Találatok a következő kifejezésre: 24 hetesen hogy (192 db)

24 hetesek, hogy vagytok?

Milyen a közérzet,hány kilót híztatok,mennyit mozog a baba,mit éreztek stb?

Legjobb válasz: Szia! 24+4 vagyok és életemben nem éreztem ilyen jól magam. Nagyon jó a közérzetem bár nem is voltak rosszullétek, az energiám kifogyhatatlan. Folyton pörgök, a férjem pedig ki van akadva rám. Eddig négy és fél kilót híztam, a núnás pedig nagyon aktív. Ma reggel pl arra ébredtem, hogy kirúgja az oldalam. De vannak pihisebb napjai is, úgy vettem észre, hogy a hidegebb napokat nem nagyon szereti. Mindenkinek ilyen terhességet kívánok, mert ezt tényleg csak élvezni lehet!!!

Szia! 24+4 vagyok és életemben nem éreztem ilyen jól magam. Nagyon jó a közérzetem bár nem is voltak rosszullétek, az energiám kifogyhatatlan. Folyton pörgök, a férjem pedig ki van akadva rám. Eddig négy és fél kilót híztam, a núnás pedig nagyon aktív. Ma reggel pl arra ébredtem, hogy kirúgja az oldalam. De vannak pihisebb napjai is, úgy vettem észre, hogy a hidegebb napokat nem nagyon szereti. Mindenkinek ilyen terhességet kívánok, mert ezt tényleg csak élvezni lehet!!!
Szia! 24+4napos kismama vagyok. 23. hétig folyamatosan hánytam, de szerencsére most már elmúlt és egyre jobban érzem magam épp tegnap voltunk 4D uh-n és megtudtuk, hogy megint kislányunk lesz nagyon boldogok vagyunk. Most már egyre több az energiám így lassan készítem össze a baba dolgait. Kellemes babavárást!!!

24 hetesek hogy érzitek magatokat? Sokat rugdos a babátok?

Legjobb válasz: Szia! Én ugyan még csak 23 hetes vagyok, írok ha nem gond:) Nagyon sokat mocorog, szinte egész nap:) Aztán éjjel nyugi van, reggel pedig kezdõdik elõlrõl:) Nagyon sokat keményedek pár napja, ami nagyon aggaszt. Marokszámra szedem a magnéziumot:/ Veled mizu?

Szia! Én ugyan még csak 23 hetes vagyok, írok ha nem gond:) Nagyon sokat mocorog, szinte egész nap:) Aztán éjjel nyugi van, reggel pedig kezdõdik elõlrõl:) Nagyon sokat keményedek pár napja, ami nagyon aggaszt. Marokszámra szedem a magnéziumot:/ Veled mizu?
24 hetes vagyok, rengeteget mozog a babám. Szinte 10 percenként érzem a mozgását. Keményedésem eddig 1-2szer volt, a farokcsontom szokott fájdogálni, de nem túl vészesen.
A kérdező hozzászólása: Örülök , hogy írtál .Nekem is néha vannak keményedéseim, és nálam is rengeteget mozog a baba. Hanyadik babát várod?
Szia, én is szedem a magnerotot.20 hetesen be kerültem a kórházba görcsökkel, keményedéssel azóta szedem.A babócám nagyon tudja már produkálni magát, rendesen már hullámzik a hasam :)
1-es vagyok. Sajnos elkezdtem kinyílni:(((
13. vagyok. Elsõ babámat várom. Igazából nem panaszkodom, kicsit fáradékony vagyok meg egyéb apró dolgok, amiket el lehet viselni. Egyedül a fogaimmal voltak/vannak bajok, brutálisan sok gond van velük amióta terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: 1 elkezdtél kinyílni? és most bent tartottak a korházba?
1-es vagyok. Éjjelre bent tartottak. Már nem görcsölök, remélem pár hétig még bent marad a baba.
A kérdező hozzászólása: Örülök , hogy minden jobb lett)) Biztosan bent marad a babó még egy jó ideig))
A kérdező hozzászólása: Szia Remélem nem lesz semmi gond.Vizsgálatra mész vagy be kell feküdnöd?
Szia! 1-es vagyok. Sajnos nagyon gyakori összehúzódásaim vannak és még a farokcsontom is görcsöl:( Most megyek a kórházba.
24 hetes vagyok, rengeteget mozog a babám és nagyon erõseket rúg. Már most fel vagyok rá készülve, hogy kint sem lesz egy nyugis gyerek. Nekem õ lesz a második, már van egy pici lányom. A derekam elég sokat fáj (amikor takarítok vagy játékokat pakolok el), nem tudom mi lesz késõbb így...
A kérdező hozzászólása: Örülök , hogy írtál)))Nekem is keményedik a hasam sokszor .De a babó mocorog ezerrel))) ami annyira jó érzés. Hanyadik babád?
Harmadik baba. Te mennyi magit szedsz?
A kérdező hozzászólása: Én 2 szedek naponta + folsav+elevit
Én már bevettem ma 4 magnerotot, de elég sokat keményedek így is. Nem tudom mi lesz a vége:(
A kérdező hozzászólása: Van orvosod? vagy miért nem mész be az ügyeletre jobb ha látja orvos , téged pedig megnyugtatna
A kérdező hozzászólása: Én magneB 6 szedek
Nincs dokim, SZTK-ba járok. Kedden van idõpontom terhesgondozásra. Nem tudok bemenni, mert egyedül vagyok itthon a gyerekekkel:/ De holnap lehet, hogy megvizsgáltatom magam.
A kérdező hozzászólása: Biztosan nincs semmi baj , de jobb az ha látja orvos .
Nagyon remélem:) Legalább a 30. hétig jó lenne benntartani:)
Folyik az elõtejed, semmi gond. Boldog babavárást! 37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugodtam!!!!
Nyugi ne idegeskedj készül a bébinek a kaja!! :) )) Elõtej

