Találatok a következő kifejezésre: 24. hetesen hogy 1 (9 db)

Létezik olyan, hogy 24 hetesen már 1 kiló körüli a magzat?

Legjobb válasz: Kisöcsém 24 hetesen (majdnem 25) született, kereken 1 kiló volt. Viszont ez azért is lehet (mármint a súlya), mert anyukámnak elnézték a cukrát, így a kezeletlen terhescukor miatt lett koraszülés. Másik kisöcsém is koraszülött, õ 29. hétre jött (szintén elnézett terhescukor), õ kereken 2 kilót nyomott.

Kisöcsém 24 hetesen (majdnem 25) született, kereken 1 kiló volt. Viszont ez azért is lehet (mármint a súlya), mert anyukámnak elnézték a cukrát, így a kezeletlen terhescukor miatt lett koraszülés. Másik kisöcsém is koraszülött, õ 29. hétre jött (szintén elnézett terhescukor), õ kereken 2 kilót nyomott.
http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. Ezen az oldalon olvashatsz hétrõl-hétre magadról, a babáról. :) Egyébként mindenhol 570-600 g körüli súlyt írnak ennyi idõs terhességre...
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem, mert a kórházba megtapogatta a szülésznõ a hasam és azt mondta, hogy már majdnem eléri a gyomrot a méh teteje, biztos van már 1 kilós a baba. Csak az a fura benn, hogy 2 hete voltam 4D-n, ott 460gramm volt a becsült súly...
Szia! Én ma voltam 4d ultrahangon és a kislányom 785 gramm. 25 hetes kismama vagyok
A kérdező hozzászólása: Gratulálok:) Szép súlya van.
A becsült súlyra nincs mit adni kedves kérdezõ, nagyon sokszor tévednek és van amikor nem is keveset.Lehet, hogy a te babád is súlyosabb attól amit becsültek. 24+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
én már a súlybecslésre egyáltalán nem adok....szülés napján reggel az orvos megvizsgált azt mondta, olyan 3000 gr körüli a baba, nem nagy, se nem kicsi...örültem mint egy hülye, hogy azért elég jó súlya van...erre aznap este megszülök 3800gr-al. :) és még az orvos is csak nézett, hogy na ezért nem akart olyan könnyen kibújni :)
A kérdező hozzászólása: Nálam a második gyereknél volt így:) A szülés napján reggel volt uh, 3200 volt a becsült súly, este megszületett 2900 grammal:D Na jó, de gondolom minnél kisebb a terhesség, annyival pontosabban is tudják mérni. Hát kíváncsi lennék a mostani súlyára, de tényleg elég nehéznek érzem már:)

24 hetes kismama vagyok, előző problémás terhességem miatt magzatvizvételre kellett mennem a mostanival is. Annyira pánikoltam hogy nehogy elvetéljek a szúrástól, hogy 1 hétig csak hanyattfekve mertem aludni. Nem lesz a baba oxigénhiányos?

Hanyatt felhúzott lábakkal volt csak kényelmes,egyedül igy nem húzódott a hasam,nem mertem egyik oldalamra se fordulni,pedig sokszor már elzsibbadt hátam fenekem.2 napig föl se keltem az ágyból.Nem csináltam bajt? Olvastam hogy hanyatt ilyenkor már nem szabadna feküdni,mert pang a vér,és a baba sem kap igy elég vért,oxigént...

Legjobb válasz: Ha hátonfekvéskor a baba elnyomja az ereket, akkor azt érzed. Én nem tudtam ilyenkor már háton feküdni, mert 1-2 perc múlva rosszul lettem, de volt olyan is, hogy álmomban fordultam a hátamra és felébredtem arra, hogy rosszul vagyok. Ha nem éreztél szédülést, ájulás-szerû érzést, akkor biztosan nem nyomtad el az ereket!

