele. Boldog babavárást, fogyni ráérsz szülés után. 38 hetes kismama.
Szia! Az hogy ki mennyit hízik , hízhat sok mindentõl függ. Magasság, kezdõ súly stb. Szerintem nem sok , én is ennyit híztam ilyen idõs terhesen és 13, 5 kg volt összesen.A szülésnél pedig 10 kg jött le rólam. Ne foglalkozz a védõnõvel sokan 20-25 kg-ot is felszednek és senki nem szidja meg õket. Boldog Babavárást!
Útálom a védõnõket, állandóan feleslegesen stresszelik az embert. Még ha 20 kg-t híztál volna... Meg az sem mindegy, hogy milyen magas vagy. Én 180 vagyok, de tiszta depressziós voltam, amikor menni kellett súlyt mérni, mert a végére felszedtem 15 kilót, és a védõnõ mindig megjegyezte. De a dokim meg azt mondta, hogy ehhez a magassághoz ennyit fel kellett szedni.
Utolsó vagyok. A második babámnál meg elõször lefogytam 10 kg-t (már elõtte sem volt rajtam túlsúly), majd ehhez képest híztam 25-öt. Na, akkor mit kaptam a védõnõtõl! Pedig ténylegesen csak 15-öt szedtem fel... :(
Jajj ne stresszeld magad! Akkora egy tulkok a védõnõk néha, hogy na... Gyereket maximum tankönyvben láttak. Anyukám 32 kg hízott az öcsémmel... és (ez ugyan 17 éve volt) anyukám szinte jobban néz ki, mint én magam. 7 kiló meg, lótõgy. Boldog babavárást!
Egyáltalán nem sok, ne foglalkozz vele! De leginkább az utolsó trimeszterben fogsz beindulni, ahol még 1X ennyit fel fogsz szedni valószínûleg. Én a 28. hétig híztam ennyit.


24hetes vagyok. Kicsit meg vagyok fázva, és ahogy tüsszentettem nagyon belenyilalt a hasamba. Mitől van ez?

Nem minden hapcinál,de van úgy,hogy nagyon fáj.Ez a babára is kihat?

Legjobb válasz: Azért nyilall bele mert most érzékenyebb a tested. A babának semmi baja nem lesz tõle, de amikor köhögsz vagy tüsszentesz fogjad meg a hasadat. Én is úgy csinálom.

Azért nyilall bele mert most érzékenyebb a tested. A babának semmi baja nem lesz tõle, de amikor köhögsz vagy tüsszentesz fogjad meg a hasadat. Én is úgy csinálom.
Ilyenkor megfeszülnek a méh izmai és az kellemetlen tud lenni.Ne aggódj, nem lesz a babának baja!Sajnos a tüsszentést nem tudjuk visszatartani, én is mindig félek elõre, hogy fájni fog és sokszor még az inkontinenciával is meg kell küzdenem ilyenkor, de ez van.Egyébként mióta Magne B6-ot szedek, azóta kevésbé kellemetlen a tüsszentés, mert lazább a méh, nem feszül meg annyira.
nekem is volt ilyen, es räjöttem, ha epp fekszem, es akkor kell tüsszentenem, akkor gyorsan behuzom a läbaimat, igy nem feszül ugy a hasam, es nem fäj.ha ällok, akkor leülök.probäld ki, nekem bevällt! 24hetes kismami

24hetes vagyok mért fáj a hasam?

Ma délután bal oldalon lent nagyon fájt a hasam az egész kb. fél óráig tartott, hol elmúlt,hol visszajött pedig épp hanyatt feküdtem, most hogy már felkeltem nem fáj! Mi lehet ez talán a belek,vagy v.mi nyomódhatott, v.baj van? És még valami az hogy sokszor a babát is nagyon lent érzem mozogni nem baj?

Legjobb válasz: Én is 24 hetes vagyok és nekem is szokott fájni a hasam bal oldalon, de csak ha fekszek, ha felkelek elmúlik, szerntem valaminek nincs elég hely vagy a baba nyomja. Az, hogy a babát lent érzed, nincs vele probléma, boldog babavárást.

