Találatok a következő kifejezésre: 24 hetes vagyok, mikor kell (9 db)

24 hetes vagyok. Mikor kell mennem legközelebb valamilyen "kötelező" vizsgálatra, és mire?

Sajnos a n?dokim nem túl közlékeny, és az AFP-re is késve küldtek legutóbb véletlenségb?l, így inkább itt is tájékozódnék, nehogy lemaradjak valamir?l.

Legjobb válasz: 26. héten vércukor vizsgálat!

26. héten vércukor vizsgálat!
az elsõ vagyok újra. nekem a védõnõm az elsõ találkozás alkalmával adott egy kis tájékoztatót, amin rajt van, hogy mikor és hova kell menni. De elõtte is mindig szól Õ is, meg a nõdokim is. Szomorú, hogy Nálad nem így van... beírom, ami ezek után aktuális Nálad: 26. héten étkezés utáni Vc 28-32. hét között UH 32. héten vérvétel 36. hetesen az RH negatívosoknak vérvétel 36 hetesen CTG 38 hetesen UH Boldog babavárást!
Szia!Én még csak 20hetes vagyok, de a védõnõm adott nekem egy un.terhességi eseménynaptárat, amire levezette a vizsgálatok idejét és, hogy melyikre mikor kell menni.Ez szerint neked a köv.26hetesen lesz:SZTK vérvétel éhgyomorra, ezzel együtt 75grOGTT(azt hiszem ez a cukorterhelés), és vizeletvizsgálat, UH. 32.héten UH 34.héten:magzatmozgás számolása szülésig.NST hetente 35.héten NST 36.héten NST, Nõgyógyászati vizsgálat(steptococcus szûrés), Vérvétel, vizelet vizsgálat 37.38.39.40.héten NST Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Külön köszönönet a továbbiak részletes felsorolásáért!

24 hetes kismama vagyok, mikor kell legközelebb menni genetikára?

Legjobb válasz: Genetikára? Ha nem hívtak vissza a 18 hetes uh után kontrollra, és a 16 hetes afp-szûrésen se volt gond, akkor nincs több genetikai vizsgálat. Cukorterheléses vérvétel lesz a 26. héten, majd egy uh a 28.-32. hét közt, egy utolsó nagylabor vérvétel 34-36 hetesen és egy uh 36 hetesen. Legalábbis a mi körzetünkben.

Genetikára? Ha nem hívtak vissza a 18 hetes uh után kontrollra, és a 16 hetes afp-szûrésen se volt gond, akkor nincs több genetikai vizsgálat. Cukorterheléses vérvétel lesz a 26. héten, majd egy uh a 28.-32. hét közt, egy utolsó nagylabor vérvétel 34-36 hetesen és egy uh 36 hetesen. Legalábbis a mi körzetünkben.
Rutinból nem kell menni, ha mindent rendben találtak, miért is mennél? Csak a magzatvizet, a növekedést meg a lepény állapotát nézik még ultrahangon. Jó babavárást!

Hamburgban élek a családommal és itt is fogok szülni. Most 24 hetes terhes vagyok. Mit kell itt tenni szülés elött?

Orvost lehet e választani? Itteni szüléssel kapcsolatosan minden érdekel. Az elsö kislányomat még Magyarországon szültem, és gondolom itt másként müködik a szülés is, mert a terhes gondozás az teljesen más, sokkal jobb. segítségeket várok. köszönöm.

Legjobb válasz: Én Hamburgtól elég messze élek, de szintén Németországban, másfél éve itt szültem a lányomat. A szülésnél nem õ lesz veled, hanem aki éppen bent van a kórházban, nem választhatsz orvost elvileg. Én nem is a kórházba jártam dokihoz, de a 32. hét környékén be kellett jelentkeznem, hogy ott szeretnék szülni, felvették az adataimat, aztán semmi nem történt, amikor elfolyt a magzatvíz, bementünk, szültem, 3 nap múlva kiengedtek. Nem tudom, mire vagy konkrétan kíváncsi, de segítek, ha tudok.

