Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes vagyok és nagyon (25 db)

Ha HPV vírus fertőzött lennék, a rákszűréskor mindenképpen kiderül? és rajta van valamelyk leletemen? 24 hetes vagyok, és nagyon kiborultam.

Legjobb válasz: Szia! Ne izgulj.A HPV vírust külön nézik meg,nekem legalábbis külön vett két kenetet a doki,egyik ment rákszûrésre, a másik hpv szûrésre. Ugyanis a HPV az egy vírus, még nem bizos,hogy rák is lett belõle és azt akkor a rákszûrásen nem veszik észre.Viszont kezelni kell,mert tudjuk milyen veszélyes. Szóval sztem külön kérd a dokit,hogy vegyen le kenetet HPV szûrésre is.Egy hét múlva van eredmény. Én pl minden évben megyek rákszûrésre és mindig jó volt az eredmény.Idén azt mondtam,na jó mindenki ezzel a HPV-vel jön,megkérem nézzék meg azt is.Hát kiderült,hogy 33as vírusom van,ami nem para(a 16-18as az), szednem kell vitamin,lehet kilöki a szervezetem,ha nem majd kifagyasztják,egy 5 perces beavatkozás.De ez kb 2-3 éve lappang bennem,ugyanis az akkori barátomtól kaphattam csak el.Szóval látod én is jártam rákszûrésre meg minden és senki nem mondta, hogy évek óta bennem van a vírus. Bocsi,hogy hosszúra sikerült,de azért írtam le a történetemet,hogy lásd mi a helyzet. Akkor én is megijedtem és utána néztem,ez a 33as nem olyan veszélyes.Ha pedig várandósan veszi valaki észre a HPV-t,akkor sem kell megijedni,ne higgy a rémmeséknek,ugyanúgy egészséges babát szülhetsz,csak sûrûbben kell vizsgálatokra járni,ennyi. Ne borulj ki,ha úgy érzed volt olyan nemi kapcsolatod(akár évekkel ezelõtt),ahol pl nem használtatok gumit és sanszosnak érzed,hogy elkaphattál valamit,kérd meg a dokit,hogy vizsgáljon meg külön HPV.vel. Remélem segítettem.:)boldog babavárást és nyugi:)

Szia! Ne izgulj.A HPV vírust külön nézik meg, nekem legalábbis külön vett két kenetet a doki, egyik ment rákszûrésre, a másik hpv szûrésre. Ugyanis a HPV az egy vírus, még nem bizos, hogy rák is lett belõle és azt akkor a rákszûrásen nem veszik észre.Viszont kezelni kell, mert tudjuk milyen veszélyes. Szóval sztem külön kérd a dokit, hogy vegyen le kenetet HPV szûrésre is.Egy hét múlva van eredmény. Én pl minden évben megyek rákszûrésre és mindig jó volt az eredmény.Idén azt mondtam, na jó mindenki ezzel a HPV-vel jön, megkérem nézzék meg azt is.Hát kiderült, hogy 33as vírusom van, ami nem para(a 16-18as az), szednem kell vitamin, lehet kilöki a szervezetem, ha nem majd kifagyasztják, egy 5 perces beavatkozás.De ez kb 2-3 éve lappang bennem, ugyanis az akkori barátomtól kaphattam csak el.Szóval látod én is jártam rákszûrésre meg minden és senki nem mondta, hogy évek óta bennem van a vírus. Bocsi, hogy hosszúra sikerült, de azért írtam le a történetemet, hogy lásd mi a helyzet. Akkor én is megijedtem és utána néztem, ez a 33as nem olyan veszélyes.Ha pedig várandósan veszi valaki észre a HPV-t, akkor sem kell megijedni, ne higgy a rémmeséknek, ugyanúgy egészséges babát szülhetsz, csak sûrûbben kell vizsgálatokra járni, ennyi. Ne borulj ki, ha úgy érzed volt olyan nemi kapcsolatod(akár évekkel ezelõtt), ahol pl nem használtatok gumit és sanszosnak érzed, hogy elkaphattál valamit, kérd meg a dokit, hogy vizsgáljon meg külön HPV.vel. Remélem segítettem.:) boldog babavárást és nyugi:)
Szia! Én 2 éve tudtam meg, hogy HPV-s vagyok. Elõtte hosszú éveken keresztül jártam orvoshoz szinte minden hónapban, mert állandóan visszatérõ gombás fertõzésem volt. Érdekes módon, egyik dokinak sem jutott eszébe megnézni, én meg akkor még hallani sem hallottam ilyen betegségrõl, tehát lövésem nem volt. Aztán egy dokinõnek szerencsére eszébe jutott. Külön kell levenni hozzá a kenetet, nekem a HPV-t és a clamydiát együtt csinálták, így 6000-be került. Pestre küldték el egy laborba. Kiderült, hogy 3 féle vírusa fertõzött meg a HPV-nek, ami közepesen magas kockázatot jelentett. 3 havonta kell mennem kontrollra, de akkor már csak sima cytológiát vesznek, és ha annak lenne nagyon rossz eredménye (P3), akkor kell pánikba esnem. Felírták az immunerösítõ gyógyszereket, mert más nincs rá, csak a megelõzõ oltás, ami ugye 90.000-be kerül. Most terhes vagyok, nem kell aggódnom a dokim szerint. Nem szerencsés helyzet, de ez van.
Én ugy tudom kiderül.De miért aggodsz, ha baj van ugyis szolnak.Egyszer nekem rosszabb volt a rákszûrés eredmény és kaptam levelet az orvostol, hogy menjek be hozzá.

