Találatok a következő kifejezésre: 24. hétben a (214 db)

Milyen mérete volt a babátoknak a 23-24. héten? A mi méreteink 23+4 naposan:/Kisfiú/ BPD: 5.94 OFD: 7.58 HC : 21.45 AC: 18.89 FL: 4.26

Legjobb válasz: 23. héten: Bpd 55 mm, Fl 40 mm, becsült súlya 550 gramm (kislány). Született 40 hét 3 napra 3330 gramm, 54 cm.

23. héten: Bpd 55 mm, Fl 40 mm, becsült súlya 550 gramm (kislány). Született 40 hét 3 napra 3330 gramm, 54 cm.
grav.24: BPD:64; TAD:61; FL:48 (TAD=mellkas átmérõje)a fiam 4150g-mal és 56cm-re született a 41. héten császárral. A lányom: Grav.23-24: BPD:63; TAD:55; FL:43; ö 3800g-mal és 54cm-rel született a 39. héten. Ne aggodj, tökéletes méretei vannak a babádnak!!! De ha nem múlik az aggodalmad, akkor csináltass 4d-s UH-ot és minden kiderül... Ha ott azt mondják, minden rendben, akkor minden rendben! További szép napot! Pihenj sokat! Brigitta
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Tegnap voltunk 4D-n!Rendben volt minden.Az érdekelt inkább, hogy ebben a korban kinek mekkora volt a babája! 63dkg-ra saccolták!
Mi 24 hetesen voltunk 4D-n és akkor saccolták 609 gr.-ra.
24+3 napos voltam 4 D eredmények: BPD:63, HC:227, AC:200, FL:43, becsült súlya 750 gr most a 36. hét vége felé vagyunk

Ma töltöttem a 24. hetet. A magnéziumot minden nap szedni kell, még akkor is ha nincs fájdalom, görcs, keményedés? Vagy csak akkor ha ez általába minsdennapos?

A dokim nem mondta.Ès azt szeretnèm mèg kèrdezni hogy a vasat ès a kalciumot is szedni kellene?Vagy csak ha a doki javasolja! Köszönöm. :-)

Legjobb válasz: Én megkérdeztem a dokimat még az elején, nem kell sem a magnéziumot, sem a kalciumot szedni (magnéziumot csak akkor, ha keményedsz, görcsölsz picit). Vasat is csak most, a 23. héten mondta, mert a vérképem indokolta.

Én megkérdeztem a dokimat még az elején, nem kell sem a magnéziumot, sem a kalciumot szedni (magnéziumot csak akkor, ha keményedsz, görcsölsz picit). Vasat is csak most, a 23. héten mondta, mert a vérképem indokolta.
Nekem napi 3*2 magnéziumot kell szednem. Szerintem ha nem mondta akkor is minden nap. Csak úgy van értelme. Vasat ha felírt. Vérvétel lelet alapján. Nekem napi 2*1 de az receptes.
Nekem a vasat napi kettõt mondott, a leleteim alapján is, mert vérszegény vagyok, magne b6-ot elején mondta, hogy szedjem, mert hánytam, kálciumot nem is mondta, azt a védõnõ javasolta, hogy ha nem eszem elég tejterméket, húst, akkor szedjem, magne b6-ot nekem nem mondta, hogy szedjem rendszeresen, akkor szedem, ha görcsöl a pocim.
Nekem fel van írva minden, de a negyedét ha beszedtem. Mivel én szinte napsütés nélkül voltam 7, 5 hónapot (õsz+tél+sötét tavasz) így a D vitaminra figyeltem, hogy szedjem, a többit inkább az étkezésre figyelve vittem be a szervezetembe. Hiszek benne, hogy a kívánósság megmutatja, hogy épp mi kell a te és a babád szervezetének. Nekem voltak olyan heteim, hogy fött tojást ettem reggeltõl estig. De a gyümölcsökkel, zöldségekkel is elõfordult. Késõbb, ahogy visszanéztem a baba fejlõdését(hogy épp mi fejlõdött) megállapítható volt, hogy azért kellett azt ennem, amit. Nekem egy gyógyszerész ismerõsöm javasolta, hogy ne a mesterséges vitaminokat szedjem, mert azok sok esetben csak növesztenek.
Szia! 20 hetes vagyok. A magnéziumot csak akkor kell szedni, ha görcsölsz. Én a terhességem elõtt is szedtem napi egy magneB6-ot az idegeimre (kicsit stresszes volt a meló és segített), erre a doki mondta, hogy ha hagyjam abba, mert ha már most szedem, akkor a végén, mikor görcsölök, akkor majd 4et kell szednem naponta. A Kalciumot a védõnõ szerint néha igyak egyet, de a 19-20.héttõl olvastam, hogy ajánlott napi egyet inni, a csontképzõdés miatt. (Ajánlom a Kalcium Sandoz pezsgõtabit, mert az iható izû). Vasat csak akkor, ha a vérkép alapján az orvos mondja. Nekem mostantól kell napi egyet bevennem. A védõnõd elvileg mindig segít, ha kérded! Jó babavárást!

