Találatok a következő kifejezésre: 24 hetesen a 8 (12 db)

Szerintem egy kicsit meg lehetsz fázva.
Ne ijedj meg! Terhesen ez teljesen normális. Valószínû ez így lesz a terhesség végéig. Nincs semmi probléma, ez nálam is így volt, mikor terhes voltam. A védõnõ/doki nem mondta, vagy még nem voltál Nála?
A terhesség immunológiailag is más állapot, ami a vérképben is megmutatkozik. A labor eredményeken lévõ határértékek egészséges, nem terhes emberekre vonatkoznak, amitõl eltér egy kismama vérképe. (eseted egyébként sincs szó jelentõs eltérésektõl)
ááá, ilyen kicsi eltérés miatt teljesen felesleges aggódni! a magasabb fehérvérsejt szám utalhat egy kisebb gyulladásra, pl.fog vagy kicsit megfáztál, de ez sem vészes egyáltalán. ezekkel az eltérésekkel ne foglalkozz.
Terhes vagy! Az értékek egy átlagos felnõtt emberre vannak belõve, nem egy terhes kismamára. Ne aggódj, nincs semmi probléma veletek.
Normális!

24 hetesen sok a 8 kg hízás?

Sajnos vizesedek is, f?leg ma vagyok picit rosszul a meleg miatt, de az els? 6 kilómat az els? 3 hónapban szereztem be.Szívesen vennék diabéteszesekt?l olyan diétát amit heti 1-2 alkalommal kellene betartanom.Amúgy rozskenyeret eszek sok gyümit zöldséget persze fagyizok is sajna de nem annyit, hogy így puffadjak...

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvosom, hogy a 9 hónap alatt az össz megengedett hízás 8 kg. Na de mégis, ezt vajon melyik kismama tudja betartani? A rozskenyér tökéletes, egyél sok sok salátát, a gyümikkel vigyázz mert sok a cukor benne. Boldog babavárást! 7 hetes kismama

Nekem azt mondta az orvosom, hogy a 9 hónap alatt az össz megengedett hízás 8 kg. Na de mégis, ezt vajon melyik kismama tudja betartani? A rozskenyér tökéletes, egyél sok sok salátát, a gyümikkel vigyázz mert sok a cukor benne. Boldog babavárást! 7 hetes kismama
Szia! Szerintem nem vészes. De sok függ attól is, hogy milyen testalkatú vagy.Az én dokim meg azt mondta, hogy havi 1 kg hízás jó. vagyis összesen 10 kg. Ahány orvos annyi vélemény. Nekem 25 hetesen volt 5 kg plusz. Az elsõ gyermekemmel összesen 15kg-t híztam és senki nem szólt egy szót sem, hogy sok lenne. 28 hetes kismama
Szia szerintem sem sok, alaktfüggõ, én 18 hetes vagyok és 4 kgt hiztam idáig, ebbõl 3 at az elsõ három hónapban szedtem fel, és azóta csak 1 kg jött rám, igaz nem eszem tul sokat, napi 3szori étkezés, és napközben alma, banán, bio küles. Jó babavárást!
Ja és még annyit h szerintem nem lehet betartani a havi 1kgt, és szerintem kevés anyuka van aki 8 kg-nál többet nem hizik.
Én mindenhol azt olvasom, hogy 10-12 kg a norma az átlagos testalkatnál.Ha valaki erõsebb annak kevesebb.Eleve 8 kiló a baba meg a cullangok ami szülésnél lemegy, a szoptatáshoz is kell némi tartalék.A jelek szerint te eleinte szedtél fel többet.Nálam fordítva van, én 20. hétig csak 2 kg, aztán 4 hét alatt ujjab 3 kg.Szerintem normális.Barátnõm 24 hetesen 10 kg plusszal rendelkezett, de hamar le is ment róla minden szülés után.

