Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes vagyok és ha (24 db)

Nem lehet hogy csak nagyobb mennyiségû folyás volt?Ha úgy érzed, menj dokihoz, vagy ha társul mellé más panasz is.
A kérdező hozzászólása: felhívtam a dokimat, elmondtam neki az esetet, és megnyugtatott:mondta az semmi.
Szia! Ne tudni mi lehet de mindenképp hívd fel a dokidat a biztonság kedvéért! Ok? És nyugi! Írj majd mi volt??
Én a helyedben már az ügyeleten lennék! Mindig jobb félni, mint megilyedni... Inkább állapítsa meg a doki, hogy semmi gond, mint hogy késõn menj orvoshoz!
MINDENKÉPEN RÖGTÖN MENJ ORVOSHOZ HA NEM MAGZATVIZ AKKOR JÓ ÉS MEG NYUGODSZ MAJD HA AZ VOLT AKKOR MÉG SEGITHETNEK NE AGGÓDJ MINDEN OK LESZ
Lszi írj majd, hogy minden rendben van-e? Amúgy egy barátnõmnek is volt hasonló igaz a végefelé, de õ bepisilt, csak nem érezte... Remélem Veled is csak ilyen kis "baleset" történt! Szorítok!!!
Utsó vagyok. Hú de jó! Azért látod igaza volt a többieknek, hogy el kell menni dokihoz, így legalább megnyugodtál! Kellemes Babavárást! :-)

A terhességem előtt mindig háton aludtam, most 24 hetes vagyok, és éjjel ha akarom, ha nem, álmomban átfordulok. Árthat a babának vagy nekem?

Legjobb válasz: Már úgy érted, a hátadról az oldaladra? Ha jól tudom, nem is szabad háton aludni, mert akkor a méh elszorít valami fontos, vastag eret. Bizonyos terhességi kor fölött már oldalt kell aludni, a nálamnál tapasztaltabbak biztos be fogják majd írni, hogy mikortól.

Már úgy érted, a hátadról az oldaladra? Ha jól tudom, nem is szabad háton aludni, mert akkor a méh elszorít valami fontos, vastag eret. Bizonyos terhességi kor fölött már oldalt kell aludni, a nálamnál tapasztaltabbak biztos be fogják majd írni, hogy mikortól.
Elso valaszolonak: szerintem epp arra gondolt, hogy fel a hatonalvastol, de almaban hatrafordul. Az en velemenyem: ezzel nem tudsz mit csinalni, ha jo, ha nem. Szerintem semmi bajotok nem lenne tole. En bizom annyira Istenben (vagy a termeszetben), hogy ha terhes nonek nem lenne szabad haton aludnia, akkor pupot novesztenenk a derekunkra a harmadik honap vegen, hogy veletlenul se artsunk a babanak. Vagyis en ugy vettem eszre, hogy a baba vedelme erdekeben a testunk tokeletesen ki van alakitva. :-) En is gyakran a hatamon aludtam, bar oldalt aludtam el. Gondolom engem a fajdalom kesztetett a fordulasra almomban, mert az utolso hetekben mar akkora suly volt a kozepso tajekomon, hogy ha 1-2 oranal tobbet fekudtem az oldalamon, akkor a csipom majd szetszakadt. A sok hatonalvas ellenere a 40. heten szultem egy negy kilos makk egeszseges gyermeket, aki azota is hatalmas es egeszseges (kilenc honapos lesz). Ugyhogy szerintem ne agodd ezt a dolgot tul! Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. :)

Ha HPV vírus fertőzött lennék, a rákszűréskor mindenképpen kiderül? és rajta van valamelyk leletemen? 24 hetes vagyok, és nagyon kiborultam.