Én is 24 hetes vagyok és nekem is szokott fájni a hasam bal oldalon, de csak ha fekszek, ha felkelek elmúlik, szerntem valaminek nincs elég hely vagy a baba nyomja. Az, hogy a babát lent érzed, nincs vele probléma, boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: picit megnyugodtam, köszi a választ!Csak az is aggaszt hogy 21 hetesen a méhszájam 2100-as volt és mivel nem tudok sokat pihenni, aggódom!

24hetes vagyok miért van az hogy sétálok és elkezd szúrni a oldalam van amikor mind a kettő?

Legjobb válasz: Szió.Én 31hetes vagyok és nekem is szokott szúrni.Valószínû a babád nyom vmit,vagy gyorsan mész.Nekem nagyon lassan kell sétálnom,mert egybõl elkezt szúrni,úgy,hogy moccani sem tudok.Épp ezért ahova csak lehet kocsival megyek,habár olyankor meg rugdos a drága:)Ilyenek Õk,kis terroristák.Ha pihensz akkor elmúlik?Ha még is nagyon aggaszt kérdezd meg az orvosod,õ azért jobban tudja.Amit írtam az az én saját tapasztalatom,de mindenkinél más.

Szió.Én 31hetes vagyok és nekem is szokott szúrni.Valószínû a babád nyom vmit, vagy gyorsan mész.Nekem nagyon lassan kell sétálnom, mert egybõl elkezt szúrni, úgy, hogy moccani sem tudok.Épp ezért ahova csak lehet kocsival megyek, habár olyankor meg rugdos a drága:) Ilyenek Õk, kis terroristák.Ha pihensz akkor elmúlik?Ha még is nagyon aggaszt kérdezd meg az orvosod, õ azért jobban tudja.Amit írtam az az én saját tapasztalatom, de mindenkinél más.
Nekem is ezt csinálja, szerintem csak le kell lassítani, gondolom a méhünk és nõ stb. Ha lelassítasz elmúlik? nekem segít. Ne aggódj szerintem ez normális. Minden jót Neked! 23.hetes mami

Az nem baj, ha a kis "Vakarcs" már vagy 4-5 hete keresztben fekszik? Így is olyan kényelmes Neki, mint hosszában? 24hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia. Nyugodj meg õ tudja mi a jó neki. Nekem is keresztben volt egészen a múlt kedd éjszakáig, akkor megfordult és most fejfekvéses. Üdv, 31 hetes kismami

Szia. Nyugodj meg õ tudja mi a jó neki. Nekem is keresztben volt egészen a múlt kedd éjszakáig, akkor megfordult és most fejfekvéses. Üdv, 31 hetes kismami
Honnan tudod, hogy fekszik? Ilyenkor még forgolódik bõven, majd késõbb áll be fejjel lefele. 26 hetesen nekem is keresztbe volt:-) Amúgy ha nem lenne jó neki, akkor nem így feküdne-)
Az én babóm is mindig ezt csinálja, pedig már szuggerálom, hogy jó lenne, ha fejjel lefelé fordulna, mert már 32. hétben járunk. Idõnként meg is fordul, aztán amikor megunja, visszafordul keresztbe, vagy épp a fejét teszi felfelé... Nagy kópé. Remélem, azért még idõben oda fordul, ahová kell.

A méhkeményedést a has bármely részén érezhetjük, vagy csak a has alsó részén. szóval mikor kidudorodik a hasam az a baba vagy méhkeményedés? 24hetes vagyok.

Legjobb válasz: A méhkeményedés az mikor az egész hasad beton keméy(teljesen körbe a pocak teljes nagyságáig).mikor kidugja magát akkor csak helyet keres hogy szundítson , vagy csak bemutatkozni akar.

