Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes vagyok. Úgy (26 db)

Amikor haskeményedésről beszélünk, akkor úgy értitek az egész has bekeményedik vagy csak egy része? 24 hetes vagyok, sokszor kinyomja magát a baba jobb oldalon, ilyenkor sokkal keményebb, de pár perc után elmúlik. Ezzel ugye nincs gond?

Legjobb válasz: Amit érzel, az nem keményedés. Éppen tegnap kérdeztem a védõnõt errõl, mert nekem is hasonlókat csinál a lurkó:-) (26. hetes vagyok). A keményedés kiterjed az egész hasra, úgy érzed, mintha egy kemény labda lenne a hasad. Ezt belülrõl kell érezni, állítólag ezt nem is lehet mással összekeverni. Több kismamának menszesz szerû görccsel is jár. Na az már nem túl jó, ajánlatos ilyenkor feküdni. És szedni kell a magnéziumot. Én magneB6-ot eszem egyenlõre, napi 2-öt, vagy 2X2-õt. A dokim pedig azt kérdezte, hogy ritmusos összehúzódás-elernyedés van-e. Gondolom ez is a keményedéssel van összefüggésben, illetve a szülés beindulásával. Én errõl a témáról ennyit tudok, remélem segítettem valamennyit. Minden jót

Amit érzel, az nem keményedés. Éppen tegnap kérdeztem a védõnõt errõl, mert nekem is hasonlókat csinál a lurkó:-) (26. hetes vagyok). A keményedés kiterjed az egész hasra, úgy érzed, mintha egy kemény labda lenne a hasad. Ezt belülrõl kell érezni, állítólag ezt nem is lehet mással összekeverni. Több kismamának menszesz szerû görccsel is jár. Na az már nem túl jó, ajánlatos ilyenkor feküdni. És szedni kell a magnéziumot. Én magneB6-ot eszem egyenlõre, napi 2-öt, vagy 2X2-õt. A dokim pedig azt kérdezte, hogy ritmusos összehúzódás-elernyedés van-e. Gondolom ez is a keményedéssel van összefüggésben, illetve a szülés beindulásával. Én errõl a témáról ennyit tudok, remélem segítettem valamennyit. Minden jót
Mikor nekem keményedik a hasam, akkor az egész olyan, mint egy nagyon keményre felfújt labda.Olyankor meg kell állnom, menni sem bírok.Nem sokáig tart, gyorsan el is múlik.
Az nem keményedés, természets, hogy ha a baba odatolja magát, ott keményebb a hasad, mint ahol nincs semmi, csak víz... Ha keményedik az egész has befeszül.
ahogy elöttem is írták, ez nem az :) Tényleg hülyén hangzik, de ha 1x lesz, utána már nem téveszted össze semmi mással :) én is azt hitem, hgy talán keményedik a pocim mikor kinyomta magát bébim, de aztán elkezdõdött a jósló... Talán úgy tudom legjobban leírni a keményedést, hogy képzeld el, egy sálat a pocidra kötnek és idõnként fél percre jól meghúzzák. elég kellemetlen, próbáltam már megcsípni a bõrt a pocimon olyankor, de képtelenség :D egész poci megfeszül, annyira, hogy az egész tested belebizsereg egy pillanatra. Remélem így el tudtad képzelni! 36 h km :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ mindenkinek! Amit keményedésként leírtok, olyat talán egyszer éreztem. Ezek szerint csak a babó szórakozik velem. :)

24 hetes vagyok. Hanyatt ugye nem lehet aludni, hason már nem tudok. A jobb oldalam viszont már nagyon fáj, mert inkább arra fordulok, mint balra. Mit tehetek?

Annyira nyomom már az oldalam, hogy fáj a tüd?m, nehezen kapok leveg?t, és fáj a szivem is. Most kicsit beteg vagyok, így ma ágyban maradtam, de már nagyon szevedek a bordáim fájdalmától...

