Találatok a következő kifejezésre: 24 hetesen először (4 db)

24 hetesen megyek először 4D ultrahangra. Nem lesz túl nagy a babám? Látszódni fog a képernyőn?

Legjobb válasz: Szia!szerintem tökéletes a 24.hét a 4D vizsgálatra!Én mikor a kisfiamat vártam 21hetesen voltunk elöször csodálatos élmény volt!:-)Utánna 33hetesen is elmentünk nem tudtam vele betelni!Szerintem elmehettek nyugodtan!Szép babavárást!

Szia!szerintem tökéletes a 24.hét a 4D vizsgálatra!Én mikor a kisfiamat vártam 21hetesen voltunk elöször csodálatos élmény volt!:-)Utánna 33hetesen is elmentünk nem tudtam vele betelni!Szerintem elmehettek nyugodtan!Szép babavárást!
Én is 24hetesen voltam 4d-n, szerintem tökéletesen látszott minden..Nagyon jó volt. 37hetes kismama

24 hetes vagyok. Ma voltam elöször az sztk-ba, és meglepödtem mert nem nézte meg a babát ultrahanggal, viszont meglepödve azt mondta, hogy nagyobbnak tünik, mint ahány hetes. Ez nem baj?

Megnézte a genetikai ultahangom eredményét,és azt mondta,hogy mivel az rendben,ezért biztos rendben van. Biztos lehet ez?

Legjobb válasz: SZTK-s Uh a 12. héten, a 18-20. héten és utána csak a 32.héten van és a végén a 36. hét után. Tehát elvileg ilyenkor nincs UH, az más kérdés, hogy magánrendelésen szoktak csinálni. Lehet, hogy a hasad méretére gondolt? Bár ez elég fura egy dokitól, õk aztán szokták tudni, hogy a hasméret semmit nem jelent. Semmi okod az aggodalomra, nyilván érzed a mocorgását és ez épp elég:) Nyugi!

SZTK-s Uh a 12. héten, a 18-20. héten és utána csak a 32.héten van és a végén a 36. hét után. Tehát elvileg ilyenkor nincs UH, az más kérdés, hogy magánrendelésen szoktak csinálni. Lehet, hogy a hasad méretére gondolt? Bár ez elég fura egy dokitól, õk aztán szokták tudni, hogy a hasméret semmit nem jelent. Semmi okod az aggodalomra, nyilván érzed a mocorgását és ez épp elég:) Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Megnyomkodta a hasamat és arra mondta. Szomorú azért hogy ha nem fizetünk akkor nem nagyon foglalkoznak velünk...

24 hetes km vagyok, lassan betegállományba szeretnék menni, ha így lesz, mennyi idő múlva kapok majd pénzt először, és mennyit?

Kivegyem az éves eddig megmaradt szabimat, és csak utána menjek betegszabira, vagy egyb?l írassam ki magam?

Legjobb válasz: Azt,hogy kiíratod e magad,Te döntsd el! Én táppénzre mentem,amit akkoriban (3.5 éve) úgy utaltak,ahogy a táppénzes papír beért (2 hetente). A táppénz,amit kapsz,az attól függ,mennyi a kereseted. (Azt hiszem a 70%-a) Kevés,de a semminél több.