Én Hamburgtól elég messze élek, de szintén Németországban, másfél éve itt szültem a lányomat. A szülésnél nem õ lesz veled, hanem aki éppen bent van a kórházban, nem választhatsz orvost elvileg. Én nem is a kórházba jártam dokihoz, de a 32. hét környékén be kellett jelentkeznem, hogy ott szeretnék szülni, felvették az adataimat, aztán semmi nem történt, amikor elfolyt a magzatvíz, bementünk, szültem, 3 nap múlva kiengedtek. Nem tudom, mire vagy konkrétan kíváncsi, de segítek, ha tudok.


24 hetes vagyok, kifeküdhetek napozni? Mire kell odafigyelni?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan kifeküdhetsz árnyékban. Csak jól kend be magad és igyál sok vizet. :)

Szerintem nyugodtan kifeküdhetsz árnyékban. Csak jól kend be magad és igyál sok vizet. :)
Ha nem lennél terhes is azt mondanám hogy nem jó ötlet. Szerintem ma pont elég béna idõ van kimész 20 percre és fáj a fejed.
Megsülne az összes belsõ szerved, ha felmelegedne...(nem terhesen is.Én is badarságnak tartom, ám az tény, hogy nem terhesen is 11-15óráig nem ajánlott kimenni.21hetes vagyok, imádom a napot, én kint vagyok minden délután. Jelentem a babám örül a napnak, és nekem is boldogságot okoz ez a szép idõ. Bár nem voltam leégõs sose, most sikerült lepirulni, úgyhogy naptej mindenképp. Szép idõtöltést, és gondmentes, boldog babavárást neked!
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy kifejezetten jót tesz nekem és a babának is a napfény. Jól kend be magad, de ne a legmelegebb idõszakban feküdj ki. Vagy délelõtt 10-ig, vagy délután 3-4 óra után. Kell a D-vitamin.
Lehet baromságnak írjátok, de nekem is a doki mondta, hogy nem szabad napozni a felmelegedés miatt. Hm...érdekes, hogy itt meg lebarmozzátok a válaszolót. Lehet nektek van igazatok, de én inkább a dokimra hallgatok. És nem vitatkozni akarok.
11-15 között ne, az senkinek sem tesz jót, de a többi idõpontban bármikor, ha bekened magad, úgy még jobb. A hasad úgyis fedve lesz, a felmelegedés olyan baromság, amit az utolsó írt. :)
Nekem a doki azt mondta hogy nem szabad! Ha mégis akkor takard le a pocidat egy vizes törölközõvel vagy valami nedves ruhával mert a nap felmelegíti a magzatvizet és az ártalmas.
12:40! Köszönöm hogy megkaptam a lepontozást, nem én állítottam ezt, hanem doki! Úgy hogy elmehet a francba aki lepontozott... nem az ÉN véleményem hanem ORVOSÉ. Persze van aki ezt figyelmen kívül hagyhatja nekem ilyen orvosom van, másnak meg más de attól még nem kell azt mondani hogy baromság meg ilyenek...
Második vagyok. Én se értem miért pontozták le az illetõt. A kérdésre válaszolt. Itt véleményt kértek, és azt írta mindenki. Nekem még mindig fáj a fejem és csak délelõtt 10-ig voltam napon.

A laboros beutalómon a következőket látom: VK4, EHGY, FE, TVKK, T2HGL. Mit jelentenek ezek? Éhgyomorra kell menni? Ezek közöt nincs terheléses vércukor, ugye? 24 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: nem tudom,ezek mit jelentenek,de 24 hetesen van a terhelses vércukor,és abszolut éhgyomorra kell menni,vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is,hogy éjféltõl semmi kaja,folyadék.vesznek egy vérképet,utána megiszod a lötyit,amit viszel patikában vásárolt port,és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.