Ha hátonfekvéskor a baba elnyomja az ereket, akkor azt érzed. Én nem tudtam ilyenkor már háton feküdni, mert 1-2 perc múlva rosszul lettem, de volt olyan is, hogy álmomban fordultam a hátamra és felébredtem arra, hogy rosszul vagyok. Ha nem éreztél szédülést, ájulás-szerû érzést, akkor biztosan nem nyomtad el az ereket!
Én 17 hetes korom óta nem bírok a hátamon feküdni, mert rosszul vagyok. Én is felébredek hajnalban, és át kell forduljak. Még az UH vizsgálatot is alíg bírom ki. Úgy gondolom, így jelez a szervezetem, hogy ez nem jó se nekem, se a babának. De hallottam olyanról, aki végig tudott a hátán aludni, mindenféle rosszullét nélkül.
Én még simán tudok a hátamon feküdni, sõt, van hogy csak igy esik jól.
Utolsó vagyok. 25hkm
Én is szokok háton feküdni mert úgy esik jól, de van viszont, hogy nem jó és oldalra kell fordulnom. Igazuk van az elõttem iróknak, ha nem vagy rosszul akkor nem szabad, hogy gondot okozzon. 28 km
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kedves megnyugtató válaszokat!:) Könnyû szülést minden kismamának!

24. hetesen normális hogy 1 óra hosszás görcsöm volt? Méhösszehúzódás lehetett? Egyszer már volt ilyen vagy 1.5 hete akkor zárva volt a méhszáj minden rendben volt.

És a hátam is annyira égett és fájt mint kb maga a görcs, nem hüvelybe nyilallt hanem a csontokba, hasam aljába?

Legjobb válasz: Hát a görcs sosem jelent jót. Kérdezd meg a dokidat.

Hát a görcs sosem jelent jót. Kérdezd meg a dokidat.

24 hetes terhes vagyok és úgy veszem észre mintha szivárogna a magzat víz. Ijen még nem fordult elő velem így nem tudom hogy az e. Nem tudom hogy be fojásólja e az hogy 1 ujnyira kivan nyilva a méhszáj? Köszönöm?

Legjobb válasz: Ha arra gyanakszol, hogy szivárog a magzatvíz, akkor azonnal indulj a kórházba, és nézesd meg magad. Biztos nincs baj, de mihamarabb lásson orvos!

Ha arra gyanakszol, hogy szivárog a magzatvíz, akkor azonnal indulj a kórházba, és nézesd meg magad. Biztos nincs baj, de mihamarabb lásson orvos!
Egyetértek az utolsóval, hogy tudsz ilyen bunkó lenni!Veled még nem fordult elõ.hogy idegességedben nem jót írtál, vagy csináltál?Komolyan az ilyennek illem órán a helye!SZÁNALMAS!
Ne legyél már bunkó paraszt, hogy beszélhetsz így egy kismamával aki fél? Na akkor neked meg meg se kellett volna születned...
elsõvel egyetértek, irány a kórház,
Én mennék azonnal kórházba.Biztos, ami biztos alapon.A koraszülést jobb megelõzni.De biztos nem lesz semmi baj.
Kórház! Majd írd meg, h minden rendben volt-e! A bunkónak meg üzenem, h gondolkozzon mielõtt választ ad 1 kérdésre, mert nem a bunkózásra kíváncsi az ember!!!

24 hetes vagyok, rossz lett a terheléses cukorvizsgálat eredménye. Gondoltam, ha úgy alakul, hogy kell, veszek 1 vércukormérőt. Ezek mind egyformán működnek vagy van különbség? Milyet ajánlotok, akik már használnak ilyet?

Legjobb válasz: Az elõzõnek írnám: Lehet hogy nem mindenhol így mûködik, és ezért bocsi, de úgy gondolom, ha valami jár az jár, és mivel közeledik a babó, én inkább rá költöm még az utolsó 1000-met is.Nekem a personal aktív csík 3000-ft volt mert azt a korházba nem kaptam. De mivel a méréseim ténleg mindig tökéletesek voltak, örültem hogy nem vettem feleslegesen vércukormérõt.