24 hetes vagyok. és sokszor nagyon lennt érzem a babát, egészen a hüvelyemnél, meg a holyagomnál. Nagyon ritkán a köldökömnél is. Akkor most hogy feküdhet a baba?

az nembaj,hogy annyira lennt van?

Legjobb válasz: Ilyenkor még bárhogy feküdhet, akár percenként váltogathatja a pózt, mert elfér. Most a köldöködig ér kb a méhed, szóval ennél csak lejjebb érezheted, feljebb még nem. Én 23 hetes vagyok és 2 napja voltam UH-on, akkor farosan feküdt, de ez még semmit nem jelent. Nekem is elég lent rugdos, az elég kellemetlen, amikor a hüvelyemnél, de szerencsére ritkán. Ez semmi rosszat nem jelent, de azért ha teheted feküdj le olyankor egy kicsit, hátha akkor másképp helyezkedik.

Ilyenkor még bárhogy feküdhet, akár percenként váltogathatja a pózt, mert elfér. Most a köldöködig ér kb a méhed, szóval ennél csak lejjebb érezheted, feljebb még nem. Én 23 hetes vagyok és 2 napja voltam UH-on, akkor farosan feküdt, de ez még semmit nem jelent. Nekem is elég lent rugdos, az elég kellemetlen, amikor a hüvelyemnél, de szerencsére ritkán. Ez semmi rosszat nem jelent, de azért ha teheted feküdj le olyankor egy kicsit, hátha akkor másképp helyezkedik.
Átérzem, mert nekem is ugyanígy volt. Nem baj, ne izgulj, én még orvoshoz is elmentem úgy megrémültem, mert még fájdalmat is okozott. Annyira lent volt a picur hogy szinte úgy éreztem össze kell zárni a lábam mert ki akar jönni...... Akkor a dokim azt mondta, hogy fejfekvésû, mert nyomja a méhszájat. Ettõl független egy hét múlva faros lett, és így valahogy tudott úgy piszkálni (26 hét környéke), most vagyok a 33-ik hétben, keresztben van a picur, a feje balra, lábaival a mellem alatt rugdos, de így is tud olyanokat mûvelni mintha ki akarná dugni a kis újját...... Ha már elkezd a pici csuklani, akkor kb lehet sejteni hogy feküdhet, mert a kis mellkasának a mozgását szerencsés esetben érezni fogod. Minden jót!!!!
Nekem is pörög-forog. :) Tök cuki. Szerencsére most úgy fordult, hogy nem a húgyhólyagommal focizik, viszont nyom valamimet, amitõl 10 méter után úgy szúr az oldalam, mint amikor futás közben rosszul veszem a levegõt.