24 hetes vagyok, két napja zsibbad a bal oldalam a mellem alatt kb.7-8 centivel. Mi lehet ez? Éjjel is éreztem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a bal oldalon van ugyanez, a mellem alatt közvetlnül nagyon tud zsibbadni. Éjjel nem is tudok ezen az oldalon aludni ha éppen belejön. Én azt gondoltam, hogy a babám nyom valamit. Boldog babavárást: 34 hetes kismama

Szia! Nekem a bal oldalon van ugyanez, a mellem alatt közvetlnül nagyon tud zsibbadni. Éjjel nem is tudok ezen az oldalon aludni ha éppen belejön. Én azt gondoltam, hogy a babám nyom valamit. Boldog babavárást: 34 hetes kismama
Szia! Nekem is volt ilyen és elég sokáig tartott. A méhed növekszik, ez okozza. Nyúlik a bõröd is. Nekem az is nagyon fájt a mellem alatt. Ne izgulj, nincs baj. 33. hetes kismama
Szia! Nekem is pont ilyenkor kezdõdött ez az érzés. Nem kell megijedned nincs semmi probléma.A gyomornak már egyre kevesebb helye lesz a növekvõ méh miatt, ezért egyre feljebb kerül a gyomor. Sajnos nekem csak egyre rosszabb lett. Ami segíthet egy picit, hogyha nem hajolgatsz túl gyakran és amennyire csak tudsz figyelj a testtartásodra, hogy húzd ki magad.Ne görnyedj sem ülve sem állva. Szülés után el fog múlni. Kitartást!
Én is érzem, a 38. hétben vagyok, a huszas hetek végén kezdõdött és egyre rosszabb. Nekem jobb oldalon fáj, de inkább oldalt kicsit, nem közvetlenül a mellem alatt. És akkor jön elõ elsõsorban, amikor járkálok, vagy többet állok. Nagyon kellemetlen, egy idõ után már tartanom kell azt a részt a kezemmel, illetve kicsit jobbra dõlni, hogy elviselhetõ legyen. Szerintem a pocak mérete, a méh és a baba súlya húzza le a bõrt és az izmokat, legalábbis én erre gondolok. Nekem a babám az elejétõl kezdve a jobb oldalon van, most már befordult, de még mindig a jobb oldalra helyezi a popsiját és a testének nagyobbik részét, szerintem azért fáj nekem ez az oldal, mert a gravitáció miatt jobban van terhelve, mint a másik. De lehet, hogy összefüggésben van azzal is, hogy van egy kis gerincferdülésem és esetleg rosszul tartom magam pocakosan.
Gondolkozz már! 6 napja volt ovud, még be sem ágyazódott szinte! Ez már beteges, bocsi...
A kérdező hozzászólása: jó akkor ugy kérdezem hogy van esély így babára?:D Bocsi lányomnál nem volt semmi jel csak h nem jött meg..
Igen, lehet esélye, mivel együtt voltatok ovukor, és nem az esetleges tünetek miatt.
A kérdező hozzászólása: a hõm reggel "ott" 37 volt ez jót jelent??
Semmit nem jelent. Peteérés után mindig fenn van a hõ egészen a menstruációig.
Még bármi lehet... A hõ pedig még ha mensi elõtt van fent közvetlenül úgy, hogy 37 fok, még az se jelent semmit. Még abból is lehet akármi. A hõre akkor lehet alapozni, ha mondjuk a luteális szakaszod mondjuk eredetileg 13 napos és aztán megjön na és akkor történik egy olyan, hogy már 16 napja fent van a hõd és eközben még mindig nem jön meg, na akkor már lehet azt mondani, hogy lehet, hogy sikerült a baba, de addig nem számít az, hogy fent van a hõ, mert eredetileg is így kell lennie.

24 hetesen sok a 7-8 kg súly gyarapodás?

Eddig nem éreztem magam nagynak de mostmár lassan...158 cm vagyok 53 kg-ról indultam és most 60-61 kg között vagyok.

Legjobb válasz: Nem sok, viszont arra számíthatsz, hogy ezentúl gyorsabban fog nõni a súlyod. A baba is jobban fejlõdik és egyre súlyosabb.