nem tudom, ezek mit jelentenek, de 24 hetesen van a terhelses vércukor, és abszolut éhgyomorra kell menni, vizet se lehet inni.nekem mondta a szülész is, hogy éjféltõl semmi kaja, folyadék.vesznek egy vérképet, utána megiszod a lötyit, amit viszel patikában vásárolt port, és 2 óra mulva leveszik a terheléses cukrot.
Furcsa rövidítések ezek, de gyanítom, hogy a EHGy= éhgyomri vércukor. Egyetértek az elsõ válaszolóval: valószínû, hogy most lesz a terheléses vércukor vizsgálatod. Nem mondták? Nekem teát és bögrét is vinnem kellett. De valahol vízben oldják fel a szõlõcukrot. Az FE az lehet vas, de nem 100%, mert ezek nem szokványos rövidítések.
Laborba mindig éhgyomorra kell menni!!! (kivéve az AFP)
Nálunk csak a legelsõ éhgyomri vércukorhoz kellett éhgyomorra menni, utána mindegy. A 24 hetes tergeléses vércukrot nálunk úgy nézik, hogy meg kell enni egy kiflit 2 dl tejjel, és 1 óra múlva leveszik a vért. Mindenhol máshogy csinálják, szerintem inkább kérdezz rá a védõnõnél, hogy Nálatok ez hogyan mûködik.
Én amikor kaptam a védõnõtõl a beutalót, õ mondta, hogy mennyi szõlõcukrot kell vennem a patikában és lehet beletenni citromlevet (limonádé lesz), hogy ihatóbb legyen. Már reggel 7-re oda kell mennem, hogy az elsõ vérvétel után megigyam a cukros italt és 2 óra elteltével újra vért vegyenek. Talán hívd fel, aki adta a beutalót, hogy segítsen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Szóval ezek között a rövidítések között valamelyik a terheléses vércukor?

Elvileg 7 hetes vagyok, de az hasi uh-n azt mondta a dokim, hogy nem lát élő sejtet, ez mitől lehet? Nagyon aggodom hogy mi a baj? Jan.24. én volt utolsó menses, vissza kell mennem egy hét múlva, mire számíthatok?

Legjobb válasz: Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!

Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a drukkolást, de addíg sajnos nem tudok megnyugodni sem.Remélem nem lesz semmi gond! Szeretnénk ezt a babaát!!!
Szia, Hasi uh-val csak a 12. hét után néznek általában pont azért mert ekkor még annyira apró a kis drága, hogy nekem anno a cisztáimat is hüvelyivel nézték ami 4*5 cm-es volt.Tehát menj el a kirendelt kórházadba és mutasd meg magad a dokinak.Kórházba tuti hüvelyit használnak és látni fog egy pici rízsszemnek tûnõ akármit ami nem tövv 12-14 mm-nél :o)Én a 12. héten hallottam elõször a szívverést mert az az uh nem mutatta.De ne izgulj sokat, mert az idegesség az ártalmas sajnos. 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia! De ez az, hogy kórházban voltam és a dokim keserített el ennyire.Nem is ahová tartozom, hanem utaztam érte 200km.t!!! Csak hogy megtiszteljem azzal, hogy õ lássa, hisz nem kevés ideje járok hozzá!
Szia! Petezsákot sem látott?Mert azt nem írtad. Nézd meg a papírodon, mert ha azt látta, akkor valószínû babás vagy.Az nem lehet, hogy fiatalabb terhes lehetsz? Ne izgulj lehet, hogy 1-2 hét múlva már látni. De miért kell 200km-ert utazni egy uh-ér? A közeletekbe nincs doki akiben megbízhatsz? Sok sikert

Mikor kell menni genetikai Uh-ra? Mindenféleképpen kell menni? 19 hetes vagyok és legközelebb 24 héten megyek és nem küldtek el genetikára. Ez baj?

Legjobb válasz: Szia Genetikai Uh a 18. héten van, és kötelezõen. Szerintem kérdezz rá az orvosodtól! 25 hetes kismama

Szia Genetikai Uh a 18. héten van, és kötelezõen. Szerintem kérdezz rá az orvosodtól! 25 hetes kismama
A 18-20. hét között
A II. genetikai Uh a 18-20. héten van. Gondolom ez az Uh-d már megvolt, csak nem mondták, hogy ez az úgynevezett II. genetikai UH. A 2 genetikai UH kötelezõ, így a 18-20. heti is. Több ilyen jellegû UH nincs.
A kérdező hozzászólása: Volt egy 12 hetesen amikor megmért mindent, volt az AFP és most a 19 hetin volt megint, hogy mindent lemért. Lehet, hogy ez volt az? Én úgy tudtam, hogy egy másik dokihoz küldenek és ott megnézik és a kettõ eredményét nézik.Mármint össze hasonlítják.
Szerintem ez a 19.heti volt neked a genetikai. Az ezutáni kötelezõ ultrahang általában a 28-32.hétig van valamikor. Bár ezt már kórháza válogatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

24 hetes terhes vagyok, és még nincs előtejem. Gond ez? Mikor kell jelentkeznie az előtejnek?