A méhkeményedés az mikor az egész hasad beton keméy(teljesen körbe a pocak teljes nagyságáig).mikor kidugja magát akkor csak helyet keres hogy szundítson , vagy csak bemutatkozni akar.
Igen, ahogy írták elõttem, a has egészében, ki lehet tapintani a méhkeményedésnél a méhedet.Ha csak egy-egy helyen lesz dudor, az a baba:-))Boldog babavárást!
A dudor csak a bébi, nem kell izgulni azt még sokszor fogod érezni ahogy egyre jobban nõl.Hol itt , hol ott :) A keményedés az egész pocakra kiterjed , nekem sajna eléggé sok problémát jelent , de a Magne B6 azon is segit.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat.valaki azt mondta nekem, mikor kidudorodik egy helyen az a méhkeményedés.de én azt hittem a baba, mégis nekem volt igazam, így nyugodtan megsimogathatom :D nagyon boldog babavárást mindenkinek

24hetes vagyok és rettenetesen marja a sav a torkom, mit javasolnátok rá?

Éjszaka kezdődött és most is tart,már nagyon rossz:(

Legjobb válasz: Rennie, hideg tej, víz, háztartási keksz nekem ezek váltak be.

Rennie, hideg tej, víz, háztartási keksz nekem ezek váltak be.
tej vagy rennie...ha tartósabb marad a dolgok akkor salvus víz
Én most vagyok a 34. hétben és nekem talán egy hete hogy jelentkezett, de tudom hogy nagyon rossz. Én azt tapasztaltam hogy a tej csak ideig óráig jó, mert aztán újból marja...én joghurtot, kefírt szoktam rá enni ha van háztartási kekszel, és általában segít. Eleinte csak este jött, de késõbb már napközben is.
Egy barátnõm mindent kipróbált (víz, tej, rennie, keksz stb), és azt mondta, az alma a tuti. Persze nem savas fajta, hanem sima édes. Sõt, azt mondta, legjobb a sárga golden vagy vmi hasonló. Nekem talán 3-4x volt sok savam, akkor kipróbáltam, és tényleg bevált. De a csajszi tényleg így húzott le legalább 6 hónapot!
Hát nekem a tej abszolút nem vált be pl. ha este ittam tejet, vagy valami tejterméket ettem, akkor biztos, hogy éjszaka nem sokat aludtam a sav miatt. Viszont a keksz az segített, és a konzerv ananász leve... :-) 33 hkm
a savanyúkáposzta lé tiszta lúg, ami semlegesiti a savat. Nem csak a másnaposok szeretik emiatt a savanyú káposztát, hanem kifejezett enyhules terhesen. lehet venni 100% osat azt hiszem sparban, vagy hol. amikor bajod van, gurits le egy-fél decit. A citrom is szintiszta lúg, ezért teszik teába, hogy kiiktassa a csersavat.
Salvus víz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
Sziasztok.Sajnos nekem a baba elõtt is sok volt a savam. Én már szinte minden tanácsot kipróbáltam és semmi nem használ csak egy rövid ideig/negyed óra félóra/.Azt mondta a védõnõm hogy sajnos van ilyen aki így csinálja végig és semmi nem használ :( ráadásul most lecserélte a dokim a MagneB6-ot mert keményedett a hasam és amit most szedek rá attól még több a savam.Hát ez van a babért mindent.Fõleg hogy nyolc évet vártam rá és volt egy vetélésem is elõtte. Gyõzködöm magam hogy majd jobb lesz :) pedig ahogy nõ és kevesebb lesz a helye ez rosszabbodni fog :( :) kitartás, megéri.Én már alig várom hogy magamhoz ölelhessem. 27hetes kma

24hetes terhes vagyok, ha a köldök magasságában vízszintesen egy sávban keményedik a hasam, az is méhkeményedés lehet vagy a baba nyomja magát?

Legjobb válasz: Szia! Nyugodt lehetsz, biztosan a baba. Keményedéskor az egész méh kemény, nem csak egy része. A bébik nagyon szeretnek elõre furakodni, ami néha kellemetlen is. Simogatásra talán arébb húzódik...

Szia! Nyugodt lehetsz, biztosan a baba. Keményedéskor az egész méh kemény, nem csak egy része. A bébik nagyon szeretnek elõre furakodni, ami néha kellemetlen is. Simogatásra talán arébb húzódik...
Nekem keményedéskor csak a felsõ része kemény. De, ha keményedés, ha nem, nincs baj, max magneb6.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!