Legjobb válasz: Szia! Ne izgulj.A HPV vírust külön nézik meg,nekem legalábbis külön vett két kenetet a doki,egyik ment rákszûrésre, a másik hpv szûrésre. Ugyanis a HPV az egy vírus, még nem bizos,hogy rák is lett belõle és azt akkor a rákszûrásen nem veszik észre.Viszont kezelni kell,mert tudjuk milyen veszélyes. Szóval sztem külön kérd a dokit,hogy vegyen le kenetet HPV szûrésre is.Egy hét múlva van eredmény. Én pl minden évben megyek rákszûrésre és mindig jó volt az eredmény.Idén azt mondtam,na jó mindenki ezzel a HPV-vel jön,megkérem nézzék meg azt is.Hát kiderült,hogy 33as vírusom van,ami nem para(a 16-18as az), szednem kell vitamin,lehet kilöki a szervezetem,ha nem majd kifagyasztják,egy 5 perces beavatkozás.De ez kb 2-3 éve lappang bennem,ugyanis az akkori barátomtól kaphattam csak el.Szóval látod én is jártam rákszûrésre meg minden és senki nem mondta, hogy évek óta bennem van a vírus. Bocsi,hogy hosszúra sikerült,de azért írtam le a történetemet,hogy lásd mi a helyzet. Akkor én is megijedtem és utána néztem,ez a 33as nem olyan veszélyes.Ha pedig várandósan veszi valaki észre a HPV-t,akkor sem kell megijedni,ne higgy a rémmeséknek,ugyanúgy egészséges babát szülhetsz,csak sûrûbben kell vizsgálatokra járni,ennyi. Ne borulj ki,ha úgy érzed volt olyan nemi kapcsolatod(akár évekkel ezelõtt),ahol pl nem használtatok gumit és sanszosnak érzed,hogy elkaphattál valamit,kérd meg a dokit,hogy vizsgáljon meg külön HPV.vel. Remélem segítettem.:)boldog babavárást és nyugi:)

Szia! Ne izgulj.A HPV vírust külön nézik meg, nekem legalábbis külön vett két kenetet a doki, egyik ment rákszûrésre, a másik hpv szûrésre. Ugyanis a HPV az egy vírus, még nem bizos, hogy rák is lett belõle és azt akkor a rákszûrásen nem veszik észre.Viszont kezelni kell, mert tudjuk milyen veszélyes. Szóval sztem külön kérd a dokit, hogy vegyen le kenetet HPV szûrésre is.Egy hét múlva van eredmény. Én pl minden évben megyek rákszûrésre és mindig jó volt az eredmény.Idén azt mondtam, na jó mindenki ezzel a HPV-vel jön, megkérem nézzék meg azt is.Hát kiderült, hogy 33as vírusom van, ami nem para(a 16-18as az), szednem kell vitamin, lehet kilöki a szervezetem, ha nem majd kifagyasztják, egy 5 perces beavatkozás.De ez kb 2-3 éve lappang bennem, ugyanis az akkori barátomtól kaphattam csak el.Szóval látod én is jártam rákszûrésre meg minden és senki nem mondta, hogy évek óta bennem van a vírus. Bocsi, hogy hosszúra sikerült, de azért írtam le a történetemet, hogy lásd mi a helyzet. Akkor én is megijedtem és utána néztem, ez a 33as nem olyan veszélyes.Ha pedig várandósan veszi valaki észre a HPV-t, akkor sem kell megijedni, ne higgy a rémmeséknek, ugyanúgy egészséges babát szülhetsz, csak sûrûbben kell vizsgálatokra járni, ennyi. Ne borulj ki, ha úgy érzed volt olyan nemi kapcsolatod(akár évekkel ezelõtt), ahol pl nem használtatok gumit és sanszosnak érzed, hogy elkaphattál valamit, kérd meg a dokit, hogy vizsgáljon meg külön HPV.vel. Remélem segítettem.:) boldog babavárást és nyugi:)
Szia! Én 2 éve tudtam meg, hogy HPV-s vagyok. Elõtte hosszú éveken keresztül jártam orvoshoz szinte minden hónapban, mert állandóan visszatérõ gombás fertõzésem volt. Érdekes módon, egyik dokinak sem jutott eszébe megnézni, én meg akkor még hallani sem hallottam ilyen betegségrõl, tehát lövésem nem volt. Aztán egy dokinõnek szerencsére eszébe jutott. Külön kell levenni hozzá a kenetet, nekem a HPV-t és a clamydiát együtt csinálták, így 6000-be került. Pestre küldték el egy laborba. Kiderült, hogy 3 féle vírusa fertõzött meg a HPV-nek, ami közepesen magas kockázatot jelentett. 3 havonta kell mennem kontrollra, de akkor már csak sima cytológiát vesznek, és ha annak lenne nagyon rossz eredménye (P3), akkor kell pánikba esnem. Felírták az immunerösítõ gyógyszereket, mert más nincs rá, csak a megelõzõ oltás, ami ugye 90.000-be kerül. Most terhes vagyok, nem kell aggódnom a dokim szerint. Nem szerencsés helyzet, de ez van.
Én ugy tudom kiderül.De miért aggodsz, ha baj van ugyis szolnak.Egyszer nekem rosszabb volt a rákszûrés eredmény és kaptam levelet az orvostol, hogy menjek be hozzá.
Szia! Én úgy tudom, hogy a vizesedés miatt. A víz nyomja az ereket.De ez nem baj.
A kérdező hozzászólása: Még nem vizesedem látványosan, a gyûrûim még rám jönnek. Viszont már 15 kg-ot híztam, lehet ez is benne van.
Lehet a vérkeringés miatt!Próbáltál már Bilobil-t szedni?Ez növényi alapanyagú és terhesek is szedhetik!
Nekem a bal karom szokott zsibbadni. Én csak 3, 5 kg híztam, 19 hetes vagyok. Nekem is azt mondták, hogy a vizesedés miatt van. Én sem vizesedek látványosan, de reggelente nehezen jön le-föl a gyûrû az ujjamon.Ha van rá lehetõséged szerintem rakd fel a lábadat valamire és pihenj. Kellemes babavárást!