Miért van, hogy 24-hetesen "elveszik" a magzatot vagy később, sok helyen olvastam, hogy 24-hetesen derült ki baj van és meg kellett szülni vagy császár?

Nem arra gondolok,hogy beindul a szülés hanem mikor addig minden rendben van és a 24.hét körül kiderül valami "gond" egy betegség de miért akkor és mik?????Meg mi az,hogy úgymond abortusz féle vagy nem is tudom mi az olyankor és ilyen későn csinálják,akkora babát megölnek és ez így van,nem kitaláltam csak nem értem :( és nagyon sajnálom akik átestek rajta,nekem is van 1-lányom és erről soha nem is hallottam ezidáig,csak egyre többet van itt mint kérdés!

Legjobb válasz: mikor szültem tavaly a kórházban volt egy 14 és egy 16 éves állami gondozott lány akik terhesek lettek, persze "nem tudták" hogy terhesek, 18 és 20 hetesek voltak, állami intézet engedélyével "elvették" a babákat ami annyit jelentett hogy beindították a szülést és meg kellett szülniük az életképtelen babákat. Az egyik lány 24 órát vajúdott. De persze a dolog után mindketten jót vihogtak hogy na ilyen is megtörtént velük és semmi de semmi rossz érzést nem éreztek a halott gyerekeik iránt. sajnáltam szegény kisbabákat, de nekik lehet hogy tényleg így volt a legjobb. Buta felelõtlen kiskamaszok!

mikor szültem tavaly a kórházban volt egy 14 és egy 16 éves állami gondozott lány akik terhesek lettek, persze "nem tudták" hogy terhesek, 18 és 20 hetesek voltak, állami intézet engedélyével "elvették" a babákat ami annyit jelentett hogy beindították a szülést és meg kellett szülniük az életképtelen babákat. Az egyik lány 24 órát vajúdott. De persze a dolog után mindketten jót vihogtak hogy na ilyen is megtörtént velük és semmi de semmi rossz érzést nem éreztek a halott gyerekeik iránt. sajnáltam szegény kisbabákat, de nekik lehet hogy tényleg így volt a legjobb. Buta felelõtlen kiskamaszok!
:(
Szia! Sok betegség derülhet ki ekkor. Például nyitott hátgerinc, Down szindróma. Ilyenkor pedig megindítják a szülést. Persze az anya kérése vétó értékû, ha õ nem akarja nem kényszerítik rá, de õszintén szólva én sem szülném meg a beteg gyereket. Az állami gondozott gyerekekben pedig azért nincs ilyen jellegû érzés, mert szülõi érzést sem tapasztaltak soha. Nem hinném, hogy õk a felelõsek a dologért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Nem értem! Az utolso mensi szerint 24 hetes vagyok, a nögyógyászom szerint 25 hetes vagyok! A védönö ma mégis azt mondta hogy csak 23 hetes kismama vagyok! Most akkor hány hetes vagyok?