Az elõzõnek írnám: Lehet hogy nem mindenhol így mûködik, és ezért bocsi, de úgy gondolom, ha valami jár az jár, és mivel közeledik a babó, én inkább rá költöm még az utolsó 1000-met is.Nekem a personal aktív csík 3000-ft volt mert azt a korházba nem kaptam. De mivel a méréseim ténleg mindig tökéletesek voltak, örültem hogy nem vettem feleslegesen vércukormérõt.
Szerintem teljesen felesleges, és nekem a doki is, a dietetikus is és a védõnõ is ezt mondta. 2 vagy 3 hetente úgyis mész dietetikushoz, ott mérik, és a védõnõ, körzeti is megméri neked, ha úgy érzed gond van. De ez még nem cukorbetegség, csak egy terhességi emelkedett cukor. nekem 8, 4 lett a 2 órásom, és azóta is csak 5, 3 étkezés után (diéta nélkül is), tehát ne félj, nem lesz semmi baj. Ha jók az eredményeid, kár 10 ezreket szánni egy mérõre...
Szia. Nem kell venned, fölösleges pénz kidobás. Nekem is rossz lett a terhelésem, és a korházba kellett járnom 2 hetente, ki adtak egy vércukormérõt egy hétre.Kapsz kis füzetet hozzá amibe írod a méréseket, a doki meg ellenõrzi.Mennyire lett magas? Nekem 8, 6, és ahogy diétáztam, tökéletes lett, tehát se inzulint se gyógyszert nem kaptam.Nehogymár pénzt adjál ki ilyenekre azért fizetjük azt a szaros tb-t.Jó babó várást 37 hetes kismama
Szerintem nem hülyeség és bármikor szükség lehet rá! Az elõzõ hozzászólónak üzenném hogy nem minden város , rendelõ, orvos egyforma! Szóval cseppet sem biztos hogy ahol õ lakik ott õ fog is kölcsön kapni ilyen készüléket! Én pécsi vagyok és itt pl azt sem kérdezték meg az AFP levételekor hogy hány kiló vagyok és Toxo Plazmát sem csináltak! Olvastam hogy máshol meg igen! Nekem Accu-Chek Aktiv van ez a leg elterjedtebb és legjobb márka. Igaz a további tesztcsíkok ára 6000 Ft. Mindegyik máshogy mûködik, no persze leszámítva azt hogy megszúrod magad és oda cseppentesz 1 csepp vért, de a készülékek használata eltérõ. Üdv 25 hetes kismami
Elõbb olvasd el mit írtam.2HETENTE 1 HÉTIG MÉRTEM!!!!!
jA ÉS HA ANNYIRA MARHA LAZÁN VETTEM VOLNA, AKKOR NEM DIÉTÁZTAM VOLNA!!!!Én profeszorhoz jártam és a diéta nagyon sokat jelentett és be is tartottam.Az éhomim 4 környékén volt, az étkezés utána 6, vagy alatta. Szénhidrátos be állításom volt.És tisztába vagyok vele hogy a babám a tét és nem én azért tartottam be mindnt.Nem tudom vidéken hogy müködik és ezért már elnézést is kértem, ezek szerint pesten jobban oda figyelnek a dolgokra.Bocsi azért remélem nem lessz semmi bajotok nektek sem, ahogy mi is jól vagyunk.
Ahoz képest, hogx te meddig mérted, meg mi mindent tettél, a válaszodból nem ez jött le..... bocs.
nekem is d-cont start van, personal aktív tesztcsíkokkal(mi 3000.- 50 db) Én 13 hete majdnem mindennap szúrom magam, és csak így vagyok nyugodt, az étkezés után egy órával mért értékeim mindig 5.5 és 6.3 között van, attól függ, mit eszek. Éhomi 4 és 5 között, étkezés után kétórával visszatér étkezés elõtti állapotra. Tehát ezek az eredmények jók. Nem akarlak elkeseríteni, de ha veszel egy cukormérõt, rögtön veszel egy tesztcsíkot, azt egy hét alatt elszúrkálod, mert miért ne (úgy, mint én) és hetente veheted a 3000 hufos tesztcsíkokat. És normálisan eszel, nem eszel cukrosat, meg nem iszol cukros üdítõket, így a cukrod nem is megy fel, de a pénzt pedig szórod ki az ablakon (mint én) és szúrkálod magad ezerrel... :) De sajna én így vagyok nyugodt, és tudom, hogy rendben vannak az értékeim. Ezt a kérdést magadnak kell feltenned, van- e rá elég pénzed, és akarod-e ezt a tortúrát végigcsinálni. Vagy: eszel rendesen, úgy ahogy egy dietetikus mondja, bejársz ellenõrzésekre, és rendben lesz minden. Ha cserepesedik a szád, akkor magas a cukrod, amúgy. De most ne rágd ki ezért cserepesre :) Szerintem ne vegyél:) Boldogságos babavárást :)
nekem is d cont start van.Én c test glucose csíkot használok hozzá(3ezer ft).én 4 hete tudom hogy gáz van a cukrommal, de én viszont nem szurkálom magam halálra, pedig megtehetném:) de napi 1 értékpárt mérek.1 nap a reggeliket, 2.nap az ebédeket, 3.nap a vacsikat.Néha néha beleméregetek az uzsiba, vagy a tízóraiba és ENNYI...Én nyugodt vagyok így is, mert azért így minden nap ellenõrizve van, de én tuti nem szurkálom magam orrba-szájba!!!Eddig 1 szer volt olyan hogy magas értéket mértem, de akkor 2 napig utána mértem minden étkezési értékpárt, aztán szépen visszaállt a cukrom, azóta megint csak napi 1 párt mérek, és totál nyugodt vagyok így....Elsõnek én nem akartam cukormérõt venni, mert volna máshová is tenni a pénzt, de NEKEM az jutott eszembe, hogy ha ne adj isten bármi lenne a cukor miatt a babámmal, sosem bocsáltanám meg magamnak, hogy nem tettem meg mindent a jó vércukorszint eléréséhez, tartásához....Bár ez ÉN vagyok.