24 hetes vagyok és annyira feszül a hasamon a bőr, mintha szét akarna robbanni. Nagyon kellemetlen érzés. Nálatok is hasonló volt, ez a természetes?

Sokszor olvasom itt, hogy haskeményedés normális-e, de senki nem ír hasfeszülésr?l.

Legjobb válasz: 23 hetes vagyok nekem múlt héten volt ilyen, nõt is 3 cm-t hirtelen:-)

23 hetes vagyok nekem múlt héten volt ilyen, nõt is 3 cm-t hirtelen:-)
Pedig ez is teljesen normális dolog.Száraz és nyúlik a bõr folyamatosan, ezért érzed.Ilyenkor kellene kenned mindenféle kencékkel, hogy ne legyenek csíkjaid.Nekem mondjuk késõbb jelentkezett, a 33. hét környékén, de nekem kicsi pocakom volt végig.
A kérdező hozzászólása: úhh, én még egyszer sem mértem meg :( ezt már rég megtehettem volna... Biztos most nagyon nõ, de annyira rossz érzés, fõleg evés után szinte mozdulni sem bírok.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez most már így marad végig???
1. vagyok, én mérem már hetek óta, 3. gyerek lesz, nagy a hasam nagyon, olyan is volt mikor 4 nap alatt 7 centit nõtt:-)
A kérdező hozzászólása: Holnap én is megmérem, csak kár, hogy nincs korábbi mérésem, így nem tudom majd mihez hasonlítani. Nekem elsõ baba de szerintem így is hatalmas, másnak a 8. hónapban nincs ekkora...
Kenegesd a bõröd krémmel, és kevesebb csík lesz :)
1. vagyok, ugye nekem a 3. gyerek lesz, 4. terhesség és egy árva csíkom sincs a hasamon, ja és sose kentem, na jó egyszer egyszer de tényleg jelentéktelen, akkor is csak ami épp volt testápoló, ezt csak azért írtam, mert ez genetika szerintem, kenheted Te akármivel max. halványabb lesz, ha hajlamos vagy rá csíkos lesz ha meg nem, ha semmit nem kensz akkor se lesz csík:-)
Nekem is szokott ilyen lenni, igen rossz érzés, de ha bekenem nekem megszûnik (chicco stria krémével). Próbáld ki. 27hkm

24 hetes vagyok. Kb másfél hete nagyon fáj (járás közben) a bal combom belső része. Mitől van ez? Egyre erősebb a fájdalom és mostmár a szeméremcsontom is fáj.

Legjobb válasz: Nõgyógyásztól kérj javallatot, õ fogja tudni, mi ez és beutalót is kapsz, ha továbbküld szakorvoshoz. Elég korán kezdõdik ez nálad 24 hetesen. Én 27 vagyok, nekem a kezem szokott lerobbanni, görcsölni, zsibbadni, kálciumot és magnéziumot szedek - illetve iszom rá - most ha nem javul, én is visszamegyek vele és valszeg beutal a neurológushoz.

Nõgyógyásztól kérj javallatot, õ fogja tudni, mi ez és beutalót is kapsz, ha továbbküld szakorvoshoz. Elég korán kezdõdik ez nálad 24 hetesen. Én 27 vagyok, nekem a kezem szokott lerobbanni, görcsölni, zsibbadni, kálciumot és magnéziumot szedek - illetve iszom rá - most ha nem javul, én is visszamegyek vele és valszeg beutal a neurológushoz.
Reméljük azért nem olyan súlyos a dolog. Nekem is kb. ekkor kezdõdött és terhesség utolsó heteiben már néha össze is csuklott a lábam a fájdalomtól, de nem lett semmi bajom, szülés után pedig azonnal elmúlik. Szóval ez lehet a terhesség velejárója is. Ha nagyon fáj, és súlyosbodik, akkor persze kérdezd meg a dokidat!
nekem is volt igy és van is 11hetes vagyok és van egy 20hós fiam is, több mint valószinû hogy a medencéd ahogy tágul és rendezödik a pocaklakó helye az fáj +az idõjárásváltozás csak rátesz!ez persze csak az én elgondolásom

