Találatok a következő kifejezésre: 24 hetesen nem tudták (7 db)

Aki nem tudta megoldani, hogy 24 hetesen terheléses cukorvizsgálatra menjen, az mikor ment végül?

Legjobb válasz: Szia! Én 26 hetesen mentem, de úgy tudom , hogy akkor is kell menni.... (Lehet én tudom rosszul).

Szia! Én 26 hetesen mentem, de úgy tudom , hogy akkor is kell menni.... (Lehet én tudom rosszul).
A kérdező hozzászólása: Uhh, köszi! Ezek szerint ezt is kórháza válogatja, hogy mikor kérik.
szerintem tök mindegy, mert ha 24 hetesen nem vagy cukorbeteg, 25 hetesen sem vagy az, illetve fordítva is ugyanez. Ha 24 hetesen cukorbeteg voltál 25 hetesen is az leszel. Annyi a különbség ez esetben egy hetet csúszik a kezelés. Nem hiszem, hogy ennek akkora jelentõsége lenne, mert akkor magyobb gondot fektetnének rá. De volt itt, akinél egyértelmû a cukorbetegség, de még a diabetológiára is hetek múltán kapott idõpontot. Illetve a doki annyit mondott, tartson 160 grammos diétát- de ennél többet nem. Nekem a kisfiam cukorbeteg, egy hetet voltunk a kórházban kimondottan ezért, ahol nõvér, diabetológus, dietetikus tartott napi több órás felkészítést. A terhességi cukornál nem csinálnak belõle nagy ügyet. Nyilván nincs ennek akkora jelentõsége, hogy napra pontosan történjen a vizsgálat. (mint mondjuk a tarkóredõ vagy az AFP vizsgálat)
24-28. hét között ajánlják. Azért jobb hamarabb, mert ha gond van, hamarabb kiderül. Én a 25-26 héten megyek.
a 24-28. hét között kell, én a 26.on voltam
Ha a 24. héten nem voltál, akkor mielõbb esedékes a vércukor terheléses vizsgálat, hogy mihamarabb kiszûrjék, ha esetleg az lennél! Nem egy nagy dolog, éhgyomorra vért vesznek Tõled, majd cukros oldat fogyasztását követõen ezt megismétlik. Az elsõ vérvétel 5, 8 mmol/l, illetve a második 7, 8 mmol/l feletti cukorszintje számít kóros értéknek. De ne aggódj, mert a terhességi cukorbetegség a várandóság után általában megszûnik :) Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek! Holnap leszek 25 hetes, és a férjem sajnos a héten nem tudott itthon maradni a kisfiunkkal, hogy elmehessek vérvételre, majd csak jövõ hét elején. Másra nem nagyon tudjuk hagyni reggel fél héttõl fél 12-ig (ameddig tart), mert még csak 10 hónapos, és nincs másokhoz szokva.

Hogy tudtok aludni? Mit csináltok ha nem hagy a baba? Engem a babám nem hagy, akármelyik oldalamon fekszem, és ha a bal oldalon fekszem akkor a jobb oldalam megfájdul.24 hetes vagyok.

Nehéz, mert egyik oldal sem jó, talán a jobb, de hason már nem tudok, háton meg nem nagyon lehet... jó praktika? És mit csináltok mikor nem hagy a baba aludni?

Legjobb válasz: Szia! Bár én még csak 17 hetes vagyok, de én sem nagyon tudok aludni már. Akár melyik oldalamra fekszek, egy idõ után elzsibbadok. Nekem eddig az vált be, hogy egy nagy párnát tettem a lábaim közé, így sokkal kényelmesebb.

Szia! Bár én még csak 17 hetes vagyok, de én sem nagyon tudok aludni már. Akár melyik oldalamra fekszek, egy idõ után elzsibbadok. Nekem eddig az vált be, hogy egy nagy párnát tettem a lábaim közé, így sokkal kényelmesebb.
Szia, Én ebben a cipõben vagyok.Most már úgy alszom, hogy két párnát a hátam mögé teszek(.mint ha tévéznék félig meddig ülve)Így egy picit könnyebb és nem nyomódik, vagy húzódik a hasam.Most várom a második babát.Az elsõ terhességemnél is így aludtam. Egy próbát megér.Hátha neked is bejön.Gondtalan babavárást. Üdv.30 hetes Km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Már 16 hetes kortól lábam között párnával, és 1 hetes szoptatós párnával alszom, de sehogy nem jó a lányomnak. Majd megpróbálom ezt a "tv-nézõs" pózt. És még próbálkozom. Szép babavárást Nektek is!
Szia! Én már 34 hetes vagyok, tehát elég nagy a poci és hát az éjszakák....:( Én kispárnát teszek a lábam közé, plusz begyûröm oda a takarót is. Szerencsére fal mellett van az ágyunk, így oda is teszek egy nagypárnát, meg egy kicsit és annak nyomom a derekamat, hogy ne fájjon, és így az oldalamon sincs akkora terhelés. Ilyenkor a bal oldalamon alszom, állítólag ez a jó a babának is. Aztán, ha fordulni kell, akkor már annyira nem kényelmes, mert nincs mögöttem a fal, ilyenkor a Férjecskémnek támasztom magam :O)
A kérdező hozzászólása: Hát még van elõttem jó sok hét, az egész nyár, és a meleg miatt és a növekvõ pocak miatt (már most sem kicsi) még nehezebb lesz aludni... Hát igyekszem kipárnázni magam mindenhol. :)