Hogy tudtok aludni? Mit csináltok ha nem hagy a baba? Engem a babám nem hagy, akármelyik oldalamon fekszem, és ha a bal oldalon fekszem akkor a jobb oldalam megfájdul.24 hetes vagyok.

Nehéz, mert egyik oldal sem jó, talán a jobb, de hason már nem tudok, háton meg nem nagyon lehet... jó praktika? És mit csináltok mikor nem hagy a baba aludni?

Legjobb válasz: Szia! Bár én még csak 17 hetes vagyok, de én sem nagyon tudok aludni már. Akár melyik oldalamra fekszek, egy idõ után elzsibbadok. Nekem eddig az vált be, hogy egy nagy párnát tettem a lábaim közé, így sokkal kényelmesebb.

Szia! Bár én még csak 17 hetes vagyok, de én sem nagyon tudok aludni már. Akár melyik oldalamra fekszek, egy idõ után elzsibbadok. Nekem eddig az vált be, hogy egy nagy párnát tettem a lábaim közé, így sokkal kényelmesebb.
Szia, Én ebben a cipõben vagyok.Most már úgy alszom, hogy két párnát a hátam mögé teszek(.mint ha tévéznék félig meddig ülve)Így egy picit könnyebb és nem nyomódik, vagy húzódik a hasam.Most várom a második babát.Az elsõ terhességemnél is így aludtam. Egy próbát megér.Hátha neked is bejön.Gondtalan babavárást. Üdv.30 hetes Km.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Már 16 hetes kortól lábam között párnával, és 1 hetes szoptatós párnával alszom, de sehogy nem jó a lányomnak. Majd megpróbálom ezt a "tv-nézõs" pózt. És még próbálkozom. Szép babavárást Nektek is!
Szia! Én már 34 hetes vagyok, tehát elég nagy a poci és hát az éjszakák....:( Én kispárnát teszek a lábam közé, plusz begyûröm oda a takarót is. Szerencsére fal mellett van az ágyunk, így oda is teszek egy nagypárnát, meg egy kicsit és annak nyomom a derekamat, hogy ne fájjon, és így az oldalamon sincs akkora terhelés. Ilyenkor a bal oldalamon alszom, állítólag ez a jó a babának is. Aztán, ha fordulni kell, akkor már annyira nem kényelmes, mert nincs mögöttem a fal, ilyenkor a Férjecskémnek támasztom magam :O)
A kérdező hozzászólása: Hát még van elõttem jó sok hét, az egész nyár, és a meleg miatt és a növekvõ pocak miatt (már most sem kicsi) még nehezebb lesz aludni... Hát igyekszem kipárnázni magam mindenhol. :)