Nem sok, viszont arra számíthatsz, hogy ezentúl gyorsabban fog nõni a súlyod. A baba is jobban fejlõdik és egyre súlyosabb.
Szia.alkattól is függ, hogy hány kiló jön fel.Ha étvágyad is van, innentöl, me´gjobban fognak felszaladni a kg-k. De most ne az legyen a legnagyobb gondod.Tudom, hogy milyen érzés, mert én is szépen magamra szedtem.Majd a szülés után lemegy.Amíg az orvos nem szól, semmi gond.Na meg ha te jól e´rzed magd, anál több nem kel. holnap töltöm be a 38.hetet, e´s 20kg van rajtm.Ez is elég sok, de én nagyon vizes vagyok, az is rádob.A 7-8kg nem sok.Kellemes babvárást.
Én is 178cm vagyok és 53kg-ról indultam. Most 28 hetes vagyok és 67kg. Nagynak érzem magam én is ahhoz képest, hogy lapos hasam volt és S-es cuccokat hordtam. De mindenki azt mondja, hogy igy is arányos vagyok és persze tudom nõtt a fenekem, mellem a combom is, de a hasam a legjobban. Szerintem nem kell emiatt aggodnunk, babát várunk. Majd leadjuk szülés után!!! Sok sikert!
Szia, látom nem csak nálam van így (miért is lenne):) Én tegnap elõtt estem kétségbe, ráálltam a mérlegre és 67 kg-ot mutatott. 58 kg-al kezdtem (174 cm), most 22 hetes vagyok. Majdnem sírtam, azóta kisebb "lelkifurdalás" egy-egy evés. De szinte állandóan ehetnékem van:S (és nem eszek édességet, sütiket...) Bár tudom, hogy ez nem vészes, de én a lököttebb fajtához tartozom. Én is azzal nyugtatom magam, míg nem szól az orvos-addig baj nincs. Biztos Neked is mondja a védõnõ, doki ha már ideje "leállni".
A szakirodalom szerint a normális súlygarapodás 9-12 kg, de még nem találkoztam olyannal, akinek csak ennyi plusz ment volna fel. Még a legvékonyabb barátnõmre is 20kg rakódott a szülésig. Szerintem ne aggódj, a lényeg, hogy egészségesen étkezz, a nasira meg vigyázz picit, inkább répát ropogtass csoki helyett, akkor talán kordában tarthatod a súlyodat. Viszont nem szabad megvonni magadtól az ételt!!!
Én kb. 62-vel kezdtem és most vagyok 67 kg, de éppen amelyik nap mértek, nem voltam wc-n és nagyon feszített már a hasam, gondolom ez is dob rajta valamennyit.Egyébként 19.hétben vagyok. Mindegy, lényeg, hogy nekem is nagyon rossz érzés volt megtudnom, hogy a havi 1 kg helyett most 1 hónap alatt feljött rám 3 kg. De az valóban úgy van, hogy az ételt nem szabad megvonnod, válogatni kell, hogy miket eszel meg, de szerintem abból sincs gond, ha néha-néha megeszünk olyan kaját, ami hízlal ugyan, de nagyon kívánjuk. Esetleg ha nem vagy veszélyeztetett terhes (és csak a doki véleménye után!) tornázhatsz otthon én is most tervezem, hogy veszek egy kismamakazit és heti 2-3x megpróbálom.

24 hetesen sok a 8 kg?

Csak azért kérdem mert a véd?n?m azzal idegesit hogy ez tul sok, 21 hetesen még 5 kg-nál tartottam és most 3 hét alatt feljött 3 kg plusz. Vagy ez csak viz? Nem eszem sokat, s?t alig eszem, napi 2szer eszem csak , a meleg miatt nem vagyok éhes.

Legjobb válasz: 17-25 hét között a felszedett súly 70% feljön , nem sok! utána kevesebb a hízás vagyis kb 20%. a maradék 10, pedig feljött az elején.

