Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes vagyok. Hogy tudnám rávenni (1 db)

24 hetes terhes vagyok. Hogy tudnám rávenni az orvosomat, hogy írjon ki betegállományba?

Sajnos olyan munkahelyem van, ahol 8 órát ülök, nem tehetem meg, hogy felállok akkor, amikor akarok. Egyre nehezebben viselem magam körül az embereket. Lehet, hogy érzékeny vagyok, de úgy érzem, hogy többen támadnak, megbántanak. Szeretném befejezni, és elmenni betegállományba, de úgy lenne a jó, ha a betegállományos papíron szerepelne valami a terhességgel kapcsolatban, hogy ne tudjanak belém kötni.

Legjobb válasz: Szerintem, ha jó a kapcsolatod a dokiddal, akkor ezt elmondhatod neki. Semeddig nem tart veszélyeztetett terhességet írni egy papírra. Mondd el neki, hogy nem tudsz ülni és nem engednak felállni stb. Biztosan segíteni fog. Ezzel nem is hazudsz.

Szerintem, ha jó a kapcsolatod a dokiddal, akkor ezt elmondhatod neki. Semeddig nem tart veszélyeztetett terhességet írni egy papírra. Mondd el neki, hogy nem tudsz ülni és nem engednak felállni stb. Biztosan segíteni fog. Ezzel nem is hazudsz.
Engem a terhestanácsadáson írtak ki, és ott is adták kéthetente a kutyanyelvet. Úgyogy nem igaz, hogy csak a háziorvos adhat táppénzes papírt. Sõt, a háziorvosom azt sem tudta, hogy szültem, egészen addig, amíg meg nem látott az utcán sétálni a babával.
Csak a háziorvos írhat ki! A nõgyógyásznak ehhez semmiköze, max. a háziorvosnak ír egy szakvéleményt, hogy javasolja a táppénzt.
Szia.Ha a háziorvossal jóban vagy, elvileg rögtön meg tudod beszélni, hogy kiírjon, ha nem max. a nõdokitól viszel egy papírt a háziorvosnak.A táppénzes papírra nem kell a nõdoki pecsétje.A 8-as kód úgy tudom veszélyeztetett terhességet jelent, nekem is ezt a kódot írták rá, amikor 12 hetesen kiütéses lettem.20 hetes pocis
Nálam ez úgy mûködött, hogy amikor szóltam a dokinak, hogy most már szeretnék táppénzre menni, akkor írt egy javaslatot a háziorvosnak, hogy vegyen táppénzre, mert koraszülés gyanús vagyok (persze nem volt igaz), és ez alapján a papír alapján a háziorvos adta a táppénzes papírt. (Én bp-i vagyok, de úgy tudom, ez mindenhol így van.) Illetve 2 hetente mindig a háziorvoshoz kellett menni az újabb táppénzes papírért. Szerintem nyugodtan merd megbeszélni a problémádat a nõgyógyászoddal. Szerintem ezt minden normális nõgyógyász- sõt bárki, aki normális- megérti.
A kérdező hozzászólása: A háziorvos gondolkodás nélkül kiírna, ha kérném. De csak hitelesebb a nõgyógyász pecsétje, nem? Igazságügyi szervnél dolgozom, ráadásul a legfelsõbb vezetõ mellett... :(
Szerintem is mond csak meg az orvosodnak, hogy nem bírod az ülõ munkát én is így tettem pedig én még csak 17 hetes vagyok. Ami nem megy az nem megy nem kell erõltetni a baba egészsége a legfontosabb, na persze a tied sem elhanyagolható.Sok sikert!
Nálam ez úgy mûködött, hogy a háziorvos azt mondta ha problémám van azonnal kiír. Esetleg a háziorvosoddal nem vagy olyan viszonyban hogy ezt megtenné?
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!
Ha nem bírod a melót én úgy tudom ennyi idõsen már jogodban áll kérni a munka alóli felmetésed, ill a könnyebb munkavégzést a munkálttódtól is. (pl ne kelljen egy pózban ülnöd egész nap), de az orvos gond nélkül kiir. Az enyém megkérdezte meddig akarok dolgozni, és amiko mondtam, hogy 7 hónapos koromig, rögtön rábólintott!Szerintem téged is kiirnak csak kérd a dokidtól!
Amikor én terhes lettem, a legelsõ alkalommal közölte velem az orvos, hogy szóljak, amikor már úgy érzem, hogy nem bírok tovább dolgozni, majd felvesznek betegállományba. Pedig mi sem voltunk olyan viszonyban, másodszor voltam nála akkor. A táppénzes papíron egyébként nem szerepel az, hogy mi miatt vagy táppénzen, csak számmal van jelölve (8-as kód, ami az egyéb betegség kódja.) A papíron csak az látszik, hogy a Nõgyógyászat írta meg és pecsételte le. Meg hát nem szégyen az, ha valaki terhes, szólni kell a fõnöknek is, hogy ez van, babázásra készülsz, mostantól nem tudsz bejárni. Legfeljebb még befejezed az adott munkaszakaszt, hogy semmit se hagyj ott úgy, mint kutya a sz... át. Szerintem ezt minden fõnök és munkatárs megérti.
Attól még azt elmondhatod neki, hogy nem birsz ülni, pihenni nem hagynak, mondd hogy feszül a hasad, vagyis amit érzel és kérdezd meg mit tanácsol. Valamit kénytelen lesz mondani. Virág nyelven meg lehet értetni vele mit is szeretnél valójában.
A kérdező hozzászólása: És ha nincs olyan közvetlen kapcsolatom az orvossal?
A 8-as kód nem a veszélyeztett terhesség kódja, hanem az "egyéb betegség" megjelölése. Ha megfázol, és elmésza aháziorvoshoz, akkor is a 8-as kódot fogja a papírra írni. Mint ahogyan az 1-es az üzemi baleset, 2-es a foglalkozási megbetegedés, 3-as a közúti baleset, 4-es az egéb balaeset (pl. otthoni, háztartási) 5-ös a gyáp, 6-os, ha a szülõ nõ a TGS-re nem jogosult, 10-es a szülés miatti ápolás, 8-as az egyéb okbóli megbetegedés. Veszélyeztett terhesség esetén a 8-as kódot kell az igazoláson feltüntetni.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A nav vonhat táppénzből?