Legjobb válasz: Nem kell terhesen elõtejnek képzõdnie, csak elõfordul és nem kóros. De alapvetõen az a normális, ha szülés után indul be a tejtermelõdés.

Nem kell terhesen elõtejnek képzõdnie, csak elõfordul és nem kóros. De alapvetõen az a normális, ha szülés után indul be a tejtermelõdés.
Nem gond! Nekem csak szülés közben jelentkezett elõször, elõtte egyáltalán nem volt elõtejem. Most pedig rengeteg tejem van (5 hónapos a kisbabám), ez nem függ attól, hogy kinek mikor lesz elõteje. További boldog babavárást!
Nem gond, van akinek egyáltalán nem is volt, és 1 évig szoptatott. míg másnak korán volt, de szoptatni már nem tudott.
Nem gond ez.Nem mindenkinél van.Nálam a 18hétben volt egy pici azóta semmi.Nem kell aggódnod. 25hetes pocis
Szia!még nekem sem volt elõejem, pedig már a 28 hétben járok:) Ezért nem kell aggódni! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!!! Így most már nyugodtabb vagyok!
Én 33 hetes vagyok és nincs elõtejem! Semmit sem jelent, ettõl még biztosan tudunk majd szoptatni, nyugi!
36 hét és még nekem sincs. :)

24 hetes terhes vagyok. Kb. egy hete borzalmas érzéssel kell együtt élnem. Mit tudnék tenni ellene?

sosem volt túl jó az emésztésem, pedig rendesen, változatosan étkezem. De hétfö óta napi rendszerességgel utcán elkap a hasmenés, akár nem kellett még elötte itthon mennem, akár voltam elözöleg. És 3 napja olyan mintha valami nyomná a végbelem, olyan ingerem van egyfolytában mintha nagydologra kellene mennem. Nem merek már elmenni itthonról mert sosem tudom, hogy ez csak az inger vagy kell is. És nincs mindig kéznél pláza hogy el tudjak oda menni, föleg ha jármüvön utazom. Segítsetek! Tudok ez ellen tenni valamit? Ez normális? Arra is gondoltam, hogy egész nap inkább nem eszem csak ezt ne kelljen!

Legjobb válasz: Szia.Hasonló volt a helyzet velem is.Engem a nõgyógyászom terhes tornára küldött el, ahol egy nagyon kedves hölgyel tudtam beszélni errõl a problémáról.Jó kis torna gyakorlatokkal pár hét alatt valamennyit javult a helyzet, de nem mondhatnám hogy így a szülés után jaj de jó,mert arany erem lett...röhejes tudom, de néhányunkat így is meg tud viselni a terhesség.

Szia.Hasonló volt a helyzet velem is.Engem a nõgyógyászom terhes tornára küldött el, ahol egy nagyon kedves hölgyel tudtam beszélni errõl a problémáról.Jó kis torna gyakorlatokkal pár hét alatt valamennyit javult a helyzet, de nem mondhatnám hogy így a szülés után jaj de jó, mert arany erem lett...röhejes tudom, de néhányunkat így is meg tud viselni a terhesség.
Butaság nem enni, attól csak rosszul leszel, és a babádnak is szüksége van a tápanyagra.Igaz nekem nem volt ilyen a terhesség alatt, a helyedben megkérdezném az orvost, hogy megnyugtasson vagy esetleg tegyen ellene.Biztos kellemetlen lehet, de a terhesség kellemetlenségekkel jár.Talán ez csak átmeneti állapot.Jobbulást kívánok, kitartást!!! Konzultálj az orvosoddal !!!
Szia!Nekem se volt még ilyen, de lehet, hogy teljesen ártalmatlan oka van.Pl. a baba nyomja azt a részt, rajta fekszik a beleiden.Nem tudom, csak találgatok.De mivel ez a te életedet megnehezíti, mindenképp menj el egy orvoshoz.Így mondd el, ahogy leírtad.Ne hagyd, hogy ez a dolog beárnyékolja a napjaidat.Fõleg, mert egy hete tart.Nem csak egy múló dologról van szó.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) mindenképp akkor szólok az orvosomnak, hátha nekem is csak gyógytorna kell mert ez már tényleg nagyon nem jó...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!