Legjobb válasz: Szia! Igazából én még tapasztalatlannak számítok ebben, hiszen "csak" 14 hetes vagyok, de én is voltam már így más betegséggel kapcsolatban és emiatt is szeretnék segíteni neked! Hallottam a szoptatós párnáról. Az talán megfelelõ alátámasztást tudna adni Neked! Vagy a kórházakban használatos "decubitus" (felfekvés elleni) párna, ami a leginkább terhelt testrészt mentesíti. Remélem, tudtam tanácsot adni! Mielõbbi kényelmes alvást! 14 hetes kismami

Szia! Igazából én még tapasztalatlannak számítok ebben, hiszen "csak" 14 hetes vagyok, de én is voltam már így más betegséggel kapcsolatban és emiatt is szeretnék segíteni neked! Hallottam a szoptatós párnáról. Az talán megfelelõ alátámasztást tudna adni Neked! Vagy a kórházakban használatos "decubitus" (felfekvés elleni) párna, ami a leginkább terhelt testrészt mentesíti. Remélem, tudtam tanácsot adni! Mielõbbi kényelmes alvást! 14 hetes kismami
Szia! :) Én 23 hetes vagyok, és én pl "félhason alszom". Ha a jobb oldalamon alszom akkor van egy magasabb kispárnánk azt teszem a tédem alá, a térdem meg jól felhúzom, vagyis ahogy neked kényelmes. Ha a bal oldalamon akkor meg a férjem a párna :) ) de azért van hogy háton is alszom, persze tudom nem túl jó, de álmomban nem tudok róla.. persze igyekszem odafigyelni. Próbáld ki ezt a párnás módszert hátha kényelmes.. :) Boldog babvárást! ;)
19 hetes vagyok és állitlag a nagyobb pocisak közé tartozok, ugyhogy nekem is probléma az alvás. Csatlakoznék az elõttem szólóhoz, háton is próbáld meg rövid távra , oldalon fekvéskor pedig segit a kipárnázás : ).Próbáld meg nekem segit.
szia! én a 2.babámat várom, de nem hallottam róla hogy háton nem lehet feküdni! A babának és neked is az lenne a legjobb, ha a bal oldalon tudnál aludni, mert az a legegészségesebb! Egyébként ha tudsz, nyugodtan aludj a hátadon is, én szoktam és jól vagyunk. Támaszd meg a hátad sok párnával , ilyen félig ülõ félig fekvõ helyzetet próbálj meg felvenni! Remélem jobban leszel! Boldog babavárást! 31 hetes kismama
Szia. Én félhason, oldalt vagy hanyatt szoktam aludni, hanyatt úgy, hogy felhúzom az egyik lábam magam mellé, mert így nem feszül ki a pocakom. Egyébként nekem kismamajóga oktató azt mondta, hogy 30. hét után nem szabad hanyatt feküdni, addig nincs gond. Oldaltfekvésben próbáld magad kipárnázni ahol kényelmes, oda tegyél párnát. Én a pocakomra teszem (megnyugtat) és a lábszáramat támasztom alá.
én 22 hetes vagyok, és én még tudok háton aludni(nem hallottam róla hogy nem szabad)bár ez hosszu távon nem kényelmes.Én is ugy csinálom, hogy párnákkal körberakom magam, így biztosan nem tudok teljesen hasra fordulni.Nekem ez segített, mivel én anno mindig vagy hason, vagy háton aludtam.Én is próbáltam oldalt feküdni, de ha a jobb oldalamon felszem, már nagyon fáj mindenem, a bal oldal meg nekem annyira kényelmetlen, hogy ugy nem tudok aludni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok:-) Azt hiszem, akkor eljött az ideje a kispárna beszerzésnek, pedig azt hittem, ráérek még azzal:-) Hanyattfekvést azért nem javasolják az irodalmak, mert a hasi ütõér feszül, így nem kap a baba elég vért, bár lehet, tényleg csak a vége fele nem ajánlják, erre nem emlékszem pontosan. Mégegyszer köszönöm mindenkinek:-)

24. hetes vagyok, és begyulladt a torkom, de nem jár lázzal, sem hőemelkedéssel. Ez ugye nem árt a babának?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem árthat a babának. Én 29 hetes kismama vagyok és sajnos már 3x voltam beteg a terhesség alatt. (nátha, arcüreggyulladás) Az arcüreggyulladásomra Sinupret-et szedtem (növényi alapanyagokból álló gyógyszer) és a náthámra, torokfájásomra homeopáthiás szereket. Nálam bevált.