Elképzelhető hogy 24 hetesen akkora legyen a hasam, mikor kb.3-4 hónapósan. Eddig nem tudtam tőle leülni alvásnál nehezen fordultam meg. Most meg alig érzem és nem is nehéz. És nagyon lennt érzem. Ez normális? Vagy milyen veszély forrása lehet?

Túlságosan aggódom.

Legjobb válasz: A pocak mérete alkatfüggõ is, na meg hogy a babó hogy helyezkedik el. Én a 6. hónapban még úgy néztem ki, mint egy 3 hónapos terhes:) Most így a végén már szép nagy, de igazából az utóbbi 1-1,5 hónapban indult meg igazán a növekedése. Nekem is a kezdetektõl lent van a pocak, azt mondták, lányos pocakom van és UH szerint kislány is a szentem:) Ez abból a szempontból jó, hogy nem küzdök légszomjjal, de nagyon tud fájni a babó mozgása. Összenyomja mindenemet ott lent, úgyhogy igyexem odafigyelni arra, hogy ha lehet, ne nyomjam még lejjebb. Próbálom kerülni az ülést. Ha lent van nagyon a kicsi, akkor elõbb kezdhet el nyílni a méhszáj, sûrûbben lehetnek szúrkálós érzéseid, ilyesmi, közvetlen veszéllyel nem jár. De a doki kötelessége, hogy szóljon, ha mégis valami baj van.

A pocak mérete alkatfüggõ is, na meg hogy a babó hogy helyezkedik el. Én a 6. hónapban még úgy néztem ki, mint egy 3 hónapos terhes:) Most így a végén már szép nagy, de igazából az utóbbi 1-1, 5 hónapban indult meg igazán a növekedése. Nekem is a kezdetektõl lent van a pocak, azt mondták, lányos pocakom van és UH szerint kislány is a szentem:) Ez abból a szempontból jó, hogy nem küzdök légszomjjal, de nagyon tud fájni a babó mozgása. Összenyomja mindenemet ott lent, úgyhogy igyexem odafigyelni arra, hogy ha lehet, ne nyomjam még lejjebb. Próbálom kerülni az ülést. Ha lent van nagyon a kicsi, akkor elõbb kezdhet el nyílni a méhszáj, sûrûbben lehetnek szúrkálós érzéseid, ilyesmi, közvetlen veszéllyel nem jár. De a doki kötelessége, hogy szóljon, ha mégis valami baj van.

24 hetesen még nem tudták megmondani a baba nemét, mert mindig úgy fekszik hogy nem látják. Ugye ez nem nagy baj?

Legjobb válasz: Van aki a baba születéséig nem tudja meg a nemét, mert mindig úgy fekszik, hogy nem látni. Miért lenne ez baj?

