Találatok a következő kifejezésre: 24hetes terhes ma (2 db)

Szia!Milyen az a hólyagos himlõ?Az a bárány himlõ?
az elsõ 20 hétben veszélyes a himlõ de ha el tudod érni a dokidat mindenképp beszélj vele!
Ez bizony bárányhimlõ.Kicsi gombostûfej nagyságú vízhólyagok (ami a végtagon lehet gennyhólyag is és ez normálisnak számít)Aki volt bárányhimlõs kiskorában egyáltalán nem veszélyes bármennyi idõs terhes vagy!!!!!Mielõtt valaki lepontozna elmondom miért!A bárányhimlõ lappangási ideje 14-21 nap.Ezután jelennek meg a kiütések vagy a láz.A tüneteket megelõzõ 2-3 napon fertõz a himlõ.Addigra a ti ellenanyagotok már régen nem hogy mûkõdésbe lépett volna, de már meg is akadályozta, hogy bármi is kifejlõdjön.Értelemszerûen a magzat nem károsul!!!Ha most szülsz és van bárányhimlõs a közeledben és szoptatsz akkor sincs baj, mert a tejjel átadjátok az ellenanyagot!!Hangsúlyozom ha voltál és ha szoptatsz!Nos aki nem volt....Az bizony bajban van.Onnantól az orvossal kell beszélni.Én 30 hetes terhes vagyok a lányom most volt bárányhimlõs.Még vannak rajta pettyek de már a pörkös van csak és már hétfõn mehet oviba.De én voltam és nincs baj!Ez nálam már szinte rutin.Mikor a lányommal voltam terhes akkor is himlõ járvány volt :-))Minden jót nektek!!
Szia! Én is hasonló helyzetben voltam. Megkérdeztem a lányom és az én háziorvosom, valamint a nõgyógyászomat is. Mind a hárman azt mondták, hogy ha a kismama volt már bárányhimlõs, valamint a terhesség idõseb mint 12 hét, akkor semmilyen probléma nincs! Te voltál már himlõs?
Most olvasom hogy ez a bárány himlõ és nekem azt mondta a dokim hogy bármennyi idõs terhes vagyok és még nem voltam az akkor mindenféleképpen be kell adatni az oltást ami ingyenes!Ezt meg kéne kérdezniük az orvosoknak már a terhesség elején mert nagyon sok kismama nem is tudja hogy milyen következményei lehetnek.Ha még nem voltál himlõs akkor az legyen holnap vagy hétfõn az elsõ dolgod hogy beszélsz a dokiddal.
Igen .Nálam ez attól is függött mit, és mennyit vacsiztam.Mert igencsak megérzik a picurkák.
Hát persze. De nem igazán függ össze ez a napszakokal, szerintem akkor csinálják, mokor egy kicsit nyújtozni akarnak és kész. Mozgolódnak, mocorognak, egyre kisebb már a hely ugyanis, úgyhogy õk is igazodnak ezekhez. Engem pl. valamelyik nap úgy megrúgott a babám, hogy komolyan megijedtem, simaogattam és egyszer csak mintha megijedt volna és belémrúgott, majd átment a másik oldalra. Lehet, hogy egy kicsit megnyomhattam ott a hasam. Utána meg olyan aranyosan mozgolódott. Boldog babavárást!!
Engem mindig hagyott aludni, ha én elalszom, nem érzem, bár lehet hogy mocorog, de nem ébredek fel rá. Viszont ha felébredek, mindjárt mocorog õ is.-)Van aki tud aludni, van aki sajna nem... 31 hetes kismama
Az én babám azt hiszi, hogy a köldökömön kell kijönnie. Nem midnig szokott ilyen intenzív lenni, hangulatfüggõ. Ma egész éjszaka szórakoztatott, de én kicsit sem bánom, imádom.:) 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, persze én is akkor vagyok boldog, ha érzem ahogy mozog/él/.mindegy , hogy nappal vagy éjjel.egyébként az én babám is próbált már köldökön keresztül távozni :D meg gyakran ki- bejár a köldököm, mintha rántgatná. boldog babavárást mindenkinek


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!