Szia! Ne aggódj, nem árthat a babának. Én 29 hetes kismama vagyok és sajnos már 3x voltam beteg a terhesség alatt. (nátha, arcüreggyulladás) Az arcüreggyulladásomra Sinupret-et szedtem (növényi alapanyagokból álló gyógyszer) és a náthámra, torokfájásomra homeopáthiás szereket. Nálam bevált.
Szia! ne aggódj, ha nincs lázad nincs baj. én is voltam beteg, hõemelkedésem is volt. én kamilla teát ittam, az leviszi a gyulladást. jobbulást!
Nem lesz semmi baj, ne aggódj, citromostea, mézzel, vagy amit én használtam, lehet babásan Dr Theiss lándzsás utifû, nagyon jó, szirup, és hatásos.
Szia! Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Én Homeogene9 szopogatós tablettát szedtem, azt lehet terhesség alatt és pár nap alatt helyre hozott. Jobbulást kívánok!
Szia A torok gyulaldástól nem lesz baj. Arra kell nagyon figyelni, hogy más "részedre" ne terjedhessen át a gyulladás, értem ezalatt a mandulákat, vagy pl a nyirokcsomókat, mert egyébként a gyulladás az egyik legveszélyesebb dolog a babára nézve. Épp ezért a torokgyulladást érdemes karbantartani. (Nekem pont most volt fogíny gyulladásom, ami magában nem volt veszélyes, de amikor annyira elterjedt, hoyg a nyirokcsomóim is begyulladtak, azonnal antibiotikumot kaptam, mert az meg már veszélyes lett volna, sokkal inkább mint az antibiotikum) Üdv 32 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Lándzsás útifüvet vettem.


24 hetes vagyok a baba mérete kb.1-2 héttel nagyobb alig etttem most vacsorára és majd szét megy a gyomrom úgy feszül. Normális ez, már ennyire nyomja a baba mi lesz később?

Legjobb válasz: Remélem én is, hogy normális, hasonló gondokkal küzdök 22 hetesen. Viszonylag kis mennyiségû kaja után is feszülök, ha pedig lehajolok vagy lefekszem, néha vissza akar jönni az étel.

Remélem én is, hogy normális, hasonló gondokkal küzdök 22 hetesen. Viszonylag kis mennyiségû kaja után is feszülök, ha pedig lehajolok vagy lefekszem, néha vissza akar jönni az étel.
Én is 24 hetes vagyok. Nem tudom, hogy normális e, de nekem is szokott feszülni és ennek ellenére állandóan ennék vmit.:) Szerintem ettõl jobbra nem számíthatunk!:) Boldog babavárást!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!Akkor kitartás nektek is.
Szia! Ez idõtájt nekem is jóval nagyobb volt a babám, mostanra teljesen az átlagos méreteket produkálja. Egyre nõ a méhed, és így a gyomrodnak is kevesebb hely jut. Egyre kevesebb... :) Próbálj meg egy nap 5-6x enni kis adagokat, nálam ez vált be. Egyébként az én babóm elõszeretettel rúg a gyomorszájamhoz, és az is elég jó érzés. :) 33 hetes kismama

24 hetes vagyok, rossz lett a terheléses cukorvizsgálat eredménye. Gondoltam, ha úgy alakul, hogy kell, veszek 1 vércukormérőt. Ezek mind egyformán működnek vagy van különbség? Milyet ajánlotok, akik már használnak ilyet?

