Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes vagyok és nem (58 db)

24. hetes vagyok, és begyulladt a torkom, de nem jár lázzal, sem hőemelkedéssel. Ez ugye nem árt a babának?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem árthat a babának. Én 29 hetes kismama vagyok és sajnos már 3x voltam beteg a terhesség alatt. (nátha, arcüreggyulladás) Az arcüreggyulladásomra Sinupret-et szedtem (növényi alapanyagokból álló gyógyszer) és a náthámra, torokfájásomra homeopáthiás szereket. Nálam bevált.

Szia! Ne aggódj, nem árthat a babának. Én 29 hetes kismama vagyok és sajnos már 3x voltam beteg a terhesség alatt. (nátha, arcüreggyulladás) Az arcüreggyulladásomra Sinupret-et szedtem (növényi alapanyagokból álló gyógyszer) és a náthámra, torokfájásomra homeopáthiás szereket. Nálam bevált.
Szia! ne aggódj, ha nincs lázad nincs baj. én is voltam beteg, hõemelkedésem is volt. én kamilla teát ittam, az leviszi a gyulladást. jobbulást!
Nem lesz semmi baj, ne aggódj, citromostea, mézzel, vagy amit én használtam, lehet babásan Dr Theiss lándzsás utifû, nagyon jó, szirup, és hatásos.
Szia! Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Én Homeogene9 szopogatós tablettát szedtem, azt lehet terhesség alatt és pár nap alatt helyre hozott. Jobbulást kívánok!
Szia A torok gyulaldástól nem lesz baj. Arra kell nagyon figyelni, hogy más "részedre" ne terjedhessen át a gyulladás, értem ezalatt a mandulákat, vagy pl a nyirokcsomókat, mert egyébként a gyulladás az egyik legveszélyesebb dolog a babára nézve. Épp ezért a torokgyulladást érdemes karbantartani. (Nekem pont most volt fogíny gyulladásom, ami magában nem volt veszélyes, de amikor annyira elterjedt, hoyg a nyirokcsomóim is begyulladtak, azonnal antibiotikumot kaptam, mert az meg már veszélyes lett volna, sokkal inkább mint az antibiotikum) Üdv 32 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Lándzsás útifüvet vettem.

Van Valaki ilyen helyzetben? 24 hetes vagyok és kb 4 hete egyáltalán nem kívánom a szexet! Ez most a végéig igy lesz?

A párom nagyon édes és türelmes, de ez igy akkor sem mehet a végéig. Legutóbb is elkezdtük és nem bírtam egyáltalán felizgulni:(( Persze a páromra igyeksszem figyelni, de még akkor is sok id? van.

Legjobb válasz: Miért ne mehetne? Azért nem évekrõl van szó! Néhány hónap szex nélkül azért nem tragédia... Szerintem ez mindenkinél más, van akinél megbolondulnak a hormonok terhesség alatt, van aki nem meri a baba miatt, van aki nem élvezi... Örülj hogy a férjed ilyen türelmes, ki fogja bírni ne félj, gondolom õ sem él nõvel "ivarérett" korától, máskor is kibírt már szexmentes hónapokat:) 16 hetes + 18 hós

Miért ne mehetne? Azért nem évekrõl van szó! Néhány hónap szex nélkül azért nem tragédia... Szerintem ez mindenkinél más, van akinél megbolondulnak a hormonok terhesség alatt, van aki nem meri a baba miatt, van aki nem élvezi... Örülj hogy a férjed ilyen türelmes, ki fogja bírni ne félj, gondolom õ sem él nõvel "ivarérett" korától, máskor is kibírt már szexmentes hónapokat:) 16 hetes + 18 hós
Szia! Én az elején iszonyatosan kívánós voltam!Utána úgy 20-26.héten még a gondolattól is irtóztam nem, hogy csináljam is.De valami miatt ez az érzés elmúlt, és azóta megint nagyon kívánom a szexet, jól is esik.És ennek a férjem is nagyon örül:) 30 hetes kikmama
Az eleje óta én sem kívánom. Jobb ha én teszek jót a párocskámnak...
Na én pont fordítva vagyok. Annyira kívánom, hogy már engem zavar. De szerintem ez nálam már elvonási tünet, mert a baba fogantatása elõtt minden nap/másnap együtt voltunk, akár extrém helyeken is. Aztán az elsõ hetekben is kb maradt ez az arány, de mióta elkezdett gömbölyödni a pocim, a párom teljesen megváltozott. Nem kezdeméynez, mert félti a Kicsit, fél, hogy kárt tesz benne, vagy sokkolja Õt. Így marad a másik módja a szexnek. De nekem így nem teljes. S még tényleg olyan sok idõ van... De ha türelmes a párod, akkor ne aggódj! Azért szerintem gyakrabban kényeztesd, hátha így nem érzi annyira a "hiányodat"! 24 hetes km
Szia! Én 30-hetes vagyok, és én sem kívánom egyáltalán a szexet, mondhatni az eleje óta! Szegény páromat én is sajnálom, de nagyon megértõ, és nem erõlteti a dolgot! Amúgy meg õ sem nagyon merte ha mégis nekiestünk, pont a baba miatt:) Kibírjuk már a java idõ már eltelt!
Szia! Ugyan így voltam a terhesség alatt, még az elején mint, de úgy a 24.hét után már egyáltalán nem kívántam, sõt még a gondolatától is kirázott a hideg. A férjem nagyon türelmes volt, és nem is erõltetett semmit, megértette. Mindenkibõl mást hoz ki a terhesség.