24 hetesen még csak 1 pecsétem van. Van esély? Hogy meglesz a 4?

19 hetesen kaptam az els? pecsétet.Akkor derült ki uh-on, hogy járni kell 4 hetente terhesgondozásra, addig nem voltam, mert se a doki, se a véd?n? nem mondta, hogy van ilyen...Azóta egyszer voltam, akkor másik dokinál, aki nem pecsételt...Kezdek aggódni, hogy így összefog-e jönni.

Legjobb válasz: Persze.De minden esetben amikor mész,kérd,hogy pecsételjenek.

Persze.De minden esetben amikor mész, kérd, hogy pecsételjenek.
Összejön ha ezentúl elmész havonta.Ha az orvos nem pecsétel szólj neki, hogy ez fontos mert ha nincs nem kapsz pénzt, meg fogja érteni.
Nem a 4 pecsét a lényeg, hanem az, hogy a dokid a terhesség végén adjon egy igazolást, hogy részt vettél a rendszeres terhesgondozáson. A pecsét szerintem akkor érdekes, ha idõközben orvost váltasz. Ha a végén megkapod az igazolást, senki nem fogja nézni, hány pecséted van. Bár ha ilyen bunkó az orvosod én nem bíznék meg benne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok! Hát sajnos nagyon megjártam az orvosokkal, ultrahangról nem hiányoztam egyedül, mert azt én is tudtam, hogy mikor kell menni, de ha a dokin mult volna, azon se lettem volna ott, mert a legelsõn, és a 18.hetin majdnem kirakott a rendelõbõl...Na mindegy...Most megyek olyan vizsgálatokra, amit már az elején meg kellett volna csinálni. A következõ babánál ezek után biztos magándokihoz megyek.
Sziasztok! Nekem a 24. héten már meg volt a 4 pecsétem az orvostól, a védõnõtõl pedig 2! Nem járok magándokihoz! Oda kell figyelni, mert én is sok mindenrõl lemaradtam volna, ha csak a védõnõre figyelek! Nekem kellett kérnem eddig a beutalókat a vérvételre, különben a védõnõ elfelejti ideadni! Eddig 2-szer volt nálam 5 percre! 29 hetes kismama
uuuhh de ez hogy lehet?nincs fogadott orvosod?szerintem az jo ha van az odafigyel az emberre te is biztonsagba vagy!ha barmi van ki foglalkozik veled, szerintem jarj magandokihoz akkor nem lesz ilyen problemad.a vizsgalatokra ki figyelmeztet akkor a vervetelekre az uh-ra?hany uh-on voltal mar?
Én úgy tudom, vagy legalábbis nálunk úgy van, hogy a 25. hétig min. 2 pecsétnek kell lennie....
Egyébként nekem ennyi idõsen 2 pecsétem volt, nem vagy lemaradva.
4 kötelezõ vizsgálat van, azt meg úgy is jelzi a védõnõ, legalábbis Szegeden, mindig elõre ad idõpontot, hogy mikor menjek hozzá. Õ adja a beutalókat laborba, stb. Nekem van magán dokim, így hozzájárok a nem kötelezõ havi vizsgálatokra, õ is szokott pecsételni. Egyébként tényleg csak 4-szer akarják látni a kismamát, az a kötelezõ megjelenés, ha nincs orvosod, vagy panaszod.