Legjobb válasz: Az elõzõnek írnám: Lehet hogy nem mindenhol így mûködik, és ezért bocsi, de úgy gondolom, ha valami jár az jár, és mivel közeledik a babó, én inkább rá költöm még az utolsó 1000-met is.Nekem a personal aktív csík 3000-ft volt mert azt a korházba nem kaptam. De mivel a méréseim ténleg mindig tökéletesek voltak, örültem hogy nem vettem feleslegesen vércukormérõt.

Az elõzõnek írnám: Lehet hogy nem mindenhol így mûködik, és ezért bocsi, de úgy gondolom, ha valami jár az jár, és mivel közeledik a babó, én inkább rá költöm még az utolsó 1000-met is.Nekem a personal aktív csík 3000-ft volt mert azt a korházba nem kaptam. De mivel a méréseim ténleg mindig tökéletesek voltak, örültem hogy nem vettem feleslegesen vércukormérõt.
Szerintem teljesen felesleges, és nekem a doki is, a dietetikus is és a védõnõ is ezt mondta. 2 vagy 3 hetente úgyis mész dietetikushoz, ott mérik, és a védõnõ, körzeti is megméri neked, ha úgy érzed gond van. De ez még nem cukorbetegség, csak egy terhességi emelkedett cukor. nekem 8, 4 lett a 2 órásom, és azóta is csak 5, 3 étkezés után (diéta nélkül is), tehát ne félj, nem lesz semmi baj. Ha jók az eredményeid, kár 10 ezreket szánni egy mérõre...
Szia. Nem kell venned, fölösleges pénz kidobás. Nekem is rossz lett a terhelésem, és a korházba kellett járnom 2 hetente, ki adtak egy vércukormérõt egy hétre.Kapsz kis füzetet hozzá amibe írod a méréseket, a doki meg ellenõrzi.Mennyire lett magas? Nekem 8, 6, és ahogy diétáztam, tökéletes lett, tehát se inzulint se gyógyszert nem kaptam.Nehogymár pénzt adjál ki ilyenekre azért fizetjük azt a szaros tb-t.Jó babó várást 37 hetes kismama
Szerintem nem hülyeség és bármikor szükség lehet rá! Az elõzõ hozzászólónak üzenném hogy nem minden város , rendelõ, orvos egyforma! Szóval cseppet sem biztos hogy ahol õ lakik ott õ fog is kölcsön kapni ilyen készüléket! Én pécsi vagyok és itt pl azt sem kérdezték meg az AFP levételekor hogy hány kiló vagyok és Toxo Plazmát sem csináltak! Olvastam hogy máshol meg igen! Nekem Accu-Chek Aktiv van ez a leg elterjedtebb és legjobb márka. Igaz a további tesztcsíkok ára 6000 Ft. Mindegyik máshogy mûködik, no persze leszámítva azt hogy megszúrod magad és oda cseppentesz 1 csepp vért, de a készülékek használata eltérõ. Üdv 25 hetes kismami
Elõbb olvasd el mit írtam.2HETENTE 1 HÉTIG MÉRTEM!!!!!
jA ÉS HA ANNYIRA MARHA LAZÁN VETTEM VOLNA, AKKOR NEM DIÉTÁZTAM VOLNA!!!!Én profeszorhoz jártam és a diéta nagyon sokat jelentett és be is tartottam.Az éhomim 4 környékén volt, az étkezés utána 6, vagy alatta. Szénhidrátos be állításom volt.És tisztába vagyok vele hogy a babám a tét és nem én azért tartottam be mindnt.Nem tudom vidéken hogy müködik és ezért már elnézést is kértem, ezek szerint pesten jobban oda figyelnek a dolgokra.Bocsi azért remélem nem lessz semmi bajotok nektek sem, ahogy mi is jól vagyunk.
Ahoz képest, hogx te meddig mérted, meg mi mindent tettél, a válaszodból nem ez jött le..... bocs.
nekem is d-cont start van, personal aktív tesztcsíkokkal(mi 3000.- 50 db) Én 13 hete majdnem mindennap szúrom magam, és csak így vagyok nyugodt, az étkezés után egy órával mért értékeim mindig 5.5 és 6.3 között van, attól függ, mit eszek. Éhomi 4 és 5 között, étkezés után kétórával visszatér étkezés elõtti állapotra. Tehát ezek az eredmények jók. Nem akarlak elkeseríteni, de ha veszel egy cukormérõt, rögtön veszel egy tesztcsíkot, azt egy hét alatt elszúrkálod, mert miért ne (úgy, mint én) és hetente veheted a 3000 hufos tesztcsíkokat. És normálisan eszel, nem eszel cukrosat, meg nem iszol cukros üdítõket, így a cukrod nem is megy fel, de a pénzt pedig szórod ki az ablakon (mint én) és szúrkálod magad ezerrel... :) De sajna én így vagyok nyugodt, és tudom, hogy rendben vannak az értékeim. Ezt a kérdést magadnak kell feltenned, van- e rá elég pénzed, és akarod-e ezt a tortúrát végigcsinálni. Vagy: eszel rendesen, úgy ahogy egy dietetikus mondja, bejársz ellenõrzésekre, és rendben lesz minden. Ha cserepesedik a szád, akkor magas a cukrod, amúgy. De most ne rágd ki ezért cserepesre :) Szerintem ne vegyél:) Boldogságos babavárást :)
nekem is d cont start van.Én c test glucose csíkot használok hozzá(3ezer ft).én 4 hete tudom hogy gáz van a cukrommal, de én viszont nem szurkálom magam halálra, pedig megtehetném:) de napi 1 értékpárt mérek.1 nap a reggeliket, 2.nap az ebédeket, 3.nap a vacsikat.Néha néha beleméregetek az uzsiba, vagy a tízóraiba és ENNYI...Én nyugodt vagyok így is, mert azért így minden nap ellenõrizve van, de én tuti nem szurkálom magam orrba-szájba!!!Eddig 1 szer volt olyan hogy magas értéket mértem, de akkor 2 napig utána mértem minden étkezési értékpárt, aztán szépen visszaállt a cukrom, azóta megint csak napi 1 párt mérek, és totál nyugodt vagyok így....Elsõnek én nem akartam cukormérõt venni, mert volna máshová is tenni a pénzt, de NEKEM az jutott eszembe, hogy ha ne adj isten bármi lenne a cukor miatt a babámmal, sosem bocsáltanám meg magamnak, hogy nem tettem meg mindent a jó vércukorszint eléréséhez, tartásához....Bár ez ÉN vagyok.