Augusztus 23-án volt meg az utcso mensim akkor most számoljam ki?

Legjobb válasz: Szia, nem tudom hogy számolják, de én ma vagyok kereken 24 hetes, és aug. 25. az utsó mensi, jún.1-re vagyok kiírva. Boldog Babavárást!

Szia, nem tudom hogy számolják, de én ma vagyok kereken 24 hetes, és aug. 25. az utsó mensi, jún.1-re vagyok kiírva. Boldog Babavárást!
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Az utolsó szerint 24+2 hetes vagy, a doki gondolom az UH méretek alapján kalkulál többet. A védõnõt nem értem, nem hiszem, hogy annyira "amatõr", hogy nem tudja, hogy kell számolni. Az meg egy külön történet, hogy a védõnõnek a terhességi heteket a doki által írtak szerint kell tudomásul vennie, és nem hiszem, hogy ezt neki felül kell bírálni.
Nekem az orvosom azt mondta hogy a kórházi uh amit kimutatott dátum ahhoz kell számolni.Nekem pl.van 3 dátumom amire "kivagyok írva" de a kórházi uh-t nézem így tudom majdnem biztosan hány hetes vagyok.Kellemes babavárást:) 37 heteske
Szia! Az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni a heteket! Az augusztus 23 az az elsõ napja volt a mensidnek?
A kérdező hozzászólása: Igen az volt a mensim elsö napja!
Szia, Számolva 24w2ds vagy, méret szerint lehetsz 25, de a harmadik 23 sehogy sem stimmel...(22re azt mondom belefér, de a 23?) Nem lehet, hogy a védõnõ levonta a 2hét nemterhes terhességed? Mert ott a méretek alapján lehetne, de ott is a számolttól kéne néznie... Szerintem maradj a 24hetesnél:) azt tudod számolni, a méretek meg változnak +-:) 20heteske:) (méret alapján 22heteske)
szia, nekem 3, 5 hét különbség van a 2 dátum között!!! szóval ne aggódj amiatt a 2 hét miatt, majd jön amikor akar a baba. De szerintem az uh szerintit nézd

Nem mindig érzem a magzatmozgást, ez baj, nem kell, hogy mindig mozogjon, viszont a hasam sokszor feszül, főleg ha vezetek, ez baj vagy természetes 24 hetesen a hasfeszülés?

Legjobb válasz: szia, 24. hetesen minden nap kellene hogy érezd a mocorgót, de nem egyfolytában. Nekem is volt, hogy csak estére ébredt fel a drága. Feszülhet a hasad, mert mert a bõröd tágul, kenegesd mandulaolajos krémmel, hogy ne repedjen meg. Kellemes babavárást kívánok.

szia, 24. hetesen minden nap kellene hogy érezd a mocorgót, de nem egyfolytában. Nekem is volt, hogy csak estére ébredt fel a drága. Feszülhet a hasad, mert mert a bõröd tágul, kenegesd mandulaolajos krémmel, hogy ne repedjen meg. Kellemes babavárást kívánok.
Nem baj, ha nem mindig érzed, hiszen Õ is alszik, vagy pihen. Ha már több, mint egy napja nem érzed, menj orvoshoz! Hasfeszülés lehet attól, hogy nõ a hasad, de ha legtöbbször vezetés közben, akkor az is lehet, hogy nem jól ülsz, vagy rosszul van bekötve a biztonsági öv. Könnyû szülést kívánok!

24 hetesen voltunk 4D-n, akkor azt mondták hogy kislány szépen megmutatta a punciját. Ez már ugye akkor nem fog változni?

A doki azt mondta látta a nagyajkakat,ezt vehetem tutira?