Jó orvosra lenne szükségem a SOTE II. számú klinikáján.24 hetes vagyok, és orvost kell váltanom. Nem tudom kihez forduljak? Területileg a klinikához tartozom. Ajánlanátok egy megbízható orvost?

Legjobb válasz: Szia! Én a Máv-ban Dr. Kisfalvi Istvánnál szültem, õ már a SOTE II-n van. Nagyon aranyos, kedves, és figyelmes. Õt meleg szívvel tudom ajánlani. A másik Dr. Újári Elemér. Hozzá jár a nõvérem (35 hetes) és nagyon dícséri. Boldog babavárást! :o)

Szia! Én a Máv-ban Dr. Kisfalvi Istvánnál szültem, õ már a SOTE II-n van. Nagyon aranyos, kedves, és figyelmes. Õt meleg szívvel tudom ajánlani. A másik Dr. Újári Elemér. Hozzá jár a nõvérem (35 hetes) és nagyon dícséri. Boldog babavárást! :o)
Bocsi: Újvári
Dr.Kósa Zsolt, szerintem õ is fantasztikus
Szia.Én is a Kisfalvi dokihoz járok, szívessen ajánlom.Nagyon aranyos, nem beképzelt, nyugodt, segítség kell nyugodtan lehet hívni.Nem a SOTE II.-n rendel hanem az Oxivit Rendelõben.A SOTE-n csak szül.Én is nála fogok, most vagyok 14 hetes.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek! :)
Dr. Timmermann Gábor is ott fog dolgozni májustól, Õ eddig a Péterfy Sándor utcai kórházban volt. Fantasztikus orvos, én is nála fogok szülni!Ajánlom a honlapját: http://www.timmermann.hu!Sok boldogságot!19 hetes kismama


24. hetes vagyok és híztam 10kg-ot eddig. Ez soknak számít? 169 magas vagyok és 74kg-mal kezdtem. Nem kövér vagyok hanem csontos és mindenki meglepõdik amikor mondom a súlyomat mert nem látszik rajtam. Sok ez a 10kg?

Legjobb válasz: Picit soknak tartom, hiszen az elsõ 17 hétig szinte alig van, ami plusz súlyt jelentene. Az igazi hízás 25. héttõl jön. Próbálj egészségesen táplálkozni és sokat mozogni. Most még elkaphatod a gyeplõt, hogy ne legyen a végére +30 kiló.