24 hetes vagyok, sokszor érzem azt hogy nehezebb a légzés, és ugy nyom a gyomromtáján, nem korai még ez az érzés? Vagy ilyenidős korban már jelentkezik?

Legjobb válasz: A méhed nõ és nyomja a gyomrot. Ha a pici meg arra fekszik, akkor különösen érthetõ, amit írsz. Szerintem nem korai ezt érezni.

A méhed nõ és nyomja a gyomrot. Ha a pici meg arra fekszik, akkor különösen érthetõ, amit írsz. Szerintem nem korai ezt érezni.
Én 22 hetes vagyok, nekem is kb 2 hete vannak ilyen idõszakaim. Csütörtökön azt mondta a védõnõ, hogy a picurka már nem olyan pici, mint gondolom, nagyon is nyomhat. Nekem sok ülés után jelentkezik ez az érzés. Nem túl kellemes, de legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül. :-) Eddig semmi bajom nem volt, most legalább kapok a pocaklakótól jelzéseket. :-)
Nem korai, nõa méhed és bizony nyomja a tüdõt, gyormot. Én alig bírtam enni. A 39. -40. hétre lejjebb száll a pocak akkor enyhülnie kéne , nekem végig fent volt a pocakom, úgyhogy ez sem garancia. De normális jelenség, nyugi!
Hát, szerintem még most jön a java. :)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, én is igy vagyok, ha eszem utánna nagyon kellemetlen érzés, söt ujra elkezdett égni a gyomrom, a terhességem elején is ez volt az egyetlen bajom, remélem most sem lesz rosszabb:) milyen dolgok várhatóak még? megirnátok, mire számitsak? köszi.
Amire még számíthatsz: További gyomorégés, vizesedés, (nem híztam sokat de a 6. hótól már dagadt a bokám!) alhas feszülés, jóslófájások már akár a 30. héttõl, rossz éjszakák, kényelmetlen fekvés, az utolsó hetekben pedig amikor leszáll a pocak akkor hólygeszülés, ha úgy érzed leszakad a hasad akkor már nincs sok hátra. Én júniusban szültem a legnagyobb kánikulában, épp front volt. Ja frontérzékenység is várható.
A kérdező hozzászólása: frontérzékenység az terhesség eklõtt volt iszonyatosan, most kevésbé:) köszi az infókat.