Legjobb válasz: igen ez tuti!A 4D-s ultrahang nagyon megbízható és 24 hetesen már jól kivehetõ,hogy ott punci van vagy kuki.:)Gratulálok a kislányhoz!Jó babavárást!

igen ez tuti!A 4D-s ultrahang nagyon megbízható és 24 hetesen már jól kivehetõ, hogy ott punci van vagy kuki.:) Gratulálok a kislányhoz!Jó babavárást!
Ez már nem nagyon változhat :) Nekünk is így volt. Gratulálok! Mi a saját megnyugtatásom érdekében vettünk 1-2 fehér és citromsárga rucit is.
A doki 2-D-n állapítja meg h milye van de nekünk csak a 3-d-n egyértelmû. Nekem 24 hetsen mondták elöszõr h lány és azóta is az.Rem ha megszületik is az marad.:)
Ha a nagyajkak látszanak az tuti, nem igazán összetéveszthetõ, én is pontosan láttam. Gratula a pici lányhoz!
Szia!En is 24 hetes vagyok, en 22 hetesen voltam 4d-n es latszottak a nagyajkak es a huvelybemenet is, ugyhogy 100%-ra mondta a doki.Mikorra vagy kiirva?En augusztus 3-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Amugy julius 26-ra vagyok kiirva.

24 hetesen csuklik a babó. Normális, hogy egy órán keresztül?

Legjobb válasz: én is 24 hetes vagyok. én nem érzem, hoyg csuklana, illetve néhányszor azt hiszem, hoyg az volt, de csak max. 5-6 csuklás. mibõl tudod biztosan, hogy csuklás?

én is 24 hetes vagyok. én nem érzem, hoyg csuklana, illetve néhányszor azt hiszem, hoyg az volt, de csak max. 5-6 csuklás. mibõl tudod biztosan, hogy csuklás?
A kérdező hozzászólása: Ütemesen rángatózik a has, meg védõnõ mondta, h ez csak az lehet.
Az én babóm ma csuklott elõször, pedig már a 31. hétnél tartunk.:) Szeritnem nem gond ha sokáig csuklik. Boldog babavárást!
Amikor a pici fiam még a pocakomban volt rengeteget csuklott!Volt hogy reggel 5-kor arra ébredtem hogy csuklik!:-)volt hogy sokáig!Az NST vizsgálatra is várnom kellett míg abba hagyja!4hónapos kisfiú anyukája!:-)
Nekem is nagyon sokat csuklott kb. a 29. héttõl kezdve, volt, hogy óránként 3-4-szer is, több percig is eltartott, bár egy órát azért sosem.

24 hetesen mennyit mozog a baba? Milyen gyakran lehet érezni a kis pocaklakót? Néhány napja elég keveset érzem a babucit és aggódok hogy esetleg gond van a pociba...

Legjobb válasz: Ez nagyon váltózó.Van akinek aktív babája van, de van akinek lusta.Nekem aktív a baba még most is, de a 24.hét környékén nekem is volt hogy nem mozgott annyit mint elõtte való nap. Azért õ még nagyon sokat pihen ám.És nagyon hamar el tud fáradni.Jó babó várást 39 hetes kismama

Ez nagyon váltózó.Van akinek aktív babája van, de van akinek lusta.Nekem aktív a baba még most is, de a 24.hét környékén nekem is volt hogy nem mozgott annyit mint elõtte való nap. Azért õ még nagyon sokat pihen ám.És nagyon hamar el tud fáradni.Jó babó várást 39 hetes kismama
Nekem ilyen idõsen elég keveset mocorgott, de ez nagyon változó. A lényeg, hogy minden nap érezd , hogy mocorog. Biztos nincs semmi baj. Az idõjárástól is lehet, hogy egy picit lustább.És persze attól, hogy nem érzed még nem jelenti azt, hogy nem is mozog. Ne agggódj!
Nekem is változó, néha szinte egész nap érzem, néha meg csak keveset. Ha minden nap érzed legalább egy keveset, akkor nincs baj! 26 hetes kismami
nálam is így volt, egy-két napig aktív volt nagyon, aztán egy napig aludt, nem is éreztem, volt, h egyáltalán, dehát a nagy "munkában" õ is elfárad ám, ilyenkor pihen, mozog, csak olyan piciket, h nem lehet észrevenni, de ahogy telnek a hetek, hááát, hûha:) ) most meg olyan mint a búgócsiga:) ), néha majd fel borít, akkorát tud rúgni:) )majd meglátod te is:) ) addig is további kellemes babavárást:) 36 hetes kismami
Ilyen idõben ne csodálkozz, nagyon frontos idõ van, már hetek óta. A babák ezt nem szeretik, általában ilyenkor nyugodtabbak. nekem is vannak napok, mikor meg sem áll, van amikor alig érzem. A lényeg, hogy 24 óra alatt legalább 1X érezd, amúgy nincs baj:-) De lassan mész uhra, az biztos megnyugtat majd.-)