24 hetes kismama vagyok, és nagyon aggódom a babám miatt! Kb 4-5 napja nem olyan aktív, mint azelőtt! Nagyon keveset mozog, és alig érezhető! A mellem, és a hasam is mintha kisebb lenne! Valami baj lehet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is van olyan, hogy egyik nap erõsebben érzem a picit, másnap szinte egyáltalán nem, de ha lefekszem pihenni akkor megint egyre erõsebben rugdos, de volt olyan is, hogy pár napig szinte egyáltalán nem éreztem és utána ismét. Viszont én mindenképp azt javaslom, hogy menj el a dokihoz és kérd meg, hogy nézzen szívhangot a picinek, vagy hívd fel a védõnõt és beszélje vele! (26. hetes kismama)

Szia! Nekem is van olyan, hogy egyik nap erõsebben érzem a picit, másnap szinte egyáltalán nem, de ha lefekszem pihenni akkor megint egyre erõsebben rugdos, de volt olyan is, hogy pár napig szinte egyáltalán nem éreztem és utána ismét. Viszont én mindenképp azt javaslom, hogy menj el a dokihoz és kérd meg, hogy nézzen szívhangot a picinek, vagy hívd fel a védõnõt és beszélje vele! (26. hetes kismama)
A baj az lenne ha egyáltalán nem mozogna. De ha ennyire idegesít, menj el a ultrahangos vizsgálatra. Az meg hogy kisebbnek látod a hasad, sokmindentõl lehet. PL. elfordult a baba benned és most másképpen fekszik mint ezelõtt.
A front... nálam is ez a helyzet, és a mult heti frontnál én is feltettem itt ezt a kérdést, és vagy 10-en válaszoltak, hogy hasonló cipõben járnak. ma, tegnap, sõt még tegnapelõtt is nekem is csendesebb volt a babám:) Ne félj, orvoshoz akkor kell menni, ha egyáltlán nem érzed, de ha legalább 2-õt rug egy nap, akkor csak csendes:-)

Mindjárt 35 hetes vagyok és a babum már nagyon keveset mozog, ezáltal mindig rettegek hogy vmi baja lehet, félek hogy rácsavarodik a köldökzsinór. Tudom, hogy kicsi a helye, de többet kellene mozognia mint 24-böl 1orahossza egész napra nem?

Legjobb válasz: Én azt olvastam, hogy 35. héttõl egy nap (24 óra) kb 160 moccanást kell számolni és az normális (elõtte a 25-35. héttõl 300, a 16.-25. héten 200). De ezt eddig még csak egy helyen olvastam, szóval nem biztos, hogy íy van. Amúgy meg a nap 85%-át átalusszák, szóval szerintem nincs baj! De ha aggódsz, akkor doki!

Én azt olvastam, hogy 35. héttõl egy nap (24 óra) kb 160 moccanást kell számolni és az normális (elõtte a 25-35. héttõl 300, a 16.-25. héten 200). De ezt eddig még csak egy helyen olvastam, szóval nem biztos, hogy íy van. Amúgy meg a nap 85%-át átalusszák, szóval szerintem nincs baj! De ha aggódsz, akkor doki!
az soknak tûnik. nekem kb 30szor moccan meg naponta de ezt is soknak érzem. 35hkm
Én nem pártolom általában, de a helyedben talán beruháznék egy magzati szívhanghallgatóra. Az megnyugtatna, mikor aggódsz.

Az éjjel nagyon összevesztem a párommal, nem aludtam, nagyok sokat sírtam és ideges voltam. Árthattam ezzel a babámnak? 24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nemtudom hogy ez nálad beválna e,de az egyik ismerõsöm mindig úgy keltette fel a babáját hogy gyengéden megmozgatta,megbökdöste a hasát.Meghát szokták tanácsolni hogy pl. uh. elõtt mit kell enni vagy inni hogy fölkeljen.Pl. szénsavasat iszol,csokit szõlõcukrot eszel.De tuti hogy nincs gond.Csak pihizik egyet és utánnna majd befog jelentkezni.Ha rúgott akkor megírnád?Kíváncsi vagyok hogy mikor kel fel.