Délután kb 2 órán keresztül görcsölt a hasam alja, olyan menszi szerűen, de nem erősen. Aztán elmúlt, de most meg néha belenyilal a hasamba. Ugy nincs baj? Nagyon megijedtem.24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szedsz magnéziumot? Ha nem, akkor kezdd el, mégpedig nagy dózisban (Magne B6 napi 3x2). Az ilyen jóslófájások ugyanis éppúgy tágíthatják a méhnyakat, méhszájat, mint majd az igaziak, pedig neked most még zárt méhszájra van szükséged, hogy kihordd a terhességet. Aggodalomra azonban semmi okod. 29h km

Szedsz magnéziumot? Ha nem, akkor kezdd el, mégpedig nagy dózisban (Magne B6 napi 3x2). Az ilyen jóslófájások ugyanis éppúgy tágíthatják a méhnyakat, méhszájat, mint majd az igaziak, pedig neked most még zárt méhszájra van szükséged, hogy kihordd a terhességet. Aggodalomra azonban semmi okod. 29h km
A kérdező hozzászólása: jóslófájás??ez már az volt?ilyen korán?amúgy szedek magnéziumot.béres magne b6-ot, az 250 mg-os, abbol egyet szedek.lehet kettõt kéne...?legutóbb mikor vizsgált a doki akkor még 3000 volt a méhszájam.ez volt 2 hete.
Én is csak erre tudok gondolni. Nekem is 24 hetesen volt elõször, és amikor mondtam a dokimnak, akkor így reagált. Elmondta, mi a jóslófájás, mik a veszélyei, és hogy ezért kell magnéziumot szednem nagy adagban. Azóta nem is fordult elõ. 29h km
A kérdező hozzászólása: az nem valami jó h ennyi idõsen már jóslók vannak, nagyon nem szeretnék idõ elõtt szülni.fõleg ennyivel elõtte.lehet h akkor kettõt fogok szedni a magnéziumból.köszönöm a válaszodat.
Szia!Én holnap töltöm a 25.hetet, nekem reggel görcsölt be, igaz nem ilyen sokáig tartott, viszont, egész nap nyilalgatot.Most hogy olvaslak arra gondoltam, lehet ez pl, hogy ami korunkban ez egy tünet?Mármint most pl megint megindul a növés vagy ilyesmi.Jóslófájásnak tényleg nagyon korai lenne szerintem, bár nem tudom ez az elsõ babám.
A kérdező hozzászólása: ez az h nekem is elsõ baba, nem tudom h mikor mit érzek, milyen fájást, és ettõl nagyon meg vagyok ijedve.nagyon remélem h nem jósló.amúgy nekem az elmúlt 1-2 hétben nõtt látványosan a pocim, lehet amiatt.vagy nem tudom.jó lenne valamivel megnyugtatni magam.

24 hetes vagyok, és ma többször érzetem, hogy feszes a pocim. Leültem olyankor. Ugye, nem lesz gond?