24. hétbe a torna és sport veszélyes?

Legjobb válasz: Dehogy. A hangsúly a mértékletességen van. De ha eddig nem volt pl. hasizmod, ne most kezd el erõsíteni. A terhestorna pedig kifejezetten ajánlott a 20.héttõl, ha nincs orvosi ellenjavallat.

Dehogy. A hangsúly a mértékletességen van. De ha eddig nem volt pl. hasizmod, ne most kezd el erõsíteni. A terhestorna pedig kifejezetten ajánlott a 20.héttõl, ha nincs orvosi ellenjavallat.
Ha egészséges vagy és terhesség elött is rendszeresen sportoltál, akkor nyugottan tornázhatsz, persze bizonyos gyakorlatokat ki kell hagyni de azt majd az oktató megmondja neked. Ha eddig nem sportoltál akkor csak annyit mozogj ami nem túl megterhelõ, és jólesik. A szülés egy komoly fizikai igénybevétel a mamának és a babának úgyhogy jobb ha rákészülsz hogy legyen állóképességed. Én kismamatornára járok, és úszni.


A 20. héten a vizeletben lévő magas cukorszint miatt voltam terheléses cukorvizsgálaton, melynek az eredménye jó lett. Aki volt hasonló helyetben, annak kérte az orvosa a 24. héten is ezt a laborvizsgálatot, vagy elfogadta a korábbi eredményt?

Nem tudom van-e jelent?sége annak, hogy pont a 24. héten kérik a terheléses cukorvizsgálatot.

Legjobb válasz: Igazából azért kérik ezt a vizsgálatot a 24. hét után, mert átlagosan olyan 20. hét körül alakul ki a terhességi cukorbetegség, így a 24. héten ezt már tudják szûrni. Nos az viszont egy jó kérdés, hogy elfogadják e.

Igazából azért kérik ezt a vizsgálatot a 24. hét után, mert átlagosan olyan 20. hét körül alakul ki a terhességi cukorbetegség, így a 24. héten ezt már tudják szûrni. Nos az viszont egy jó kérdés, hogy elfogadják e.
Szerintem megismétlik.Érdekes egyébként, hogy a vizeletedben megjelent a cukor, a terhelés meg jó lett, ugyanis a vizeletben megjelenõ cukor magas vércukor szintre utal.Valószínûleg már csak ezért is ismételt vizsgálatra számíthatsz.

Nem baj e ha a 24. hétre írt elő a cukorvizsgálatra a dokim. Eddig mindent akkor csinálatott amikor kell, én úgy tudtam a 26. hétnél van ez, akkor most mikor is kell?

Legjobb válasz: Rosszul tudod, mert a 24. héten kell menni. Egyébként az erre vonatkozó termin 24. és 28. hét között, de többnyire már az elején megcsinálják.

Rosszul tudod, mert a 24. héten kell menni. Egyébként az erre vonatkozó termin 24. és 28. hét között, de többnyire már az elején megcsinálják.
Nálunk 24-26ot javasolnak.De teljesen mindegy...ez csak olyan protokoll, hogy idõben vegyék észre a bajt, ha van.Nem kell aggódni.
Én a 26-ik héten megyek.A védõnõ mondta, hogy akkor kell menni. 23 hetes kismami
Természetesen ez sem lehet mindenhol egyforma... A 24.- 28. hét között szokták csinálni.
Szerintem a dokid pontosan tudja mikor kell menned. Semmi nem törvényszerû! Én is úgy tudom 24.-28. hét!
A cukorterhelésnél nincs olyan jelentõsége az idõpontnak és a heteknek, mint pl. az afp-nél. Ha cukros vagy, akkor az bármikor kimutatható, viszont tény, hogy legkésõbb a 24-26. hét környékén el kell végezni, hogy ha baj van, a szülésig még helyre lehessen hozni az értékeket. Nekem az elsõ terhességemnél már a 12. héten elvégezték, mert elõtte cukrot találtak a vizeletben. Sajnos az voltam már akkor is, úgyhogy végig diétáztam. Most a másodiknál már a terhesség megállapításánál mondta a dokim, hogy figyeljek, mert biztosan az leszek ha az elõzõnél az voltam és így is lett. Itthon mértem, már az 5. héten az voltam :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát!