24 hetes kismama vagyok és ha hanyatt fekszem olyan mintha dobogna a pici szíve, olyan lüktetést érzek. Mitől van ez? Jelenthet ez rosszat?

Ezek nem a rúgásai,hanem ütemes,egyenletes lüktetések.Ez mit?l van?Más is tapasztalt ilyent,ez nem jelent rosszat,ugye?

Legjobb válasz: Én is tapasztaltam, 18 hetes vagyok. De nem tudom én sem hogy mi ez. Fõleg én még a mocorgását sem érzem.

Én is tapasztaltam, 18 hetes vagyok. De nem tudom én sem hogy mi ez. Fõleg én még a mocorgását sem érzem.
Az aorta nem egyenlo a veroerrel, utoerrel? Mert akkor tobben nyertek :D
A második válaszoló "nyert": a hasi aorta az :o) Boldog babavárást! :o)
Az csak a hasi ütõér!
Ez a koldoki foveroer :) (fõverõér) Mivel most nagy munkaban van, amit latsz, a sajat szivveresed :)
A kérdező hozzászólása: Akkor jó! :) Köszönöm a válaszokat! Boldog Babavárást!
Ez a lüktetés a te szívvesrésed! És nem jelent rosszat!:)
Lehet hogy a hasszurka inkább nyillalás és már közösülés után 5 nappal jelentkezik teszt mutat már vmit? Segítsetek lécci
Ilyet én is érzek, 16 hetes vagyok. De szerintem ez az én dobogásom, azt hiszem ez a hasi aorta.
24 hetesen, ha egy pontban ütemesen lüktet, a baba csuklását is érezheted már. Az is ilyen érzés. De az helyváltoztatás után is érezhetõ.

Kismamák Ti hány órát alszotok a 24-ből? 17 hetes vagyok és este 10-től alszom reggel 9-ig, mégis a kisfiammal déliálmot is alszom 2-3 órát. Ha ez nem jön össze, akkor olyan fáradt és álmos vagyok, h nem vagyok jó semmire.

Legjobb válasz: Én is alszom a gyerekekkel hétvégenként, amikor itthon vannak, amikor oviban vannak, akkor is alszom délben, örülök, ha végigalszom az éjszakákat. A fáradtság természetes állapot, fõleg ebben a mocsok idõben.

Én is alszom a gyerekekkel hétvégenként, amikor itthon vannak, amikor oviban vannak, akkor is alszom délben, örülök, ha végigalszom az éjszakákat. A fáradtság természetes állapot, fõleg ebben a mocsok idõben.
28 hetes vagyok, és este 10-tõl reggel 6-ig alszom. Akkor kelt ugyanis a fiam, de olyan vagyok, mint az õszi légy:) Plusz menni kell dolgozni, de attól még egy fél órát alhatnék, ha õurasága hagyna:) Mindenkinek mást igényel a szervezete, de teljesen normális, hogy sokat alszol:)
Mindkét terhességem alatt nagyon sokat aludtam, mig tudtam a pocakomtól, és a gyomorégéstõl. Volt olyan h este 9- tõl, reggel 9 ig aludtam, és délre is másfél órát. A második terhesség sokkal fárasztóbb volt, de lehet hogy a 2 évesem miatt volt. A déli alvást szinte soha nem hagytam ki. Most már a picike lányom is kettõ fél, és 6-7 óra alvás bõven elég. :-)
Én is 17 hetes vagyok és én is álmos vagyok egész nap, pedig sokat alszom. Este is korán fekszem, igaz én korán is kelek, mert a két gyerekem koránkelõ fajta (szerencsére koránfekvõk is). Napközben is szoktam aludni, amikor õk alszanak. Egész nap ég a szemem az álmosságtól és sokat ásítozom. Az érdekes az, hogy ennek ellenére képes vagyok bármire: takarítás, mászkálás, szóval hiába vagyok álmos, mégis olyan energikusnak is érzem magam, nna ezt ha érti valaki :)