Nemtudom hogy ez nálad beválna e, de az egyik ismerõsöm mindig úgy keltette fel a babáját hogy gyengéden megmozgatta, megbökdöste a hasát.Meghát szokták tanácsolni hogy pl. uh. elõtt mit kell enni vagy inni hogy fölkeljen.Pl. szénsavasat iszol, csokit szõlõcukrot eszel.De tuti hogy nincs gond.Csak pihizik egyet és utánnna majd befog jelentkezni.Ha rúgott akkor megírnád?Kíváncsi vagyok hogy mikor kel fel.
Ártani szerintem nem ártottál, de megérzik már ilyenkor hogyha anyucijuk ideges.Nem volt aktívabb esetleg?És sikrült már megnyugodni?Remélem igen.Vigyázz magatokra. 15 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Pont ezért aggódok, mert nem aktív. délelõtt ne is éreztem (bár sosem szokott délelõtt mozogni), de alig vûrom, hogy rúgjon egyet.
Nekem is volt 1 ilyen éjszakám, de az én Babám egész éjjel mocorgott, aztán másnap aludt. :) De ma sem aktiv, melegfront van...

3 hetes terhes vagyok. Nagyon várjuk a babát! Nem dolgozom, figyelek az étrendemre, sokat pihenek, nem stresszelek, 24 éves vagyok és egészségesen élek/éltem (no cigi és alkohol) Ugye nem lehet baja a babának? Mit tehetek még?

Legjobb válasz: A terhesség alatt nem az a lényeg,hogy ne csináljunk semmit.A mozga´s igen is,hogy kell,hogy fitt maradj a szülésre.Kímélni kell magad,ne eröltesd meg,sok gyümölcs zöldség,stb.Abban mindeggyikünk csak bízni tud,hogy ege´szséges gyermeket hoz a vila´gra.Èn 6 hónapot végig dolgoztam,1 ho´napja vagyok itthon,mert indokolt a vese´m miatt.Legyél minnél többet a friss levegön,séta´lj nagyokat.Gratula a babához.25hetes kismama.

A terhesség alatt nem az a lényeg, hogy ne csináljunk semmit.A mozga´s igen is, hogy kell, hogy fitt maradj a szülésre.Kímélni kell magad, ne eröltesd meg, sok gyümölcs zöldség, stb.Abban mindeggyikünk csak bízni tud, hogy ege´szséges gyermeket hoz a vila´gra.Èn 6 hónapot végig dolgoztam, 1 ho´napja vagyok itthon, mert indokolt a vese´m miatt.Legyél minnél többet a friss levegön, séta´lj nagyokat.Gratula a babához.25hetes kismama.
Szerintem annyit tehetsz még hogy elkezdesz szedni valami kismamáknak való vitamint. Az elején például nagyon fontos a megfelelõ mennyiségû folsav, késõbb a kálcium, magnézium stb. Kérj tanácsot az orvosodtól hogy melyik vitamint javasolja. Sok boldogságot a babához!
A kímélet semmiképp sem jelenti azt, hogy nem csinálsz semmit! Az nem jó a babának sem. Sétálj sokat, mozogj a friss levegõn rendszeresen, tartsd magad fitten, ne hagyd el magad! Csak ne emelj nehezet, természetesen ne most kezdj sprint-gyakorlásba, de a mozgás fontos! Ha edzésben vagy, könnyebben szülsz, és ez a babádnak is jó, mert a hosszas kínlódás nagyon megviseli õt is!
A terhes-torna például nagyon jó dolog!
Szia Szerintem már így is tökéletes vagy, csak túlstresszeled:-) Lazíts!!!!! A terhesség nem betegség, hanem egy állapot, egy boldog állapot. Élvezd, ne parázz!! Foglald le magad, sétállj, légy barátaiddal, vagy pl én szakdogát írok és nyelvet tanulok:-) Sok aggódásmentes boldogságot 5 hetes kismama
Szia! Mindent úgysem tudsz kiszûrni, de jó hogy sokat pihensz, megpróbálsz egészségesen élni....stb. Ezek mind-mind jó dolgok, és csökkented az esélyét annak, hogy baja legyen a babádnak, de kizárni nem fogod tudni teljesen SOHA, SEMILYEN MÓDSZERREL. És vigyázz, ne ess át a ló túlsó oldalára, ne zárd burokba magad. Leginkább gondolkodj pozitívan! Örülj az állapotosságodnak! Sétálj nagyokat, menj levegõre! Legyél boldog kismama, és ne azon agyalj percenként, hogy jesszusom most éppen mivel ártottam a babának, és mit zárjak még ki! Ennél többet nem nagyon tudsz tenni! A többi Jóisten, genetika és orvosok!
Na, mizújs a picivel, így 4 év után? :)

24 hetes kismama vagyok és nagyon náthás. Amióta beteg vagyok a baba is kevesebbet mozog. Lehet valami baja?