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nincs egy "végleges" orvosom.Félideig egy volt, aki elfelejtette mondani, hogy terhesgondozásra is menni kell, aztán elköltöztünk, itt kerestem pont ezért magándokit, de nem találtam olyat aki elvállalt, aztán itt is elmentem sztk-ba, mert sürgõs volt a beutaló(amit picit hiányosan töltött ki a doki)így ma megint visszamentem, de az a doki nem rendelt, így egy másik adott rendes beutalót.Védõnõvel is a 3.-al van dolgom.Az elsõ 1 hónap után elkerült, aki jött helyette, az volt félideig, költözés után van most a 3., aki szerencsére ügyes és kedves.Õ vette észre, hogy mennyi vizsgálatom hiányzik...Így mégcsak nincs is kihez menni igazolásért...

Epilepsziás vagyok és 24 hetes terhes, a neurológusom azt javasolta, hogy a SOTE 1. sz. Klinikáján keressem meg Dr. Rigó Jánost vagy Dr. Ádám Zsoltot. Van esetleg magánrendelésük, és ha igen hol találok valamilyen elérhetőséget?

Legjobb válasz: szerintem ha beírod a google-be a nevüket,külön-külön,akkor biztos kidobja,mert már ha egy dokinak van magánrendelése is,akkor jobbik esetbe hirdeti magát a neten is!

szerintem ha beírod a google-be a nevüket, külön-külön, akkor biztos kidobja, mert már ha egy dokinak van magánrendelése is, akkor jobbik esetbe hirdeti magát a neten is!
már megnéztem, mind a kettõ fent van! szió
Szia! Ádám Zsoltnak van magánrendelése a Thököly ûton.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az utolsó válaszolót kérdezném, hogy nem tudja-e a pontos címet vagy tel. számot, mert a google-ben hiába keresek rá, csak a sote-s elérhetõségét dobja ki. Köszi még egyszer!
De tudom, m indjárt elõkeresem és leírom!
A rendelõ tel.száma: 061-4220169 Én úgy tudom itt rendel, mert Ádám Zsolt az Én dokim helyettese, és amíg az Én dokim szabin volt õt kellett keresnem, és ezen a helyen A pontos cím:Thököly út 61. De amikor telefonálsz úgyis megkérdezik kihez szeretnél menni. Amúgy a rendelõ nagyon szép, kultúrált. Én meg vagyok elégedve, és errõl a dokiról is csak jót hallottam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, rengeteget segítettél!
Nagyon szívesen:) ) Remélem rendben lesz veled minden:)

Van egy 4 hetes dzsungáriai törpehörcsögöm, és eléggé duci (szerintem). Hogyan fogyaszthatnám le valahogy? (Most 24 g-os, és 1 hete van nálam. )

Legjobb válasz: Mókuskereke van? Azt képes egy éjszakán át tekerni. Kaját is csak annyit adj neki, amit egy nap elfogyaszt, ne engedd be spajzolni :) Tegyél be neki minél több mászókát és akadályt, a szökés reményében sokat fog és kitartóan mászkálni rájuk, persze figyelj rá, hogy ne sikerüljön neki :) Tehát: A kaja adagjára figyelj oda és minél többet rohangáljon, mászkáljon. A kekszes finom falatokat most tedd tiltólistára egy darabig.