17-25 hét között a felszedett súly 70% feljön , nem sok! utána kevesebb a hízás vagyis kb 20%. a maradék 10, pedig feljött az elején.
Nálam meg úgy vagy van, hogy engem idegesít picit a védõnõt nem!14 hét alatt 6 kg!Attól is függ mennyivel kezdtél!Nem sok egyébként!
A babának kell a tápanyag. Tudtátok, hogy a szülés után kb.10 kg hirtelen leugrik. Másik: mi a fontosabb: az, hogy a babának mindene meglegyen a pocakban, vagy az, hogy x kg-val többet nyomsz. Harmadik: Különbözõ testalkatúak vagyunk. A vékonyak sokkal többet szednek fel, mint a molettek. Én 18 hetes vagyok. Eddig 7 kg-t szedtem fel. Míg terhes nem lettem folyton a testsúlyommal voltam elfoglalva. Annyira, hogy 170 cm magas, és 50! kg voltam(alultáplált). Ez megváltozott.Szeretném, ha a babám mindent megkapna ami az egészséges fejlõdéséhez kell. Nekem fontos! Fontosabb, mint az, hogy hány kg pattan rám. Ezek után sok az a 8 kg? Boldog babavárást!
Én 26 hetes vagyok és 5kg-ot híztam eddig. Én úgy tudom a 30.hétig hízzuk az összes felét, és az utolsó részben az egy negyedét. Én édességeket nem eszek.
Én a 20.hétben vagyok és kb.4kg-ot híztam. Sztem nem sok:)

24 hetes kismama vagyok. A lábdagadással már egyáltalán nem tudok mit kezdeni. Próbáltam mindent, amit javasoltak, de semmit nem használt.8 órát ülök a munkahelyen, ez miatt van. Kérhetem a nőgyógyászt, hogy írjon ki véglegesen táppénzre?

Legjobb válasz: Sztem lehet attól,pang a vérellátás a szervezetedben.amúgy mindenki más felépítésû van aki egyáltalán nem vizesedik van aki a végén,mint pl én is.A tested visszatartja a vízet ezért dagad be én pont tegnap kérdeztem a dokitól,hogy vane köze sóhoz,meg fûszeres kajákhoz esetleg cukorhoz és mosolyogva azt mondta semmi.szval ezzel együtt kell élni.Én azt fiogyeltem meg ha több folyadékot iszok nem dagadok úgy valószínû,mert többet megyek wcre is és rá van kényszeríve a szervezetem,hogy ûrítsen.próbáld ki te is hátha bejön.Amúgy persze,hogy kérheted a dokidat sztem egy szó nélkül ki fog írni.35hetes kismama

Sztem lehet attól, pang a vérellátás a szervezetedben.amúgy mindenki más felépítésû van aki egyáltalán nem vizesedik van aki a végén, mint pl én is.A tested visszatartja a vízet ezért dagad be én pont tegnap kérdeztem a dokitól, hogy vane köze sóhoz, meg fûszeres kajákhoz esetleg cukorhoz és mosolyogva azt mondta semmi.szval ezzel együtt kell élni.Én azt fiogyeltem meg ha több folyadékot iszok nem dagadok úgy valószínû, mert többet megyek wcre is és rá van kényszeríve a szervezetem, hogy ûrítsen.próbáld ki te is hátha bejön.Amúgy persze, hogy kérheted a dokidat sztem egy szó nélkül ki fog írni.35hetes kismama
En is 24 hetes vagyok, egyszer-egyszer bedagadt a labam. En gyogyaszati boltban vettem bokara valo gumizoknit (nem tudom pontosan hogy hivjak), azt ha par orat hordom, teljesen megszunik a labdagadas. Amugy szerintem kiirhatnak mar most is tappenzre.

Augusztus 24. -én volt az utolsó mensim. A kalkulátorok szerint 8 hetes terhes vagyok, de az uh szerint csak 6. Ez mitől lehet? A babának még nem volt szívhangja, CRL:7mm.