Picit soknak tartom, hiszen az elsõ 17 hétig szinte alig van, ami plusz súlyt jelentene. Az igazi hízás 25. héttõl jön. Próbálj egészségesen táplálkozni és sokat mozogni. Most még elkaphatod a gyeplõt, hogy ne legyen a végére +30 kiló.
Nagyon ügyes vagy, ha mindezek ellenére ennyit mutat a mérleg akkor ne foglalkozz vele, Te ilyen alkat vagy, majd szülés után az is lehet hogy magától, fogyókúra nélkül lemegy. Ha nem akkor majd szoptatás végén fogyózol és lemegy. Fel a fejjel :)
A kérdező hozzászólása: odafigyelek , hogy mit eszek és egészségesen táplálkozok.nem dohányzom, 6után nem eszek, édességet is csak heti 1-2 alkalommal mert nem is nagyon kívánom az édeset.napi 3x étkezek és ha éhes vagyok akkor is csak gyümölcsöt eszek.de azt töménytelen mennyiségben.almát napi 1-2kg-ot meg tudnánk enni....ja és nem vagyok kívánós sem csak az almát enném éjjel nappal
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy hízni (nem tudom, hogy természetes-e)combra és fenékre ment csak
ja igen, nálam vizesedés állt a háttérben, azért tartottam annyinál. Ha megnyomod a sípcsontod környékén a lábad és ott marad az ujjad helye benyomódva, vizes vagy.
"A többi az sajnos tiszta súlygyarapodás. " - vagy vizesedés!!!! Fõleg ha hirtelen jött fel, gyanús! Amúgy én 7-8 kg-nál tartottam ennyi hetesen, mégis csak 15 kg lett a vége, mire a kórházból hazajöttünk 3 kg volt rajtam, tehát ebbõl ezek szerint mégiscsak 3 kg volt a tiszta súlygyarapodás! Ne nézzük már ennyire azt a rohadt mérleget, egyél egészségesen, mértékkel, és tojd le magasról hogy mit mutat a mérleg kedves Kérdezõ!
Én is hasonló alkat vagyok, 174 cm-rel, 72 kilósan estem teherbe, én is jó csontos, erõs alkat vagyok, nem kövér. 28 hetesen eddig 4 kilót híztam - erre az orvos és a védõnõ is azt mondja, hogy tökéletes. 26-27 hetesen lesz 1kg a pici, még kb. ugyanennyi a magzatvíz, méhlepény stb. A többi az sajnos tiszta súlygyarapodás. Nem azért gond, ha hízol, mert most kellene elérned a versenysúlyodat, hanem azért, mert az extra súly mindig extra teher a szervezetednek: szívet, keringést terheli, terhességi diabetes kockázatát növeli stb. Fõleg gond, ha hirtelen nõ a súlyod. Próbáld végiggondolni, hogy mit eszel, ha sok a szénhidrát, akkor csökkenteni - a hízás mögött általában ez szokott lenni. Szerintem semmi nincs veszve, olvasok olyan kismamákról, akik középidõ után jobban figyeltek a súlyukra és alig híztak a terhességük második felében.
kicsit sok. Mivel még ezután fog jönni a java.
Az is lehet hogy elkezdtél vizesedni, és az bizony jelentõsen megnyomja a mérleget.
E szerint a kalkulátor szerint kicsit sok. http://bertengo.com/kalkulatorok/terhessegi-sulykalkulator/ Érdemes kicsit odafigyelni, ilyenkor még megfogható.
Kedves Kérdezõ, mintha csak magamat olvasnám.. :) ) Én is kb a 24-25-ig hétig híztam az elsõ tizesemet.. :D Igaz, én nagyon le voltam fogyva a terhesség alatt ( 169/55), na de akkor is fura volt, hogy hirtelen 65 kg fölött találtam magam, mikor egyáltalán nem mondható, hogy többet ennék, vagy nasizgatnék, két kutyával jártam párhuzamosan kutyaiskolába, és almát almával ennék legszívesebben.. :) Viszont a jó hír, hogy most 28 hetes vagyok, és kicsit mintha lassultak volna a kilóim.. :) Egyébként nem izgatom magam rajta, a cukrom rendben van, a dokim szerint pedig ez inkább víz, bár megmondom õszintén, hogy szeretem az új formáimat, a régi, gebe testem helyett. :) ) Szóval szerintem ha az egészséged rendben van, akkor már csak az számít, hogy érezd jól magad a bõrödben! :) Jó babavárást kívánok! 28 hetes kismama
Nem lehet hogy csak nagyobb mennyiségû folyás volt?Ha úgy érzed, menj dokihoz, vagy ha társul mellé más panasz is.
A kérdező hozzászólása: felhívtam a dokimat, elmondtam neki az esetet, és megnyugtatott:mondta az semmi.
Szia! Ne tudni mi lehet de mindenképp hívd fel a dokidat a biztonság kedvéért! Ok? És nyugi! Írj majd mi volt??
Én a helyedben már az ügyeleten lennék! Mindig jobb félni, mint megilyedni... Inkább állapítsa meg a doki, hogy semmi gond, mint hogy késõn menj orvoshoz!
MINDENKÉPEN RÖGTÖN MENJ ORVOSHOZ HA NEM MAGZATVIZ AKKOR JÓ ÉS MEG NYUGODSZ MAJD HA AZ VOLT AKKOR MÉG SEGITHETNEK NE AGGÓDJ MINDEN OK LESZ
Lszi írj majd, hogy minden rendben van-e? Amúgy egy barátnõmnek is volt hasonló igaz a végefelé, de õ bepisilt, csak nem érezte... Remélem Veled is csak ilyen kis "baleset" történt! Szorítok!!!
Utsó vagyok. Hú de jó! Azért látod igaza volt a többieknek, hogy el kell menni dokihoz, így legalább megnyugodtál! Kellemes Babavárást! :-)

