Találatok a következő kifejezésre: 24 hetesen a 7-8 (5 db)

24 hetesen sok a 7-8 kg súly gyarapodás?

Eddig nem éreztem magam nagynak de mostmár lassan...158 cm vagyok 53 kg-ról indultam és most 60-61 kg között vagyok.

Legjobb válasz: Nem sok, viszont arra számíthatsz, hogy ezentúl gyorsabban fog nõni a súlyod. A baba is jobban fejlõdik és egyre súlyosabb.

Nem sok, viszont arra számíthatsz, hogy ezentúl gyorsabban fog nõni a súlyod. A baba is jobban fejlõdik és egyre súlyosabb.
Szia.alkattól is függ, hogy hány kiló jön fel.Ha étvágyad is van, innentöl, me´gjobban fognak felszaladni a kg-k. De most ne az legyen a legnagyobb gondod.Tudom, hogy milyen érzés, mert én is szépen magamra szedtem.Majd a szülés után lemegy.Amíg az orvos nem szól, semmi gond.Na meg ha te jól e´rzed magd, anál több nem kel. holnap töltöm be a 38.hetet, e´s 20kg van rajtm.Ez is elég sok, de én nagyon vizes vagyok, az is rádob.A 7-8kg nem sok.Kellemes babvárást.
Én is 178cm vagyok és 53kg-ról indultam. Most 28 hetes vagyok és 67kg. Nagynak érzem magam én is ahhoz képest, hogy lapos hasam volt és S-es cuccokat hordtam. De mindenki azt mondja, hogy igy is arányos vagyok és persze tudom nõtt a fenekem, mellem a combom is, de a hasam a legjobban. Szerintem nem kell emiatt aggodnunk, babát várunk. Majd leadjuk szülés után!!! Sok sikert!
Szia, látom nem csak nálam van így (miért is lenne):) Én tegnap elõtt estem kétségbe, ráálltam a mérlegre és 67 kg-ot mutatott. 58 kg-al kezdtem (174 cm), most 22 hetes vagyok. Majdnem sírtam, azóta kisebb "lelkifurdalás" egy-egy evés. De szinte állandóan ehetnékem van:S (és nem eszek édességet, sütiket...) Bár tudom, hogy ez nem vészes, de én a lököttebb fajtához tartozom. Én is azzal nyugtatom magam, míg nem szól az orvos-addig baj nincs. Biztos Neked is mondja a védõnõ, doki ha már ideje "leállni".
A szakirodalom szerint a normális súlygarapodás 9-12 kg, de még nem találkoztam olyannal, akinek csak ennyi plusz ment volna fel. Még a legvékonyabb barátnõmre is 20kg rakódott a szülésig. Szerintem ne aggódj, a lényeg, hogy egészségesen étkezz, a nasira meg vigyázz picit, inkább répát ropogtass csoki helyett, akkor talán kordában tarthatod a súlyodat. Viszont nem szabad megvonni magadtól az ételt!!!
Én kb. 62-vel kezdtem és most vagyok 67 kg, de éppen amelyik nap mértek, nem voltam wc-n és nagyon feszített már a hasam, gondolom ez is dob rajta valamennyit.Egyébként 19.hétben vagyok. Mindegy, lényeg, hogy nekem is nagyon rossz érzés volt megtudnom, hogy a havi 1 kg helyett most 1 hónap alatt feljött rám 3 kg. De az valóban úgy van, hogy az ételt nem szabad megvonnod, válogatni kell, hogy miket eszel meg, de szerintem abból sincs gond, ha néha-néha megeszünk olyan kaját, ami hízlal ugyan, de nagyon kívánjuk. Esetleg ha nem vagy veszélyeztetett terhes (és csak a doki véleménye után!) tornázhatsz otthon én is most tervezem, hogy veszek egy kismamakazit és heti 2-3x megpróbálom.

3 hetes kislányom anyatejes + tápis, sajnos több a táp.600 - 650 körüli mennyiségeket eszik meg általában 24 óra alatt 7-8 etetésre, pár napja. De volt már 720is egyik nap. Nem sok ez?

Legjobb válasz: Hát a hivatalos válasz az, hogy ha a testsúlyát kilóban beszorzod 150-el, annyi ml-t kell egy nap ennie. Tehát pl. 4 kg-os gyereknek 600 ml. Elvileg nem túl sok, külnben is gyerek válogatja, mennyit eszik. Én egyik gyerekemet anyatej mellett tömtem táppal, míg a doki le nem állított. Beállt a kajája és kiderült, hogy õ csak 100 ml-t eszik testsúlykilónként, de ugyanolyan szépen fejlõdött. Neki kisebb volt az igénye. Másik gyerekem csak anyatejbõl a számolt adagnál 40%-kal többet eszik. Neki meg az az igénye. Hát nem vagyunk egyformák (ahogy Hofi mondta: hááála istennek!)