Mókuskereke van? Azt képes egy éjszakán át tekerni. Kaját is csak annyit adj neki, amit egy nap elfogyaszt, ne engedd be spajzolni :) Tegyél be neki minél több mászókát és akadályt, a szökés reményében sokat fog és kitartóan mászkálni rájuk, persze figyelj rá, hogy ne sikerüljön neki :) Tehát: A kaja adagjára figyelj oda és minél többet rohangáljon, mászkáljon. A kekszes finom falatokat most tedd tiltólistára egy darabig.
Nem tudom milyen tápot adsz neki, de az enyémek nem esznek sokat. szerintem az a bajuk, hogy hamar elfogy a kedvencük, a napraforgó, és utána majd megeszik a többit is. Legyen elõtte friss gyümölcs, kis adag széna, és kis házikó, mókuskerék. A házikóra is szeretnek mászkálni. Én a napokban a ketrecekbe tettem egy bio almafaágat. Imádják rágni, és élvezettel egyensúlyoznak rajta.
A kérdező hozzászólása: Igen, van bent neki kerék. Nagyjából egy kiskanálnyi kaját szoktam neki adni, amit 2 naponta kicserélek. Az lehet, h a zabpehelytõl hízott el egy kicsit? Mert úgy szoktattam kézhez, hogy azt raktam a tenyerembe, meg néha csak úgy is adtam neki pár darabot :S Amúgy ennyi idõsen milyen nehéznek kell lennie?
A kérdező hozzászólása: így akartam írni: a kaját 1-2 naponta cserélem

24+1 hetes vagyok, és derék- illetve medencefájdalom kínoz pár napja. Mit lehet tenni, hogy jobb legyen?

Második babám, de az els?nél azt hiszem, nem fájt ennyire. Vagy csak sokat futok a nagyobbik után... Deréktól lefelé néha nagyon belenyilall. Azt tudom, hogy az ízületek puhulása okozza, és készül a szervezetem a szülésre, tágul a medence; de néha olyan durván fáj, hogy alig tudok talpon maradni. Tudtok valami trükköt, hogy kicsit kibírhatóbb legyen?

Legjobb válasz: Igen, kismamajógára kell járni, nagyon jó hatással van!

Igen, kismamajógára kell járni, nagyon jó hatással van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Már kerestem, de eddig nem találtam a közelemben, csak normál kismamatorna van, lehet, hogy az is jót tenne?...
Én is így voltam a 6. hónaptól most 7 hónapos vagyok, van egy 2, 5 éves fiam aki elég aktív, és engem is nagyon kínzott a fájdalom. beszéltem a védõnõmmel, õ a magnézium port ajánlotta, napi egy adag, és már alig fáj valamim. Már csak a fáradékonyság maradt, de az merõben jobb, mint hogy nem bírok kikelni az ágyból a fájdalom miatt. A jógára én is gondoltam, de szaladgálok én eleget a fiam után, ráadásul a 4. emeleten lakunk, és nincs lift, szóval a torna már megvan :)
A kérdező hozzászólása: A magnézium pornak van valami neve? Vagy csak így kell kérni a patikában? Sajnos az én védõnõm épp befejezte az iskolát, sem szakmai, sem saját tapasztalata nincs, ha kérdezek, akkor rákeres a Google-ban. Az én is tudom, és legalább szültem is már...
A magnéziumnak az izületi fájdalomra nincsen hatása sajnos. Mielõtt félreértés történne... Gyerek utáni szaladgálás sem ér fel egy speckó gyakorlatsorral, hiszen gondolj bele, akkor gyógytornára sem kéne senkinek járnia, akinek gyermeke van és reumatológiai panaszai. A kismamatorna is jó, szerintem hasonlóak a gyakorlatai. Én amikor jártam kismamajógára, kimondottan csináltunk csípõt érintõ gyakszikat is, hogy kevesebb legyen a fájdalom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!