Legjobb válasz: nem. keress rá erre : Brackston - Hicks összehúzódások

nem. keress rá erre : Brackston - Hicks összehúzódások
A kérdező hozzászólása: Arról én is tudok. Ugye csak az lehet. Szóval, ugye csak nõ a bébim meg a méhem. A húgom azt mondta, hogy a Braxton Hicks féle összehúzódás még korai lenne. (Õ tavaly szült, ráadásul gyógytornász.) De van néhány írás, amiben már a 23. héten olvastam errõl. Kicsit aggódtam ma. Ugye nem kell....
Szia! Én a magnerot-ot kaptam és sokat segített.
A kérdező hozzászólása: és te hanyadik hétben vagy?
az elsõ vagyok. a magnézium tényleg de mindenképp beszélj a dokiddal. amugy simán lehet braxton húzódás. a méh nem terhes állapotban is naponta többször összehúzódik csak nem érezzük. terhesség alatt mindenkinek egyéni intenzitással húzódik össze van aki nem is érzi van aki elég korán érzi. egy szintén eü dolgozó
Nyugi, nekem is kb ennyi idösen vált nagyon érezhetövé. Nekem sokszor sokkal többször volt, mint napi 10. Szóltam a dokimnak, mondta, hogy szedjek magneB6-ot. Szedem, de igy is van, csak kicsit kevesebb, mint eddig.
Simán lehet hamarabb, nekem már a 15-6 héttõl volt! És én is magne b6-ot szedtem rá. Abból se mindegy melyiket szedem, most magnézium citrátot szedek, ez eddig a legjobb. Már egyáltalán nincs! Elõtte naponta volt 4-5 keményedésem.

Ugye nem jelent bajt ha a baba sokat mozog? Reggel és nap közben be-be jelentkezik, de este például másfél órán keresztül szinte meg sem állt. Ilyen aktív még sosem volt.24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Ne aggódj,nincs semmi baj.Az én babám folyamatosan rug-kapált,én sose tudtam megfelyteni mikor pihen,mert gyakorlatilag mindig mozgásban volt,de én nagyon örültem neki, mert igy legalább tudtam,hogy nincs semmi baj.Ne aggódj te sem,de lehetséges,hogy változni fog majd késöbb. boldog babavárást.

Szia. Ne aggódj, nincs semmi baj.Az én babám folyamatosan rug-kapált, én sose tudtam megfelyteni mikor pihen, mert gyakorlatilag mindig mozgásban volt, de én nagyon örültem neki, mert igy legalább tudtam, hogy nincs semmi baj.Ne aggódj te sem, de lehetséges, hogy változni fog majd késöbb. boldog babavárást.
Szia! Néha azért jó viccesek lehetünk , mi, kismamák, kívülrõl nézve! Mindenen aggódunk. :) Én 21 hetes vagyok. Amikor az elején volt hányingerem, azon aggódtam, hogy ugye nem valami vírus miatt van. Amikor meg épp nem volt hányingerem, azon aggódtam, hogy ugye minden rendben a kis bébivel, merthogy nincs hányingerem. Nekem is mocorog már vagy 5 hete a kis bébim. Amikor nem érzem a mocorgását, azon aggódom, hogy vajon rendben van-e. Amikor meg rengeteget rugdal, akkor meg azn aggódom, hogy ugye nem azért mocorog ennyit, mert valami baj van. Szóval: szerintem ne aggódj! (Én is próbálok nem aggódni minden hülyeségen, hanem inkább élvezni, ahogy gömbölyödik a pocakom, és hogy minden kollegám mosolyogva néz rám, ha meglát, és mindig mondanak valami kedveset a kismanónkra.) Egyébként a védõnõ barátnõm azt mondta, hogy ilyenkor még sok helye van. Ezért sokat mocorog. Ezért sokat lehet érezni a motgását. De mivel még sok helye van, ezért a kis mocorgást nem mindig érzed. Amikor meg már nagyobb lesz, és szûk lesz bent a hely, akkor már nem úgy és talán nem is olyan sûrûn mocorog majd, de amikor mocorog, akkor majd rúg rendesen. :) De jó lesz az is! Aggodalommentes babavárást! 21 hetes kismami :)
Ne aggódj, nem baj! Nekem is nagyon aktív a kislányunk, van olyan nap, hogy szinte meg sem áll :) Meg is kérdeztem a dokimat, hogy ez baj-e, az volt a mosolygós válasza, hogy az a jó, ha sokat mozog. 24 hetesen még elég sok helye van, tud bukfencezni, izegni-mozogni, de innentõl kezdve rohamos növekedésnek (hízásnak) indul és egyre kevesebb lesz a helye. A hirtelen rúgásokat felváltják a finomabb furkálások, nyomulások, ilyenkor már csak jobbra-balra tud fordulni. De ez is nagyon jó érzés, sõt! Sokszor kinyomja a fenekét, lábát, csak úgy hullámzik a hasam, van úgy, hogy egész délelõtt vagy délután. 30 hetes vagyok. Boldog, mocorgós napokat, heteket!
Szia, Nekem a picike vasárnap óta rendetlenkedik, majdnem folyamatosan. Anyósom nyugtat, hogy majd pár hét, és belassul, mert nem lesz helye:) (volt olyan nap, amikor maratont úszott a kincsem, faltól falig:) én meg nem aludtam két napig, mert már fájt, és én fáradtam bele:) ) Boldog Pocakosodást:)
szia!Én is igy vagyok vele.Napközben nagyon ritkán mozog de este aztán bepótol mindent:) néha bekeményedik a pocim is, ahogy kinyomja magát:) elsõ babám és nekem minden élmény új.Most vagyok 22hetes:)
Gondolod, hogy az a másfél óra olyan sok??? :) Nekem volt olyan, hogy a kisfiam délután 5 óta éjfélig szinte megállás nélkül adta a mûsort! És eddig úgy néz ki, teljesen egészséges! Nekem is nagyon aktív, nagyon ritka, ha nem mocorog annyit! Ne aggódj! Ha meg nem mocorogna ennyit, akkor meg az lenne a baj! :)