Ha sok a magzatvíz az miért gond? Tegnap voltam uh-n, azt mondták pihenjek többet, és szedjek B6-ot. Egyébként minden rendben van velünk. Miért baj a sok víz? 24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A sok magzatvíz terhességi cukorbetegségre is utalhat. De mielõtt megrémülsz, a mennyiség dinamikusan változik, tehát lehet egy óra múlva már kevesebb volt. Nekem volt több, majd köv. uh már átlagos. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz

A sok magzatvíz terhességi cukorbetegségre is utalhat. De mielõtt megrémülsz, a mennyiség dinamikusan változik, tehát lehet egy óra múlva már kevesebb volt. Nekem volt több, majd köv. uh már átlagos. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz
mert könyebben a nyakára tekerösik a köldökzsinór ha nagyon sok vizben van sok pihenés és magnézium
A polyhydramnion lehetséges okai közé sorolható az anyai cukorbetegség, Rh-szenzibilizáció, szifilisz és vesegyulladás. De méhen belüli fertõzés, ikerterhesség és különbözõ fejlõdési rendellenességek - Down-kór, hydrocephalus, duodenumatresia, hydrops fetalis, anusatresia - is állhatnak a háttérben. A polyhydramnion leggyakoribb szövõdménye a koraszülés, ugyanis feszül a méh, és emiatt könnyen megreped a magzatburok. Súlyos következmény lehet továbbá szülés során a lepény korai leválása, fájásgyengeség, illetve a magzat beilleszkedési és fekvési rendellenességei. Szülés után a túlnyújtott méh nehezebben tud összehúzódni, ezért elhúzódó vérzésre is lehet számítani.
Szia! Nekem nagyon sok magzatvízem volt az amniocentézis után végig. Kórházba is fektettek miatta. Okát nem találták szerencsére egészséges 10 hónapos fiam van. Nekem azt mondták a dokik, hogy a feszülés miatt megrepedhet a burok és a víz a köldökzsínort ki sodorhatja és ha a baba feje odaszorìtja a szülõcsatornához az végzetes lehet. Ha vèletlen repedne a burok, le kell feküdni és nem szabad mozdulni. amíg orvos oda nem ér. Én ezt az utasítást kaptam. Nekem 2-3-szor annyi vízem volt, mint a normàlis végig. Ugyan is ez napról napra változhat. Sûrûn ellenörzik. Lehet, hogy legközelebb normális lesz. Végül is a 35. h3ten császároztak, mert már fulladtam a sok víztõl és nem mertek rizikózni. Minden rendben volt. Az esetek 10%-ban nemtudják az okát. Ne ilyedj meg a sok riogatástól, csak pihenj és ne hajolgass, és ne tégy hirtelen mozdulatokat. Jó baba várást!

Ugye nem jelent bajt ha a baba sokat mozog? Reggel és nap közben be-be jelentkezik, de este például másfél órán keresztül szinte meg sem állt. Ilyen aktív még sosem volt.24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Ne aggódj,nincs semmi baj.Az én babám folyamatosan rug-kapált,én sose tudtam megfelyteni mikor pihen,mert gyakorlatilag mindig mozgásban volt,de én nagyon örültem neki, mert igy legalább tudtam,hogy nincs semmi baj.Ne aggódj te sem,de lehetséges,hogy változni fog majd késöbb. boldog babavárást.