Hányadik héten a "legjobb" elmenni 4D ultrahangra? Ti mikor voltatok? Üdv: 24 hkm

Legjobb válasz: Elsõnél nem bírtam magammal, már a 22. héten mentünk, de kicsike volt...A 2-nál "okosabb" voltam és a 28. héten, akkor már rendesen , jól látszódott. Amúgy azt hiszem 24. héttõl úgy a 36. hétig ideális (mert akkor meg már túl nagy)

Elsõnél nem bírtam magammal, már a 22. héten mentünk, de kicsike volt...A 2-nál "okosabb" voltam és a 28. héten, akkor már rendesen , jól látszódott. Amúgy azt hiszem 24. héttõl úgy a 36. hétig ideális (mert akkor meg már túl nagy)
Mi a 27. héten voltunk. Nyitogatta a szemét, iszogatott, fintorgott és balettozott is:-)
Mi 2x voltunk, a 28. és a 32. héten.
Szerintem a terhesség vége felé, mondjuk a 32.héttõl nem érdemes menni, mert akkor ott már lassan megszületik a baba. 24 hetesen még korai szerintem.Mi a 27.héten voltunk mindháromszor, és szuper volt.Akkor már nagyon intenzívek voltak, szerintem ilyen tájt érdemes menni. 2 gyerekes anyuka és 37 hetes kismama
A doki 28-32 hetes várandóságot javasolta! Én 28 hetesen voltam! 36 hkm
Mi 26 hetesen voltunk. Nagyon nagy élmény volt, megérte :)
Mindkétszer 27 hetesen voltunk. Klassz volt.
Én pont holnap megyek , 28 hetes vagyok! :)
A dokim 24-32.hétig ajánlotta.Múlt héten voltunk, 26 hetesen, nagyon édi volt a kis pofija.Annyi, hogy a szemüket ilyenkor még nem nyitogatják.De nekem így is egy élmény volt. 27hkm
Én terveim szerint a 28.héten megyek, de attól függ anyuék hogy kapnak szabit lejönni vidékre a 4d miatt és a cuccokat lehozni.Szerinte is 24-32hétig jó menni rá, mert a vége felé már nem is ajánlott az uh annyira.

Miért csak a 24. héten van cukorterhelés? Addig mi van a magzattal?

A 24. hétig nem okoz semmit a babánál a túlzott cukor? Csak mert nekem nagyon rossz lett a terheléses eredményem, és azóta olyanokat olvastam, hogy az ingadozó cukor értékek nagyon rossz hatással vannak a magzatra...:(

Legjobb válasz: Nekem a 8 héten is volt a 16 héten is, és még most is lesz egy a 24 héten,bár már 26 hetes vagyok ,na meg még lesz a 32 héten is. Elsõ babámat várom és én se nagyon értem,hogy ez hogy mûködik.

Nekem a 8 héten is volt a 16 héten is, és még most is lesz egy a 24 héten, bár már 26 hetes vagyok , na meg még lesz a 32 héten is. Elsõ babámat várom és én se nagyon értem, hogy ez hogy mûködik.
Szia! A terhesség alatt, mivel a fejlõdõ méhlepény (placenta) segítségével az anya és a magzat szoros egységet alkot, az anya szervezetének kettõ-négyszer több inzulint kell termelnie, mint egyébként. Ilyenkor, amikor az anya a 22-24. hét táján elér egy bizonyos súlyt, kiderülhet, hogy nem képes fokozni a termelést: kialakulhat a gesztációs diabétesz. Ezért nézik a 24 héten!nekem is magas lett az értékem, kedden megyek a dietetikushoz, addig nem eszem semmi cukrot tartalmazó ételt!neked mennyi lett az eredményed?mondtak valamit, hogy mit kell tenned?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, nekem ez a második terhességem és ismét geszt.diab-om van. Én anno is, meg most is a 160 g CH diétát tartom. Nem annyira nehéz tartani, csak néha kívánom a cukrot... Amúgy én az elsõ terhességemnél se híztam csak 2 kilót, mégis cukrom lett:(
Szia!(második vagyok) Nekem õ a 4.terhességem, elõtte nem volt baj a cukrommal, igaz most több minden elõ jön, lehet 36 éves vagyok és ez is közrejátszik.Most kilóban sok jött fel, de nagyon vizesedem is, habár most a neten amit olvastam onnan elkezdtem egy diétát azóta nem vizesedem és vissza ment 4 kg remélem nem csináltam bajt vele.
En 29 hetes vagyok es a kutya se torodott meg vele, pedig mar szoltam is, plane, hogy az apukam cukorbeteg. Majd emlitem legkozelebb is. 2 hete vacsora utan apukam megmerte nekem, akkor volt 4.4, ami azert egy kicsit megnyugtatott, de nem ertem, miert nem figyelnek erre jobban.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma net böngészés közben találtam azt, hogy a cukor a 20.hét után jelenthet problémát a magzatra... A 4.4 az nagyon jó érték:D!
Be is turtam 2 Turo Rudit utana! :) De most gondold el, ha o nincs, hogy megmerje, akkor most itt rettegnek.