Legjobb válasz: Az elejen meg nagyon ingadozik hogy hates lehet a kismami. Mert ugye a pe-es nem mindig az atlag 14. nap van es a kalkulatorok pedig mindenkit egy kalapala vesznek a 14 nappal igy lehet egy ket het elteres siman. Nekem is egy nappal kesobb volt a pe-em 15. nap es megis 14-re vagyok kiirva es nem 15-re. Bar mar ez is valtozott a baba meretei miatt 3 nappal szoval ez a kiszomaolas csak egy nagy atlag. A babad mereteit kell alapul venni , es ha meg 6 hetes akkor ne aggodj mert csak a jovohettol lehetne szivhangja. Szoval ez igy tokeletes ahogy van!! 37 hetes kismami

Az elejen meg nagyon ingadozik hogy hates lehet a kismami. Mert ugye a pe-es nem mindig az atlag 14. nap van es a kalkulatorok pedig mindenkit egy kalapala vesznek a 14 nappal igy lehet egy ket het elteres siman. Nekem is egy nappal kesobb volt a pe-em 15. nap es megis 14-re vagyok kiirva es nem 15-re. Bar mar ez is valtozott a baba meretei miatt 3 nappal szoval ez a kiszomaolas csak egy nagy atlag. A babad mereteit kell alapul venni , es ha meg 6 hetes akkor ne aggodj mert csak a jovohettol lehetne szivhangja. Szoval ez igy tokeletes ahogy van!! 37 hetes kismami
Szia! Akkor egy idösek vagyunk, mert nekem meg auguszutus 23-án volt meg utoljára a mensim! És én már 8 hetes vagyok. Elöször mikor voltam uh-n még csak a kis petezsák látszodott de hétfön már volt szivhangja is a kicsinek:) ! Ha gondolod irj privit és ott beszélünk!! Ne aggodj ha legközelebb vissza mész már lesz szivhang is!! Gratulálok és boldog babavárást!! 8 hetes kismama
Nem akkor volt PÉ-d mikor kellett volna. Én is így jártam. Mikor elõször mentem UH-ra, mensi szerint 7 hetesnek kellett volna lennünk, közben meg csak 5 hetesek voltunk. Ma már 26 hetesek vagyunk és a méretei szerint 1 héttel megelõzte a társait. 6 hetesen pedig a 7 mm tökéletes. Nekem 5 hetesen és 6 naposan 3 mm volt. :) 8 hetesen és 6 naposan pedig már 21 mm.
Szia! Elõször is gratulálok! Én is hasonló korú vagyok, mint Te, nekem szept.1-én volt az utolsó és 3hétre rá a fogantatás. Én csütörtökön voltam dokinál, akkor utolsótól számítva 6(hét)+3(nap) voltam és 3mm volt. Valójában 3hét+4nap. Ezeket nem azért írtam le, hogy untassalak, csak hasonlítás képpen. Hát ezt az ultrahangos dolgot nem értem sajnos, de szerintem ne aggódj! Mikor mész legközelebb???
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát! Legközelebb 27.-én kell mennem, remélem minden rendben lesz és addigra már lesz szívhang is. :-)

8 hetes terhes vagyok, heti rendszerességgel sokat ittam, 2 hete tiszta vagyok, kell-e tartanom a magzati alkohol szindrómától? Kimutatható ez a 24. hétig?

Legjobb válasz: Szia. Egyre nagyon vigyázz,hogy mostantól próbálj egészse´gesen élní,és ta´plálkozni.Minél több zöldség,gyümölcs,semmi NIKOTIN,e´s ALKOHOL. Vigyázz magatokra,e´s jó ége´szséget kíva´nok.

Szia. Egyre nagyon vigyázz, hogy mostantól próbálj egészse´gesen élní, és ta´plálkozni.Minél több zöldség, gyümölcs, semmi NIKOTIN, e´s ALKOHOL. Vigyázz magatokra, e´s jó ége´szséget kíva´nok.
Szia! Mi történt veletek? minden rendben?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!