A terhességem előtt mindig háton aludtam, most 24 hetes vagyok, és éjjel ha akarom, ha nem, álmomban átfordulok. Árthat a babának vagy nekem?

Legjobb válasz: Már úgy érted, a hátadról az oldaladra? Ha jól tudom, nem is szabad háton aludni, mert akkor a méh elszorít valami fontos, vastag eret. Bizonyos terhességi kor fölött már oldalt kell aludni, a nálamnál tapasztaltabbak biztos be fogják majd írni, hogy mikortól.

Már úgy érted, a hátadról az oldaladra? Ha jól tudom, nem is szabad háton aludni, mert akkor a méh elszorít valami fontos, vastag eret. Bizonyos terhességi kor fölött már oldalt kell aludni, a nálamnál tapasztaltabbak biztos be fogják majd írni, hogy mikortól.
Elso valaszolonak: szerintem epp arra gondolt, hogy fel a hatonalvastol, de almaban hatrafordul. Az en velemenyem: ezzel nem tudsz mit csinalni, ha jo, ha nem. Szerintem semmi bajotok nem lenne tole. En bizom annyira Istenben (vagy a termeszetben), hogy ha terhes nonek nem lenne szabad haton aludnia, akkor pupot novesztenenk a derekunkra a harmadik honap vegen, hogy veletlenul se artsunk a babanak. Vagyis en ugy vettem eszre, hogy a baba vedelme erdekeben a testunk tokeletesen ki van alakitva. :-) En is gyakran a hatamon aludtam, bar oldalt aludtam el. Gondolom engem a fajdalom kesztetett a fordulasra almomban, mert az utolso hetekben mar akkora suly volt a kozepso tajekomon, hogy ha 1-2 oranal tobbet fekudtem az oldalamon, akkor a csipom majd szetszakadt. A sok hatonalvas ellenere a 40. heten szultem egy negy kilos makk egeszseges gyermeket, aki azota is hatalmas es egeszseges (kilenc honapos lesz). Ugyhogy szerintem ne agodd ezt a dolgot tul! Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. :)

Mikor kezdtetek vizesedni? 24 hetes vagyok és szerencsére nem vizesedek. Mindenki vizesedik a terhesség alatt?

Bocsi ha hülyeséget kérdezek. Ez alkatfügg?, vagy mindenkit el?bb-utóbb utolér?

Legjobb válasz: Nem mindenki vizesedik. Ez alkatfüggõ. Nyáron hajlamosabbak rá a terhesek. Én most járok a 35. hétben és eddig egyáltalán nem vizesedtem. Most hétvégén ballagásra utaztunk és mire odaértünk kicsit bedagadt a lábfejem, szerintem a meleg miatt. Aztán szépen elmúlt. De van, aki elõbb is vizesedik, van aki egyáltalán nem.

Nem mindenki vizesedik. Ez alkatfüggõ. Nyáron hajlamosabbak rá a terhesek. Én most járok a 35. hétben és eddig egyáltalán nem vizesedtem. Most hétvégén ballagásra utaztunk és mire odaértünk kicsit bedagadt a lábfejem, szerintem a meleg miatt. Aztán szépen elmúlt. De van, aki elõbb is vizesedik, van aki egyáltalán nem.
ugy ahogy irtad, ez alkatfügö és attól is függ mennyit hizik a kismama!!Mert a tehertöl lesz a vizesedés!!én például 50 kgról hiztam fel 72kg-ig, tehát 22 kg hiztam, az utolsó két hónaptól kezdtem el vizesedni!!
Ja igen, a súly sokat számít, az biztos. Én eddig 8 kg-t híztam. Nem bírok sajna enni, csak nagyon keveset, mert már kb. 1 hónapja émelyeg a gyomrom. A 35. hetes kismama vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem akkor nem lesz vészes majd a vizesedés. Bár szerintem nem fogom megúszni, hisz az egész nyáron egyre nagyobb lesz a pocakom :) De nem baj, mindent a babáért! Szerencsére nagyon élvezem a terhességet :)
Szia! Én márciusban szültem, egyáltalán nem vizesedtem. 39+4 hetesen szültem.
szerintem semmi köze a súlynak a vizesedéshez! Az elsõ gyermekemmel 30 kg-t híztam nem vizesedtem! Most 37 hetes vagyok, 8 kg- szedtem fel, és kaptam mellé jó vizes lábakat, ami kb. 2 hete jelentkezett! Ezért mondom, hogy sztem nem súlyfüggõ! 37 hetes