Legjobb válasz: Nem hiszem, egyszerüen csak éreztnek már mindent ebben a korban, és érzi, hogy anyával nincs minden rendben. No meg mostanában az idõjárás sem az igazi, megviselheti ez is! Gyógyulj meg mielõbb!!!

Nem hiszem, egyszerüen csak éreztnek már mindent ebben a korban, és érzi, hogy anyával nincs minden rendben. No meg mostanában az idõjárás sem az igazi, megviselheti ez is! Gyógyulj meg mielõbb!!!
Nem, sõt neki az ellenanyagokat adot csak át a betegséggel kapcsolatban. Igyál sok forró teát, bújj ágyba és izzadj 2 napig, el fog mulni:-) És egyél sok forró levest és gyümit. nem elsz semmi baj!
Sok citrom, kiwi és savanyúkáposzta a c-vitamin miatt, egyél forró levest, igyál sok folyadékot, pihenj sokat. Azt nem javaslom, hogy bármit is beszedj, mégha azt is mondják, hogy lehet, legalábbis ha nincs lázad. Reméljük nem is lesz. Én a múlt héten voltam rettentõen megfázva, 4 napig levegõt sem kaptam, fájt a torkom is, de elmúlt, csak lassabban kicsit. Ja, és próbálj meg kimenni a napra, ha süt, az nagyon jót tesz.

24 hetesek vagyunk. Az lenne a problémám, hogy nagyon puffad a hasam. Feszül és ma kB 2 percig hangosan morgott jobb oldalt egészen fennt. Közben a pici is folyamatosan mozgott. Volt valaki így?

Legjobb válasz: Ez tök normális várandósan, renyhébbek a bélmozgások, mert a terhességet fenntartó hormonok nem választják kis, hogy csak a méhed simaizomzatát tartják nyugalomban, hanem szisztémásan hatnak mindegyikre. Vegyél be espumisant, kerüld a puffasztó ételeket, mást nem tudsz tenni.

Ez tök normális várandósan, renyhébbek a bélmozgások, mert a terhességet fenntartó hormonok nem választják kis, hogy csak a méhed simaizomzatát tartják nyugalomban, hanem szisztémásan hatnak mindegyikre. Vegyél be espumisant, kerüld a puffasztó ételeket, mást nem tudsz tenni.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ, köszönöm a vállásodat!
Szia, úgy van ahogy az elsõ írja. Nekem is volt, a 10.héttõl majdnem végig. Sajnos bármit ehettem, mindentõl puffadtam. Nekem a Salvus víz vált be valamennyire, de volt hogy az sem segített. Az espumisan nekem semmit se ért.
Én 32 hetes vagyok, nekem most egyik nap volt ilyen. Feszült a hasam, a babám mocorgott, és mart a gyomorsav, fetrengtem a fájdalomtól. Nekem csak azután múlt el, hogy mindent kihánytam, ami a gyomromban volt.
A kérdező hozzászólása: Uú az durva! Nekem nem fáj meg nincs hányigerem. (még?) olyan a gyomrom mint a lufi. És már egy ideje ez van szinte mindentõl.
Szia! Nekem is volt hasonló múlt héten. Nem csak puffadt, meg feszült, hanem csikart is, eléggé fájt, majd egy napig. Közben a baba vígan mocorgott odabent, ebbõl gondoltam, hogy talán nem lehet baja. Másnap a doki is megerõsített, hogy az emésztésem miatt volt. Fogok venni én is espumisan-t hátha lesz még ilyen, meg salvus vizem is van itthon :) 20 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!