24 hetes kismama vagyok. Azt mondta a védőnő, hogy vizesedek és az utóbbi egy hónap alatt felszedett 4kg-ból 3 víz és ne aggódjak. A lábamat nyomkodta. Én mégis félek, hogy mi lesz velem ha ilyen ütemben gyarapodik a súlyom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Akkor(24 hetesen)nekem is nagyon sok jött fel aminek szintén egy jó nagy része víz volt.Én nagyon sok narancsot ettem akkor és annak a víz és cukor tartalma nyomta meg a súlyom.Azóta reggel citromos vízzel kezdek és nem iszom meg 1.5 l-nél többet.Ebben minden folyadéknak benne kell lenni beleértve a levest kv-t..stb.Ne aggódj,meg fog állni egy kis idöre.Nekem akkor feljött 4 kg,de az azutáni tanácsadáson már csak 1 kg-ot mért.Ne aggódj. További boldog bababvárást.

Akkor(24 hetesen)nekem is nagyon sok jött fel aminek szintén egy jó nagy része víz volt.Én nagyon sok narancsot ettem akkor és annak a víz és cukor tartalma nyomta meg a súlyom.Azóta reggel citromos vízzel kezdek és nem iszom meg 1.5 l-nél többet.Ebben minden folyadéknak benne kell lenni beleértve a levest kv-t..stb.Ne aggódj, meg fog állni egy kis idöre.Nekem akkor feljött 4 kg, de az azutáni tanácsadáson már csak 1 kg-ot mért.Ne aggódj. További boldog bababvárást.
Szia, Hogyha rákeresel itt a vizesedésre, biztosan fogsz olyan választ látni, hogy a 1.5 L víz éppen talán arra elég, hogy az életfontosságú funkciókat ellássa vele a szervezet.Biztos nagyon rossz, és majd én is megtudom, de ne szúrj ki magaddal és a babáddal azzal, hogy porzik majd a veséd.Ha tényleg víz jött fel rád, az a szülés utéán le is megy.Amúgy sokat pihenj felpolcolt lábbal, és igenis igyál eleget. 17 hetes kismami
Én is vizesedtem, és az orvos, ennek ellenére azt mondta, hogy sok folyadékot kell inni. Nem a bevitt folyadéktól fogsz vizesedni. Amit tehetsz, hogy kerülöd a sót, és felpolcolod a lábadat. Nem szabad sokat ácsorogni, ülni egy helyben. Én szülés után 12 kg-val lettem könnyebb (rögtön másnap), ennek kb a fele víz volt.
Szia!Szerintem is több folyadékot kell bevinni, ha vizesedsz, ha nem.24 hetesen nem sok a 4kg szerintem, nekem a doki napi 3 liter folydékot írt élõ, mert nem ittam eleget és kevesebb volt a magzatvizem. Átlagban 2-2.5litert meg kell inni. A víz majd szülés után lemegy. Én gyengére fõzött gyümölcsteát iszok így nem gyülemlik fel annyi víz, és nem árt, mint a feketetea.Remélem segítettem: 22 hetes kismami
Egyetértk! igyál sokat! vizesedérse nekem írt fel a doki annó egy gyógyszert amit amíg szedtem szépen kordában tartotta a lábaimat :) de a termálvizes lábáztatás is jó. Két nap Hévizen, és minden fölös víz lemegy :) A só megköti a vizet, szóval, ha kevesebbet sózol, van esély, hogy nem rakódik fel több, de a sótlan táplálkozás sem teljesen egészséges... szóval pihenj, polcold, esetleg borogassd. és persze igyál sokat!
emerek!!!!!!a folyadékbevitel nem befolyásolja a magzat vizet.1.5 liter bõven elegendõ arra hogy meglegyen a szükséglet.A gyerkõc elveszi a szövetekbõl meg onnan ahonnan tudja a vizet.Nem jó a mamának sem meg a babának sem ha elõdémásodunk.1.5 liternél ne igyál többet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, aranyosak vagytok.Jó érzés, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!