Szia. Ne aggódj, nincs semmi baj.Az én babám folyamatosan rug-kapált, én sose tudtam megfelyteni mikor pihen, mert gyakorlatilag mindig mozgásban volt, de én nagyon örültem neki, mert igy legalább tudtam, hogy nincs semmi baj.Ne aggódj te sem, de lehetséges, hogy változni fog majd késöbb. boldog babavárást.
Szia! Néha azért jó viccesek lehetünk , mi, kismamák, kívülrõl nézve! Mindenen aggódunk. :) Én 21 hetes vagyok. Amikor az elején volt hányingerem, azon aggódtam, hogy ugye nem valami vírus miatt van. Amikor meg épp nem volt hányingerem, azon aggódtam, hogy ugye minden rendben a kis bébivel, merthogy nincs hányingerem. Nekem is mocorog már vagy 5 hete a kis bébim. Amikor nem érzem a mocorgását, azon aggódom, hogy vajon rendben van-e. Amikor meg rengeteget rugdal, akkor meg azn aggódom, hogy ugye nem azért mocorog ennyit, mert valami baj van. Szóval: szerintem ne aggódj! (Én is próbálok nem aggódni minden hülyeségen, hanem inkább élvezni, ahogy gömbölyödik a pocakom, és hogy minden kollegám mosolyogva néz rám, ha meglát, és mindig mondanak valami kedveset a kismanónkra.) Egyébként a védõnõ barátnõm azt mondta, hogy ilyenkor még sok helye van. Ezért sokat mocorog. Ezért sokat lehet érezni a motgását. De mivel még sok helye van, ezért a kis mocorgást nem mindig érzed. Amikor meg már nagyobb lesz, és szûk lesz bent a hely, akkor már nem úgy és talán nem is olyan sûrûn mocorog majd, de amikor mocorog, akkor majd rúg rendesen. :) De jó lesz az is! Aggodalommentes babavárást! 21 hetes kismami :)
Ne aggódj, nem baj! Nekem is nagyon aktív a kislányunk, van olyan nap, hogy szinte meg sem áll :) Meg is kérdeztem a dokimat, hogy ez baj-e, az volt a mosolygós válasza, hogy az a jó, ha sokat mozog. 24 hetesen még elég sok helye van, tud bukfencezni, izegni-mozogni, de innentõl kezdve rohamos növekedésnek (hízásnak) indul és egyre kevesebb lesz a helye. A hirtelen rúgásokat felváltják a finomabb furkálások, nyomulások, ilyenkor már csak jobbra-balra tud fordulni. De ez is nagyon jó érzés, sõt! Sokszor kinyomja a fenekét, lábát, csak úgy hullámzik a hasam, van úgy, hogy egész délelõtt vagy délután. 30 hetes vagyok. Boldog, mocorgós napokat, heteket!
Szia, Nekem a picike vasárnap óta rendetlenkedik, majdnem folyamatosan. Anyósom nyugtat, hogy majd pár hét, és belassul, mert nem lesz helye:) (volt olyan nap, amikor maratont úszott a kincsem, faltól falig:) én meg nem aludtam két napig, mert már fájt, és én fáradtam bele:) ) Boldog Pocakosodást:)
szia!Én is igy vagyok vele.Napközben nagyon ritkán mozog de este aztán bepótol mindent:) néha bekeményedik a pocim is, ahogy kinyomja magát:) elsõ babám és nekem minden élmény új.Most vagyok 22hetes:)
Gondolod, hogy az a másfél óra olyan sok??? :) Nekem volt olyan, hogy a kisfiam délután 5 óta éjfélig szinte megállás nélkül adta a mûsort! És eddig úgy néz ki, teljesen egészséges! Nekem is nagyon aktív, nagyon ritka, ha nem mocorog annyit! Ne aggódj! Ha meg nem mocorogna ennyit, akkor meg az lenne a baj! :)