Van aki a baba születéséig nem tudja meg a nemét, mert mindig úgy fekszik, hogy nem látni. Miért lenne ez baj?
Szia! Egyetlen egy baj van csak, hogy nem tudod rózsaszínû vagy kék rucikat vegyél:) Sok sikert!
Nekem sem tudták megmondani ezért holnap megyek 4D uh-ra.
Hát ha neked nem baj akkor másnak biztos nem. Csak annyi hogy nem tudod hogyan vásárolj neki de ha elmész 4d-s uh-ra ott jobban meg tudják nézni!
2d-s uh-gal nekem is csak a 31.héten lehetett látni a babám nemét(kislány).kisfiú magzatoknál a heregolyók csak a terhesség 30-32. hete környékén szállnak le a hasüregbõl a herezacskóba, ezért eddig 2d-s uh-gal nem lehet jól látni, mi a helyzet. 3d-s uh-on a 20. héten kislányt jósoltak, de akkor is hozzátették, hogy ebbõl még lehet fiú is.
ötlet nincs csak egy tanács vigyázzatok a különleges nevekkel
Nekem ilyen nevû ismerõsem vannak amiket elõtte sose hallottam: Maya, Imelda, Artemisz. Mondjuk ezek pont lány nevek, de ezek is különlegesnek számítanak. Nekem viszont a különleges az inkább ezekben az esetekben furcsa. Most hogy már ismerem õket más nevet nem tudnék elképzelni, de amikor elõször meghallottam inkább röhögtem rajta.
Nálunk pont az volt a szempont, hogy ne legyen különleges neve....csak hátránya lesz belõle , nem elõnye , és ettõl még nem lesz különleges, egyedi valamiben a gyereketek...én úgy vagyok ezzel, ha kitûnik valamiért a többiek közül az olyan dolog legyen amiért valamit le is tett az asztalra, amiben jó vagy egyedi , de az Ö érdeme legyen :) nem bántani, vagy kritizálni akarlak Titeket, a Ti döntésetek, csak gondoltam megosztom veletek a véleményemet.
Ne foglalkozz a sok hulye eloitelettel, nyugodtan valassz kulonleges nevet. En szemelyszerint jobban kedvelem a ritkabb, egyedi neveket, dehat kinek mi?. :) Nekem fiunevek kozul legnagyobb kedvenc az Uzor, ill. tetszett meg a Konrad is.
Amik számomra különlegesek és szívesen nevezném így a gyerekem: Bonifác, Hunor, Nimród, Dusán, Edvin, Levente, Olivér, Pál.
A szülõk exhibicionizmusának a kivetülése a "különleges" név. Csak hátrányba kerül vele a gyerek.
Géza, Béla, Józsi... ezek manapság elég különlegesek :D a "különleges" nevek (vagyis cigány nevek) meg elég elcsépeltek
Nálunk a Boldizsár, SZilárd, Bertalan voltak versenyben. Boldizsár lett végül a fiunk.
Én innen fogok választani. Nálam szempont, hogy csak magyar nevek jöhetnek szóba, ezen az oldalon pedig rengeteg van háromnegyedérõl nem is hallottam még. Ott jelöli, hogy melyik anyakönyveztethetõ, melyik eredeti magyar név és melyik származtatott. A naptárban néztem én is de nemigazán tetszik egyik sem. Ezek elég különlegesek. [link]
Itt az összes anyakönyvezhetõ fiúnév, van benne nagyon sok ritka: [link] Szerintem szánjátok rá az idõt, hogy elolvassátok és kiírjátok, ami külön nektek tetszik, aztán összevetitek a listáitokat.
Zágon?
A naptárral az a baj, hogy egy csomó név nincs is benne.
Konkrét ötletet nem szeretnék mondani, de leírom mi hogy választottunk. Mivel karácsonyhoz nagyon közel születik a fiunk, arra gondoltunk hogy a né vnapja legyen távolabb. Leültünk a férjemmel egy naptárral, és májustól szeptemberig végignéztük, melyek azok a nevek amik mindkettõnknek tetszenek, és a vezetéknévvel is jól hangzanak. Kb. 10 ilyen volt. Ebbõl már viszonylag könnyen kiválasztottuk az igazit :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom szépen mindenkinek.. Bajban vagyok ezzekel a nevekkel :S talán apja nevét fogja kapni?!?! Zsolt...?! Nem tudom még..
Gondolkozz már! 6 napja volt ovud, még be sem ágyazódott szinte! Ez már beteges, bocsi...
A kérdező hozzászólása: jó akkor ugy kérdezem hogy van esély így babára?:D Bocsi lányomnál nem volt semmi jel csak h nem jött meg..
Igen, lehet esélye, mivel együtt voltatok ovukor, és nem az esetleges tünetek miatt.
A kérdező hozzászólása: a hõm reggel "ott" 37 volt ez jót jelent??
Semmit nem jelent. Peteérés után mindig fenn van a hõ egészen a menstruációig.
Még bármi lehet... A hõ pedig még ha mensi elõtt van fent közvetlenül úgy, hogy 37 fok, még az se jelent semmit. Még abból is lehet akármi. A hõre akkor lehet alapozni, ha mondjuk a luteális szakaszod mondjuk eredetileg 13 napos és aztán megjön na és akkor történik egy olyan, hogy már 16 napja fent van a hõd és eközben még mindig nem jön meg, na akkor már lehet azt mondani, hogy lehet, hogy sikerült a baba, de addig nem számít az, hogy fent van a hõ, mert eredetileg is így kell lennie.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!