A terheléses cukor hányadik héten van? A védőnőm 24 hetesen vagyis a héten a dokim a 27. héten küldött el. Milyen ételeket kerüljek amitől bizti nem lesz magas?

Legjobb válasz: Már elõtte való este ne egyél édeset. Reggel teljes éhgyomorral kell odamenni. Én vizet ittam egy keveset elõtte. 24-26 hétig bármikor elküldhet terhelésre. De itt nincs olyan nagy jelentõsége a terh. hétnek mint az afp-nél. 32km

Már elõtte való este ne egyél édeset. Reggel teljes éhgyomorral kell odamenni. Én vizet ittam egy keveset elõtte. 24-26 hétig bármikor elküldhet terhelésre. De itt nincs olyan nagy jelentõsége a terh. hétnek mint az afp-nél. 32km
Nem attól lesz magas, vagy alacsony, hogy elõtte mit eszel és mit nem eszel. Minthogy az sem befolyásol, hogy szoktál e édesééget enni, sokat, vagy keveset. 75 g cukor azért megviseli a szervezetet, így is úgy is, de ha magas is lesz esetleg az eredemény, nem kell megijedni, csak kezelni kell, aztán szülés után elmúlik. De a várandósok 5%-ánál áll fenn a terhességi diabétesz. És valóban, mint az elõzõ válaszoló is írta: elõtte nap már kb. 19-20 órától ne egyél semmit, éhgyomorra kell menni, ha cukros lötyit itatnak, vigyél magaddal 1-2 citromot, hogy tudj belefacsarni, mert nem mindenhol adnak. Úgy elviselhetõbb az íze! És én is úgy tudom, hogy 24-26 hetesen szokták csináltatni, de nincs jelentõsége. Én is 26 hetesen voltam, azóta diétázom. 32 hetes kismami
nálunk 26-28 hetesen van!
Én 23 hetesen voltam.

A 24. hétben csak a terheléses cukrot nézik a vérben, vagy elötte csinálnak egy sima olyan vérvételt is, ami az elsö 12 hétben volt kötelezö?

23 hetes km

Legjobb válasz: a 12. heti az nagylabor van az AFP a 16. héten az egy kémcsõ és van a 24. héten a terheléses szóval nincs elötte nagylabor. nekem nem volt hanem ez volt a sorrend.

a 12. heti az nagylabor van az AFP a 16. héten az egy kémcsõ és van a 24. héten a terheléses szóval nincs elötte nagylabor. nekem nem volt hanem ez volt a sorrend.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm....én is igy gondoltam, csak mindenhol azt látom, hogy II.Labor és a nödokim is azt mondta, hogy II.labor lesz, de akkor csak a cukrot nézik.
Nekem a 2. labor a 28. héten volt a 3. labor pedig a 36. héten. utánna már nem volt vérvétel.
Nekem a terhelésessel együtt a 23. héten volt a rutin, plusz lesz még elméletileg a 36. héten is.
Terheléssel együtt nálunk labor is volt.
Kell vinni vizeletet, utána vesznek 2 kémcsõvel vért. Megiszod a lötyit, vársz 2 órát, majd ismét vérvétel, de akkor már csak 1 csõ.

Debrecenben a Nagy Oti-ban hogyan működik a terheléses vércukorvizsgálat? Az baj hogy engem a 23. hétre küldtek, de a papíron 24. hét van?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy itt egy hét számítana/ez nem olyan mint az afp/ Egyébként úgy tudom, terhesen már nem kell idõpontot kérni, szóval ha gondolod mehetsz 24 hetesen is, de csak akkor ha nem azért küldtek korábban mert gond van.

Nem hiszem, hogy itt egy hét számítana/ez nem olyan mint az afp/ Egyébként úgy tudom, terhesen már nem kell idõpontot kérni, szóval ha gondolod mehetsz 24 hetesen is, de csak akkor ha nem azért küldtek korábban mert gond van.
A kérdező hozzászólása: Nem, nincs gond. És hogyan zajlik?A védõnõ azt mondta hogy fekete teát vigyek, de mindenhol azt olvasom, hogy ott adnak valami löttyöt.
Igen éh gyomorra bemész vért vesznek . Fekete teát vigyél 1 fél literes üvegbe (a gyümölcs izü nem jó ) sok citromlével!! Bögre és kiskanál is kell.De cukor nélkül mert adnak 1 zacskó cukrot és azt mind bele kell öntened a teába .Majd próbáld meg gyorsan meginni. persze ezt éh gyomorra . 2 óra múlva megint vesznek vért .És utánna lehet enni.
A kérdező hozzászólása: Már itthon ízesítsem a citromlével? És ahogy leveszik a vért elsõnek utána kell egybõl meginni a teát?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!