A laboros beutalómon a következőket látom: VK4, EHGY, FE, TVKK, T2HGL. Mit jelentenek ezek? Éhgyomorra kell menni? Ezek közöt nincs terheléses vércukor, ugye? 24 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: nem tudom,ezek mit jelentenek,de 24 hetesen van a terhelses vércukor,és abszolut éhgyomorra kell menni,vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is,hogy éjféltõl semmi kaja,folyadék.vesznek egy vérképet,utána megiszod a lötyit,amit viszel patikában vásárolt port,és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.

nem tudom, ezek mit jelentenek, de 24 hetesen van a terhelses vércukor, és abszolut éhgyomorra kell menni, vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is, hogy éjféltõl semmi kaja, folyadék.vesznek egy vérképet, utána megiszod a lötyit, amit viszel patikában vásárolt port, és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.
Furcsa rövidítések ezek, de gyanítom, hogy a EHGy= éhgyomri vércukor. Egyetértek az elsõ válaszolóval: valószínû, hogy most lesz a terheléses vércukor vizsgálatod. Nem mondták? Nekem teát és bögrét is vinnem kellett. De valahol vízben oldják fel a szõlõcukrot. Az FE az lehet vas, de nem 100%, mert ezek nem szokványos rövidítések.
Laborba mindig éhgyomorra kell menni!!! (kivéve az AFP)
Nálunk csak a legelsõ éhgyomri vércukorhoz kellett éhgyomorra menni, utána mindegy. A 24 hetes tergeléses vércukrot nálunk úgy nézik, hogy meg kell enni egy kiflit 2 dl tejjel, és 1 óra múlva leveszik a vért. Mindenhol máshogy csinálják, szerintem inkább kérdezz rá a védõnõnél, hogy Nálatok ez hogyan mûködik.
Én amikor kaptam a védõnõtõl a beutalót, õ mondta, hogy mennyi szõlõcukrot kell vennem a patikában és lehet beletenni citromlevet (limonádé lesz), hogy ihatóbb legyen. Már reggel 7-re oda kell mennem, hogy az elsõ vérvétel után megigyam a cukros italt és 2 óra elteltével újra vért vegyenek. Talán hívd fel, aki adta a beutalót, hogy segítsen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Szóval ezek között a rövidítések között valamelyik a terheléses vércukor?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!