24 hetes kismama vagyok. Azt mondta a védőnő, hogy vizesedek és az utóbbi egy hónap alatt felszedett 4kg-ból 3 víz és ne aggódjak. A lábamat nyomkodta. Én mégis félek, hogy mi lesz velem ha ilyen ütemben gyarapodik a súlyom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Akkor(24 hetesen)nekem is nagyon sok jött fel aminek szintén egy jó nagy része víz volt.Én nagyon sok narancsot ettem akkor és annak a víz és cukor tartalma nyomta meg a súlyom.Azóta reggel citromos vízzel kezdek és nem iszom meg 1.5 l-nél többet.Ebben minden folyadéknak benne kell lenni beleértve a levest kv-t..stb.Ne aggódj,meg fog állni egy kis idöre.Nekem akkor feljött 4 kg,de az azutáni tanácsadáson már csak 1 kg-ot mért.Ne aggódj. További boldog bababvárást.

Akkor(24 hetesen)nekem is nagyon sok jött fel aminek szintén egy jó nagy része víz volt.Én nagyon sok narancsot ettem akkor és annak a víz és cukor tartalma nyomta meg a súlyom.Azóta reggel citromos vízzel kezdek és nem iszom meg 1.5 l-nél többet.Ebben minden folyadéknak benne kell lenni beleértve a levest kv-t..stb.Ne aggódj, meg fog állni egy kis idöre.Nekem akkor feljött 4 kg, de az azutáni tanácsadáson már csak 1 kg-ot mért.Ne aggódj. További boldog bababvárást.
Szia, Hogyha rákeresel itt a vizesedésre, biztosan fogsz olyan választ látni, hogy a 1.5 L víz éppen talán arra elég, hogy az életfontosságú funkciókat ellássa vele a szervezet.Biztos nagyon rossz, és majd én is megtudom, de ne szúrj ki magaddal és a babáddal azzal, hogy porzik majd a veséd.Ha tényleg víz jött fel rád, az a szülés utéán le is megy.Amúgy sokat pihenj felpolcolt lábbal, és igenis igyál eleget. 17 hetes kismami
Én is vizesedtem, és az orvos, ennek ellenére azt mondta, hogy sok folyadékot kell inni. Nem a bevitt folyadéktól fogsz vizesedni. Amit tehetsz, hogy kerülöd a sót, és felpolcolod a lábadat. Nem szabad sokat ácsorogni, ülni egy helyben. Én szülés után 12 kg-val lettem könnyebb (rögtön másnap), ennek kb a fele víz volt.
Szia!Szerintem is több folyadékot kell bevinni, ha vizesedsz, ha nem.24 hetesen nem sok a 4kg szerintem, nekem a doki napi 3 liter folydékot írt élõ, mert nem ittam eleget és kevesebb volt a magzatvizem. Átlagban 2-2.5litert meg kell inni. A víz majd szülés után lemegy. Én gyengére fõzött gyümölcsteát iszok így nem gyülemlik fel annyi víz, és nem árt, mint a feketetea.Remélem segítettem: 22 hetes kismami
Egyetértk! igyál sokat! vizesedérse nekem írt fel a doki annó egy gyógyszert amit amíg szedtem szépen kordában tartotta a lábaimat :) de a termálvizes lábáztatás is jó. Két nap Hévizen, és minden fölös víz lemegy :) A só megköti a vizet, szóval, ha kevesebbet sózol, van esély, hogy nem rakódik fel több, de a sótlan táplálkozás sem teljesen egészséges... szóval pihenj, polcold, esetleg borogassd. és persze igyál sokat!
emerek!!!!!!a folyadékbevitel nem befolyásolja a magzat vizet.1.5 liter bõven elegendõ arra hogy meglegyen a szükséglet.A gyerkõc elveszi a szövetekbõl meg onnan ahonnan tudja a vizet.Nem jó a mamának sem meg a babának sem ha elõdémásodunk.1.5 liternél ne igyál többet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, aranyosak vagytok.Jó érzés, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!