24 hetes vagyok, és ma többször érzetem, hogy feszes a pocim. Leültem olyankor. Ugye, nem lesz gond?

Legjobb válasz: nem. keress rá erre : Brackston - Hicks összehúzódások

nem. keress rá erre : Brackston - Hicks összehúzódások
A kérdező hozzászólása: Arról én is tudok. Ugye csak az lehet. Szóval, ugye csak nõ a bébim meg a méhem. A húgom azt mondta, hogy a Braxton Hicks féle összehúzódás még korai lenne. (Õ tavaly szült, ráadásul gyógytornász.) De van néhány írás, amiben már a 23. héten olvastam errõl. Kicsit aggódtam ma. Ugye nem kell....
Szia! Én a magnerot-ot kaptam és sokat segített.
A kérdező hozzászólása: és te hanyadik hétben vagy?
az elsõ vagyok. a magnézium tényleg de mindenképp beszélj a dokiddal. amugy simán lehet braxton húzódás. a méh nem terhes állapotban is naponta többször összehúzódik csak nem érezzük. terhesség alatt mindenkinek egyéni intenzitással húzódik össze van aki nem is érzi van aki elég korán érzi. egy szintén eü dolgozó
Nyugi, nekem is kb ennyi idösen vált nagyon érezhetövé. Nekem sokszor sokkal többször volt, mint napi 10. Szóltam a dokimnak, mondta, hogy szedjek magneB6-ot. Szedem, de igy is van, csak kicsit kevesebb, mint eddig.
Simán lehet hamarabb, nekem már a 15-6 héttõl volt! És én is magne b6-ot szedtem rá. Abból se mindegy melyiket szedem, most magnézium citrátot szedek, ez eddig a legjobb. Már egyáltalán nincs! Elõtte naponta volt 4-5 keményedésem.
Szia! Én úgy tudom, hogy a vizesedés miatt. A víz nyomja az ereket.De ez nem baj.
A kérdező hozzászólása: Még nem vizesedem látványosan, a gyûrûim még rám jönnek. Viszont már 15 kg-ot híztam, lehet ez is benne van.
Lehet a vérkeringés miatt!Próbáltál már Bilobil-t szedni?Ez növényi alapanyagú és terhesek is szedhetik!
Nekem a bal karom szokott zsibbadni. Én csak 3, 5 kg híztam, 19 hetes vagyok. Nekem is azt mondták, hogy a vizesedés miatt van. Én sem vizesedek látványosan, de reggelente nehezen jön le-föl a gyûrû az ujjamon.Ha van rá lehetõséged szerintem rakd fel a lábadat valamire és pihenj. Kellemes babavárást!

Egyszeruen csak a mehem novekedeset erzem? Enyhe mensi szeru hasfajas, gorcsolni nem gorcsolok es nem is verzek csak a derekam es a farcsontom faj kozben, neha mar jarni es rossz .24 hetes vagyok. A baba mozog. Vele baj nincs

novekedesrol lehet szo? vagy csak a suly gyarapodas okozza?mar 10 kg hiztam

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg a növekedést érzed, de közrejátszhat a 10 kiló is. :-) Én is ennyinél tartottam 24 hetesen.

Igen, valószínûleg a növekedést érzed, de közrejátszhat a 10 kiló is. :-) Én is ennyinél tartottam 24 hetesen.
A kérdező hozzászólása: szia!neked is voltak nagyon enyhe mensi szeru fajdalmaid?es hany kiloval fejezted be a terhesseget?nekem, a testemnek elegge megterhelo lehet az a 10 kg, mivel csak 150 cm vagyok es 45 kg kezdtem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!