Azt, hogy kiíratod e magad, Te döntsd el! Én táppénzre mentem, amit akkoriban (3.5 éve) úgy utaltak, ahogy a táppénzes papír beért (2 hetente). A táppénz, amit kapsz, az attól függ, mennyi a kereseted. (Azt hiszem a 70%-a) Kevés, de a semminél több.
Szia!Én bruttó 130 után kapok, kéthetente 38500-at!
Az elsõ vagyok. Az én példám: 54-et kerestem áltlag (3, 5-4 éve) a táppénz alatt 15-16.000-et utaltak 2 hetente.
Ja most látom hogy a bruttód 100ezer. Szerintem a nettódat kell nézni ha jol tudom. De erre nem vennék mérget...
Szia! Atöbbiekhez képest akkorén pozitiv példa vagyok mert nekem egy hónap alatt megjött az elsõ táppénzem. Szerintem vedd ki a szabiaidat nyugodtan.. az is jo pénz, na meg hátminek hagynád bennt, hisz az jár. Ha a nettód a 100ezer akkor abbol ha több mintkét éve van folyamatos munkaviszonyod az elsõ 15 napban fogsz kapni 70%-ot (feltéve, hogy mégnem voltál betegszabin az idén), aztán pedig 60%-ot. A betegszabit a munkáltató fizeti, a táppénzt az OEP. Ha jol tudom, már nincs olyan, hogy a munkáltató tb kifizetõ hely. (legalábbis a könyvelõ nekem pár hete ezt mondta). A betegszabiból és atáppénzbõl nem vonnak már le semmitsem. Remélem tudtam segiteni.
Szia!Második vagyok!Kb.60 ezer körül fogsz kapni 100 ezer után, de az is lehet , hogy egy picivel kevesebbet!És én nov. 21-tõl vagyok itthon!Táppénz elõször március közepén jött:((((Nagyon gáz volt a tél, meg az ünnepek, mert a férjem fizuja volt csak, ami nettó 90 ezer:(((
Egész pontosan az elsõ 15 munkanapra a tavalyi évi bruttó fizetésed 70%-át kapod (betegszabadság). Az ezt követõ idõszakra a tavalyi bruttód 60%-a. De csak abban az esetben, ha két év folyamatos jogviszonyod van. Ha nincs, akkor ezek a százalékok 60, illetve 50%-ra mérséklõdnek. Fizetésfüggõ, hogy mikor jársz jobban, ha nem keresel olyan sokat, akkor megéri elõbb a szabadságodat kivenni, hiszen arra teljes bért kapsz. ҝ
A kérdező hozzászólása: Brrr, köszi, aranyosak vagytok! Hát ez nem vmi jó hír...2-3 hónap??? Atyavilág. De vegyünk egy példát: Ha mondjuk 100ezer a bruttóm, akkor annak vegyem a 60%-át, és abból még adót, meg tb-t vonnak?
Szia!Hogy mennyi idõ után kapsz táppénzt, az attól függ, hogy a munkahelyed TB kifizetõ hely e?Mert ha igen akkor rendesen kapod, mint a fizudat!Ha viszont nem Tb kifizetõhely akkor majd az OEP utal, ami nem kevés idõ kb.2-3 hónap az elsõ!Hogy mennyit kapsz?A fizud 60%-át!A szabiról nem tudok sajnos nyilatkozni...ÜDV:29 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek, legalább tudom mire számítsak... Köszi :-)


Mi ez? Ma voltam elöször ultrahangon.6 hetes terhes vagyok. Azt mondta a doki, hogy minden rendben, aztán talált valamit: egy kétrekeszes 24*17mm- es folyadékot tartalmazó valamit. Ez mi?

Azt mondta a doki, hogy lehet, hogy egy sárga test ami a terhességet fent tartja. Két hét múlva újra kell mennem. Mi ez? Baj van?

Legjobb válasz: Szia.Nem lehet,hogy cista.Nekem mikor megállapították a terhességet volt mellette egy cista,akkor az volt a papíron ami neked...De nem lett semmi baj :)Vigyázz magadra,minden jót...6hetes baba anyukája

Szia.Nem lehet, hogy cista.Nekem mikor megállapították a terhességet volt mellette egy cista, akkor az volt a papíron ami neked...De nem lett semmi baj :) Vigyázz magadra, minden jót...6hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: de akkor miért rendelt vissza miatta két hét múlva?
8 hetesen kötelezõ a vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást. Egyébként én is tudtam, hog terhes vagyok, még a teszt elõtt. Szerintem ez ilyen nõi dolog. Nem megán ovosnál voltam, mivel hüvelyi ultrahang csak 1 db van a városban a korházban ott voltam. És 3 órás késében volt a rendelés úgyhogy sietett a doki.
Pontosan így van, azaz ciszta nélkül nincs terhesség. Még szép, hogy talált, és így szokták mondani az orvosok, hogy "jól látható a terhességet fenntartó ciszta", úgyhogy minden rendben van.
Mindenkit vissza szoktak rendelni. Engem már a következõ héten visszarendeltek, mert 6 hetesen asszem még csak a petezsák látszódott, a következõ héten már pulzált. Ne izgulj! De ha nem mersz kérdezni az orvosodtól, akkor inkább még az elején válts! Csak feleslegesen idegesíted magad, és ártasz a kis icirinek.
Szia! Ha beprogramozod magadnak, akkor valószínû lesz is.Óhh ha én elmesélném, milyen problémáim voltak, és még nem tudom mi is a végeredmény, akkor rájönnél hogy a tied nem is tragikus.De én úgy gondolom, megéreztem a babát, mikor még tesztet sem csináltam, és megérezném ha vmi gond lenne :) ) Mindenképp pozitívan állj a dologhoz, és ne olvasgass mindenféle vetéléses dolgokat.Azzal csak felzaklatod magad.Nyugi, meditálj, relaxálj....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!