Hát a hivatalos válasz az, hogy ha a testsúlyát kilóban beszorzod 150-el, annyi ml-t kell egy nap ennie. Tehát pl. 4 kg-os gyereknek 600 ml. Elvileg nem túl sok, külnben is gyerek válogatja, mennyit eszik. Én egyik gyerekemet anyatej mellett tömtem táppal, míg a doki le nem állított. Beállt a kajája és kiderült, hogy õ csak 100 ml-t eszik testsúlykilónként, de ugyanolyan szépen fejlõdött. Neki kisebb volt az igénye. Másik gyerekem csak anyatejbõl a számolt adagnál 40%-kal többet eszik. Neki meg az az igénye. Hát nem vagyunk egyformák (ahogy Hofi mondta: hááála istennek!)
Szerintem nem. Mi is így voltunk anno. A tápiból azt hiszem egy evésre 90-120ml-t lehet enni ebben a korban, azt pedig napi 6-7szer. Legalábbis így emlékszem - azért nézd meg a tápis dobozon. Szóval szerintem nem sok, hiszen anyatej is van abban a 600-650ml-ben, amit megeszik egy nap.
Az enyém is fõleg tápis volt az elsõ hónapokban, aztán 3, 5 hó után teljesen az lett. Õ is ilyeneket evett, de egyszercsak már kevesebbeket, fõleg miután 3, 5 hónapos kora óta hozzátápláljuk, azóta még kevesebb táp fogy. De a leány makkegészséges és gyönyörû. :) Hagyd, hadd egyen annyit, amennyi jól esik neki, ha nem hasfájós, más baja nem lesz tõle :)
Szerintem egy kicsit meg lehetsz fázva.
Ne ijedj meg! Terhesen ez teljesen normális. Valószínû ez így lesz a terhesség végéig. Nincs semmi probléma, ez nálam is így volt, mikor terhes voltam. A védõnõ/doki nem mondta, vagy még nem voltál Nála?
A terhesség immunológiailag is más állapot, ami a vérképben is megmutatkozik. A labor eredményeken lévõ határértékek egészséges, nem terhes emberekre vonatkoznak, amitõl eltér egy kismama vérképe. (eseted egyébként sincs szó jelentõs eltérésektõl)
ááá, ilyen kicsi eltérés miatt teljesen felesleges aggódni! a magasabb fehérvérsejt szám utalhat egy kisebb gyulladásra, pl.fog vagy kicsit megfáztál, de ez sem vészes egyáltalán. ezekkel az eltérésekkel ne foglalkozz.
Terhes vagy! Az értékek egy átlagos felnõtt emberre vannak belõve, nem egy terhes kismamára. Ne aggódj, nincs semmi probléma veletek.
Normális!

24 hetes vagyok, két napja zsibbad a bal oldalam a mellem alatt kb.7-8 centivel. Mi lehet ez? Éjjel is éreztem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a bal oldalon van ugyanez, a mellem alatt közvetlnül nagyon tud zsibbadni. Éjjel nem is tudok ezen az oldalon aludni ha éppen belejön. Én azt gondoltam, hogy a babám nyom valamit. Boldog babavárást: 34 hetes kismama

Szia! Nekem a bal oldalon van ugyanez, a mellem alatt közvetlnül nagyon tud zsibbadni. Éjjel nem is tudok ezen az oldalon aludni ha éppen belejön. Én azt gondoltam, hogy a babám nyom valamit. Boldog babavárást: 34 hetes kismama
Szia! Nekem is volt ilyen és elég sokáig tartott. A méhed növekszik, ez okozza. Nyúlik a bõröd is. Nekem az is nagyon fájt a mellem alatt. Ne izgulj, nincs baj. 33. hetes kismama
Szia! Nekem is pont ilyenkor kezdõdött ez az érzés. Nem kell megijedned nincs semmi probléma.A gyomornak már egyre kevesebb helye lesz a növekvõ méh miatt, ezért egyre feljebb kerül a gyomor. Sajnos nekem csak egyre rosszabb lett. Ami segíthet egy picit, hogyha nem hajolgatsz túl gyakran és amennyire csak tudsz figyelj a testtartásodra, hogy húzd ki magad.Ne görnyedj sem ülve sem állva. Szülés után el fog múlni. Kitartást!
Én is érzem, a 38. hétben vagyok, a huszas hetek végén kezdõdött és egyre rosszabb. Nekem jobb oldalon fáj, de inkább oldalt kicsit, nem közvetlenül a mellem alatt. És akkor jön elõ elsõsorban, amikor járkálok, vagy többet állok. Nagyon kellemetlen, egy idõ után már tartanom kell azt a részt a kezemmel, illetve kicsit jobbra dõlni, hogy elviselhetõ legyen. Szerintem a pocak mérete, a méh és a baba súlya húzza le a bõrt és az izmokat, legalábbis én erre gondolok. Nekem a babám az elejétõl kezdve a jobb oldalon van, most már befordult, de még mindig a jobb oldalra helyezi a popsiját és a testének nagyobbik részét, szerintem azért fáj nekem ez az oldal, mert a gravitáció miatt jobban van terhelve, mint a másik. De lehet, hogy összefüggésben van azzal is, hogy van egy kis gerincferdülésem és esetleg rosszul tartom magam pocakosan.
Gondolkozz már! 6 napja volt ovud, még be sem ágyazódott szinte! Ez már beteges, bocsi...
A kérdező hozzászólása: jó akkor ugy kérdezem hogy van esély így babára?:D Bocsi lányomnál nem volt semmi jel csak h nem jött meg..
Igen, lehet esélye, mivel együtt voltatok ovukor, és nem az esetleges tünetek miatt.
A kérdező hozzászólása: a hõm reggel "ott" 37 volt ez jót jelent??
Semmit nem jelent. Peteérés után mindig fenn van a hõ egészen a menstruációig.
Még bármi lehet... A hõ pedig még ha mensi elõtt van fent közvetlenül úgy, hogy 37 fok, még az se jelent semmit. Még abból is lehet akármi. A hõre akkor lehet alapozni, ha mondjuk a luteális szakaszod mondjuk eredetileg 13 napos és aztán megjön na és akkor történik egy olyan, hogy már 16 napja fent van a hõd és eközben még mindig nem jön meg, na akkor már lehet azt mondani, hogy lehet, hogy sikerült a baba, de addig nem számít az, hogy fent van a hõ, mert eredetileg is így kell lennie.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!