Veszèlyeztetett terhessègi tàppénzből vonhat a nav?
Tilthatnak ha van adòtartozàsom a beleegyezèsem nèlkül?

4

6. hétben sűrű folyás normális?

Pár napja sűrű hol krémes hogy tojásfehérje szerű folyásom van. Nincs szaga és nem viszket, de eléggé zavaró. Szerintetek gond lehet?

1

Tanácstalan vagyok! Babát későbbre terveztük, előbb jött. Gondoltuk ma párommal kicsit összebújunk, hát nem jött össze. Úgy érzem, hogy minden az én nyakamba fog szakadni majd, és félre lép. Talán ez a baba rossz döntés volt. Voltatok már így?

8

Stodal sirupot terhesen hány napig szedtetek?

Napi hanyszor? en kaptam antibiotikumos fujatot is kohogésre és torokgyulladásra, de inkabb melloznem.

1

23-24 hetes kismamák, hogy vagytok?

Nektek is olyan sokat ficánkol a babátok, mint az enyém? Görcsöltök, keményedtek néha? Egyéb öröm, panasz?:-) Én keményedek néha séta közben.

1

Szerintetek ez már azt jelenti, hogy hamarosan megszületik?

38+1 hetes vagyok 2 napja szinte egész nap iszonyatosan feszít és fáj a szeméremcsontom, valamint hátul is (bélnél) érzek nyomást. (A hamarosant úgy értem, hogy pár napon belül.)

4

Lehetek terhes ha az utolsó vérzésem első napjától eltelt 37 nap. Ma teszteltem negatív lett Az első terhességemnél is nagyon halványan jelent meg a második csík. Mikor lenne érdemes újratesztelni?

2

Hányadik DPO-n kezdett el szurkálni a hasad?

Ezzel a tényleges beágyazódást jelezve?

2

20hét körüli kismamik, mekkora a pocitok? Létezik, h vkinek 20 hetesen akkora a pocakja, mintha max jóllakott volna?

Küldjetek képet :) légyszi...
Nektek mikor kezdett el látszani a pocak.. ? Mármint, amikor már tényleg egyértelműen látható volt, h babát vártok.

10

Ha múlt héten csak felritkulást láttak a méhembe, és a héten kell vissza mennem, már kellene látszódni valaminek?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!